Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Plevuşcă pe rol

Ştirea că şeful FRF e cercetat de DNA reprezintă un semn că Justiţia se află într-o stare de aşteptare. Oricâte impresii copleşitoare are fotbalul românesc despre el însuşi, anchetarea mişmaşurilor de la Federaţia condusă de Răzvan Burleanu rămâne un caz […]

...

Cu cine ţinem la Mondial

Egiptenii, iranienii, marocanii, australienii sunt la Mondial, purtaţi de ambiţia nou-venitului în club. Iar noi suntem, vorba aia, vechi. Acum 88 de ani, pe 21 iunie, ne-am îmbarcat pe Conte Verde, din Genova. Trofeul Jules Rimet era şi el la […]

...

Epoca lui Lumânare vs Epoca de Aur

„Să fim serioşi, fotbalul este pentru spectatori”, a declarat un reprezentant al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, pentru Gazeta. „Pentru spectatori” reprezintă criteriul principal de promovare, acum. Criteriul pe baza căruia AMFB a comunicat FRF că vrea ca şi CSA […]

...

Aici sunt sportivii dumneavoastră!

Gabriela Szabo a dezminţit că le-ar fi impus angajaţilor de la CSM Bucureşti să fie prezenţi la mitingul PSD de sâmbătă. Nu numai că a dezminţit, a insistat să nu fie asociată cu „aşa ceva”. „Fiecare e liber să facă […]

...

Simona e o patrie visată

Complicate vremuri să fii român. Dar a fost oare vreodată simplu? Nici n-ai apucat bine să iei un trofeu, că ţi-l şi suflă abilii compatrioţi de la putere şi-l agită vioi în faţa maselor. Dacă n-ai trofeul, dar eşti cel […]

...

Nu se face!

Când un ministru cere public documente de la alt ministru, nu e semn de sănătate şi virtute instituţională. E semn că MAI ţine ostatic stadionul Dinamo

Permalink to Nu se face!
joi, 4 mai 2017, 12:14

Să nu se spună că ministrul dezvoltării n-a încercat. A făcut tot ce era funcţionăreşte posibil. O vreme, Sevil Shhaideh s-a dus în audienţă. Şi-a pus şi o pancartă cu „Rezist”, poate, poate intră în vederile ministrului de interne. Nimic! De câte ori întreba la uşa cabinetului, răspusul era: „Nu e aici, doamnă, e pe Facebook”, „Tot n-a venit?”, „Trăiţi cu respect, n-a venit. Mai bine mergeţi dumneavoastră înapoi la MDRAP, că vă chemăm noi pe la două şi-un sfert”.

Urmărire cu poliţişti
Azi aşa, mâine aşa, Carmen Dan nu era de găsit. „Nu stă la birou, stă pe Internet, să confrunte pericolul”. „Stă pe telefon cu o victimă a abuzurilor poliţiştilor, apoi o să stea pe telefon cu televiziunile”. „A fost, dar a plecat. Au dat de urma scutecelor unui bebeluş care a fost la miting. Vor să-l bage în protecţia martorilor”.

„Ne pare rău, chiar acum s-a dus la faţa locului”. „Tocmai acolo?”. „Păi, cum? Vizită de lucru”. „Ia o depoziţie de la denunţător. Caz mare. Au vrut unii să dea şpagă câinilor poliţişti, să iasă în stradă”. „E la pescuit de dimineaţă. Cei de la Rutieră au constatat pe radar un caşalot cu semnalmentele balenei albastre”. „Ei!”. „Se tupilase în Lacul Morii. N-a răspuns la râme de avertisment. Trebuie să-l mâne uşor, cu minciogul, să nu-şi dea seama că e extrădat din interior. O să dureze”.

După câteva săptămâni: „Doamnă, dar altă treabă n-aveţi? Gata dezvoltarea, de veniţi să staţi pe capul nostru?”. „Am programare”. „Ce programare, doamnă? De azi pe mâine? Cu luni înainte se fac programările! Frumos, civilizat. Ce, ne jucăm de-a huliganii şi vardiştii?”.

Formalităţi în arest preventiv
Ministrul dezvoltării şi-a căutat colega de la MAI şi pe fix, şi mobil, şi pe walkie-talkie. Dar, de câte ori suna, o voce distorsionată îi răspundea că a nimerit în aria de acoperire a reţelei. Apoi uneori îi închidea scurt, alteori o invita să aştepte pe muzică de estradă, până apare semnalul de sus.

Epuizând mijloacele clasice de comunicare interministerială, Sevil Shhaideh a cerut public ca MAI să-i predea stadionul Dinamo, pentru modernizare. „Aşteptăm toate documentele de la dânşii”, a declarat vicepremierul, citată de Mediafax. A adăugat că MDRAP vrea, mereu a vrut ca arena din Groapă să fie una dintre „cele patru” pentru Euro 2020. Dar „dacă proprietarul, respectiv administratorul, MAI, nu rezolvă toate documentele solicitate conform legii, atunci se va pune în discuţie o alternativă„. Mingea se află deci în terenul Internelor şi în tribune, atât cât i-a mai rămas din ele.

Ministrul dezvoltării nu poate intra cu buldozerele în cazarmă, s-o salubrizeze funciar: „Depindem de formalităţile necesare pe care trebuie MAI să le îndeplinească”. Dacă avea ocazia, sigur că Sevil Shhaideh i-ar fi spus lucrurile astea lui Carmen Dan între patru ochi şi mai multe perechi de urechi. Nu la portavoce, în piaţă, la un miting spontan în cadrul Guvernului.

Amendamentul Nostradamus
Acolo unde MDRAP vede nişte „formalităţi”, MAI vede rufele de firmă ale familiei. Nici nu le spală în parteneriat public-privat, nici nu le dă altora la puricat. Interesul suporterilor dinamovişti, interesul tuturor bucureştenilor, până la urmă, atârnă de o hârtie ca ştiuca de cârlig. O hârtie de care Internele s-au ataşat prea mult, încât s-o mai lase din mână. Dorm cu ea sub perna de pe scaun şi se visează agenţie imobiliară.

Era loc de bănuieli. Acum a devenit evident ca lampa-n ochi: stadionul Dinamo va ieşi din programul pentru Euro 2020. MAI nu e pregătită fizic, dar mai ales moral şi, de ce nu, sufleteşte să cedeze controlul bazei sportive şi către companii ale statului. Apelul cu parfum de somaţie al MDRAP e dovada.
În plus, senatorul Şerban Nicolae s-a insinuat ca avocat din oficiu al Internelor. Se laudă că el a reuşit să discute cu ministrul Carmen Dan. Sau, vorba lui, să tindă asimptotic spre o discuţie. E complexă treaba dacă Şerban Nicolae a lăsat neamendate imperfecţiunile normative. Şi, în loc să prezică cine scapă, respectiv iese din închisoare, aprofundează folclorul peluzei şi versetele microbiştilor. Ceea ce a apărut, interpretează el, „ca o chestiune de coregrafie a unei galerii, respectiv previziunea lui Nostradamus, se va face”, „Dinamo va avea stadion până în 2020”. De preferinţă, stadion nou. Dacă lucrează noaptea, îl isprăvesc înainte de termen.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

DNMo (1 comentarii)  •  4 mai 2017, 12:33

Nostradamus zice ca pina in 2020 o sa vedeti o frumusete de mall si cladiri moderne care se vor ridica in locul stadionului, iar noua echipa nu se va mai numi Dinamo ci DNMO dupa modelul FCSB...

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  4 mai 2017, 12:48

Eu nu inteleg de ce nu se construieste pt "caini" un alt stadion, pe alt amplasament . Ca si stadionul Rapid si cel din Stefan cel Mare trebuie construite pe alte terenuri. Sunt prea central , iar pe calea Giulesti nu este loc suficient pt un stadion si anexe.

Ionel (18 comentarii)  •  4 mai 2017, 12:49

Bătaie de joc "Birocrația"asociata cu reaua intenție si interese obscure=societatea românească ținute captivă de ctiva smenari oculti care sunt împotriva cetățenilor acestei tari!

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  4 mai 2017, 14:07

Puşchea pe limbă, Maria!Dacă "nu se face", Marcel Popescu(chiar dacă a fost o simplă coadă de topor!) & comp.(topoarele!) vor da explicații pt contractul semnat?

Niculae Moromete (9 comentarii)  •  4 mai 2017, 14:08

Miștocărești două femei degeaba. Intră pe Google Earth, că poți mări imaginea ca lumea, vezi despre ce teren si clădiri mai este vorba pe lângă stadionul Dinamo, dar nu te eschiva din a-l pomeni și pe dl.Nicolae Badea și un HG care ranforsează stabilitatea refuzului de a fi renovat stadionul Dinamo.

Cosu (53 comentarii)  •  4 mai 2017, 14:40

dinamo are patron . Sa le faca el stadion, nu din taxpayer's money.

strul (2 comentarii)  •  4 mai 2017, 14:50

just !

drako (24 comentarii)  •  4 mai 2017, 14:56

n-as fi crezut vreodata ca una dintre "virtutile" unui ziarist e rautatea !

câinelerosu61 (9 comentarii)  •  4 mai 2017, 16:17

Dacă ar fi vrut sa modernizeze stadionul cu bani publici,badea ar fi zis-o din prima. Dar e clar că nu vrea; interese,chestii,socoteli.Ar trebui,fiind societate in inslovență,să-i ia cineva dreptul de folosință;dar acel cineva ...nu cumva a băgat niscai bănișori în buzunărel? de verificat.Cât despre stadion nou,negoiță să învețe de la HAGI cum se construiește un stadion + dependințe din propriul buzunar,așa ar fi normal.

Urod (30 comentarii)  •  4 mai 2017, 16:25

Dacă se întâmplă să nu se facă noul stadion , FĂRĂ PISTĂ, atunci toți cei care au împiedicat acest proiect trebuie băgați la pușcărie. ....dacă nici în interiorul statului nu exista disciplina , atunci nici Țara nu mai are sanse sa devina ce trebuia sa devina demult...Dar mai e ceva , din ce-am citit proiectul este totuși unul slăbuț pt nivelul lui Dinamo și pt locul în care se afla....ma refer la numărul de locuri. Ultimul meci a arătat ca Dinamo are nevoie de un stadion de minim 30000 de locuri , ținând cont ca el se construiește pt cel puțin 50-60 ani de-acum încolo...o echipa mare aflata într-un oraș cu 4 milioane de locuitori nu poate sa aibe stadion mai mic decât este cel de la Craiova de exemplu....deci pe scurt trebuie văzut și dacă este un stadion competitiv , pt ca altfel ne batem joc de bani....nu c-ar fi o noutate la noi sa risipim sau sa furam banii, dar consider ca după 27 de ani este momentul sa începem sa schimbam ceva.....El are o poziție interesanta acolo în groapa și s-ar putea construi ceva în genul lui Amsterdam Arena, adică sa fie înălțat la nivelul străzii iar dedesubt sa se folosească pt parcare subterana pe 2 nivele, cu magazine , restaurante și cu terase pt promenada. Nu ar costa deloc mult dacă nu s-ar fura bani, stadionul lui Juventus a costat doar 100 de milioane și este mult mai mare decât Arena Națională care a costat 235 de milioane!!!!! ...va dați seama cat *** ?!!!.. iar la arena Rapidului este mult prea înghesuit spațiul, cred ca trebuie gasita alta locatie .. .....deci ziariștii ar putea sa urmărească și cum decurg lucrările sa nu se fure banii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod (30 comentarii)  •  4 mai 2017, 16:31

Și încă ceva... sa fie gândite bine din punct de vedere economic ca sa se poată întreține singure , adică cu spatii de birouri , magazine ,hotel....etc . Ele nu trebuie sa devina o povara pt cel ce le administrează. ..și dacă scoate din închirieri doar jumătate din cheltuielile de întreținere tot este un mare castig...Arena Națională o fi frumoasa la interior , dar la exterior mie unul nu-mi place deloc, parca este în fundul gol.

Carol K (302 comentarii)  •  4 mai 2017, 16:37

Parca vad ca banii aia sunt pusi deoparte pentru doamna Firil care pune la cale sa faca si-o echipa de fotbal din banul public pentru ca "este loc" ! Sper sa nu se intample...Inseamna ca Bucurestiul nu mai intereseaza chiar pe nimeni in institutia numita PMB,ar putea sa se retraga din competitie si sa plece acasa,sa lase Ilfovul sa se dezvolte in voie.

Kyro (17 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:46

Vad ca iar au inceput astia cu PISTA lor. Ce este asa greu sa intelegeti ca stadionul ala este al Clubului sportiv, club care nu are echipa de fotbal profesionista? Dupa mintea voastra ar trebuii facut un stadion pe care fix cine nu apartine de club sa joace si cei de la atletism, de exemplu, sa se antreneze si sa concureze in ceva camp ...

Dan T (18 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:58

Daca n-o fi aici mana Gorgonei din Voluntari sa nu-mi spuneti mie Dante !

viorel (45 comentarii)  •  4 mai 2017, 18:05

O rusine, o mizerie, o enormitate tipic romaneasca. Sa investeasca statul intr-un stadion nou pentru o echipa privata, care a iesit fraudulos din insolventa, inseland chiar statul!!!! Stadion nou in mijlocul orasului, construit doar pentru cateva ore de antrenament, deci nu pentru jocuri, la europeanul din 2020. Se vede ce se intampla cu noile arene din Ploiesti si Cluj, nefolosite si producand pagube imense si se insista cu ridicolul pasibil de penal de a se investi in 3 stadioane noi in Bucuresti, absolut inutile: 1. cel din Ghencea a fost ruinat de armata si acum statul face altul, pe rau in jos, mult mai trainic si mai frumos, ca sa devina o unitate militara administrata si intretinuta fff prost. 2. cel din Giulesiti pentru o echipa de liga a V-a care nu dispune de un buget care sa-i permita folosirea unui stadion nou, care va fi administrat si intretinut de cine? de Min Transporturilor ? ne intoarcem in epoca de aur? 3. stadionul din Stefan cel Mare, cum sa investeasca statul in stadionul unei echipe private, care a fraudat statul cu milioane de euro printr-un artificiu ilegal cu insolventa. Dinamo a lui Badea sau Negoita a platit o chirie fff mica la stadion, incomparabila cu cea platita de Steaua in Ghencea, beneficiind de favoruri care sunt de fapt abuz in serviciu si prejudicii aduse statului. Si acum ce facem? mai irosim bani publici in aceste proiecte total neeficiente. Ce legatura au galeriile, in speta descreieratii din pch cu bugetul statului, invocand cu atata patos o noua pomana din bani publici???

Urod (30 comentarii)  •  5 mai 2017, 0:37

@viorel...epoca de aur , a fost de aur , dar din păcate am fost destul de prosti sa nu ne dam seama...acum avem epoca de aur a hoților sau a băieților deștepți. ...tu pe care o preferi ?!!!!

Urod (30 comentarii)  •  5 mai 2017, 0:48

@kiro...poate ești pasionat de atletism dar sa știi ca atletismul la ora asta n-are nevoie de stadion în centrul orașului de 20000 de locuri....pt atletism este suficient un stadion de 5000 de locuri. Nici acum și nici în viitorul îndepărtat pt ca la cum merge de prost sportul în general in tara asta, atletismul n-o sa aibe o dezvoltare asa mare , ca sa fie nevoie de stadion cu asemenea capacitate. Îți place sau nu , fotbalul va rămâne sportul cu cei mai multi spectatori iar noi care suntem viitorii plătitori de bilete , nu vrem stadion cu pista. Îmi pare rău dar asta-i realitatea și nu trebuie sa te superi. Un stadion pt atletism se poate face cu 4-5 milioane de euro fără probleme.

valentin (2 comentarii)  •  5 mai 2017, 2:52

La cum ne prezentăm nici Euro varianta doizeropunctdoizero nu mai vine. Că mai trebuie făcute și autostrăzile. Să spunem că Băneasa Airport ar avea măcar trei piste funcționale. E bine că o să fie vară. Adică, punctșivirgulă cald.

Stefan (16 comentarii)  •  5 mai 2017, 7:21

Un articol excelent!

exidpol (100 comentarii)  •  5 mai 2017, 8:59

-ca deobicei esti pe langa ...cestiune: cum vine asta? guvernul i-a dat lui badea (asa se vorbaste prin ...targ!?) si acum se roaga de acesta sa dea inapoi pomana primita? doar tembelii pot crede acest scenariu...

BN (14 comentarii)  •  5 mai 2017, 9:54

Clasa si stil, Maria Andries, de aia tot revin aici ... "din cauza ta" si a altor 4 editorialisti tot revin si, in ciuda mea, fac trafic varanului care v-a 'insfacat'. P.S. Si-mi ziceam ca sunt deja obisnuit cu umorul tau inteligent, dar pe mine unul m-ai rupt cu " ... că vă chemăm noi pe la două şi-un sfert" !

per (1 comentarii)  •  5 mai 2017, 19:08

nu va certati ***, oricum nu se va face nici un stadion.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord