Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Magia lui Dică

100 la sută inspiraţie, Dică îşi duce echipa mai departe în Europa

Permalink to Magia lui Dică
miercuri, 2 august 2017, 11:13

E principiul acela din magie: stropeşti cu apă, eventual dansând, şi plouă. Îl aduci pe Dică antrenor şi jucătorii au execuţii briliante.  Aşa se explică golurile din alt film, din alt joc, reuşite de FCSB în poarta cehilor. Nimic nu-l anunţa pe fundaşul Bălaşa drept arhitectul unui arc aerian, din lovitură liberă, de la 30 de metri.

Prima repriză nu s-a ridicat la înălţimea acestui pod, lung cât o respiraţie. FCSB a început prea prudent o luptă de totul sau nimic. Încă nu şi-a cristalizat liniile, încă nu şi-a ales stilul. Iar cehii au anunţat, din câteva şuturi leneşe pe poartă, că au făcut suficient spectacol în tur. Au mizat pe deşertul lui 0-0.  Golul lui Bălaşa nu i-a scos din ritmul secetos.

Dar, după pauză, s-au rupt norii. Teixeira a repetat numărul de veteran care zburdă în linia întâi. Apoi Tănase a bătut grindina pe tabelă. A marcat chiar şi Alibec, care părea din nou o victimă sigură şi ghinionistă a încălzirii globale.

La un moment dat, dacă spiritele fulgerelor şi tunetelor au răbdare, se va vedea şi mâna lui Dică la echipă. Acum se vede piciorul lui de vrăjitor al balonului.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Eu (5 comentarii)  •  2 august 2017, 23:28

Frumos! Se poate să scrieți și ceva de bine! Talent și perspicacitate!

Eu (5 comentarii)  •  2 august 2017, 23:29

Frumos! Se poate să scrieți de bine!!Un articol inspirat!

Lestie (10 comentarii)  •  2 august 2017, 23:33

Dica a repetat in Cehia ceea ce reusise, ca jucator, in Ucraina, contra lui Dinamo Kiev. E bine, e foarte bine. Pentru el, pentru Steaua, pentru fotbalul romanesc.

lord belial (182 comentarii)  •  2 august 2017, 23:33

frumos golul ala de la 30 de m al doilea al nostru a fost cu putin noroc (asa cum am avt si ghinion la golul lor egalizator) trei, tanase, fin, frumos iar patru, alibec a pleznit-o cum trebe frumos , ne bucuram, dar la 1-1 steaua nu a parut f in forma sau capabila sa intoarca rezultatul cu o echipa mai mare si mai fotbalista ca viktoria plzen ps: nu avem inca aparare, iar pe gnohere l-as vedea mai repede in teren una peste alta, ne-a facut dica bucurosi cu 4-1 cu dinamo kiev, ne face si acum cadou tot un 4-1 bravo dica, HAI STEAUA!

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  2 august 2017, 23:37

Maricua ... ia explica-le tu colegilor tai mai ... experimentati ... ca dupa runda asta ... si tinand cont ca 4/5 capi de serie au fost eliminati in League Path ... Steaua va fi cap de serie in CL Play-off ...:))

pawn (42 comentarii)  •  2 august 2017, 23:43

ma bucur pentru Dica si pentru articol, Dica fiind simpatizant PSD.

ei, nici chiar asa! (26 comentarii)  •  2 august 2017, 23:44

E un rezultat meritos. Dar atât. Sa nu uitam ca FCSB a câștigat cu o echipa net inferioara (dovada și scorul categoric, scor pe care îl reușește FCSB f rar în liga 1, doar cu echipe codase). Pe de alta parte, dacă ce a făcut Dica împotriva unei echipe inferioare (cea mai slaba din cate putea întâlni, asta spune tot), e magie, nu suna bine deloc. Mai mult, cum se va chema dacă va învinge un adversal comparabil valoric. Sau și mai mult, cum se va chema ce va face Contra, dacă Dinamo va elimina o echipa net superioara valoric, "dumnezeire"?

JFM (155 comentarii)  •  2 august 2017, 23:46

Pentru Dica ma bucur !!!

Razvan (41 comentarii)  •  2 august 2017, 23:47

Duduie, nimic nu anunta ca Balasa bate bine lovituri libere pt ca duminica seara erau telenovele si ti'a scapat meciul Stelei cu Craiova. Altfel, care a fost marea inspiratie a lui Dica, ca nu reusesc sa ma prind? A fost vorba 90% de noroc, pt ca a venit un gol rapid si cehii au fost obligati sa iasa la atac si sa schimbe partitura din mers. Schimbarile au fost, ca sa fiu politicos, neinspirate...Larie, Achim si Gnohere nici nu cred ca au atins balonul. Daca e magie...e la un Texeira imperial, la Balasa mai atent si inspirat, la Morais fara plamani si la Tanase (la primul meci bun de cand e la Steaua). Vezi ca incepe Soliman pe kanal d!

Vasi (3 comentarii)  •  3 august 2017, 0:02

Va imbatati cu apa rece, Plezen s-a cam batut singura, ultimile 3 goluri au fost din greseli mari in aparare.

Nic (2 comentarii)  •  3 august 2017, 0:06

Ia intreaba-l, te rog, Maria, pe Hagi: s-a vazut IAR in seara asta cine e campioana?

Sile (27 comentarii)  •  3 august 2017, 0:15

Greu sa scrii despre sport, nu prea se leaga materialul... mai bine baga ceva antipsd,ca la asta te pricepi cel mai bine. Sau n-a venit ordinul pe unitate? Ori poate s-a dereglat unitateA cu pensionarile din ultima vreme...

George (3 comentarii)  •  3 august 2017, 0:18

Noapte bună și dvs!

George (3 comentarii)  •  3 august 2017, 0:20

Contra nu va elimina nimic!

comentario23 (1 comentarii)  •  3 august 2017, 0:22

As avea o mentiune de facut, intrucat cred ca Balasa este putin nedreptatit. A batut destul de bine doua lovituri libere in meciul cu Craiova, una fiind cea chiar din care Steaua a egalat dupa respingerea lui Calancea. In plus, la interviul de dupa meci, intrebat fiind despre aceste executii, Balasa a spus ca face asta de ceva timp si ramane zilnic dupa antrenament pentru a exersa.

Gigi Becali (16 comentarii)  •  3 august 2017, 0:42

@ei nici chiar asa : stii melodia aia : "Nu plange , Ana !" ? O stii ? Nu mai plange nici tu :) Steaua de 15 ani investeste, Steaua de 15 ani creste coeficientul Romaniei, Steaua de 15 ani are 12 calificari in Europa din care 9 in EL si 3 in CL, dupa MECIURI DE CALIFICARE, pe scurt, Steaua nu are noroc, Steaua are dorinta de a face performanta.... Asteptam si pe FCDB 1948 SA sa faca acelasi lucru. Imi pare rau pentru Viitorul, este varianta de inceput a Stelei, cu dorinta si ambitie si investitii pentru a face performante Europene.... Bravo Viitorul, Bravo Steaua, asteptam si pe FCDB 1948 SA sa isi doresca performante europene...

Gigi Becali (16 comentarii)  •  3 august 2017, 0:42

@ei nici chiar asa : stii melodia aia : "Nu plange , Ana !" ? O stii ? Nu mai plange nici tu :) Steaua de 15 ani investeste, Steaua de 15 ani creste coeficientul Romaniei, Steaua de 15 ani are 12 calificari in Europa din care 9 in EL si 3 in CL, dupa MECIURI DE CALIFICARE, pe scurt, Steaua nu are noroc, Steaua are dorinta de a face performanta.... Asteptam si pe FCDB 1948 SA sa faca acelasi lucru. Imi pare rau pentru Viitorul, este varianta de inceput a Stelei, cu dorinta si ambitie si investitii pentru a face performante Europene.... Bravo Viitorul, Bravo Steaua, asteptam si pe FCDB 1948 SA sa isi doresca performante europene...

Cosu (53 comentarii)  •  3 august 2017, 4:24

Bravos Maria .

Cosu (53 comentarii)  •  3 august 2017, 4:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexandru Chis (26 comentarii)  •  3 august 2017, 5:21

Incerc sa deslusesc misterul din declaratia lui Hagi: "FCSB, sau cum se mai numeste ea, sa nu uite ca noi suntem campionii Romaniei!", si vad - cum transpare, prin "retina timpului" - ca la Nicosia Campioana Romaniei a incasat un 4-0 ce va ramane in istorie de un alt scor asemanator, 5-0, iar la Plzen FCSB, sau cum se mai numeste es, a castigat cu un nevrosimil 4-1. Intrebarea este, recunosc retorica, cine este campioana Romaniei? Poate raspunde, prompt, Hagi.

mihai (1 comentarii)  •  3 august 2017, 7:21

Dica nu a facut nici o magie...e un antrenor slab...Noroc ca jucatorii au fost inspirati in acele momente...magia lui Dica s-a vazut cu Craiova cand a fost incapabil sa scoata un rezultat bun. *** pe cei de la fcsb (defuncta steaua)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CFR 4X4 (2 comentarii)  •  3 august 2017, 7:41

Tot mai penibili acesti "butonisti" pupinc... de la gsp. Sa vina Ioanitoaia sa ne mai spuna cum e cu Hagi si echipa lui nemaipomenita.. lol,sa taca toata lumea,ca au batut cu 1-0 "marea" campioana din Cipru..Apoel,sau cum se numeste..din CIPRU !!! Acum aflam ca avem magicieni,extraterestrii.. Sa vedem urmatorul adversar..parerea mea,cucoana, e ca "daca taceai..." nu te ***,asa ca Ioanitoaia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (309 comentarii)  •  3 august 2017, 7:54

Trei din cei 4 marcatori au trecut pe la Academia lui Hagi fiint lansati ori reinventati de acesta...Cu ei,cu Baluta,Manea si Mitrita poate ar fi avut si el o trupa mai performanta si-ar fi trecut mai departe.Asta se intampla cand nu-ti pastrezi jucatorii pe o perioada mai mare,sa omogenizezi echipa la nivel de competitii europene dar cum banul nu te iarta neavand sprijin politic si bani publici la dispozitie cum se pare ca vor avea toti neispravitii trebuie sa-i scoti vanzand jucatorii mai ales ca asteapta altii sa vina din urma deasemenea din propria pepiniera si uite asa vei lansa talente cu nemiluita dar performantele nu se vor inghesui daca nu ai si maturitate in joc si omogenitate....Asadar Dica a debutat f.bine,a intrat cu dreptul in Europa si asta ma bucura mult...

Alex One (132 comentarii)  •  3 august 2017, 8:30

E bina sa dam Cezarului ce-i apartine dar sa nu cadem in freza. Dica magician ? Hai nici chiar asa nu derutati copiii,magicianul e Ralea. Ha,ha ! In rest, bravo Steaua ,felicitari !

Andrei F (188 comentarii)  •  3 august 2017, 9:19

Daca va preocupa numai si numai fenomenul spotiv si in principal fotbalul ,Balasa nu era chiar o necunoscuta...Etapa trecuta acest jucator a executat doua lovituri libere care tot asa au uimit..

Nico (4 comentarii)  •  3 august 2017, 9:54

C itez o proaspata zicere a lui G.Becali: "...Ce conteaza un meci de fotbal?..." Nu ar fi mai prudent sa mai asteptam cateva meciuri si apoi, eventual, sa vorbim de magia lui Dica?

vasglo (91 comentarii)  •  3 august 2017, 10:05

Felicitari GSP pentru inspiratia realizarii acestei Front Page (MARCA STEAUA) care vine sa confirma ca firescul si constiinta populara sunt deasupra oricarei hotarari judecatoresti care face abstractie de ele!...Iar aia cu "...ADN-ul formației care a făcut istorie atâția an la rând!” e MORTALA pentru talpanistii de toate culorile!..-:)

Jean-Paul (96 comentarii)  •  3 august 2017, 11:06

Acum cand stim rezultatul, putem scrie ce vrem, sa ne aratam viteji? Dar pana la golul norocos al lui Balasa, cred ca i-au tremurat chilotii si lui Dica si lui Nita. Ce bine ar fi daca am ramane cu picioarele pe pamant. Suporterii de pe plaiul mioritic prefera extremele: ori debordam de entuziasm ori ni se scufunda toate corabiile... Exista o logica in toata desfasurarea meciului de ieri: cehii au fortat deschiderea scorului dar n-au reusit, desi au vaut ocazii. A venit golul absolut norocos al lui Balasa si s-a schimbat conjunctura. De abia dupa 1-1 cehii sperau la calificare, dar iar au fost visatori: la golul lui Teixeira vina fundasilor cehi este evidenta. mai intai fiindca nu l-au blocat total pe tanase. Apoi, fiindca n-au fost concentrati si Teixeira a avut timp sa se repozitioneze pentru a suta, fundasul ceh a sesizat prea tarziu ca pericolul n-a fost indepartat, iar vulpoiul Teixeira i-a taxat. La scorulde 1-2 situatia devenise critica fiindca le mai trebuiau 2 goluri ca sa se califice, cu conditia sa nu mai primeasca altele... Golul de 3-1 a fost ca in curtea scolii: pasa lui Alibec filtrata printre fundasi a fost bine anticipata de Tanase carea tasnit si a reusit sa inscrie cu toata opozitia lui Bolek(oare, Lolek unde era? :))) ) Deja, dupa 1-2 cehii erau in degringolada, erau ca si paralizati Dincolo, la Limasol, soldatii regelui Hagi au luat un singur gol in 95 de minute de joc pentru ca in prelungiri sa mai primeasca inca 2 in doar 2 minute. Cel de-al 4-lea nici nu mai conta in ecuatia calificarii... Istoria poate parea nedreapta uneori, dar daca pierzi momentele favorabile risti sa pierzi totul.... P.S. In 5 septembrie vom juca meciul cu muntenegrenii, un adevarat test de valoare. Sa va spun de pe acum ca vom pierde, cu toti fcsb-istii supralaudati in echipa?

CFR 4X4 (2 comentarii)  •  3 august 2017, 11:13

*** i-am scris ca daca tacea nu se facea ***,ca Ioanitoaia si am fost cenzurat,pt "limbaj vulgat sau jignitor" !!! Hahaha,ce penibili sunteti.. care e vulgar sau jignitor, "cacao" sau "nu te faceai" ? Frustratilor,ce sensibili sunteti...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  3 august 2017, 11:41

„Magia lui Alibec“ - Steaua n-avut niciodata un jucator mai scump. E iubit iar el chiar e un scump, e aur curat linga un staff ca din epoca de aur. De el, nu de Dica, trebuie sa aiba grije Steaua si Gigi Becali. Bravo Steaua ! Bravo Gigi ! Hai Steaua ! --------------------------------------- Echipa a jucat cu totul altceva, ceva ce n-am mai vazut pina acum la Dica, n-a lasat om liber,la pressing partcipau toti, toti informau – Pintili, Teixeira - si se informau – pentru prima oara exceptional Tanase - , Steaua a fost o echipa, au avut toti alta atitudine. Criticile aduse lui Dica dar si unor jucatori, bubuiturile ca niste focuri de arma de calibru mare care n-au incetat asa cum ar fi normal intr-un oras cu politie - „artificiile“- din noaptea meciului – chiar linga hotel - si rautatea spectatorilor, Stadion mic dar ca un vulcan, i-or fi unit si mobilizat mai mult decit banii promisi de Gigi mai mult din deznadejde. Daca este opera lui Dica, jos palaria, de unde sa stim. Eu am vazut ordinele lui Pintili, clare, exemplul dat de omul cu cea mai mare experienta, precum si jucatori care se informau reciproc. ----------------------------------------- „Si totusi Becali.“ -era titlul pe care il putea alege domnul Geambasu. Ori Dica un capos ? Cum sa joci cu Man acest joc ? Poate pentru a-lscoate pe Teixeira de pe dreapta. Man a intrat bine in centru, a continuat „jocul“ bun cu Enache – asa da tata, Enache a gandit si a fost unul din cei mai buni - dar n-a intrat cu mingea in poarta la citeva oportunitati unde un jucator experimentat ar fi profitat. Ce facea mai putin Bizonul ?Becali nu vrea nici sa riste. Moncilovici a jucat bine dar Steaua a avut noroc in primele minute in afara faptului ca n-a dat peste Hotogan ori Radu Petrescu. Ce arbitru roman ar fi arbitrat asa ? Pentru prima oara a trebuit sa-mi tin urechile la fluieraturi si huiduieli si totusi un arbitraj de exceptie. La pauza Dica a readus normalul dar a uitat ca Popescu nu e nici extrema nici atacant. Pina la pauza a jucat binisor dar dupa a primit sarcini care nu sint de el. Imi pare rau dar protejatul lui Becali nu este fotbalist ca Lampa-rd. --------------------------------------- Este ca un nou inceput pentru Dica. Echipa o fi jucat si pentru el. -------------------------------------- PS dupa o seara magica stelista - cum altfel ?- , domnul dinamovist a trecut deja la: „Romania, de ce ne asupresti copiii“. Balta are peste la Ovidiu, vitul adie aer de marea neagra performanta, pescarusii cinta internationala ... Hagi se pregateste de o noua zi de munca.

lord belial (182 comentarii)  •  3 august 2017, 15:40

@ toti *** care nu accepta victoria stelei - sssst.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial (182 comentarii)  •  3 august 2017, 15:43

@jean-paul - hai, ma , eseist *** ce esti - cum sa fie golul lui balasa norocos - cand un jucator bate o lovitura libera direct pe poarta, cu scopul de a inscrie, si aceasta se duce in vinclu, spunem ca jucatorul stie sa execute lovituri libere, nu un gol norocos. sic tacuisses, philosophus manisses.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  3 august 2017, 17:58

Doamna Andries cred ca glumiti . FCSB = NOROC , incepand cu tragerea la sorti si terminand cu mana intinsa de central care a tras cu fcsebistii, nervozand gazdele la culme . Suporter infocat sa fii si tot ramaneai cu gura supradimensionata la greselile centralului in favoarea fcsbeului. In loc de 2-0 sau 3-0 pentru gazde, Tanase – dominisoara de pension pe care nu trebuie s-o atingi nici macar cu o floare – „a scos” (adica l-a pacalit pe arbitru precum a spus crainicul tv). o lovitura libera gratuita din care s-a deschis scorul. Meritul lui Balasa si frumusetea golului trebuie apreciate. O alta mana intinsa a centralului vine in faza premergatoare golului doi, cand Teixeira face un fault dur, pe dreapta, care nu este sanctionat. Jocul E LASAT sa continue iar mingea, dintr-o deviere norocoasa, reajunge la portughez care inscrie. Din nou gol arbitru, cel care avea grija nevrozarii gazdelor ingalbenindu-i . Bulan , arbitru si Teixeira. Ultimul practic a calificat fcsebeul prin cele doua goluri -Bucuresti -sensational si cel din deplasare cu faultul nesanctionat dar si prin modul in care stie cu mingea . Mai trebuie mentionat si risipa de energie a fundasului stanga adus de la Astra care pare mai bun la mijloc . In rest , cu exceptia portarului Nita, fcsebistii au jucat in nota gazdelor- adica modest. Sa-i vedem in urmatorul tur si daca au nesansa – nu prea cred – sa joace primul meci in deplasare, atunci Gigi Valiza trebuie sa-si refaca calculele raportate la cei 55000 de platitori a 20 -25 de lei …………………………………………………………………………………..APROPO , daca Alibec ramanea si in play-off la Astra , iar Sumudica isi vedea de treaba – adica antrena echipa si nu statea, TOATA ZIUA, la telefon cu GIGI VALIZA, giurgiuvenii erau campioni fara probleme dupa 8 victorii consecutive in regular .

Carol K (309 comentarii)  •  3 august 2017, 18:34

"Hai sa gandim pozitiv,hai sa construim nu doar sa distrugem,hai sa nu punem mereu raul inainte,hai sa..." Da,hai cu Liverpool !!!

Comentează