Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Chuck Norris al Internelor

Nicolae Badea a scos din mânecă stadionul şi brandul Dinamo. În curând, vom afla că e singurul autorizat să vândă tricouri cu sigla MAI

Permalink to Chuck Norris al Internelor
vineri, 18 august 2017, 9:19

În toamnă, Nicolae Badea îi trimisese lui Ionuţ Negoiţă o „notificare”, prin care-i atrăgea atenţia să nu mai folosească brandul Dinamo şi domeniul fcdinamo.ro. Pentru că acestea ar fi deţinute de societatea lui, ACS FC Dinamo. Majoritarul „câinilor” a răspuns atunci că firma lui Badea nu are drepturi exclusive de folosinţă asupra însemnelor dinamoviste.

Să apară şi clona vecinului!
Dar de când negociază cu MAI, pentru stadion, Badea a simţit nevoia unui argument în plus. Aşa că a anunţat înfiinţarea unei echipe de fotbal care se va numi FC Dinamo şi care va fi afiliată în Liga a 4-a. De la Asociaţia Municipală de Fotbalul Bucureşti, numai asta mai lipsea. Au fost inspectorii MTS, au fost mascaţii, a fost DGA-ul, vin Armata şi Primăria Sectorului 1 să-şi înscrie echipele în clasa pregătitoare. Acum se înfiinţează la coadă şi domnul Badea, cu brandul Internelor. Are de partea lui celulele stem, prelevate discret când s-a tăiat cordonul fotbalului, în birourile MAI.

Societatea lui Badea se află, fireşte, tot în insolvenţă. Dar se află de mulţi, mulţi ani, de aceea a făcut muşchi. Şi se pregăteşte, ca-n visele americane, să investească 3 milioane de euro în proiectul fotbalistic, scrie News.ro. Pe lângă echipa de seniori, va avea şi academie, totul împănat cu borne sentimentale din istoria lui Dinamo.

FC Bostănăria
Din mai 2014, CS Dinamo a redeschis secţia de fotbal şi are, în prezent, echipă în Liga a 5-a. E un fel de-a spune, echipă. Deocamdată, a rămas forma. Fondul a şters-o englezeşte. Jucătorii au plecat la AFC Rapid, în căutarea prosperităţii. Ironic, nu? Înainte, te duceai în Giuleşti gata să trăieşti cu aer şi cu farmecul vieţii. Antrenorul de la CS Dinamo, Ionel Augustin, e prezentat drept nume-cheie la noua formaţie a lui Badea. Vigilenţa Internelor nu se dezminte. S-au trezit cu vestiarul gol. Bine că păzesc doar nişte jucători amatori, nu bostănăria!

„Să fie clar, noi nu cerem niciun spaţiu comercial!”, spunea un reprezentant al ACS FC Dinamo, la DigiSport. Echipa de fotbal confecţionată din notificări tocmai asta ar trebui să demonstreze: că Badea are intenţii „nonprofit”. El doreşte înflorirea fotbalului, nu a buticurilor de sub tribune.

Pe măsură ce se desface ghemul ghimpat din jurul stadionului, aflăm lucruri noi. Badea are drepturi asupra bazei sportive. Badea are drepturi asupra brandului Dinamo. Badea poate comercializa şepci de poliţist şi combinezoane de scutier. Badea ne va notifica să nu ne mai folosim numele şi CNP-urile, pentru că sunt trecute în baza de date a MAI. Iar MAI împarte totul frăţeşte cu Badea. Badea e Chuck Norris al Internelor. El trage ministerul pe dreapta. Îşi poate face chiar şi un birou privat de paşapoarte cu poză de închiriat.

Faceţi loc, trec bunurile statului!
„Marca Steaua e bunul statului”, puncta triumfător George Boroi, fostul şef al CSA Steaua. A cui o fi marca Dinamo? Niciun oficial din MAI n-a revendicat-o sau nu s-a întrebat cine face bani de pe urma ei şi de ce. Societatea insolventă a lui Badea a fost fondată, în majoritate, de şefi din Interne. Era de la sine înţeles că va primi şi culorile, şi palmaresul, şi denumirea Dinamo. A avut mai mult noroc decât Gigi Becali, dar norocul şi-l face şi omul, cu relaţiile lui. De aceea Badea, conducând prin ceţurile falimentului epava cu gradaţi la bord, poate să fluture senin „bunul statului” pe sub nasul proprietarului.

De unde va avea o societate insolventă 3 milioane de euro? Domnul Badea, într-adevăr, este prea sărac pentru a-şi plăti datoriile la stat şi a-şi scoate firma din coma financiară atât de convenabilă. Dar când e vorba de a convinge ministerul că are principii, inclusiv principii „nonprofit”, domnul Badea e în stare de orice. Chiar şi să dea bani la fotbal. Sigur, nu el personal, partenerii lui de afaceri vor plăti nota, în schimbul garanţiei verbale că vor deveni acţionari la club.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

custov (4 comentarii)  •  18 august 2017, 9:49

TOV badea ioan gheorghe traian stefan .........DA ACCEPTUL PENTRU CONSTRUCTIA NOULUI STADION PENTRU SUPORTERI ,vezi imbuibarea ,grandomania unde l a dus si pe cumnatul tau ,oricum cu borcea cap de bour trebuia sa mergeti toti la facultate dupa cat rau ati facut lui DINAMO .

vasglo (91 comentarii)  •  18 august 2017, 10:17

Felicitari, dar te si compatimesc pentru ce-o sa-ti auda urechile din gura "procurorului"..!..-:)

ghita costel (1 comentarii)  •  18 august 2017, 10:23

bahdea la puscarie n a bagat nimic la dinamo dar vrea tot HOTII

Bubucul (75 comentarii)  •  18 august 2017, 10:25

Foarte tare!

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  18 august 2017, 10:37

Bun articol, Maria!Felicitări!Scris cu spinarea dreaptă.Cam nasol pt. alți jurnalişti fără "cojones" şi cu spinarea flexibilă şi unduitoare la cea mai mică adiere de vânt.

Urod (30 comentarii)  •  18 august 2017, 10:49

Asta-i România. ....de 27 de ani....asta-i capitalismul...de data asta te felicit pt preocuparea pe care-o arăți pt un lucru puf și simplu șocant. ..milioane de suporteri sunt la mana acestui individ...iar Ionitoaia ne vorbește de Daum....numai de Daum....Daum este vinovat de ceea ce este întâmplă la Dinamo și în fotbalul romanesc...

Alex One (132 comentarii)  •  18 august 2017, 11:02

Punea cineva o intrebare de bun simt, domne nu se poate da o HG de trecere in proprietetea Statului si admistrarea MAI a acaretelor detinute de Badea cu plata unor eventuale despagubiri sigur daca se face dovada ca sunt justificate ? Si daca nu-i convine sa se judece cu Statul pana la Sfantu' Asteapta. Adica, se nationalizeaza terenuri pentru utilitate publica, constuirea de sosele si autostrazi si nu se poate prelua ceea ce detine Badea. Apropo, lui Becali i s-a reprosat, dupa 15 ani !?!, ca a preluat Steaua pe gratis ca si cum i s-ar fi cerut vreo plata la momentul respectiv, Badea cat a platit pe stadion, anexe, palmares, sigla,culori si ce mai zice el ca detine ? Ca Negoita cica n-are nimic de te intrebi in ce calitate a participat la discutiile de la MAI ?

Ionel (18 comentarii)  •  18 august 2017, 11:29

Bravo Maria

AMAN (8 comentarii)  •  18 august 2017, 12:37

Felicitari ptr articol

TheRealRedDog (1 comentarii)  •  18 august 2017, 12:51

Bravo Maria! Astă inseamna sa ai opinie si sa scrii liber ce gândesti. Poate il inviti si pe mea Ovi 😃 sa isi aduca aminte ce înseamnă să fii ziarist imparțial - si nu aservit unei tabere, din oarecare interes. Nu ca mi-ar place Daum, dar ce e prea mult incepe sa se strice si sa miroasă...a ceva interes? Stiu, nu am dovezi 😃

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  18 august 2017, 13:37

„ce-i prea mult…” pastrand proportiile, asa spunea si tabara lui Nixon despre Washington Post, ca e ziar aservit, tendentios, rupt de realitate, cu pata pusa pe republicani etc. daca am merge pe ideea ca e „prea mult” sa documentezi si sa comentezi un subiect mai multe zile la rand, n-ar mai exista follow up, am da doar stirea cu atentatul, nu si cu prinderea teroristilor. in alta ordine de idei, cred ca si ziaristii au dreptul lor la replica, dupa ce sunt insultati si calomniati public

VLAD (4 comentarii)  •  18 august 2017, 13:01

Tare asta cu MAI. Aceeasi situatie ca la Steaua, numai ca aici nu vrea nimeni din partea statului echipa, ci, din contra, o iarta de toate infractiunile. Niste securisti! Nu ca Gigi ar fi mai cinstit, dar macar plateste darile la stat. Cand nu are incotro, vezi Avicola Iasi si ARCOM

ciurescu petru (19 comentarii)  •  18 august 2017, 13:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

VLAD (4 comentarii)  •  18 august 2017, 13:04

Cat despre Dinu, sa isi aduca aminte cum l-a distrus pe Chitaru. A lut bani de la Badea si il apara, ca altfel il ia DNA.

mg (87 comentarii)  •  18 august 2017, 13:06

..şi uite'aşa "adevăratele" Steaua, Dinamo şi Rapid se vor duela in liga a 4-a. Le aştepta acolo, cam de multişor, Progresul. Poate vor reface cuplajele de pe vremur,i pe Arena Naţională. Între timp marele derby se va numi FCSB-FCDB. Ţară tristă, plină de umor. Nu ne rămâne decât să fluierăm a pagubă...

Carol K (309 comentarii)  •  18 august 2017, 14:29

Am si eu o nelamurire,latura artistica(coregrafia) la cine merge ? Dar PCH ? Dar Danut Lupu ? Hmmm,multe necunoscute in ecuatia asta ....

Demolarii (18 comentarii)  •  18 august 2017, 14:58

Contractul cu care se lauda Badea e nul. Între membrii fondatori ACS FC Dinamo se regaseste Domnul Adrian Năstase, care avea si calitate de primministru la încheierea contractului, adică sef al ministrului de interne. Fapt incompatibil, să fi în ambele parti ale unui contract.....Dar prezenta domnului Năstase în spatele lui N Badea e explicația pentru multe semne de întrebare. Din 1918 încoace,cu excepția perioadei 1968-1978 când cetățeanul de rând chiar a dus-o bine în România, acesta e bun doar să producă pentru speculanti ( afacere înseamnă mai multă implicare) economici sau politici. E de gândit dacă nu e momentul să schimbă m ceva. ....ce? si mai ales cum? marea întrebarea.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  18 august 2017, 15:16

Sugestiva poza, felicitari celui care a ales-o, poate chiar Maria, caci la ea s-a armonizat mereu cu articolul. Badea a fost mereu premiat, ori ii place, ori are si el merite, in afara faptului ca a stiut ***, ca si Puiu ala din Anglia, ca si Dusa si muti altii. Meritau altceva liderii PCR ? Ala din Toplita era sa moara cind l-a vazut pa plutas, taxator, atit a putut face mai intii din el. Tin minte cit de umil il tot premia moldoveanul Covaliu (NicoVala ?), azi sef Comitetului Olimpic Socialist Roman alaturi de Boroi, toti gradati si doctori si cu Stele de la Base, ala pe care il stie toti rromii, arabii si tatarii. Ce nu-mi place e Mister Dinu acolo, o mica rautate, caci se poate crede ca Mister i-a pus in brate bebelusu african Dinamo lui Badea. Fals. Unul mai destept a fost mereu marginalizat. Azi e iar pe cont propriu, nu e cu Badea nici impotriva, e platit de ceilalti dar nu e impotriva lor a doamnei Carmen, el gandeste. Care sint ceilalti ? Fratii minune si unchiu Gelu Eftimie, partenerul de afaceri al lui Lucescu si al lui Ceausescu. Cu ce sint mai buni. Mister vrea sa ajute, el gandeste cu vice tare: „stadionul e al Statului, Statul si doamna Carmen – sa zicem M I - vor Stadion, Badea care are indiscutabil niste carti in mina vrea si el Stadion, deci care este problema ?“ Ma mira astia din Tei care stau cu mina intinsa, indiscutabil mai destepti … dar probabil vitaminele, bata-le Sfintul Asteapta ! Ba, moldoveanul ala de la MTS a curatat bude, doamna Sevil se pregatea sa emigreze in Siria cind a sunat-o strasina de muci, iar pe doama Carmen o iau eu acasa ca de cind a zic „ca cuplu“ Negoita-Mutu sint mari oameni de fotbal m-am indragostit pe loc. Am si eu mustata de baron, imi plac prajiturile, dar unde a tras saraca de ea Lozu e ca mi-am dat seama ca noi doi rezolvam problema fotbalului romanesc, anume ucidem virusul numit Dinamo Bucuresti. „Doar“ noi. --------------------------------------- Situatia Stelei este mult diferita !!! O sa i-o explic eu doamnei Carmen, ca vreau si eu o audinta, ca baietii astia platitori de taxe si impozie care au avut nerusinarea sa se prezinte in fata ei imbracati ca niste topirlani, cu fara cravata si nici macar mustata: „da si la mine doamna Carmen, ca-mi pling *** prin Tei, ...“ Care milione ? mai sint niste emigranti prin Cluj si asta e tot. Sub Rapid care macar recunosc ***. Ah, ***, *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  18 august 2017, 16:38

editorii foto si redactorii de la editia online aleg pozele, de unde si vorba: o fotografie face cat 3.800 de semne 🙂

Cosu (53 comentarii)  •  18 august 2017, 15:52

Nixon was right . App , de ce ar .erita dinamo lui Ionut stadion moka ? De ce atarna acest patron evazionist la Nicu Badea?

Cosu (53 comentarii)  •  18 august 2017, 15:58

+1 once again pt 17 Nentori .

Dan (50 comentarii)  •  18 august 2017, 17:13

Propun ca Talpan sa fie detasat de la Armata la Interne .

constantin (5 comentarii)  •  18 august 2017, 20:04

Zorba Grecul s-a tranferat la Dinamo. Şandramaua Dinamo se dărâmă iar galeria Câinilor dansează sirtaki... Măcar o coregrafie cu Badea se poate? O coregrafie non profit...

Nicse (1 comentarii)  •  18 august 2017, 21:41

Bravo Maria... O sa suporti niste balmajeli din partea "procurorului", partas la acest furt, dar ce mai conteaza ? Cred ca esti cel mai bun jurnalist in clipa de fata, ti-ai castigat acest titlu pe drept, prin gazetarie onesta si coloana vertebrala. Imi face placere sa te citesc, tine-o tot asa si de ce nu, si mai bine...

sundance kid (63 comentarii)  •  19 august 2017, 7:56

O tara fara aristrocati dar plina de demagogi , oportunisti, excroci, incapabili in plus un stat slab a adus fotbalul romanesc in situatia de azi incluzind nationala condusa de un impostor . Capitalismul din Romania nu a adus nimic bun deocamdata . Dimpotriva se merge din ce in ce mai rau .

Vali (14 comentarii)  •  19 august 2017, 8:52

Maria,bine ca nu mai traieste tata socru,Ion teleaga, că cine stie ce ti se putea intampla.....

iiii (3 comentarii)  •  19 august 2017, 10:01

felicitari, e o placere sa iti citim articolele pentru ironia de calitate si curaj.

sundance kid (63 comentarii)  •  19 august 2017, 10:31

Maria da-mi tu exemplu de un capitalist roman care se comporta ca un "boier" !! Copos, Niculae, Tiriac, cine ? Daca nu erau decapitati aia dupa 46 poate acum aveam industrialisti " boieri " !! Au venit in schimb la putere comunistii din rindul doi cu acelasi metehne . "Lupul imbracat in oaie" !

alex (345 comentarii)  •  19 august 2017, 10:50

Mereu dornica de dreptate in urma atator analize, incisiva in aflarea adevarului cu orice pret si intoleranta la neregulile si abuzurile grave comise de acesti securisti de-a lungul timpului, ati repurtat prin acest nou articol inca o victorie clara de etapa in acest demers si aceasta lupta teribila, ceea ce va detaseaza si diferentiaza net in momentul de fata de plutonul celorlalti cronicari sportivi.

sarpilica (1 comentarii)  •  22 august 2017, 8:21

MARIA: esti OK , ai grija,pazeste-ti spatele

Comentează