Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Ce să fie, ce să fie? Au salvat Acceleratul!

File de istorie rapidă: Primăria Sectorului 1 a închiriat un nume pe care nu-l poate folosi şi o marcă veche de doi ani

Permalink to Ce să fie, ce să fie? Au salvat Acceleratul!
duminică, 13 august 2017, 9:37

Până la urmă, primarul sectorului 1 şi-a văzut visul cu ochii şi cu majoritate simplă de voturi. La sfârşitul lui iulie, consilierii locali i-au dat voie să se joace de-a patronul de club.

Hotărârea a trecut subliminal, de vară, după ce opoziţia contrariată a părăsit sala. Între noi fie vorba, are şi majoritatea dreptatea ei. Era cazul să-şi dea seama până acum cei de la USR şi PNL că în şedinţele de CL trebuie să stai cu mâna ridicată, până faci întindere! Şi la pro, şi la contra, şi la abţineri, să fii sigur că te-au numărat cel puţin o dată. Că „nu putem repeta votul”, dacă există neclarităţi, liderii de grup „pot analiza proba video”, adică înregistrarea şedinţei.

După ce-au decis să purceadă la salvarea Rapidului, consilierii rămaşi au discutat despre amplasarea de puţuri în cartiere, „în sânul cartierelor”, „măcar apă să le dăm”. Cam astea sunt problemele acute ale sectorului 1: potabila şi fotbalul. Nu neapărat în ordinea asta.

Un Rapid acoperit de acte
Primarul Dan Tudorache susţine că s-a înţeles cu lichidatorul SC FC Rapid SA pentru închirierea numelui, siglei şi culorilor. Conform News.ro, Primăria va plăti 5.000 de euro lunar. „Contractul este valabil până la licitaţia care va avea loc în toamnă. Atunci vom cumpăra mărcile şi palmaresul şi totul va fi în regulă”, a explicat edilul. Nu cadra cu funcţia dacă se arăta nesigur de rezultatul licitaţiei. Marca Rapid încă n-a fost evaluată, iar primarul Tudorache se grăbeşte. Vrea să înscrie „noua entitate sportivă” în Liga a 4-a, la AMFB. Pe 18 august este termenul limită. „Acum se fac toate procedurile, cu actele, cu tot ce este nevoie”, spune Tudorache.

Prin „noua entitate sportivă” se înţelege o societate comercială înfiinţată de Primăria Sectorului 1. În zorul spre fotbalul mic, Dan Tudorache nu precizează din cine este format acţionariatul acestei SC. Sau consiliul ei de administraţie. Sunt detalii care fac toţi banii publici.

Entitate fără identitate
Un alt detaliu cât un vagon lipsă din spatele locomotivei lui Tudorache este CIS-ul. Certificatul de identitate sportivă, nu CIS-ul de judeţ. CIS-ul de la MTS, care-ţi permite să angajezi directori tehnici, antrenori şi alţii, vorba edilului, „nu mai reţin exact funcţia”. La AMFB, unde se grăbeşte primarul cu dosarul de înscriere, lipsa asta n-ar reprezenta un obstacol. Mai ales de când AMFB însăşi are CIS-ul suspendat după un control de la MTS. Dar la investiţiile pe care le promite primarul, ai nevoie de actul ăsta. Altfel n-ai cum să cheltui legal cele cinci procente sportive din bugetul sectorului!

Există deja un CIS pe numele Rapid, deţinut de AFC Rapid Bucureşti, emis în 2001, pe durată nedeterminată. În caz că decide să dea curs Legii Sportului, Primăria Sectorului 1 trebuie să solicite CIS pe un nume diferit: Interregio, Regio, TGV Cursă de Persoane. Sau Acceleratul de Campanie.

„Entitatea” primarului se va afla într-o situaţie asemănătoare cu echipa-fanion a Primăriei Timişoara, ACS Poli. Un simulacru politizat al Politehnicii, cu piese de la Recaş şi caroserie de la bugetul local. O echipă predestinată locului doi în competiţia pentru premiul publicului, la mare distanţă de câştigătoare, echipa suporterilor, ASU Poli. Cam aşa va fi şi Rapid Sector 1, alcătuit din bucăţi, omisiuni şi calcule electorale, în concurenţă cu orice echipă sprijinită de fanii giuleşteni.

Deocamdată, Tudorache se baricadează cu simboluri rapidiste, pentru un deja-vu autentic, de strânsură. Plăteşte 5.000 de euro lunar pentru un parfum de afiliere, absolut original, ce n-a mirosit Parisul. Marca FC Rapid, scria Prosport, e una înregistrată la OSIM acum doi ani. Cam de aceeaşi vârstă cu FCSB. Şi înregistrată de un administrator judiciar instalat ilegal. Nu-i problemă, rezistă emailul, cât să anunţe edilul un derby cu echipa Armatei, Steaua – Rapid, versiunea naţionalizată.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Carol K (309 comentarii)  •  13 august 2017, 10:28

