Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Apărarea ţării cu fumigene

Lăcătuş vrea 5 la sută din banii Armatei. Mult, dar şi când o să le dăm ruşilor în cap cu trofeul Ligii... O să le iasă un cucui!

Permalink to Apărarea ţării cu fumigene
vineri, 21 iulie 2017, 11:55

„Cum se permite la primării să facă investiţii de 5 la sută la sport şi la Armată să nu se poată? Acolo nu sunt tot bani publici?”. Şi cu asta, Lăcătuş a tranşat ceaţa din jurul finanţării fotbalului profesionist la CSA.

Ca director tehnic la echipa MApN, fostul şeptar al Stelei are un salariu lunar de 3.000 de euro, scrie Ziare.com. Când eşti plătit mai bine decât ministrul Apărării, 2.400 euro net, lunar, conform noii grile de salarizare, ar trebui să ştii măcar de unde-ţi vin banii.

CSA Steaua e finanţată direct de la bugetul de stat, nu din bugetul MApN. Chiar dacă ar fi cum crede Fiara, 5 la sută din bugetul Armatei înseamnă cam un sfert de miliard de euro. Neîndestulător. Cât dă City pe un picior de jucător.

Mercato pe lângă lege
Primăriile funcţionează după legile administraţiei publice locale. Armata intră la Legea Apărării Naţionale, nr. 45/1994. Nu scrie nimic acolo despre nevoia strategică de fundaşi centrali sau de mijlocaşi la închidere. Scrie, în schimb, că reprezintă infracţiune să nu asiguri cele „necesare apărării naționale”.

La rândul ei, CSA Steaua funcţionează după un regulament cu putere de lege. Regulamentul ăsta nu autorizează şefii CSA să cumpere jucători sau echipe întregi. Lipseşte cuvântul „transfer”. Tranzacţii de tipul celei cu Regal Sport sunt în afara regulamentului. În fine, când ai un antrenor plătit cât Şeful Statului Major General, îţi trebuie şi echipă în regim de mercenariat. Grupele de juniori de la CSA nu sunt apte pentru botezul „focului la ei”. Riscă să compromită brandul.

Bugetul de război cu Becali
Echipa lui Lăcătuş a făcut primul antrenament cu public. La banii ăştia, puteau ţine şi o mică şedinţă de Guvern, la centrul terenului. Unde o să evolueze? După ce-au oscilat între Liga a 4-a şi a 5-a, şefii CSA vorbesc despre Liga a 3-a. Până începe sezonul în fotbalul mic, e timp să ne obişnuiască şi cu Liga a 2-a.

Cât cheltuie clubul militar pentru a-şi plasa avanpostul „cât mai repede în Liga 1”, cum promite Lăcătuş? Secret. Se ştie că, din mai, CSA Steaua se luptă în instanţă cu Becali, pentru plata celor 37 de milioane de euro, prejudiciu. Clubul MApN a cerut în prealabil ajutor public judiciar, pentru reducerea taxei de timbru, de la aproximativ 200.000 de euro la 100.000 de euro.

Asta, ca să ne facem o idee despre efortul financiar pe care l-a presupus bătălia pentru marcă. La cheltuielile de judecată, se adaugă costul evaluării mărcii şi a prejudiciului, în jur de 80.000 de euro. Ieftină e doar retorica şefilor CSA.

Becali a folosit numele Steaua fără să aibă dreptul. E stabilit prin hotărâre judecătorească. Dar de pierdut n-a pierdut numai fotbalul de la CSA, a pierdut tot clubul, a pierdut MApN, a pierdut statul român. Prejudiciul n-ar trebui direcţionat automat spre vestiarul comandat de Lăcătuş.

Vânători de munte, ambiţii de şes
CSA Steaua anunţă investiţii în stil mare înainte de-a izbuti să ia vreun ban înapoi. Palmaresul financiar al statului, în războaiele cu Becali, rămâne pe minus. Noroc că a găsit Lăcătuş soluţia morală, 5 la sută din bugetul Armatei.

„Lucrurile astea se întâmplă”, declara ministrul Apărării după accidentul din Argeş, în care au murit trei vânători de munte. Camionul care-i transporta rula de 30 de ani. „Mai există peste 700 de camioane, cele mai multe de tipul acesta”, a spus Adrian Ţuţuianu.

„Nu avem posibilitatea de a remedia situaţia în perioada imediat următoare”. Sigur că nu. Strâmtorată de interese şi competenţe civile, Armata nu mai cumpără de mult en-gros, ci en-detail. Azi grenada, mâine cuiul.

Cum de apare la ţanc „posibilitatea”, când vine vorba de fotbal, e un mister. Dar ce are Lăcătuş pe mână nu e echipa propriu-zisă a Armatei, ci echipa care ţine loc de echipă a Armatei. Aşi de cacealma. Perdea de fum peste bani publici, camuflată printre fumigenele color ale galeriei.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

CCC (24 comentarii)  •  21 iulie 2017, 12:49

Foarte corect! Inclusiv legea sponsorizării sportului de către primarii cu 5% din buget e o mare greșeală! Ar trebui menționat clar ca acești 5 % pot fi direcționați spre construirea de trenuri de sport, bazine de înot, Sali, etc. Acestea, administrate de către primarii ar duce la dezvoltarea sportului de masa, in specialmar asigura condiții decente de practicare a sportului copiilor, pentru care accesul la facilitățile construite de primarii ar trebui sa fie gratuit. Susținerea unor echipe participante la competiții Profesioniste mi se pare aberanta. Banii comunității trebuie utilizați in folosul comunității si nu a unei părți a ei, cum ar fi suporterii rapidiști. Nu cred ca toți locuitorii sectorului 1 sunt fani fotbal si cu atât mai puțin fani Rapid. Cât despre armata si ambițiile ei fotbalistice, aici ministrul apărării chiar ar trebui sa ordone o ancheta legată de legalitatea folosirii banilor pentru activități extra-militare.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  21 iulie 2017, 14:57

de acord cu tine despre cei 5 la suta
http://blogsport.gsp.ro/andries/2017/05/20/doctori-in-margele-coperti-si-zdranganele/

JFM (6 comentarii)  •  21 iulie 2017, 13:15

Oricum e de apreciat anuntul celor de la CSA cum ca şi-au micşorat bugetul pentru primul an: "Încă nu avem sponsori!" Deci se poate judeca si in aceasta cheie,cea corecta...

Carol K (309 comentarii)  •  21 iulie 2017, 13:35

Asta e o noutate pentru mine,ca Rapid are multi fani in sectorul 1...Ei sunt in sectorul 1 atat cat sa arunci o moneda rasucindu-se in aer,ea cade in sectorul 6... Deci Giulestiul (partea dinspre sinele de tren),Grivita,poate Chitila si Ceva din Bucurestii Noi adica cartierele mai sarace foste in Sectorul 8....La capatul podului Grant (!!!!) dinspre Turda adica la o statie de tramvai va spun sigur ca Rapid e in minoritate,Steaua dupa care Dinamo au cei mai multi fani si asta de zeci de ani,am locuit in zona,stiu...Crangasi e sector 6 Militari(intesat de rapidisti si stelisti) e in 6...Asta ca sa stim de unde plecam....Lacatus bate campii,in loc sa se zbata sa atraga sponsori intinde mana la *** pe modelul Rapid.Si in Armata e tot ban public doar ca acest buget e intrat din alte surse decat din taxe si impozite.Din activitati economice,contracte ale armatei cu diferite alte institutii in nici un caz nu din taxe si impozite.Oricum nu are ca cauta nici in banii ministerului...Sportul profesionist trebuie sa traiasca pe picioarele lui.Punct ! Rapid trebuie sa fie iubit(ca tot se clameaza iubirea asta) la paritate cu suporterii... Niciodata nu trebuie sa fie iubit de un primar sau o primarita sau un sef de orice de unde se pot scurge bani publici.Nu in sensul in care au facut-o acum.Deocamdata s-au limitat la 200 mii euro...Zic ei.Adica au confiscat produsul pana vor organiza(tot ei) o "licitatie" Am mai vazut astfel de comicarii puse la cale de politicieni.Rapidistii vor constata ca au fost trasi pe sfoara cum au facut-o de fiecare data pana acum...Fotbalul de azi se face pe interese,ai un patron interesat sa-i progreseze echipa,sa investeasca,sa faca si el bani atunci da,ai rezolvat-o.Asa vei fi mereu in bataia vantului,fiecare te va inchiria cu 5000 euro pe luna pana-ti va veni acru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (309 comentarii)  •  21 iulie 2017, 13:38

Rectificare : "Rapid trebuie iubit in primul rand de SPONSORI sau de un FINANTATOR PRIVAT,la paritate cu suporterii,nu de politicieni...

tomas orzan (5 comentarii)  •  21 iulie 2017, 13:45

Daca ai impresia ca cheltuielile cu echipa de fotbal impiedica armata sa se modernizeze te inseli amarnic ori esti cea care arunca fumigenele in fata unor militaristi nationalisti vigilenti, vajnici aparatori ai fiintei nationale, de genul hibrid Becali - Vadim. Ma asteptam si inca ma astept la mai mult de la tine, ai dovedit ca poti si e pacat sa scrii si cand nu ai nimic de spus, doar ca sa implinesti planul editorial.

dan (4 comentarii)  •  21 iulie 2017, 13:49

O singura intrebare adresata domnului triplu c. De ce crede dansul ca in sector sunt'' cu atat mai putin suporteri rapidisti''?S-a asteptat atata timp o lege de sponsorizare a sportului , iar acum ca o avem bineinteles ca numai dam doi bani pe ea.Nu inteleg de ce armata de exemplu sa nu dea bani pentru sport , sau oricare alt minister.Normal ca in conditii de transparenta.De unde stiti doamna Andries ca o anumita primarie nu investeste si in infrastructura ?La noi daca se construieste un spital de exemplu , de ce nu se construiesc 2 , si de ce in locatia respectiva?Daca se face un parc , la ce ne trebuie ca avem nevoie de spital.Daca se asfalteaza ceva , de ce acum si de ce se baga bani cand spitalele sunt prabusite iar parcurile misuna de parsi saau mai stiu eu ce . Si pot continua la nesfarsit..

vasglo (91 comentarii)  •  21 iulie 2017, 13:56

Felicitari, Maria! Rusine barbatilor acestei tari, cu aere de conducatori, care permit jaful asta ordinar din banul public. Avem o Stea in Liga 1, continuatoare incontestabila a "Unicei Steaua" (vezi: uefa.com), iar noi finantam din banii tuturor o noua echipa ce se naste in Liga..... a 5-a!.....INCREDIBIL!!....

ciurescu petru (19 comentarii)  •  21 iulie 2017, 14:02

Cumpărăm patrioţi americani cu patru milarde de euro.Ştii cât e aia?

Ciprian (2 comentarii)  •  21 iulie 2017, 14:47

Argumentat la obiect si cu stil, felicitari autoarei.

B.T. (3 comentarii)  •  21 iulie 2017, 14:58

Foarte bun articol,felicitari. Urma sa scriu si eu ceva legat de cei cinci la suta si sali de sport si antrenori de juniori, insa mi-a luat-o cineva inainte. :P Well done!

Vasglomerulul (9 comentarii)  •  21 iulie 2017, 16:20

Eu zic să-i mai dam 3000 € lui *** să meargă în cantonamentul CSA atunci când gura lui se strâmbă şi ***. Lumea se va speria şi o va lua la fugă nedorind să se mai întoarcă înapoi. După aceasta *** urca pe mayybach în semn de victorie, în aplauzele a 500.000 de sămânţari, care au venit la el cu colinda.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (2 comentarii)  •  21 iulie 2017, 16:47

150.000 de Euro reprezinta 0.00375% din bugetul MAPN. In plus, toti banii se vor intoarce in bugetul CSA dupa primele contracte de sponsorizare ale echipei de fotbal. Problema cu voi, Maria, este ca nu doriti ca aceasta echipa sa existe si sa prinda tractiune si vizibilitate - sunteti atat de obsedati de puscariasul rasist, misogin, mitoman incat sunteti in stare sa violati orice hotarare judecatoreasca definitiva! De asta, nu va mai crede nimeni buni de nimic! Adio, gsp!

ghita (25 comentarii)  •  21 iulie 2017, 16:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bog (8 comentarii)  •  21 iulie 2017, 17:31

Penibil ce se intampla, bani aruncati.

