Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Achitaţi, nu dezlegaţi

Sandu şi Dragomir au fost judecaţi de un tribunal, iată dreptatea pentru Craiova. Curtea de Apel a decis că nu se impune şi răzbunare

Permalink to Achitaţi, nu dezlegaţi
joi, 15 iunie 2017, 3:36

Niciun verdict nu ar fi garantat renaşterea Universităţii din praful dosarelor, poliţelor şi sechestrelor. Dar bătălia legală din Dosarul Dezafilierii trebuia purtată, era o datorie faţă de spiritul Craiovei Maxima.  Acel spirit care i-a dăruit fotbalului nostru adevărul romantic că lupta e mai importantă decât rezultatul ei. Uneori, înfrângerile strălucesc mai prelung în istorie decât victoriile sau revanşele bubuitoare.

Dincolo de melancolie, dispariţia Universităţii din fotbal avea nevoie de anchetă, de proces, de judecată. Trebuia limpezit dacă şefii FRF şi LPF au încălcat legea când au „regulamentat” echipa patronată de Adrian Mititelu. Curtea de Apel Bucureşti  a decis, azi, că nu, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir nu au comis abuz în serviciu. Oricum, erau acuzaţi de un delict care-şi schimbă definiţia ca pe şosete. Mâine, poimâine, în caz de condamnare, foştii capi de la Federaţie şi Ligă ar fi fost reabilitaţi, cu mii de scuze şi despăgubiri la ofertă.

Sandu, Dragomir şi umbrele lor pe peretele CEx al FRF au dezafiliat Craiova pe cale legală. Asta spune verdictul definitiv din Apel.  Nu sunt vinovaţi, conform legilor statului român. Şi totuşi, sentinţa asta nu-i dezleagă de dispariţia Universităţii. Cât timp va exista fotbal în România, numele lor vor purta totdeauna ghiuleaua acelei decizii, din 8 iulie 2011.

Trei ani de proces le-au ataşat strâns imaginea de victima lor proeminentă. Spui Sandu şi Dragomir, spui „dezafiliere”, nu „dezvoltare”, cum insista avocatul fostului preşedinte FRF. Iată dreptatea pentru Craiova. Asta, şi faptul că şefii fotbalului au fost aduşi la tribunal. Mai mult de atât, nu vorbeam de justiţie, ci de răzbunare. Şi de reparaţii materiale pentru un vis, pe care s-a întâmplat să-l viseze în acelaşi timp toţi oamenii dintr-un colţ de lume.

Federaţia şi Liga n-au cum să se spele pe mâini de cazul ăsta. Au avut un rol decisiv în povestea cu final abrupt a Universităţii. N-au încălcat legea, dar au dat lovitura de graţie. Pierderea a rămas ireparabilă şi, din păcate, judecând după cultul regulilor din FRF, repetabilă

 

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Florin (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 16:04

a.m. a incercat o escrocherie. nu i-a iesit. nu inteleg de ce amestecati "Universitatea Craiova" in toata aceasta poveste. Echipa joaca fotbal, avem tur preliminar in Europa League. Forza Stiinta! :)

MIHAI (4 comentarii)  •  15 iunie 2017, 16:06

UNIVERSITATEA CRAIOVA exista domnisoara ! Echipa pe care o patrona Adrian Mititelu nu mai exista !!!Spiritul "Craiovei Maxima " si al "Campioanei unei mari iubiri " este acolo ,in inima OLTENIEI !!!

Mircea (5 comentarii)  •  15 iunie 2017, 16:10

Sunt curios daca nu cumva judecati partinitor. Mititelul de ce nu a mers intai la TAS si daca pierdea acolo putea sa se adreseze si instantelor civile? Ce l-a oprit sa respecte statutul federatiei, statut cu care a fost de acord atata timp cat era afiliat? hai sa fim sinceri! mititelu nu a facut altceva decat sa incerce sa obtina foloase necuvenit prin incalcarea unui regulament doar de dragul incalcarii lui. stia ce o sa urmeze si tocmai de aceea a facut ce a facut.

JFM (155 comentarii)  •  15 iunie 2017, 16:17

Oricum erau condamnati cu suspendare iar suma aia astronomica nu avea nici o legatura cu viata reala....Greul abia acum incepe pentru toata lumea,daca sentinta penala dadea si despagubiri atunci n-ar mai fi urmat instanta civila.Asa Mititelu va reincepe lupta cu cei implicati pentru a-si recupera din pagube.....Adica poate in continuare sa-i arda rau la buzunar doar ca se lungeste,lui Mititelu cred ca a inceput chiar sa-i placa tribunalele.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  15 iunie 2017, 18:53

te pomenesti ca tribunalele dau dependenta. sa puna poze mari cu gratii pe ele, sa avizeze consumatorii. Sandu si Dragomir se duc acum acolo mai des ca la TV, fiind inculpati si in alte dosare

utraian (40 comentarii)  •  15 iunie 2017, 16:19

Mititelu parea incapabil de a face ceva , orice, util cu sutele alea de milioane, daca avea dreptate trebuia sa decida Justitia. La noi Justitia e ca la nebuni :))) . Tribunalul spune ceva, Curtea de Apel nu retine nimic din concluziile primei instante si da o decizie diametral opusa. :))) Unde mai vezi asa ceva? Altii mai modifica o suma, mai modifica o pedeapsa, la noi ceva e in neregula.

…! (5 comentarii)  •  15 iunie 2017, 17:37

utraian, esti total pe langa sistemul de justitie (de la noi si din toata lumea). In toata lumea in faza recursului se poate, legal si procedural (ceea ce se intampla si in practica in mod frecvent), schimba deciziile anterioare. De altfel, asta este si esenta fazei procesuale superioare (apel si recurs), anume posibilitatea ca partile procesuale sa critice prima decizie sub consecinta logico-juridica a schimbarii acesteia. Si asa este in intreg sistemul de justitie din lume. Ar trebui sa va autocenzurati opiniile daca nu detineti un minim grad de cultura juridica.

utraian (40 comentarii)  •  15 iunie 2017, 17:59

@…! Ma lasi cu asa zisa ta "justitie" ? Nu exista asa ceva la noi! Justitia ta a respins introducerea ca parte responsabila a statului in procesul victimelor din Colectiv, desi au ars din cauza coruptiei statului si ulterior a bacteriilor din spitale. Justitia ta negociaza cu Borcea si Giovanni cat de "stramba" sa fie decizia. Si sunt mii de exemple, de-aia nimanui nu ii mai e frica de lege. Cu toate salariile enorme judecatorii E si ei oameni. De ce sa faci vacanta la Burgas, cand exista Hawaii? In sistemul tau de "justitie" toti coruptii se lafaie la tv in loc sa infunde puscariile.

Vict (15 comentarii)  •  15 iunie 2017, 18:22

Maria, tot pe cauza lui Mititelu marsati ? Nu ati obosit ? Nu ati auzit ca ziaristii trebuie sa lupte pentru adevar, si nu pentru cauza unui impostor ? Ati mintit lumea vreme de 15 ani numind fostul SRL Fotbal Club U Craiova, infiintat in 2002 de catre militianul Dinel Staicu, drept "Universitatea Craiova". 15 ani de minciuna ! Era evident pentru toata lumea ca FRF a avut dreptate in 2011 - pur si simplu protejatul vostru s-a dus in civil in loc sa se duca la TAS cum era practica in fotbal. Booveanul gresise dar voua nu v-a pasat. Stiinta e bine mersi in liga 1; Mititelu, Dragomir si Sandu sint la groapa de gunoi a istoriei. Iar tu Maria esti doar o mititica fara sarm. SRL-ul FCU nu avea acordul Universitatii din Craiova, nu avea stema adevarata (ci o clona), nu detinea imnul Stiintei cu acte in regula, de fapt nu avea nimic in afara de gura mare a lui Mititelu si slugareala voastra. Vorbiti cu Mititelu si decideti - care pleaca ultimul si stinge lumina ?

Alexis (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 18:27

Cucoana, in primul rand ar trebui sa stii ca exista o hotarare judecatoreasca care spune faptul ca FC U Craiova, echipa lui Mititelu, nu este Universitatea Craiova. Prin urmare am refuzat sa mai citesc si restul articolului, intrucat ai plecat de la o minciuna si, probabil, intreg articolul se bazeaza pe asta. În motivarea instanţei se precizează, printre altele: „Clubul Sportiv Universitatea Craiova este continuatorul Clubului Sportiv din 1948” „Fotbal Club U Craiova SA şi intervenienţii Mititelu nu pot invoca cum că ar fi continuatori ai Clubului Sportiv Universitatea Craiova înfiinţat în 1948” „Fotbal Club U Craiova SA nu a primit dreptul de folosire a sintagmei Universitatea Craiova şi nici drepturi asupa însemnelor şi culorilor Clubului” „Fotbal Club U Craiova SA este cea care a înregistrat cu rea credinţă marca Universitatea Craiova, cesionată ulterior intervenienţilor Mititelu, care au înregistrat cu rea credinţă marca FC Universitatea Craiova, fiind îndeplinite condiţiile pentru anularea acestora. Intervenienţii cunoşteau faptul că denumirea Universitatea Craiova nu le aparţine şi nu sunt continuatorii Clubului Sportiv şi nici ai Fotbal Club Universitatea Craiova, desprinsă din Clubul Sportiv”

mg (87 comentarii)  •  15 iunie 2017, 18:31

..totul a pornit de la Piţurcă, acest personaj malefic implicat şi'n afacerea Steaua. Noii şefi ai Craiovei sunt bine ancoraţi..

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  15 iunie 2017, 19:06

CSU este Stiinta cea Adevarata ...nu srl ul prichjindelului ...prichindelul n a platit jucatorii si antrenori de peste 8 luni ...prichindelul n a batut fcsb in viata lui ...le a vandut jucatori si puncte ...daca suntem impotriva blaturilor ...pai atunci sa fim impotriva ...prichindelului ...

Goldengoal (3 comentarii)  •  15 iunie 2017, 21:50

Cine sunt judecatorii? Care este motivarea deciziei?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  16 iunie 2017, 10:20

motivarea deciziei va fi publicata la cel mult 30 de zile de la pronuntare

Goldengoal (3 comentarii)  •  15 iunie 2017, 21:57

CSU nu este Craiova mea. Chiar refuz existenta Craiovei mele in aceasta mocirla. Craiova mea traieste in alte dimensiuni. Fotbalul vostru romanesc este demn de toata mila. Forever Forza Craiova!!!

Goldengoal (3 comentarii)  •  15 iunie 2017, 23:58

Vorbiti pe aici ca nu a batut mititelu pe steaua niciodata. Pai cum sa bati cand ti se anuleaza goluri valabile? https://youtu.be/B2ziV9SRCBA Lasa ca i-a batut CSU de fiecare data: 9m 0v 1e 8p ultima data https://youtu.be/KsMMMdfxm-w

Comentează