Tot aud ca este "cea mai iubita echipa" si m-am plictisit deja de abureala "stim multi investitori care vor sa vina cu bani la club,vechi sustinatori" sau "valoare nationala,brand de tara,nu putem sa-i lasam sa dispara" (astia-s politicienii la vanatoare de voturi ) !!! Bun,am inteles,nu stiu daca cea mai iubita echipa pt ca la doi pasi de podul Grant in zona parcului Regina Maria unde am copilarit stelistii,dinamovistii si rapidistii ertau cam la paritate.Daca acolo nu reuseau sa stabileasca o majoritate ma intreb unde atunci.Poate in Crangasi(dar asta e in sectorul 6... Ooops !) sau dea lungul cartierului Giulesti pana in Drumul Sabarenilor si Giulesti Sarbi,un loc unde nu cred ca v-ati dori sa mergeti.Vreau sa-i intreb pe acesti politicieni daca Bucurestiul o fi si el un brand de tara,ceva care le-ar putea trezi interesul macar cat cel manifestat pentru preluarea acestui club falimentar.Ban public nu inseamna ca fac ce vreau ori ce am promis.Poate ca am omis in campanie sa ma refer la caldura pe timpul iernii,refacerea traumei stradale,investitii in pasaje sub/supraterane ,reabilitarea spatiilor verzi si imbunatatirea mediului,investitii in spitale,repararea scolilor etc Daca nu le-ai amintit in campanie nu e bai pt ca ele oricum trebuie facute si oricum trebuie sa ocupe prima pagina a listei de prioritati...Asta e fisa postului unui Primar....Pentru oras a fost ales nu pentru sustinerea salariilor si a altor bonusuri pt sportivii profesionisti ca de aia-s profesionisti,sa fie finantati din bani privati...OK,nu se va baga la cap,e foame de voturi,ne-am dat si o lege prin care dispunem la discretie de banul public deci mergem inainte pe calea asta a destrabalarii generale pentru ca in maneaua asta de tara totul e facut sa ne autodistrugem.

JFM (155 comentarii)  •  13 august 2017, 10:59

Aud niste baieti din galeria Rapidului spunand ca Silvio Berlusconi premier si lider politic cum a avut voie sa bage bani la AC Milan ?!? Da,baga bani dar ai lui,din afacerile lui derulate pana sa ajunga premier,el era deja miliardar in acel moment.Berlusconi n-a luat bani de la primarii coalitiei lui de partide ca sa finanteze Milanul...Club gigant ,nu ca "brand"....Club imens,in primele 3-4 din Europa....Cand a fost sa intre in picaj,aia a fost,n-au mai putut sa-l finanteze l-au scos la vanzare,nu bani publici,nu combinatii golanesti intre politicienii de mana a 3-a...NU ! Vandut.Cine a avut banii a preluat clubul.Uitati ce sume s-au investit inca din primul an,peste 200 mil euro !!! Are cineva vreo obiectie ? Nimeni ! Nu se gaseau politicieni disperati la primaria orasului Milano care sa vrea sa preia echipa ? Precis existau dar acolo banul public nu e la discretia oricaror neispraviti avizi dupa imagine

adi_stelistul (107 comentarii)  •  13 august 2017, 11:38

@ Carol K Tu vorbesti de Bucuresti, dar in alte zone ale tarii ... o sa se supere rapidistii, dar asta e adevarul... nu e picior de suporter rapidist. Cred ca "cea mai iubita" se refera la calitate, nu la cantitate. Nu la calitatea suporterilor (care sunt la fel peste tot) ci a trairilor pentru propria echipa. Altfel eu, ardelean din nastere, nu cunosc niciun rapidist in carne si oase. Niciunul! Sunt foarte multi stelisti si dinamovisti pe aici, apoi suporteri ai Craiovei (erau mai multi acum 20-30 de ani, mai sunt insa si acum) si, mai nou, multi "cheferisti", aparuti dupa 2005 - acestia sunt reprofilati mai ales din fosti stelisti si dinamovisti sau sunt tineri pana in 25 de ani care tin cu CFR "de cand se stiu". Au mai ramas "u"-isti, in Cluj mai ales, dar nu numai. Am chiar un bun prieten, coleg de facultate, suporter FC Arges (el fiind bihorean - nu stiu in ce stadiu mai e acum cu simpatia lui dar pentru unii Dobrin se uita greu). Chiar unii tineau cu Sportul studentesc acum 30 de ani. Dar rapidisti ... imi pare rau ... eu n-am intalnit pe aici. Poate e vina mea.

dan (4 comentarii)  •  13 august 2017, 11:44

Unde ai copilarit dumneata , CAROL K, erau numai rapidisti . Poate te lasa memoria , dar aminteste-ti de stadioanele umplute cu soldati cand juca Steaua sau Dinamo. Sau de derbyurile de pe 23 August unde o tribuna intreaga era a Rapidului . In al doilea rand chiar ti-as recomanda sa mergi in Giulesti Sarbi , este altceva decat ceea ce stii si debitezi .Asa ca numai vorbi prostii ! In ceea ce priveste preluarea Rapidului de catre primarie , nu vad ce deranjeaza atat din moment ce exista o sumedenie de echipe sustinute de primarii , mai ales acum cand legea o permite.Nu spun ca nu este o manevra electorala, dar Voluntariul , Chiajna , Juventus ..etc , ce sunt? De ce sa nu se investeasca transparent normal si in sport?

Belphegor (120 comentarii)  •  13 august 2017, 12:25

Maria Andrieș: "Blaaa...Blaaaa....Blaaaa... Bla Blaaaa Bla Blaaaa" Important este că RAPID NU MOAR și nu va muri vreodată.. Stimabile Carol K , Rapidiștii sunt SUPER majoritari în Giulești , Crîngași , Zona Gării de Nord , Grivița , Pajura , Bucureștii Noi și Chitila , dar îi găsești în număr (destul de) mare ȘI prin alte cartiere ale Bucureștiului , precum și prin țară.

gigelos (37 comentarii)  •  13 august 2017, 13:41

E cea mai mare greșeală, asta cu Primăria. Rapid a fost ,,cea mai iubita'' , acum 30-40 de ani, sa zicem. Acum 70-80 era Ripensia probabil, ce importanta are. E cea mai iubita ? Ok. 300.000 ? 200.000 ? 20-30 de euro, socios, se rezolva situația. Pentru ce PSD ? Galeria lui Rapid n-a fost membra de partid. Acum e .Dar nici Rapid nu mai e .Și-a vândut sufletul.Cel mai rău. Cum spuneau bunicii mei, Sărac și curat.Asta era Rapid ,de aia îl iubesc lumeasca erau cuplaje pe 23 Rapidul avea toată tribuna a doua, Steaua ceva la a întâia, Dinamo la fel.Au murit oamenii aia .Nebuni frumoși. Păcat unde s-a ajuns O spune un fost dinamovist

