Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Un caz de „Nea Majestate”

Spre deosebire de turci, FRF n-a stat la discuţii cu Lucescu. Asta, după ce a aflat că "Il Luce" e o poreclă şi că e antrenor român, nu italian

Permalink to Un caz de „Nea Majestate”
duminică, 6 august 2017, 11:28

În aproape trei decenii, de la Revoluţie încoace, Mircea Lucescu a transformat într-o operă de artă dramatică refuzul de a prelua postul de la naţionala României. Sunt refuzuri elegante, care lasă o uşiţă tandru întredeschisă spre un nou rateu diplomatic al fotbalului băştinaş. Invocă de fiecare dată alt motiv şi niciodată banii. La drept vorbind, 4 milioane de euro pe an, cât a avut Il Luce la Zenit, nu e un preţ inaccesibil pentru FRF-ul de azi. E fondul de salarii.

Ghinionul din 1986
În noiembrie 2015, Lucescu a explicat că pe banca „tricolorilor” trebuie să stea „alţii mai tineri, care se pregătesc pentru aşa ceva”. Cât despre el, vrea să rămână „în istoria fotbalului românesc ca un om care a fost dat afară după o victorie cu 4-0”. Demiterea din 1986, după succesul cu Austria, a dat tonul cutelor între sprâncenele statuii sale de profet dizgraţiat.

Mircea Lucescu, fireşte, are şi alte contribuţii în fotbalul nostru, în afara acestei poze supărate. Dar, dacă s-ar întoarce la locul nedreptăţii, ar trebui, vorba lui, „s-o ia de la capăt”, cel mai probabil până la acelaşi deznodământ fatalmente ingrat. Aşa că a respins propunerile venite de la FRF şi în regimul Mircea Sandu, şi în mandatul lui Burleanu. Pe lângă atâţi selecţioneri care nu se dau duşi, naţionala avea nevoie şi de o excepţie: un antrenor care nu se dă venit.

Oferta „Ia-ne, nene!”
Când antrena la Doneţk, Lucescu răspundea, de obicei, că nu vrea să-l supere pe Ahmetov. Altfel, ar fi venit „şi gratis, datorez multe fotbalului românesc”. Acum, după ce a acceptat să antreneze Turcia, a motivat că FRF n-a insistat. Asta a dezvăluit fostul său colaborator Constantin Anghelache, la DigiSport. Un şef din FRF l-ar fi sunat pe antrenor şi l-ar fi întrebat: „Nea Mircea, aţi fi interesat de naţionala României?”. Pe când turcii „au venit cu tot alaiul la Bucureşti”, iar negocierile au durat şase ore. Semnarea contractului n-a luat mai mult de cinci minute, dar a urmat tocmeala obligatorie pentru nişte covoare de Antalya.

„Dacă acum vrea să mă aducă cineva la naţională, trebuie să vorbească serios cu mine, nu la telefon”, i-ar fi mărturisit Lucescu lui Anghelache. Ignoră că oficialilor din FRF le-au trebuit mai mult de şase ore să se caţere până la şireturile lui, să tragă de ele şi, cu ultima fărâmă de heirup, să fluture pe bombeuri drapelul revoluţionar al lui „Nea”. Libertate, egalitate, Nea Majestate. „Mister” e doar cu familiarii din aristocraţia Casei Fotbalului.

Aria de acoperire cu alibiuri
Nu e clar dacă federalii i-au făcut o propunere. Mai degrabă pare că au vrut să-şi satisfacă o curiozitate intelectuală. Să afle dacă el e interesat de post. Dacă spunea „da”, tot degeaba. Oficialii FRF nu mai aveau minute, după ce sunaseră, în cadrul aceluiaşi sondaj de opinie, toţi antrenorii străini din cartea de telefon.

Lucescu îşi continuă, aşadar, exilul prin zonele-problemă ale lumii democratice. La mijloc nu mai e demult salariul cu şase zerouri, ci adrenalina. Să se ocupe de paşnica reprezentativă a României, care mai bine nu se califică decât să bată pe cineva, nu garanta mari fiori. Doar iritările cunoscute.

Din când în când, şefii FRF vor reveni cu întrebarea lor pasiv-agresivă, să arate că sunt de gaşcă şi cu incomozii oameni de fotbal, „Iată, noi am încercat, el e refractar”. Telefoanele la „nea Mircea” sunt un fel de spălat ritualic pe mâini, înainte de căpătuirea naţionalei cu alt salvator guvernabil.

Totuşi, Împăratul, cum îl alintă turcii la victorii, nu se poate plânge că e singura ţintă a seriozităţii federale. Aşa în doi peri de PR, „oferta” primită de el a fost aproape concretă. Pe Boloni nici nu l-au sunat, a sunat el. Iar pe „Rege” l-au chemat doar la cafea. Bine că Hagi n-a acceptat, fără a găsi un subiect comun de conversaţie. Să nu treacă drept nepoliticos sau chiar „misogin recunoscut”, pomenind întruna de fotbal.