undoi (2 comentarii)  •  21 iulie 2017, 17:45

Nu crezi ca enervezi cam multa lume cu articolele astea partinitoare? Ma mir cum dracului un om rational (uneori pari) poate sa debiteze asemenea elucubratii. Ce *** de legatura gasesti tu intre tancuri, camioane militare si echipa de fotbal chiar nu inteleg. In caz ca nu ai calculat, iti spun eu: bugetul echipei de fotbal inseamna 0,01% din bugetul Apararii. Ti se pare mult? Pentru un brand de patrimoniu national? Cand multi spun ca sunteti vanduti, sa stii ca au dreptate. O serie de articole cu aceeasi tenta (atacarea Stelei si tratarea cu gingasie a fcsb-ului, cu mici scapari gen "stelistii", Steaua lui Becali, etc.) nu ma duc cu gandul decat la asta. Imi e greu sa cred ca asta ganditi. Daca totusi asta e logica ta, ei bine draga Maria, *** si ar trebui sa te apuci sa scrii la tine acasa. Promit ca e ultima data cand mai intru pe gesepe. Deja ati depasit limita obedientei becaliote.

Drojdia Societatii … (11 comentarii)  •  21 iulie 2017, 18:08

S-au aruncat toti fripturistii la bugetele publice.Daca politicienii nu le-ar devaliza probabil ca sustinerea unei echipe de fotbal n-ar afecta prea mult dar ca sa deturnezi milioane,zeciu de milioane la nivelul intregii tari catre sportul profesionist dupa ce au jefuit politicienii asta e crima curata.Vad ca poporul nu-i mai sanctioneaza la vot pe infractorii din politica,au pactizat cu ei,e o fratie mare acolo...Pai atunci de unde bani ? Sa fure si politicianul,sa nu raspunda in fata legii,sa ai si tu suporter echipe de fotbal,handbal si sa mai traiesti bine ?!?

vasglo (91 comentarii)  •  21 iulie 2017, 18:50

@Dan S.C. FC STEAUA BUCURESTI S.A. este SINGURA PRIVATIZARE DE SUCCES din fotbalul romanesc, fost comunist. Daca nu-i asa, zi-mi tu alta! O fi Rapid, o fi Dinamo, o fi..., o fi…..?! Care ar fi argumentul rational pentru care ar fi benefica fotbalului romanesc revenirea la Stat a SINGUREI ECHIPE din Romania care, an de an de la privatizarea ei, A JUCAT IN GRUPELE COMPETITIILOR EUROPENE (CL SAU EL), a fost la "un hent", neacordat de arbitru, pentru o noua finala europeana, continuind astfel, traditia glorioasa a „UNICEI STEAUA? Poate pentru a duce echipa in Liga a 5-a (hai, a 4-a, cu „pile”), cu un buget „DE LA STAT” DE 150.000 euro pe an si pentru ca o gasca de 400-500 de „men in black” dintr-un cartier bucurestean sa ju....ze de placere ca „***” lui Becali…-:) INCREDIBIL!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (2 comentarii)  •  21 iulie 2017, 19:30

@vasglo NU A FOST O PRIVATIZARE!!! AFC Steaua Bucuresti avea doar drepturi administrative, nu si de proprietate! NU PUTEA SA VANDA NIMIC! Ciobanul puscarias a inscris cu complicitatatea lui Mitica si Nasului o echipa ce purta abuziv si ilegal numele de FC Steaua Bucuresti! NU A FOST O PRIVATIZARE, CI UN ABUZ! De aceea CSA a castigat toate procesele de pana acum! Tu nu te intrebi de ce Talpan e cel mai mare cosmar al lui Becali? Crezi ca atat de *** sunt aia de la ICCJ??? Imi pare rau, dar noi tinem cu Steaua si nu cu banii lui becali, locul din Liga 1 sau participarile (nesigure) din cupele europene! Citeste verdictele instantelor de judecata si poate vei intelege despre ce este vorba! CSA Steaua Bucuresti are palmaresul de pana in 2003! De atunci echipa de fotbal Steaua Bucuresti a incetat sa existe pana in vara aceasta cand a fost REACTIVATA - NU E O ECHIPA NOUA!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

florea bunea (1 comentarii)  •  21 iulie 2017, 20:12

nu exista curaj sa dati numele real cand se scrie un comentariu? este o singura stea.cea manuita de Becali.ceeace face MAN este o rusine.pateaza haina militara.

