Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Liga adevăraţilor sateliţi politici

Pentru a face uitaţi banii publici, Armata şi Primăria Sectorului 1 îşi recomandă cluburile drept echipe ale suporterilor

Permalink to Liga adevăraţilor sateliţi politici
luni, 28 august 2017, 9:42

Şefii CSA Steaua vor ca meciurile cu Academia Rapid să se dispute pe Arena Naţională. De ce nu? În curând, pe stadionul administrat de Primăria Capitalei se vor juca nunţi, botezuri, onomastici, petreceri de firmă. E mai ieftin decât la restaurant.

Festivalul matineelor
Ar merge, în deschidere, dimineaţa, şi un meci de Liga a 4-a. Conform digisport.ro, oficialii CSA vor să discute cu omologii de la Sectorul 1 despre organizarea derby-urilor. Tarifele: 13.000 de euro, chiria, plus 10.000 de euro, costuri de operare. Dar, când e vorba de colegi, PMB e dispusă la cadouri. De exemplu, MAE a utilizat gratis Arena Naţională pentru Cupa Ministerului de Externe.

23.000 de euro înseamnă bugetul pe un sezon al unui club de Liga a 4-a. Totuşi, nu parada potenţei financiare e miza decorului cu 55.000 de scaune divers colorate din teama de vid. Şefii celor două „entităţi”, vorba primarului Tudorache, apasă pedala susţinerii populare. Ştiu bine că, dacă public nu e, nici scuză nu e pentru generozităţile lor microbiste.

Publicul e numai unul. Deocamdată
La amicalul CSA Steaua – Unirea Izvoarele au venit câteva sute de fani. La amicalul de gală al Academiei Rapid, cu Unirea Tricolor, în Giuleşti, lui Pancu i s-a făcut „dor de un stadion plin”. ANAF, dacă avea echipă de fotbal, se descurca mai bine. Umplea peluzele până la refuz cu milionari executaţi silit.

Liga a 4-a e Liga 1 dinainte de big-bang. O competiţie dintr-un univers paralel, unde există încă Steaua, Rapid, Dinamo, plus alte nume cu verzale istorice pe afiş: Venus, Carmen, Progresul. Prima grijă a şefilor de siglă din n-dimensiunea judeţeană a fotbalului e să convingă restul lumii că soarele lor e cel autentic.

În realitatea noastră, fără alternativă la ghişeu, CSA Steaua şi Academia Rapid sunt anexele a două instituţii publice: un minister şi o primărie. Deşi scot uneori lumea în stradă, instituţiile publice nu prea câştigă premii de popularitate.

Figuri, caută figuraţii
Prin urmare, CSA l-a trimis în linia întâi pe Lăcătuş, să tragă cu magneţi în derutaţi. Iar Pancu, Burcă, Schumacher şi Daniel Niculae s-au aliniat precum craii de Curtea Veche în sediul Primăriei Sectorului 1. Toţi, la costum estival, cu flori de naftalină la rever.

În contextul actual, ce altceva ar putea fi „farmecul vieţii” dacă nu munca la primărie? Acolo fochistul câştigă cât IT-istul. Burcă, managerul, a dat asigurări că „multă lume îmbrăţişează proiectul”, „am primit un feedback extraordinar”. Aşa li se spune mai nou impozitelor. Feedback la bugetul statului.

Un leu greu pentru Copos
Finanţarea anunţată pentru Academia Rapid este de 320.000 de euro. CSA Steaua şi-a revizuit nevoile la 150.000 de euro. Din pricina zerourilor, sumele par mari încă de pe acum. Discreţi, oficialii celor două entităţi încearcă să relativizeze sursa banilor. Vorbesc despre venituri proprii, donaţii de la asociaţiile suporterilor, sponsorizări.

Un leu modic, dar greu
De fapt, în acest univers al tuturor posibilităţilor de stat la coadă, toţi donăm pentru echipele Armatei şi Primăriei Sectorului 1. Întreprinderi cu „impact sportiv în lumea sportului”, cum le descrie raportul comisiei lui Tudorache.

În raportul ăsta, publicat de prosport.ro, poţi citi, clar ca-n abecedar, unde duce „renaşterea” fotbalului pe bani publici. Se pare că şi-n universul acela al tuturor iresponsabilităţilor bugetare, în care adevăratele branduri gravitează în jurul voinţei politice, există un Copos, un Gigi Becali şi o nebuloasă de acţionari dinamovişti.

Ca dovadă, Primăria Sectorului 1 a închiriat partea lui Copos din baza ProRapid, „pe o sumă modică, reprezentând 1 leu, pe termen nelimitat”. În schimb, Primăria va investi în „structura sportivă”, proprietate a fostului patron rapidist.

Dacă se grăbesc puţin, cei de la Sectorul 1 ar avea timp să renoveze şi Stadionul Dinamo, până nu-şi pierde răbdarea Badea şi-şi mută entitatea pe Arena Naţională.

Comentarii (90)Adaugă comentariu

Vladimir (1 comentarii)  •  28 august 2017, 10:06

Ati jignit mii de suporteri prin aceasta postare de un covarsitor nonsens. Costul de 23.000 de euro pentru desfasurarea meciului Steaua - Rapid pe Arena Nationala ar fi acoperit si s ar realiza si un profit generos din vanzarea de bilete.

vasglo (91 comentarii)  •  28 august 2017, 10:07

Si cand de gandesti ca niste colegi de-ai tai sustineau, acu' cateva zile, ca Primaria Capitalei saraceste cand joaca FCSB=Steaua pe National Arena! FELICITARI MARIA! Curajul si verbul tau sunt fara seaman in breasla!...

AncaCerneaEbarbat (7 comentarii)  •  28 august 2017, 10:25

Bun asa. Excelent. Unde ne intoarcem, in anii 50, cu echipe finantate de stat?

haudinamo (23 comentarii)  •  28 august 2017, 10:26

Hai sa radem de Steaua, sa radem ca o echipa de liga a 4-a are 500 de spectatori la un meci amical. Mica marea diferenta e ca aia 500 sunt suporteri, nu pantofari veniti la balci sa vada si mam'marea stadionul. La FCSB nu au 500 in galerie nici macar la un meci mare cu Dinamo, nu au de unde, sunt toti samintari. "Adevarata" Steaua e aia care are palmaresul cu Cupa Campionilor. Daca CSA ar fi avut intentii serioase ar fi clarificat pana acum problema palmaresului. Faptul ca le convine statu quo-ul e o dovada clara ca aceasta echipa nou infiintata este un "iepure" precum unii candidati la alegeri, singura ei menire este fuzionarea cu FCSB dupa ce stadionul va fi gata, in alte conditii mult mai transparente decat la precedenta "intelegere".

undoi (7 comentarii)  •  28 august 2017, 11:15

Maria, ma asteptam din partea unei femei sa scoata in evidenta nuantele, partea mai putin observata de publicul majoritar masculin. In articolele tale legate de Steaua vad doar badaranism, glume proaste si agresivitate inutila. Ai ajuns sa imprumuti toate partile rele, masculine, ale colegilor tai gesepisti, chiar si infatisarea ti s-a schimbat. Incepi sa semneni cu Ioanitoaia, iar asta e un compliment. Nu poti sa scrii mizerii de tipul asta si sa nu te astepti la reactii. Sunt atatea probleme in sportul romanesc, unele din ele extrem de grave, iar tu te ocupi de Steaua pentru ca face audienta. Asta e jurnalism? Nu, Maria. Nu e. E marlanie ieftina si manipulare de cea mai joasa speta.

JFM (155 comentarii)  •  28 august 2017, 11:20

Rectificare bugetară la Primăria Capitalei: * se taie 19 milioane de lei de la Străpungerea Ciurel - Autostrada A1; * se taie 5,4 milioane de lei de la noua Sală Polivalentă; * se taie 3,7 milioane de lei de la învățământ; * se dau 15 milioane lei pentru patru statui; * se dau 10 milioane de lei la CSM București. Si ca sa Bucurestiul sa fie raiul voucherelor se mai aproba 25.000 a cate 500 lei "sa-si achizitioneze bucuresteanul o bicicleta" (limbaj de lemn din ala cu multe noduri)...Adica inca aproape 3 mil de euro poate i-au economisit Pancu si Lacatus din transferuri...Si pomeniole vor continua nu va faceti griji ca se va investi 1 leu acolo unde orasul are nevoie ca banii astia sunt stransi pt nevoile si urgentele orasului nu pentru capriciile suporterilor de fotbal,handbal etc Asta e Firea romanului,sa astepte sa i se dea de pomana ,pana si pe vremea impuscatului stiau toti ca trebuiie sa muncesti undeva altfel ***Acum nu ne mai incurcam in amanunte din astea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One (132 comentarii)  •  28 august 2017, 11:27

Doamne cata aiureala ! CSA, Academia, Dinamo nu stiu cum. Asteptam, Progresul Igiena ,Sportul Studentesc Seral, F.C Arges Ochii lui Dobrin. UTA Old Woman, si tot asa, ca rom(an)ul numai de imaginatie si ochirea unui prilej de a stoarce ceva parale de la cei ce fac fotbal cat de cat nu duce lipsa ! Aferim.

xxx (16 comentarii)  •  28 august 2017, 11:47

Bun articol ! Cu B apasat ! Totusi, de ce nu se "sesizeaza" nici o autoritate in drept a acestui stat asupra modului in care aceste "entitati" cheltuie banul public al primariilor (mici, sau mari) pe proiecte private, pentru "profesionisti " ?! De ce nu fac investitii pentru sport destinate "maselor" : copii, tineri, adulti ? Ati vazut cum arata Vointa, doamna ? Acum, cand e a lui Nasty ? Cum a reusit asat sa puna mana pe ea, cand nici prietenul lui Adi Nastase nu a vrut sa i-o dea ? Faceti o vizita, merita ( dar neanuntata - prietenii stiu de ce...!) .

Carol K (309 comentarii)  •  28 august 2017, 11:58

Deturnarea banului public in alte tari echivaleaza cu puscaria...Fiscul e atotputernic iar banul public e sfant,nu te atingi de el ca sa faci echipe de fotbal.Faci infrastructura rutiera,feroviara,canalizare si apa,spitale moderne, scoli,parcuri,arene sportive aici incluzand si salile de sport etc Nu pomeni,nu vouchere,nu salarii pt fotbalisti,handbaliste,nu chermeze de tot kitschul ,nu concedii la mare unora sau altora doar asa ca sa pozezi in "Cea care da la lume"...Asta e puscarie de la 20 de ani in sus in tarile in care mergem,le vizitam si ne intoarcem bolnavi de invidioe si resemnati ca nu-i vom ajunge pe aia nici in 50 de ani...Cum sa-i ajungem ? Asa ?

monk (2 comentarii)  •  28 august 2017, 12:18

progresul spartac este in liga3. bun articolul... echipe finantate ptr a fura bani.

NI (4 comentarii)  •  28 august 2017, 13:04

Liga a 4-a e Liga 1 dinainte de big-bang. Splendid!! Bravo Maria!

Liga Iulian (1 comentarii)  •  28 august 2017, 13:22

Ha, ha, ha muriti de ciuda ca poate exista si altfel de fotbal in afara de FCSB !!!!!! Cat ma bucur ca administratia finanteaza echipele de fotbal , raman mai putini bani de sifonat!!! SUCCES !!

mg (87 comentarii)  •  28 august 2017, 13:24

..e un fel de Jurassic Park, pus la cale de cineva care nu realizează că a deschis cutia Pandorei..

georgeb (1 comentarii)  •  28 august 2017, 13:28

pana acum gsp-ul tragea semnale de alarma ca se duce dracu fotbalul romanesc, ca echipe de traditie se duc cu pluta pe conducta si acum cand s-a gasit o metoda de finantare "vai! banii contribualilor!", " vai! mana politicii si a psd-ului!" ...

Stelist (55 comentarii)  •  28 august 2017, 13:30

haudinamo, sa faci 50000 de suporteri samantari iar in schimb cei 500 sunt ,,ultrasi sadea'' de categoria grea denota cat lipsit de minte esti. Era ultrasilor a apus, au mai ramas pe la echipe din fostul bloc comunist niste ramasite de gasti de cartier care traiesc ca si capusele pe spatele altora, *** dispusi sa strige hau pentru cine plateste mai mult. Ipocrizie nu pot sa o numesc -pentru ca esti prea *** si nu s-ar potrivi deci esti pur si simplu o relicva esuata fara nici o sansa in viata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (4 comentarii)  •  28 august 2017, 13:35

Vezi ca tocmai s-a jucat in weekend meci de Liga 3, la Cluj, intre U si CFR 2. Au fost 6000 de spectatori.

Stelist (55 comentarii)  •  28 august 2017, 13:38

Felicitari pentru articol. Sa vedem cati asistati social ai psd vor veni sa sustina aceste clone pe stadionul ,,poporului'', acolo unde Gigi Becali este vaca de muls, si nu o spun la zeflemea ci ca raspuns la articolul indolent a lui Tolontan care specula ca latifundarul joaca ,,moca'' pe acest stadion si ca plateste doar 13000 de euro in campionat si 28000 in UCL omitand un amanunt( si asta in mod deliberat lasnad loc la speculatii de genul) ca aceste sume se refera la un singur inel, Arena Nationala avand 3, deci Becali recent a varsat in conturile goale ale primariri suma de 84000 de euro plus taxe si impozite si plus alti 12000 pentru paza etc etc etc. ..Poporul'' mai are un stadion de lux construit drept recompensa fostei primarite psd cercetate penal, actual ministru al munci( o alta recompensa in semn de multumire pentru serviciile aduse partidului) bani alocat de un alt infractor pe atunci prim ministru, vestitul plagiator Victor Viorel Ponta zis si ,,Il Dottore''.

Punk (1 comentarii)  •  28 august 2017, 14:01

Imi pare rau, Maria, dar nu te mai recunosc. Te exprimai candva impotriva badaraniei si atitudinilor distructive pe care le au patronii de cluburi care au confiscat spiritul suporterilor. Acum, vorbesti (ce.i drept, mult mai articulat) exact ca ei. Nu dai nicio sansa unora care vor sa construiasca ceva, zic ei, bun. Multi suporteri le dau aceasta sansa, cu inima indoita, si, mai mult, le dau banii lor pentru a renaste echipele cu si de traditie. Te rog, incearca sa nu mai nimicesti proiecte inainte sa intelegi si sa vezi despre ce e vorba.

monk (2 comentarii)  •  28 august 2017, 14:16

@stelist" Era ultrasilor a apus, au mai ramas pe la echipe din fostul bloc comunist " in AmericaDeSud nu mai sunt ultrasi? Feyenoord, Napoli, Lazio, etc...nu mai au ultrasi? wtf...

ghita (25 comentarii)  •  28 august 2017, 14:32

Tonul badaranesc,smecheresc ,mostenite de la adoratii mitica, gigel,borcica si alti golani din perimetrul fotbalului se manifesta la madam din cauza de periatul ciobanului binefacator,escroc dar darnic

un suporter (1 comentarii)  •  28 august 2017, 14:51

daca guvernu tehnocrat ciolos ar fi dat legea asta cu finantare de la primarii nu se mai facea atata tam-tam cu banii cetatenilor. macar avem si noi "suporterii" ce sa vedem, cu cine sa tinem si ramaneti voi ziaristilor cu echipele lui becali, borcea si alte fantome dastea ca pana la urma mai mult au furat decat au cotizat pt fotbalul romanesc ...

ticbis (126 comentarii)  •  28 august 2017, 14:59

Felicitari pentru articol, Maria! Ai atins o rana profunda a fotbalului nostru si din comentarii constat ca sunt multi care refuza sa dea pe la doctor :)) Sa le luam pe rand. 1) Armata si-a castigat in instanta numele si marca Steaua, insa nu are (si nici nu va avea vreodata) exact ceea ce-i mai important pentru microbistul de rand: istoria si palmaresul. In mod firesc ar fi trebuit sa sa-si scoata la licitatie publica sigla si marca, pentru ca in toata lumea asta fotbalul profesionist se face cu bani privati si nu de catre stat. S-a ferit ca dracu' de tamaie de solutia asta; a ales in schimb sa-si faca o echipa de amatori intr-o liga de amatori pe care s-o finanteze din bani publici la nivel profesionist. De ce? Cred ca oricine cat de cat rational isi poate da seama: acest stat "capitalist", membru al UE si NATO este guvernat de partide care in intimitatea lor urasc cetateanul liber, legile, justitia si firmele private cam de o mie de ori mai mult decat le urau comunistii inainte de 1989. Ceea ce a facut Talpan si Armata cu Steaua, pe linia asta se inscrie! 2) La Rapid situatia e mult mai hilara. Primaria sectorului 1 vrea echipa de fotbal; e dreptul ei, legea ii da voie sa finanteze asa ceva in limita a 5% din buget, asa cum si primaria capitalei isi finanteaza propriul club de handbal feminin la nivel de performanta mondiala. Numai ca astia de la sectorul 1 nu vor doar un club de fotbal al lor, vor nici mai mult si nici mai putin decat Rapidul! Ori aici apare o problema: marca, numele si brandul Rapid, inclusiv palmaresul apartin unei societati private aflate in proces de lichidare. Brandul Rpid (si implicit tot ce tine de acesta) nu a fost scos la licitatie nici de catre stat, nici de catre Ministerul Transporturilor si nici de catre Clubul Sportiv Rapid, ci de catre societatea privata a lui Valerii Moraru prin intermediul lichidatorului judecatoresc; de aici rezulta clar si fara echivoc ca aceasta detine 100% atat marca cat si palmaresul istoric. Acest lucru este intarit si de faptul ca primaria sectorului 1 e gata sa se inscrie la licitatie si sa obtina dreptul de a se numi continuatoarea Rapidului traditional si sa joace la amatori cu emblema acesteia pe tricouri, fiind dispusa sa achite fara sa cracneasca o jumatate de milion de euro. Exista o lege care interzice autoritatilor publice, locale sau guvernamentale sa cumpere firme, societati sau branduri private. Daca aia de la primaria sectorului 1 se baga la asa ceva isi risca libertatea, probabil isi doresc sa-si petreaca restul vietii la beciul domnesc. Singura solutie ar fi ca licitatia pentru "Rapid" sa fie adjudecata de o firma privata care ulterior sa se asocieze cu primaria pentru o finantare din partea acesteia in concordanta cu legea; altfel e caz penal. 3) La Dinamo este si mai si! Brandul Dinamo, numele, marca, locul in liga I-a, palmaresul, istoria, stadionul si baza sportiva sunt toate la societatea lui Nicolae Badea. I-au fost concesionate de catre statul roman via Ministerul de Interne pe termen nelimitat, cu acte beton ce nu pot fi atacabile, nici macar de catre colegii de partid al fostului premier Nastase. Ceea ce are acum Negoita este doar un drept de folosinta asupra tuturor acestora pe propria lui firma, vandut de Badea in schimbul a 2 mil de euro, bani pe care inca nu i-a platit nici pana acum. Societatea lui Badea e in insolventa, majoritatea datoriilor fiind catre stat, insa atata timp cat are creante de incasat de 2 mil de euro legea nu o poate declara in faliment si deci nici n-o poate desfiinta/radia. Din cauza asta Badea nu se grabeste cu recuperarea datoriei, pentru ca banii astia ar intra imediat in conturile statului si societatea lui ar ramane la fel de insoventa ca si acum insa fara "protectia" creantelor, deci va putea fi oricand declarata in faliment si radiata, apoi statul si-ar recapata concesiunile. Daca va reusi sa obtina finantare de la primaria sect 2 pentru echipa din liga a IV-a, urmatorul pas nu e greu de prevazut: ii va retrage lui Negoita dreptul de folosinta a brandului cu tot ceea ce inseamna acesta (in contul datoriei) si Dinamo nu va mai exista decat asta din liga a IV-a! In final, tragem linie si constatam: cele mai importante branduri de fotbal din Romania (Steaua, Dinamo si Rapid) au ajuns pe mana Armatei, a primarului sectorului 1 si a primarului sectorului 2; toate trei in ligile de amatori. De aici consecintele: toate echipele romanesti eliminate cu scoruri de maidan din cupele europene, nationala Romaniei ajunsa pe ultimele locuri in ierarhia europeana si intrecuta de Albania, Cipru, Azerbaidjan sau Insulele Feroe! In schimb avem parte de derbiuri traditionale la amatori; desigur, primariile de la 1 si 2 si armata pot plati oricand si fara sa clipeasca 30 de mii de euro chiria pentru un meci pe National Arena, adunand cateva sute de spectatori, dar asta nu mai e fotbal, e mai degraba un meci de curtea scolii intre a VIII-a A si a VIII-a B, unde se aduna tot cateva sute de privitori la galerie (parinti, colegi, prieteni). Daca la doar atat se rezuma fotbalul pe care ni-l dorim, atunci exact asta o sa avem; partidul si statul o sa ne dea pe saturate!

Catalin (18 comentarii)  •  28 august 2017, 15:02

Te doare capul de ce scrie aceasta femeie. Marea ei problema este ca vrea Steaua sa joace pe Arena Nationala cu Rapid(sau una dintre echipele rapidului..pt ca nu se stie daca va avea si brandul si palmaresul) pentru a incasa niste bani in plus? Pai mai, femeie! Te-ai interesat putin de unde vin banii la CSA Steaua? Nu s-a facut nici o suplimentare bugetara la bugetul CSA fata de anul trecut. Acei 300.000 de euro alocati echipei de fotbal, sunt bani scosi din cheriile bazei Steaua in proportie de 70-80%. Iar atunci despre ce ban public discutam? Ti-a luat tie, sau mie din salariu pentru a lucra Lacatus la Steaua? Este problema CSA-ului daca va da din bugetul de 300.000, un 35.000 de euro pentru un meci cu Rapidul. Defapt acest meci poate fi suportat de cele 900 de abonamente vandute in 24 de ore, fapt despre care GSP-ul, Prosportul si DIgisport, nu au scris absolut nimic! Oare de ce nu s-a spus ca Steaua a scos 30.000 de euro din vanzarea unor abonamente la liga a 4-a, cand echipele de liga 1, nu scot banii astia nici intr-o saptamana cu abonamentele la vanzare? Asta fara ca CSA-ul sa bage bani in marketing sau PR. Eu zic sa te informezi inainte sa vorbesti si sa lovesti in echipa a milioane de suporteri.

MARIN CRISTIAN (4 comentarii)  •  28 august 2017, 15:15

Maria, un articol jalnic spre patetic. Patrunzi si tu in randul "pantofarilor" si "aplaudacilor" incet si sigur.

Vardasihan (26 comentarii)  •  28 august 2017, 15:25

***Justiția e pusă în genunchi şi,,trimisă"la colț de toți borfaşii.Pesede s-a votat,pesede s-a primit.Ca o mică paranteză,Dragnea e rapidist.S-a combinat la Academia Rapid utilul(furatul) cu plăcutul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis (126 comentarii)  •  28 august 2017, 15:30

@Catalin: Bati campii! Care sunt societatile private ce platesc la ora actuala chirie pentru bazele sportive aflate in administrarea CSA si pe sume? Cate contracte de inchiriere sunt in derulare in momentul de fata pentru bazele sportive ale CSA-ului? Ca sa nu te mai chinui, iti raspund tot eu: ZERO! Iti atrag atentia ca ultimul chirias care a platit bani grei la CSA pentru baza sportiva a fost Gigi Becali, pana in urma cu patru ani. De atunci, nimeni n-a mai inchiriat niciun metru patrat in Ghencea, d-aia a ajuns acum o paragina! In al doilea rand, CSA-ul a vandut 900 de abonamente cu pretul de 150 de lei, valabil pe un intreg sezon. Asta inseamna 135000 de lei, deci ceva mai putin de 30000 de euro (pe un an intreg). Banii astia le ajung sa plateasca chiria pe National Arena doar pentru meciul tur cu Rapid, dar pentru cel cu Dinamo n-o sa le mai ramana niciun sfant! De coregrafii, nici nu se mai pune problema :))

Kyro (17 comentarii)  •  28 august 2017, 15:52

@un suporter - daca tot ii iubesti asa mult de ce nu ii platesti din buzunarul tau ? De sa plateasca o tara intreaga ca MAPN sa cheltuie ianfara scopului pentru care a fost creat?

JFM (17 comentarii)  •  28 august 2017, 15:56

Oricum bugetul lui Lacatus nu are sanse sa se umfle pe cand cel al lui Pancu ar putea ajunge la 17-18 milioane asa cum Tudorache spunea....Basca mai baga o rectificare edila si mai contribuie cu vreo 4-5...Bani publici,am sa tot repet asta pana se va intelege.

ticbis (126 comentarii)  •  28 august 2017, 16:32

@JFM: Te inseli! Bugetele echipelor de stat se umfla oricat e nevoie; asta nu-i nicio noutate! Gandeste-te un pic ce s-ar intampla daca echipa primariei sectorului 1 ar termina turul campionatului ligii a IV-a cu 4-5 puncte avans in fata echipei lui Talpan (te rog sa ma scuzi, nu le pot numi Rapid si Steaua pentru ca nu sunt!). Pai Lacatus le-a promis alora de la Sud ca va promova an de an; iti dai seama ce bani va pompa armata ca sa recupereze handicapul in retur? Mai mult, crezi ca Tudorache ala de la sectorul 1 va sta cu mainile in san? Nici pomeneala; va fi un fel de "cursa inarmarilor" de pe vremea razboiului rece. Vor curge bani cu nemiluita in echipele astea de amatori, fie de la armata fie de la sector! Si pentru ce? Pentru ambitia unor lideri politici si satisfactia jalnica a unor gura-casca pe stadion? La ce serverste un astfel de fotbal daca nu pluseaza valoric nici pe plan european si nici pe cel al nationalei? La ce bun banii astia irositi pe ambitii prostesti? Plebei trebuie sa-i dai "paine si circ" spuneau romanii; si e valabil si azi in randurile urmasilor Romei ce s-au intemeiat sub numele de romani. Eu am trait vremurile cand ambitia in fotbal a unui secretar de partid al unui judet oarecare a decis ca muncitorii a doua fabrici importante ale judetului sa nu-si primeasca salariile pe o luna si banii sa fie directionati catre echipa de fotbal ce era in competitie acerba cu cea a judetului vecin. Ca sa fie analogia perfecta, mentionez ca acel secretar de partid era frate bun cu secretarul de partid al judetului invecinat, nascuti din aceeasi mama si evident membri ai aceluiasi partid, PCR! Pentru ei era o simpla joaca, asa cum va fi si intre primarul sectorului 1, cel al sectorului 2 si ministrul armatei! Repet insa: asta nu e fotbal, nicaieri in lumea civilizata, e doar circ!

bellu (8 comentarii)  •  28 august 2017, 16:41

liga 1 e vai de mama ei dar orgoliile si prostia unora (sustinuta de o mana de suporteri spalati pe creier) duce la aparitia acestor echipe de 2 lei care mai devreme sau mai tarziu se vor sucomba in propria neputinta..m am plictisit teribil de aberatiile si certurile legate de niste echipe de desculti si niste palmarese amarate cu care efectiv nu prea ai ce face ,oricum...ca la noi la nimeni..

viorel (45 comentarii)  •  28 august 2017, 16:41

Super articol. Din pacate Maria Andries este printre putinii ziaristi care sesizeaza absurdul amestecului grosolan al statului in fotbal. S-a facut evaluarea marcii Rapid si a rezultat o suma de cca 400 mii euro! Evaluare corecta, nu ca aceea a penalilor din MApN si CSA, care urmarea dor extorcarea lui Becali, folosind, ca evaluator, o firma de apartament implicata in multe alte cazuri de frauda si coruptie. Este incredibil cum in Romania se fac abuzuri peste abuzuri si nu exista o autoritate capabila sa intervina, asa se explica de ce vom ajunge in situatia tragica de a avea mai multi romani alegand sa traiasca in exterior decat in propria lor tara. O batjocura generalizata, lipsa de respect pentru legi si reglementari, amestec grav al politicului si serviciilor in justitie, decizii aberante ale unor instante care anuleaza si inverseaza decizii ale altor instante, asa nu se mai poate. Cazul Steaua este unul dinte cele mai flagrante in acest sens. O societate comerciala privata care a functionat peste 10 ani, este radiata de la Registrul Comertului, nu mai are voie sa foloseasca un nume foarte raspandit (folosit de alte peste 20 de echipe in Romania), fiind contestata cu peste 10 de intarziere de MApN, tocmai cei care au recunoscut-o implicit in toata aceasta perioada, semnand contracte cu SC FC Steaua Bucuresti si incasand sume considerabile de pe urma acestora. O situatie supra-realista din cartile lui George Orwel! Pentru toata lumea de buna credinta din tara si de afara Steaua este echipa din Liga a I-a, numai cativa ofiterasi natangi din MApN si judecatori corupti sau influentabili au gandit si gandesc altfel. S-a amestecat MApN-ul in fotbal (cu aprarea nationala au rezolvat-o, au pasat-o la NATO si SUA) si daca au vazut ca se poate, ca guvernul asista pasiv, atunci si altii au trecut la actiune, precum primarele de la Sector I si lista este deschisa. O mizerie incomensurabila intr-o tara care devine tot mai mult de nerespirat.

Cosu (53 comentarii)  •  28 august 2017, 17:29

Outstanding once again Maria . Also I want to thak ticbis for his great comments .

Cosu (53 comentarii)  •  28 august 2017, 17:30

Thank*

floww (1 comentarii)  •  28 august 2017, 17:43

Maria poate scrii tu un articol despre isprava Viitorului in cupele europene, ce s-a intamplat in vara cand au fot facuti campioni la comanda s-a desavarsit saptamana trecuta, in ultimii 6 ani , campioanele si vicecampioanele s-au comportat astfel: 2012-13 campioana CFR trece de tururi prelim. si intra in grupe locul 2 Vaslui eliminat in turul 2 preliminar 2013-14 campioana Steaua ( actuala FCSB) trece de tururi prelim. si intra in grupe 2014-15 campioana Steaua ( actuala FCSB) pierde dramatic in ***-off la Ludogoret dar intra in grupele EL 2015-16 campioana Steaua pierde in turul 3 cu Partizan si nu intra in grupe 2016-17 campioana ASTRA pierde in turul 3 dar intra in grupele EL locul 2 FCSB e mega-umilita cu City dar merge in grupele EL 2017-18 campioana pierde in turul 3 si nu intra in grupe locul 2 FCSB e mega-umilita cu Sporting dar merge in grupele EL Poate dupa ce ne bucuram o vara intreaga ar fi bine sa avem si ceva pretentii de la campioni, macar pe masura pretentiilor pentru locul 2, apropo doar FCSB-ul a reusit sa ajunga in grupe pe traseul vicecampioanelor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexandru Chis (26 comentarii)  •  28 august 2017, 17:45

Asa se intampla cand politicul isi vara coada pana si in forbal! Va mai amintiti echipele sponsorizate de banii PDL? Acum a venit randul PSD ca sa-si formeze "Garda Pretoriana" (si ce garda!) din suporterii din Grant, si nu numai. Stau si ma intreb: oare Ionita de la Astra va veni la Rapid? Nu de alta, dar el i-a injurat in permanenta pe care care au decis politic soarta unor echipe precum Dinamo (a Securitatii) si Steaua (a Armatei). Acum ce va face,se va inregimenta in galeria Rapid a PSD)? Cat despre acei "jucatori mari" care au intins ciocul la cascavalul rosu, nu pot spune decat ca si-au intinat toata cariera. Atentie Pancu, atentie Niculae & Co! Oare cine a spus ca in lumea aceasta totul este o marfa a avut dreptate? Da, dar probabil ca numai pentru cei care sunt adeptii sloganului "Jigneste-ma, dar jigneste-ma mai gros!".

vlad (17 comentarii)  •  28 august 2017, 17:46

In stirile de azi am aflat ca si Sectorul 2 se implica la noua echipa a lui Dinamo.... orice legitimitate pretind ca au echipele astea, politizarea asta excesiva ar trebui sa indeparteze orice suporter bineintentionat.

Bagheera (8 comentarii)  •  28 august 2017, 17:56

Nu vedeti frumusetea situatiei? Visul PCRist al actualei clase politice e aproape implinit: se pot juca in calitate de "prim-secretari" cu echipe de fotbal finantate dupa bunul plac, pe banii altora... Si vom avea derby-uri ale echipelor private, in paralel cu cele ale echipelor de stat... Doar la Craiova si Timisoara e invers, alea private sunt in Liga a 4a/Liga a 2a. Le doresc timisorenilor sa promoveze anul acesta. Si Sepsi pare o echipa curatica, daca nu cumva a bagat si acolo ceva carbuni Orban-bacsi...

mihnoi (4 comentarii)  •  28 august 2017, 18:21

Faptul ca niste atarnai care se dadeau rapidisti au ajuns sa conduca o echipa departamentala spune tot. Echipele astea care sunt in Liga a 4-a (trebuiau sa inceapa din Liga a 5-a) sunt niste abominatii, practic, niste mizerii, ca si echipele din Liga 1! Bine, de unde sa ia bani un Lacatus, care nu stie sa faca nimic, culmea, nici macar sa antreneze, desi e antrenor? De unde sa ia bani un Pancu, ca nici asta nu stie sa faca nimic! Oricum, cand va fi derby-ul FCSB - FCD in liga 1? Derbyul abrevierilor, considerand ca Dinamo e in Liga a 4-a!

Marinell (2 comentarii)  •  28 august 2017, 18:28

Faci ce fai si tot te dai cu parasuta tovarasa andries....sper ca nu faci parte dintre ziaristii ***...!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

john milne (1 comentarii)  •  28 august 2017, 18:32

fcsb nu e Steaua! jos clona din liga 1!

Udristegeorge (4 comentarii)  •  28 august 2017, 18:35

Citeva întrebări pt dna Andries:aste ceva ilegal în implicarea financiara a primăriilor în finanțarea sportului implicit a fotbalului?prefera dna sa vizioneze meciuri gen Chiana -Voluntari (apropo de cine și de cind sunt finanțate aceste doua echipe).știe dna ziarist de cite ori li sau șters datoriile către finanțele statului Spaniol Celor doua mari echipe Real și Barca ?a intervenit sau nu politicul în aceste aranjamente ?știți cum sa procedat?de ce tocmai acum deranjează ca este cunva implicat și RAPIDUL ?Pina acum cind primăria generala finanța echipa de handbal de ce nu a mai fost la fel de critica ?pe cine deranjează revenirea RAPIDULUI?

grandetorito (2 comentarii)  •  28 august 2017, 18:36

Superb!!!! "CSA l-a trimis în linia întâi pe Lăcătuş, să tragă cu magneţi în derutaţi." Maria, incep sa imi plac din ce in ce mai mult materialele scrise de tine. Succes!

widoqq (11 comentarii)  •  28 august 2017, 18:40

Cu cat te plateste Gigi Puscarie?

Hara (1 comentarii)  •  28 august 2017, 18:42

Ursul moare de drum lung si proasta de grija lui!

Monica (3 comentarii)  •  28 august 2017, 18:48

Foarte bine spus. Risipa de bani publici pentru nimic. Nu se poate asa ceva...

Catalin (1 comentarii)  •  28 august 2017, 18:54

Articol interesat! Am citit si cateva comentarii legate de care as vrea sa adresez 2 intrebari: 1) Ce inseamna sa fii suporterul unei echipe (si nu samantar sau pantofar, cum a mentionat mai sus un coleg)? Pentru a putea face o diferenta clara intre suporter "adevarat" si "doar" suporter. Cu ce e "mai suporter" cineva dintr-o galerie care merge pe stadion la fiecare meci decat un "doar suporter" care merge doar cand poate/vrea la stadion dar vede meciurile acasa la TV? 2) Legat de CSA, cineva mentiona mai sus ca bugetul este asigurat in masura de 70 - 80 % din chirii iar restul banilor cica nu vin din buzunarele contribuabililor ca cica, "nu iti ia din buzunar sa il plateasca pe Lacatus. De unde se stiu cu exactitate lucrurile acestea? Iar din ce stiu eu, bugetul statului, e sacul ala in care aruncam cu totii, noi astia contribuabilii, taxe si impozite. Deci chiar daca nu scrie pe statul de plata al cuiva ca 0.00001% din taxe merg la CSA pentru a plati salariul lui Lacatus, nu inseamna ca in realitate 0.00001% nu merg intradevar pentru a plati salariul lui Lacatus ... Revin din nou cu intrebarea "De unde se stiu cu exactitate lucrurile acestea?". Toti vorbim de parca noi am fi cel mai cel mai informat si cel mai "adevarat suporter" ...

Costică (16 comentarii)  •  28 august 2017, 18:58

Felicitări pentru articol!

Bogdan T. Olteanu (4 comentarii)  •  28 august 2017, 19:01

Liga ciorditului din bani publici.

ares123 (10 comentarii)  •  28 august 2017, 19:02

@Catalin...catalynne, daca nimeni nu a scris nimic de cele 900 de abonamente vandute in doar 24 de ore, tu de unde sti de ele ? Ti-a spus Lacatus ? Si daca si-au facut 900 abonament cum pana mea de au fost maxim 500 la meci ? Restul au fost pe NA, nu ?

Mircea (8 comentarii)  •  28 august 2017, 19:06

@Vladimir: jignirea vine de la noi, suporterii de carton, care doriti sa primiti pomeni si mocangeli de la banii din buget. este nedrept ca intr-o tara saraca, in care armata este prost dotata iar drumurile din sectorul 1 sunt pline de gropi, sa se dea bani la echipe asistate social. pana la urma CSA si Academia Rapid asta reprezinta: cluburi asistate social pe bani publici, pe banii mei si ai altora care nu suntem de acord cu astfel de echipe asistate. Voi ne jigniti, nu Maria Andries.

Comentează