Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Sportivul iepuraş şi perfidul papricaş

Învinsă la handbal de echipa mai săracă, a unui milionar rus, Primăria Bucureşti caută explicaţii în bucătăria vecinilor unguri

Permalink to Sportivul iepuraş şi perfidul papricaş
luni, 8 mai 2017, 10:24

Printre riscurile ocupaţiei de primar român s-a adăugat recent încă unul: să te iei la întrecere cu milionarii ruşi, pe spinarea contribuabililor. Şi să pierzi. Asta a păţit Gabriela Firea, prin reprezentanţii ei, la Budapesta. CSM Bucureşti a fost eliminată în semifinalele Ligii, cu scorul 33-38, de Vardar Skopje, echipa patronată de Serghei Samsonenko. Celelalte două echipe din Final Four sunt susţinute financiar de companii private. ETO Gyor, de un constructor german de automobile, iar Buducnost, de un holding german de telecomunicaţii. CSM e singura finalistă alimentată cu bani publici.

Conspiraţia în bucate
Fiind consul onorific, deci diplomat, Samsonenko e practic obligat să arunce cu bani în Macedonia. Pe lângă alte afaceri, ţine şi fotbalul, şi handbalul de la Vardar. La echipa de handbal feminin, câţiva ani, a tot schimbat antrenorii. La un moment dat, s-a aşezat el însuşi pe bancă. Bugetul e de aproximativ 3,2 milioane de euro. De patru ori mai mic decât bugetul CSM.

De unde şi zorul şefilor de la clubul PMB de a pune pe tavă dacă nu un trofeu, măcar un alibi. „Nu ştiu ce a fost pus prin apă sau prin mâncare azi, dar fetele au acuzat nişte stări ciudate după micul dejun”, a declarat preşedintele Bogdan Vasiliu, citat de Dolce Sport. Teoria găluştelor din gulaş a fost lansată, evident, după meci.

„Patru dintre fete s-au simţit rău”, a spus oficialul CSM, „vă daţi seama, după o zi în care au tot vărsat, nu sunt în formă maximă”. Anul trecut, după câştigarea Ligii, Bogdan Vasiliu povestea că „toate echipele din Final Four sunt obligate să stea în acelaşi hotel”. Aşadar, toate echipele au avut parte de acelaşi mic-dejun. Dar o mână sabotoare a dat cu piciorul în farfuriile CSM. A contaminat apa cu acid carbonic şi a pus clorură de sodiu în mâncare.

Luptă de gogoşi
Jucătoarele CSM Bucureşti n-aveau nevoie de această diversiune gastroenterologică, executată de şefii clubului. Sunt capabile să-şi asume şi o prestaţie slabă. În fine, unde se duc 13 milioane de euro merge şi o scuză de doi lei. E cam bruscă trecerea totuşi de la „magnificele jucătoare”, cum le numea  directorul general Alin Petrache, la mirobolantele intestine. O fi găluşca vecinilor indigestă, dar nici gogoşile politrucilor băştinaşi nu-s mai prejos.

Modeşti, conducătorii CSM nu s-au lăudat, de pildă, că schimbă antrenorii ca pe tacâmuri: trei într-un an. Cu banii poţi cumpăra sportivi. Dar echipele se construiesc, nu se cumpără. Lecţia asta au învăţat-o, la preţuri consistente, şeici şi oligarhi din fotbal. Primăria Bucureşti încă studiază. Munca de laborator nu e punctul ei forte. Abia a descoperit apa caldă. Într-un final, va descoperi şi meseriile. Va afla că handbalul presupune şi altceva decât shopping de jucătoare şi cosmetizări contabile. Va afla despre manageri sportivi. Veritabili, nu juniori de partid, care confundă JO cu Festivalul Modei de la Adibas.

Restul e sifon
Banii joacă până la un moment dat. Dacă bugetul creşte, nu se multiplică şi rezultatele. Aşa cum există o chimie a cornului cu lapte de la micul dejun, există şi o chimie a performanţei. Eventual, şi o biologie. Nu poţi câştiga trofee an de an. Handbalul nu e Monopoly.

E drept, la aşa buget, de la CSM era de aşteptat, pe lângă victoria în finală, şi o calificare la CM de fotbal din 2018. Asta e, fetele lui Per Johansson au prins o zi nefastă. Dar de menţinut, s-au menţinut în elită. Ele şi-au făcut treaba. Cât despre PMB, trebuie să vină cu o teorie orbitoare, care să justifice cheltuielile de la clubul municipal. Altceva decât „Perfidul papricaş ne-a indus în eroare”. Trebuie să fie ceva măreţ, năucitor, de tipul: E, adică exerciţiul de imagine, egal cu masa gropilor din asfalt înmulţită cu viteza iepuraşilor în vidul de infrastructură la pătrat.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

Silviu I. (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 10:49

Daca o echipa ca si Firea CSM Bucuresti mananca gulas inainte de joc inseamna ca au o conducere de ***! Si prosti pe deasupra sa faca asemenea comentarii!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (87 comentarii)  •  8 mai 2017, 10:51

..apa ! Apa a fost de vină ! Adrian Severin promisese parcă o comisie parlamentară care să verifice procentul alarmant de hidrogen(66%).. :)

Vasco (317 comentarii)  •  8 mai 2017, 10:55

Esti incurabila in ambitia de a te implica politic!Si in lupta cu primarita....Pacat,pe Tolo il intelegem si chiar este un jurnalist de investigatie dar...politica fac politicienii,sa stii."Nu se face!".