Kyro (4 comentarii)  •  21 iulie 2017, 20:35

Dan - daca a fost reactivata de ce incepe din liga a 5-a?:)) Nici voi nu credeti ce debitati acolo

tichia si armata (1 comentarii)  •  21 iulie 2017, 20:52

echipa asta de fotbal e o tichie de margaritar pe chelia armatei, doar asta le lipsea. Toti pifanii umbla cu izmenele rupte in fund, se scufunda tab-urile, pica mig-urile, camioanele nu mai zic, cred ca nici gloante nu mai au sa si le traga in cap, dar las ca au echipa de fotbal. Daca ne ataca rusii ii provocam la o miuta.

Mihai (2 comentarii)  •  21 iulie 2017, 22:54

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai (2 comentarii)  •  21 iulie 2017, 22:58

Tot nu inteleg,care e fumigena?

Cleo (1 comentarii)  •  21 iulie 2017, 23:12

@DAN, du-te, ba *** cu clona ta de CSA cu tot , habar nu ai ce aberatii debitezi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalynn (12 comentarii)  •  22 iulie 2017, 1:07

Maria dear, cand citești prin alte parti articole din astea *** pt a nu induce cititorii in eroare. ***?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

laur (238 comentarii)  •  22 iulie 2017, 1:36

Gândiți simplist, pe placul maselor.

lulutzu (3 comentarii)  •  22 iulie 2017, 1:54

Eu, unul, am o MARE nedumerire: am inteles; Steaua a fost redata Armatei de judecatorii incoruptibili ai Romaniei. Toata lumea vorbeste ca Becali a fost pacalit. Steaua a fost preluata de Becali fara sa aiba acte legale. Intrebare: cum se face ca nimeni nu incepe in proces impotriva celor care si-au insusit banii lui Becali in urma vanzarii ilegale. Undeva s-a comis o crima birocratica de care nici in negustor al armatei nu borbeste, nici in judecator/magistrate incoruptibil nu vorbeste nici ANAF, nici DNA. Cineva a comis o infractiune penala de care nu este tras la raspundere. Domnul general Boroi chiar poate dormi linistit? Piturca poate dormi si el linistit? Hagi n-o sti si el nimic? Eu doar am intrebat. De ce nimeni nu se autosesizeaza?

lulutzu (3 comentarii)  •  22 iulie 2017, 2:28

Doamna Maria Andries Fiind in Romania, pe la varsta de 5 ani imi vajaia prin urechi Crainiceanu si Steaua. Nimeni n-a auzit de Becali, de FCSB. in 1986, abia ajuns in America, am fost bucuros sa ma uit la televiziunea Americana si sa aud comentariile la finala Cupei Campionilor Europeni. Ma amuzam auziind numele fotbalistilor romani, chiar stalcite, actiunile fierbinti la cele doua porti pe taram spaniol. Toata lumea era unita in jurul echipei STEAUA BUCURESTI. Ce s-a ales, intre timp, din acest brand extraordinar ? De fapt ce au "produs" aceste procese comice si acest club CSA? Suporterii sunt impartiti, fostii mari jucatori ai echipei de aur s-au indepartat, s-au separat, unii s-au certat. Mai nou, unii suporteri au inceput sa calce in picioare fostele glorii ale Stelei, comentarii pertinente si impertinente, cuvinte grele . Chiar s-a facut ce trebuia pentru in bun NATIONAL? Becali nu e bun, Copos nu a fost bun, Badea nu a fost bun, Turcu nu a fost bun, Borcea nu a fost bun, Penescu nu a fost bun, Negoita nu este bun. In Romania nimeni nu este bun. Acum este mai bine ca armata are club in care sa pompeze resurse din banii contribuabilului. Asa este bine? Se mai naste o intrebare: daca banii publici sunt folositi pt finantarea acestui club, oare toti contribuabilii sunt stelisti? Eu cred ca n-ar trebui sa dea bani armatei decat aceia care sunt sustinatori ai CSA Steaua. Daca armata vrea bani de la toata populatia lucratoare a Romaniei, atunci toti acesti bani sa fie folositi DOAR in scopuri militare, de aparare a granitelor natiunii Romane. Hai Romania!

