Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Procesul s-a încheiat, mineriada continuă

Eventuale condamnări în Dosarul Universitatea n-ar fi făcut fotbalul nostru mai drept, doar mai nervos. Cazul Craiovei se poate repeta oricând

Permalink to Procesul s-a încheiat, mineriada continuă
joi, 15 iunie 2017, 7:12

„Au fost ceva emoţii”, a spus Dumitru Dragomir, după achitarea în Dosarul Dezafilierii Craiovei. „Nu stai liniştit, când poţi să ajungi la puşcărie nevinovat”. Păi, ce să-i faci? Trebuie să trăim cu teama asta, fiecare dintre noi. Că într-o bună zi ţi se înfundă şi te confundă poliţiştii cu Sebastian Ghiţă, din pricina înregistrărilor video cu lumină proastă.

Iluzia cea mare
Fostul şef al LPF s-a declarat plăcut surprins că judecătorii Curţii de Apel, spre deosebire de colegii lor din prima instanţă, „au înţeles despre ce-i vorba”. Au pus mâna pe carte şi „au învăţat regulamentele şi statutele”.

La polul celălalt al reacţiilor, reclamantul Adrian Mititelu a comentat, după verdict, că în România „justiţia e doar o iluzie”. A declarat sentinţa „mişelească” şi „criminală”. Le-a transmis judecătorilor că vor purta „această uriaşă povară toată viaţa”. El, unul, a făcut tot ce era „omeneşte posibil pentru a aduce clubul înapoi”.

Minerii din CEx, mereu la datorie
Sentinţa stabileşte, punctual, că Sandu şi Dragomir n-au comis abuz în serviciu când au dezafiliat Universitatea. Atât. Justiţia e sora tehnică a dreptăţii. Legile penale nu acoperă nicăieri în lume toate posibilele încălcări ale legilor morale.

Şi-atunci, nu se cuvine să avem de la Justiţie aşteptări exagerate. În niciun caz, să ne restituie ceva. De pildă, ţara de dinainte de mineriade, încă liberă de comunism. Sau să aducă înapoi un club de fotbal fără noroc în capitalism.

Ca dovadă, condamnările din Dosarul Transferurilor n-au schimbat fotbalul nostru decât, vorba unui film românesc, cu „o umbră de nor”.

Justiţia poate preveni, prin forţa exemplului, dar nu poate schimba fibra morală a unei întregi colectivităţi sau a unui domeniu anume. Ia decizii pe baza legilor, nu în locul oamenilor şi organizaţiilor. Condamnaţii penal din Dosarul Transferurilor sau din alte dosare din fotbal s-au reintegrat fără efort în fenomen.

Cât despre Sandu şi Dragomir, răul pe care l-au produs ei acestui sport, deşi vizibil, palpabil, de netăgăduit, e imposibil de cântărit. Să-l reduci la o infracţiune sau două e, într-un fel, nedrept. Sunt Ion Ilieştii fotbalului.

Chiar şi condamnate penal, FRF şi LPF ar fi perpetuat modelul moştenit de la foştii şefi: dictatura bunului-plac. Un caz precum cel al Universităţii se poate întâmpla oricând. Datele probleme au rămas, în mare, aceleaşi. Chiar şi juristul e acelaşi, gata să traforeze portiţa legală prin care să strecoare umorile superiorului.

Dreptatea pentru Craiova, asta e povara fotbalului. Dreptate pentru Craiova înseamnă o aşezare a acestui sport după nişte reguli, nu după urechea conducătorilor. Justiţia care ţine loc de orice, de instituţii, de manageri de club, de investitori, de reforme interne, asta, da, e o iluzie.

Un caz de minerit în conturi
Clubul Pandurii îşi caută şi el dreptatea. Cu câteva zile în urmă, Tribunalul Olt l-a condamnat pe fostul preşedinte al gorjenilor, Marin Condescu, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie legate de activitatea sa ca şef de club. De plătit, plăteşte doar cheltuieli de judecată, 5.000 lei. Procesul a început în mai 2014.

Între timp, Pandurii a intrat în insolvenţă şi, sezonul ăsta, a retrogradat. Condamnat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune, Condescu se numără printre creditorii înscrişi la masa credală. Şi propune, scrie presa locală, soluţii pentru redresarea clubului. Să-l întrebe şi pe Copos.

Justiţia are limitele ei. Ironia sorţii, nu. Dreptatea în fotbal presupune o schimbare de profil moral a conducătorilor lui. O ditamai mutaţie genetică, ce mai, de la prădător la pradă. Condamnările în instanţă ajută, anchetele procurorilor favorizează crizele de conştiinţă sau măcar de panică. Dar de votat în marile Adunări Generale, votează tot cei legaţi la ochi, cu bună ştiinţă şi voinţă, de un interes concret sau altul. 

Comentarii (45)Adaugă comentariu

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  15 iunie 2017, 19:31

Mă-ntreb....dacă cetățenii ăştia doi sunt ilieştii României, putem extrapola un pic şi să-l consider pe Ioanițoaia un fel Mircică Badea al presei sportive?

kid (2 comentarii)  •  15 iunie 2017, 19:42

Niciodată Mititelu și Becali nu vor câștiga procese împotriva statului.Statul câștigă chiar și când nu are dreptul ... justiția fiind subordonată lui.

Razvan (41 comentarii)  •  15 iunie 2017, 19:47

Andries, ai grija ce spui, ca'l deranjezi pe seful tau, nea Ovi si degeaba ai dat *** in unul si altul...daca te iei de *** (vezi puii lui Dragomir si altele neaflate INCA) ajungi inapoi la Asul Verde, Infractoarea si Libertatea.ro...pe unde te cheama talentu'ti inegalabil!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costică (16 comentarii)  •  15 iunie 2017, 19:49

Lasă politica la cei care se pricep! GSP parcă este ziar de SPORT!După cum de intitulează.

fcu1948 (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 19:59

@kid Gresesti, de data asta Mititelu a luptat impreuna cu Statul impotriva lui sandu si dragomir. Statul a fost reprezentat in proces de DNA care a cerut pedepse maxime pt cei 2 *** si prin ANAF care a cerut despagubiri de peste 3 milioane de euro. Asa ca sentinta de azi nu este doar o infrangere pt Mititelu, ci si pt Statul roman.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bogdan (15 comentarii)  •  15 iunie 2017, 20:00

Ar trebui sa iti ceri scuze atat timp cat ani de zile ai sustinut cauza lui Mitititelu in articolele tale. Toate pledoariile tale din articolele publicate in GSP se pare ca nu au avut un suport decat la nivelul perceptiei tale subiective pana in maduva oaselor cu toate ca astept altceva de la un formator de opinie. Astazi in penal Mititelu a pierdut definitiv, iar in civil a pierdut anul trecut. Vad ca acum cand ai ceva palpabil(niste hotarari DEFINITIVE) tu o dai in paralelism, in politica. Cand inca nu era nimic definitiv in procesele lui Mititelu nu ratai nicio ocazie sa ataci FRF si LPF Se pare ca n-ai invatat nimic. Nici n-aveam mari sperante de la tine. Dupa cum se vede, frustarile tale sunt in continuare destul de mari, insa eu ma bucur de faptul ca te-ai facut de ras!!!

gabytzu88 (2 comentarii)  •  15 iunie 2017, 20:03

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/dosarul-dezafilierii-craiovei-cateva-explicatii-ce-s-a-schimbat-fundamental-intre-sentinta-data-de-tribunal-si-sentinta-curtii-de-apel-si-cum-a-torpilat-curtea-constitutionala-atacul-lui-mititelu-16466675

Moș Gerilă (2 comentarii)  •  15 iunie 2017, 20:14

"să ne restituie ceva. De pildă, ţara" Care țară ? Noi nici măcar nu știm cine suntem (cu adevărat) și care este numele adevărat al țării pe care o populăm de peste două mii de ani ! Suntem singura țară din lume care, în imnul național, în loc să-l elogiem pe Decebal (cel care și-a dat viața pentru aceste meleaguri), îl ridicăm în slăvi pe Traian (fix pe cel care a năvălit peste noi ca să ne jefuiască / ucidă / umilească / ... )!!! Catolicii din Transilvania (*** ale Vaticanului) au făcut tot posibilul să ne convingă că, de fapt, strămoșii noștri au fost nu numai dacii ci (și)...romanii iar țara, în loc de Dacia, cel mai potrivit nume este România !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

observator_federal (8 comentarii)  •  15 iunie 2017, 21:17

Sentinta de azi consfinteste faptul ca orice entitate care are statut si regulament proprii, devine "stat in stat". Conducatorii ei - fie ei chiar si unii numiti, intamplator " Corleone" si "Nasul" - pot, in baza normelor interne "asumate democratic, prin vot" sa pedepseasca pe orice razvratit... Asta inseamna ca, asemeni Ligii lui Mitica si FRF-ului, toate asociatiile si uniunile de tot felul (profesionale - medici, bilogi, juristi, notari, sportivi etc- dar si culturale, de invatamant, religioase(?) si oricate altele), au primit azi un cec in alb, in baza caruia pot "executa" in viitor - pe baza unor legi "secundare" ce nu presupun abuz in serviciu! - pe orice rebel sau razvratit. Mititelu a devenit ipostaza de secol XXI a "acarului Paun"... atata doar ca pe langa condamnatul fara vina amintit, mai avem si o multime de victime colaterale, sutele de mii de suporteri olteni in cazul de fata. Precedentul creat in "cazul Mititelu" (asta fiindca nu vad cine ar mai avea curajul in conditiile de fata sa-i spuna, in mod corect, cazul "Justice for Craiova") este periculos intr-o masura absolut incalculabila!

fanCraiova (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 21:33

Mos Gerila sunt in totalitate de acord cu tine

An O’nym (14 comentarii)  •  15 iunie 2017, 21:42

@bogdan Daca ai studii juridice, nu ai creier. Daca ai creier, nu ai memorie. Daca ai creier si memorie, nu ai bun simt. Daca ai si studii juridice si creier si memorie si bun simt, esti o holograma. Din cele care definesc HologRomania contemporana.

un oltean (28 comentarii)  •  15 iunie 2017, 21:49

La ce sa ne asteptam de la o asemena tara?..si de la locuitorii ei??...nu ma intereseaza de Mititelu, undeva in adancul sufletului m-am bucurat ca n-a luat nici un sfant....pe mine ma interesa echipa...ce facem cu echipa si suporterii ei?!?....nu poti sa stergi pur si simplu tot ce a insemnat U Craiova, doar pentru ca asa au vrut niste *** de judecatori...aici ii dau dreptate mititelului, in tara asta, nu numai justitia...totul este o iluzie...smecheria, manelismul si analfabetismul primeaza....si nu ne vom vindeca vreodata....iar de la oamenii cu carte, mai in toate domeniile, in loc sa puna umarul la o schimbare in ceva, trebuie sa te astepti intotdeauna la...nimic!...traiasca Sandu si Dragomir, cei mai curati si mai puri conducatori ai neamului!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

arh. Gheorghe Petrescu (246 comentarii)  •  15 iunie 2017, 22:38

Dupa mine au scapat unii dar, continua altii cu aceleasi metode stranii. Atat!

muzzi (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 23:08

haide ma, ce ai? am ajuns sa cascam gura cum o cucoana care nu are nici o legatura cu fotbalul trage concluzii! or fi facut multe tampenii sandu si dragomir, dar nu ii poti condamna in compensatie! asta a fost o mascarada de process cu escrocul mititelu` in prim plan! si daca tot consideri cucoana ca sandu si dragomir sunt asa rai, uita-te unde suntem acum cu altii, noi, bine pregatiti!

foxy (9 comentarii)  •  15 iunie 2017, 23:24

Draga,Marioara!Draguta!Duduie!Azi ai mai avut un articol referitor la inculpatii Sandu si Dragomir ,dar, ca si la acest articol ai plusat!Sau ai blufat!Eu cred ca ai blufat!Ce treaba are clubul Pandurii cu mizeria asta FRF- MITITELU!Analogii de genul mineriadei ,dovedsc ca inca ai ramas cu sechele de cand au venit barbarii aia din JUD HUNEDOARA nu din JUS LUCODESCU!Condescu,care la acest` moment-de`are valoarea lu la ade-ti deschide dimineata usa,portarul de la tine de la redactie si-ti da ,`buna dimineata!Comentariul asta l-am salvat pe aici pe undeva si o sa fac cumva sa-l vezi!`Bisturiul tau in aceasta lume macista`,taie stramb si nedrept uneori!

Alex (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 23:27

Ma uit la ceea ce ai scris si cred ca este varza! Adica, atunci cand vezi condamnare cu executare spui ca s-a strans latul, cand este achitare invoci limitele justitiei! Mai aduci in discutie cazul clubului Pandurii pe care in amesteci cu al dezafilierii clubului UC. As vrea sa iti amintesc ca justitia se face doar dupa lege si nu dupa morala, cu toate ca si morala are un rol profund in viata noastra! Am sa explic de ce si pe morala dezafilierea a fost corecta, pentru ca Mititelu vazandu-se incoltit de datori si secheste a generat victimizare , nu a restras actiunea in justitie, gandind un scenariu prin care sa poate obtine avantaje. Daca ar fi fost moral, el, Mititelu, ar fi facut plangere imediat la TAS si DNA, insa el a asteptat mai mult de o luna pentru ca efectele dezafilierii sa fie ireversibile, pentru a se putea victimiza. Era singura lui sansa, altfel il executa fiscul. Legat de Pandurii, fotbalul nu produce cat consuma! De unde bani pentru fotbalisti sa umbele cu o mie de femei, sa petreaca in cluburi, sa umble cu mercedesuri? Raspuns, din alte invarteli. De aceea eu in condamn pe Condrescu, il apreciez, pentru oameni de teapa lui au mentinut fenomenul fotbalistic in Romania, altfel, aveam fotbal comunal!

nica fara frica ! (18 comentarii)  •  15 iunie 2017, 23:33

ma bucura mult verdictul si in feleul asta sper ca am scapat definitiv de *** de mititelu !!!!!!......asta a distrus echipa Craiovei , NU Sandu sau Dragomir !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iakab (7 comentarii)  •  16 iunie 2017, 0:00

Sti cumva ca mititelu are dosar penal i cazul costea maria???? Ce tot spui acolo?

sundance kid (63 comentarii)  •  16 iunie 2017, 0:04

As fi fost multumit ca dup[a perioada Ceausestilor sa trecem direct la national socialism . Democratia occidentala nu este pentru orice popor mai ales pentru mass media lor . La romani presa trancaneste prea mult si angajatii llor sunt platiti prea bine . Dupa cazul mitichelu, urmeaza cazul duam dupa care urmeaza cazul TAS . iNTRE TIMP STAFIA AIA SE PLIMBA PRIN PALATUL VICTORIA .

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  16 iunie 2017, 10:37

a, stafia! a ramas din februarie, Hamlet venise cu tata la miting

Qytzu eugen (30 comentarii)  •  16 iunie 2017, 0:05

Bravo Moș Gerilă, sa îți dea DUMNEZEU sănătate ! E chiar așa cum scrii !!! În primul rand suntem Dâci, mai apoi romani, celți vizigoți huni etc.... Nu era treaba acestui articol , dar bine faci ca o reamintești chiar si cu această ocazie. Despre Moscheie nimic nimic... Oare si-au sacrificat in zadar osteni si chiar viata-le marii nostri voievozi ???

Stiinta.till.death (133 comentarii)  •  16 iunie 2017, 4:52

Toti cei care ataca aici aceasta aceasta extraordinara jurnalista nu pot fi decat m sandu si dragomir in persoana ori daca nu, acolitii lor, altfel nu se intelege. Toata stima si admiraría, distinsa doamna Andries dar din pacate, acest popor nu invata nimic. Altfel, aceasta ciuma a Romaniei care este psd ar fi fost de mult eradicata si nu, dimpotriva, sunt mereu in frunte ca un...blestem de care multi dintre noi, nevinovati si chibzuiti nu putem scapa din cauza...maselor oarbe (sau foarte interesate)... Romanii mei nu vad decat "calitatea" lui Mititelu si nu stiu decat sa-l acuze, sa-l ponegreasca si sa-i doreasca raul uitand cu ce dusmani se lupta...sau poate asta e drama ca niciodata nu stiu sa aprecieze cine sunt adevaratii infractor, derbedei si mafioti. Pacat de ADNul romanesc. Cinste celor care inca nu se lasa pacaliti si compatimire pentru cei ignoranti iar pentru cei "interesati" si comit totul cu buna stiinta, sa sufere exact ceea ce provoaca!

vlad (17 comentarii)  •  16 iunie 2017, 8:56

Universitatea a murit. Atat! Rusine!

CCC (24 comentarii)  •  16 iunie 2017, 9:04

Chiar e interesant sa citesti toate comentariile! Si haios! Facand abstractie de Mititelu si moralitatea lui, de faptul ca a cerut despagubiri aberante, dezafilierea Universitatii Craiova ramane o pata pe obrazul fotbalului romanesc. Nu reusesc sa decelez daca a fost facut legal sau ilegal, e dificil, mai ales cand justitia are unitati de masura complet diferite. In prima instanta e ilegal, dupa care la apel, totul a fost perfect si legal! Oare primul complet a fost mai slab pregatit? Sau nu a stiut dupa ce legi sa interpreteze faptele? Daca e asa, atunci sa se judece toate procesele direct la apel, sa nu mai pierdem timp si bani cu prima instanta nepriceputa! Toti se plang peste tot ca dispar echipele de renume si apar echipe satesti in prima liga. Daca totul s-ar intampla normal, firesc si legal, nu ar fi nici o problema. Dar nu se intampla pe teren, totul se "joaca" in afara terenului de fotbal. Asta ar trebui sa ne dea de gandit.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  16 iunie 2017, 10:18

dupa cum au explicat si colegii mei, in paginile Gazetei, definitia abuzului in serviciu s-a modificat, de unde diferenta dintre verdicte

Fane (104 comentarii)  •  16 iunie 2017, 9:23

Cand va convine justitia e buna,cand nu va convine,faceti tot felul de consideratii aberante.Mititelu nu avea cum sa castige,cu fantasmagoriile lui.

mg (87 comentarii)  •  16 iunie 2017, 9:47

..condamnaţii din Dosarul Transferurilor dau lecţii pe la tv despre cum şi ce trebuie făcut ca să meargă bine fenomenu'.. Desfiinţând din răzbunare Universitatea Craiova, Sandu şi Dragomir au înfipt, în văzul lumii, un cuţit în sufletul fanilor olteni şi nu numai. Răul şi sufletul, deşi greu de cântărit, există chiar dacă justiţia, bine legată la ochi, le ignoră. Avem şi vom avea ceea ce merităm, şi nu mă refer numai la fotbal..

Cristi (8 comentarii)  •  16 iunie 2017, 10:19

"Sunt Ion Ilieştii fotbalului"? lasati ca nici cu Basescu al dvs nu mi-e rusine "Pe mine m-a sunat președintele țării, Traian Băsescu, eram în birou la un prieten. Mi-a spus așa: ‘Ce faci, nea Mitică?’. ‘Ce să facă, domnul președinte, mă odihnesc’. Și apoi am dat pe speaker, să audă și ceilalți. ‘Nea Mitică, cum e cu Mititelu ăsta?’. ‘Domnul președinte, n-a respectat statutul, nu s-a dus la TAS și a dat Federația în judecată’. Și președintele mi-a spus: ‘Nea Mitică, te-am sunat să-ți zic să-ți iei un avocat care se pricepe la fotbal pentru că te bagă și pe dumneata într-un proces care te poate ține ani mulți cu judecata’, a povestit Mitică Dragomir la Dolce Sport. După câteva zile, m-a chemat procurorul să semnez că sunt inculpat”, a continuat fostul şef al Ligii." Asta o fi acelasi presedinte care in 2009 in seara alegerilor nu stia ca se intalneau toti securistii aia in sufrageria lui Oprea ca sa-i manareasca lui voturile? Si care nu stia ca frate-sau lua mita de la ***.Ca vad ca aici pare foarte informat si maestru sifonar de informatii dintr-o ancheta a procurorilor. O fi legal ce a facut Basescu? Nu cumva era un caz de inca un dosar penal pt divulgare de informatii confidentiale? Dvs, domnisoara Andries,nu vi se pare ciudata relatia asta foarte apropiata dintre Basescu si Dragomir? Trebuie sa fie o persoana foarte intima pt care sa merite riscul,comitand o fapta penala. Acelasi nea Militica este in continuare protejat in dosarul Dragomir-RCS/RDS,societate unde lucreaza si partenerul de viata al sefei DNA,Laura Kovesi. Nu gasiti interesant cum Dumitru Dragomir este un fel de Traian Basescu al fotbalului? Adica un fel de Ahile pe care nu il atinge niciun dosar penal. Si ar mai fi o ipoteza foarte plauzibila pt apropierea dintre Dragomir si Basescu...spaga la partid de pe vremea pedeleilor. Pe cale logica,Borcea a cotizat ca sa primeasca contracte cu statul,Dumitru Bucsaru la fel ca sa fie ajutat sa ia campionatul in 2009,Arpad Paszkany,cotizant de vaza timp de multi ani,la fel si cazul Otelului Galati care dupa ce a prins jackpot-ul din Liga Campionilor a ajuns pe mana omului lui Basescu,Dan Adamescu,care a si evaporat banii din club. Daca toti acestia si probabil multi altii din fotbal erau finantatori la partid,nea Militica o fi fost vreun lup singuratic aflat in fruntea mafiotilor si care a stat 20 de ani pe scaun fara sprijin politic.Ei ash? Si la fel si nashu' Sandu,un alt megabogat tot din salariu de bugetar,desigur.Probabil au strans ban pe ban,nu au fumat nu au baut,au muncit si au devenit oameni de succes.Nu asta era reteta pe care ne-o spunea si Adriean Videanu? Deci cum era aia cu "Ion Iliestii ai fotbalului"? Cand s-a vazut foarte bine,jaful inceput de pe vremea lui Iliescu in 90 a fost dus la rang de arta in epoca lui Traian Basescu,il capo di tutti capi,bineinteles,un presedinte cu mainile curate,neinformat si tradat pana si de ai lui din familie care in afara de nevasta-sa toti faceau afaceri cu iz penal. Minunat ! Romania inainte ! (inainte cu "i" ca asa am vazut ca zice o doamna straineza din PNL-altoit cu PDL)

Cristian (1 comentarii)  •  16 iunie 2017, 10:40

Nu ati înțeles nimic, in Ianuarie , ati fost dezinformați , si ati susținut blocarea unei legi ( care trebuia obligatoriu sa fie votată , asa nu scăpau marii mafioți din toate domeniile) , clar , a fost o șmecherie , si o lege in care abuzul putea fi definit si de la 5 000 de ron, asa aceasta lege nu a fost definita , exact cum a cerut CC in termen de 45 de zile , de la pronunțarea deciziei din 15 Iunie 2016, si toate dosarele cu acuzație de abuz in serviciu vor fi achitate , dar intelectualitate românească si presa a susținut mafia statului roman ,pacat

exidpol (100 comentarii)  •  16 iunie 2017, 12:12

stimată d-ră, -procesul s-a desfășurat în stil dâmbovițean; mititelul a luat partea lui de la nașu și corleone și și-a retras plângerea (exact în pix îl doare de știința); cei care au judecat mascarada au luat partea lor, cei achitați au rămas cu partea lor (atenție, mare atenție!) din ...jmangleala strânsă dealungul anilor; câtă nemernicie pe malul apei pomenite...

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  16 iunie 2017, 12:31

Ca in 1947. Mai rau, nu existau toape si pungasi, liderii de sindicate si de partid nu ca+au milioane. Becali, Mititelu sint „chitaburi“ care su ge singele poporului, tovarasii DrAgnea si Olguta – *** – sint buni, ei dau poporului salariu, pensie, piine si circ. Bulgaroaico-rusnaca Olguta – minc …. - le face si Stadion fara pista la juveti si echipa ei – cea adevarata - , eu zic s-o pupe toti romanii unde vrea ea. Deciziile Justitiei sint de-a dreptul staliniste. Nici nu inteleg de ce nu se desfiinteaza. De sa mai fie platite armate intregi de judecatori, procurori si avocati ? Te duci si pupi minuta, ceri frumos, dai si tu acolo ceva, o gaina, o damigeana, ori iti cumperi un pistol. Mai am doar sa trag apa !!! Sa traiti bine, exact asa cum meritati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis (126 comentarii)  •  16 iunie 2017, 12:58

Chestiunea cu abuzul in serviciu dezincriminat ca fapta penala (decizia CCR) daca nu se incalca o lege primara este oarecum o utopie. Este aproape imposibil ca un sef al unei federatii sau asociatii sa incalce statutul si regulamentele acesteia si in acelasi timp sa respecte legile primare. Statutul si regulamentul unei federatii sau asociatii sunt redactate in baza legilor primare; mai mult, sunt validate prin hotarare judecatoreasca. Ar fi absurd, de pilda, ca un presedinte de asociatie de proprietari al unui bloc de locuinte sa incalce abuziv statutul prejudiciindu-i pe membrii acesteia si sa fie exonerat penal pe motiv ca abuzul respectiv a respectat legile primare. E aberant! Legislatia romaneasca este obligata sa se plieze la cea a Uniunii Europene; ori asa ceva acolo unu exista. Spre exemplu, pentru abuz in serviciu in calitate de sefi ai unor federatii, asociatii sau grupari sportive, au fost anchetati, pusi sub acuzare, judecati si condamnati o serie lunga de personalitati din confucerea forurilor sportive mondiale: Sepp Blatter, Michel Platini, Uli Hoenes, etc. Ce s-a intamplat la noi e cel putin bizar; desigur, se pot invoca explicatii de natura juridica, dar parca sunt cusute cu ata alba. Dupa parerea mea, solutia CAB de ieri nu a fost data nici pentru a-l ingropa pe Mititelu si nici pentru a-i scapa de beciul domnesc si de despagubiri uriase pe Sandu si pe Dragomir, cu atat mai mult cu cat cel mai mare prejudiciu l-a inregistrat ANAF-ul (adica statul) care era parte in proces pentru recuperarea creantelor la buget. Nu din ura fata de Mititelu sau din mila fata de Sandu si Dragomir s-a dat acest verdict; scopul a fost cu totul altul, mult mai subtil. Daca decizia ar fi fost favorabila, chiar cu condamnari cu suspendare pentru Sandu si Dragomis si cu plata de 1 (UN) ron despagubiri pentru Mititelu, s-ar fi nascut o multime de semne de intrebare asupra legitimitatii si credibilitatii (si asa indoielnice) existentei clubului CSU Craiova, ceea ce ar fi dat nastere unui nou val de polemici, de data asta strict sportive). CSU Craiova s-a nascut ca alternativa la abuzul evident indreptat asupra adevaratei U Craiova, ca sa potoleasca revoltele fanilor si pentru ca PSD sa nu piarda capital electoral in Oltenia. Daca instanta ar fi dat dreptate lui Mititelu, acest club aparut peste noapte pe post de surogat pentru olteni ar fi intrat intr-o situatie mai penibila chiar decat este in momentul de fata, ar fi dat nastere unui val de intrebari, ar fi divizat Oltenia in doua, s-ar fi pierdut o multime de voturi electorale pe baza suspiciunii si neincrederii. Aceasta a fost adevarata miza a sentintei de ieri a CAB: sistemul si-a protejat creatia (CraiOlguta) si si-a prezervat voturile oltenilor. Pentru un partid dominant in zona aia ca PSD-ul, conteaza infinit mai mult voturile decat banii pierduti de la bugetul de stat de ANAF, iar soarta unora ca Mititelu, Sandu, Dragomir si altii nu-i intereseaza nici cat negru sub unghie. Cat despre ideea si notiunea de dreptate si justitie, sa fim seriosi: cand oare i-a interesat pe astia vreodata de asa ceva???

vasco (317 comentarii)  •  16 iunie 2017, 14:50

Nici o nadejde,n-o sa-l vedeti niciodata pe dragomir condamnat...E parte din sistem.Nu l-ati vazut pe la TV cat de jovial ataca justitia si nu-i zice nimeni nimc.Stie pe ce si pe cine se bazeaza.

Mircea (1 comentarii)  •  16 iunie 2017, 15:20

Nici nu trebuie sa ne miram. IDoar ne aflam intr-o tara in care componenta guvernului e decisa de un infractor condamnat.

un oltean (28 comentarii)  •  16 iunie 2017, 16:56

@Ticbis: Foarte interesant comentariul tau...desi e un scenariu greu de crezut pentru multi...e posibil sa ai mare dreptate...

exidpol (100 comentarii)  •  16 iunie 2017, 20:48

@Ticbis , ăsta este adevarul-adevărat, iar presa (a patra putere în stat) face prea puțin...; articolele din ziare au acelaș efect ca ...blestemele (să-i bată Cel de sus, să-i mistuie flăcările iadului, o să-și rupă gâtul...); iar legislația europeana (care să-i deranjeze) e încă f departe de noi...

danu (1 comentarii)  •  16 iunie 2017, 21:49

Cand au dezafiliat Craiova au lovit jucaria lui Mititelu dar si orasul ... doua chestiuni total separabile. Dreptate s-a facut Craiovei i s-a dat un loc in liga a doua acolo unde ajunsese ,fotbalistic vorbind. Nu ne intereseaza in cat timp isi va recupera Mititelu prejudiciul...

zed (4 comentarii)  •  17 iunie 2017, 3:05

Foarte bun articolul, cred ca esti singura din presa sportiva sau hai sa zicem din gsp care aduce aminte de magariile lui sandu si mitica. Am citit ce au mai comentat si altii, e pacat, dar oamenii uita, il regrata pe ceasca, il regreta pe copos, pe sandu, pe corleone, le place sa ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  17 iunie 2017, 7:58

...prichindelu a fost o *** al recidivistului Jiji becali ...el nu si mai platea jucatorii si antrenorii de opt luni si vindea p[unctele recidivistului *** ... CSU este Stiinta cea Adevarata indiferent ce cred dusmanii nostri ...dusmanii sunt ...toti jurnalistii bucuresteni ...toti suporterii echipelor bucurestene plus cozile de topor din Oltenia care nu inteleg cine i Universitatea Craiova ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

realitate (1 comentarii)  •  17 iunie 2017, 9:19

Maria, tu si GSP-ul ar trebui sa faceti o cheta pentru nea Adi. Practic, ani buni, Mititelu a fost cel mai citit subiect pe GSP. Stito foarte bine chestia asta as acum stiti ca ati fi primit si voi ceva daca castiga nea Adi. E randul vostru sa faceti ceva. Altfel o sa ramaneti fara subiecte

Comentează