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 mai 2017, 13:30

si cetatenii cand pun votul in urna ce fac? figuratie?

Maxentiu (41 comentarii)  •  8 mai 2017, 11:00

De regula ma enerveaza stilul d-nei Andries de a cauta nod in papura, dar de data asta i-a iesit un comentariu destul de pertinent si a pus punctul pe i. Totusi, nu vad de ce e mentionata d-na Firea acolo, ea n-are nici vreun merit, nici vreo vina in activitatea CSM-ului, chiar daca e primar. E adevarat ca CSM-ul are un buget supradimensionat si o existenta inutila, dar asta e mostenirea, daca Firea ar reduce sau anula finantarea, i-ar sari toti in cap ca "descurajeaza performanta" sau ca "aveam si noi ceva care mergea bine si l-ati distrus" etc.

Mircea (40 comentarii)  •  8 mai 2017, 11:20

Nu inteleg: au pierdut, ne luam de bani...Daca castigau articolul asta nu exista...hmmm cam ipocrit, nu crezi ? Nu uita ca echipa asta este printre primele 4 din Europa, deci nu inteleg chestia asta: " ...Va afla că handbalul presupune şi altceva decât shopping de jucătoare şi cosmetizări contabile. Va afla despre manageri sportivi. Veritabili, nu juniori de partid, care confundă JO cu Festivalul Modei de la Adibas." . Pfff....

Mircea Voda (7 comentarii)  •  8 mai 2017, 11:31

Maria, ti-am spus ca nu te pricepi la sportul asta. Buducnost e finantata de statul muntenegrean, handbalul este considerat sport national in Muntenegru si prin urmare incearca sa-l sustina asa cum pot. Compania germana de care vorbesti este doar un sponsor al clubului, asa cum are si CSM. La Gyor treburile stau putin altfel in sensul in care Audi este actionarul majoritar al echipei (atentie, nu are 100%) dar beneficiaza de facilitati fiscale din partea primariei si a statului maghiar. De altfel, statul maghiar are o politica fiscala pentru cei care sustin sportul maghiar (interesant, nu?). Cu Samsonenko treburile stau putin diferit, este pretul platit de el pentru afacerile necurate pe care le desfasoara in si din Macedonia. Treaba cu consulul onorific a aparut in momentul semnarii tratatului de asociere/preaderare la UE cind UE a pus o conditie clara privindu-l pe Samsonenko, conditie care a fost evitata elegant de macedoneni. Pe de alta parte, pe bune, tu ceva constructiv ai facut in viata ta? In urma sustinerii si a comportamentului fanilor romani aflati in tribune la acest F4, EHF vrea sa ne acorde noua organizarea F4, s-or fi saturat si ei de Budapesta. In concluzie, punem toti umarul la construirea unei sali (asta e conditia principala) sau ne dam in cap in buna traditie romaneasca?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 mai 2017, 13:29

omoplatul trebuie pus intai la scoaterea licitatiei din sant, abia apoi facem sala Bumbesti-Livezeni

AMAN (8 comentarii)  •  8 mai 2017, 11:33

Felicitari pentru articol. In ceea ce priveste cheltuirea banilor publici ptr sport , nu spun decat ca mi-e sila de cei care hotarasc acest lucru. Eu as califica acest aspect drept fapt penal. Chiar daca au asa zisa acoperire legala.

Carol K (309 comentarii)  •  8 mai 2017, 11:34

Au pregatit textul cu "intoxicarea" in caz ca li se intampla rusinea.Daca aveau nevoie macedonencele le bateau si la 10-12 goluri diferenta dar pt ca n-au avut au jucat o repriza "incaltate invers" si asa s-a scris istoria...Ce se mai bucurau ca au cazut la sorti cu Vardar au plecat la Győr cu gandul la finala cred ca primarita deja comandase un covor rosu sa le primeasca la ea in sala de consiliu,toate televiziunile aliniate la linie...In cele 13 milioane n-au gasit cateva mii de euro sa incarce niste apa si mancare ca doar plecau aici,cum sari granita nu era ceva la Polul Nord daca erau profesioniste 100% ... Dar asa cum spuneam asta cu "am fost sabotate" e un text pentru a fi rostogolit in presa intelegatoare,sa nu mai intrebe carcoitasii pe ce se duc milioanele de euro....Comentatorii jalnici de-a dreptul repetau ca niste papagali flamanzi "dar lasa ca la anul va fi cu totul altceva"...Da,daca vorbim de milioane probabil se vor duce la vreo 20 "să mănancă si gura politicienilor ceva" ! Acum fara gluma si fara patima...ne-au dat cu terenul in cap fetele de la Vardar,ne-am reintors la statutul de OUTSIDERI pe care-l aveam pe vremea Oltchimului,o spun cu regret si asta pentru ca DIN NOU clubul a incaput pe mana unor politruci care le stiu ei pe toate dar nu demonstreaza nimic in acest sens decat la alocarea si risipirea banului public,la asta nu-i bate nimeni pe glob.

xxx (16 comentarii)  •  8 mai 2017, 11:34

Chiar trebuie sa scrieti in fiecare zi, sau luna ? Luati-va un time-out, il recomand cu multa caldura si nu numa dumneavoastra !...

aciduzzu (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 11:35

Jenant...pur si simplu jenant articolul. Am impresia ca ai aruncat cuvintele intr-un castron, le-ai scos , si asa ai scris articolul... Chiar nu o sa intelegem niciodata ca, la un moment dat, altul poate fi mai bun. Pur si simplu mai bun, cum a fost Vardar sambata. Cum a fost CSM-ul anul trecut. Cand castigam sunt tigroaice si suntem mandri de ele. Cand pierde e problema ca este finantat din bani publici acest club. Un singur nu inteleg: de ce iti mai citesc articolele. De fapt doua lucruri. Al doilea : de ce mai intru pe site-ul vostru...

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 mai 2017, 13:27

ce nu inteleg eu e de ce se cheama „tigroaice”, Bucurestiul nu e in Bengal, sa speram

Optimvs (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 11:39

Va dati seama ca persoana care semneaza acest articol isi zice 'jurnalist sportiv'? Ea are treaba cu Firea, nu cu numeroasele cazuri de toxiinfectii alimentare suspecte petrecute in diferite sporturi de-a lungul timpului. Sa spuna Timofte ce a patit Poli TImisoara cand a jucat in Portugalia dupa ce castigase acasa meciul tur... Ideea e ca oficialii nostri au acuzat problemele digestive ale jucatoarelor INAINTE de meci. Daca incepeau cu chestii de-astea DUPA meci, articolul poate avea sens...

studentu1916 (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 12:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jabar (3 comentarii)  •  8 mai 2017, 12:25

Cred ca am jucat mai bine decat permitea lotul echipei. Fara inter dreapta si cu un inter stanga iesit din forma, cu poarta in zi proasta, cu pivotii slabi in aparare si destul de discreti in atac, am facut ce s-a putut. Ce nu inteleg, este de ce a fost numit maimutoiul de Petrache in fruntea clubului. Il recomandau rezultatele de la Rio?

emillou (3 comentarii)  •  8 mai 2017, 12:27

Esti rautacioasa, Maria! Daca ai mers la meciurile CSM-ului, cu siguranta ai vazut cati copii au fost prezenti. Eu unul, ca bucurestean, sunt de acord cu aceasta investitie. Si cred ca nu sunt singurul. In al doilea rand, pe plan sportiv, CSM este o ECHIPA. S-a intamplat de atatea ori ca, atunci cand una din fete sa joace prost, sa fie suplinita de celelalte. Spre deosebire de echipa nationala, CSM nu depinde de o singura jucatoare. Din pacate, diferenta in meciul cu Vardar a facut-o poarta, in primul rand. Cum bine ai spus, a fost o zi nefasta. In sfarsit, problema cu indigestia, a fost semnalata INAINTE de meci - vezi interviurile de pe DIGI. Sunt convins ca a fost reala. Uita-te inca o data si vei vedea cat de "trasa" la fata era Bella Gulden la inceputul meciului.

emillou (3 comentarii)  •  8 mai 2017, 12:40

Esti rautacioasa, Maria! Daca ai mers la meciurile CSM-ului, cu siguranta ai vazut cati copii au fost prezenti. Eu unul, ca bucurestean, sunt de acord cu aceasta investitie. Si cred ca nu sunt singurul. In al doilea rand, pe plan sportiv, CSM este o ECHIPA. S-a intamplat de atatea ori ca, atunci cand una din fete sa joace prost, sa fie suplinita de celelalte. Spre deosebire de echipa nationala, CSM nu depinde de o singura jucatoare. Din pacate, diferenta in meciul cu Vardar a facut-o poarta, in primul rand. Cum bine ai spus, a fost o zi nefasta. In sfarsit, problema cu indigestia, a fost semnalata INAINTE de meci - vezi interviurile de pe DIGI. Sunt convins ca a fost reala. Uita-te inca o data si vei vedea cat de "trasa" la fata era Bella Gulden la inceputul meciului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 mai 2017, 15:43

ei, daca a fost reala, atunci nu e nimic de facut, ca doar nu poti sa te reclami singur. ghici cine controleaza, prin metoda off-shore, desigur, hotelul unde au stat jucatoarele? 🙂

JFM (155 comentarii)  •  8 mai 2017, 12:57

Vad ca s-au suparat romanii verzi mandri ca-s romani ca v-ati luat de fetele noastre.De fapt ii deranjeaza ca iese Firea shifonata la faza asta,triplezi bugetul si nu iei mai nimic...E jenant,asta-i deranjeaza ca se compara anul trecut cand nu era Firea,nu stia nimeni care-s sefii prin Primarie,nu iesea nimeni la interval sa anunte transferuri si uite ca au castigat Final 4. Poate si pt ca nu le-a luat nimeni in serios dar si-asa cu salarii mai mici dar cu munca si ambitie au reusit,vedeta era ECHIPA ! Acum vedeta este Firea,urmata la mare distanta de Petrache si dupa aia echipa.Nu mai sunt atat de ambitioase,de unite,se vede asta in teren,au o autosuficienta care le indeparteaza de performanta,au totul de-a gata,banul public e generos,cu sponsor e mai greu,acolo daca dormi pe tine pleci imediat.Sa le vedem la anul cu Neagu pe post de vedeta nr.2 dupa primarita.

gilos (98 comentarii)  •  8 mai 2017, 13:17

Handbalistele CSM-ului nu au nicio vina, ele si-au facut treaba cum au putut, este evident ca nu poti castiga un trofeu an de an, indiferent cati bani ai la dispozitie. Articolul este corect, nu este in regula cum este finantat acest club. Politicienii ar trebui sa adopte o lege a sportului prin care firmele private care au profit sa fie stimulate sa investeasca in sport. In calitate de bucurestean platitor de taxe si impozite am dreptul sa stiu ce se intampla cu banii colectati la buget, iar acest CSM nu este o prioritate pentru mine.

Florian1956 (18 comentarii)  •  8 mai 2017, 13:19

Foarte bine punctat sunt decacord cu tot ce ai scris,TREBUIE data o lege clara unde sa fie spus cu subiect și predicat NU pot fi folosiți BANI PUBLICI pentru finanțarea SPORTULUI PROFESIONIST,primăriile nu pot înființa cluburi sportive. Iaca și Burleau vrea bani publici de la primari,a promis el ca doar da de la noi toți nu de la el,care doar știe sa IA.

Florian1956 (18 comentarii)  •  8 mai 2017, 13:22

Foarte bine punctat sunt decacord cu tot ce ai scris,TREBUIE data o lege clara unde sa fie spus cu subiect și predicat NU pot fi folosiți BANI PUBLICI pentru finanțarea SPORTULUI PROFESIONIST,primăriile nu pot înființa cluburi sportive. Iaca și Burleau vrea bani publici de la primari,a promis el ca doar da de la noi toți nu de la el,care doar știe sa IA.

stefan (18 comentarii)  •  8 mai 2017, 13:38

ar trebui ca și victoriile să fie explicate la fel (de mult, amănunțit, emoțional, isteric) precum înfrângerile. am luat o cupă: de ce?! - asta ar fi trebuit să ocupe redacțiile ziarelor de sport din românia în intervalul mai-octombrie 2016

prs (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 13:49

politicienii nostri au ramas tot la stadiul de sifonare a banului public prin "finantarea" unor echipelor de sport...

Florian1956 (18 comentarii)  •  8 mai 2017, 13:57

Foarte bine punctat sunt decacord cu tot ce ai scris,TREBUIE data o lege clara unde sa fie spus cu subiect și predicat NU pot fi folosiți BANI PUBLICI pentru finanțarea SPORTULUI PROFESIONIST,primăriile nu pot înființa cluburi sportive. Iaca și Burleau vrea bani publici de la primari,a promis el ca doar da de la noi toți nu de la el,care doar știe sa IA.

Chiriac Liviu (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 14:13

Dna Andries, pentru un editorialist al unui ziar de sport, pentru interpretarea publicistica a evenimentelor sportive, cred ca nu trebuie doar sa ai "talentul” de a „manevra” limbajul scris astfel incat acesta sa poata impresiona cat mai mult... Articolele dumneavoastra influenteaza si dirijeaza opinia publica, interesele, constiintele chiar dincolo de propria vointa. Mass-media poate realiza chiar distrugerea discernamantului, poate distruge vointa de a intelege si a actiona....medicii Ii spun "disfunctia narcotica". Promovati in general imagini negative despre sportivi sau manageri sportivi cu efect subliminal, persuasiv de conturare a unor modele comportamentale antisport. Prin promovarea "valorilor negative", chiar daca par "cuvinte mari" contribuiti la destabilizarea societatii, la conturarea unei paradigme culturale in care se contureaza iluzia ca sportul e inutil. Si astfel, cum spuneam in preambulul comentariului meu, ca sa scrii intr-un journal de sport cred ca trebuie sa respiri, sa transpiri sport... Iertati-ma, nu va cunosc, dar prin modul in care scrieti nu va imaginez intr-o sala de sport in calitate de spectator sau practicant de sport, pentru ca tot dupa cum spun medicii aveti o prejudecata perceptiva antisport. Cu respect, Sef Clinica Prof Univ Asoc Dr Liviu Chiriac

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 mai 2017, 15:40

bine ca nu sunt jurnalist de razboi, atunci. transpiram grenade.

Alex (22 comentarii)  •  8 mai 2017, 14:21

Buna ziua! Felicit echipa de handbal CSM Bucuresti care a reprezentat Romania in F4 la Budapesta! Au ocupat locul 3 ceea ce pentru o sportiva ca Paula Ungureanu este putin! Astept un articol documentat serios, o analiza pertinenta asupra fenomenului handball! Pana atunci se pare ca informatii serioase si pertinente primim de la cei care comenteaza pe blog! Pe aceasta cale le multumesc! Despre investitie nu ma pot da prea mult cu parerea pentru ca nu detin suficiente date, dar mie imi pare bine ca o parte din bani ajung la Bella Gulden, Oana Manea, Aurelia Bradeanu, Paula Ungureanu, Cristina Varzaru, Cristina Neagu! Da, imi pare bine pentru ca oasele lot fracturate merita! Am mai spus, ca sa aduci modele in orice domeniu ai nevoie de bani, multi bani! Pe parte de alimentatie de ce este greu de crezut ca la acest nivel nu se pot face nemernicii? Pe parte sportiva poti prinde o zi slaba e firesc, normal.....ca atunci cand scri un articol slab calitativ, dar la care ai fi putut SA revi cu modificari! Iar pe de alta parte, macar s-au intors fericite, decat frustrate ca poate ar fi fost si ele furate ca Vardar! Felicitari fetelor si multumesc pentru efortul depus! O zi constructiva SA avem!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 mai 2017, 15:39

daca e pe fracturi concursul, atunci merita si bolnavii din spitalele municipale o maslina din bugetul pmb. poate chiar o atentie…

cipcip (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 14:29

Nu sti multe si le incurci si pe alea care le sti. Pacat pana acum te apreciam !

Mircea Voda (7 comentarii)  •  8 mai 2017, 14:42

"omoplatul trebuie pus intai la scoaterea licitatiei din sant, abia apoi facem sala Bumbesti-Livezeni" Din punctul meu de vedere raspunsul tau spune totul, nu-ti doresti aceasta sala si vei face totul ca sa nu se realizeze. Tot inainte mindri romani!!!!

Mozzie (44 comentarii)  •  8 mai 2017, 16:07

Aveam o campioana a Europei,a intervenit Firea si acum ne laudam prosteste cu locul 3...Despre asta-i vorba mai pe scurt.

Alex (22 comentarii)  •  8 mai 2017, 16:07

Domna Maria Andries! Multumesc pentru ca cititi comentariile! Aleg sa va raspund la ,,bascalia,, dvs, serioasa! Masline si atentii se mai gasesc, cu educatia e mai greu pentru ca la aceasta trebuie lucrat! Ooops si daca fetele sunt un model de urmat, educational ma refer, nu-i asa ca in spitale ar ajunge mai putine atentii pentru masline! SA avem o zi frumoasa si pozitiva!

Braveheart (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 16:15

Multă ură ai în tine. Toate articolele tale abundă de ură și frustrare. Cu Rapidul s-a rezolvat, l-ai împroșcat cu noroi până ai scăpat de el, acum ai ce ai cu CSM. *** condiție ți-ai ales, de Gică-contra la tot ce mai mișcă în sportul ăsta al nostru. Dar am vaga impresie că dacă la primăria capitalei nu era Firea ci vreun p(d)nl-ist sau isr-ist, altfel era și articolul ăsta. O părere...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 16:21

Tipic pamblicar si chitibusar, tanti Maria noastra este gica contra *** si sa ne lase fara pic de performanta europeana in handbal feminin. Sa ne lase cu Maria Andries, cea cu ochii de faianta. Si degetele cu care tasteaza, likewise..Nu doar ca femeii noastre nu ii convine ca banii contribuabilului decent merg in sport, ba chiar are si puternice pareri gastrologice si un pic de iz umoristic, sarmant pt orice om care l-ar aprecia pe doru octavian dumitru. Nu, dragi romani ! Noi nu meritam o echipa ca CSM si o persoana care sa o intretina, ca Firea. Noi meritam sa comentam tot si sa nu ne convina nimic, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un spectator (40 comentarii)  •  8 mai 2017, 16:57

Echipa a prins o zi mai putin fasta. Felicitari pentru locul ocupat. Este onorant, nu credeti ? Fetele si antrenorul trebuie felicitati. In cate competitii obtinem astfel de rezultate ? Ce fac baietii ? Care este raspunsul lor ? In alta ordine de idei, am citit ca marile cluburi se deplaseaza cu bucatari, alimente si tot ce este necesar. Justificarile acelui sef de club sunt ineptii, bune doar pentru vechii soimi de gradinita.

Andrei (2 comentarii)  •  8 mai 2017, 17:27

In primul rand, Vardar are un buget mult mai mare decat CSM, daca ne raportam strict la echipa de handbal . In al 2 lea rand, Vasiliu a zis de problema cu mancarea inainte de meci, nu dupa . Un articol de tot ****** .

JohnnyBlade (2 comentarii)  •  8 mai 2017, 18:11

Draga Maria, daca ai o problema cu Firea, poti sa il ajuti pe Tolontan la investigatii si sa expui public toate mizeriile pe care le face doamna primar. Daca ti-e usor lene sa fii ziarist si preferi sa ramai cetatean, poti sa nu o votezi pe Firea la urmatoarele alegeri. Chiar nu inteleg de ce trebui sa improscam cu venin si noroi sigura investitie utila a primarie Bucuresti. Ii tot dai inainte ca sportul profesionist nu trebuie finantat din bani publici dar, intr-un spirit cancanist tipic romanesc, spui ca bugetul CSM-ului este de 4 ori mai mare decat al lui Vadar (i.e. aproximativ 12 milioane de euro). Nu stiu ce a fost in gulasul pe care l-ai mancat tu azi dar, potrivit tuturor ziarelor si siturilor de sport din Romania, echipa profesionista de handbal feminin a CSM-ului are acelasi buget cu echipa de handbal feminin Vardar (i.e. aproximativ 3 milioane de euro). Diferenta pana la 12 milioane (daca primaria chiar baga 12 milioane de euro in sport?!) se refera probabil la banii cheltuiti de CSM cu celelalte 10-15 sectii sportive neprofesioniste. Sugerezi cumva ca banii care se duc la copiii care fac tir cu arcul si sah la clubul primariei nu se reflecta in performanta fetelor de la handbal? PS. Te rog sa ma scutesti de o replica trist-sarcastica si (daca nu ti-e prea greu sau prea lene) sa reflectezi asupra diferentei dintre ziarist si cancanist.

Mircea Harsa (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 19:01

@Mircea Voda: "In urma sustinerii si a comportamentului fanilor romani aflati in tribune la acest F4, EHF vrea sa ne acorde noua organizarea F4, s-or fi saturat si ei de Budapesta". Stai linistit ca in 2018 si 2019 tot la Budapesta se va tine F4, au contract semnat. Oricum aici la noi in tara nu avem infrastructura nici experienta necesara ca sa organizam noi astfel de evenimente. Referitor la finantare, problema e ca nu avem legi. Daca ar exista legi astfel incat firmele care investesc in sport sa beneficieze de facilitati fiscale, altfel ar fi lucrurile, pana atunci ramane sa visam.

pawn (42 comentarii)  •  8 mai 2017, 19:05

nimic despre o nulitate. nu, nu este vorba despre echipa de handbal, pe care orice roman adevarat o felicita! mai cu seama la un buget de 3.5 milioane de euro (11 milioane, cum dezinformeaza vocea neantului, este bugetul tuturor sectiilor sportive ale CSM)

petre (9 comentarii)  •  8 mai 2017, 19:27

Sunt impotriva folosirii banilor publici in sustinerea unor echipe facute pentru a satisface unele orgolii. Cu ce ridica prestigiul Bucurestiului/bucurestenilor faptul ca avem o echipa pe locul 3 in Europa? Mai ales ca, pe teren, sunt 2-3 jucatoare romance, celelalte "de import". E un moft sustinut din banii bucurestenilor. Acesti bani puteau sa intre in proiecte de infrastructura pentru baze sportive pentru copii si tineret. Madam Firea sa nu mai arunce mii de euro unei echipe care nu ne reprezinta.

zzz (10 comentarii)  •  8 mai 2017, 20:24

Romania nu merita nimic! Primariile nu mai au voie sa faca nici spectacole, nici sa sponsorizeze festivaluri (untold pana sa ajunga privat a fost de la bugetul public), nici sport, nici nimic.... Suntem o tara mizerabila, gri, fara spitale si asa trebuie sa ramanem! Pana nu avem in 50-100 de ani spitale ca afara, autostrazi si drumuri nu avem voie sa avem nicio bucurie a vietii. Ce? Noi suntem Franta??? SA VINA DNA!!! Toti care mai fac ceva sa mai tina tinerii in tara si sa ne mai dea o bucurie si prin sport macar sa nu crapam naibii de plictiseala intr-o tara gri, sovietica si urata sa fie anchetati de DNA! TEATRELE SA FIE INCHISE! Pai ce? Teatrele trebuie sa se autosustina din vanzari de bilete si sponsorizari! Noi nu avem canalizare, dar merge romanu la teatru sa para fudul? Teatrul e pentru nemti si lorzii englezi nu pentru saracii romani. Festivalul international de teatru finantat de administratia locala oprit!! Prima oara banane la casa de copii si dupa aia festival cu turisti straini. Opriti TIFF-ul si Untold-ul ca e finantat de stat. Pana nu avem wc-uri in toate scolile cu 2 elevi din moldova nu ne trebuie festivaluri occidentale. Alea sunt pentru natiile superioare din Olanda, Suedia...nu pentru sarmanii de romani ce traiesc in republica sovietica urata si gri numita Romania! Inchideti filarmonicile ca sunt finantate de stat! Pana nu avem spitale, nu avem voie sa ascultam muzica pentru occidentali elevati! Inchideti cluburile sportive finantate de stat! MINIM PE ECONOMIE! cum sa aduci niste staruri internationale? Noi avem pensii de 600 de lei si trimitem corporatistii si oamenii cu cap la handbal? N-au echipa lui ciobanu privata care sa-i bucure?? N-au blaturile din liga privata a lu' mitica (sau care mafiot o mai fi)? ati distrus gimnastica acum distrugeti singura echipa ce-a mai ramas in viata!

Mircea Voda (7 comentarii)  •  8 mai 2017, 20:30

@Mircea Harsa. Era vorba dupa 2019, contractul cu ungurii e semnat, n-avem ce face, adica suficient timp sa facem sala. Asta daca ne lasa Maria Andries si alti colegi de-ai dinsei

Andrei (2 comentarii)  •  8 mai 2017, 20:42

@petre Miile de fani care vin la meciuri au alta parere ...

Narcis (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 21:57

Nu inteleg ce treba are aceasta frustrata cu fenomenul sportiv.Chiar trebuie sa comenteze orice neavenit o performanta deosebita a singurei echipe din Romania care conteaza in cupele europene?A simtit vreodata fenomenul CSM care joaca toate meciurile de Champions legue cu casa inchisa? stii ce inseamna casa inchisa? *** fotba !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian Gabriel (16 comentarii)  •  8 mai 2017, 22:26

Si anul trecut lucrai tot la GSP, unde a fost articolul asta pertinent si la obiect, anul trecut cand au iesti pe locul 1 in Europa? Miroase rau a ipocrizie. Mi-aduce aminte de cum s-a distrus baletul romanesc anul trecut...

Ietete (1 comentarii)  •  8 mai 2017, 22:37

Vardar are un buget de 3.2 mil. EURO !!! şi un finanţator care se şi pricepe Se zice că CSM are un buget de 13 mil. EURO . ( Din bugetul de STAT....) Şi are mai mulţi " specialişti" care se pricep .De ex. la micul dejun / Oare fetele de la Vardar nu au fost deranjate de păpricaş ? / Pssssst nu ne audă primăriţa Firiţa- toate celelalte echipe sunt sustinute - financiar de FIRME P A R T I C U L A R E Ce nu se înţelege? E , acolo e mai greu cu furatu . PS ! Ia mai număraţi şi voi , cîţi OFOCIALI a cuprins delegaţia de la Vardar şi cîţi de la CSM

Costy (5 comentarii)  •  8 mai 2017, 22:41

Pentru mine acest articol a fost o ironie fina mai ales la adresa bugetul foarte mare (sportivele sunt platite cu mai putn de 3 milioane din 13), si cu o trimitere un pic mai directa la persoanele care se afla in fruntea acestui club si care nu au nici o treaba nici cu sportul nici cu managementul, fiind clar numiti politic (a se vedea schimbarea de 3 antrenori intr-un an, cumpararea de jucatoare fara nici un plan, etc). Maria are foarte mare dreptate....performanta se construieste, nu se cumpara (Manchester City a cheltuit aproape 2 miliarde, pana sa-si faca academie de tineret). In rest, imi place ca Doamna (sau Domnisoara-nu stiu exact) le cam spune lucrurilor pe nume. Intr-o lume in care fiecare se simte ofensat din nimic, si toti sunt foarte aprigi la dat cu parerea, nu ne-au mai ramas decat sarcasmul si ironiile fine, pentru cunoscatori ;) Va rog sa continuati. Multumesc!

Eugen Qy (30 comentarii)  •  9 mai 2017, 2:14

Maria, tu stii ca eu de regula iti apreciez articolele, dar de data asta ai cam comis-o ! Spune-mi sincer TU crezi ca daca echipa CSM de fotbal ar lua CCE da zicem, s-ar supara vreun bucurestean ca s-ar cheltui, doar pe fotbal 12-15 milioane de euroi ? Cand INTREG bugetul CSM -ului e de 11 milioane si sunt sponsorizate si sectii care deschid usile sportivilor amatori , benefice miscarii sportive neperformante, neaparat, nu vad niciun impediment MORAL, in cheltuirea acelor bani. Mai bine asa decat prin cine stie ce buzunare, cum s-a tot facut pana acum ! Iar daca asta ti-o scrie un anti psd-ist, e cu atat mai evident, ca asa stau lucrurile de fapt !

arh. Gheorghe Petrescu (246 comentarii)  •  9 mai 2017, 6:05

Probabil, D-na Maria Andries are dreptate dar un lucru important este ca: Avem o echipa de handbal feminina in topul mondial si asta conteaza. Restul sant operatiuni ce nu sant de nasul nostru deoarece nu ne pricepem nici macar cu o sugestie. Sa lasam pe cei care cunosc destinele handbalului romanesc, si sa le dam dreptul ca ei sa faca ordine nu noi spectatorii. In rest, avem handbal feminin la cote performante, asa ca, HAI ROMANIA!

JFM (44 comentarii)  •  9 mai 2017, 6:35

Scandalul finantarii CSM din bani publici a depasit granitele tarii,presa suedeza aloca spatii tratand cu umor ca pe ceva iesit din comun acest lucru.Per Johansson admite intr-un miniinterviu: “în toată cariera mea, nu m-am apropiat niciodată de sumele pe care le-am încasat, salariu, de la CSM”....acelasi articol scris de suedezi concluzionand “Primăriţa Gabriela Firea a fost cea care anunţat aducerea Cristinei Neagu la CSM. Este şi achiziţia ei, este angajata ei” Ei vorbesc amuzati despre noi ca despre o tara corupta,saraca in care banul public rasplateste regeste niste handbaliste care la randul lor fac propaganda prin rezultate Bucurestiului.Poate ca anul trecut pana sa ajunga Firea la primarie asa a fost dar dupa evolutia chinuita din acest an pe tot parcursul competitiei parca n-a fost chiar asa.Dar banul public de aia e public,faci nu faci performanta el pleaca acolo unde s-a stabilit,nimic nu-i conditionat,daca vrea primarita chiar le va dubla suma,nu-s baniui ei sunt adunati din taxe si impozite pentru gropi,trafic,ecologizare,spitale,scoli, transport in comun,termoficare etc

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  9 mai 2017, 13:07

suedezii, desigur invidiosi, vor sa ne dezbine. nu-l vad bine pe Nils Holgersson, mi-e ca-l ancheteaza Tutuianu si Protectia Copilului, ca nu e vaccinat

Alex (22 comentarii)  •  9 mai 2017, 6:47

Salut Costy! Ai dreptate mare! Acesta a fost un dar cu parerea pe post de editorial! Parerile sarcastice, pentru ca ironia fina a lipsit, puteau fi argumentate pe baza unor date concrete culese la fata locului asa cum se facea aceasta munca de ziarist odinioara! Lipsa de respect, nu poate fi trecuta cu vederea, cateodata mai trebuie sa primeasca replica! Oricine poate sa fie sarcastic, sa faca misto! Doamna/Domnisoara Maria Andries sa vorbeasca cu fetele, sa le interbe de sanatate, de cum se simt, sa vada ce fel de oameni sunt! Pe scurt, daca vrei respect, ofera-l, nu te comporta in scris ca cei care zici ca nu te respecta! Sa ai o zi faina Costy! Numai bine! PS. A fost deplasat sa publice un astfel de text, cu un astfel de titlu, incadrat cu o fotografie in care se vede Oana Manea, la o zi dupa finala mica castigata!

Mitica Popescu (1 comentarii)  •  9 mai 2017, 8:05

Grava dezinformarea- echipa de handbal are un buget de 2,5 milioane euro, restul sunt cheltuiti de celelalte sectii ale clubului. Din acesti bani 20% provin de la sponsori, iar pentru viitoarea editie de campionat va creste la 35%.

Alex One (132 comentarii)  •  9 mai 2017, 8:15

Faptul ca stai in acelasi hotel nu inseamna ca ti se pune acelasi lucru in ceasca sau farfurie. S-au mai formulat astfel de acuze si in alte sporturi si de "case mai mari". De aia echipele potente financiar isi iau masuri de precautie si aduc odata cu echipa,de fapt cu o zi inainte, bucatarii si propriile alimente. Sigur, hotul neprins ramane negustor cinstit dar asta nu justifica obisnuita bascalie de coafor de cartier periferic ! Capisci Andries ? PS.Nu-mi raspunde ca sa nu -ti replic pe intelesul tau,ca la autobaza !

loro (14 comentarii)  •  9 mai 2017, 8:53

Cand in echipa de start am sa vad 3-4 jucatoare din Romanaia, iar pe banca inca tot atatea , da voi fi de acord cu sustinerea financiara de la bugetul de stat. Cum de anul trecut s-a reusit accederea in Final 4 cu bani mai putini?Castigarea trofeului a fost cireasa de pe tort. Simplu cu seriozitate si munca.Aceasta este calea de urmat .Ca de pe urma echipei profita politicieni ,ei asta stiu sa se laude cu performantele altora ,mai ales cand performantele lor lasa de dorit.

Comentează