vasglo (91 comentarii)  •  22 iulie 2017, 7:16

@dan: AFC Steaua nu a vandut nimic, S-A PRIVATIZAT ca era in pragul FALIMENTULUI. Privatizarea s-a facut LEGAL, adica conform reglementarilor legale in vigoare, si NU AFOST CONTESTATA IN INSTANTA DE NIMENI, nici macar de "idolul" tau Talpan. Daca nu stii unde a fost Steaua din 2003, cand tu zici ca a disparut pentru a renaste in 2017 in Liga a 5-a, intra pe uefa.com si te lamuresti!...-:)

Serbanica (5 comentarii)  •  22 iulie 2017, 7:35

Daca ai fi o ziarista curajoasa ai intreba de ce trebuie sa plateasca poporul miliarde pe rachete patriot,ca sa rugineasca prin depozite secrete?!?...Dar nu esti!Tu intrebi de cei 3000 de lei ai lui Lacatus!Nu ti-e jena?!Asa,ca ziarista!

Alex One (132 comentarii)  •  22 iulie 2017, 7:44

Bun articol. Din pacate cei in masura sa opreasca parodia CSA nu se vad. Poate in viitor un alt ministru MAPN mai curajos sau un control al Curtii de Conturi va pune lucrurile pe fagas legal cu responsabilitatile celor vinovati.

Alex One (132 comentarii)  •  22 iulie 2017, 8:09

Am o curiozitate. Zic unii ca Lacatus ar fi primit grad de colonel. Daca e adevarat poate aflam si temeiul legal . Urmeaza Iovan ?

Nelu (4 comentarii)  •  22 iulie 2017, 9:57

foarte corect eu tin cu farul de ce din bani mei si-ai tuturorcare trebuiesc pt inzestrarea armatei sa se faca echipa de fotbal si sa fie platiti niste insi care in privat n-au performante daca tot ii sustine hagi atat si le da jucatori de ce nu- l ia pe lacatus la academie sa-l plateasca din bani copiilor care vor sa joace fotbal

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  22 iulie 2017, 10:01

Asa putin ? Rezulta ca echipa va fi dusa in deplasari cu camioanele din dotare ! Unde vor minca ce ? Iar fiul lui Prodan din ce traieste ? Il fac direct colonel ? ------------------------------------------- Da, l-am vazut, l-au tot prezentat tv-urile cum se rostogolea Fiara p-acolo pa gazon, cit de motivat era in privire, minca din dusmani, de parca el juca, …, dar comedia asta cu prosti n-a ajuns, au tot dat apoi si vorbele Fiarei de duh, la care face referire articolul, acompaniate si de Balint. Asa ca, de ce doar saracu Laca ? Sint multi la nivelul lui de intelegere. Ce nu inteleg eu este 1.- de ce nu se duc toti sa se rostogoleasa cu Laca p-acolo, sa ajute, ori sa stea acolo si sa-si paseze fanul isteric cu burtile, dovlecul si ceafa, ca in jocul ala cu bila, pina reusesc sa-l trimita in plasa 2.- de ce nu trimit tv-urili acolo niste fane din Ticuci, ca doar ele pot sa puna intrebari astora si sa rida cu pofta si admiratie, ori pa dorel naum, ca si el poate daca se forteaza putin, caci niste aer curat nu ar strica nimanui. -------------------------------------------- PS Mai e si „staful“, 10 mii pe luna ca popa, 120 mii pe an numai salariile lor, dar eu cred ca in realitate ar putea fi mult mai mult. Laca nu socoteste, pentru el gandeste tov..domnul Comandant, dar a amintit si el de camion, chipurile folosit de dusmani ca sa discrediteze CSA ! N-a zis ca Pota, ca i-a taiat Johannis frinele, dar tot p-acolo, anume tragedia ar fi folosita de dusmani.

Bogdan (3 comentarii)  •  22 iulie 2017, 11:05

Bravo Maria! Din pacate, aceasta mizerie dureaza de ani de zile cu complicitatea celor care ne conduc. Cel mai puternic brand romanesc este pe cale sa dispara din ambitia unor oameni care doresc sa se razbune pe Becali. Oare atunci cand a antrenat "Steaua lui Becali" Lacatus era tot asa de convins ca nu este "Steaua" adevarata cu care el a castigat CC? Atunci era bine, castiga un salariu imens pentru niste rezultate de "doi lei", acum salariul vine de la Armata si uita sau se face ca uita ca Steaua este numai una si aceea este FCSB!!! Multumesc Maria pentru incercarea ta de a lumina mintile unor oameni orbiti de ura si gata sa distruga brandul Steaua!

Drojdia Societatii … (11 comentarii)  •  22 iulie 2017, 11:09

Cu banii tai Nelule,vad ca n-ai aflat,de aia-ti spun ,a platit Mazare echipele de handbal din oras si toate caravanele lui faraonice de prost gust din Mamaia.

Viorel (45 comentarii)  •  22 iulie 2017, 11:12

Multumim Maria Andries! In sfarsit un articol care reveleaza absurdul penal al înființări unei echipe militare de fotbal, finanțata din bugetul MApN. Foarte bine sesizat si faptul ca in încercarea de a smulge bani de la Becalii, cardul de generali flamanzi au angajat ilegal banii statului (evaluare marca, taxe tribunal, etc) si acum incearca sa justifice cheltuielile abuzive prin înființarea unei echipe de fotbal. Absurd, ilegal si penal ca MApN sa finantele din bani publici o echipa profesionista de fotbal, in România 2017, membra NATO si UE. Se pute asta in epoca de aur sau acum in Coreea de Nord si Iran . Asa ca afara din MApN cu mizerabili si desființati malformatia fotbalistică a CSA. Lakatos, flamand cum il stim, poate deveni selecționer la echipa Tinutului Secuiesc!

Andrei (1 comentarii)  •  22 iulie 2017, 12:23

Un articol tendentios scris de o jurnalista mediocra care are un obiectiv clar de la sefi: sa il protejeze pe puscariasul becali si clona fecesebe si sa dea in Steaua Bucuresti

vasco (317 comentarii)  •  22 iulie 2017, 13:34

Era si culmea ca voi,cei de la GSP sa nu ii luati apararea lui becali si sa atacati ideea unora din generatia de aur a Stelei si visul tuturor stelistilor(nu al fecesebistilor) de a reinvia Steaua,de a o scapa de sub ocupatia ILEGALA a clanului machidon.Asta nu e Steaua,e o gluma proasta de cand a preluat-o fraudulos(o spune o instanta judecatoreasca)acest .....(puneti ce vreti pe linia punctata).Nu mai exista onoare,dragoste pentru culori ci doar setea de castig,cu orice pret,prin orice mijloace.Iar voi,jurnalisti parati,ii faceti jocul,in loc sa aratati adevarul,ca sigur il stiti. Cei care vor sa reinvie Steaua ar trebui sa se bazeze pe cei patru milioane de stelisti din tara,sa organizeze clubul ca pe o societate pe actiuni,sa deschida o lista de achizitie a actiunilor si vor avea si fonduri.Eu sunt gata sa cotizez,pe langa actiunile pe care le-as cumpara si lunar,numai sa vedem Steaua acolo sus unde ii este locul.Si atunci va vedea marele patron care este Steaua cea adevarata si cum banii lui negri nu pot tine loc de dragostea noastra pentru culori si pentru ce a fost odata Steaua,pana ce a pus el *** pe ea.Aici e miza cea mare,d-ra andries,nu banii armatei sau ce mai stiu ce vreti voi sa inventati in sprijinirea i.nfractorului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nick70 (28 comentarii)  •  22 iulie 2017, 15:33

good job Maria, la obiect fără aberații!

11 (6 comentarii)  •  22 iulie 2017, 16:44

Pai voi, "blogerii" si "jurnalistii" din ce naiba traiti, nu tot un soi de ban public cheltuit fara sa fie intrerbat cotizantul daca vrea sau nu? Ca Romania nu are nevoie de sportivi da' are nevoie de o caruta de "blogeri " care stiu sa scrie mult despre nimic si sa arate cu degetul. Pune mana pe cratita si fa ci tu ceva cu folos in viata asta.

joe (4 comentarii)  •  22 iulie 2017, 17:48

carol k ce sponsor se incumeta sa investeasca intr-o echipa de liga 5 care va juca la ciorocarla si-n alte localitati care a aparut anul acesta iar alte siteuri scriu ca rusia se pregateste pt al treilea razboi mondial si armata noastra face echipa de fotbal s-o finanteze ca asa vrea lacatus talpan si ceilalti ratati este posibil asa ceva iohannis ne-a pus sa fim si deaacord sa se dea 2%din pib pt echipa de fotbal cred cand ei n-au masinii saraci soldati morti in arges dzeu sa-i ierte umbla cu masini de70 de abi si lacatus are salariu mai mare decat ministru aparari 2400 ministru 3000 lacatus este normal asa ceva

joe (4 comentarii)  •  22 iulie 2017, 17:57

serbanica care 3000 de lei ia lacatus 3000 de euro 3000 lei ia ultimul angajat din stafful lui lacatus adica cei care fac curatenie pe acolo

Cosu (53 comentarii)  •  22 iulie 2017, 18:11

Felicitari pt articol .

florin cutitoi (4 comentarii)  •  22 iulie 2017, 18:17

Conducerea ministerului a anuntat clar ca bugetul echipei de fotbal nou infiintata , CSA FC Steaua Bucuresti ( care deocamdata nu are statut profesionist ) este de 300 000 de euro ( pe an ) ! Ar insemna (din ce se spune) ca doar salariul lui Lacatus sa fie de 36 000 pe an ! Deja incepe sa fie tragicomic ! Se pare ca singura speranta este sa "smulga" prin decizii judecatoresti bani de la Becali ! Ceea ce cred ca este greu de presupus ! Finalul posibil nu este decat ajungerea in timp la un compromis . CSA-ul nu va putea "tine" o echipa profesionista , iar nu vad ce "putere financiara" ar sustine o echipa fara viitor dintr-o divizie inferioara ! Iar sa sustina cineva ca Steaua a disparut subit in 2003 este o enormitate !

luciann (16 comentarii)  •  22 iulie 2017, 18:31

Bravo, ai descris perfect situatia CSA-ului!

JFM (155 comentarii)  •  22 iulie 2017, 18:40

Marele "rapidist de mic copil" ajuns printr-o eroare primar de sector spune ca trebuie salvat un brand,doamna sefa de la Capitala ajunsa acolo printr-o si mai mare eroare spune ca trebuie salvata o valoare nationala...S-au vazut in bani,asta e secretul.S-au vazut in bani si incep sa-si cumpere voturile viitoare... Azi Rapid,maine Steaua,Dinamo(de ce nu ?) samd Aia-s bani aparuti peste noapte,bani publici,calculati initial pentru multele,interminabilele probleme ale Bucurestiului o capitala la periferia Europei din mai toate punctel;e de vedere de unde era Micul Paris candva....Doamna Firea,domnule Tudorache haideti sa salvati mai intai acest brand numit Bucuresti dupa care va puteti distra de-a salvatorii celor care bat bingea.Salvarea de la ce ? Acolo e simplu,vine un patron si Rapid e salvat,ce licitatie sa faci ? Daca era atat de atractiv veneau deja cand clubul era in cadere libera si nimeni n-a schitat un gest...Voi stiti ca nu vine nimeni iar tot circul asta e pt binele vostru,pentru voi,pentru viitorul vostru mandat.Abureala....Salvati acest brand numit Bucuresti dupa care mai vedeti...Nu Rapidul sau Steaua sunt prioritatile Romaniei asta sa va intre bine in cap.

vasco (317 comentarii)  •  22 iulie 2017, 19:00

"Apararea tarii..."Maria?Dar despre apararea tarii de coruptie,de indivizi ca si patronul fecesportbiscuiti ce zici?Sau gsp e doar propaganda pro?

Yo (19 comentarii)  •  22 iulie 2017, 21:52

@vasco Armata apara tara de coruptie si indivizi? Sau de orice amenintare interna? Poate in Turcia lui Erdogan, prietene. In plus, grija ta cea mare, patronul, pentru fapte de corupere si activitate economica in detrimentul statului, a fost la puscarie.

Alx (87 comentarii)  •  23 iulie 2017, 8:06

Un articol de nota 10 .

Comentează