JFM (155 comentarii)  •  13 august 2017, 14:03

Rapid era iubita in anii 60 atunci cand intradevar aveau o echipa f.puternica,cea mai puternica din istoria lor si mai erau si ajutati de faptul ca Ghe.Gh.Dej era rapidist inflacarat.Oricum politicul nu se implica atunci cum vad ca incearca astia azi .In loc sa-si faca ei treaba lor de primari ca sa fie realesi pe munca si priceperea lor ei incearca tertipuri din astea de luat ochii suporterilor sa castiger astfel voturi,prin smecherie ieftina.Binenteles ca tot ei si-au dat si lege ca sa stea relaxati.Daca primaria baga doar 300.000 ca sa promoveze Rapidul atunci n-ar vfi un capat de tara dar primarul vorbea de 17-18 milioane adica vrea sa fie un fel de seic al Bucurestiului pe banii nostri.Nu mai vorbim de zecile de milioane bagate de Firea la CSM ca de aici a pornit nebunia...Deturnarea banului public si asa putin catre activitati care n-au legatura cu nevoile efective ale orasului cat de bucuria unei galerii de fotbal.

cvp (2 comentarii)  •  13 august 2017, 14:09

Asa de mult va doare renasterea acestui club, incat nu stiti ce tampenii sa mai debitati!Aceasta fata inodora, insipida si incolora moare de grija Rapidului, ca majoritatea turmei jijiste! Abia astept sa vad Rapidul renascut din propria cenusa, sa muriti de necaz, dusmanilor!!!

Carol K (309 comentarii)  •  13 august 2017, 14:15

Bine,bine,stiti voi mai bine ca mine care era repartizarea pe gasti in cartierul meu fac pariu ca nici nu stiti despre ce zona vorbeam.Doar Belphegor are dreptate cand insira acele cartiere majoritar rapidiste dar ele per total nu reprezinta nici o treime din suprafata sectorului nu mai spun al intregului Bucuresti.Dar aceste cifre sunt relative in continua schimbare important e un singur lucru,banii sa mearga acolo unde e nevoie de ei nu unde ar vrea niste smecheri sa se creada ca ar fi nevoie.Maine ma trezesc cu alt primar al Bucurestiului ca vrea sa preia CSA Steaua,poimaine mai apare vreun dinamovist samd Opriti aceasta nebunie !

Fane (104 comentarii)  •  13 august 2017, 14:31

Ce face primarul cu Rapid e chiar o aiureala,dar să mai acorzi credit USR'-ului pare o infantilitate.

Vardasihan (26 comentarii)  •  13 august 2017, 14:32

Toți inventează şi reinventează echipe cu tradiție,în speranța să sifoneze cât mai mulți bani de la stat.E liber la furat bani prin fotbal.

Mozzie (11 comentarii)  •  13 august 2017, 14:33

@cvp Nu moare nimeni de grija nimanui,oamenii platesc taxe impozite nu pt Rapid ci pentru Bucuresti sa traiasca intr-un oras normal la nivelul altor orase europene ceea ce acum nu prea se intampla invocandu-se mereu lipsa banilor.....daca voi vreti sa beneficiati de revenirea prin astfel de metode comuniste platiti dublu taxele si impozitele locale cu specificatia "Pentru Rapid" ! Altfel acest club de traditie,important in anumite momente din istoria lui nu va renaste din propria cenusa asa cum te lauzi ci din pomana cetatenilor capitalei.E cu totul altceva.

Udristegeorge (4 comentarii)  •  13 august 2017, 14:39

Toți cei care au început sa tina cu cele doua echipe sovietice parasutate direct în prima divizie au uitat Cum au cistigat campionate în ROMÂNIA cu ordin venite de la conducerea de PARTID ĂSTA VĂD CA NU ÎI DERANJEAZĂ ȘI NU COMENTEAZĂ. Dragilor va aduc la cunoștință următoarele în ani cei mai grei adică ani 80 RAPID BUCUREȘTI UMPLEA STADIOANE cu Rova Roșiori, Metalul Plopeni Petrolului, iar la un meci cu PROGRESUL BUCUREȘTI Meci ce conta pt promovare în prima divizie au fost pe fostul stadion 23August 70 000 de spectatorii iar 95%erau rapidiști pe cind la voi se aduceau la ordin mii de soldați în termen iar la tribuna oficiala erau Valentin Ceausescu ,Postelnicu gen Vlad șeful securității etc etc deci puteți face orice fel de comentarii bolnăvicioase dar ăsta ESTE ADEVĂRUL. Sunteți și veți rămâne niște anonimi frustrați.

Cristea (1 comentarii)  •  13 august 2017, 14:39

In primul rand Consiliul Local a votat hotararea prin care se cere Consiliului Municipal Bucuresti sa dea imputernicirea necesara conform legii pentru ca acelasi Consiliu Local sa hotarasca daca aproba sau nu asocierea cu o persoana juridica in scopul stiut. In al doilea rand, un administrator judiciar nu poate fi numit ilegal pentru ca este numit de un judecator! E o diferenta mare intre un administrator special si unul judiciar! Asa ca mai documenteaza-te si tu inainte de a scrie doar de dragul de a scrie!

