Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

RMN-ul fanion

Stadionul nou din Târgu Jiu are concurenţă serioasă. Un aparat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă strânge mai mulţi spectatori ca Pandurii în era Condescu

Permalink to RMN-ul fanion
luni, 26 iunie 2017, 9:37

Locuitorii din Târgu Jiu nu pot face un examen RMN gratuit, la ei în oraş. La Spitalul Judeţean există un singur astfel de aparat, administrat de o firmă privată, din Bucureşti, scrie Mediafax.

Contractul a fost semnat în 2009. Soluţia de avarie a devenit soluţia ideală. Şefii spitalului spun că le trebuie „bani de la Guvern” pentru un aparat RMN.

Pe lista de aşteptare, se află 700 de pacienţi. Durează câteva luni până îţi vine rândul.  Tariful e între 100 -200 de euro. Un aparat RMN costă în jur de 500.000 de euro.

Între timp, au venit şi banii de la centru în Târgu Jiu. În jur de 21,8 milioane de euro. Dar nu pentru aparatură medicală, nu. Pentru stadionul cel nou. La Spitalul Judeţean, trebuie să te duci tot pregătit, cu seringa ta, cu hârtia ta igienică, chiar şi cu medicul tău. Noua arenă are şi pistă de atletism. O adevărată inspiraţie. Astfel, stadionul de 12.300 de locuri nu va rămâne complet nefolosit, din pricina retrogradării Pandurilor.

La coadă la TAS
Când au început lucrările, în toamna lui 2015, autorităţile locale spuneau că oraşul trebuia să se ridice la înălţimea cupele europene. Iată urgenţa. Acum, gospodarii municipiului nu se întreabă cum de-a fost posibil ca Pandurii să treacă, în numai doi ani, de la Europa la faliment.

„Ne menţinem finanţarea”, a anunţat, în presa locală, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. La începutul anului, CJ a alocat 100.000 de euro pentru secţiile de copii şi juniori de la Pandurii.

Clubul e dator la stat, ANAF i-a cerut falimentul în instanţă. Iar CJ Gorj găseşte de cuviinţă să plătească, printre altele, datoria Pandurilor către Marin Condescu, creditor, dar şi condamnat penal, în primă instanţă, pentru fals în acte şi înşelăciune cu bonurile de masă ale minerilor.

Ca variantă de tratament miraculos, naturisto-jurist, Condescu tocmai a propus ca Pandurii să conteste la Lausanne depunctarea pentru retragerea de pe gheaţă, din meciul cu ASA. Acţiunea costă în jur de 40.000 de euro. „Am primit undă verde, plătim”. Întâi TAS-ul, apoi Fiscul.

700 de spectatori, 82.000 de plătitori
Între 2007 – 2012, după cum aţi citit şi în Gazeta, Pandurii a încasat în total 23 de milioane de euro, bani publici, provenind de la bugetul local şi de la trei companii de stat.

Echipa avea o medie de 700 de spectatori la meciurile pe teren propriu. În 2015, s-a atins nivelul ameţitor de 3.700 de spectatori. Acum media a coborât la loc, la 700. Recordul de audienţă s-a înregistrat la un meci cu Steaua, când au venit 7.000 de oameni în tribune. Stadionul vechi, de 9.200 de locuri, a fost aproape plin.

Pandurii au, ca să zicem aşa, cam aceeaşi audienţă ca RMN-ul din oraş. Dar, pentru cei 700 de pe stadion, s-au găsit câte 5 milioane de euro pe an. Iar pentru cei 700 de contribuabili din holul SJU nu se află nicăieri 500.000 de euro. N-au contribuit destul.

Născuţi abonaţi
În caz de faliment, CJ Gorj pregăteşte o variantă de rezervă, scrie presa locală. Să preia o echipă din Liga a 3-a, s-o năşească, să nu se trezească în penurie de obiect pentru „finanţarea activităţii fotbalistice”. Creditorul Condescu, la fel, consideră că există viaţă economică şi în Liga a 2-a.

Pandurii ar urma să joace la Motru, apoi pe noul stadion, unde „vom avea peste 7.000 de abonaţi”. Ca-n vremurile bune, cotizante, când sindicatele colectau „câte un leu” pentru culori de pe fluturaşul de salariu al minerilor.

Dacă autorităţile locale şi managerii companiilor de stat nu se întreabă unde s-au adus atâtea milioane de euro, via conturile Pandurilor, în toţi aceşti ani, înseamnă că ştiu. Că nu-i poţi bănui de atare lipsă de curiozitate, vecină cu seara minţii. Ştiu şi despre nevoile extrasportive ale celor 82.000 de locuitori din Târgu Jiu.

Dacă n-au alocat fonduri şi pentru un aparat RMN, e pentru că n-au vrut să descurajeze simbioţii capitalişti din jungla bugetară.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

AMAN (8 comentarii)  •  26 iunie 2017, 10:30

Inca de cand eram copil am fost invatat ca puscaria este o rusine si mai ales, ca puscaria iti anuleaza sansele de a promova in societate si te coboara din clasa oamenilor normali, demni, seriosi , intr-o alta clasa .Este vorba , mai ales, de cei care fac infractiuni cu buna stiinta si repetate .Dupa"revolutie"a aparut aceasta clasa a politicienilor asa zisi capitalisti ,care a dat peste cap notiunea de onoare , cinste si demnitate. Acestia au format o adevarata clasa de infractori . Au "cumparat " votanti, si-au construit propriile institutii cu ajutorul carora sa poata accede la putere si sa nu aiba cine sa-i pedepseasca . Si-au dat legi pentru ei, au acaparat cu oamenii lor institutiile statului . Situatia este extrem de grava intrucat nici de puscarie nu mai le este frica . Ma gandesc cu groaza la ce zicea recent un individ pe numele sau Serban Nicolae , care indemna pe cei responsabili cu finantele sa aloce fonduri( sigur ca bani publici )pentru stadionul lui dinamo, indiferent ce zice DNA-ul sau alta institutie. Ț

Anonim (109 comentarii)  •  26 iunie 2017, 10:40

Iarasi va deranjeaza ca se finalizeaza un stadion si ca, pentru o eventuala noua aventura europeana, Pandurii n-ar mai juca tocmai la Cluj-Napoca! La Arad, in schimb, lucrarile la noul stadion treneaza de foarte mult timp; nu-i ceva nou pentru Banat, o parte bogata a tarii, unde principalul argument al mandriei locale este averea, care sta prost la infrastructura (Timisoara n-a fost in stare sa finalizeze o a doua sala de sport, meciurile de baschet ale unei competitii de anvergura disputandu-se, pana la urma, in vechea sala)! A. Exista destui bani si pentru aparate RMN, insa ati scris despre preturile exorbitante cu care au chizitionat diverse aparate sau amenjat diferite saloane/spitale managerii din domeniul sanitar! A.

Gadylhan Hamatov (23 comentarii)  •  26 iunie 2017, 10:43

Mai dălii năpului de stadioane că mam săturat pănă ăn vărful căpului de dănsele. Zici că vine Ceausăscu ăn fiecare jujet să tină o cuvăntăre pe stădion. Sau măcăr Victor Ponta dăcă alfel nu se poăte.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  26 iunie 2017, 15:18

pai,da, liderii au nevoie de spatii ample, sa simta ca vorbele lor au un ecou

JFM (155 comentarii)  •  26 iunie 2017, 11:08

Nu ai spitale,policlinici,scoli,gradinite,infrastructura rutiera si feroviara si-ti faci stadion"EUROPEAN" pe care vin unii sa te injure ca apucatii ca altceva vocabularul si IQ-ul nu le permit...O sala a sporturilor moderna cu cel putin 5000 de locuri de ce nu si-au facut ? Sa aiba si amatorul de sport un loc al lui desi e clar ca si Sala ramanea goala cand se plictiseau de ea.Era parandaratul mai slab cotat ?

Alexandru Chis (26 comentarii)  •  26 iunie 2017, 11:08

Daca mister Condescu anunta ca ofera un RMN gratuit daca persoana respectiva face un abonament de intrare pe noul stadion pe durata unui an, s-au "scos" si toti gorjenii cu afectiuni cervicale, lombare sau la un alt organ intern betesugit, dar si clubul care poate iesi din insolventa.

Carol K (309 comentarii)  •  26 iunie 2017, 11:16

Astept ca si Voluntariul sa-si faca un OZN din asta de vreo 30.000 locuri "Năşicul Gigi Arena" in parteneriat cu UE si Primaria Bucuresti ....Doamna mai are bani din miliardul DE EURO pe care bucurestenii i l-au pus in poşetă prin votul lor si se pare ca nu prea e destinat nevoilor orasului.

Ion Popescu (1 comentarii)  •  26 iunie 2017, 11:59

Inca un articol in care aratati cat de penibili sunteti.

fotbalpep[ita (1 comentarii)  •  26 iunie 2017, 12:06

metoda e consacrata deja, devalizarea banilor publici prin investirea in echipe de fotbal... Baieti destepti, cica.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  26 iunie 2017, 15:21

sau prin mentinerea sistemului sanitar intr-o stare inapoiata. CAS Gorj sustine ca face economie daca trimite pacientii la rmn-ul privat din SJU, nu mai trebuie sa-i transporte cu Salvarea in alte judete

ciurescu petru (19 comentarii)  •  26 iunie 2017, 13:00

27 de ani,unde puii mei aţi fost,acuma vă trezirăţi,vorba olteanului că toate merg strâmb în ţara asta ?

Anonim (109 comentarii)  •  26 iunie 2017, 13:22

@ JFM Cate stadioane noi, de nivel european, avem? Avem nevoie si de infrastructura sportiva, orice ar zice Maria si nu stiu cati carcotasi! Nu-s scoli, gradinite si spitale suficiente, insa bisericile, de toate marimile, au ... rasarit ca ciupercile dupa ploaie; toate erau absolut necesare? S-a uitat si ca intr-o anumita perioada s-au construit terenuri in panta, sali de sport in sate depopulate si bazine acoperite fara utilitati si personal? Daca ne-am pricepe la sport, ar fi trebuit sa ne intrebam de ce Arena din Cluj-Napoca are pista si de ce pe Arena Nationala, Ilie Oana, "Municipalul" din Tg. Jiu si pe Ion Oblemenco nu s-au instalat (nu se monteaza, in ultimele doua cazuri) numai scaune rabatabile, asa cum este util, logic si estetic! In Polonia s-au construit zeci de stadioane in ultimul timp (inclusiv Slaski Stadium, in Chorzow, in conditiile in care alde Lewandowsky evolueaza pe Stadionul National din Varsovia), insa n-am auzit despre proteste legate de aceasta avalansa (integral acoperite, cu capacitati adaptate la dimensiunile oraselor respective) de noi arene! A.

gintonic (44 comentarii)  •  26 iunie 2017, 13:36

Ce bine le zici Maria!... Ca de obicei! ;) Felicitari sincere !!

JFM (155 comentarii)  •  26 iunie 2017, 14:26

@ Anonim ... Nu s-a uitat ca s-au construit terenuri in panta tocmai de aia dupa ce au plecat aia cei veniti trebuiau sa "intoarca armele" in sensul sa puna banul la treaba acolo unde e urgenta nevoie de el nu sa faca si ei acelasi lucru....Vad ca ma intrebi asa retoric despre stadioanele din Polonia,nefericita comparatie, Polonia are o economie performanta si are atragere fonduri europene aproape 100% ...Iar Lewandoski nu este Ciucur de la Pandurii...

