Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Ministrul „Altă încălcare”

Când doi sinecurişti se ceartă, ministrul sportului profită şi avansează în carieră. Acum conduce şi FR de Tenis

Permalink to Ministrul „Altă încălcare”
duminică, 9 aprilie 2017, 10:18

Pentru şefia FR de Tenis concurează finul preşedintelui Iohannis, Marius Vecerdea, şi partenerul de dublu al lui Liviu Dragnea, George Cosac. Până aici, situaţia nu e cu nimic diferită faţă de alte sporturi. Câtă vreme bugetul federaţiilor este alcătuit majoritar din bani publici, alegerile din cadrul lor vor atrage astfel de poveşti de succes.

Poate e timpul ca aceşti candidaţi cu aureolă de relaţii să aibă şi ei un loc al lor în nomenclatorul profesiilor: sinecuriştii. Să-şi poată înfiinţa un sindicat, o ligă, ceva, să le apere drepturile. Să scoată o revistă de specialitate.

Game, set şi ordin
Aşadar, Vecerdea, organizator de turnee de tenis finanţate din banii sibienilor,  candidează iar la şefia FRT. De data asta, în prealabil, a reclamat în instanţă că unii votanţi din FRT nu au drept de vot. Instanţa i-a dat dreptate. Din 346 de votanţi au fost excluşi 292. Apoi, Vecerdea a contestat organizarea Adunării Generale şi a solicitat intervenţia MTS. Situaţia, din nou, nu e prea diferită de cea din alte federaţii. Doar că acolo lipsesc contracandidaţii care să-şi dorească victoria.

Urmează partea palpitantă. Ministerul ia situaţia îmbârligată de corniţe şi codiţe. Prin Ordinul nr. 330/05.04.2017, dispune „anularea desfășurării Adunării Generale Ordinare a Federației Române de Tenis”. Anulează organizarea alegerilor adică. Ordinul, explică ministrul Dunca, pentru Agerpres, este „legal, fundamentat pe prevederile legale în vigoare (Legea 69/2000, HG 884/2001, HG 11/2013)”. Mda. Cărtărescu părea dur în consideraţiile sale privind nivelul intelectual al Cabinetului Grindeanu. De fapt, era indulgent. Iată că ministrul sportului nu e capabil să citească un text de lege fără să-şi mişte sforile.

Pristanda la MTS
Conform actelor normative sus-menţionate, ministerul poate dispune, cel mult, „suspendarea unei decizii a organului de conducere” din federaţii. Nu poate anula decizii şi nu poate lua decizii în FRT. Autonomia federaţiilor sportive reprezintă motivul pentru care MTS a stat pe margine în litigiile de la box, patinaj, ciclism, hochei. A tăiat finanţarea, atât.

Ministrul Dunca se lasă convins şi nu prea de concluzia instanţei. Simte nevoia să mai numere o dată steagurile de la Prefectură. Comandă „o acţiune de control”, „cu scopul de a stabili cu exactitate, motivat și argumentat, numărul membrilor afiliați la FRT”. Să sperăm că nu-i dă cu virgulă, după acest audit extern al unei hotărâri judecătoreşti. „Trebuie să acţionăm în spiritul şi în litera legii”, spune Dunca. Litera, ehei, litera! Deocamdată, se află în etapa de bastonaşe, zale şi noduleţe. Mai are până la litere şi la scris demisii.

Atacatul şi „atacabilul”
În spiritul difuz al ierarhiei de partid, ordinul acesta trage de timp pentru Cosac. „Exclus să fie vreo presiune politică”, comentează acesta, în „Adevărul”. Sigur că nu! Presiune e când preşedintele Senatului României îţi cere ţie, licurici, să probezi cu date un atac chimic. Vecerdea n-ar fi câştigat oricum, crede preşedintele en titre.

Bâzâind eroic sub eticheta de perdant, Vecerdea se face mic. Se împătureşte ca musculiţa ingenuă într-o pânză de conspiraţii posibil planetare. „Sunt o persoană atacabilă, sunt finul lui Klaus Iohannis”, spune sibianul, pentru publicaţia citată. Meseria asta de cumetrie are şi riscuri.

Şi-acum, să ne întrebăm pentru ce? Pentru ce un ministru încalcă legea? Pentru ce şarada cu votanţi şi parada cu victimizaţi şi învingători cerţi? Pentru postul de „contemporan al lui Halep”. De gestionar al unui milion de euro, porţia tenisului de la MTS pe 2017. O firimitură faţă de cozonacul CSM Bucureşti. Dar sportul alb s-a răspândit, în ultimii ani, mai mult printre politicieni decât printre copii. Dacă primul şi al doilea om în stat îl practică, iar al treilea om adună  mingile, să conduci FRT e ca şi cum ai conduce, practic, ţara. Şi ai vinde şi bilete la spectacol!

Comentarii (19)Adaugă comentariu

florin (48 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 11:16

''Şi ai vinde şi bilete la spectacol!'' La club Pamira Sibiu sau la Fortaleza, undeva prin Brazilia.

gicacontra (13 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 13:20

Federația Romană de Tenis Sunt doua găști, Chestorul- Finul , care se bat pe organizarea meciurilor de Fed CUP (asocierea cu Simona Halep si echipa) si Davis CUP , organizarea WTA OPEN (250.000$) , organizarea turneelor Futures , cumpararea baloanelor presostatice din bani publici , administrarea Centrului Național de Tenis ( 14 terenuri de tenis ) refacerea fostului Tenis Club Bucuresti (bani de la loteria romană). In 2015 cei doi si au dat mâna la Sibiu si au organizat Cupa Davis . Ar fi interesant decontul . Continuarea ..........

florin (2 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 13:39

Ce-mi place la tine te pricepi la toate,dar nu esti independenta dpdv jurnalistic,pacat.

Carol K (309 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 14:57

Sa nu-i dam idei duoaamnei,acum se supara si bafa vreo 5 milioane intr-o nou infiintata sectie de tenis la CSM !!! ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

george (7 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 14:58

Nu poti sa scrii si de ceva poizitiv, ca de tatuca Ioanitioaia in ultima vreme?

kos_tyn (14 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 15:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cer schimbarea numelui Romania in RSR, Costica Taplanicus, cetatean italian, domiciliat in Roma, strada (383 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 16:28

Mi se pare imens ca din 360 de ciumpalacos sa aiba 290 drept de vot. Poate invers, 292 nu au drept de vot, ca semneza cu x si nu inteleg nici alba-neagra. Esti sigura pe cifre ? In Aromania, FCRSRSA, Valahia, Persia Carpatina ori cum i se se va spune pe viitor – caci Romania e un nume inexistent, ales fara protocol, nu exita nici un document care sa vorbeasca de romani pina la botezul moldovenilor si albanezilor, fara acordul Romei, ales asa cum si-a botezat si Gica Berbelica fata Madona - normal ar fi ca 292 sa nu aiba nici o treaba cu tenisul, deci sa nu aiba drept de vot. Cine se mai murdareste ? Politica „sociala“, functii, apoi vin si fripturile, ca asa-i in tenis. Fotbalul e mai mediatizat si tot sint probleme mari de legalitate. Vorbesc de FRF, nu numai de asa zisele centre de excelenta. In aceste conditii ar fi mare mirare sa mai existe in Functisatan, ori RSR daca preferati, o alta federatie care sa functioneze „mai legal“ ca cea de fotbal. O fi adevarat ? Ar fi tare. Tot noaptea ? Vorbeste (inca) vecinul meu de scara la Roma, tenis-man lunga unguru Lacatos, ca clean-vece-daru ala de calitate din minister a interis Adunarea Generala noaptea ca hotii, cu doar 12 ore inainte de eveniment, fripturile era deja puse la de-congelat, persanii – dupa noul studiu al sefului PromaniaM sinteti persani- era deja la Budapesta, ori pe viitor poate Londra, Paris, Viena, daca va place mai mult, ca gusturi aveti. Ori Las Vegas, ca tot ati pina si Texas in Scornicesti. Ba, in acesta idee cu Las Vegas da Dimbovita va recomand ca romanii Base si Elena sa faca un fiu – cel mai nine la poarta alba a sarutului - si sa-l numeasca Elvis Basescu. Sa-i dea o chitara da mic, o secera, un ciocan si o nicovala. Ha, ha, ha, ...

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 17:07

multumesc, am corectat

Marius Vecerdea (2 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 22:30

Doamna Andries! V-am mai spus in urma cu un an: va recomand sa ascultati si persoanele despre care faceti scriere (sau vorbire), inainte sa faceti judecati de valoare sau de caracter despre acele persoane. Insa daca v-am rugat sa ma ascultati si pe mine anul trecut, dupa un articol jignitor la adresa mea, m-ati atacat si mai tare. Asta este, am inteles mai bine sensul dumneavoastra de a fi, il respect, ba chiar mai mult va recomand in continuare sa luati in considerare faptul ca o astfel de atitudine este nociva propriei sanatati. In ceea ce priveste agresivitatea (asa cum o inteleg eu din scrierile dumneavoastra cu atac la persoana), va spun ca studii de specialitate foarte bine documentate arata clar ca agresivitatea genereaza si mai multa agresivitate, si evident conform unei logici simple escaladeaza pana la momentul in care exista "un castigator", agresorul suprem, si "un invins" agresorul mai mic, care se retrage sau pur si simplu moare (din pacate asa se intampla in aceste razboaie criminale ale planetei, si vorbim de milioane de morti, nu numai in razboaie armate, dar si de razboaie comerciale sau razboaiele "big pharma"). Asa ca va recomand cu mare caldura o alta varianta, una din invataturile mele obtinute printr-un proces intens de dezvoltare personala si spirituala: varianta de a trata agresiunea cu compatimirea persoanei agresor, prin identificarea cauzelor, prin chiar sprijinirea agresorului de a intelege si descoperi ca non-agresiunea sau alte calitati umane precum demnitatea, respectul fata de lege, respectul fata de oameni sau chiar iubirea, pot face diferenta si pot produce pe termen lung mai multe beneficii decat ne putem imagina. Pe "fond"-ul articolului dumneavoastra (folosind un termen juridic, dupa ce am inceput sa ma reprezint singur in instante) vreau sa fac o precizare interesanta, sa va vorbesc despre riscurile mentionate cu privire la riscurile "meseriei" la care faceti referire. Am observat ca aceste riscuri apar intr-o societate in care normalitatea, data de prejudecati si perceptii precum ale dumneavoastra, (si nu este aici si acum cazul sa discutam despre filozofii si istorii care arata cum am ajuns la aceasta stare de fapt) pune eticheta de "beneficiar de drept" al persoanei mai putin influente din relatia de "cumetrie" la care faceti si dumneavoastra referire. Ba mai mult chiar, eticheta de neavenit, necalificat, prostalau (folosit recent chiar de un parlamentar ingenios in cazul conflictului de interese), un om necalificat pentru orice post, sau mai bine zis calificat doar pentru termenul de interesat fara nici un fel de calitati. Si daca toata lumea nu mai respecta omul, ci doar traieste in mireasma unor prejudecati unde criteriile de competenta si integritate sunt niste termeni extraterestrii, atunci va intreb: oare aceasta stare, iata devenita normalitate, ii pune pe acei "eroi perdanti si mici" (asa cum ii vedeti, si cu regret o spun, si cu incredere ca o sa descoperiti o fanta mai cuprinzatoare prin care sa descoperiti minunile acestei lumi) in pozitia de "never qualified " pentru aceasta societate? Precizez ca expresia "atacabil" nu imi apartine, ci a fost perceputa de autorul ei, si se pare ca si de dumneavoastra, in cheia acelei normalitati explicata mai sus. Nu sunt nici macar finul Presedintelui tarii, iar relatia cu Presedintele intr-o societate care defineste normalitatea descrisa mai sus, iata va aduce chiar si pe dumneavoastra in situatia de a nu putea vedea o alta eticheta pentru persoana mea decat atacabil. Pentru cei mai fara demnitate, "smecherasi" asa crescuti de aceeasi societate, frica de adevar si de dreptate, face ca situatia unui Presedinte demn, corect, neafiliat la vreo gasca de interese, sa creasca proportional chiar vointa unora de-a ataca orice persoana relationata cu Presedintele, deci sa exarcebeze definitia de "atacabil". Imi exprim speranta ca nu faceti parte dintre acele persoane care poarta "in spate" povara unui indemn de atac, conditionat de vreo plata pentru calitatile dumneavoastra de jurnalist, ci doar sunteti in situatia de a vedea doar printr-o fanta anume. Pentru rezolvare, primul pas este acceptarea, apoi totul merge mai usor pana sa descoperiti lumea asa cum cu totii avem sansa data de Dumnezeu (sau de o forta divina) sa o vedem. Va stau la dispozitie, dupa o eventuala acceptare. PS: Bisturiul observatiilor este un termen agresiv. Sexul slab este o gluma misogina doar pentru cei care echivaleaza cuvantul "slab" din expresia folosita si de dumneavoastra, cu "femeiesc". Eu sunt printre cei care nu echivaleaza aceste termene in acea expresie, insa consider ca daca il mai folositi nu numai ca o sa continuati sa va victimizati, dar chiar deveniti victima.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 11:49

daca e „jignitor” articolul, ne vedem la tribunal. astept sa negati si faptul ca ati organizat turnee de tenis pe bani publici

tavi (1 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 23:53

CE a facut pentru copii? Cate cantonamente externe a organizat pentru ei? Dragomir a reusit cu mai putini bani.Conducerea actuala mergea la Grand slam uri s o urmaresca pe Simona , (o fi cheltuit ei din buzunarul lor ).A contribuit federatia la cresterea Simonei,Irinei,Soranei etc.

gicacontra (13 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 0:05

Marele AGRESOR a început sa dea lecții !

Carol K (309 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 1:47

Ce "acuzatii grave" avea comentariul meu ca v-a speriat atat de rau ? Mai bine nu aparea nimic,niciun cuvant...am gresit,OK...nu aparea,intel;egeam si asa nu trebuia sa va dati voi atat de importanti...Decat sa ma puneti intr-o situatie atat de penibila cu aprecieri de genul asta mai bine nu aparea nimic, intelegeam eu din prima despre ce e vorba,de acum incolo stiu ce am de facut.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 11:41

moderarea e perfectibila, se mai intampla si din astea

Vladimir Cinezan (82 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 7:04

Doamnă, continuați atacurile veninoase la „tot ce mișcă-n țară”, din postura de jurnalist infanterist prin șanțurile săpate de confrații de la Gazetă, cei cu pușca gemând de gloanțe oarbe. Continuă gafele și atacurile Gazetei la adresa bunului simț, deci vă invit să veniți ca spectator fidel la partida de handbal feminin ce va avea loc astăzi între echipele din Călărași și Odorhei, anunțată de „specialiștii” gazetei. Probabil ne veți oferi și o cronică a acestei partide pe care, conform Gazetei, o vom savura și din fața micului ecran. Așteptăm să vedem la lucru puternica echipă feminină de handbal din Odorhei... Alfabetul, bată-l vina ! Pentru voi F și M seamănă, deci vom vedea la lucru echipele de handbal Meminin și Fasculin. La mai mare, jurnaliști specializați în fenomenul sportiv !

Gareth Edwards (19 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 8:59

Finalul e superb de-a dreptul...Felicitari!

Marius Vecerdea (2 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 1:14

Doamna Andries. In nici un caz nu am mentionat ca acest articol ar fi jignitor la adresa mea. (ci, doar cel scris cu un an in urma). Dar din nou va recomand sa faceti un "self check" la propria constiinta, si sa va intrebati de unde apare in dumneavoastra aceasta samanta de scandal pe modelul: "hai la Tribunal"? In ce priveste folosirea banilor publici pentru organizarea unui turneu din circuitul ATP, o sa fac un efort special din respect pentru cititorii acestor randuri, (cu precizarea ca pentru dumneavoastra, v-am tot oferit prilejul sa ma ascultati si sa va pot oferii documente revelatoare atat cu privire la modalitatea in care se cheltuie banii publici la Sibiu dar mai ales cum se cheltuie banii publici la Bucuresti sau in alte locatii interesante din Romania, dar ati tratat invitatiile mele cu dispret si chiar cu aroganta, scriind inca un articol denigrator, fara multa documentare prealabila). Deci, Primaria aloca bani publici anual, atat pentru Agenda Culturala, cat si pentru Agenda Comunitara si Agenda sportiva, in baza unui ghid de finantare impresionant cum nu exista in multe locuri din Romania, ba chiar as spune ca este unicul loc din Romania. Principiul cel mai de pret la baza emiterii Ghidului de finantare pentru Agenda sportiva este TRANSPARENTA, asa cum nu o mai gasiti la vre-o alta institutie publica din Romania, cu precizarea ca aceasta calitate lipseste cu desavarsire la autoritatea publica numita Federatia Romana de Tenis, unde se cheltuie cu totala lipsa de bun simt, mult mai multi bani decat la o sarmana agenda sportiva din Sibiu (ca si titlu de referinta precizez ca suma totala anuala pentru toate proiectele finantate de Primaria Sibiu pentru toate sporturile este egala cu suma cheltuita din bani de la bugetul statului de catre FRT!!!!, fara sa punem la socoteala veniturile imense ale FRT provenite din exploatarea Centrului National care apartine tot Statului si primit "moca" de catre FRT la pachet cu sume de la bugetul public pentru plata cheltuielilor de intretinere si utilitati, precum si de veniturile mai imense provenite din exploatarea organizarii evenimentelor echipelor Romaniei (oare aceste venituri sa le trecem la categoria venituri proprii pentru interesele personale ale conducerii FRT, sau la venituri considerate publice? oare echipa nationala a Romaniei apartine cetatenilor Romaniei sau a unor neaveniti de la conducerea FRT)? In ce priveste supravegherea si controlul, modului in care se cheltuie fondurile din cadrul Agendei Sportive ale Primariei Sibiu, iata ca avem urmatorul mecanism de verificare: Audit intern apoi Audit extern. Cu toate acestea, nu stiu cum se face ca, Curtea de Conturi isi gaseste in fiecare an timp special sa verifice fix Agenda sportiva din Sibiu, ba mai mult anul trecut a venit "cu dedicatie", trimisi cu delegatie speciala data "cica" de anumite reclamatii cu surse sigure :)))))), tocmai pentru a verifica nici mai mult nici mai putin decat 6 saptamani, fix precis evenimentul din lista lor speciala: SIBIU OPEN. Dupa ce au reusit sa descopere si grauntele de zgura din pantofii jucatorilor din 15 tari participante de pe 4 continente, (fara gluma, au cantarit si calculat fiecare gram de zgura folosit ptr aducerea terenurilor la standardele internationale cerute), ba chiar si puful mingilor dispersat in neant de loviturile fulgeratoare ale rachetelor (tot fara gluma, au verificat si calculat fiecare minge folosita si gradul de uzura dat tocmai de pierderea acelui puf de lana virgina), sau mai rau, ultima scobitoare folosita la masa festiva de catre te miri ce sotie sau iubita a vre-unui jucator mai putin bine clasat (tot fara gluma, au verificat fiecare inghititura de apa sau gatorade pana si a ultimului posibil clasat invins in orice faza). Dupa 6 saptamani le-am sugerat ca poate ar putea sa descopere ca apa cheltuita pentru indepartarea rezidurilor *** ale jucatorilor de pe fundul vasului de toaleta, a fost cheltuita in exces si ca poate exista o mica bresa neprevazuta in mod expres in grilele atat de amanuntit organizate din ghidul de finantare al "bietei" Primaria Sibiu. Si dupa lungi dezbateri cu privire la oportunitatea mentionarii in raportul de control al unei eventuale cheltuieli neconcordante cu niste norme inventate cu dedicatie speciala, doar de dragul unei scrieri victorioase cerute cu insistenta de la "centru" drept trofeu, cu motivatia, ca nu poate exista prostie atat de mare incat un cetatean sa faca acest efort imens fara sa ramana cu niste niscaiva parale in buzunar, Comisia de control decide totusi ca "prostul" cel mai mare (asta este normalitatea de care va scriam in comentariul de mai sus, asta este eticheta intr-o Romanie in care buna credinta si respectul pentru comunitate este tratata ca o gafa monumentala de prostie) isi merita soarta de cetatean de buna credinta al Sibiului, plecand cu-ngrijorarea ca odata ajunsi la centru sa fie rastigniti si luati ca incapabili. Doamna Andries, sunt singurul organizator de turneu de tenis international din Romania care a creat toata infrastructura necesara pentru indeplinirea standardelor internationale la cerintele ITF, ATP si WTA, din surse proprii, dintr-o munca imensa prin toate colturile lumii. Suma primita din bani publici, este strict pentru organizarea evenimentului, iar la amenintarea Comisiei trimise de curtea de conturi, am invitat membrii Comisiei sa verifice si fondurile si toate actele contabile pentru a descoperii ca intr-adevar sunt "prostul" suprem, nemaiintalnit de ei in Romania, care mai pune si bani din buzunar pentru a creste prestigiul comunitatii sibiene!!! Au plecat inmarmuriti de "nebunia" unui pasionat al sportului si al Sibiului, si cel mai probabil au cerut clementa in fata unui Dumnezeu al lor, pentru indrazneala de a chinui mai multi oameni, in numele unor *** care distrug aceasta tara. Mai mult decat atat, din responsabilitate pentru cheltuirea banului public, imi fac in continuare judecati cu referire la oportunitatea oricarei cheltuieli. Doamna Andries, nici nu se pune problema de legalitatea cheltuielii, sau nici macar de interesul unui castig (sau mai bine zis unei balante pe zero) ci strict de oportunitatea in raport cu dorintele comunitatii si a societatii. Mai mult decat atat, sunt gata sa renunt la SIBIU OPEN daca comunitatea decide ca beneficiile unei astfel de existente a turneului nu sunt echivalate cu valoarea sumelor cheltuite. Eu as putea sa fiu subiectiv, pentru ca sunt pasionat si direct implicat in organizare, dar rapoartele facute de experti din Romania si din afara, cu referire la ratinguri si audiente indica un rezultat foarte bun cu referire la promovarea sportului dar mai ales a Sibiului. Va stau la dispozitie, atat cu rapoartele internationale, cat si cu orice alte verificari. Cu conditia sa vedem (bara la bara), deconturile din bani publici ale FRT, rapoartele Curtii de Conturi (care culmea nu au ajuns niciodata pe la ei, nici nu aveau cum atata timp cat sefii CC joaca tenis prin zona lor de actiune, asta este cand ai sediul in Bucuresti, se mai intampla) sau mai precis, deconturile turneului WTA de la Bucuresti (cu multi bani optinuti printr-un referendum al Guvernului Ponta, sau anul trecut, cu bani proveniti de la Minister si obtinuti in numele LOTULUI OLIMPIC AL ROMANIEI, desi banii au ajuns la jucatoare straine care dupa 3 saptamani au jucat impotriva Romaniei chiar la Olimpiada!!!asta chiar se incadreaza la fapte deosebit de grave impotriva intereselor Romaniei. Adica banii Romanilor sunt cheltuiti cu titlul si in numele LOTULUI OLIMPIC AL ROMANIEI, dar sunt distribuiti unor straini care concureaza IMPOTRIVA ROMANIEI. Domnul Tolontan este la curent cu aceste documente, dar refuza sa le publice sau sa vorbeasca despre subiect, in numele unei interpretari subtile ale principiului ne-interventiei in partea vre-unei gasti. De parca "gasca" cetatenilor Romaniei se supune aceste definitii atat de fine. Iar la final va mai spun un secret: daca maine as desfinta baza sportiva Pamira, pe care am creat-o, si as investii in orice alt domeniu pe acel teren, as fi de 10 ori mai avut. Sau daca as vinde tot, si as pleca in SUA, unde am cetatenie si oferte greu de refuzat de majoritatea masiva a romanilor, as fi probabil de 20 de ori mai avut (nu folosesc cuvantul bogat tocmai pentru ca bogatia se poate masura si la nivel sufletesc si spiritual). O viata linistita va doresc, tuturor cititorilor acestor randuri, si va doresc sa descoperiti valorile si principiile pe care am avut eu bucuria sa le cunosc. PS: Daca doriti sa aflati totusi, motivatiile personale pentru care am decis sa candidez la FRT, va stau la dispozitie la adresa: [email protected]. Doamna Andries va multumesc ca existati, si prin aceasta imi oferiti oportunitatea sa-mi descopar calitati de care sunt uimit chiar si eu, dar si pentru oportunitatea de a transmite unui grup insemnat, se pare obtinut cu multa munca de dumneavoastra, a cititorilor pe care ii atrageti. Va multumesc si pentru ca imi publicati neconditionat comentariile mele. Mi-ati umple inima de bucurie daca ati face din aceste comentarii un articol (si cred ca si inima multor cititori ai dumneavoastra).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Popescu Traian (1 comentarii)  •  15 aprilie 2017, 5:41

Sunt de mai multi ani intr-o relatie cu cei care conduc tenisul romanesc.deoarece am doua fete care practica tenisul de performanta,una dintre ele a fost componenta a lotului national U 12.Informatiile care le detineti despre tenis sunt dispersate si articolul dumneavoastra e scris "pe genunchi" fara a fi facuta o documentare profesionista. Am sa va transmit doua puncte de vedere : -deciziile in tenisul romanesc de 25 ani nu le iau cei care se ocupa cu adevarat de acest sport(cercetati functionalitatea cluburilor de tenis din Romania ce au participat la Adunarile Generale ale FRT de 25 ani) -cei care au condus tenisul romanesc,pot generaliza la sportul romanesc l-au confiscat in interes personal,ca si politicienii nostrii care considera aceasta tara ca propria mosie Nu cred ca mai e ceva de spus,doar ca inainte de a scrie un astfel de articol v-as ruga sa aveti minima curiozitate de a citi si ceea ce propun candidatii la sefia FRT.

Ovidiu (1 comentarii)  •  15 aprilie 2017, 12:10

Bravo Marius ! Pertinent si la obiect. Sustinere totala !!!

Comentează