Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Cât valorează legile jocului?

S-a întors roata în Dosarul Dezafilierii. După ce s-au plâns de duşmănii politice, inculpaţii au primit un semn de prietenie dinspre CJ Dolj

Permalink to Cât valorează legile jocului?
joi, 18 mai 2017, 9:58

Şi ultimul termen din apel în Dosarul Dezafilierii Craiovei a adus unele revelaţii. Acum două termene, Dumitru Dragomir se recomandase în instanţă drept victimă a ţării triste, pline de umori politice. Ei bine, acum, a fost rândul umorilor politice să pună la treabă maşina de fum.

La începutul şedinţei, partea civilă Club Sportiv Judeţean Ştiinţa Craiova a descoperit că nu are avocat. Nu s-a mai simţit reprezentată de Mircea Moise şi a anunţat instanţa că trebuie să-şi caute apărător. E o metodă clasică de a lungi procesele. Amânarea verdictului spre toamnă, când se răcesc vremea şi interesul public faţă de caz, îi ajută, evident, pe inculpaţi. Sandu, Dragomir, FRF, LPF.

O iubire alba-neagra
CSJ Ştiinţa a fost înfiinţat în 2003 şi a preluat grupele de copii şi juniori ale Universităţii. În spatele acestui club se află ditamai finanţatorul, condus de Ion Prioteasa, la rândul lui urmărit penal pentru trucarea de licitaţii pe bani europeni. Şeful de la judeţ, care din 2001 a schimbat doar culorile partidul, nu şi funcţia,  este un susţinător frenetic al fotbalului controlat de instituţiile publice. În şedinţele de Consiliu, pleda pentru mărirea bugetului CSJ şi pentru susţinerea CSU. Altfel, „noi, Consiliul Judeţean Dolj, ne facem de râs. Trebuie să ne gândim şi la imaginea noastră”, spunea Prioteasa, acum câţiva ani, citat de presa locală.

Consiliul doljean nu s-a făcut de râs. A rămas loial echipelor sale de suflet şi de portofel. În 2014, CS U a promovat şi cu ajutorul unui heirup regulamentar al FRF. Iată, a venit vremea ca autorităţile locale din Craiova să întoarcă serviciul.

În Dosarul Dezafilierii, CSJ Ştiinţa s-a constituit parte civilă pentru că a avut de pierdut, la fel ca statul, după ce Universitatea a fost rasă din fotbal. Teoretic, clubul judeţean ar trebui să aştepte cu nerăbdare verdictul. Practic, se comportă ca un măgar troian, pornit în direcţia opusă. Dosarul Dezafilierii pune pe masă, cadou, încă o dovadă a legăturilor dintre aleşii Băniei şi FRF.  Cine acuză manevre politice ăla e.

L-a dezvoltat, până l-au falimentat
Prudent, fostul şef al LPF şi-a păstrat snoavele pentru celelalte dosare în care e inculpat. Aşa că avocaţii apărării au făcut atmosferă, punând la bătaie umorul involuntar din dotare. Avocatul lui Dragomir a cerut achitarea clientului său, pe motiv că acesta, deşi era numărul doi în FRF, nu-i avea în subordine pe membrii Comitetului Executiv al FRF.

„De ce să-l sancţionăm? Pentru că a exercitat timp de 24 de ani dezvoltarea fotbalului românesc?”, a pledat avocatul lui Mircea Sandu, conform Digisport.ro. Fostul şef federal şi dezvoltarea fotbalului nostru sunt ca şampania şi clasa muncitoare, care o bea prin reprezentanţii ei.

Avocatul lui Sandu a adăugat că fotbalul românesc nu valorează mai mult de 50 de milioane de euro. Probă a dezvoltării exercitate de clientul lui. Degeaba ar dicta judecătorii achitarea vreunui prejudiciu, FRF şi LPF n-au de unde. A fost ger, a degerat ceapa.

Fotbal sărac, federaţie distrată
Totuşi, vorbim despre Federaţia care pierde 5 milioane de euro din buget şi nu ştie de ce. Pe ce i-a dat? I-a uitat în autobuz? A închiriat un castel bântuit la Euro şi a costat-o în plus cazarea fantomelor? A trecut un tehnocrat, de pildă, Vasile Dâncu, prin sediu? Că aşa apar găuri la buget. Ori tehnocraţii, ori bormaşinile sunt de vină.

FRF nu se frământă să afle. Şi, după cum susţine în comunicat, nici nu are de gând să plătească vreun ban în Dosarul Dezafilierii. Oricum, miza Dosarului Dezafilierii nu e să aflăm cât valorează fotbalul românesc, pe căprării sau la grămadă. Aflăm cât valorează legile lui. Cât despre dreptate, e nepreţuită. Joaca de-a regulamentatul la Casa Fotbalului nu afectează doar tribunele şi câţiva agenţi economici. Afectează societatea, interesele şi valorile ei. Cât despre dreptate, e nepreţuită.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

mg (87 comentarii)  •  18 mai 2017, 12:32

..legile fotbalului nostru valorează cât ceapa aia surprinsă de ger. Regulamentele au fost ticluite ca să servească interesele celor doi, Sandu şi Dragomir. După aceste abureli, nu se ştie nici acum cine'a câştigat pe drept campionatul.

HADRIAN (2 comentarii)  •  18 mai 2017, 13:45

Este bun articolul . Ajunge FOTBALUL românesc fara bani ? Oare ? O astfel de magarie a fost si in Portugalia, au negociat si au platit pentru ... " jaful" efectuat cica ... legal ! Cum spunea si Ilie Balaci > vii cu executorul sa iei casa dar iei si mobila care nu avea nicio legatura, adica distrugi clubul il dezafiliezi ptr. ambitii si conflicte cu patronul clubului, apoi hai sa luam si jucatorii caci noi am investit in ei, am facut contracte cu ei A pus clauze de reziliere ... Si ce daca a pus ? Si in alte tari se pune ; si la noi echipe ca Steaua, Cfr Cluj, etc. Nu au gandit ce consecinte poate avea distrugerea unei echipe doar pentru un motiv- conflict de munca ? sau "plangere" la judecatorie . Au mai rezolvat si Timisoara ... Au mai disparut Pitestiul, Rapidul,Oradea, Constanta si alte echipe, cu "masuri" directe sau indirecte, echipe de traditie ! JUSTICE FOR CRAIOVA !

lpffrf (1 comentarii)  •  18 mai 2017, 15:25

Ce ma intereseaza pe mine ca nu au bani, daca nu pot plati sa se desfiinteze, trecem la oina.

Mozzie (44 comentarii)  •  18 mai 2017, 15:49

CSU Craiova trebuie exclusa din orice competitie macar 3 ani,impostorii,cei care distrug o echipa pt a-i lua locul trebuie desfiintati.

bulănelu (9 comentarii)  •  18 mai 2017, 16:32

Ceea ce îl deranjează pe burlan e că mititelu nu e mason. Aici încep problemele.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  18 mai 2017, 19:49

Sa fie foarte clar pentru toti incultii ...Stiinta cea Adevarata este CSU ...noi am fost invitati de FRF in liga a doua nu in liga 1 ...noi am jucat fotbal si am promovat cinstit ...nu ne intereseaza de ziaristii aserviti intereselor echipelor din buCuresti...ei se cred independenti dar sunt fanatici impotriva proviciei in general si impotriva Craiovei in special ... Niciodata ...dar absolut niciodata nu vom crede ca un ziarist din buCuresti este impartial cand e vorba de Craiova ...mereu vom fi anti-buCuresti ...asa suntem nascuti ...alb-albastru .

Bar Bados (10 comentarii)  •  18 mai 2017, 20:06

Intre oficialii FRF de ieri si de azi si *** care, mai an, se uschea dupa chiolhan dintr-un restaurant italian, fentand nota de plata, nu e decat o diferenta de amploare a pagubei. Acelasi narav, acelasi modus operandi. Doar ca unii au furat pizza, in vreme ce altii au sugrumat Stiinta. Cu tontoroiul de rigoare constand in inventarea si promovarea frauduloasa a unei clone. Nu retin daca teparii din trattoria au fost prinsi de politia italiana, dar ar fi pacat ca Justitia romana, care are la dispozitie clonele romanesti ale lui Nasul si Corleone, sa nu-i oblige sa achite nota de plata pentru atentatul la cea mai frumoasa expresie a fotbalului romanesc, Universitatea Craiova.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  18 mai 2017, 20:38

Sa ramina intre noi. "Regulili jocului" le stiu, le-am stocat, cit valoreaza pentru urmasii ROMEI nu stiu. As putea face doar rau, nu stiu inca daca merita cineva, am inceput sa cred ca neamul asta prost printre care traiesti nu e capabil sa inteleaga nimic. Maria, nu stiu ce mai poti tu face. Mie imi vine sa renunt, oricum nu m-am gindit la multi atunci cind am scris tontolanilor. N-ai cu cine Maria. Te admir ca mai rezisti. Nu stiu. Sint bucuros cind vad cum lupti, dar sint si dezamagit. Crezi ca nu stie toata lumea cine e baron si ce proprietati are, ca nu stie toata lumea de Clona Craiovei, de Ilici, Roman, mineriada, ... de toate furturile si de toate prostituatele ? Egal. Neamul asta prost merge inainte ! Cu ce nu ma impac este ca tu esti acolo, printre ...

Carol K (309 comentarii)  •  19 mai 2017, 7:05

In loc sa scoata o Lege a Sponsorizarii Guvernul a adoptat modificarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, prin Ordonanţă de Urgenţă, cu scopul de a reglementa, în clar, finanţarea activităţilor sportive de către administraţia publică locală. Sportivii îşi vor putea desfăşura activitatea în baza unui contract de activitate sportivă, în care va fi stipulată valoarea drepturilor băneşti aferente activităţii sportive prestate de către sportivul de performanţă sau de către alte persoane juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalităţile şi termenele de plată.Plafon maxim 5% din venitul local asta inseamna ca Firea va putea arunca in stanga si-n dreapta vreo 50 mil pe an....

Vasco (317 comentarii)  •  19 mai 2017, 7:25

@nentori,jalnic,jalnic,jalnic!

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  19 mai 2017, 9:50

@Vasco, invatati, invatati, invatati - tara de *, neam **, interpreteaza orice dupa bunul plac, pina si Constitutia. Esti stocat, cenzutat, educat prin cenzura, vindut, asta se intimpla cu tine. Bine ca esti ** si nu intelegi nimic. --------------------------------------- „REGULILE JOCULUI PENTRU COMENTARIILE POSTATE PE ACEST SITE“ (actualizate in mai 2017. Dupa participarea la un „studiu“ euro-mioritic, stapinul continua sa cenzureze si sa stocheze date, „conform constitutiei“) „De ce e nevoie de reguli privind comentariile ... Ce se poate întâmpla cu comentariile 19. Prin postarea unui comentariu, vă angajați să respectați regulile … 20. Prin completarea datelor personale pentru logarea pe acest site, vă dați acordul ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie stocate și prelucrate de proprietarul site-ului, cât și acordul de a primi pe viitor informații despre noi, oferte, promoții, mesaje publicitare și de marketing direct. Prin publicarea unui comentariu, ne acordați permisiunea să folosim conținutul și informațiile aferente. Astfel, acordați proprietarilor acestui site o licență irevocabilă, permanentă, globală și sublicențiabilă pentru a reține, stoca, reproduce, traduce, modifica, șterge, publica, distribui, crea produse derivate din aceste informații, sub orice formă, prin orice mediu sau tehnologie existentă sau care va fi dezvoltată ulterior.“

victor (1 comentarii)  •  19 mai 2017, 12:03

Din pacate cei care conduc FRF abia acum dupa 6 ani i-si dau seama de greselile pe care l-au facut prin dezafilierea unor echipe de traditie ca UNIVESITATEA CRAIOVA , POLI TIMISOARA ,PETROLUL ,RAPID care au foarte multi sustinatori . De exemplu ce numar de telespectatori si spectatori are un meci VOLUNTARI-CHIAJNA , fara a avea rea intentie fata de cele 2 echipe.

nausea (6 comentarii)  •  19 mai 2017, 13:55

Plec de la premiza ca mititelu a fost naiv, nu si escroc. Ma gandesc ca guvernele mru si ponta au fost date jos de manisfestatii cu maxim 20 000 oameni; oare mai votau dezafilierea daca ne strangeam 50 000 in ziua aia in jurul lor? Presa n-a tipat suficient de tare - era evident un abuz dezafilierea Stiintei - ar fi trebuit zilnic un articol pe aceasta tema. Infiintarea clonei este o recunoaste partiala a vinovatiei de catre sandu, nu'sh cum de n-o speculeaza procurorii. sa asteptam 31 mai, pronuntarea, si sa ne strangem 50 000 sa ne bucuram impreuna..

Costin (2 comentarii)  •  20 mai 2017, 10:27

Un fapt inevitabil dupa a vest circ. Oltenia va declara razboi Chinei. CJ Dj. va aloca banii proveniti Dr la Mitică pentru achizitionarea pistoalelor de apa.

Comentează