Un spectator (40 comentarii)  •  26 iunie 2017, 15:49

Stadion super modern la Targu-Jiu? Unde este traditia sportiva in orasul de pe Jiu? Cati locuitori are orasul ? In urma cu 30 ani se batea in "regionala" cu Calafatul, Corabia, Plenita sau Vanju Mare. Pandurii este o echipa aparuta din ambitia unor afaceristi onerosi, precum Condescu si comp., pe banii sindicalistilor, truditori in cariere sau subteran, ce au reusit sa-si sporeasca averile prin afaceri necinstite.

Anonim (109 comentarii)  •  26 iunie 2017, 16:42

@ JFM Nu v-am tutuit, deci va rog sa folositi tot pluralul cand raspundeti la cele postate de mine! In al doilea rand, cum am spus, nu exista in aceasta tara inflatie de stadioane si de alte arene (sali de sport, bazine olimpice, patinoare, velodromuri etc.), in schimb exista biserici noi in toate resedintele de judet, in unele cate mai multe! In al treilea rand, echipele din Polonia n-au palmaresul nostru in cupele europene, de ce ale noastre sa nu aiba stadioane decente? In al patrulea rand, Ciucur a "semnat" acea extraordinara calificare la Braga, o performanta rara (adica sa "intorci" rezultatul nefavorabil de acasa si sa te califici) in fotbalul romanesc! In al cincilea rand, Polonia n-are o economie mai performanta decat Belgia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Suedia, Austria sau Elvetia, tari cu mai putine stadioane moderne decat cea mai mare membra recenta a UE! In fine, constat ca putini (inclusiv printre jurnalisti si conducatori) sunt competenti in materie de infrastructura sportiva, mai ales in privinta stadioanelor! A.

JFM (155 comentarii)  •  26 iunie 2017, 19:46

Daca-mi spuneai sa ma adresez augustei tale persoane folosind pronumele personal de politete si nu "pluralul" as fi fost placut surprins si poate c-as fi facut-o ....O scalzi amice,vrei tu sa demonstrezi ceva dar nu ai capacitatea s-o si faci... Las-o balta.

Anonim (109 comentarii)  •  26 iunie 2017, 20:41

@ JFM Sau pluralul politetii, precum cred ca ar fi trebuit sa va dati seama. As zice s-o lasati dvs. balta, pentru ca n-am gresit si nici n-aveti competenta necesara pentru a da calificative in vreun domeniu, de la gramatica si semantica, pana la sport! Informati-va in materie de infrastructura sportiva si abia apoi comentati vreo postare (avizata, la obiect, in cazul meu, fara falsa modestie)! A.

Filbert (45 comentarii)  •  26 iunie 2017, 20:49

Maria: "Dacă autorităţile locale şi managerii companiilor de stat nu se întreabă unde s-au adus atâtea milioane de euro, via conturile Pandurilor, în toţi aceşti ani, înseamnă că ştiu. Că nu-i poţi bănui de atare lipsă de curiozitate, vecină cu seara minţii. " Daca nu stiu, totusi, sa faca rapid o sesiune 'brainstorming' in hotelul lui Condescu de la Rinca, e aer curat acolo si sigur se vor lumina.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  27 iunie 2017, 9:33

…ca daca n-ar sti, n-ar fi pus in fruntea clubului tot un lider sindical din CEO

sundance kid (63 comentarii)  •  26 iunie 2017, 21:05

@ aman " Ma gandesc cu groaza la ce zicea recent un individ pe numele sau Serban Nicolae , care indemna pe cei responsabili cu finantele sa aloce fonduri( sigur ca bani publici )pentru stadionul lui dinamo, indiferent ce zice DNA-ul sau alta institutie. " .......Ba tu ar trebui sa fi arestat pentru lipsa de dicernamint !!

foxy (9 comentarii)  •  27 iunie 2017, 0:53

Maria Andries!Aceeasi,Maria Andries!..`Duduie`,***!***Apoi,si-a cerut iertare!Cred ca s-a pripit!Bisturiul ala al tau in `lumea asta macista`,macelareste tot ce tie nu-ti place !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează