Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Pupat toţi Piaţa Infrastructurii

Apropo de stadionul Dinamo, MAI dezvăluie „adevărul”. De câte instituţii e nevoie să nu schimbi nimic în România? De toate

Permalink to Pupat toţi Piaţa Infrastructurii
sâmbătă, 27 mai 2017, 11:24

Printr-o mişcare dialectică din încheietură, negocierile dintre Interne şi Nicolae Badea au trecut de la „etapa de a semna” la „etapa de a nu semna”. La începutul săptămânii, ministrul Carmen Dan a afirmat că statul e mai dispus să accepte „nerealizarea investiţiei pentru noul stadion” decât condiţiile puse de AFC Dinamo. Apoi l-a invitat public pe fostul majoritar dinamovist să-şi convoace pretenţiile la sediul sistemului nervos central. I-a dat termen până ieri.

Pastramagiul şi doamna
Badea a răspuns într-o notă informativă, „pentru informarea publică”. A avertizat Ministerul că face propuneri „lipsite de seriozitate”, ce mai, aproape indecente, pe lângă faptul că sunt ilegale. I-a acuzat pe reprezentanţii CS Dinamo şi MAI că, din motive „obscure”, iau prea în serios instituţiile publice unde lucrează. „Se comportă ca şi cum proprietatea privată a statului le aparţine personal”.
În loc să se rezume la raporturi juridice reci şi legături impersonale, au amestecat „considerente personale şi raţiuni subiective, lipsite de orice legitimitate”. Da, nu toate „raţiunile subiective” sunt legitime. Unele umblă de capul lor, fără „spate”.

Badea a atras atenţia că, dacă utilizează în comun cu statul un bun al statului nu înseamnă că „diminuează” interesul statului. Bine că nu utilizează şi sistemul de securizare a frontierelor sau seiful Trezoreriei. La final, Badea a solicitat MAI să ia în serios etapa de a tatona şi să fixeze „o întâlnire cu loc, dată şi oră precis determinate”. La ceasul de la Universitate, la Lupoaică sau altă statuie conspirativă din Bucureşti. El, unul, e gata să-şi ia un angajament că se prezintă, pe baza sentimentelor de flirt patriotic.
La aşa un afront, ministrul de Interne a răspuns cu un potop de „asta ne face să ne întrebăm”. Pe ton suav, dar marţial, Carmen Dan i-a înfierat pe contrarevoluţionarii şefi ai „asociaţiilor care au profitat din plin” de stadion, în ultimii 15 ani. „Minciuna şi dezinformarea nu pot învinge realitatea”, a insinuat ministrul. Iată, o ipoteză nouă de lucru la MAI.

Corpul de control al bârfelor
Carmen Dan a dat vina pe odioasa moştenire lăsată de foştii şefi de la Interne. Şi, fireşte, pe alte instituţii. A mustrat ANAF-ul, că lungeşte de şapte ani insolvenţa AFC Dinamo. Apoi a promis că „va sesiza toate instituţiile abilitate ale statului”. Şi va porni „desfiinţarea asocierii” dintre AFC şi CS, eventual şi destrămarea anturajului care are stadionul în folosinţă. „Şefii acelor asociaţii”, a adăugat Carmen Dan, nu vor binele sportului „pun partea financiară mai presus de orice”. Că doar nu toată lumea e ca statul român, să-i mănânce şefii „câinilor” din traistă.

Ministrul n-a pronunţat nume, date, locuri, dar a pus pe masă argumentul autorităţii lui „cică”. A dat de înţeles că „şefii asociaţiilor ştiau foarte bine unde e uşa ministrului de Interne, în alţi ani”. Şi că sunt „nişte băieţi deştepţi”, nimic de zis, dar fără simţ de răspundere. Acum e clar cu ce s-a ocupat Corpul de control trimis de Carmen Dan la CS Dinamo: a ţinut evidenţa operativă pe la colţuri.

Vremea chibiţilor a venit
„Vremea vorbelor frumoase a trecut!”, a explicat Carmen Dan. Gata, e vremea bip-urilor. Carevasăzică, Badea nu poate pentru ca să cedeze bunul statului, iar Internele nu pot pentru ca să încalce legea şi să modernizeze un stadion „privatizat”. „Adevărul nu e pe teren, ci sub tribune”, zice ministrul de Interne. Acolo se va afla „infrastructura comercială” pe care o râvnesc reacţionarii ca Badea.