Udristegeorge (4 comentarii)  •  13 august 2017, 14:44

Aaa apropo suporteri ai fcsb știți cineva care este cineva RECORDUL DE SPECTATORII AL STADIONULUI GHENCEA VĂ SPUN EU CA VOI HABAR NU AVEȚI Meci în divizia b la ora 19 RAPID -PETROLUL PLOIEȘTI 5-1 45000 DE SPECTATORII NU credeți ,nu știți căutați și veți afla dar va dau un sfat puneți mina ci citÎți învățați înainte de a comenta .

gigelos (37 comentarii)  •  13 august 2017, 15:12

@Udristegeorge- a fost ieri , e adrvarat.Alaltaieri .Asa și.. Dacă azi ați fi asa mulți cum spuneți, ar veni în sec 2 un investitor , ceva , ar fi o buna modalitate de promovare etc.Sau ați putea strânge foarte ușor bani.Eu chiar dacă nu sunt rapidist, dacă as vedea o conducere , un proiect onest, as plati,as deveni susținător, pentru istoria Rapidului,pemtru tot ce a însemnat Rapidul. Dar asta cu Primăria, o mizerie mizerabila

Marinescu Octavian (1 comentarii)  •  13 august 2017, 15:23

Primaria a strans in jurul ei foste glorii si au sustinerea a peste 90% din fani. Ca tie nu iti convine ,ca sustinatoarea a ovinelor ,e partea a doua

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  13 august 2017, 15:32

Acceleratul trebuie salvat ...

ovidiu (1 comentarii)  •  13 august 2017, 15:35

locuiesc in sect 1 , la curte (str. golovita) nu pot sta nici macar la prinz afara , din cauza agresivitatii tintarilor nu am vazut de mult atita indiferenta la problemele populatiei primarul este preocupat de altele .....(brandul Rapid)

Ionut dragos (1 comentarii)  •  13 august 2017, 17:22

Articol tendentios ca de obicei,din partea doamnei jurnalist,nu este primul.Ar fi bine sa ne vedem de treburile noastre si sa lăsăm Rapidul in pace,fara răutăți din partea unor sclavi jijisti,nu va mai stresați ca oricum revenim,chiar daca nu suntem trilioane de fani ca ai stelutei ,brand incontestabil,unicat in galaxie

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  13 august 2017, 17:26

Rapid mai rezistent ca SIDA ! -------------------------------- Eu ii spuneam deja Marfaru, cind mai gifiia, cind … chelneri si psd-isti de toata jena, mai bine ma abtin, istorie de toata jena ! M-am bucurat cind au disparut in sfirsit aceste creaturi marxiste de cea mai joasa speta, cea ce au ajuns cu siguranta dupa 1989 ! Ma refer la sustinatori, „intelectuali“ socialisti, politicieni afaceristi de tip mioritic, formati de bolsevici, de liceele si scolile rusesti din toata tara, de niste nenorocoti ca Ilici, Roman si banda Bobonel, rupti de realitate, care doar ei mai citeau nuvele sovietice – pina si ce-a scris Stalin - cit timp - lung tata, deveneau paginili maro - creau si ei ceva pe WC-u, nicidecum la oamenii sarmani de prin Ferentari, interlopii simpatici doar dimboviteni, ori Decebal Radulescu alaturi de care as putea suferi, ca saracu de el … mai sint si din astia si sint tot oameni. Rapid, mai rezistent ca SIDA ! Toti alfabetii, luceferii, au ajuns la *** ! Suncudica a dat 3 in 13 minute lui Dinamo, ca rezultat Luceafarul a cumparat o fabrica, a adus nenorociri caci somaj nu exista, a vindut terenul si i-a dat posibilitatea vinzatorului de sclavi si de paduri, colonelul securist Gelu Eftimie, unchiul fratilor minune psd-isti si dinamovisti, de fapt stelisti de mici, sa-i faca o fabricuta profitabila Luceafarului fotbalist si antrenor ! Imi apre bine ca tot Luceafarul a ingropat Rapid, cumparind in numele lui Vama si Razvan pe sute de mii de Euroi tot felul de pasari africane. Inca credea ca EL stabileste arbitrii in sufrageria lui Copos ! Care era baza Nationalei in mandatul lui Razvan ? Am ajuns pe locul 150 in lume cu rapidistii lui – chipurile mari campioni ! Asta dupa ce un nimeni ca Daniel Niculae sa ne manice in Elvetia, un obscur ca Lazar sa fie eliminat dupa doar 2 minute in barajul pentru C M cu Grecia ! Dupa ce Sapun ne-a mincat 6 meciuri ale Nationalei, la ultimul cu Polaonia a luat nota 2!!!, dupa ce rapidistii au jucat in ultimii 5 ani doar cu cine au vrut si cind au vrut, daca luam in vedere prejudiciile aduse doar Stelei, de peste 40 milioane EURO, se poate considera ca au actionat ca o banda de crima oragnizata, deci chiar nu are fotbalul romanesc dupa cine plinge ! Ce defavorizati au fost ei – doar o legenda KGB-ista – daca la Copos in sufragerie se stabileau arbitrii iar apoi au trecut toti alfabetii rapidisti la securistul care a fost cu Ceusescu in decembrie 89. „Vizita“ Iran, Irak, Siria, le vindea produse „chimice“, cele cautate de americani. Pai comunistii astia trebuia daor sa traga un vint si cadeau toti pe spate ! Au ajun apoi „papadistii“ la cel mai bogat roman si cel mai amre vinator si cel mai cel … ? Suncu, Niciolae, Pan-cone, … ultimii mohicani - pa dimbovita se zice morometi - Sapun saracu ca daca-l rupe un turaclete la picioare capul nu are de suferit, iar lu Ionita asta tinaru nici nu are cine ce sa-i rupa ca la el e defect Bostanu, … astia cu ce oare pot ajuta un nou Rapid comunist ? La malai coministo-bolsevic – 17 milioane EURO promise pe an – se inghesuie toti. Vrea si Laca – trebuie inteles ca el si mai re … tro - , Bumbi, Tu-o-rel etc si asociatia alcoolicilor anomini, te doare mintea unde s-a ajuns !!! Pacat c-a cazut blocul comunist pe Toma Caragiu, azi cerea el Rapidu, macar muream de ris. Azi e de plins, nu mai e comedie: un bigudiu psd-ist – marea majoritate care lupta impotriva lui Soros – ajunge patronul Rapidului pe banii stelistilor si ai dinamovistilor !!! ----------------------------- Ieri, nu stiu, poate au luptat cu cei favorizati ca in legenda kgb-ista, nu stiu, ce stiu este ca nu exista oras in care „pasarile libere de politic“ sa nu fi stat ore in sir in vestiar ca sa nu fie linsati. „Capul lui Nasturescu vrem !“ strigau 20 de mii - „fotbalistu“, un sfert, o treime de pasare cu crampoane de aluminiu ascutite. Deja ceva nu se potriveste !!! In jurul anilor 70 dar mai ales inainte se pare „ca-cooperativa“ - virusul comunist al fotbalului dimbovitean – era de-abia in stare de embrion. Astfel in 70 – anul in care un „je moi luceafar“ militian il lasa pe Dobrin fara minut la C M din Mexic – campioanatul il cistiga UTA Arad iar Dinamo nu mai reusea sa cistige nimic in retur ! Care UTA ? Cine a jucat in Mexic ? Pe cine cunosteti din Arad ? In schimb un maret Dan *** de la Rapid a prins 50 de meciuri la natioanala si a purtat si banderola de capitan cu Germania ! Dobrin si nici un stelist nu s-a putut transfera in regimul comunisto-bolsevic, dar *** s-a putut traansfera legal in 71 in Belgia, a putut muri ca un om la Köln si nu in spitale in care daca ajungi doar te infectezi. *** asta, care a luptat impotriva comunismului trebuia „odata ca niciodata“ sa cistige campionatul in ultima etapa. Cel putin asta li s-a spus celor de la Steagul Rosu Brasov. OK, la pauza erau in plan, era 0-1 ! „Dati si voi o masa, o lada cu bere ?“ „Sa va … ciinii !“ Apoi au laut doar 4 boabe !!! Se tira *** asta pe teren, dadea cu capu sec de brazda, musca pamintu strain, … pai, daca este adevarat ce mi s-a povestit, cu poze cu Dan *** asta, care ara Tineretului cu dintii de aur furat de bolsevici si implantati pa dimbovita de dentisti comunisti, ce campioana ar fi fost cc *** aata, daca au luat 4, puteau fi usor 10, de la niste schiori, in cel mai bun caz atleti ??? -------------------------------------- Departe de legenda, de mitul ce-l raspindesc comunistii, nenorociti de azi si de ieri !!! Prin acesti bigudii politici, primari si rozatoare abonate la banii mei si ai tai, demni urmasi ai comunistilor, acsest flagel, virus, gripa aviatica bolsevica, numita Rapid, poate atinge un nou nivel neegalat pina acum. Sper din inima ca mai sint si oameni in Absurdiastan care au capacitatea de a judeca. Jos comunismul !!! Fara un nou Rapid comunist !, prezentat ca un club al oamemilor muncii si al muncitorilor agricoli … pina urma bolsevicii astia de tip nou mi-l prezinta ca o necesitate, ca al meu, ca al tau, ca al vostru … De necrezut, la ultimele meciuri ale virusului gripal aviatic se arunca in teren, spre „oaspeti“, cu sticle, scinduri si betoane rupte din „arena“..., de flegme si alte vitamine si *** proprii nu mai zic. Civilizatie rapidista ! Cei care au vrut sa opresca meciul cu Polonia, cei care erau sa-l accidenteze grav pe Leva, erau tot rapidisti, oropsiti si haituiti ! Hai sa vedem ce-au patit in Absurdistan ? Zece ani cu executare ar fi trebuit sa ia astia in mod normal dar primesc 17 milione Euroi sa se bata cu Ieuropa. Pe fata, nu mascati ca talibanii si luptatorii isis !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IO (10 comentarii)  •  13 august 2017, 17:41

Ramane ca primaria capitalei sa reduca platile de perecuatie catre sectorul 1 cu suma alocata de catre primaria sectorului 1 catre Rapidului. Daca nu o face este sub incidenta legii.

Udristegeorge (4 comentarii)  •  13 august 2017, 18:06

Am impresia ca voi ori sunteți și trăiți în alta lume ori ceea ce va caracterizează adică RĂUTATEA VĂ EMANA PRIN TOȚI PORII.un ați intrat Cum ați intrat în fotbalul romanesc și datorita faptului ca cei care au condus România vau ajutat sa furați campionate și cupe (vezi numai în ce minut sa terminat meciul cu fc Bihor )în ani 80 trebuia da rămâneți fără înfrigere.as intra în pământ cu așa trecut .apoi ceea ce se propune azi se face pe baza unei LEGI (ORDONANȚĂ PT CA PRIMĂRIILE SA POATĂ FINANȚA SPIRTUL)Și încă ceva dar ăsta așa pt cultura voastră :știți cunva acționarul principal al PSG pina sa vina arabi nu ,nu știți era primăria PARIULUI tot pe baza unei legi fiți siguri dar pt voi la citi neuroni aveți este greu sa știți despre așa ceva .

Cristi Brancovan (1 comentarii)  •  13 august 2017, 19:03

Ce nu ține cont primarul sectorului 1 este faptul că acordarea a 5% din bugetul sectorului către cluburi sportive (SA, SRL, ONG) trebuie să respecte legislația națională și comunitară privind ajutorul de stat. Niciun jurist care ține la libertatea și la patrimoniul lui nu o să semneze de legalitate atribuire de fonduri publice in baza legii sportului modificată în luna mai prin OUG 38/2017, deoarece la primul control al Curții de Conturi o să se constate că a fost vorba de ajutor de stat, iar banii o să-i fie imputați. Dacă cei din Consiliul Local o să voteze fără semnătura juridicului plătesc ei. Până vine Curtea de Conturi, banii probabil o să fie cheltuiți, dar deja e și problema cetățenilor sectorului 1, ce trebuie să reclame ilegalitatea, pentru că ei sunt cei prejudiciați, nu noi, cei ce locuim în alte orașe. În plus, cel mai probabil asociația constituită în acest sens, pe numele căreia vor solicita Certificat de Identitate Sportiv, o să fie club sportiv de drept privat, organizat ca ONG, cu asociați instituții publice (ca să poată fura banii fără vreun controlul specific cluburilor sportive de drept public). Totuși, ceea ce nu știu mulți e faptul că încă e în vigoare Ordinul președintelui ANS nr. 130/2006, ce la art. 2 specifică faptul că pentru finanțarea cluburilor sportive de drept privat prin legea sportului, este necesar să se respecte legea 350/2005 (legea finanțărilor ONG), adică nu se pot plăti bani publici pentru salarii (ce reprezintă 75% din bugetul de cheltuieli al unui club sportiv), ci doar pentru cheltuielile administrative (25% din buget)

ticbis (126 comentarii)  •  13 august 2017, 19:11

Maria, felicitari pentru articol! Nu stiu de ce, dar am impresia ca lucrurile au luat-o razna, parca suntem intr-un cosmar din Orwell. Toate primariile din tara isi sustin financiar si politic clubul local, legea le da voie. Insa sunt echipele lor, nu altele. Primaria din Craiova isi finanteaza clubul ei, la fel cele din Chiajna, Voluntari, Timisoara, Botosani, Iasi, etc. Bucurestiul are la randul sau un club al orasului, Club Sportiv Municipal BUcuresti (CSM Bucuresti). Daca primarul sectorului 1 isi dorea o echipa de fotbal, putea sa infiinteze oricand una, gen Club Sportiv Sector 1 Bucuresti (CSS1 Bucuresti) cu care sa promoveze si sa castige si Liga Campionilor. Aberatia este ca individul asta vrea nu un club al sectorului, ci un brand privat. Rapid a fost (si inca mai este pana la dizolvarea juridica si radierea din Registrul Comertului) o societate privata. De vreo 20 de ani. Daca pot admite ca o primarie sa cheltuiasca banii cetatenilor pentru sustinerea si intretinerea unui club propriu, mi-e imposibil sa diger situatia in care acestea cumpara branduri private. In lumea asta, o multime de cluburi private au ajuns la faliment, dar NU exista niciun caz in lume in care o primarie de oras a cumparat brand-ul respectiv transformand-ul din societate privata in club al orasului. Celtic Glasgow a dat faliment, a fost retrogradata in ultima liga scotiana la amatori, s-a reorganizat, au venit alti investitori, s-au schimbat patronii, au revenit dupa cativa ani in prima liga, insa nici prin cap nu i-ar fi trecut primarului din Glasgow sa-i rascumpere brand-ul, s-o finanteze din banii orasului si s-o transforme in echipa primariei; si nici macar suporterilor! Este aberant, ne intoarcem cu 70 de ani in urma; pai daca ala de la sectorul 2 cumpara brand-ul Dinamo, ala de la 5 baga bani la CSA, ala de la 6 infiinteaza Sportul, ala de la 4 ia Progresul si ala de la 3 se baga pe Victoria, unde mama naibii ajungem??? Toti primarii astia sunt PSD-isti, campionatul va fi intre ei, care e mai tare si mai mare, ca pe vremea PCR-ului si a secretarilor de partid din judete; asta nu mai e fotbal si nici competitie, e circ! Tonul la nebunia asta l-a dat Olguta Vasilescu la Craiova cand a facut o echipa chipurile cu brand-ul Craiovei Maxima si a si intarit chestia asta cu cateva decizii manjite de coruptie prin tribunalele romanesti; numai ca lumea civilizata i-a aratat clar si exact ce este si UEFA i-a explicat ca intre U Craiova si jalnica CSU este o diferenta ca intre un diamant si o piatra de pe caldaram. A urmat apoi Talpan, a castigat un nume si o emblema, dar de istorie si de palmares nu s-a putut atinge. Si asta, ca si Olguta Vasilescu si mai nou ca si primarul sectorului 1 s-au luptat sa aduca fotbalul profesionist sub tutela partidului, sa dicteze partidul cine sa ia campionatul si cine sa retrogradeze. Mai mult, incearca sa determine toti primarii si toate ministerele sa acapareze restul cluburilor, sa ne intoarcem la anii '80. Ceea ce habar n-au tristii astia este ca in afara de fraieri si de asistati nu exista niciun microbist in Romania care sa puna botul la aberatiile astea. Iar pe la forurile internationale profesioniste se fac de ras si nu dau aia pe specimenele astea nicio ceapa degerata. Vom trai cu astia multi ani de deziluzii si esecuri, pe toate planurile, insa sunt convins ca viitorul va fi altul, unul mai adevarat si mai cinstit si mai performant, chiar daca asta se va intampla abia dupa inca 100 de ani. Istoria n-a consemnat inca pana acum vreun caz in care minciuna, impostura si nesimtirea sa fi contribuit cu ceva la progresul omenirii, de 2000 de ani incoace!

costy (1 comentarii)  •  13 august 2017, 19:26

Nu stiu de ce ii deranjeaza pe uni ca Rapidu a fost luat de primarie Alte echipe si sunt destule care sunt sustinute de primarii nu se vorbeste nimic! Va deranjeaza ca Rapidu poate sa renasca si va renaste si reveni acolo undei locu! Un individ JMF spune ca Rapidu avut echipa si galerie mare in ani60 ca Ghe Dej ere rapidist !Ce inseamna sa fi prost . Rapidu a avut de cand sa infintat 1923 echipa si a fost iubita !JMF si alti dar cand Ceausescu a iubit steaua ce a fost in fotbalu RO !Atunci furati cu Dinamo acum cumparati distrugeti echipe ca sa luati campionate dar tot nu le luati! O hara-babura care se vede incepand cu nationala si terminandcu acest campionat fara valore si stadioane goale !

Mozzie (11 comentarii)  •  13 august 2017, 19:37

Ce nu stie primarul sectorului 1 si se pare ca nici primarita Bucurestiului e ca nu pot dirija toti banii unui singur club sau asociatie sportiva din moment ce pe teritoriul pe care-l administreaza functioneaza zeci de astfel de asociatii sportive.Chiar daca vfac parteneriate ori au in subordine cele doua cluburi Rapid si CSM....Legea spune ca banii pot fi(nu obligatoriu) dirijati catre sport fara alte specificatiii deci fiecare unitate de profil de pe raza Bucurestiului poate solicita fonduri,toti au nevoie de bani,toti se indreapta spre faliment.

Marco Simone (1 comentarii)  •  13 august 2017, 19:43

Îmi pare bine că, în sfârșit, echipa ilegaliștilor comuniști din interbelic, ajunge la matcă, adică la partidul urmaș al ilegaliștilor de atunci, trecând prin denumiri diverse precum PMR, PCR, FSN, FDSN, PDSR, PSD! Acum aș vrea să văd, sau să aud, cum băieții din fosta potcoavă, "ustensilă" ***, cântă cum că "galeria lu' Rapid, n-a fost membră de partid"! Bineînțeles că nu aveau "scrobeala" necesară aderării la PNL, nici identitatea specifică PNȚ, au fost doar de-alde Roaită, ineptul mort din dorința de a fi cunoscut. Nici măcar comuniștii nu au găsit oportună integrarea lor. Reușesc azi neocomuniștii, mărindu-se sfera asistaților social!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Oncle Leo (11 comentarii)  •  13 august 2017, 19:45

Udristegeorge tu compari bugetul urias al Parisului un oras in care mai trebuie sa schimbi doar becurile care se ard la iluminatul stradal cu gaura asta neagra de Bucuresti care n-are de niciunele ? Da,exista Primarii in lume care ar putea face si o sponsorizare pt ca au excedent bugetar si pentru ca sunt la un nivel de dezvoltare care ne duc cu 50 de ani in urma lor dupa zeci de ani de investitii masive...Noi de 27 de ani tot deturnam sume,tot palmam si intram in combinatii din care orasul pierde,noi pierdem.Acum au legalizat aceste deturnari. Un premier care era mare ultras Poli Timisoara nu putea sa gandeasca decat la nivelul unui ultras atunci cand a dat aceasta lege.Ne furam singuri caciula.

Iakab (7 comentarii)  •  13 august 2017, 21:27

Stadioanele sint goale dar avem o noua idee ,domne nu are palmares nu are sigla ,nu are nu stiu ce e o comedie amara un circ grotesc numit romania. Acum alta sa dam de la primarie bani ca avem de unde ,ca si armata primaria o fi vazut ca se pot cistiga sute de mil de euro din fotbal haha.

tudorica (16 comentarii)  •  13 august 2017, 22:49

Ca si jurnalist sportiv, doamna Maria Andries ar trebui sa fie mult mai intelegatoare vis-a-vis de de ce a insemnat Rapid. Asocierile cu trenurile accelerate, Regio, etc nu fac decat sa o retrogadeze dpdv jurnalistic. ... Pacat, din o stire sportiva ati facut un cancan politic obscen.

Rocknroll (1 comentarii)  •  13 august 2017, 23:15

@ ticbis - Excelent comentariul! Sunt total in asentimentul tau.

gigelos (37 comentarii)  •  13 august 2017, 23:39

Aceasta manevra miroase clar a brutărie, poate nu mâine dar va veni momentul. Cine semnează tâmpeniile astea e inconstient

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  14 august 2017, 0:59

Doamna Maria, articolul dvs. are miros fcsebist. Chiar v-ati facut fecesebista ?...............................Gigi Valiza a trecut prin nu stiu cate partide , inclusiv prin partidul lui Vadim , dar nu-mi amintesc sa fi scris vreun rand despre asta. Chiar va este frica de o revenire a echipei Rapid ? Poate nu stiti dar marele Real Madrid a fost salvat de la faliment tot de o primarie ....cea din Madrid care a cumparat stadionul echipei cu ffff multi bani ,ca acesta sa aiba cu ce-si plati datoriile iar echipa a fost lasata sa joace gratis pe acelasi stadion ................Despre afirmatiile unor nestiutori din generatia anilor 80 sau de "dupa" 89, am sa le spun ca venirea comunistilor lui DEJ la putere , a bagat RAPIDUL in B, in anii 51-52 si 54 -55, intr-o perioada in care numai CCA(tska -ul romanesc) si Dinamo castigau titlul de campiona . O data cu plecarea armatei sovietice din Romania , in 58...campionatul a revenit la normal . Titlurile nu mai erau castigate de cele doua echipe sovietice ci de Petrolul , de 3-4 ori, UTA la fel si Rapid o data . Asta e realitatea . Rapidul era cea mai iubita pt ca era singura dintre cele mari, ramasa din perioada interbelica. Era REALUL Romaniei . .....................In rest trebuie sa stiti ca :.........Din GIULESTI pana-n Madrid , Nu-I echipa ca RAPID . Hai Rapidu'! ...Hai Realu'!........ Nu o spun eu ci asa striga galeria. Pentru ca in acele timpuri doar Rapidul avea galerie..................Hai Rapidu'!...Hai Realu'!

Dante (12 comentarii)  •  14 august 2017, 8:15

Teoretic primarii din Bucuresti (toti ai PSD) ar putea aloca sportului cca 100 mil euro pe an ...Dar nu sportului in general ci acelor sau acelui club pe care si-l doresc.Cu Rapid daca vor sa castige alegerile in acest stil n-o sa le mearga,rapidistii manifesta acum un entuziasm de fatada pana se vad cu echipa finantata dar nu-s baieti prosti sa puna botul la propaganda PSD,zic ca el fac ca mine,cam asta va fi deviza....Cu sau fara pomana partidului Stat ei oricum vor avea nevoie de un sponsor serios care sa bage macar 7-8 mil euro pe an bani curati,de la privat.Asta va fi finalul,doar cei care se amagesc vor crede vreodata ca golania asta cu promisiuni de 17-18 milioane anual pt Rapid isi va gasi si fraierii care s-o creada...Mai bine o treime din suma asta dar sigura,fara probleme,fara suspiciuni.

gigelos (37 comentarii)  •  14 august 2017, 8:40

@Lefter Popescu - știi tu ceva cu Real Madrid, dar nu era bicicleta, era mașina și nu i se făcuse cadou , i se furase .Mai cauta : baza de antrenament, terenuri, primărie, turnuri...da într-adevăr în Spania e lejeritate financiara dar Realul aduce bani multi Madridului, și invers, despre ce vorbim , de Real Madrid de PSG . Mergeți fraților la Athenee Palace și vedeți cum a fost luat ,de cine ,câți bani a dat ...băiatul ala ch chelie, era sa zic chelnerul lui Nicusor

Roney23 (1 comentarii)  •  14 august 2017, 8:44

Domnule Carol K,să înțeleg că pentru dumneavoastră, un medic,un polițist, un dascăl sau un edil profesionist,este acela ce câștigă doar din bani privați?

?????? (46 comentarii)  •  14 august 2017, 9:24

Marca "Rapid" nu era prin 1990 pe la Ministerul Transporturilor, deci oarecum "bun public", inalienabil, imprescriptibil și insesizabil ?

petre (6 comentarii)  •  14 august 2017, 10:21

nu toti percep la fel indiferent de problema,o chestie omeneasca......

Marian (5 comentarii)  •  14 august 2017, 10:25

O *** care nu are de ă face cu fenomenul RAPID și nici cu sportul.ziarista făcută la apelul bocancilor

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (309 comentarii)  •  14 august 2017, 10:46

Invatamantul,sanatatea,ordinea publica,apararea,administratia publica sunt domenii ale caror servicii sunt destinate tuturor cetatenilor si sunt platiti din banii Statului in principiu din anumite taxe aplicate activitatilor economice care aduc plus-valoare...Administratia locala este platita din banii proveniti din taxe locale si impozite si au rolul de a intretine si a dezvolta bunul mers al unei comuniuni cu tot ce decurge de aici.Daca in prima situatie pentru a degreva sectorul public de plata unor salarii f.mari ori de niste achizitii de tehnica,infrastructura foarte costisitoare s-a oferit prilejul sectorului privat sa preia aceste competente costisitoare si au o adresabilitate stricta pentru segmentul mic de populatie care-si pot permite aceste costuri dar grosul populatiei va beneficia de serviciile sectorului public in continuare.La noi sectorul public este un dezastru tocmai pt ca avem o coruptie galopanta sustinuta de o media cu mare audienta in traducere libera suntem cel mai furat popor din Europa de catre alesii nostri dar ne si place.Spectacolele de orice fel ar fi ele nu intra in aceasta categorie,ele se sustin singure din propriul succes sau falimenteaza daca nu-s performante.Asadar in toata lumea asta activitatile amintite de dvs sunt pe palierul celor platiute de Stat iar divertismentul este o activitate care traieste din ceea ce produce.Exista situatii cand teatre ori sali de spectacole ori de sport chiar si stadioane sunt renovate din bani publici dar atat.Restul veniturilor il asigura fiecare functie de cat de performant este.Exista sporturi de nisa care nu au de unde atrage bani chiar de succes fiind,acelea isi gasesc sponsori sau pleaca.Cu atat mai mult cel mai popular sport,fenomenul social numit fotbal trebuie sa traisca din banii pe care-i produce.Vine un sponsor,un particular isi baga banii sai acolo si in timp incepe sa produca plus valoare.Bugetul public nu este atins.Asta se numeste profesionism si de aia LPF este o liga profesionista.OK,de acord,sa se faca o liga a amatorilor cu bani publici atat cat poate comunitatea sa ofere,nu-i impui tu partid stat prin lege o limita....Eu vreau ca Rapid sa fie preluat de un gigant financiar,m-as duce la meciurile lor,m-as bucura sa fie an de an in grupele UCL....

Ionel (1 comentarii)  •  14 august 2017, 14:42

La asa popor,asa presa si conducatori.Cand cineva pune o caramida la sandrama vine UNU cu articolu' si loveste.Ca nu are CIS,***,IDENTITATE sau PALMARES .Nu conteaza realitatea cruda ca NU mai avem BRENDURI necontestate .Avem dezbateri .....si jurnalisti....si opinii.....!!!!!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  15 august 2017, 14:37

legea conteaza?

Comentează