Comentarii (56)Adaugă comentariu

Mozzie (44 comentarii)  •  6 august 2017, 12:09

Nu venea.El vine doar acolo unde e rost de calificari,trofee,unde patronul baga sute de milioane si acolo unde e platit regeste...Nu spun ca in rest el nu face nimic dar daca nu are o baza care sa-i dea speranta de performanta nu se baga,putea sa stea Burleanu si in cap daca nu-i dadea macar 2,5 mil pe an nu 3 cat ii dau turcii nu venea.Plus ca in Romania e meruo o stare conflictuala,ironii, intepaturi,rautati ori el nu vrea asa ceva,el se victimizeaza de obicei si ataca la sefi nu sta sa-i raspunda lui MM sau altui picat din cer...El acuza sistemul,seful federatiei,UEFA,FIFA samd M-am saturat de repertoriul asta pana la urma caraghios dar si rusinos,mai bine ca s-a dus la turci,acolo are din start o imagine buna,nu-i vor zice nimic daca pierde calificarea asta.Nu si-a luat el in calcul acest lucru ?

Pacific Ionel (1 comentarii)  •  6 august 2017, 12:15

Duduie mistoul tau este lamentabil, toti gazetarii va luati de nea Mircea dar o dati de asa natura incat sa nu-l ''zgariati ''prea tare. Faptul ca nu vine la nationala Romaniei este oare din vina lui Burleanu ca nu s-a dus cu surle si trambite si nu a venit cu toti angajatii si familiile acestora cu flori, fanfara si multe coaroane sa-l implore pe marele ''imparat'' sa accepte nationala? Lasati-l nene pe produsul politic Burleanu ca nu are nicio o legatura cu lacomia, ipocrizia si mandria morbida a marelui ''Il Luce''. Acesta este regele fatarniciei, el a ajuns intr-o lume unde cei mici sunt doar *** si plini de *** si ii este foarte greu si totodata scarba sa lase capul jos sa-i priveasca dar mai ales sa lucreze cu acestia. Nu este obligat si fiecare are libertatea de a alege ceea ce este bine pentru fiecare, insa ''marele Luce'' sa lase grobianismul si prefacatoria ca el este foarte interesat de patria si nationala tarii lui de suflet si sa inventeze tot felul de povesti si scuze de adormit copiii ''cum ca el este profund indurerat de starea jalnica a fotbalului romanesc si ca el este dornic sa-l salveze, dar romanii toti sunt niste *** si nu-l accepta pe el marele salvator al neamului''. Domnule ''mare imparat Luce'' dute la euro-dolarii matale veziti ca si pana acum de interesul personal si si matale si fiul matale lasati-ne in saracia noastra cu vrajelile voastre de mari patrioti ca sunteti niste prefacuti. Si pentru matale duduie autoare a acestui articol '' nici in caruta nici in teleguta'' daca ai ceva de spus spune-o concret si lasati atitudinea asta de menajare a ''marilor valori nationale'' ca nu este cazul. Luce este un mare antrenor dar este numai pentru el, nu pentru romani. Pa

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan (3 comentarii)  •  6 august 2017, 12:26

Excelent si adevarat

Fane (104 comentarii)  •  6 august 2017, 12:29

Caldura mare,mon cher! Bateti apa in piua periodic,de vreo 30 de ani,cu acest subiect,cu convingere aiuitoare,ca Lucescu e indragostit si de altceva,in afara de bani. Daca se va califica Turcia,iar veti toca acest subiect,ca si cum ar fi vreo legatura intre ai nostri si turcii care joaca peste tot in lume.

Adi (4 comentarii)  •  6 august 2017, 13:23

Nu va grabiti... Mai vorbim de Lucescu dupa 3-4 meciuri la nationala Turciei. Sunt toate sansele sa fie tot un fel de Daum pentru turci.

catyo (17 comentarii)  •  6 august 2017, 13:38

Chiar nu inteleg de ce se tot cramponeaza lumea de Lucescu! Este clar de mult timp ca el nu se duce decat la bani foarte multi si unde sansele de esec sunt cat mai mici. Ce sa faca Lucescu la Nationala, sa inceapa sa construiasca de la zero si sa-si puna toata lumea in cap? Pentru asa ceva e nevoie de antrenori tineri, cu alta viziune si pe care jucatorii sa si-i simta mai apropiati.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  6 august 2017, 14:01

Il Luce venea numai daca i se ofereau de la trei milioane in sus...iar performanta nu garanta ...ce putea sa bata Polonia cu Alibec si Budescu ?...ii transforma din ratangii in marcatori suta la suta asa cum are Polonia ?

17 Nenthori (8 comentarii)  •  6 august 2017, 14:31

Adevarul e altul: Steaua avea o echipa invincibila care a cucerit CCE si super cupa Europei. De la Angelo Niculescu, Luce a invatat ce era mai simplu: temporizarea, antifotbalul. Marele antrenor a refuzat sa selectioneze genialii fotbalisti ai Stelei: Belodedici, Lacatus, Majaru, T. Stoica so on. Pentru Mondialele din 86 (Mexic) aveam nevoie de un egal acasa cu Irlanda de Nord, dar mediocrii Gabor, Rednic, Camataru au pierdut ,,datorita ghinionului,, ! La meciul cu Austria 4-0 aparuse deja antrenorul ofensiv Jenei langa ghinionistu care refuza sa-si dea demisia. Stelistii si-au facut datoria si au invins Austria: 2 goluri Iovan, 1 Lacatus si 1 Hagi. Luce a fost demis dupa dubla infrangere cu marea Nentori Tirana. Imediat am jucat cu Albania si am invins-o cu 5-1 !

mihnea (4 comentarii)  •  6 august 2017, 14:35

Cel mai mare antrenor roman fara discutie dar un avar..pina la urma sa antrenezi pe la ucrainieni si turci doar pentru ca iti dau o gramada de bani? Burleanu l-a vrut dar ii trebuiau vreo 3 milione de motive ($) si sa vezi ce mai venea Il Luce...

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  6 august 2017, 15:03

Baieti, daca o fata nu vrea inseamna ca nu vrea ! ------------------------ Deci, trebuia luat ori nu ? Inteleg sa sint si reticente. Sint cel mai mare iubitor de vasluience dar mie nu-mi aduce nimic daca ele nu vor, chiar daca as fi Vasluian ar fi la fel. Fetele trebuie intrebate frumos: vrei ori nu. Domnul Vochin este macar moldovean ? Mai curind turcii aia noi ai dictatorului de tip nou. Maria, doar intre noi, daca te intreb vrei ori nu si tu faci pe fata mare, ce sa fac ? Sa vin cu alti sase turci si sa discutam in echipa cu tine 6 ore intr-o camera la Mariaott ? Mai curind genul patronului, al fratelui si al unchiului Gelu, ca el ar fi venit la tine cu o echipa de 6 folcloriste daca ai fi venit ca arbitru sovietic international la Dinamo – 17 Nentori Tirana 1-3 in septembrie 86, chiar dupa ce Il Luce a contribuit in mai la cistigarea C C E de catre Steaua, caci doar cu Dinamo si arbitrii si militienii se puteau antrena stelistii. ------------------------ Buna aia cu atractia zonelor conflictuale ! Totusi, Erdogan de-abia a inceput sa fie atragator, eu as fi ales – dar nu sint IL LUCE – mai curind Coreea de Nord. Sa nu uitam ca Ahmietov a fost obligat sa ajute Duoniesc, pe linga alti sase sateliti, caci ceilati investitori chiar patisera un accident. El pregatise niste artificii, dar un Dorel sovietic chiar legase conducta de gaz cu cea de apa si buuum ! Au trebuit sa fie identificati dupa dantura si lanturile si ceasurile de aur. Sint si povesti denigratoare, cum ca un Dorel a doborit din greseala un avion de pasageri ori ca alt Dorel a lasat mai intii sa treaca coloana detinutilor ucrainieni si spala bulevardul dupa ei, dar ce treba are asta cu Il Luce ? El a adunat trofee pentru Romania, le-a adus bucurii oamenilor muncii din Duoniesc. ------------------------- De la marea lui persnalitate vin si urmatoarele bancuri: Pai cind intra el injurnalistii ucrainieni si spanioli si armeni, se faceau aia mici de tot. Mult a invatat Guardiola de la el, ca sa bata si el Realu ! Se zice ca a inceput sa plinga un arbitru in fata lui: n-am nici o vina tovarase, si-a sunat imediat familia sa vada daca e bine, ca venisera chiar de la icral sa repare conducta de gaz ! Egalase un satelit in minutul 90 printr-un autogol. Ce vina sa aiba ?

Agamita (1 comentarii)  •  6 august 2017, 15:15

Maricico, ca nu stii fotbal mi-era clar dar macar citesye despre fotbal. Magaria pe care o tot repeta Lucica Maica cum ca a fost dat afara dupa ce a batut Austria cu 4-0 e o miciuna pe care o tot repeta si culmea "jurnalistii" romani tac. Uita-te ce echipa a folosit Il *** inainte de meciul cu Austria si care a fost componenta Nationalei la meciul cu austriecii cand a fost adus antrenor si Jenei. Ti-aduc aminte ca ca in 1986 cand Steaua a castigat CCE, de la Steaua, in Nationala, juca doar Boloni. Noapte buna Maricico!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Giovanni (3 comentarii)  •  6 august 2017, 15:58

Maria Andrieș de ce ții cu tot dinadinsul sa fii mereu penibila?

cos (2 comentarii)  •  6 august 2017, 16:10

Ce naiba ma, parca te ardea pixul cand ai scris. Pardon, tastatura. Va dati silinta sa scrieti cat mai complicat, cat mai sinuos, doar ca sa pareti gazetari cu staif. Scrie mai simplu, ca Lucescu e problema si nu vrea neam sa vin. Simplu.

Marcel (14 comentarii)  •  6 august 2017, 16:25

Cum sa ia cineva salariu de 4 milioane de euro/an in Romania, unde salariile pleaca de la 300 euro/luna? Ar trebui ca Lucescu sa castige cat 1000 de familii la un loc. Nu ti se pare cam mult si nemeritat? Ce poate sa faca antrenorul ca sa ia acesti bani ? Poate ca ar merita banii astia daca ne-ar promite ca ii da mai departe, ca spaga, pentru a ne califica. Altfel, pentru munca cinstita, nu vad cum ar putea sa merite oricare antrenor din Romania sa castige cat 1000 de familii la un loc. In occident se poate, acolo si proletarii au bani si traiesc bine. Dar in Romania, unde mizeria e la ea acasa...milioanele trebuiesc date in alta parte, avem unde. Nu trebuie sa vina fotbalistii sa ia painea de la gura saracilor, ca sa cumpere ei margele pentru amantele lor grase, care topie pe mese.