Până identifică ieşirea de urgenţă, MAI mizează pe soluţia mistică, „Credem în acest proiect”. Pe margine, senatorul Şerban Nicolae chibiţează evlavios, ca de obicei, „Ne punem în genunchi în faţa MAI”. Fostul preşedinte dinamovist Constantin Anghelache, simţindu-se avizat, recomandă „să o luăm pe structură”. Pe structură, cu cântec, tot înainte. Că pe infrastructură nu putem decât să batem pasul pe loc, în căruţă, până la noi epifanii administrativ-geologice.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Carol K (309 comentarii)  •  27 mai 2017, 12:14

Daca tot elimina pista aia stalinista inseamna ca se maresc suprafetele comerciale de sub tribuna ceea ce ar putea conduce la suficient spatiu cat sa-i dea si lui Badea sa-i ramana si lui Serban Nicolae de-o cafenea cat tot face pe politistul bun sau unui alt domn care a avut o contributie decisiva la transferul proprietatii MAI catre miliardarul in cauza...un spatiu pt o Bombonerie cred ca l-ar incanta.Si neaparat un magazin cu role de hartie,petarde,fumigene,tot ce poate fi incendiar daca se poate sa se simta ultrasul la el acasa nu printre straini.Lista insa ramane deschisa....o asteptam si pe doamna Firea cu un Muzeu al Kitsch-ului 2.0 ! ...Deocamdata atat.

vasglo (91 comentarii)  •  27 mai 2017, 12:18

Si cand te gandesti ce usor a fost cu Oierul! HG de anulare a HG-ului cu pricina si, gata, afara din Ghencea! Cu "Ginerica" e mai greu, din cauza de Sistem!..-:)

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  27 mai 2017, 12:20

Să-l construstruiască pe amplasamentul dărăpănatului velodrom şi să-l laae pe Nicolae Badea să viseze la kfc'uri şi magazine sub tribunele actualui stadion, care probabil că se va prăbuşi de la sine.E un plan PERFECT VIABIL!

Vali (1 comentarii)  •  27 mai 2017, 12:27

Maria, apreciez articolele tale, imi place cum scrii, esti prietena cu condeiul si ai umor cat toti colegii tai la un loc (pe ioanit-*** nu-l consider, cu sau fara el, tot (o)aia e). Acest articol este un fel de recapitulare a celor spuse de unul si de altul. Dar stii ce articol mi-ar place de la tine? O analiza serioasa a tuturor chichitelor si intereselor fata de stadionul Dinamo, nu un articol de bascalie. Crezi ca poti publica o astfel de analiza, sa informezi publicul despre adevarata stare a lucrurilor si in acelasi timp sa le iei fata colegilor tai care din motive de lipsa de talent sau nevoie de bani, tac cu totii? Cu stima si incredere.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod (30 comentarii)  •  27 mai 2017, 12:38

Ce se întâmplă cu stadionul Dinamo arata perfect cât de departe sa ajuns cu tupeul , ca despre asta este vorba....la semnarea vechiului contract de asociere s-au dat șpăgi, pe care era previzibil ca ceva , cândva se va intampla la acest stadion , iar acum Badea tine și cu dinții. ....asa se întâmplă când asa zișii mari patroni , sunt de fapt niște profitori și speculanți, ei nu fac afaceri adevărate ca nu sunt în stare , nu au capacitatea și valoarea de a face într-adevăr afaceri. Când Becali transmitea la televizor lui Badea sa nu mai tina cu dinții de stadion , nu-i transmitea ca nu mai putea el de grija clubului, ci din invidia care-l macină când altcineva decât el profita de ceva....asa este el Becali construit , un om invidios și lacom...El când făcea schimburi de terenuri cu armata , era foarte corect !!!!! ...deci este clar ca interesul este sub tribune asa cum spunea ministrul. Ce trebuie văzut, pana unde se merge cu tupeul....asta este de urmărit în principal și dacă se întâmplă ca Dinamo sa rămână fără stadion e, este ceva similar cu Ordonanțele date noaptea, adică cineva ARE TUPEU IMENS IAR TARA ASTA NU-ȘI MAI REVINE CURÂND....NU PUTEM SPUNE DECÂT CA CEI CE-AU FOST ÎNAINTE DE '89 AU FOST OAMENI CARE AU MUNCIT PENTRU TARA , AU FOST OAMENI DEOSEBIȚI DE CINSTIȚI. ...AR TREBUI SA NE EXPLICAȚI CUM A PUTUT SA FIE ATÂT CINSTE ATUNCI Si CUM ACUM POATE FI ATÂTA HOTIE?!!!!!!

