Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Plevuşcă pe rol

Ştirea că şeful FRF e cercetat de DNA reprezintă un semn că Justiţia se află într-o stare de aşteptare. Oricâte impresii copleşitoare are fotbalul românesc despre el însuşi, anchetarea mişmaşurilor de la Federaţia condusă de Răzvan Burleanu rămâne un caz […]

...

Cu cine ţinem la Mondial

Egiptenii, iranienii, marocanii, australienii sunt la Mondial, purtaţi de ambiţia nou-venitului în club. Iar noi suntem, vorba aia, vechi. Acum 88 de ani, pe 21 iunie, ne-am îmbarcat pe Conte Verde, din Genova. Trofeul Jules Rimet era şi el la […]

...

Epoca lui Lumânare vs Epoca de Aur

„Să fim serioşi, fotbalul este pentru spectatori”, a declarat un reprezentant al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, pentru Gazeta. „Pentru spectatori” reprezintă criteriul principal de promovare, acum. Criteriul pe baza căruia AMFB a comunicat FRF că vrea ca şi CSA […]

...

Aici sunt sportivii dumneavoastră!

Gabriela Szabo a dezminţit că le-ar fi impus angajaţilor de la CSM Bucureşti să fie prezenţi la mitingul PSD de sâmbătă. Nu numai că a dezminţit, a insistat să nu fie asociată cu „aşa ceva”. „Fiecare e liber să facă […]

...

Simona e o patrie visată

Complicate vremuri să fii român. Dar a fost oare vreodată simplu? Nici n-ai apucat bine să iei un trofeu, că ţi-l şi suflă abilii compatrioţi de la putere şi-l agită vioi în faţa maselor. Dacă n-ai trofeul, dar eşti cel […]

...

Daum nu iartă chitic

Selecţionerul ceartă iar presa că i-a stricat liniştea pe baltă. De aceea n-a prins în plasă decât nişte guvizi de putere

Permalink to Daum nu iartă chitic
luni, 14 august 2017, 10:13

„Pentru mine, acest ziar este bun doar pentru a pune peştele în el”, a declarat Christoph Daum despre Gazeta. Bun de citit n-avea cum să fie, pentru că selecţionerul nu ştie româneşte. Iar la traducere se pierde din muzicalitate. De exemplu, „Du-te învârtindu-te!”, în sol major, măsura doi pe patru, allegro molto vivace, are o asemenea densitate de nuanţe că e aproape intraductibil. Ca „dor”, „doină” sau „oblete”.

Iată însă începutul unei frumoase economii. Daum începe să aibă idei practice. De ce să dăm bani pe pungi când există alte ambalaje la îndemână? Colecţia de ziare-fetiş din Casa Fotbalului. Câtă vreme nu se atinge de figurinele din Urzeala Tronurilor, ca să aprindă focu’ la ei, federalii nu se supără.

Căutându-l pe Nemo, pentru imagine
Dacă îl ţine pasa inspirată, Daum ne va spune şi la ce-i trebuie jucătorii pe care-i convoacă. Sau la ce este bun contractul lui ca selecţioner al României. Ce poţi împacheta cu el, când îţi faci bagajele. La ce foloseşte atacul, la ce foloseşte apărarea. La ce foloseşte el, ca antrenor al echipei naţionale. Câţi membri în staff-ul tehnic, tot atâtea formule şi stiluri de joc au arătat „tricolorii” de-a lungul campaniei pentru CM 2018.

Nu prea se vede mâna modelatoare a lui Daum. Se văd, în schimb, o mulţime de amprente pe primul „11”, mai multe decât ar găsi Sherlock pe arma crimei. Pe banca „naţionalei”, Daum pare a fi util doar la învelit pompos incompetenţa celor care l-au angajat. Îi dă un lustru festiv, de hârtie cerată.

O întrebare fără solzi de izbândă
Legătura dintre peşte şi ziar a făcut-o Daum spontan, când realitatea.net i-a cerut părerea despre un sondaj de pe site-ul Gazetei. Întrebarea era „Ar trebui să îşi dea demisia Daum?”. 80 la sută din voturi erau „da”. „O întrebare populistă”, a comentat selecţionerul. La fel e calificarea la turnee finale, un populism. Şi încă unul ieftin, cusut cu aţă albă, după cum s-a văzut la Euro 2016.

„Mergeţi la Donald Trump cu aceste cifre şi întrebaţi-l pe el!”, a adăugat Daum. Într-o conferinţă pe tema „Make Feroe great again”, preşedintele SUA a negat evaziv că ar fi influenţat votul din Comisia Tehnică a FRF. A dat de înţeles că nu el are cheia sondajelor despre „copiii de aur”, ci Vasile Dâncu, fostul prieten al unui prieten apropiat de-al său.

Pescador vs Distrugător
„Aici vorbim despre 60.000 de voturi”, a precizat reporterul de la realitatea.net. „Nu pot să spun nimic despre acest număr”, a răspuns Daum. Că doar nu e arpentor şi nu-l cheamă Gauss. Există nemţi şi nemţi. Daum ne poate vorbi strict despre peşti şi etica lor alunecoasă.

60.000 de oameni înseamnă populaţia unui oraş capitală de judeţ. Ceva mai mult decât ar încăpea în tribunele Arenei Naţionale. Problema cu acest eşantion, aşa cum o formulează Daum, e că apare într-un ziar, iar un ziar „nu e reprezentativ pentru România”. Păi, ar fi cam trist pentru libertatea de exprimare dacă şi-ar propune asta. După cum trist e că echipa pe care o antrenează Daum nu mai reprezintă decât virtuţile inerţiei.

E o tactică veche de când lobby-ul. Să-i prezinţi pe cei care te critică drept o minoritate izolată, ruptă de realităţile din teren şi rău intenţionată. Să sugerezi că ai susţinerea necondiţionată a unei majorităţi tăcute, care nu citeşte ziarele şi nu se uită la televizor, nici măcar la meciurile „naţionalei”. „Sunt mai român ca tine, mai identificat cu oamenii şi cu ţara asta decât tine”, i-a replicat Daum jurnalistului care l-a întrebat, în jurul amicalului cu Chile, dacă se gândeşte la demisie.

„Tu eşti doar pus pe distrugere”, a tunat Daum. Era o întrebare. Iar ceea ce distruge „naţionala” şi fotbalul românesc e tocmai lipsa întrebărilor. Oamenii care conduc FRF, oamenii de pe banca „naţionalei” nu au nicio îndoială că se află pe calea cea dreaptă. Nu se frământă. Nu retractează. Găsesc întotdeauna 60.000 de „distrugători” sau mai mulţi pe care să dea vina, dacă nu muşcă şprotul.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

robin (2 comentarii)  •  14 august 2017, 10:28

acum, sincer, Maria, tu citesti Gazeta Sporturilor?

adi_stelistul (107 comentarii)  •  14 august 2017, 10:41

Bun articolul. Nu trebuie neaparat sa te identifici cu mesajul sau ca sa admiti ca e bun. Si-a propus sa fie ironic si reuseste cu brio.

Jean-Paul (96 comentarii)  •  14 august 2017, 11:09

Oare de ce nu ma mir? In caz ca Daum si-ar da demisia inainte de terminarea campaniei de calificare, Gsp si-ar putea aroga meritul principal in atingerea acestui scop, iar Ioanitoaia ar lua, pe merit, premiul I cu coronita. Maria, chiar daca a scris mai putine articole anti-Daum, ar putea spera si ea macar la o mentiune, pe motiv de lirism si mistocareala atroce...... Cu alte cuvinte, desi campania de calificare e ratata de multa vreme si doar teoretic am mai avea sanse la locul 2, ce duce la baraj, nici unul dintre jurnalistii cei mai razboinici nu poate demonstra ca un antrenor mioritic in locul lui Daum, era la ora asta cu biletele pentru " Turneul final CM 2018"asigurate. Am inceput articolul cu "oare, de ce nu ma mir?" si vreau sa lamuresc, pentru cei ce nu vor intelege, rostul propozitiei respective: Daum a fost contestat din start, chiar din momentul semnarii contractului, asa ca jurnalistii care l-au atacat non stop, au fost "motivati si animati" din alte cauze decat necalificarea echipei nationale. Poate Ioanitoaia sau Andries sa ne demonstreze ca ne calificam cu un Piturca, Olaroiu, Dan Petrescu, sau Reghekampf(a fost si asta o varianta la un moment dat) sau oricare altul? Lantul slabiciunilor e mai lung si la un capat e Burleanu(nici eu nu ma numar printre sustinatorii lui) iar la celalalt capat stau niste antrenori veleitari, ce n-au nici o realizare in CV-ul lor virgin de-a binelea..... Si, mai trebuie s-o spun si pe asta, unii dintre acesti veleitari sunt prieteni buni cu jurnalistii "coltzosi" de la Gsp........