Dan (4 comentarii)  •  6 august 2017, 16:43

hmmm ... aici nu este vorba de bani! De ce sa il ``linsam`` noi in ziarele de sport cand Il Luce chiar este imparat inclusiv in Turcia, indiferent de ultimul rezultat?

jos_cenzura (20 comentarii)  •  6 august 2017, 18:31

Marcele, te rog scutește-ne de debitările dumitale marxiste, fiecare câștigă cât valorează in ochii angajatorului, nu cât consideră domnul Marcel că ar merita să câștige.

Doru Nastase (1 comentarii)  •  6 august 2017, 18:59

Un jurnalist care se respecta, nu foloseste niciodata in articolele sale fraze din cele care se folosesc pe santier... Plus ca in momentul in care ai un asemenea limbaj fata de un om care a obtinut performante de exceptie in profesia sa, ar fi bine ca mai intai sa iti evaluezi propriile performante in profesia ta... Va intreb cu toata grija, ca sa nu va jignesc, cine sunteti dumneavoastra, domnisoara jurnalista, in domeniul de activitate in care "performati", ca sa va permiteti luxul sa evaluati activitatea unui mare sportiv si antrenor, asa cum este domnul Mircea Lucescu?

Marius (20 comentarii)  •  6 august 2017, 19:40

Debitezi prostii in cantitati industriale. Cred ca nu pricepi chiar nimic din fotbal.

Dan54 (9 comentarii)  •  6 august 2017, 19:41

A se slabi cu "Il Luce cel mai bun antrenor roman". A se slabi cu rezultatele lui din Ucraina sau... cred ca Ucraina. La peste 70 de ani te mai doare si de tara ta nu numai de bani.

Bagheera (4 comentarii)  •  6 august 2017, 19:48

Excelent, ucescu a ajuns antrenor dupa ce i-au explicat Hagi si Popescu la Galata ce fotbal trebuie jucat. In rest, a stiut sa castige doar in regimuri nedemocratice, in campionate bipolare (Kiev Donetsk). Sau la turci (Galata, Fener, Besiktas).

Bagheera (4 comentarii)  •  6 august 2017, 19:51

Excelent, 17 Nenthori! Lucescu a ajuns antrenor dupa ce i-au explicat Hagi si Popescu la Galata ce fotbal trebuie jucat. In rest, a stat cu curul in poarta, asteptand greselile celorlalti. Apoi a stiut sa castige doar in regimuri nedemocratice, in campionate bipolare (Kiev Donetsk). Sau la turci (Galata, Fener, Besiktas).

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  6 august 2017, 19:52

Asta cu Lucescu e ca o ciorbă reîncălzită.Omu'e "pe bani".Îi trebuie mai mulți decât are, pt.că Răzvănel nu a performat ca jucător, nu o face nici ca antrenor!Asta e!Produce babacu' pt toată faimilia!Să fie sănătos!

Felix (2 comentarii)  •  6 august 2017, 20:29

Lucescu este Lucescu! A antrenat in Romania, Italia, Turcia, Ucraina si Rusia. Merge unde stie ca se vrea performanta. Banii nu sunt decisivi. Din pacate in 1990 a vazut cum conducatorii clubului Dinamo au vandut,daca nu ma insel, aproape intreaga echipa!!! Dinamo a fost echipa care atunci a invins chiar Steaua, noua detinatoare a Ligii Campionilor!!! Nu pot sa uit ca in 1982 Nationala Romaniei antrenata de Lucescu invingea la Bucuresti Italia, Campioana Mondiala, cu jucatori din provincie, calificand in premiera Romania la Euro. Ghinionul cel mare a fost acel meci cu Irlanda de Nord la Bucuresti cand, desi a dominat cu autoritate meciul, mingea nu a intrat in poarta pe un teren impossibil!!! Am impresia, si as vrea sa fiu corectat daca gresesc, ca jucatorii de la Steaua nu l-au vazut niciodata cu ochi buni si de aceea nu putea sa conteze pe dansii desi aveau valoare. In plus mereu a format jucatori pentru echipa Nationala, per care o iubeste, insa nu o doreste pentru ca stie ca nu a va fi niciodata sustinut asa cum doreste in fotbal nostru. Din pacate si acum vad comentarii pline de ura la adresa domniei sale desi este unic prin ceea ce a realizat in cariera !!! De ce sa se intoarca in Romania? Ca sa fie umilit ca la usa cortului? Si de catre cine? A inteles acest lucru foarte bine... Un impegno inteligent iese dintr-o situatie complicata. O persoana inteleapta o evita de la inceput! Gresesc cumva?

Felix (2 comentarii)  •  6 august 2017, 20:41

Errata corrige: un om inteligent iese dintr-o situatie complicata!

vasco (317 comentarii)  •  6 august 2017, 20:58

Fassss!Chiar trebuia scris un rand macar despre....farseurul ...?Smecher securist pe vremuri...astazi....penibil.Macar le-a luat ceva bani unora care,la randul lor ii fac cam usor...E amuzant cum de unii cititori au inteles una,altii alta...Eu de ezemplu am inteles ca articolul nu e deloc prolucescu...Poate de-aia mi-a si plcut.La urma urmei...

Emilian (1 comentarii)  •  6 august 2017, 21:10

Multe cuvinte, mistouri ieftine, insinuari fara baza. Lucescu nu are motivatii, nici financiare, nici de performante, pentru a veni la Nationala. Restule can-can.

demolarii (18 comentarii)  •  6 august 2017, 21:59

Daca si propunerile facute de FRF domnului M Lucescu au fost la fel de lipsite de concret ca si comentariul doamnei Andries, se intelege de ce nu au fost acceptate. Sportivul, prin definitie, este un combatant. Cu alte cuvinte participa la o competitie pentru un rezultat concret. Un scor, un titlu, o realitate. Cand te invarti in jurul cozi, afirmi idei pentru ca sunt la moda-iar a doua zi afirmi contrariu, promiti fara un audit serios conditii de performanta, iar analiza din ziar capata aspect de justitie........oricum, M Lucescu a transmi prima conditie catre FRF prin 2003: vrea jucatori educati. In2017 inca nu se poate. Tot cultura de tip "tanguire"(manea) au oamenii de fotbal din Romania, ca e femeia de servici la un club de Liga a V-a, ca e director Fcsb , sau presedinte LPF sau FRF.......

Ion Gheorghe (13 comentarii)  •  6 august 2017, 22:40

Suntem romani desavarsiti ! Gena de roman nu permite aprecierea valorii. Este motivul principal pentru care Romania pierde in toate domenile. Asa a fost in trecut si asa va fi in viitor.

Nemo (1 comentarii)  •  7 august 2017, 1:36

Observ , trist , cum o adunătură de habarnagii terfelesc unul dintre marii antrenori ai lumii , unicul antrenor român de clasă mondială , de la marele Piști Covaci încoace . Bravi urmași ai lui Lăpușneanu , popor care votează majoritatar PSD și susține FCSB (in mare parte aceiași) , împroașcă mizerabil un om care a evitat mocirla fotblatului autohton , vă mai aduceți aminte marele jaf la care a fost supus Rapidul pentru că echipa protejată de Hrebenciuc să-și adjudece al n-lea titlu (exact că pe vremea Prințișorilor ). Mircea Lucescu a propulsat o pleiadă de superfotbalisti ( Pirlo , Willian , D. Costa , Fernandinho , ș.a.m.d. ) și a relansat jucători rătăciți pe băncile de rezervă ale echipelor lor că " frânarul Hagi și poliglotul Raducioiu ) . Un habarnagiot spune că demiterea de la națională este justificată de neconvocarea genialilor jucători steliști , in special marele simulant (trișor) și cotonogar , compatriotul nostru Lăcătuș , supervaloare care a fost ejectată rapid de fotbalul profesionist occidental , lipsit de prințișori , frățiori și dictatori . Tot priceputeanu zice că meciul decisiv cu Irlanda de Nord a fost pierdut de mediocrii ,Rednic , Andone și Cămătaru , nu de singurul rege *** la prințișori , strîns grav de banderola și egoism.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IO (10 comentarii)  •  7 august 2017, 3:25

In plus, turcii n-au tramvaie

ovidiu palcau (1 comentarii)  •  7 august 2017, 8:33

mai stelito-*** cand pomeniti de nea MIRCEA taceti dracului din gura.***!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

calu (3 comentarii)  •  7 august 2017, 9:27

Jenei era seful lui nea mircea in meciul cu Austria. A fost adus sa-l supervizeze, ca prea facea selectia in mod neprofesionist.

ofsaid (11 comentarii)  •  7 august 2017, 9:44

ai dat rau cu batul in baltoaca fatuco!patronul sau patronii tai te0au invatat bine cum sa joci din glezne,bineinte;es dac le ai.gasca lui burleanu a napadit netul si dai cu parul in singurul antrenor roman scolarizat de insusi lucescu.injurati-l,besteliti-l fara nerusinare,dar cartea lui de vizita nu i-o poate schimba nimeni.cand il luce a urcat in clubul celor mai mari antrenori ai continentului acest verdict nu l-au day pupincuristii stelei si ai cuplului hagi din berceni si memeu;ui,filozoful clubului vate a invatat sa-si scrie singur blogurile gaunoase.fiindva te dai mare ziarista te intreb si ii intreb si pe altii cum de nimeni n-a sarit cu inversunare sa-l apere pe gica hagi,nasul oierului,sa-l apere la procesul fara precedent intentat viitorului la tass de un *** care a ajuns ca...impuscatul sa creada ca el este atotstiutorul fotbalului,ca el detine adevarurile aduse de pe...munrele athos,pomenind mereu de revelatiile care ii apar in vis cu privire la adversarii haraziti din urna ch.lnimeni nu ii spune oierului adevarul in fata despre ineptiile pe care le tot afiseaza in fata unor ziaristi ca maria andries.zice EL,io nu ma bag la transferrurile de fundasi,eu ma ocup de la mijlocasi in sus,ceeace de fapt este o invitatie adresata scolii nationale de antrenor de la firma lui burlica ca acestui...impostor sa i se acorde chiar licenta pro de antrenor,ca le strie pe toate,si unde mai pui...gratis in folosul fotbalului romanesc/m a yoy uit la poza care iti insoteste blogul si parca in jurul capului tau zburda fluturasii.daca asa este atunci e rau de tot.mergi la jiji si roaga-te sa-i fii consilier/

Silvio (7 comentarii)  •  7 august 2017, 9:50

Incetati sa mai scrieti despre IL ***, nu mai crede nimeni in el. Nu se compromite el la 72 de ani sa vina sa ia o nationala care mai are sanse doar in capul unora sa se califice, plus ca nici banii nu-s cine stie ce, chiar daca pt el, vezi Doamne, banii nu sunt importanti, un *** frustrat.

dan (4 comentarii)  •  7 august 2017, 10:28

Ca de obicei un articol plin de venin si de un misto de doi bani!!!!

lord belial (182 comentarii)  •  7 august 2017, 11:25

mie imi place mult mircea lucescu - facea shahtior sa joace frumos cu brazilienii aia cu apetit ofensiv. nu a acceptat oferta frf ptr ca se teme tare de esesc, in special in tara lui. stie cum l-ar arunca presa si toti oamenii de folbal, de la basarab 'mi-e foame' panduru pana la mister cornel 'legionar' dinu., in gura leilor. asa, cu turcii, are scuza ca macar a incercat, desi situatia turciei in grupa nu e roz. la esec, va da vina pe asta (lucescu da mereu vina pe altcineva, nu stie sa accepte infrangerile, e sore loser). la victorie, va simula falsa modestie si va spune ca e meritul turcilor ca s-au mobilizat. ii urez succes la nationala turcaletilor; la noi, se cere un antrenor tanar gen dan petrescu, sau cu exp internationala gen boloni. lucescu era prea batran ptr asa ceva. oricum, a ales bine semiluna in dauna mamaligii

birlic (25 comentarii)  •  7 august 2017, 12:04

cata diferenta intre acel antrenor portughez care a facut furori cu nationala Greciei si putea sa mai ramana mult si bine in Troia chiar daca acum e la otomani ,pt. ca Elena a tinut f. mult la el . Nu ,a preferat sa se intoarca la nationala Portugaliei ca e portughez ,care a luat si trofeul European . Il Luce ,mai bine taci ,ca si acesta e un raspuns.

Mihai (1 comentarii)  •  7 august 2017, 12:48

Asa ceva... Cum isi permite sa fie invatat si multumit cu respect? Omu refuza elegant, ca doar n-o sa zica ca nu se baga in mocirla amatoriceasca care e fotbalul romanesc. De ce ar veni sa il ia pe sus toti parvenitii si semidoctii din bransa cand nu le convine lor ceva? Cine-l plateste? Si, mai ales, de ce ar veni sa antreneze cea mai slaba generatie? Cine se baga cu astia, pe bune? Nici pe post de lemne de foc n-ar excela.

johnneil (31 comentarii)  •  7 august 2017, 12:53

Si care-i ghinionul vostru pana la urma? Banii lui Lucescu? Din 100 de antrenori care ar fi fost in locul lui, fix tot 100 ar fi facut absolut la fel. Oricum asta este numai si numai praf in ochi. Sa scoatem acum dupa ani si ani de zile castanele din foc tot cu mana lui. Federatia nu a vrut decat stelisti la carma nationalei de peste 30 de ani. Ienei un mandat. Bolloni un mandat. Iordamescu doua. Piturca trei. Singurul moment fara stelisti a fost Razvanel. Dar ce vroiati sa faca in acel moment? Era doar fi-su. Sa ne mandrim ca am fost contemporani cu el. Ca avem un antrenor intre primi 100 din lume din toate timpurile. Nu avem 99. Avem doar unul.

johnneil (31 comentarii)  •  7 august 2017, 12:55

Si inca ceva: Sa fii iubit Nea MIRCEA LUCESCU!

octavian (3 comentarii)  •  7 august 2017, 13:13

Nici federatia si nici Lucescu nu au jucat cinstit in acest caz.In Ucraina si TURCIA, Lucescu a antrenat pe bani grei. Cu 3 milioane de Euro gaseai antrenori f. buni din Europa.Lucescu jr. a fost antrenor probabil in intelegere intre frf si lucescu sen.De ce sunt tinuti in umbra Petrescu Hagi Olaroiu si poate chiar Sumudica?

Andrei (1 comentarii)  •  7 august 2017, 15:09

Avem fotbalisti de maidan la nationala. Lucescu nu ne poate ajuta. Nici macar Pep sau Mourinho n-o pot face. Cu gloabele pe care le avem la lot noi trebuie sa-l luam pe Isus antrenor ca sa prindem un turneu final in urmatorii 15 ani.

Alex B (1 comentarii)  •  7 august 2017, 15:26

Probabil niciodata nu va alege sa antreneze cu nationala, iar asta ramane la aprecierea si alegerea dl. Lucescu. Trist este ca pentru vreun club din Romania nu a facut vreodata mare lucru sau chiar nimic, de exemplu Corvinul Hunedoara. Un ajutor gen, o academie de tineret, o finanatare etc. Pe cand alti fosti jucatori sau antrenori, nu au uitat de unde au plecat.

Stra Luce Nthori (8 comentarii)  •  7 august 2017, 17:28

Asa e, scapata de Luce, Zenit a distrus campioana Spartak Moscova, 5-1, și are punctaj maxim in Rusia!

ticbis (126 comentarii)  •  7 august 2017, 19:08

Imi cer scuze, dar vad ca se propaga de ani buni o dezinformare crasa in randul iubitorilor de fotbal ceva mai tineri. Am trait vremurile alea, am fost pe stadion la toate meciurile echipei nationale. In primavara lui 1986 Steaua era calificata in finala CCE si pe 5 Mai a castigat trofeul suprem al Europei. Antrenor la echipa nationala era Mircea Lucescu si in preliminariile CE a reusit performanta de a compromite total sansele de calificare ale nationalei, cu rezultate dezastruoase. In 1986 Lucescu la nationala a avut urmatoarele rezultate: Egipt-Romania 2-2 (amical, februarie); Egipt-Romania 0-1 (amical, martie); Iraq-Romania 1-1 (amical, martie); Iraq-Romania 0-0 (amical, martie); Scotia-Romania 3-0 (amical, martie); Romania-URSS 2-1 (amical, aprilie); Romania-Norvegia 3-1 (amical, iunie); Norvegia-Romania 2-2 (amical, august). Lotul folosit de Mircea Lucescu arata cam asa: Moraru, Lung, Rednic, Iorgulescu, Lica Movila, Andone, Bumbescu, Al. Nicolae, Ungureanu, Mateut, Klein, Hagi, Boloni, Camataru, Damaschin, Gabor, Geolgau, Coras, Vaidean, Augustin, Damaschin. In lotul largit apareau si Lacatus, Piturca, Balint sau Belodedici, insa niciodata n-au jucat titulari desi erau campionii Europei! In septembrie 1986, cu cateva zile INAINTE de meciul oficial cu Austria Lucescu a fost demis pentru rezultate slabe si inlocuit cu Emeric Jenei; insa n-a mai fost timp ca modificarea sa fie transmisa prin acte oficiale la FIFA si la UEFA, din cauza asta pe banca a fost prezent si Lucescu (deja demis) si Jenei, noul antrenor al nationalei care a si facut lotul si tactica pentru acel meci. Deci sa vedem lotul lui Jenei: Moraru, Iovan, Bumbescu, Belodedici, Rednic, Mateut, Balaci, Boloni, Klein, Hagi, Camataru, Piturca, Lacatus. Diferenta este colosala intre loturile celor doi antrenori; rezultatul a fost 4-0 pentru Romania, goluri marcate de IOVAN (de doua ori), LACATUS si HAGI (cate o data). Sa fie clar pentru toata lumea: Lucescu era deja demis inaintea meciului cu Austria (de ce, se vede cu ochiul liber ce jucatori aducea el la lot), doar o problema de acte l-a facut sa stea pe banca la meciul ala alaturi de cel ce a fost in fapt artizanul acelei victorii si noul selectioner al nationalei Romaniei! Cat priveste activitatea lui Lucescu ca antrenor de echipe de club, oricine poate constata ca a performat doar in campionatele din tari cu regimuri cvasitotalitare si la echipe cu patroni bogati si cu imense influente politice, economice, sociale si nu numai atat: Ucraina si Turcia. In Rusia a fost antrenorul unei echipe care nu are cel mai influent patron in mediul politic, la Rapid a esuat lamentabil, in Italia se poate lauda ca a promovat si retrogradat de vreo doua ori o echipa mica, Brescia, la Inter n-a rezistat nici macar doua luni, l-au dat vedetele alea afara ca pe o masea stricata! Deci cam asa arata cariera "brilianta" de antrenor a lui Mircea Lucescu. A castigat bani multi, dar antrenor de talie internationala n-a fost si nu va fi niciodata, fiind limitat la nou si la progres. Stefan Covaci si Emeric Jenei sunt mult peste Mircea Lucescu, oricum ai privi! Este adevarat ca a facut mai multi bani decat astia doi la un loc, dar aici vorbim de fotbal si nu de altceva. Ca altfel putem sa spunem orice, inclusiv ca vatmanul a fost de vina... :))!

ticbis (126 comentarii)  •  7 august 2017, 19:43

Revin cu o completare la comentariul anterior: Deci Mircea Lucescu avea la dispozitie jucatori castigatori ai CCE, dar care nu erau buni pentru nationala: nu aveau loc in atac pe langa Camataru jucatori ca si Lacatus, Balint, Piturca, erau preferati Coras, Gabor, Damaschin si Vaidean; in aparare nu era loc de Iovan, Bumbescu, Belodedici, erau mai buni Movila, Iorgulescu sau Al. Nicolae! Repet, la meciul cu Austria Lucescu NU mai era antrenor la echipa nationala decat in acte; oficial fusese demis si inlocuit cu Jenei cu cateva zile inainte! Victoria cu Austria este meritul lui Jenei si nu al eternului profitor si frustrat Lucescu! De altfel, din momentul ala au aparut si calificarile la turneele finale pentru Romania; cu Lucescu la nationala n-am fi ajuns noi niciodata pe locul 8 in topul fotbalistic mondial! Asta e o realitate incontestabila!

cetatean (9 comentarii)  •  7 august 2017, 23:20

In mod normal, acum vorbim si analizam situatia unui ANTRENOR. Dupa ce este analizata valoarea unui antrenor ? Dupa PERFORMANTE !!! Vorbim despre Turcia (campionat mult peste valoarea celui romanesc) unde a iesit campion cu Galata si Besiktas ! Vorbim despre multiplu campion in Ucraina, inca de pe vremurile in care patron la Kiev era Surkis, fratele presedintelui federatiei ucrainene de fotbal. Apoi, o intrebare : care antrenor roman a avut propunerea de a antrena o echipa de talia lui Inter Milano? Si, ca raspuns celor care afirma ca Lucescu a antrenat numai la echipe cu buget imens, vedeti pe ce bani a luat jucatorii brazilieni, si pe cat i-a vandut ? (exemplu Fernandinho, Douglas Costa, etc). Iar ca ultima idee, uitati-va si voi ce antrenori romani (sau chiar straini) sunt invitati frecvent la consfatuirile organizate de UEFA. In rest, asa cum zicea cineva mai devreme, totul e can-can. P.S. Un articol care se vrea subtil, de analiza, dar in care este evidenta orientarea. Cum au mai fost destule scrise de aceasta "gazetara" ...

cetatean (9 comentarii)  •  8 august 2017, 0:40

Mai am un singur comentariu, *** ... @Stra Luce Nthori Anul trecut Lucescu a antrenat Zenitul dupa ce i-au vandut doua piese superimportante : Hulk, si daca nu ma insel Witsel, si l-au luat (pe final) doar pe Ivanovici. Anul asta Mancini a avut transferuri de peste 60 mil euro , si cu toate astea a tremurat in cupa UEFA cu israelitii. Iar despre campionat, stai linistit, ca abia a inceput... @ptr ticbis Dupa comentariul tau, tind sa cred ca ai fost abuzat (sub o forma sau alta) de unul care s-a recomandat Lucescu... In ceea ce priveste afirmatiile tale, am sa-ti raspund punctual : - din cate imi amintesc, in preliminariile euro '88, ultima partida (decisiva) a fost cea cu Austria (incheiata 0-0) cu nea Imi antrenor, care folosea in 11-le de baza numai 6 jucatori stelisti. Referitor la echipele de club, aici esti praf rau de tot : - campion in Turcia cu Galata si Besiktas, cand nu aparuse totalitarismul lui Erdogan; - cum am spus si mai devreme, multiplu campion in Ucraina, inca de pe vremurile in care patron la Kiev era Surkis, fratele presedintelui federatiei ucrainene de fotbal; - cauta sumele de achizitie si sumele de vanzare pentru unii jucatori brazilieni de top care au evoluat la Sahtior; - vezi ce antrenor roman a antrenat vreodata in Serie A; -vezi ce antrenor roman a fost invitat la cele mai prestigioase consfatuiri ale antrenorilor de catre UEFA. Dupa aia, pune o punga cu apa rece pe cap si incearca sa-ti revii...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One (132 comentarii)  •  8 august 2017, 8:48

Chiar nu vrea nimeni sa scrie adevarul despre demiterea lui Lucescu dupa 4-0 cu Austria. Ca era in acelasi timp si antrenor la Dinamo si desi Steaua era de departe echipa cu jucatorii cei mai buni Mircica avea sarcina de la Postelnicu-ministru de Interne,in biroul caruia intra ca la el acasa, sa promoveze pe cat posibil cat mai multi fotbalisti de la Dinamo ? Pana la urma s-a facut dreptate si a fost adus Jenei tot in dubla calitate. Pai daca Steaua avea la nationala zece jucatori la lot din care sapte titular, cine era firesc sa fie antrenor Jenei sau Lucescu ? Asta e doar una din multele mistificari "marca inregistrata" Lucescu. D-na Andries, faceti dovada ca posedati ceva curaj si lamuriti situatia, puneti adevarul in drepturile lui cu riscul ca-l suparati pe "imparatul" gol. Comentariile lui Ticbis sunt profund adevarate (felicitari !) si va ofera si date concrete pentru o scurta verficare. Incercati.

sundance kid (63 comentarii)  •  8 august 2017, 9:28

Sunt destui dintre cei care comenteaza care " demagogesc" pe aici . Eu nu prea il inghit din alte cauze pe care nu vreau sa le dezvolt aici dar daca Burleanu il dorea cu adevarat trebuia sa il invite la discutii pentru ca sunt convins ca ar fi avut un proiect serios pentru Nationala Romaniei . Probabil ca si daca nu i s-ar fi oferit aceeasi bani pe care i-au oferit otomanii ar fi acceptat in final . Oricum una peste alta este cam sfirsit de drum pentru antrenorul / selectionerul Mircea Lucescu . Sper sa nu iasa prin usa din dos din fotbalul pe care l-a iubit si il iubeste . Succes !

Comentează