ticbis (126 comentarii)  •  27 mai 2017, 13:26

AFC Dinamo nu mai face fotbal, a cedat activitatea asta catre societatea lui Negoita, a ramas doar cu drepturile de administrare a stadionului si a bazei sportive care i-au fost concesionate pe viata de catre MAI. Daca renunta la aceasta concesiune, societatea AFC Dinamo ramane fara obiect de activitate (nici fotbal si nici stadion) si va fi nevoita sa se inchida si sa se lichideze. In acest moment devine nula si concesiunea pe care o detinea asupra folosintei marcii Dinamo la fotbal (pentru ca asa scrie in contractul de concesiune), care va reveni in administrarea statului, via CS Dinamo. Societatea lui Negoita, care nu detine nimic din aceste drepturi, va fi obligata sa intre la negocieri cu MAI, care nu va putea sa-i dea nimic gratis pentru ca nu-i da voie legea. Cati bani o sa ceara MAI lui Negoita pentru utilizarea marcii Dinamo si pentru folosirea stadionului nou? Presupun eu: exact cat scrie la lege, niciun cent mai putin, dupa acelasi model ca si la Steaua. Ce se va intampla apoi, nu e greu de ghicit! La Steaua s-a intamplat acelasi lucru. Asociatia lui Paunescu (AFC Steaua) avea concesionate pe termen de 30 de ani (nu pe viata) atat folosirea marcii cat si a stadionului din Ghencea. Dupa preluarea clubului pe societatea lui Becali, AFC Steaua a ramas fara activitate si cu datorii mari si HG data de Nastase i-a revocat dreptul de concesiune pentru ca pe vremea aia nu exista legea insolventei care s-o mai tina cat de cat in viata; apoi s-a lichidat. De aici incolo, clubul lui Becali a mers pe cont propriu si a platit cat i-au cerut generalii; cand n-a mai vrut sa plateasca au aparut procesele pentru marca, nume si pentru despagubiri. La Dinamo, societatea lui Badea este in insolventa, dar exista si deci contractul de concesiune e inca in vigoare. Legea insolventei protejeaza firmele care nu-si pot plati datoriile dar care functioneaza la minima rezistenta si-si acopera macar salariile; ori Badea a cedat activitatea de fotbal si firma lui traieste si-si acopera salariile doar din managementul stadionului de fotbal (chirii, spatii comerciale). Daca renunta la concesiune pierde aceasta singura sursa de venit si intra in faliment si se desfiinteaza. In momentul acela Negoita e pe cont propriu si va trebui sa plateasca ce-i va impune statul, atat pentru marca cat si pentru stadion. Daca nu va vrea sau nu va putea, vor urma procese prin care i se vor interzice sa mai foloseasca numele si marca Dinamo pentru echipa lui. De fapt, sub pretextul construirii noului stadion, statul forteaza anularea concesiunii catre societatea lui Badea, atat in ceea ce privesc drepturile asupra stadionului cat si a celor asupra folosirii gratuite a marcii, mizand si pe sustinerea furibunda a zecilor de mii de suporteri dinamovisti care-si doresc din tot sufletul un stadion modern. Numai ca acestia vor avea o surpriza neplacuta: vor avea un stadion nou si frumos dar nu vor mai avea echipa (sau vor avea o echipa care nu se va mai numi Dinamo, ci FCDB). Daca as fi dinamovist, as sustine fara rezerve pozitia lui Nicolae Badea, si anume sa cedeze concesiunea asupra stadionului strict pe durata executiei lucrarilor de modernizare dupa care sa reintre in drepturile de concesiune initiale. E clar ca statul nu va agrea asa ceva, pentru ca ar insemna sa faca un stadion cu anexe, magazine, spatii comerciale si restaurante de lux de pe urma carora sa dispuna discretionar si sa profite financiar exclusiv o societate privata, pe viata; dar altfel actuala Dinamo nu are cum sa ramana asa cum e acum. In fine, poate ca e mai bine ca stadionul Dinamo sa ramana asa cum e acum; in orice caz, daca Badea va renunta la concesiune, Negoita se poate lua de mana cu Becali, iar echipa lui va trece exact prin ce a trecut si cea a lui Becali. Macar FCSB are bani si se autofinanteaza, Dinamo e insa la blana si la limita supravietuirii, chiar si acum! Inca un aspect: abia atunci vom putea face comparatii reale privind valoarea celor doua marci: Steaua si Dinamo. Daca acum MApN-ul ii cere lui Becali 4 mil de euro pe an pentru folosirea marcii Steaua si 1 mil de euro pe an chiria pentru stadion, la o evaluare aproximativa si ochiometrica de simplu microbist ar trebui ca MAI-ul sa-i ceara lui Negoita cam 2 mil de euro pe an pentru marca si cam 2 mil de euro anual pentru chirie (chiria in soseaua Stefan cel Mare este dubla fata de cea din b-dul Ghencea). Sa-l vad pe Negoita de unde scoate banii astia! Aviz suporterilor dinamovisti: aveti grija ce va doriti, sa nu va aud peste doi-trei ani ca va plangeti de mila!

Alexandru Chis (26 comentarii)  •  27 mai 2017, 13:43

Un pamflet spumos mustind de Sucuri Secrete care intaresc proverbul cu Magarul lui Buridan jertfit pe altarul avutiei Statului sau lupta dintre Goliat, intruchipat de atotputernicul Badea, si firavul David, mai mult Coperfield decat MAI. Jocul de-a "Popa Prostul" cu stadionul Dinamo continua dupa prolog cu iminentul... necrolog. Felicitari semnatarei!

mg (87 comentarii)  •  27 mai 2017, 13:46

..dacă Badea nu cedează, s-ar putea ca următoarea "coregrafie" a galeriei dinamoviste să sune cam aşa : "vrem MAI-Dan fără pistă..."

Robert (2 comentarii)  •  27 mai 2017, 13:59

Ati uitat sa-l mentionati pe simbolul dinamovist actualmente specializat in explozii de citate din Nicolae Iorga, acel personaj supranumit "Procurorul" care intr-o izbucnire sincera si total necomandata de nimeni a aruncat cu nonsalanta rahatul spre raii de la stat, explicand cum el si alte simboluri dinamoviste (despre care n-a mai auzit nimeni de 20 de ani asociindu-si numele cu cel al clubului Dinamo) detin actiuni la asociatia minune a lui Badea. Mie mi se pare un circ ieftin. Exista trei modalitati de rezolvare: 1) cedeaza Badea, asociatia falimentara isi retrage pretentiile, stadionul se construieste. 2) nu cedeaza Badea, asociatia insolventa e executata silit, administratorul insolventei reglementeaza problemele legate de inchirierea stadionului, stadionul se construieste. 3) Guvernul (din care face parte si ministra Dan) da o ordonanta de retragere a ordonantei buclucase, stadionul se construieste. In locul acestor trei solutii cei implicati vin cu un circ ieftin - din partea statului incompetenta si rea vointa, din partea insolventilor tupeu si nesimtire. Timpul trece, termenul scadent se apropie, evident ca va exista un moment in care se va afirma - nu se mai poate construi, renuntam la stadion. Eventual facem un Mall.

ciurescu petru (19 comentarii)  •  27 mai 2017, 14:16

Măriucă,o ştii pe aia cu Machidonu',Săndel,nu gigi,şi cu nodul gordian? Dacă un idiot care se crede geniu(Dragnea),i-ar lăsa mână liberă ilotului Grindeanu,s-ar rezolva problema în doi timpi şi trei mişcări.Bagi buldozerele,dărâmi şandramaua,şi n-are decât să meargă "păgubitul",unde-i doreşte sufleţelul.Poate-i mai găsesc băieţii şi nişte bube-n cap.Ce zici? Că doar de deşteaptă,eşti frumoasă !!!

MZM (101 comentarii)  •  27 mai 2017, 14:37

Foarte interesant cum se zbat autoritatile satului (MAI) sa-i faca (pe gratis!) stadion modern lui Negoita (fara pista de atletism, desigur, altfel refuza pomana!), desi acesta a lasat in paragina actualul stadion (nu a bagat un leu in intretinerea lui)! Dar iata ca tot autoritatile statului, de asta data MApN, l-au dat afara, pur si simplu, pe Becali din stadionul Ghencea, desi acesta platea chirie si cheltuise cu modernizarea lui 4,5 mil. de euro!! Oare de ce, Maria, Guvernul Romaniei e pentru unii muma si pentru atii ciuma??!!

ticbis (126 comentarii)  •  27 mai 2017, 15:01

Revin cu o precizare suplimentara: Cand a inceput conflictul dintre Armata si Steaua, cand MApN-ul ii solicita bani multi lui Becali pentru marca, am intrebat de mai multe ori pe forumul asta de ce MAI-ul nu are nicio pretentie de la Negoita asupra marcii Dinamo, pentru ca ambele cluburi si-au privatizat sectiile de fotbal cam in acelasi timp si cam in aceleasi conditii. Toti, dar absolut TOTI dinamovistii mi-au ras in nas si mi-au raspuns acelasi lucru: "Pentru ca Becali a fost un oier prost care n-a stiut ce si cum cumpara si ce acte semneaza, spre deosebire de Badea care a fost destept si care a parafat cu statul un contract beton de concesiune pe viata asupra tuturor drepturilor privind marca Dinamo, inclusiv dreptul asupra stadionului". Constat acum ca aceiasi dinamovisti ii cer lui Badea, de dragul stadionului, sa renunte de buna voie la contractul ala al lui beton ce-i asigura la urma urmei lui Dinamo protectia deplina in raport cu statul privind folosirea marcii, a numelui si a stadionului. Sunt curios ce-or sa mai zica dupa ce vor avea stadion nou si o echipa FCDB. Dar poate ca lor le convine mai mult asa...!!! Repet: Dinamo exista asa cum e ea acum pentru ca e protejata fata de pretentiile statului EXACT de contractul de concesiune pe viata asupra drepturilor brandului Dinamo la fotbal incheiat de Badea acum aproape 20 de ani cu statul roman. Cand acest contract nu va mai exista (fie si din motivul modernizarii stadionului), statul va reintra in drepturi si oricine va dori sa foloseasca numele, marca si stadionul va trebui sa plateasca sume exorbitante pentru fotbalul romanesc, asa cum se intampla acum la Steaua. Cine pricepe despre ce vorbesc, va intelege imediat care sunt dedesubturile acestei campanii, ce urmareste ea si care vor fi consecintele in viitor. Place sau nu, Dinamo asa cum e ea acum va exista cat timp Badea isi mentine valabil contractul de concesiune pe brand si pe stadion; altfel, Dinamo va exista doar ca FCDB sau ca o echipa a MAI in liga a V-a, exact la fel cum exista si Steaua acum! Ambele, pe stadioane noi si fara pista!

