Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Parlamentul are o grijă

Mesaj important pentru ţară, de la senatori: Cupa Campionilor prinde igrasie dacă echipa Armatei evoluează în noroiul din ligile inferioare

Permalink to Parlamentul are o grijă
marți, 18 aprilie 2017, 12:14

Legiuitorii noştri au legiuit tot ce era încă nelegiuit. Acum dezbat limita de viteză a promovării în fotbal. „După trei-patru ani în ligile inferioare, se va păstra sau nu valoarea mărcii Steaua? Vă rog să îmi răspundeţi, domnule Leş!”, zice senatorul Iulian Dumitrescu. Domnul Leş i-a răspuns, că doar ăsta era şi rezonul vizitei la Comisia de Apărare. Conform Agerpres, i-a răspuns cu o întrebare: „Aveţi dumneavoastră altă soluţie?”.

Doctorii, între ei
Ministrul Apărării a reluat explicaţia cu legea care îl forţează să cheltuie banii cetăţenilor în fotbalul profesionist: „Pierdeam marca nefolosind-o”. Deşi valabil doar dacă înlocuieşti unele cuvinte din lege, argumentul a ţinut în faţa senatorilor. Iată, există şanse ca Guvernul Grindeanu să pară competent. Ministrul Leş a prins încredere şi, după ce-a vorbit de lege, a scos la înaintare alţi termeni exotici, „activ patrimonial” şi „activ fix necorporal”. I-a liniştit pe senatori. Pentru a evita tăcerile jenante, social-democratul Şerban Nicolae a observat că „nu avem propriu-zis o problemă”.

Râncezesc titlurile olimpice
„Ne interesează o valoare de patrimoniu mare”, a insistat liberalul Dumitrescu, şeful Comisiei, „ca atunci când dumneavoastră vă terminaţi mandatul, marca Steaua să nu ajungă să valoreze de 10 ori mai puţin”. Sau, Doamne-fereşte!, să expire. Ca o conservă. Pe Cupa Campionilor scrie numai data fabricării, 7 mai 1986, nu şi termenul de garanţie. În plus, n-are capac, nici cu cheiţă, nici înfiletat. „Practic, asta este grija Comisiei şi a Parlamentului”. Că se demonetizează trofeele. Mucegăiesc medaliile olimpice pe baza cărora a fost calculată valoarea mărcii Steaua.

Industria de vise pe bani publici

„Am mai văzut în ţara asta companii, fabrici, uzine, ce vreţi dumneavoastră, distruse şi luate la preţuri de nimic”, s-a dezlănţuit senatorul Dumitrescu. Ar mai fi spus el şi altele, mai la obiect, dar era de faţă şeful Marelui Stat Major, gata să intervină cu activele corporale din dotare, dacă escaladează dialogul. Pe generalul Ciucă nu l-au întrebat nimic, cu ce echipă ţine, dacă a visat de mic să lupte în Afghanistan. Senatorii nu l-au tras de decoraţii, n-au muşcat din ele, să vadă dacă s-au devalorizat, de când stă la birou.

Avem şi noi şeicii noştri!
„Valoarea mărcii va scădea”, a avertizat liberalul Dumitrescu, „dacă la toamnă o să vedem echipa Steaua jucând cu FC Crevedia sau, mai ştii, cu FC Ciorogârla”. E limpede ce are de făcut Ministerul. Să se asigure că Steaua joacă numai cu nume mari: Juventus Colentina, Arsenal Flacăra Făget, Real Vărăşti şi Ajax Botoroaga. Un membru al Comisiei, amiralul în rezervă Vergil Chiţac, i-a urat echipei MApN să promoveze rapid ca Nottingham Forest. „Pădurarii” nu s-au relansat pe banii statului, ci pe banii unui şeic. Dar poţi să ştii până unde vor creşte salariile bugetarilor? Şi cât o să încaseze ministrul Leş mâine, pe vremea asta?

Pe final, senatorul Dumitrescu a pus o întrebare interesantă şi pentru contribuabili. Prejudiciul de 37 de milioane de euro, o dată recuperat de la Becali, va folosi la finanţarea echipei de fotbal a CSA? „Obligatoriu”, a răspuns ministrul. „Deci, obligatoriu, scurt”. Deci, iar îl obligă legea. Ce mai, îl condamnă să dea banii la fotbal.

Pe la Ciorogârla nu se trece!
Întors acasă de la serviciu, senatorul Dumitrescu a scris pe Facebook, adevărata grijă a politicianului român: „Le-am propus oficialilor MApN să găsim soluţii, inclusiv în ceea ce priveşte legislaţia”. Sigur, schimbăm şi Constituţia. Orice, numai să nu întinăm nobilul ideal la Ciorogârla. Parlamentul nici nu ştie cât de microbist începe să fie. Colegii liberali i-au dat temă lui Dumitrescu să se ocupe şi de marca Petrolul Ploieşti. Le-a promis că „se ocupă personal”, după Paşti. Îl cheamă degrabă pe ministrul Energiei. Apoi găseşte soluţii şi pentru brandul şi palmaresul Brătienilor.

Comentarii (12)Adaugă comentariu

Carol K (309 comentarii)  •  18 aprilie 2017, 13:01

N-au solutii.Se intalnesc sa spuna microbistul de rand "uite domne ce guvern preocupat de fotbal,de Steaua"....Pana acum nu au mai falimentat echipe de traditie ? Surpriza,suporterii in marea lor majoritate voteaza cu FCSB-ul lui Becali...De ce ? Pentru ca cealalta varianta e inca in perfuzii si nu vad sanse sa isi mai revina...O vor da unui alt finantator ? Sa i-o dea lui Firea,vad ca n-are nici o rusine sa bage bani in sportul municipal adica in spectacol.A promis fapte concrete prin care sa scoata la lumina aceasta Capitala si ofera spectacol si luminite...E bine !

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  18 aprilie 2017, 13:48

Parlamentul n are nicio grija ...metafora fie cu tine ...

Tatar (8 comentarii)  •  18 aprilie 2017, 13:51

Cea mai grava problema ce trebuie sa o rezolve guvernul este ...reimpropritarirea ciobanului!Adică sa fie ,,ajutat,,sa o mai fure odată! ȘI dacă le spui ca sunt politicieni fripturisti , diletanți sau...de carton SE SUPĂRĂ! Și ne condamna ca ...i-am JIGNIT SPUNĂND ADEVĂRUL! !!

GHITA (25 comentarii)  •  18 aprilie 2017, 14:25

Ore sa fie frica pierderi,,sponsorizarilor''sau este scris asa pentru cele cateva mii de sustinatori a ciobanului escroc,vad ca in cazul echipelor sustinute licit si mai ales ilicit de primarii tot cu banii nostri,nu prea va freaca grija

exidpol (100 comentarii)  •  18 aprilie 2017, 14:49

-adica vrei sa spui ca ...ii *** o grija?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  18 aprilie 2017, 17:51

Intentia domnului Iulian Dumitrescu a fost buna, dar se putea pregati mai bine. El trebuia sa puna intrebari si sa ceara solutii. Cu cit se finanteaza anual CSA si dupa care lege ? Unde este transparenta ? Citi bani va avea anual sectia de fotbal, ce salarii vor avea staful si jucatorii ? Ca ce, dupa ce lege l-au angajat pe Lacatus, ce atributii are si ce salariu ? Stie LEȘ ce bugat mediu au echipele care joaca azi in primavara europeana ? Cum are de gind sa asigure un astfel de buget ? Unde este Steaua azi ? Vrea el sa fie groparul ? „N-am solutii.“ „Stai tata acasa, n-ai ce cauta aici !“ La impertinenta cu care a raspuns si la timpeniile pe care le-a debitat acest individ care nu are nimic comun nici cu armata, nici cu sportul, putea si sa-l intrebe pe politrucul LEȘ daca doreste sa-l confirme pe Sadoveanu: „Ai auzit dumneata vreodată moarte de om să nu se afle și Leș să nu iasă la lumină.“ Sa-i amintesca ca si bolsevicii au trecut peste LEȘuri cind au format echipele ministeriale, cind au desfiintat proprietarii, cind au colectivizat, nationalizat si daca nu i se pare ca revine la anii de glorie ai bolsevicilor de dupa 1948. Putea sa-l intrebe daca este dispus sa platesca daunele pe care din prostie si inginfare le aduce Romaniei ? Caci exista azi tribunale internationale, iar daunele pe care Romania le aduce F C Steaua cresc minut cu minut ! Cine va plati ? Un lucru tot a reusit domnul Dumitrescu, prin atitudinea acestui individ depasit dar bine botezat, a demonstrat ca Puterea este in cirdasie cu Costel Taliban ! Pina acum s-au scuzat toti, l-au lasat chipurile singur, asa ca si cum ar fi fost actiunile unui om bolnav. De acum insa este clar, Romania este vinovata, asta chiar daca medicii il scot bolnav mintal pe Coslel Talipan. ------------------------------------------------- Dupa calculele unor evaluatori internationali daunele create F C Steaua de catre Romania se ridica actual la peste 500 milione EURO, iar asta cu ori fara marca. O suma derizorie avind in vedere ca Becali a mentinut vie Steaua din 2003 iar atunci cind angajatul administratorului Oprea incepea circul in asa zisa Justitie romana, Steaua batea campiona Europei Chelsea. Apoi Steaua s-a aflat pe locul 17 în clasamentul anului 2014 stabilit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), cu 205 puncte le devansa pe Borussia Dortmund (25), Manchester City (32) şi Roma (40). Astra Giurgiu pe locul 93, cu 130,50 puncte, Petrolul Ploieşti se afla pe 104 cu 125,50 puncte, CFR Cluj ocupa locul 178, cu 95,50 puncte, Universitatea Cluj poziţia 389, cu 62,50 puncte, ultima echipă din România prezentă în Top 500 era Dinamo, pe locul 453, cu 57 de puncte. Echipa anului 2014 este Real Madrid, cu un record de 381 de puncte. La CSU Craiova nu s-a mai obosit nimeni, s-au obosit insa niste judecatori romani care au calculat ca au de primit 240 milione daune doar de la FRF !!! Urmeaza apoi Romania cu alte daune imense caci politicienii au infiintat o clona iar echipa adevarata a fost data afara din Craiova. La fel cu Steaua, care a trebuit sa renunte la Academie caci tot tineretul a trebuit sa se antreneze in curtea unui liceu. Si azi oameni care valoreaza milione pierd cite 4 ore pina la terenul ce antrenament si inapoi. -------------------------------------------------- LEȘ si alti politruci ca el, cu buna stinta ori din prostie de neimaginat, aduc insa daune mult mai mari. Sint acte de inalta tradare, acesti bolovani destabilizeaza economia Romaniei, ameninta securitatea nationala. Daca o Firma ce-a functionat 15 ani va fi radiata din Registrul Comertului, acesta va fi un precedent extrem de periculos, o poarta spre nationalizari, colectivizari, ca in anii de glorie ai bolsevicilor. Spre exemplu orice bigudiu aflat actual intr-o functie ii va putea cere lui lui Lucescu fabrica de radiatoare inapoi, lui Negoita Dinamo, … Chiaburi, Fabricanti, Speculanti, Latifundiari, … care sug singele poporului si taranimii muncitoare, … nimic !!!, totul inapoi la popor !!!, ca-s prea prosti si depravati patronii, ca vor numai bani … si tot tacimul invocat de bolsevici dupa 1945. Si apoi vine tatucu Putin si va face stadion fara pista, va da gaze ca sa spargem seminte la cald si ne va apara daca mai vin odata imperialistii sa ne fure sfintele moaste.

Jos_cenzura (20 comentarii)  •  18 aprilie 2017, 18:46

Dumitrescu (ca si colegii de partid, dealtfel) este orice, dar nu liberal. Sau poate e liberal, in sensul cuvantului cum este folosit in SUA (un fel de semi-marxist).

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  18 aprilie 2017, 18:55

Doamna Andries, nimic desapre GIGI VALIZA in articolul dvs. , cel care a pus mana pe echipa de fotbal - folosindu-se de marca, sigla, titluri cucerite , in mare majoritate cu "ajutorul uniunii sovietice" - devalorizata la doar doua milioane de dolari , bani pe care i-a imprumutat lui Viorel Paunescu pt ca acesta "intrase in incapacitate de plata". Deci GIGI VALIZA si Viorel Paunescu au devalorizat acesta marca la doar doua milioane si cativa haidamaci votanti mirosind a seu...........Doamna Andries , poate erati ffff tanara in '89 dar tare bine si corect era ca cele doua echipe CSCA -Steaua (Secera) si Dinamo (Ciocanul) sa fie desfintate precum suratele lor mai mici : Dinamo Victoria, Flacara Moreni sau FC Olt iar astazi nu va mai faceati griji de epoletii si dezordinea din capul senatorilor fcsbisti. ............Apropo : astept ca UEFA sa nu dea voie ca echipa lui GIGI VALIZA sa poate jucata in cupele europene , chiar daca Agamita Dandanache - alias dl. Burleanu s-a antepronuntat , trimitans "scrisoare" ca totul este in regula si regulamantar in ceea ce privesc permutarile fcsbiste ale Targovetului.

exidpol (100 comentarii)  •  18 aprilie 2017, 21:48

-jignitor la adresa cui?

ticbis (126 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 9:53

Domnii senatori si generali fie habar n-au de legislatie si de amanuntele cazului marcii Steaua, fie fac pe prostii ca sa arunce praf in ochii naivilor. In primul rand, CSA-ul si-a "evaluat" marca la 3,7 mil pe an (fara TVA) si a solicitat in instanta despagubiri pe 10 ani (37 mil euro). Conform legii, instanta le-a stabilit taxa de timbru judiciar (proportional cu suma pretinsa) la cca 400 de mii de euro. Talpan a contestat aceasta taxa proband pe baza legii sub care functioneaza CSA-ul in cadrul MApN ca din toate veniturile extrabugetare pe care le atrage clubul din surse/contracte proprii, doua treimi se varsa la bugetul consolidat al statului si doar o treime ramane in bugetul clubului. Instanta i-a admis contestatia si i-a diminuat taxa judiciara cu doua treimi (stabilind-o la doar 130 de mii euro) pentru ca, intr-adevar, legea scuteste de taxa judiciara orice proces de pretentii in care sumele cerute drept despagubiri apartin si sunt destinate bugetului de stat. Pe cale de consecinta, indiferent care va fi valoarea despagubirilor stabilita de catre judecator, in bugetul CSA va intra doar o treime! In al doilea rand, CSA-ul n-are contabilitate separata pe sectii, are un buget comun din care se impart banii care acestea dupa anumite criterii clar stabilite prin regulamentele proprii; deci daca comandantii clubului vor directiona discretionar banii intrati in buget doar catre fotbal, vor risca sa fie acuzati de abuz in serviciu. De altfel, este publica si notorie declaratia lui Marcel Puscas care, din postura de sef al sectiei de fotbal a dezvaluit ca toti banii produsi de fotbal (de ex. banii incasati prin vinderea unui jucator) intrau in bugetul unic al clubului si erau distribuiti conform regulamentelor interne catre toate celelalte sectii. Oricat s-a zbatut si oricat s-a plans, n-a reusit niciodata ca banii din fotbal sa ramana la fotbal, pentru ca nu-i permitea legea. Asta a fost si motivul pentru care sectia de fotbal a CSA-ului ajunsese pe marginea prapastiei si la un pas de desfiintare, cu atat mai mult cu cat evolua intr-o competitie cu nuante profesioniste, complet diferita de celelalte sporturi. In al treilea rand, chiar daca (incalcand legile) din bugetul CSA-ului vor fi directionate sume mari de bani catre sectia de fotbal, astea vor putea fi cheltuite fie pentru intretinerea infrastructurii (stadion, sali de antrenament, aparatura sportiva) fie pentru cantonamente, echipament, etc. Insa NU vor putea fi cheltuite pentru salariile jucatorilor deoarece CSA-ul nu poate angaja fotbalisti pe statul de plata cu contract de munca decat daca-i angajeaza pe post de personal militar sau civil (incadrati in grilele legale de salarizare bugetara) sau daca-i plateste sub forma de indemnizatii si conventii civile (asa cum sunt platiti actualmente toti sportivii legitimati la Steaua, indiferent de sectie). Lucrurile sunt ceva mai complicate decat cunosc "domnii" senatori si generali; de asta proiectul CSA-ului cu echipa profesionista de fotbal este o utopie si nu se va realiza niciodata. CSA are marca Steaua si poate face o echipa profesionista doar daca va privatiza sectia de fotbal, adica doar daca va gasi un alt Gigi Becali, altfel nu are nicio sansa!

kla2005 (47 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 16:09

Suntem nebuni.... A innebunit societatea romaneasca! Steaua e pe masa unei comisii parlamentare...de aparare a tarii!!! Chiar nu se vede absurdul din titlul articolului??? "Parlamentul are o grija", iar grija asta e "marca notorie" Steaua Bucuresti ... Sa innebunesti nu alta!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 10:23

da, da… parafrazand titlul ionescian, tara arde, iar Cantareata cheala se piaptana

Comentează