Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Au pus şi „stejarii” pe butuci

„Astăzi rugbyul românesc a pierdut tot”, a scris căpitanul „stejarilor”, Mihai Macovei, pe Facebook. România a fost depunctată şi ratează Cupa Mondială, pentru că a folosit un jucător neeligibil din Tonga. World Rugby a depunctat, din acelaşi motiv, Spania şi […]

...

Pârăşte-i, Dică!

Când ia o decizie, Dică simte nevoia să anunţe public. „A fost decizia mea ca Alibec să nu facă parte din lotul pentru meciul cu Craiova”, a spus antrenorul FCSB. „Nu vreau să intru în amănunte”. Amănuntul, în acest caz, […]

...

Bugetari rataţi

După înfrângerea lui CSM Bucureşti în semifinala Ligii, scor 20-26, Gabriela Firea are unele motive să-şi reconsidere strategia de shopping. De 15 milioane de euro, edilul putea comanda ceva mai drăguţ în locul magneţilor de frigider de la Budapesta. De […]

...

O afacere cu mai multe cocoaşe

Ocupată până peste cap să combată traficul de leurdă, ANAF n-a observat că s-au scumpit urzicile. Altfel ar fi descins la sediul firmei Lotus Perfect Products SRL, să dea un ochi prin contabilitate. În doar patru zile de la înfiinţare […]

...

Rachetă-n prepeleac, statuie de stat

Dinu Pescariu e ca fratele gospodar al lui Dănilă Prepeleac. Pe ce pune mâna, terenuri, baze sportive, licenţe informatice, pune şi statul român mila. E încă acuzat în Dosarul Microsoft 3, de spălare de bani, printre altele. Dar judecata a […]

...

Steaua lui Frankenstein

CSA şi echipa lui Becali au totuşi un lucru în comun: decupează din reguli şi din istorie doar peticul de care au nevoie

Permalink to Steaua lui Frankenstein
vineri, 31 martie 2017, 9:31

Dincolo de hotărârea judecătorească, prin care echipa lui Becali pierde dreptul la numele Steaua, începe jungla. Luptând să supravieţuiască în memoria colectivă, fiecare tabără trage de lianele ei, de sforile ei, de pârghiile ei, de generaţiile ei. Pe celelalte le alungă din poze.

Pentru FCSB, regulile vor fi pliate de FRF şi LPF. Articolul 2, alineatul 1, din Regulamentul FRF, ediţia 2016, prevede că echipele pot solicita „schimbarea denumirii sub care figurează ca membri afiliaţi  numai în perioada dintre două ediţii ale campionatului”. Alineatul  4 adaugă că depunerea cererii este posibilă numai între 1 şi 30 iunie. Dar, fiind vorba de Gigi Becali, afiliatul nostru, clientul nostru, orice dată şi orice oră se pare că sunt optime pentru depus formulare. „Cu siguranţă se va aproba, nu este niciun fel de problemă”, s-a antepronunţat un membru al CEx al FRF, citat de digisport.ro.

Pe aici, prin MTS, se trece!
Cât despre CSA, această grupare se supune umil şefilor din fotbalul municipal. „Vom porni de unde ne va înscrie AMFB-ul„, a declarat, în conferinţă de presă, comandantul Cristian Petrea. Deocamdată, AMFB-ul nu permite înscrierea directă în Liga a 4-a, dar, la sfârşitul sezonului competiţional, regulamentul poate fi rechiziţionat, încartiruit şi instruit, astfel încât să corespundă nevoilor Armatei.

Ca detaliu de atmosferă civilă, AMFB-ul n-are dreptul să organizeze competiţii, din 21 noiembrie 2016. După o inspecţie prin actele asociaţiei, MTS a dat Ordinul nr. 1073, prin care retrage certificatul de identitate sportivă. AMFB a contestat la tribunal decizia şi şi-a văzut de treaba organizatorică, scrie site-ul sportb.ro. Procesul e pe rol la Curtea de Apel Bucureşti, cu primul termen pe 5 aprilie.

Din fericire pentru Armata nerăbdătoare, ordinul cu pricina a fost dat în anul tehnocrat. Numai o scăpare inexplicabilă l-a păstrat în vigoare. Probabil ministrul Dunca încă radiografiază prin sediu. Dacă nu anulează regretabila moştenire, se va trezi cu radare la poarta MTS. Şi cu tancurile ataşate de ele. Când e vorba despre fotbal, MApN nu umblă cu mănuşi de camuflaj.

Finul primar, naşul contribuabil
Echipa antrenată de Ion Ion va evolua pe terenurile de antrenament din Ghencea. Trebuie amenajate până la toamnă, dar „avem soluţii”, susţine şeful CSA. Şi bani publici să le pună în practică. Becali contează pe afinităţile cu Primăria Capitalei: „Eu am stadion, Arena Naţională, că o am pe fina la Primărie„.

Bătălia retorică nu se dă pentru a cuceri mulţimea de suporteri. Se dă pentru a-i convinge pe fanii din fruntea instituţiilor să pună ştampila cu „garantat”. Spectacolul declaraţiilor nu e destinat maselor, ci găştilor din arborele birocratic. De aceea nu s-a grăbit Becali să ţină cont de verdictul din Apel. Pentru că are încă acces la unele butoane, nu mai vorbim despre panoul de comandă din Federaţie. Nici nu trebuie să formuleze Becali doleanţa, că se aprinde ca pomul de Crăciun sau ca televizorul cu lămpi, când dai cu pumnul în el.

De aceea se grăbeşte CSA să-şi popularizeze „proiectul mic”. Nu se ştie cât durează mandatele, cum se schimbă gărzile prin birouri. Dar, în ciuda vitezelor diferite, cele două tabere au un lucru în comun: lipsa de respect faţă de regulile fotbalului. Interpretarea e în toate, ca stejarul în ghindă. „FC poate veni şi de la fă ce…”, filosofează federalii.

Continuatoarea Stelei suntem noi”, insistă comandantul Petrea. Continuitatea asta include 14 ani neîntrerupţi de vise. Armata a sforăit în bocanci şi-acum se recomandă drept Frumoasa Adormită. Somnul CSA, nu altceva, l-a produs pe Becali patron în fotbal  şi a alimentat hegemonia lui asupra jucăriei generalilor.

În loc să-şi asume mutantul juridico-sportiv, născut prin privatizare, cu tot cu morala de rigoare, Armata repetă figura. O produce pe mireasa lui Frankenstein şi-i dă vocea suavă a Fiarei. Totul, după acelaşi tipar de cârpeală, uşor de destrămat în instanţă, dacă există voinţă politică.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

dan (50 comentarii)  •  31 martie 2017, 10:22

Daca Gigi decarta atat cat vroiau bravii armatei si se abtinea sa faca misto de cativa generali si colonei toate erau bune si frumoase . Adica orice onoare are pretul ei . Steaua ramanea Steaua , banu' era bun luat si toata lumea era multumita cu batista pe tambal . In acest moment exista pericolul ca la cel mai mic derapaj al echipei Becali s-o bage in insolventa si apoi in faliment . Pentru ca nu mai e Steaua si n-o sa-i mai fie teama de nici o reactie , a suporterilor sau a fostilor componenti sau mai stiu eu a cui . E un pericol real si extrem de grav . Poate fi inceputul sfarsitului pentru o mare echipa . Mai ales ca celalat proiect , cu Laca in frunte si cu un antrenor necunoscut practic ( mare jucator in schimb ) nu pare ceva de succes , sa fim seriosi .

Carol K (290 comentarii)  •  31 martie 2017, 10:30

Cand unii castiga niste alegeri unde participa aproape singuri deduc din start ca fanteziile lor bine ascunse trebuie puse in practica din acel moment pentru ca prin vot poporul a decis ca asa e bine.Cum ar veni poporul a votat ca Steaua lui Talpan sa intre direct in liga a 4-a (de ce nu in a doua,daca e sa le dau idei)... Tot poporul a votat ca banul public sa mearga in stadionul din Ghencea lasat in ruina de brava si neinfricata armata romana care stadion in cativa ani se dezintegra asteptand sa se intample ceva acolo si tot Armata Romana isi fixeaza bugete minuscule pana va promova in liga a doua "dupa aia vom mai vedea"...Adica poporul a votat ca banul public sa mearga in diferite buzunare si conturi de unde o parte sa se indrepte in salariile sportivilor profesionisti iar o parte acolo unde vrea "fina" sau "domn comandant" adica ne intoarcem in anul 2003 cand niste generali la acea data au vrut sa scape de-o grija si i-au dat-o ciobanului de Becali sa o puna el pe picioare dupa aia mai vedem noi.Partea asta cu "mai vedem noi" nu i-au spus-o,l-au lasat sa creada ca-i a lui definitiv.Probabil asa votase poporul la alegerile de atunci.

punga68 (7 comentarii)  •  31 martie 2017, 10:59

Nici ca se putea mai bun comentariul lui Carol K,excelent.Ca de altfel si aricolul Mariei.Dar totusi ce naiba facem cu astia?....

Popa (43 comentarii)  •  31 martie 2017, 11:04

Proiectul CSA este nascut mort . Din pacate ... Nu se va putea trece peste taxa anuala de 3,5 mil euro , pe care a stabilit-o firma angajata de Armata si platita din bani publici , sa evalueze "Steaua" ! Orice investitor strategic gasit de Lacatus& Co va trebui sa achite acesta suma daca nu se doreste incalcarea legii . PS Ion Ion este colaborator , nu este angajat .

vasco (303 comentarii)  •  31 martie 2017, 11:22

Dar la ipoteza(utopica,desigur)ca sa fi trait noi intr-o societate normala si unul ca becali sa nu fi putut face manarelile prin care a intrat in posesie v-ati gandit?Toate discutiile de acum nu ar mai fi fost posibile,dar asa e la noi,arunca un nebun un bolovan in apa si toti destepti nu-l mai pot scoate.Cand il aud pe ilie nastase cum zice ca Steaua ar fi disparut fara becali...imi dau seama ca ani de zile am avut drept idol(sportiv desigur)un....om mic. Baaaah,becali,ti-a reusit sa distrugi Steaua.Ia-ti FCSB si ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1347 comentarii)  •  31 martie 2017, 11:48

fireste ca luam in calcul ipoteza asta, care moare ultima

Doru (13 comentarii)  •  31 martie 2017, 12:08

”Ce naiba facem cu ăștia?”, întreabă ”punga68”. Întrebarea corectă este însă (cred eu) ”ce facem cu NOI?”. Căci NOI ținem cu ”echipa lui Becali (nu cu cea a armatei, toată lumea cred că a înțeles deja)”, deci a unui om care până în 89 a fost cioban și bișnițar, iar apoi s-a transformat într-un ”ciocoi de tip nou”, îmbogațindu-se prin preluarea de terenuri pe bani de nimic de la cei mulți și ”fraieri” (de la NOI). Tot așa a crezut că poate lua pe mai nimic și marca noastră cea mai titrată STEAUA (marcă valoroasă, finanțată de NOI). Când echipa lui Becali merge în orașe care cu greu și-au construit echipe cât de cât competitive (Vaslui, Giurgiu, Botoșani etc.), localnicii țin cu ”echipa lui Gigi” și nu cu echipa care le reprezintă orașul. Ce ne facem cu EI (pardon, cu NOI), căci iubesc un astfel de simbol? Ce ne facem cu PRESA, care numai de ”echipa lui Gigi” vorbește mereu, chiar și atunci când alții sunt campioni? De ce oare ne comportăm (nu doar în footbal, pe care-l iubim deși nu-l practicăm competitiv) ca niște *** și avem neapărat nevoie de un ciban. Deci, ca să închei, ce ne facem cu NOI?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dani (37 comentarii)  •  31 martie 2017, 12:18

Marie, nu prea ti-a placut lectura. Altfel ai fi stiut ca Frankenstein nu era monstrul nascut din bucati de cadavre, ci savantul nebun care-i daduse viata...Victor pe numele sau mic.

Maria Andrieş (1347 comentarii)  •  31 martie 2017, 14:37

surprinzator, dar am vazut si filmul. de aceea se si spune monstrul lui Frankenstein. mireasa monstrului (asamblata din logodnica savantului, de altfel) e tot creatia lui Frankenstein

mg (74 comentarii)  •  31 martie 2017, 13:11

..dacă naţionala nu bătea cu 3-1 Danemarca în '89, problema era rezolvată. Ceauşeştii aveau de gând să desfiinţeze Steaua şi Dinamo.

adiro96 (33 comentarii)  •  31 martie 2017, 13:55

Subtire , Maria , muza ta era cu doctorul Frankenstein si nu cu mumia vie ! U

exidpol (100 comentarii)  •  31 martie 2017, 14:07

-celor care se declară afectați (buimăciți, contrariați, disperați, exasperați, frustrați, ș.a.m.d. până la ...zdreliți) tre să le fie pusă întrebarea (retorică evident): unde *** a-ți fost când boierul va furat... palmaresul?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (290 comentarii)  •  31 martie 2017, 14:08

Exista inca acest mit cum ca Steaua-Dinamo mai este un mare derby,este "Derby de Romania" (nu inteleg de unde nevoia de a poci astfel un fost derbi de traditie). Aceasta tendinta vine din zona comercialului,din nevoia disperata a vanzarii de imagine automat de crestere a audientelor pentru ca televiziunile sa pompeze in continuare bani in acest campionat devenit ridicol de slab,la limita penibilului.Doar pustii lui Hagi si "experimentatii' lui Sumudica sa-i mai dea un pic de culoare.In rest doar orgolii fara acoperire, multa vorba,aroganta si impostura.In toata aceasta mahala sordida conflictul lui Becali cu Armata aproape ca trece nevazut,se pierde in decor.

dinamo_fan (13 comentarii)  •  31 martie 2017, 14:32

Cea mai tare smecherie este cum federatia isi fenteaza propriul regulament. Din tot acest scandal nimeni nu se uita la Federatie...cea care a afiliat-o practic pe Steaua lui Becali. Si federatia are juristi si experti si in 2003 era de datoria lor sa spuna: 'STOP, AVEM O PROBLEMA' .Federatie din punctul meu a fost complice la ilegalitate atunci la fel cum e complice la ilegalitate si acum cand isi fenteaza propriul regulament.

dan (25 comentarii)  •  31 martie 2017, 15:14

Multa lume uita un lucru-Bacali nu a schimbat denumirea fiindca asa a vrut el ci fiindca o instanta a decis asta. Deci se poate face si acum, nu intre 1 si 30 Iunie. E clar ?

Acela (10 comentarii)  •  31 martie 2017, 15:42

Slabut, slabut, slabut. CSA Steaua Bucuresti nu a dormit timp de 14 ani. A functionat, doar ca nu a facut fotbal. Si totul pentru ca omul vostru, Becali, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aham (67 comentarii)  •  31 martie 2017, 16:15

parerile sunt impartite pt ca nu exista o decizie clara. pana nu se pronunta definitiv justitia..e o greseala sa crezi ca palmaresul e la csa sau fcsb. asta reisese si din motivarile deciziilor de pana acum, toate fiind intentionat ambiguue. pe de alta pare pt cunoscatori ceva e clar, daca csa castiga, totul e pierdut, nu doar aia 14 ani... trebuie sa fi cu adevarat naiv sa crezi in promisiunile unor generali care nu au nici o treaba cu economia sau cu fenomenul fotbalistic. pe de alta parte becali si-a batut joc de prea multe chestii ca sa mai fie inghitit de suporteri, nu e decat un profitor care a facut bani de pe urma clubului, nu invers. el nu a ajutat niciodata steaua, el s-a ajutat pe el

viorel (42 comentarii)  •  31 martie 2017, 16:23

Prea multe cuvinte, efort si inspiratie irosite pentru a exprima un adevar simplu. Armata unei tari UE si NATO nu poate finanta cu bani publici o echipa profesionista de fotbal. In rest este o mizerie politico+juridica de neimaginat intr-o tara europeana. Armata cedeaza echipa cu acte, aceasta este preluata de o asociatie non-profit si apoi de o societate comerciala, continua in Liga a I-a si in Europa, nimeni nu reclama absolut nimic si dupa 14 ani se trezesc bugetarii din armata sa remilitarizeze fotbalul, in lipsa altor preocupari.. Vicii de contracte permit justitiei strambe sa dea decizii absurde care duc la aceasta situatie faea precedent. O rusine, de sport intr-o rusine de tara!

steff (13 comentarii)  •  31 martie 2017, 16:52

Cum nu am unde sa comentez despre subiect, o voi face aici: Stim cu totii acum (vezi cazul Udrea) modul de functionare a atacului prin "postaci". Postacii, se vede clar, sunt platiti de becali. De exemplu, nu este posibil ca 70 % din respondentii sondajului vostru sa afirme ca vor tine cu fcsb. Never ever. Nu tine. Problema este ca postacii sunt si in cadrul acestui ziar. Este surpinzator cum apar articol dupa articol, pro-fcsb si anti-steaua armatei. Bai, domnilor "ziaristi", nu mai merge asa, nu mai suntem cu totii prosti. Lumea se mai informeaza si din alte surse. Poate credeti ca va bucurati de prea multa credibilitate...Nu e cazul. Bye

ottonelu (9 comentarii)  •  31 martie 2017, 17:26

Doamnă Andrieș, n-am înțeles fraza dumneavoastră elucubrantă, vă citez: "... În loc să-și asume mutantul juridico-sportiv, născut prin privatizare, cu tot cu morala de rigoare, Armata repetă figura. O produce pe "mireasa" lui Frankenstein și-i dă vocea suavă a Fiarei." Păi, să spunem, doamnă anti-macistă, că "mireasa" nu era a lui Frankenstein, ci a fiarei "Prometeu", sau poate a lui Lăcătuș, nu vă înțeleg contextul sau sentimentul. Doamnă Maria Andrieș, citiți, vă rog, legenda lui Prometeu și capodopera unei femei scriitor (nu o numesc scriitoare, bleah, precum nu numesc la plural gen: avocate, președinte, judecătoare, arbitre, etc.)... Mary Shelley v-ar da cu vătraiul în cap, nu cu poșeta, Maria Andrieș, dragă! LOL

atreyu (1 comentarii)  •  31 martie 2017, 18:15

La treaba cu schimbarea denumirii.... e vorba despre o hotarare judecatoreasca... deci se poate... nu e voia lui Becali. Ce nu inteleg eu, este cum poti sa te dezici de o echipa cu care ai tinut de mic, inclusiv in perioada Becali. Nici mie nu-mi place becali... si mi-ar placea sa vina altul, dar care sa investeasca cel putin la fel de mult/putin si care sa si castige cum a castigat Becali (un lucru normal pe care il fac multe echipe mai mici) - vezi partizan Belgrad, vezi Dinamo Zagreb... etc.... Modric nu a ramas la Zagreb cand li s-au oferit 16 de mil de euro de catre tottenham parca.... Nu poti sa tii un fotbalist scump in gradina... oricum nu iei Champions League cu el. Whatever! Ideea e insa ca: a fi suporter, te ataseaza mai mult de o echipa cu tot ce inseamna ea... culori, nume, sigla, jucatori. Dar cel mai mult conteaza amintirile frumoase pe care le ai cu echipa respectiva. Astea nu se pot sterge. E ca si cum ai afla dupa 30 de ani ca mama ta pe care o iubesti si te a crescut iubindu te, nu este mama ta biologica... O vei iubi in continuare. Echipa din 86 a avut continuitate pana astazi, iar continuitatea asta este data de amintirile pe care le ai, de jucatorii de care te ai atasat, de jucatorii de care te ai atasat dupa ce au plecat cei de care de atasasei anterior si tot asa..... Eu asta nu inteleg.... Mie mi se pare ca nu ai cum sa iti schimbi simpatiile...Daca ajungi sa nu mai tii cu echipa ta de suflet... nu mai tii cu nimeni.... punct.... Altfel... nu ai fost suporter.

Niculae Moromete (9 comentarii)  •  31 martie 2017, 19:20

Mare lucru , despre chestiune, nu e de zis! După ce, acum 20 și ceva de ani, a făcut copil fraților Păunescu pe care l-au dat spre creștere și îngrijire lui Becalli, coana Armata și-a făcut reconstrucție himenală și a scris pe feisbuk că-și vinde virginitatea. Ăsta e tabloul pe care-l văd!

JFM (290 comentarii)  •  31 martie 2017, 19:28

Vad ca LPF le-a comunicat celor de la Armata ca departamentalele nu pot promova in prima liga.Daca e asa atunci sa se dea o lege asa cum este definita ea,UNA PENTRU TOATA LUMEA ! Sa nu mai poata nici primariile sa finanteze sportul de performanta !!!!!! Tot bani publici sunt tot de care politicieni sunt administrati asa ca JOS *** DE PE BANUL PUBLIC NESIMTITILOR !!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion Ion 2 (2 comentarii)  •  31 martie 2017, 19:30

Nea Tanti Marie, nu e vorba de Regulamentul FRF (e facut prost, ca doar nu exista oameni destepti la FRF, LPF, etc)! Poti schimba denumirea in mijlicul campionatului daca s-a dat hotarare judecatoreasca, ca daca nu o faci, poti ajunge la Mititica! Nu o fac pentru popoul becaliotului, o fac pentru *** lor. Ca ar fi vai si amar de el daca ajung la racoare! Ca cica sunt unii in calduri pe acolo care chiar asta cauta! Despre chiriile luate ilegal echipei ilegale Steaua, sau de lojele pline de Jenerali, Colon-ei, trepadusi ai CCA din Shampion Lig al frauduloasei Steaua Becaliote nu mai vorbim, ca ar fi foloase necuvenite, erau gratuite, si s-ar lasa cu inchisoare pentru "continuatorii" Stelei!

florin (47 comentarii)  •  31 martie 2017, 20:47

Dar cu Golubovic ce ati avut ? (colegii de la sectia online). Sau monstrul e City Ins., daca e sa ne luam dupa modul cum (nu) platesc daunele.

absurdistan (1 comentarii)  •  31 martie 2017, 21:12

In tara asta fiecare se ocupa de cu totul altceva decit scrie in fisa postului, normal ca toate merg aiurea. Armata cica vrea sa joace iar fotbal insa pifanii de rind sint trimisi sa apere democratia NATO cu izmenele rupte-n fund si fara echipament, Parlamentul joaca alba-neagra cu Justitia #noaptea ca hotii iar Guvernul dribleaza bugetul, asta cind nu-l lasa in offsaid, tolo si cu GSP fac investigatii legate de coruptie si pharma mai documentate decit cele ale SRI-ului, care SRI e atit de diluat de dezinfectanti contrafacuti si afaceri murdare incit ar trebui sa-si schimbe numele in SRI SRL manastirea de maicute care nu vad si nu aud nimic, si as putea continua asa toata ca doar am fost invatat sa #rezist...

Eugen Qytzu (29 comentarii)  •  31 martie 2017, 22:42

"colo-n vale-n poienita..." Cam asta e cantecul dupa care joaca Titirezii de la Federatie si de la LIGA ! CINE E STEAUA si cine e FCSB ? ASTA e intrebarea ! CINE E BECALI SI CE VREA EL !??? ASTA e o alta intrebare sanatoasa si corecta !!! Cum se va solutiona acest "conflict" Si cum vor suporta "SUPORTERII" ADEVARUL !!!??? A 3a intrebare si inca as mai avea cateva dar le pastrez pentru alta data !!!

Lucu (1 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 1:45

Am scris,scriu si o sa scriu același lucru:csa nu are voie in liga 1(vezi statut).Deci ce urmează după ce ipotetic vorbim ajunge csa sa bată la porțile promovării in primul eșalon.Ghiciți? Urmează o noua PRIVATIZARE si ajungem in același punct .Daca singurul om care licitează e tot Becali ce facem.Pentru ce face statul roman tot ciucul ăsta? Oare privatizarea Stelei a fost singura dubioasa?Oare statul roman,justiția, procurorii nu trebuiau se ancheteze alte privatizări mult mai păguboase pentru noi ca nație.Cum poți vinde Petrom pe 600mil. si aceiași companie fără mari investiții sa facă profit repet PROFIT 1miliard.Iar proștii ăștia care zic:fcsb nu e steaua sa nu-i mai aud ca se plâng de birocrația din Romania când stau ei pe la o mie de ghișee să-și ia o mie aprobări pentru lucruri simple pentru ca vad ca in cazul nostru cu Steaua tocmai asta se spune:Becali a dat bani,a salvat clubul de la faliment dar nu a semnat actele cum trebuie nu are acordul ministrului,nu are stampila generalului nu la salutat pe sergentul de la poartă deci îi luam jucăria.

Vladimir Cinezan (82 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 6:54

Doamnă Andrieș, se vorbește prea mult despre această FCSB - Steaua, și dumneavoastră, jurnaliștii mereu ați umblat la oala cu smântână pentru un finanțator grobian, mereu ați afișat pe poarta intrării spre o (a)normalitate bine dusă din condei portretele strâmb zâmbărețe ale acestui fudul omuleț. Pe siturile Gazetei apăreau zilnic între cinci și zece fotografii cu „finanțatorul” în diferite ipostaze, făcând din el o personalitate de soclu a sportului românesc și chiar păreați a fi convinși că noi, ăștialalți, chiar credem în basmul cu „cea mai iubită echipă”, ditirambi cu care ungeați pavajul din Pipera. N-ați prea trecut prin Cluj-Napoca sau Timișoara, să enumăr doar două din orașele „grele”, pentru a auzi și vedea cât de „iubită” e Becalisteaua ! La partidele „militarilor” din deplasări vin spectatori de prin localitățile învecinate, dar ei vin pentru că au în sânge acea echipă Steaua , cu rădăcini în Voinescu și Apolzan, trecând prin Constantin și Ienei spre Marcel Răducanu, Ion, Lăcătuș și acel Duckadam, nu acest Duckadam. Desigur, schimbarea numelui echipei presupune subtilități avocățești, dar n-ar fi bine să se lămurească modul în care echipa a fost cedată de generali, sub povara cine știe câtor „valize” ?! Dacă e frauduloasă mișcarea, trădare să fie, dar să știm și noi câte ceva din celebra exclamație pitită prin teșcherelele grangurilor cu stele grele pe epoleți. În fumegarea de astăzi este ceva din focul vechii tranzacții, căci știm cu toții proverbul, dar ne temem să nu ne frigem. De discutat, putem discuta la infinit...

17 Nentori Tirana (372 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 9:32

Cit trebuie sa primeasca Mititelu de la FRF ? Iar aici a stabilit suma justitia romana. Steaua va primi de la Statul Roman de zece ori mai mult ! Prejudiciul adus Stelei creste si creste minut cu minut ! Ar fi bine ca evoluatorii specializati sa inceapa deja cu bazele si stadionul din Ghencea, cu averile ministrilor MApN si desigur a talibanului Talpan, ca sa fie primii, caci tribunalele internationale nu glumesc. In Romania nu avem nici o sansa, dar din fericire Romania nu este singura pe lume. George Becali i-a turnat pe cei mai mari banditi, a dezvaluit in direct la tv apoi si scris despre cele mai mari tunuri ale politicienilor. 8 ani a ascuns Justita dosarele pina la o presiune externa imensa ! Apoi i s-a facut „imagine“, a fost furat si condamnat, iar Steaua o avea de mult izmenarul cezar in pohta lui ! Ce sanse sa aiba Becali in Romania daca Puterea a ascuns 8 ani dosarele iar marii banditi, toti milionari, mai sint si azi in libertate, cu aia ramasi acasa care nu sint in stare sa faca un drum, un pod, intr-un sfert de secol dar se cred cei mai destepti paminteni ? ----------------------------------- Apropo de cezar si Romania, de unde si pina unde Roma-nia ? Oare nu se simt jigniti cetatenii din Roma cind mai trebuie sa evacueze cu buldozerul cite o tabara de romani. Ce legatura sa aiba ei cu slugile la turci, greci, rusi si la cine s-a nimerit, cu aia care le fura prin buzunare, le alea care le ofera servicii si se cearta cu batrinii lor pe care ar trebui sa-i ingrijeasca ? ---------------------------------------------------------------- Scuze, dar am zile cind sint scirbit, cind imi vine sa-mi depun cetatenia, si stau si eu si ma gindesc ca tot prostu. Ce n-am voie ? Uite asa de-al dreacului, asa cum voteaza neamul asta prost. Daca Steaua apartine romilor Lacatus, Talpan, Boroi, Oprea, Basescu, Ponta, Tariceanu – ca-i si bolovanul asta in fratia infractionala a vinului cu Popoviciu, ofiterul „Manole“ si Fantomas de Cluj - Dusa si Motoc - ca doar nu s-a bronzat in halul asta cind unchiul care l-a bagat la facultate a ars cadavrele eroilor timisoreni – , atentie, ei zic ca Steaua apartine numai lor si inca unor burtosi care baga in ei porci intregi pi la popote – stau asa si ma intreb de ce nu trebuie astia sa dovedeasca ca se trag din romani. Ca sa nu mai vorbim de Nationala. Auzi, un tedesco kaputto, ia bataie de la albanezi si-si zice Romania. De ce oare n-au si italienii, mai bine chiar in Roma, un taliban psihopat pe nume Costelus Taplanus care sa interzica dimbovitenilor numele de Romania ? De ce nu vine Putin, ca doar ai lui bolsevici au creat Stele si Dinamo peste tot, sa ceara daune ? Spre exemplu: ai lui s-au chinuit si au inventat Steaua si Dinamo, iar astia se dopeaza in masa, sefii se ingrasa ca porcii, pai nu-l fac de ris. Se intorc in mormint eroii comunisti, urmasii istoricelor legiuni romane, Anna Paucher, Stalin, Walter Roman, - aualeu, inca un Roman ! Acuma stiu, ca n-o veni de la rromi, Romania vine de la Petre Roman, iar roamanii nu vor bani, nu vor valuta, vor ca Petre Roman sa ii …

arh. Gheorghe Petrescu (246 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 10:18

Mielul din Pipera se pare ca, va pierde teren dar, vom vedea ce se va intampla cu cele doua echipe. Una are istorie, alta are o noua istorie. Mai e bataie lunga pana cand CSA va intra in primul esalon. HAI ....steaua!

ticbis (123 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 14:54

Vad ca se mentin artificial niste confuzii jalnice. Am mai scris despre chestiunea asta si cu riscul de a-i plictisi pe cei informati voi repeta cateva aspecte esentiale. In primul rand, schimbarea denumirii unui club de fotbal profesionist sau a siglei acestuia, indiferent din ce cauza s-a datorat aceasta, NU afecteaza la nivel sportiv activitatea sau performantele clubului atat timp cat continuitatea competitionala este asigurata. Deci FC FCSB este continuatoarea de drept a fostei Steaua Bucuresti si detine in intregime palmaresul si istoria, toate performantele obtinute de catre acesta de la infiintare si pana in prezent. De altfel, acest fapt a fost confirmat deja in mod public de catre reprezentanti oficiali de la FRF, LPF si UEFA. Singura modalitate ca actualei FC FCSB sa-i fie retras partial sau total palmaresul din istoria fotbalului intern si international ar fi o hotarare a unei instante de judecata pe aceasta speta, care sa dispuna altceva; dar NU exista niciun proces deschis in acest sens pe rolul vreunui tribunal din tara sau din lume si nici vreo contestatie trimisa de cineva la tribunalele sportive, nici macar la TAS. In al doilea rand se propaga intentionat o stare de confuzie in randul unora dintre suporteri mai putn abili in a judeca corect legalitatea cazului, afirmandu-se ca viitoarea nou infiintata sectie de fotbal a CSA Steaua ar putea fi vreodata inscrisa in Liga I-a. Este fals! Exista un statut dupa care functioneaza fotbalul profesionist conform caruia pentru a obtine dreptul de a juca in Liga I-a orice club este obligat sa obtina o LICENTA de club profesionist. Printre alte prevederi, doua sunt esentiale: echipa de fotbal trebuie sa fie administrata de catre o societate comerciala cu capital privat de tip SA sau SRL si toti jucatorii trebuie sa fie platiti prin contracte de munca, inregistrate la Camera de muncasi depuse la FRF si LPF. Din cate stiu eu, CSA nu este nici SA si nici SRL, iar toti sportivii legitimati (indiferent de sectie) sunt platiti fie prin indemnizatii sub forma de conventii civile, fie sunt incadrati cu contract de munca in cadrul Armatei ca personal civil sau militar. In aceste conditii, CSA-ul nu va putea niciodata sa obtina LICENTA de club profesionist, deci nu are drept de a evolua in Liga I-a. Pentru a face asta, CSA-ul este obligata sa-si privatizeze din nou echipa de fotbal. O alta confuzie se face pe tema dreptului cluburilor departamentale de a participa in cupele europene, invocandu-se exemple de echipe din Serbia sau din tarile Federatiei Ruse. Este fals! Cluburi gen Rubin Kazan si Zenit Sankt Petersbug sunt cluburi private, aflate in proprietatea unor societati cu capital privat si conduse de catre patroni, oameni de afaceri privati. Ele au contracte de sponsorizare cu niste Companii Nationale de Stat, dar sunt cluburi private, nu sunt cluburi departamentale. Exact asa cum si la noi Pandurii Tg. Jiu este sponsorixata de catre Compania Nationala a Lignitului din Romania, asa cum Gaz Metan Medias este sponsorizata de catre Compania Nationala de Gaze din Romania. Sunt insa cluburi private, administrate de catre societati cu capital privat. CSA-ul este un club bugetar care are drept "patron" un functionar salariat bugetar, pe Ministrul Apararii Nationale. Asta este un club departamental si asemenea cluburi nu au drept de participare in nicio liga de fotbal profesionist din Romania iar UEFA nu va admite niciodata in competitiile internationale un astfel de club administrat de catre un minister guvernamental. In concluzie, pana la alte decizii ale unei instante judecatoresti, FC FCSB este in plan sportiv intern si international fosta Steaua Bucuresti si detine intreg palmaresul din 1947 si pana in prezent; nou infiintata CSA Steaua va porni cu palmares ZERO si nu va putea niciodata sa obtina dreptul de a evolua in Liga I-a in actuala organizare. Daca si-a propus asa ceva, n-are ce face si trebuie musai sa-si privatizeze (inca o data) sectia de fotbal, altfel nu poate! Asa sunt legile si regulamentele si Talpan nu va putea trece peste ele oricat va fi sustinut de catre "sistem"!

Mihaita (1 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 15:20

Tin cu steaua lui becali

ticbis (123 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 17:53

La comentariul precedent revin cu o precizare, mai mult de suflet de asta data. Am argumentat de ce (cel putin pana in momentul de fata) actuala FC FCSB mosteneste de drept si conform legilor si regulamentelor in vigoare intreg palmaresul Stelei din 1947 si pana in prezent chiar daca a fost obligata sa-si schimbe numele si emblema si de ce nou infiintata sectie de fotbal a CSA Steaua este doar o clona (cu nume si emblema dar fara palmares si istorie), o utopie care nu va putea juca niciodata in Liga I-a in actuala forma de organizare. Nu mi-am legat niciodata argumentele contra de numele si de persoana lui Marius Lacatus si n-o voi face niciodata. A fost un idol mult prea mare, un zeu al Stelei la care m-am inchinat prea multi ani ca sa-mi permit sa-i judec acum deciziile. Pentru mine Lacatus va ramane pentru vecie un erou, un fantastic ce mi-a hranit ani de zile bucuriile si satisfactiile (si nu au fost putine), trairile cele mai intense pe care oricare fan si le doreste sa le cunoasca macar o data in viata. M-am abtinut de la critici si nu l-am acuzat. De ce??? O intalnire banala m-a pus pe ganduri... voi incerca s-o povestesc aici pe scurt. Locuiesc in cartierul Tineretului din Bucuresti si obisnuiesc sa ma relaxez in timpul liber pe la terasele din parcul cu acelasi nume, cu un suc sau cu o bere rece in fata. De fiecare data in ultimii opt ani era omniprezent un personaj pe care-l cunosteam de mult, de pe vremea tineretii mele cand stadionul Republicii, cel de pe 23 August si mai apoi cel din Ghencea erau a doua mea casa. Inca neverosimil de inalt la cat de cocarjat arata, scheletic, astenic, purtand mereu acelasi trening ponosit fabricat cu 40 de ani in urma de pe care culorile rosii si albastre devenisera aproape invizibile iar emblema aia cu steaua in cinci colturi abia de se mai putea distinge, acest personaj era un obisnuit al localului si consuma orice si oricat pe la toate mesele care-i ofereau bautura. L-am urmarit ani de zile de la distanta, l-am vazut facandu-se pulbere, impleticindu-se... Ultima data cand l-am intalnit la terasa mi-am facut curaj si am indraznit (pentru prima oara) sa-l invit la masa mea, comandandu-i o bere. Am discutat timid despre cateva dintre amintirile trecute, apoi l-am intrebat despre Marius Lacatus si noul proiect al CSA Steaua. S-a foit jenat si mi-a raspuns cu ochii in gol: "Uite ce e, suntem multi... Lita Dumitru s-a facut sofer de camion prin Germania ca sa poata trai, Vali Barbulescu moare de foame, Sandu Neagu a murit in mizerie, Lucian Balan si-a pus streangul de gat, Marcel Raducanu daca nu ramanea in Germania ajungea cum sunt eu acum... Lacatus a facut bine, este inca tanar, mai are ceva pana la pensie si prost ar fi fost sa nu accepte o leafa de la stat care sa i-o asigure... CSA a murit de mult si nu numai la fotbal, dar Marius s-a orientat bine, ca doar nu si-ar dori sa ajunga ca mine! Dumneata n-ai face la fel?" Am ramas fara cuvinte, sufocat de judecata seaca si amara a acelui batran cu ochii tulburati de bautura, imbracat in treningul ros de vremuri de mult apuse ce odinioara straluceau de faima in toata lumea. I-am mai comandat o bere, am platit totul, am baguit niste scuze oarecare si am plecat acasa cu sufletul ravasit de traume dureroase. Avea dreptate, Marius Lacatus a fost o legenda, insa nimeni nu-i poate pretinde sa devina acum un martir. Are viata lui si cei care l-au iubit si l-au aclamat odata sunt obligati sa-i respecte dreptul la o viata decenta. Proiectul CSA-ului este o utopie, dar daca prin acesta nume mari din fotbal vor ajunge sa nu sfarseasca fara pensie la anii amari ai batranetii, e o victorie pentru noi toti. Nu Marius Lacatus trebuie blamat pentru ceea ce face acum, ci aia care l-au fortat prctic sa se inscrie in asa ceva. Viata nu e simpla deloc, nici macar pentru fostele glorii ale sportului. PS: Personajul despre care am vorbit se numeste Carol Haidu, are 75 de ani si a fost portarul de legenda al Stelei din anii '60-'70. ”Nu am *** la nimeni ajutor pana acum. Sunt mahnit ca cei de la Steaua m-au uitat. M-as duce la Gigi Becali, în Pipera, dar ce sa-i zic, ca sunt sarac, ca vreme de 10 ani mi-am dat sufletul pentru echipa asta?”, si-a pus Haidu sufletul pe tava intr-un interviu recent. Alte comentarii sunt de prisos!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis (123 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 18:54

PPS: cuvantul din text care mi-a fost restrictionat sub motiv ca "acest comentariu a fost moderat pentru ca nu respecta regulile site-ului" este verbul "A CERSI". A fost folosit de catre Carol Haidu in interviul pe care l-a oferit mediei cu ceva vreme in urma, publicat in mai multe jurnale atat in presa scrisa cat si in cea on-line si pe care eu l-am citat integral intre ghilimelele de rigoare. Imi cer scuze, nu stiam ca trebuie sa cenzurez un interviu deja postat si publicat cam peste tot; in niciun caz nu mi-as fi inchipuit ca folosirea verbului "a cersi" ar putea fi vreodata considerat un motiv pentru care un blog oarecare considera ca "nu respecta regulile site-ului" :))! Am vorbit aici despre anomalia ce se se intampla acum in conflictul dintre CSA si Steaua, am incercat sa ofer niste explicatii, sa aduc in discutie atat bunul simt cat si legile. Acum insa imi dau seama ca toate astea nu valoreaza nici doua parale; atata timp cat un blog de pe net considera ca folosirea verbului "a cersi" incalca regulile site-ului, inseamna ca si CSA-ul poate juca linistita in Liga I-a pentru ca normele si regulile le aplica fiecare asa cum are chef si asa cum vrea el. Adica totul este un fel de haos in care cel cu painea si cutitul in mana face ce vrea si cum vrea el. Este ridicol, dar in Romania se poate orice si oricand si oricum, exemplul asta cu "regulile site-ului" pentru verbul "a cersi" fiind nu numai de rasul presei din intreaga lume, dar si un mare semn de intrebare la adresa competentelor profesionale si morale ale celui ce a fost capabil sa modereze asa ceva...

Comentează