Costin (2 comentarii)  •  27 mai 2017, 15:12

Tanara noastra economie de piata a inceput sa arate cum negociaza monstrii, posedati de binecunoscuta reclama isarescuplusvaloare si masina este un rasfat pentru romani.....

ticbis (126 comentarii)  •  27 mai 2017, 16:04

@Maria Andries: Nu inteleg, chiar nu pricep motivele pentru care comentariul meu (primul) sta de ore bune "in asteptarea moderarii" si este oprit de la difuzare. Am facut o analiza pertinenta si obiectiva a situatiei ce a generat articolul tau pe blog, am oferit exemple, comparatii si ipoteze de bun simt si realiste. N-am folosit nici "limbaj intolerant si injurios" si nici n-am lansat "acuzatii grave care nu pot fi dovedite". Pur si simplu, intreaga mea argumentatie s-a bazat strict pe afirmatiile publice ale Ministrului de Interne, d-na Carmen Dan, din care citez: "Pentru CS Dinamo această asociere n-a produs decât pagube, la peste 4 milioane de euro. Scopul a fost exclusiv financiar, de interes privat. Ne face să ne întrebăm dacă acest interes privat n-a fost şi în interesul lor. În toată această perioadă, am crezut că această asociere îşi va dovedi interesul pentru sport, public, fotbal. MAI va începe demersurile pentru desființarea asocierii dintre CS Dinamo și ASC FC Dinamo, cu toate implicațiile pe care le presupune aceasta vom cere accelerarea procesului de insolvență a clubului ASC FC Dinamo". Aceasta declaratie a ministrului MAI confirma 100% toate ideile pe care le-am expus eu in comentariul anterior, astfel incat nu-mi dau seama ce va retine sa-l faceti public. In fine, probabil ca prin deontologie jurnalistica sa intelege altceva decat stiam eu; daca e asa imi cer scuze, desi nu cred ca va face cinste.

vasglo (91 comentarii)  •  27 mai 2017, 16:10

@mg; @ MZM; @ ticbis ( ordinea citarii e data numai de cronologia postarii!) si, evident Maria, cea care "***" (scuze!!!..), un sincer si din toata inima..FELICITARI! Nu suntem pierduti, se face lumina!!!......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  27 mai 2017, 17:29

Ca la prosti. (Scuze Maria, sint sub influenta colegului TRU, ca zice Geambi ca-i un geniu.) Toti interpreteaza dupa cum ***. Ce nu socotesc prostii este ca le vine rindul la toti. Ca ***, ca merg *** in afara Bucurestiului, ca nici stadion nici public nu au – uite ca acuma putem ride cu lacrimi de prostii de dinamovisti. --------------------------------- Clar ca ginerii lui Dinca-te-Leaga pot cadea intr-un canal, dar la fel unchiu Gelu si fratii Minune, viata merge mai departe, n-ar intreba nimeni de ei. Dottore Bombonel e presedinte de onoare, ha, ha, ha. Dr Agnea e ultras, parintii au navalit cu scinduri rupte din banci sa-i bata pe interisti, are si el un unchi, tot degeaba, venit ca general dinamovist pe tancurile bolsevice, si ha, ha, ha, nu poate ca e democrat, ma prapadesc de ris. Doamna Carmen saraca, e o fata minunata, ha, ha, ha, ui ce bine-i sta in roz, chiar si la batrinete dar Dr Agnea … ha, ha, ha. ----------------------------------- Ba prostilor, pot sa va intreb ceva ? De unde ideea ca Badea trebuie sa cedeze ? Dupa ce v-a tot dat Statul, Partidul, sa va mai dea si Badea ? Este el cumva Caritas ori Sfintul Asteapta ? Ce impiedica Guvernul sa faca Stadionul si sa-i dea lui Badea admninistratia ? Cineva tot trebuie sa administreze noua baza ! Ori, ce impiedica Guvernul sa mai dea o OUG ? E doar baza Statului. Cum a reusit Bombonel in 2003 si Ciordache intr-o noapte sub Luna, o reusi si doamna Carmen, ca eu n-am cunoscut inca secretara care sa nu fie si tata rea. Nici nu ai timp sa te feresti cind incep dulcineili astea sa arunce cu pahare dupa tine. Asteptati degeaba fraierilor, jocurile sint sub stadion. Dar chiar daca s-ar aproba visul, tot vis ramine. Ba prostilor, Bucale, 4 stadioane, polivalenta, parcari, drumuri de acces, in doar 2 ani ? Faceti coregrafia, il agatati pe Hildan de acoperis si se darima pe voi. Chiar daca printr-o minune nu se darima, tot nu este stadionul vostru. Nu mai cereti, nu mai ameninati ca plecati, nu va mai milogiti ca sinteti penibili Ba, Lenin e in spirt, Stalin a mierlit-o iar Putin inca n-a venit. Sinteti penibili. Construiti voi un Stadion, pentru voi !!! Asta e calea. Nu puteti singuri, Steaua este in vecini. Se poate. E atunci al vostru, voi il administrati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jensen (1 comentarii)  •  27 mai 2017, 17:54

Vorbe de budoar! Actualilor ministri le este frica de DNA ca de dracu, iar Badea a incercat si el sa faca un dribling, poate-poate s-o mai alege cu ceva dupa demolare si reconstructie. Societatea lui e in insolventa cu 11,5 milioane de euro, iar el invita statul sa participe la daune si sa-l mai lase inca 15 ani sa le produca in continuare...Daca n-ar fi adevarat ar fi trist sa vezi cat tupeu pot avea fostii beneficiari ai regimului comunist si cum sunt ei aparati de urechisti precum Cornel Dinu, care a fost jurist, cum a fost Badea om de afaceri pe vremea lui Dinca Teleaga. Cum spuneam, vorbe de budoar!

Titel (5 comentarii)  •  27 mai 2017, 18:36

Ceea ce nu aminteste d-na Andrie si am vazut ca nici Dinu nu pomeneste in comentariul sau este faptul ca Badea a castigat in justitie un proces cu Dinamo privind valabilitatea contractului de inchiriere pe 99 de ani a stadionului. In acest caz orice investitie a statului nu ar face decat sa-i mareasca veniturile lui Badea. Dupa modernizarea stadionului, Badea va mari chiria pentru utilizare catre clubul lui Negoita fiindca vezi doamne sunt alte conditii de joc si, e posibil, ca echipa Dinamo sa joace tot pe National Arena.

sile (27 comentarii)  •  27 mai 2017, 20:31

dar cine-i badea asta de nu poate fi scos din ecuatia stadionului? un securist nenorocit, care s-a lipit de stadion ca marca de scrisoare si pe care sistemul il tine in brate in orice conditii... *** afara, *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silviu M. (55 comentarii)  •  27 mai 2017, 21:47

http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50065/profile/index.html http://www.fcsteaua.ro/mit-si-adevar-cazul-marca-steaua-iv http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/imagini-socante-din-ghencea-ministerul-apararii-avertizeaza-gsp-ro-sa-nu-le-publice-dar-noi-o-facem-iata-despre-ce-este-vorba-498949-comentarii-pagina9.html http://www.fcsteaua.ro/contraatac-la-marca-fcsb-vs-csa-la-curtea-de-apel http://www.fcsteaua.ro/mit-si-adevar-cazul-marca-steaua-ii http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/interviu-exclusiv-fostul-comandant-al-csa-laurentiu-rosu-spune-ca-patronul-fcsb-detine-marca-steaua-talpan-bate-campii-palmaresul-e-la-becali-499600.html

Urod (30 comentarii)  •  27 mai 2017, 23:43

Am revenit...este mai bina sa faceti o investigație de genul lui Tolontan , dacă vreți sa aflam adevărul. ...altfel va rămâne un articol de genul "câine latră....ursul trece ". De ce nu încercați sa intrați în profunzime , ce va împiedică ?!!!....sunt sigur ca este munca mult mai multa la o investigație decât la un singur articol , gen pamflet .....dar ne veți convinge într-adevăr ca sunteți o ziarista adevărată, care vrea sa schimbe ceva . Asa , nu va rămâne decat doar un simplu articol ....a mai trecut o zi și ne luam un salariu mai bun sau mai rău, dar de schimbat nu se va schimba nimic.

Voicu (2 comentarii)  •  28 mai 2017, 0:53

Maria Andries. Nu vreau sa te consider un nou mogul al presei murdare. Esti inteligenta. Pui suflet, credinta. Iti scapa... Te lasi furata de emotia sinceritatii. ***. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Voicu (2 comentarii)  •  28 mai 2017, 1:04

Maria, pleaca, fugi! Salveaza superbul din tine.

gido (2 comentarii)  •  28 mai 2017, 10:16

atat de bine a mers asocierea cu mafiotul badea ca dinamo era sa dea faliment!!!!!

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  28 mai 2017, 11:30

@Urod, bine ai revenit. Eu as investiga de ce nu pot, ori nu vor, sa-si faca Steaua si Dinamo un Stadion al lor, rupte de Ministere, de Stat, de Dr Agnea si de Bombonicile lui in roz ! Asta este calea ! Nu cereti, faceti ! --------------------------- @Urod, investgatia ceruta de tine - la revenire - s-a facut, continua de doi ani, iar ce-ar putea ramine in mintea majoritatii daca citesti din aceasta munca titanica de doi ani a lui Tolo este: vinovati sint medicii si profesorii. Mai bine la Canal cu ei decit la spital ! In rest tot atentioneza: Atentie, nu este vinovat un partid anume ! Te cred, asa e cind ai doua. ----------------------------- Ce investigatie mai vrei ? Tabloul e cel din 1947 si in sport, chiar suporterii sint aceeasi: vezi ca cer mereu ceva Statului, Primariei, Ministerelor, apoi vezi doar programul de meci Clona CraiOlguta – Steaua, cu nimic diferit de articolele lui Cosasu din Scinteia anului 1947. Directia e clara, sport centralizat, implicare politica, cluburi ministeriale si ale primariilor si consiliilor locale. Ce investigatie mai vrei ? Mai rau, au ajuns sa ceara de la musulmani si baroni, de la doamne in roz, niste bombonici e drept, dar ce sa ceri de la ele. Hehehe, pai Ana Pauker il agata de mult pe Becali, si va dadea si trei stadioane. Cu parere de rau, trebuie sa mai asteptati pina sa vina Putin. Atunci o sa primiti. Ori faceti voi.

DINAMALL (1 comentarii)  •  28 mai 2017, 12:03

Io v-am zis ca acolo se va construi un mall, in nici un caz un stadion, asa ca luati-va gindul...

Urod (30 comentarii)  •  28 mai 2017, 12:20

Dacă se face o investigație s-ar putea sa iasă la lumina și cine mai sunt cei din spatele lui Badea , ca acolo e problema....doar nu credeți ca Badea ar avea atâta curaj dacă n-ar fi susținut și de alte persoane importante....chiar dacă are un contract beton , cu care a câștigat în justiție, tot s-ar retrage din afacere si nu înțeleg galeria de ce nu trece la manifestări de strada , dacă tot vor sa aibă stadion...poate și ei sunt îndatorați lui Badea cum este din păcate și Cornel Dinu. Aici este vorba despre un grup de interese ce urmăresc stadionul de mult timp , nu era greu de anticipat ca mai devreme sau mai târziu, aici se vor investi bani de care sa profite .....ca va rămâne stadion sau Mall , nu contează, bani sa fie

Urod (30 comentarii)  •  28 mai 2017, 12:35

@17 Nentori Tirana ...aici nu este vorba de cerut , este vorba ca trebuie sa cheltuim niște bani cu rost....nu doar sa fie furați. Ca să-și facă propriul stadion este imposibil , cel puțin pt Negoiță care nu are o corporație în spate sa susțină asa ceva , și nici echipele mari gen Barcelona , Real Madrid nu și-au construit stadioane singure. Chiar dacă statul investește în stadioane , nu este un lucru rău. ...rău este ca în spatele acestor proiecte se ascunde furatul banilor....iar dacă trebuie să-l așteptăm pe Putin !!!! ....treaba este de durata nelimitata....

JFM (155 comentarii)  •  28 mai 2017, 13:37

Cei mai radicali,mai agresivi,mai triviali,mai piromani,mai contondenti ultrasi din Romania au ramas fara stadion.O fi o simpla coincidenta ? Jucatorii merita un stadion modern,o mare parte din suporteri deasemenea dar ce te faci cu ultrasii astia dezlantuiti ? Cred ca lor le-ar trebui o pestera noua unde sa se mute,cea din care au iesit a intrat recent in renovare pe termen nelimitat.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  28 mai 2017, 19:06

@Urod, va fac eu Stadion. Pe cuvint. Nu vreau nimic. Decit ca sa scrie la intrare securistii, comunistii si psd-istii nu au accesc ! Nu intelegi. De ce sa ceri ? Terminati cu cerutul, faceti voi singuri. Bucuresti nici nu este in stare sa faca, nici daca Bombonelele ar aproba !!! Pun pariu cu oricine si pe orice ca Bucuresti nu este in stare sa faca 4 stadioane, sala polivalenta, parcari si drumuri de accesc in doar doi ani ! Ar trebui sa aduca forta de munca calificata, doar chinezi mai pot veni, dar inca nu s-a stabilit cine sa le ia pasapoartele, sa profite de ei si sa-i tina ca pe *** ! Se dicuta de 10 ani ! ---------------------------------------- Pentru Steaua plus Dinamo ma bag. Pe cuvint. Va fac Stadion. Frankfurt a costat 140 milioane iar in Bucuresti 200 ! Costuri mari sint la finisari, la suprafata VIP, Loje si dotari, totul triplu si calatitativ superior in Frankfurt, unde mina de lucru este de cinci ori mai scumpa, orice gradinar, instalator ori electrician costa peste 40 EURO/ora plus 19% plus, masini si utilaje folosite, plus indemnizatii. In Bucuesti, unde s-au turnat in acte si dublu beton, este absolut clar ca s-au evaporat cel putin 100 milioane EURO ! . Stadionul il adminiastam impreuna, va invat sa-l administrati singuri. Nu vreau nimic. ----------------------------------- In Romania toate stadionele, salile, bazele, sint in continua degradare ! Ghencea nici nu e folosita. Toate aduc doar pagube. Sint administrate de gradati, de functionari ai Statului, de mafioti ! Probabil ca National Arena aduce anual pierderi de citeva milioane, aici nesocotind eventualele dobinzi pe banii luati de Stat, nu stie nimeni caci nu exista transparenta dar estimez ca in nici cinci ani a adus un minus de peste 15 milioane. In timp ce administratorii din Frankfurt raportau dupa primii cinci ani un plus de peste 30 milioane ! Deci Frankfurt isi va scoate cu siguranta banii investiti in nici 10 ani, iar asta cu toate ca atunci cind a inceput proiectul dobinzile erau triple, in jur de 5% ! Azi ar fi inca sub 2%, oameni seriosi iau bani si cu 1% ! pe an iar asta efectiv. Oriunde in lume, atunci cind e criza scad dobinzile, doar cine vrea sa distruga cu intentie economia urca dobinzi si comisioane, precum acelasi Iliescu, *** KBG ------------------------------------------ In concluzie, datele reale – nu visurile – arata ca nici daca ar fi vointa, planuri, in veci nu veti avea un stadion functional, al vostru, veti fi mereu santajati. Mai departe, sa zicem ca va exista pina la urma aprobare si finantare pentru dele 4 stadioane noi, sala plolivalenta, parcari, drumuri de acces, … Daca Bucuresti este in stare sa faca toate astea in 2 ani, eu ma duc popa in China. Nu are cine. Trebuie sa va treziti ! Faceti voi ! ------------------------------------------ Iar aici trecem la calcule simple: Pentru un Stadion se pot obtine fonduri europene, unele cu dobinda mica daca respecta norme de mediu, altele nerambursabile ! Sa socotim insa 0 ! Putem construi un Stadion frumos si util cu 200 milioane si sa-l administram singuri ! Dobinda va fi in jur de 250 mii pe luna, cam mult pentru Romania dar daca doua cluburi construiesc impreuna vor fi saptaminal meciuri, dar si alte activitati, concerte, inchirieri ale saloanelor VIP si de Conferinta, in afara de fapul ca fiecare spectator cumpara in medie ceva, sa zicem o bautura si un cirnat. Sa luam insa numai banii de bilete la fotbal pe luna: 4 meciuri x 10 mii spectatori x 10 euroi fac deja 400 mii ! Daca sariti de KGB-isti puteti lua azi imprumut si pe 20 de ani cu dobinda fixa. Chiar daca nu-l platiti in secolul asta, e Stadionaul vostru ! Scrieti la intrare: „aici securistii si comunistii nu au acces !“La München s-au unit dusmanii. Greu de inteles de ce Becali si Negoita nu se unesc sa-si fac singuri Stadion, „fara pista“ si fara … ca Servil, Olguta, Gabita si saraca doamna Carmen (?) care a fost odata si ea buna de ceva … De ce sa cereti fratilor ? Lenin e in spirt, poate i-a murit si virusu ***, Stalin a mierlit-o si el, Putin inca n-a vinit ! Faceti voi ! Daca dati faliment, care e problema ? Nu mai asteptati, ca nu aveti de la cine ! Daca nu va duce mintea, va fac eu, pe cuvint !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod (30 comentarii)  •  28 mai 2017, 19:33

@17 Nentori Tirana....repet eu nu cer nimic , banii ăștia trebuiesc cheltuiți pt Campionatul European....deci banii ăștia trebuiesc cheltuiți oricum pt sa noi nu avem stadioane la nivelul cerut de UEFA....ca vrea cineva sau nu , banii ăștia trebuiesc cheltuiți pt fotbal. Dar oricum nu înțeleg, de ce ești împotriva, ca și în alte tari sunt construite de Primarii , du-te și informează-te. ...sunt și stadioane proprietate dar doar pt echipele care au în spate fonduri uriașe, ceea ce nu e cazul la nici o echipa din tara noastră. Mai bine sa ne concentram sa nu fie banii furați de băieții deștepți....ăsta este lucrul care i-ar durea tare , sa nu poată fura.

Urod (30 comentarii)  •  29 mai 2017, 2:47

@17 Nentori Tirana....asa este de la Arena Națională au dispărut cel puțin 100 de milioane de euro , tocmai de aia trebuie urmăriți sa nu mai fure....și nu numai de la stadioane ci de peste tot...drumuri, spitale etc...deci nu este rău dacă se construiește, construcțiile sunt de fapt motorul principal de creștere economica ...materiale , salarii , etc .....sa se construiască pe bani europeni , pe bani naționali, pe orice , dar sa se construiască cu rost , nu asa de dragul de a fura bani.... iti pun o intrebare ....crezi ca exista în capitalism posibilitatea de a se construi , fără sa fure partidele politice ?!!!!!

Comentează