adi_stelistul (107 comentarii)  •  14 august 2017, 11:30

@ Jean-Paul Pai, Jean-Paul, daca niciunul nu putea mai mult, nu faci decat sa o confirmi pe Andries, care asta spune punand intrebarea retorica:"La ce foloseşte el, ca antrenor al echipei naţionale". Si ea spune cam acelasi lucru. In consecinta macar puteam cauta altul mai ieftin daca unul mai eficient n-avem cum gasi, nu? Si daca ai citi mai atent ai vedea ca nici macar nu-l ataca pe Daum la competente ci strict la chestia cu ziarul si pestele, respectiv irelevanta sondajului GSP. Te-ai lansat in speculatii pe marginea competentei lui Daum, inclusiv cu chestiuni hazlii de genul "Poate Ioanitoaia sau Andries sa ne demonstreze ca ne calificam cu un Piturca, Olaroiu, Dan Petrescu, sau Reghekampf" (demonstratii pe baza de "daca si cu parca" nu s-au mai facut, dar putem incerca) desi subiectul era cumva diferit. Noi sa fim sanatosi.

Poli 21 (20 comentarii)  •  14 august 2017, 11:47

Sincer vorbind eu nu as compromite pestele impachetindul in fituica aceasta.

Viorel (45 comentarii)  •  14 august 2017, 12:06

F bun articolul. Din pacate nici her Daum nici mocofanii incompetenti care l-au adus pentru a se ascunde in spatele lui ( Burleanu Vochin Visan Bodescu etc) nu inteleg ironia si mesajul. Niste netrebnici care au ocupat FRF cu gandul sa-si umple buzunarele si sa instaureze un sistem mult mai ticklish decat cel de pe vremea Sandu - Dragomir, menit sa asigure realegerea intrusului, acoperit si parasutat in fotbal de care nu are habar. Afara cu profitorii de la FRF !!!

Fane (103 comentarii)  •  14 august 2017, 12:18

De multi ani caut in ziar sa citesc sport si cu mare greutate gasesc 10-20% ,cateodata, articole doar despre sport.In rest can-can,asmutirea unora impotriva altora,manipulari,scenarii.Atunci de ce va simtiti lezati. Ar trebui sa faceti ceva sa deveniti ce ati fost odata,altfel e greu de combatut Daum si pestele.

Fane (103 comentarii)  •  14 august 2017, 12:18

De multi ani caut in ziar sa citesc sport si cu mare greutate gasesc 10-20% ,cateodata, articole doar despre sport.In rest can-can,asmutirea unora impotriva altora,manipulari,scenarii.Atunci de ce va simtiti lezati? Ar trebui sa faceti ceva sa deveniti ce ati fost odata,altfel e greu de combatut Daum si pestele.

Stan (9 comentarii)  •  14 august 2017, 12:26

Gazeta, cat costa un sondaj reprezentativ făcut de o firmă de cercetare de piață la nivel național, cu o singura întrebare?

ticbis (125 comentarii)  •  14 august 2017, 12:50

Articolul este excelent, ironia fina de exceptie. Maria are dreptate, insa ar trebui sa nu uitam un lucru esential: Daum a fost adus de echipa lui Burleanu pentru a-si cosmetiza imaginea, pe post de paravan impotriva valurilor de contestari venite atat din partea presei cat si din cea a microbistilor. Daca ar fi pus un antrenor roman pe post de selectioner la nationala ar fi deschis cutia Pandorei si ar fi fost criticat la scena deschisa si de toti ceilalti antrenori din tara, pentru ca astia se mananca intre ei mai ceva ca dusmanii. Daum n-a fost adus pentru a califica nationala la turneul final, ci doar ca Burleanu sa doarma linistit; el oricum era sigur ca nimeni n-o sa califice generatia asta la nimic. Daum este limitat, nu intelege nici fotbalul si nici mentalitatea romaneasca si nici nu are de unde alege ceva. Asta daca urmareste un meci CFR Cluj - Dinamo nici nu stie ca pe teren sunt doar 4-5 jucatori romani si restul pana la 22 straini; si nici nu cred ca-i distinge pe romani de ceilalti pentru ca numele lor nu-i spune nimic. In fine, el joaca doar un rol intr-o piesa de teatru regizata de Burleanu si o face doar pentru salariul imens pe care-l primeste, n-are nicio treaba cu fotbalul si cu calificarile nationalei. De altfel, sunt convins ca nu el face selectia, nici nu cred ca poate, de lucrul asta se ocupa exclusiv Andrei Vochin, distribuit si el intr-un alt rol al piesei de teatru in regia lui Burleanu. In final, ii urez Mariei cu mult drag "La Multi Ani" pentru ziua onomastica de maine!

Horea (1 comentarii)  •  14 august 2017, 13:04

simpatica....foarte . nu pricepe neamtu ce-i cu doru, doina sau obletele.

Alex (4 comentarii)  •  14 august 2017, 13:14

Pestele de la cap se impute. Asta se refera la fotbalul romanesc in mandatele Sandu si acum Burleanu. Si se mai refera la GSP, mandatul... E de inteles cand iti iei banii de la cel care l-a defaimat inainte de primul meci. Sunteti ca o haita...

Jean-Paul (96 comentarii)  •  14 august 2017, 13:42

@adi_stelistul, Replica ta nu e surpriza pentru mine, atata vreme cat am nominalizat ca alternative la Daum, doar stelisti sadea. Articolul Mariei, comparativ cu plictisitoarele compuneri ale d-lui Ioanitoaia, chiar e simpatic si are si unde de umor, dar se inscrie, cum altfel?, in campania anti straini, ca antrenori la nationala declansata si continuata de gsp...... Dupa ce Mos Teaca Iordanescu s-a acoperit de praful gloriei la Euro 2016, intorcandu-se acasa doar cu un punctulet dar si acela norocos si, mai ales, cu imaginea sifonata de alde Sadiku and Co. merita incercata si varianta antrenorului strain..... Campania dezlantuita impotriva lui Daum a imbinat mereu elementele din CV-ul acestuia in materie de cocaina, cu elemente de mandrie patriotica amplificata la cote nerezonabile. Probabil, de teama ca frf nu i-ar fi acordat contractul, Daum a facut greseala sa promita o calificare fara sa aiba acoperire in realitatea de pe teren. Eu asta ii reprosez in primul rand, mai mult chiar decat perseverenta de a chema aceleasi hahalere(stancu, adi popa, pintilii, etc) mostenite de la predecesori. Ar mai fi si alte aspecte de discutat dar ma opresc aici ......

gfh (1 comentarii)  •  14 august 2017, 13:49

Daum nu este vinovat de legendele romanesti , cu nemti pe post de feti frumosi, care le stiu si le fac pe toate! Nu este problema lui ca taranii au fost impresionati de vacarii de origine nemteasca, de prin satele romanesti, iar astia le-au scos legendele prostesti, din care incearca romanul actual sa-si hraneasca iluziile. De ce n-ar ride de voi, cind oferiti cea mai mare si bogata gama de motive de acest gen, cel putin la nivel european?! Ii urez distractie placuta!

Jean-Paul (96 comentarii)  •  14 august 2017, 13:55

@ticbis, Imi place cum gandesti. Am o singura observatie legat de sport si una extrasportiva . 1)GSP-ul in ultima vreme a devenit un fel de "revista fotbal" cu aplecare spre cancan. Uite, au fost campionatele mondiale de atletism zilele acestea. Cate articole despre acest eveniment ai intalnit in paginile GSP? Alta dovada: e vremea turneelor de tenis de pe hardul american. Cate articole, inafara de cele despre Simona, au fost dedicate fenomenului? Ca sa nu mai vorbesc de alte competitii cum ar fi campionatele europene la handbal, ori alte sporturi gen baschet, volei, scrima, etc 2)Maine e sarbatoarea de Adormirea maicii Domnului si orice bun crestin sau, macar, om educat, stie ca nu se fac urari cu ocazia zilei de 15 august, tot asa cum la inmormantarea cuiva nu te duci sa-i urezi la multi ani celui trecut in eternitate O zi buna tuturor

AGF (1 comentarii)  •  14 august 2017, 14:19

Daum a fost un antrenor bun …acum ceva timp … in Germania nu mai are nimeni incredere ca poate sa mai fie ce a fost de aceea nu-l mai angajeaza nimeni aici. Concluzia este ca Burleanu s-a pacalit si l-a angajat - acum nu mai avem ce face.

adi_stelistul (107 comentarii)  •  14 august 2017, 14:24

@ Jean-Paul 1.Trecand peste observatia cu simpatia mea fotbalistica, fara legatura cu subiectul si pe care macar mi-o asum, spre deosebire de tine, remarc inca o data ca nu intelegi subiectul. Care e legat strict de grosolania lui Daum la adresa ziaristilor GSP pe care i-a descalificat profesional cand a dat intrebuintarea aceea rezultatului muncii lor. Nu are treaba cu obsesile tale legate de antrenorii stelisti. 2. Fara a incerca sa apar in vreun fel evolutia nationalei in Franta, vreau totusi sa spun ceva ce-mi propun de mult (nu tie, ci multora care marseaza pe aceasta tema). Sigur, daca ne uitam la numele adversarei care ne-a invins, Albania, lucrurile arata rau. Doar ca ce-a fost cand a fost nu mai e. Asa cum Islanda nu mai e echipa pe care o bateam cu 4-0 prin 1997, nici pe departe, nici Albania nu mai e victima sigura de alta data. iti amintesc si tie si altora ca a invins in campania de calificare tocmai echipa ce avea sa castige titlul, Portugalia, la ea acasa. Un egal cu Muntenegru acasa (echipa ce a batut doar Liechtenstein si Moldova in preliminariile trecute) o fi mai de soi, nu zic, ca si alt egal cu Kazahstanul. Deci fara sa spun ca evolutia din Franta ar fi fost cumva buna, ca n-a fost deloc, a o aduce in discutie pentru a-i legitima pozitia lui Daum e ridicol. 3. Iti mai dai cu parerea si fara sens in postarea catre ticbis. Draguta, in crestinism moartea unui sfant (Adormirea) e intotdeauna mai importanta si mai demna de celebrat decat nasterea. Pentru ca, asta e dogma, moartea inseamna nasterea in viata vesnica. De aceea, inafara lui Isus, a Mariei si a lui Ioan Botezatorul, tuturor celorlalti sfinti li se celebreaza moartea (da, nu e gresit "celebrare") nu nasterea. Si de aceea Nasterea Maicii Domnului e numita in popor Sf. Marie Mica iar Adormirea Sf. Marie Mare. Deci se ureaza La multi ani! Mariilor de ziua numelui lor. Nu e locul dar ma gandesc ca nu-ti strica s-o stii.

ticbis (125 comentarii)  •  14 august 2017, 14:28

@Jean-Paul: Iti multumesc pentru aprecieri! Despre felul jalnic in care se prezinta in momentul de fata gsp si multi dintre jurnalistii din redactie, ai perfecta dreptate. Totusi, sa nu amestecam lucrurile: nu-i gsp de vina ca Daum habar n-are de fotbal si nici ca Burleanu l-a pus selectioner pe bani multi ca sa-i prosteasca pe romani. Are gsp-ul o tona de bube, dar pe asta cu Daum, nu! Cred ca ar fi interesant de aflat cu ce se mai ocupa acum dl Andrei Vochin, in opinia mea persoana desemnata de regia FRF cu selectia la nationala. Cat priveste sarbatoarea "Adormirii Maicii Domnului", te inseli amarnic. Este un praznic al unui sfant, o zi de sarbatoare, in niciun caz nu poate fi asociata cu un parastas oarecare al vreunui muritor de rand. Nu este comemorata o moarte, este sarbatorita inaltarea Maicii Domnului la viata vesnica, e ca o renastere spirituala, asa cum sarbatorim de Paste invierea lui Iisus Christos si nu moartea lui pamanteana. Citez: "Biserica nu consideră greșit să spui ”La mulți ani!” cu ocazia acestei sărbători, fiind considerată o sărbătoare plină a bucuriei. Moartea Maicii Domnului este mutare la Viata, dupa cum reiese si din troparul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutatu-te-ai la viata ceea ce esti Maica Vietii”. Din acest motiv, aceasta sarbatoare nu este trista, ci plina de bucurie, scrie crestinortodox.ro." Este o sarbatoare si nu un parastas, deci urez tuturor celor ce poarta numele Maria sau Marian din toata inima "La Multi Ani!".

adi_stelistul (107 comentarii)  •  14 august 2017, 14:29

Sigur ca "obsesiile" se scrie cu doi "i".

Jean-Paul (96 comentarii)  •  14 august 2017, 15:04

@all, Iata ce scrie pe net referitor la aceasta sarbatoare: "Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristeţe pentru creştini pentru că se cinsteşte moartea şi înaltarea Fecioarei Maria cu trupul la cer. Conform tradiţiilor bisericeşti, pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfântă Maria Mare nu se spune "La mulţi ani" celor care poartă numele sfintei. Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfântă Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului". In context, prin partile locurilor unde locuiesc eu, lumea respecta aceasta cutuma si nu adreseaza urari de 15 august. P.S. pentru ady si ticbis: N-ar strica sa va documentati inainte de a ma critica C

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (389 comentarii)  •  14 august 2017, 15:08

Nu e bine Maria sa intrati intr-un joc pe care vad ca il banuiesti si tu politic ! Ar fi trebuit sa le spui banuiala si tontolanilor. Ar fi ajuns sa-l platiti iar pe Nanu pentru o alta mizerie de ne-(des)-scris, de departe peste cea cu inventia faxului ilegal si fara nici o confirmare de primire de la Liga, la care nu s-a pretat nici Justin Stefan, cel aflat in corzi. Nanu a primit bani de la Tolontan ca sa-i transmita neamtului „hai sic..“ - ca daca noi scriem asa primim galben ! A inceput si Tolontan ca filozof in butoi – te doare mintea cita cultura se lipeste de astia cind duc cafelele -, din pacate a muscat si Maria. A aruncat ea navodul pe desteptul mafiei psd-iste clujene dar rezulatatul e ca Daum e neamt si … sa fim seriosi, stie oricine ca nu e roman. Care „lumina a Soarelui“ tata ? Ne indreptam clar spre anul 1947, spre cluburi ministeriale, ale primarilor si consiliilor judetene, cu deosebirea ca mamaligile nu mai fac fata la cerintele doamnelor de azi acre au auzit ca cei „mai rasfatati de Soare“ fac tandari patul si fac cearceaful violet, ca ar arata ca presarat cu flori de liliac de Mai. Uite ca si mototolu de Primar al Iasului se misca, deja tremura chilotii pe niste doamne bine, ca cu Dinamo a scos mamaligile si a bagat numa virili. La mamutul CSM sint tot numai straini, din pacate si la fete, unde eu stiu ca ale noastre sint cele mai bune. Ce sa faca tata Guardiola daca primarii mamaligari confunda sportul de masa cu „sportul“ pe masa ! Campiona Steaua a fost izgonita din Bucuresti, pentru juniori a mai ramas doar curtea unui Liceu !, in timp ce pe Ghencea facea Boroi gratare ! A cui e National Arena, se poatete juca pe ea ? Cind am scris ca Arena mama din Frankfurt a platit din credit peste plan in primii 5 ani peste 30 milioane EURO inapoi printr-o administrare model german in timp ce Arena MAMALIGARA a iesit in piedere cu - nestiute si secrete de Stat - X milione de EURO, banuiam undeva la 10 milioane in 5 ani, am fost cenzurat. --------------------------------- In continuare demonstrez ca nu sint pentru Daum, dar nu sint de acord sa intram in joc si sa-l lovim ca strain si neamt. Din pacate si Mister – singurul - Dinu a cazut in plasa. Sa-l lovim ca om si ca antrenor, ori poate mai bine sa-l consideram un oaspte – chiar nepoftit de noi care l-am fi vrut pe Hagi ori pe Reghe ! : --------------------------------- Sa fim intelesi, am spus la prima ora ca Daum nu e antrenor nici selectioner ci mai degraba vrajitor si motivator - baiatul vitaminiazat a lipit DM de usa vestiarului si apoi a zis ca a cistigat meciul ! - si ca imi pare evident ca Vochin a alacatuit portretu robot al noului selectioner stiind ca acesta va fi Daum. Am atentionat ca omul nu functioneaza, ca fiul ii face fisele tehnice, ca va fi angajat si el ca la romani, ce-a ce Burleanu nu stia cu siguranta. La Vochin nu stiu, tocmai el carepune atita pret pe caracter si o istorie fara droguri si prostituate, imi vine greu sa cred ca nu stia, deci cred ca i-a fost „sugerat“ de un strateg kgb-ist, caci doar astia isi pot folosi mintea stra-luce-toare la orice mirlanie. Eu am denascat si minciuna ordinara cum ca acest pacalici ar fi avut cea mai mica contributie la revigorarea fotbalului german, lucru care se putea cerceta usor. Sa fim intelesi, am aratat – MEREU INAINTEA MECIURILOR – ca Daum a gresit ori a fost sfatuit gresit, cea ce n-a facut niciodata domnul Ioanitoaia, ori pe asta il plateste Tolontan ! Sa fim intelesi, am afirmat de la inceput ca exista in mod logic singura sansa a lui Daum a fost ca el sa-i faca de moca pe straini si in special pe nemti si ca eu cred ca o sa fie dat afara cu scandal mare chiar strategic inaintea alegerilor !

ticbis (125 comentarii)  •  14 august 2017, 16:00

@Jean-Paul: Imi cer scuze, dar esti in eroare. Eu am postat un citat dintr-un material aparut pe un site de specialitate al bisericii ortodoxe, nu parerea vreunui jurnalist oarecare de pe net. De altfel, in calendarul crestin-ortodox roman exista doar doua personaje care-si sarbatoresc atat ziua nasterii cat si cea a mortii (vazuta ca o inviere, ca o renastere in viata vesnica): Iisus Christos si Fecioara Maria. In rest, toti ceilalti sfinti importanti sunt sarbatoriti la data trecerii lor in nefiinta (cand au fost sanctificati) si nu la data nasterii: Vasile, Petru si Pavel, Stefan, Gheorghe, Constantin si Elena, Ilie, Paraschiva, Dumitru, Mihai si Gavril, Andrei, Nicolae, Ana (i-am amintit pe cei mai importanti, dar ma sunt si altii). Toate persoanele care poarta numele astea isi sarbatoresc onomastica in zilele acestea de sarbatoare, desi, repet, ele reprezinta datele la care toti acesti apostoli, martiri sau ierarhi au trecut in lumea vesnica jertfindu-se pe altarul credintei si al ortodoxiei, intrand astfel in randul sfintilor. Cu exceptia sf Ioan Botezatorul, toti ceilalti sunt cinstiti si sarbatoriti la moartea lor, niciunul la nastere si tuturor celor ce le poarta numele li se ureaza "La Multi Ani!" cu aceste ocazii. Prin analogie, e firesc ca si la sarbatoarea "Adormirii Maicii Domnului" sa li se ureze Mariilor si Marianilor acelasi lucru. Mai mult, termenul este "adormire" si nu "moarte", ceea ce intareste pe deplin toata explicatia mea. O zi buna!

adi_stelistul (107 comentarii)  •  14 august 2017, 16:16

@ Jean-Paul E OK, am inteles argumentele tale, cu toate acestea ai aici chiar mesajul de anul trecut al patriarhului. Citeste urarea de la sfarsit: http://patriarhia.ro/patriarhul-romaniei-la-manastirea-samurcasesti-maica-domnului-este-icoana-vie-a-bisericii-9032.html Datul cu parerea al unor site-uri trebuie si verificat. Sa fiu sincer dupa ce ai postat comentariul am vrut sa verific de unde ai sursa. Am gasit destule site-uri care spun ca tine (deci ai destule argumente) dar nu neaparat cu expertiza in domeniu. De aceea am vrut sa caut o sursa ceva mai competenta. Poti citi si aici finalul: http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/adormirea-maicii-domnului/adormirea-maicii-domnului-mutare-viata-146188.html Propun sa intrebam amandoi un popa cu prima ocazie pentru a fi siguri. Dar romaniatv.ro nu o iau ca sursa niciodata.

mg (82 comentarii)  •  14 august 2017, 17:44

..problema mea nu e că Daum s-a luat într-un final şi el de presa care l-a tăvălit încă înainte de a pune piciorul pe plaiul mioritic.. Nici că nu percepe subtilitatea îndemnurilor în sol major ale unora.. Problema mea e că această naţională joacă în mi minor de ani buni şi nu se prea vede luminiţa de la capătul tunelului.. De vină e, în buna noastră tradiţie, acaru' Păun..

Geo (15 comentarii)  •  14 august 2017, 17:52

Dupa ce l-ati facut cu ou si cu otet un an intreg pe Daum asta...sute de articole impotriva lui...hai sa facem un sondaj. :)))) ...ma duc sa cumpar peste :))

Jean-Paul (96 comentarii)  •  14 august 2017, 19:03

@adi_stelistul, Du-te tu si ia interviu vreunui preot ca sa te convingi. Ceea ce ti-am spus eu sunt vorbele unui preot de la biserica din apropierea locuintei mele. Omul m-a intrebat: ""te-ai duce sa faci urari la inmormantare? Si daca te-ai adresa unui participant acolo(adica ar fi ziua cuiva care participa la slujba) tot nu se cade sa te apuci sa incepi cu urarile. Asa e si cazul cu ziua de maine. P.S1. Nu am zis asta de la inceput fiindca nu era cazul P.S.2 linkul pe care mi l-ai indicat nu te ajuta cu nimic: nu scrie nicaieri ca poti felicita femeile cu numele de Maria cu ocazia zilei de 15 august daca esti stelist, e clar ca nu poti sustine o conversatie fara sa te crezi castigator :)))) Am pus punct.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  14 august 2017, 19:29

Daum este un profesionist pur sange ...iar roadele muncii lui or sa se vada cand n o sa mai luam bataie de la tari precum Albania ...

Unfand (1 comentarii)  •  14 august 2017, 19:30

Refuz sa cred ca GSP este un ziar de sport. Pai a fost bland Daum cu voi cand a spus ce a spus. Nu simpatizez cu neamtul, la fel cum nu simpatizez cu mai toata lumea fotbalistica de pe la noi insa pot sa sustin sus si tare ca sunteti cea mai jalnica gazeta sportiva de pe continent, daca nu din lume. Pai voi va considerati jurnalisti sportivi? Tu, dominsoara Maria, citesti Gazeta Sporturilor? Sunt convins ca nu! Halal jurnalisti sportivi.

gica (6 comentarii)  •  14 august 2017, 19:43

@ geo ! Nu cumpara prea mult peste pentru ca "fituica" este pe picior de disparitie .

BarfaDeTeatru (48 comentarii)  •  15 august 2017, 2:03

Vagabonzii din fotbalul Romanesc (FRF, LPF, etc..) ca si cu in Daum, asteapta o generatie ca a lui Hagi. Sau ceva mai slaba, doar doar sa se califice la un Turneu, ca sa mai inchida gura la fraieri din cand in cand. TOATA LUMEA STIE nu se poate face diamante din pietrele impuse din shanturile t.i=ga.nimii care a furat fotbalul. Poti sa aduceti si pe ZIDANE cu MAURINHO, ca atat timp cat asa zisi Agenti de fotbal Autohtoni (cu fam becali in frunte), baga la Nationala petardele lor, nu avem nici o sansa. REPET: TOATA SUFLAREA ROMANEASCA STIE ASTA. DECI CE TOT BATETI APA IN PIUA, cu un DAUM, cu un ZIDANE (care lati terfeli daca ar veni la Nationala Romaniei printrun miracol), cu un Piturca, cu un Hagi, etc.... DAR ASA DA DOVADA DE MAHALAUA *** care a fost impusa de dupa 1989!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adi_stelistul (107 comentarii)  •  15 august 2017, 7:07

@ Jean-Paul Deci pui punct revenind la argumentul tau suprem, simpatia mea fotbalistica. Pana si faptul ca tie ti se pare relevanta intr-o polemica imi spune ceva despre capacitatile tale intelectuale. Imi pierd vremea.

roman (2 comentarii)  •  15 august 2017, 9:24

Ma intereseaza daca nemti impacheteaza pestele in ziar? Ca, da ca nu inseamna ca Daum a invatat ceva despre Romania,dar nu despre fotbalul din Romania. Bravo pt. cum dati in selectioner...ma refer l=a toata gazeta. Trebuie sa fii neamt, sa nu pricepi ca nu mai esti bine venit.. De ce nu pleaca? Asa dovedeste ca sta doar pt. bani. Vrea respect?Sa stea pe gratis 2 luni.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (389 comentarii)  •  15 august 2017, 9:53

Punct si de la capat. In fiecare diminata, la multi ani Maria ! -------------------------- Uite la ce-i bun Daum. Eu stiam doar de o Marie Mare. Cu Daum ne culturalizam, aflam si noi de boroi din butoi, aflam si noi ceva despre drumul Mariei catre cer – acolo unde Steaua este numai una ! Hai Steaua ! E voie ? PriMaria mea zice da, hai Steaua si Doamne ajuta ! ---------------------------------- PS1- oricum ar fi, Laca are seara programata o cina usoara, sa n-o ia la vale, Talpan una grea, sa nu-l ia vintul, Dinamo vor viziona impreuna filmul … le gaseste filozoful Danciu gol ceva desene animate, le gasesc si eu ceva potrivit dar le-am dat deja destule idei. PS2 – pentru orice eventualitate, ii recomand lui Jean Paul sa-si taie bine unghiile ... si sa curete bine ce-a-ra rea de sub.

haideusicfr (49 comentarii)  •  15 august 2017, 10:00

La Multi Ani stimata doamna!

ticbis (125 comentarii)  •  15 august 2017, 12:02

@Jean-Paul: Citez din comentariul tau catre adi_stelistul: "P.S.2 linkul pe care mi l-ai indicat nu te ajuta cu nimic: nu scrie nicaieri ca poti felicita femeile cu numele de Maria cu ocazia zilei de 15 august " Se pare ca ori n-ai citit cu atentie, ori n-ai inteles ce-ai citit! Te ajut eu; ultimele doua fraze ce incheie articolul publicat pe site-ul crestinortodox.ro si pe link-ul ce ti-a fost indicat sunt: "Adormirea Maicii Domnului fiind mutare la viata, nu este zi de intristare, ci de bucurie. La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfintei Maria." Q.E.D.! In al doilea rand, daca preotul tau confunda si pune semnul egal intre inmormantarea muritorilor de rand si sarbatoarea trecerii la viata vesnica (mutarea la viata) a sfintilor crestinatatii ortodoxe (a tuturor sfintilor, nu numai a Fecioarei Maria), te sfatuiesc sa-l schimbi cu altul ceva mai aplecat spre cunoasterea Sfintei Scripturi, mai citit si mai invatat in studiul ortodoxismului crestin. Te asigur ca eu sunt mai popa de 100 de ori decat ala care ti-a spus tie ca "Adormirea Maicii Domnului" este o zi de inmormantare :))

robin (2 comentarii)  •  15 august 2017, 12:54

ma gandeam eu

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord