Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Munca ia titlul

În timp ce Alibec dormea pe pian, Dinamo îl căra departe de locul 1

Permalink to Munca ia titlul
luni, 1 mai 2017, 10:59

Degeaba au aruncat ultraşii cu role de hârtie, n-a fost un meci care să-ţi permită să mergi la baie. Stăteai să vezi ce se mai întâmplă pe teren, ce mai cade din tribune, bani munciţi, nicovale-cadou. Fotbalul s-a desfăşurat aprig şi ritmat, în ciuda tirului de obiecte pierdute pentru cauză.

N-a fost ziua vedetelor, a fost ziua muncii de echipă. Hărnicia plenară şi verigile proletare au făcut diferenţa. O greşeală a defensivei FCSB i-a dat prilejul lui Dinamo să se desprindă, prin penaltyul executat de Hanca. Roş-albaştrii au reacţionat abia după pauză. În plină tornadă de celuloză, au egalat, aproape involuntar, prin Pleaşcă.

Alibec, renăscut talent, ajuns capriciu, a ieşit la rampă cât să trimită în braţe la portar. La scor egal, jocul s-a mutat pâş, pâş, la centru, acolo unde ajung mai greu proiectilele. Câteva sprinturi ale lui Dan Nistor stau dovadă că Dinamo a sperat până la sfârşit. Bateriile se epuizaseră, la fel şi hârtiile. Asta-i povestea derby-urilor de azi. Abia dacă mai ţin o repriză. Pe final, echipa lui Reghecampf a atacat în valuri legănate careul lui Penedo. Plecase deja cu gândul la petrecerea câmpenească de după titlu.

Şi-atunci, cărându-şi grăuntele de aer, ca furnica, Dinamo a mai smuls un penalty. Iar Hanca a trântit FCSB de pe lauri la munca de jos, din iarbă.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Mq (5 comentarii)  •  1 mai 2017, 23:09

Steaua a fat golul pleasca

Ionel (18 comentarii)  •  1 mai 2017, 23:46

FCSB nu este Steaua !!!!!

Kyro (17 comentarii)  •  2 mai 2017, 0:13

Si ce vroiai sa faca Alibec dupa faultul ala din minutul 2? Mai lipsea sa ne zici ca Tanase a simulat cand Romera trebuia sa vada rosu direct...

Lucian (3 comentarii)  •  2 mai 2017, 0:22

Tot arbitrajul pro Dinamo!

Dan (1 comentarii)  •  2 mai 2017, 0:26

Nea Jiji e plecat pe la muntele Atos? Ca nu al vad pe la tv în seara asta.oricum reghe a avut greata la meciul asta de-aia au jucat asa prost .a rămas cu greata de la meciul viitoru-astra

Carol K (309 comentarii)  •  2 mai 2017, 0:44

Da,mi-a placut comedia din seara asta,singurele faze adevarate fiind rolele primite de Boldrin bagat in corzi la limita KO de fanii dezlantuiti iar arbitrul il ignora in loc sa-l numere pana la zece...Totul se intampla pentru ca "thrillerul" sa continue pana in minutele de prelungire ale ultimei etape atunci cand in min 95 va fi campioana Dinamo,in 96 Viitorul iar in 97 sau 98 ...cine a mai ramas iar televiziunile de sport sa-si completeze paguba suferita in tot restul campionatului daca vrem sa mai avem un circ pe sticla si la anul.

antifecali (2 comentarii)  •  2 mai 2017, 0:52

Maria te ai uitat si tu la Tăcerea Mieilor !

Carol K (309 comentarii)  •  2 mai 2017, 0:52

Era sa uit,misto placajele /procedeele K1(la alegere) din careul stelist la finalul celor doua reprize chiar ma temeam ca golul involuntar din semiluft cu capul al lui Pleasca va decide si rezultatul final.Bravo,bravo !

piffdotcom (14 comentarii)  •  2 mai 2017, 1:14

ai 3 comenturi, ca in general nu accepti criticile.

Cristian (2 comentarii)  •  2 mai 2017, 3:32

Felicitari echipei Dinamo pentru daruire. Asta inseamna Dinamo. Hanca seamana tot mai mult cu Haldan. Avem nevoie de un jucator ca el la Dinamo si la Nationala. Sper ca Negoita sa se ridice la nivelul suporterilor, antrenorului si a echipei si sa inversteasca bani ca Dinamo sa ajunga din nou unde ii este locul. Felicitari lui Mutu ca stie sa nu se bage in scandaluri si sa fie mereu alaturi de jucatori si antrenor. Vremea "arogantilor" a apus! Alibec valoreaza 15 milioane de euro??!! eu la Dinamo vreau inca un Hanca, un Romera si un Nistor.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  2 mai 2017, 6:27

...nici nu stii care i mai prost ...Alibec sau fl. Tanase...fcsb o rusine de echipa ...

JFM (18 comentarii)  •  2 mai 2017, 8:53

Prima urgenta a fotbalului intern,trecerea la un campionat de 10 echipe .Cred ca si-au dat seama si cei care platesc cluburile ca audientele nu justifica mentinerea acestui sistem.E un campionat slab,plicticos,nu prezinta interes,de la inceput se cam stie cine-l va castiga si cine va retrograda.Nu merge,schimbati reteta,macar sa fie chinul mai scurt si mai suportabil.

Cristi (8 comentarii)  •  2 mai 2017, 11:44

FCSB o stransura de balerine si demoazele.Asta e Steaua? Ce echipa e asta care refuza jocul barbatesc si care asteapta sa se dea adversarul la o parte si sa primeasca cadouri de la arbitri? Altfel aroganta e maxima pe la tv si in conferinte.Cum zicea marele antrenor "Va rog sa incetati cu intrebarile astea,Steaua este la un alt nivel fatza de restul echipelor,la acest club se lucreaza altfel,se investeste foarte mult..." Si toti marii analisti si sport-experti "Steaua are un lot superior ca valoare,o vad pe Steaua favorita..." Ei bine pe teren nu joaca sumele de transfer umflate mediatic si PR-ul ! Si cand dai de un Dinamo care pune tibia si iti da lectii de tactica parca dispare valoarea aia net superioara.Si cand stii foarte bine ca ai o singura victorie cu Dinamo dupa ce ai prins-o dupa 120 de minute la Craiova ! Si pentru fecesebistii care scuza infrangerea prin faptul ca a fost Alibec faultat dur...Voi stiti,nepriceputilor,de ce se accidenteaza mereu Alibec? Deoarece "Alibec e o ruşine! E gras, lent şi pute a lene!" cum bine zicea si nea Lotzi Boloni.Kilogramele in plus la un sportiv de performanta sunt un risc crescut de accidentari ! Asta e sportiv profesionist? Cum l-a luat Dielna in primire si i-a aratat cine e seful pe teren,cum a inceput sa gesticuleze, sa-l loveasca ca in curtea scolii suparat ca l-a lasat adversarul fara minge.Si cand era in preajma careului imediat cadea ca secerat,apoi imediat facea sprinturi ca o gazela,si voi astia care nu stiti sa pierdeti strigati ca Borcea "KO,Masacru !" Vorba regretatului Gheorghe Dinica "Fiti profesionisti,ce dracu ! Va mai si autointitulati "Steaua" vorbiti de "procedee K1" probabil va pare rau ca nu mai il aveti pe campionul national Mirel Radoi,ca ala il rezolva repede pe adversar,nestiind sa faca faulturi tactice profesioniste cum face Dielna.Si bagati-l pe Alibec la cura cu fructe nu cu shaorme la miezul noptii,astfel poate aveti si voi o sansa sa ajungeti la nivelul lui Dinamo !

Comentează