Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Blitzul de la capătul terminalului

Important e să aştepţi performanţe, nu să contribui la ele, a descoperit şeful MTS. Ca urmare, declară obligatoriii exerciţiile de imagine pe seama medaliaţilor

Permalink to Blitzul de la capătul terminalului
duminică, 30 aprilie 2017, 2:47

Ministrul Sportului, bugetar fanatic, e dispus să muncească în plus în schimbul anunţatei măriri de salariu. A promis că sportivii români vor fi aşteptaţi de reprezentanţi ai MTS la Otopeni, „indiferent că au fost la Cluj sau în alte ţări sau continente”. Sau pe alte planete, ca Europa. Cât despre sportivii străini, îi va aştepta Ilie Năstase, eminenţă de răsunet internaţional în materie de scuze.  

Exerciţiile de imagine la aeroport, poza cu medaliaţii pe covorul roşu vor deveni temă obligatorie. Lege. Cine nu se conformează şi nu ţine pasul cu orarul avioanelor riscă să zboare din politică. Cu această iniţiativă, Marius Dunca e pe cale să rezolve parţial o problemă spinoasă a sportului nostru şi nu numai: transportul de la aeroport în oraş şi apoi în interiorul oraşului.

Importul de mândrie

Va exista un protocol al MTS cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti prin care toţi tinerii care ne reprezintă ţara, care au luptat cu onoare şi care ne aduc mândrie trebuie aşteptaţi cu cinste, respect şi onoare la Salonul Oficial”, a spus ministrul, citat de Agerpres. Din precauţie, bunuri materiale ca pâinea şi sarea au dispărut temporar de pe tavă, până se stabileşte un prag clar, peste ce cantitate se consideră mită.

Ministrul n-a precizat dacă acceptă şi mândrie de la duty-free. Cel mai probabil, da. Dat fiind numărul descrescător de trofee, acceptă şi brelocuri, scrumiere, magneţi de frigider aduşi de sportivi.

Comitetul de primire pe ramură

„Din acest moment, orice tânăr care reprezintă România în orice ramură trebuie aşteptat cum se cuvine”, a adăugat Dunca. În acest scop, MTS va lansa o licitaţie pentru achiziţionarea de ceasuri aşteptătoare, cu radio şi pick-up, cu care vor fi dotaţi funcţionarii din subordinea lui.

Urmează, cât mai curând, să fie stabilită o grilă de rotaţie a cadrelor. La aur, vine să culeagă „Like”-urile ministrul, la argint, şeful lui de cabinet, la bronz, consilierii, la locurile patru – opt, taximetriştii de la Otopeni. Aceştia vor fi angajaţi, în limita locurilor disponibile, ca secretari de stat pe loc în MTS.

Pentru a evita proteste de amploare în branşă, şoferii care nu încap la Sport vor fi instalaţi ca şefi de direcţii la Cercetare. Să-i aştepte pe savanţii români care lasă MIT-ul şi CERN-ul pentru o bursă la Fundulea.

Sportivii care ne aduc doar modestie vor fi întâmpinaţi corespunzător de protestatarii de la Cotroceni. Vor exista comitete de primire adecvată pentru toate competiţiile, mai puţin pentru JO. Nu de alta, dar ar apărea neînţelegeri, lumea curioasă s-ar întreba: „Cine sunt zdrenţăroşii de lângă tipul în Armani?”. Iar tipul în Armani n-ar şti cum să scape mai repede din încercuire, să le dea pomană, bacşiş sau să le dubleze premiile?

Demagogia întrece galeria

Nu doar oficialii MTS, toţi politicienii cu simţ de răspundere din Guvern, Parlament şi primării se vor ralia dezideratului lui Dunca. Şi vor reitera felicitările pentru sportivi, bulucindu-se în salonul de la Otopeni. Din pricina aglomeraţiei, a cafelei sălcii şi a fursecurilor tari, vor beneficia automat de zile scăzute dintr-o eventuală pedeapsă.

Pe lângă selfie-ul la aeroport, ministrul Dunca va intui că sportivii trebuie cinstiţi şi în timpul competiţiei, poate şi în cantonamentele de pregătire. E de datoria guvernanţilor să se constituie într-o galerie, să facă valuri la meciurile „naţionalei” de fotbal şi să ceară, periodic, demisia antrenorilor sau a jucătorilor din Opoziţie.

De asemenea, nu doar tinerii sportivi, toţi românii care se întorc în ţară din concediu vor fi conduşi în Salonul Oficial şi felicitaţi de autorităţi pentru decizie. Li se va decerna o medalie onorifică şi o diplomă, sub formă de fişă fiscală. Timp în care ministrul Sportului le va ţine un mic discurs, vorbind simultan în engleză şi franceză, apoi consecutiv în latină şi daca veche. Apoi vor fi băgaţi patru ani în carantină, până uită cum arată o ţară ca afară.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

baciu danut (16 comentarii)  •  30 aprilie 2017, 16:00

superb scris si din pacate atit de adevarat!!!

JFM (155 comentarii)  •  30 aprilie 2017, 16:21

Ministrule daca vrei sa te remarci pe ramura cara-le bagajele fetelor de la CSM,jupaneasa o sa-ti aprecieze efortul si o sa te scuteasca sa te mai prezinti la aeroport la campionii si campioanele olimpice.O sa inventeze o directie speciala pt asa ceva,are bani orasul.

Tudor (27 comentarii)  •  30 aprilie 2017, 17:26

Mishto degeaba, zero continut, nici o idee.

Livache (1 comentarii)  •  30 aprilie 2017, 17:51

Jos palaria, Marie.

Bogdan (5 comentarii)  •  30 aprilie 2017, 21:18

Savuros! Bravo!

Bogdan (9 comentarii)  •  1 mai 2017, 1:45

Draga Maria, nu vrei tu sa reinventam apa calda sau sa inventam ceva mai ''cool'', daca tot suntem asa de inteligenti? Pana cand o sa salivam la ce au altii? de ce sa nu saliveze ei! Si, apropo! Eminentele din presa, cred ca ar putea avea si idei de corijare al situatiilor de *** prezentate, nu doar pareri ironice!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează