Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Vikingi fără coarne, români fără dinţi

România putea să bată această Danemarcă dacă avea atacanţi, nu balerini, şi o idee nouă de joc

Permalink to Vikingi fără coarne, români fără dinţi
duminică, 26 martie 2017, 11:52

“Tricolorii” au întâlnit varianta pastel a bestiei nera.  Danemarca de azi arată ca o echipă de corporatişti riguroşi şi viguroşi, care practică un fotbal corect, fără avânt, fără îndoieli.

În primul sfert de oră, s-a jucat de la egal la egal. Chiricheş şi Săpunaru dădeau siguranţă în apărare, Latovlevici şi Chipciu dădeau pumni, Benzar dădea mingi în careu. Calculele erau deschise.

Şi-atunci a început recitalul lui Keşeru. Trei ratări, toate din doi metri de poartă. Măcar e constant. La prima, din minutul 18, a pus balonul pe o traiectorie paralelă cu poarta. Drept ca o rachetă. Îţi trebuie ceva antrenament să reuşeşti aşa ceva. La a doua, Keşeru a alunecat ca la patinaj artistic. La a treia, a făcut şpagat peste Schmeichel junior. Întârziase.

Keşeru a continuat să rateze până a fost scos de pe teren, în minutul 53. Colegul său de suferinţă, Stanciu, a ratat şi el, dar în cheia obişnuită. N-a smuls exclamaţii de la comentatorii TVR. Aceştia şi-au păstrat vorbele, pentru a se dezlănţui contra FRF. O fi fost ceva în microfoanele de la Cluj.

Danezii şi-au executat rutina. Mai puţin căpitanul lor, care a nimerit în cotul lui Chipciu. Pe vremuri, cotul ar fi avut de suferit, nu arcada vikingului.

Cele trei sisteme ale lui Daum s-au topit ca untul de cacao în mutarea serii: Alibec în locul lui Keşeru. Între timp, efect perfid al gafelor de la vârf, se destrăma şi apărarea noastră. Jorgensen a şutat pe lângă din şase metri. N-a fost totuşi o ratare pentru care să-ţi smulgi bentiţa.

O colecţie de limite, aşa se prezintă “naţionala” lui Daum. Niciun meci fără parada neputinţei. Nu-i poţi reproşa selecţionerului ratările atacanţilor. Dar îi poţi reproşa restul. Predictibilitatea, cum ar spune conducerea FRF. Ideile palide de joc. Singurul care a surprins adversarul a fost Benzar. Acest 0-0 plat ca peretele e mai amar decât o înfrângere. Danemarca era o echipă de bătut. Dar noi nu mai batem pe nimeni. Avem principii.

 

 

Comentarii (40)Adaugă comentariu

omidiu (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:01

Articol despre sport?! Oricum, Dragnea e de vina ca nu jucam nimic, clar!

bebe (8 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:02

Ma distrezi Maria..esti mai acida ca si Tolontan..dar ai dreptate...scrie si tu mai mult,imi place sa te citesc.

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:04

Cu echipa asta de hobiți nu ne calificăm nici cu mama lui Lucescu pe bancă!Je suis Tolontan!

StefanCM (113 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:05

Esti invidioasa si rautacioasa. Am jucat un fotbal fantastic, doar ca ne-a lipsit putin noroc. Sper sa ii prelungeasca lui Daum contractul cu inca 4 ani, suntem pe drumul cel bun. Propun target pentru 2040 minim locul 4 in grupele de calificari, fie ele pentru mondiale sau europene. Apoi, dupa ce realizam aceste tinte, putem sa construim pentru viitor. Viitorul indepartat.

Burebista (15 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:16

*** cu keserü... mare atacant in bulgaria... intr-un campionat jalnic... sub liga 1 care este de toata jhena... poate va treziti odata cu totii si admiteti ca nu avem jucatori... nu avem valoare nimic... frapant cum toti antrenorii dupa Ienei se incapatineaza sa foloseasca anumiti jucatori pe posturi pe care nu aduc nici un randament... astazi chipciu... nu pot intelege asa ceva... lasa-l nai bii in sistemul de la anderlecht!! Joaca bine , da gol, da pase de gol... cum dreaq il bagi pe un post care il scoate din joc?? Nu imi vine sa cred ca un antrenor ca daum face erori de clasa a treia... pt mine daum are azi nota patru...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:22

Nationala noastra sta foarte slab la pregatire psihica. Daca te uiti in ochii unor jucator precum Tatarusanu, Keseru, Stanciu, Maxim, Ivan si chiar Alibec iti dai seama imediat ca sunt cel putin labili. Jucatori cu talent dar fara tarie.

arh. Gheorghe Petrescu (246 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:24

Daca crede cineva ca mai avem sanse de calificare, ne amagIm in continuare. Eu cred ca trebuie schimbat totul. Daca nu facem acest lucru, ne lamentam fara rost si vom bate mult timp, apa in piua. Deci, trebuie taiat in carne vie, si facut ordine, altfel, niciodata nu vom realiza nici macar nivelul generatiei de aur din 1994 la cupa mondiala din SUA. HAI ROMANIA!

Zamorano (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:28

Daum are o vina mult prea mica pentru ca avem doar cartofi la nationala: jucatorii astia joaca de ani buni impreuna si nu pot duce un atac cap coada! E asa greu sa dai o pasa pe pozitie viitoare pentru atacant,e asa greu sa te demarci? Sunt lucruri care tin de stiinta fotbalului pe care jucatorii astia ar trebui sa le stie demult. Sunt aceleasi probleme de ani buni indiferent cati selectioneri am schimbat! Pana la urma e lipsa de valoare.

observator_federal (8 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:33

Nici nu ma mai mir... De saptamani in sir GSP si ceilalti i-l impingeau in fata lui Daum pe marele golgheter al campionatului bulgar - despre Keseru era vorba - acum toti il acuza ca este ratangiu... Nimeni nu a facut scandal inintea meciului, nici macar marele consilier tehnic de la federatie (dl. Stoichita), in privinta selectiei FCSBiste (de ieri, de azi si - daca voiau Marin si Ivan - de maine), acum sunt ceva obictii. Si daca selectia ros-albastra a fost acceptabila ca si coloratura, in schimb "tactica" neamtului est considerata principala cauza a esecului (nu este infrangere, dar egalurile si lipsa golurilor i se permiteau doar lui Iordanescu...). Ah, da, sa nu-l uitam pe Burleanu, cel care trebuie debarcat - un referendum, ceva? - ca de la inceput l-a suparat pe Gigi. Cum, care Gigi?! Distractia continua, fotbalul romanesc devine circ in regula... pe banii cui? Acum realizez ca si eu contribui la "drepturile din televizari", pana cand insa?

Carol K (309 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:36

Am vazut cam 10 min din prima repriza lucru care nu se va mai intampla,promit.

dc (9 comentarii)  •  27 martie 2017, 0:37

Hmm....un fotbal confuz, nu mai avem atacanti, dar nici mijlocasi, decar nu avem vorba lui Hagi...o echipa slaba, nu cred ca alt selectioner ar putea face mult mai mult...Lucescu nu mai vine, Olaroiu nici atit, Dan Petrescu la fel, Hagi vrea timp si nimeni nu mai are rabdare dupa o seceta de 20 de ani...Ce-i de facut? Cred ca nimeni nu stie, desi toti isi dau cu parerea......in tot acest timp suporterul roman e fara speranta...

Jos_cenzura (20 comentarii)  •  27 martie 2017, 1:09

Am tot repetat-o dar am fost contrazis pe toate forumurile: când joci cu Stanciu titular, practic strici mijlocul. Asta o tot spun de când juca la Vaslui. Nu înțeleg de ce se insista cu el atât - pentru că aleargă și e muncitor și disciplinat tactic? Sunt sute de jucători ca el doar in Liga 1.

Mitza Baston (2 comentarii)  •  27 martie 2017, 1:41

Indiferent cate sisteme ar folosi DAUM nu avem valoare nici de Balcaniada! SIngurele reprosuripe care le am de facut dupa meci sunt, ca la bagat pe Ivan in loc sa intre Budescu si face schimbarile prea tarziu

Sorin (110 comentarii)  •  27 martie 2017, 2:07

Stii ce, daca tot zici ca te pricepi scrie si tu cronica de dupa meci inainte de meci ! Dupa meci oricine poate comenta, nici nu conteaza de fapt. Scrie inainte de meci si o sa vedem daca chiar te pricepi.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  27 martie 2017, 17:03

accept provocarea, pt meciul cu Polonia 🙂

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  27 martie 2017, 5:59

Cu Daum ...inainte !!!...avem incredere in tactica lui ...nu suntem suporteri de rezultat ...cu Daum pana la moarte ...

adrian (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 7:04

O partidă-ntreagă Iarăşi ne-a servit Naționala bleagă Fotbal chinuit. Cine să-nțeleagă Jocul bramburit Fără nicio vlagă "Straşnic pregătit" Săptămâna-ntreagă După reunit Ce pe gât ni-l bagă Neamțul stafidit? După cum s-arată Galbenii băieți, Parcă zici că-noată Nişte nătăfleți Căutând să bată Amețiți şi beți Mingea cam pătrată Şi-ale minții ceți.

Vladimir Cinezan (82 comentarii)  •  27 martie 2017, 7:18

Doamnă Maria, am urrmărit aseară un meci desfășurat la opaiț, pe pipăitelea, cu alergături înfundate și risturi fără ocupație, cu îndârjiri decupate din cazanul cu zâmbete pline de smoala bine așezată de ani buni și începem să ne obișnuim cu mătrăguna mângâind mierea de pe declarațiile obedient războinice de dinaintea pocnetului de start în competițiile sportului românesc. Ce urmează apoi, este o altă traistă spartă pentru gâște încă nevânate, cu scuze mieros înveșmântate în staniolul menit să ia fața adevărului și totul se reia de la ilăul pe care se bate fierul neînroșit al performanței. Ne obișnuim, așadar, cu acest sufix „ne”, care ne bântuie sportul carpatin, „ne”putința, „ne”încrederea și„ne”șansa au devenit surori bune cu nenorocul de a nu fi prieteni cu norocul căruia nu știm să-i deschidem ușa. Încercăm să tragem câte-o gură salvatoare de aer. dar de picioare ne sunt legate pietre de moară: finanțări pe sponci, pregătire după urechea plecată la șoapte, baze materiale cu meteriale lăsate la vatră și, apoteotic, umflarea în penele demult ciupelite de samsarii mereu flămânzi. Fotbalul face parte din acest complex de arene anume lăsate în paragină pentru circul din sportul românesc, încercăm să ne umplem paharele cu apă stătută, căci apa de izvor, tămăduitoare, e pe sponci și închiriată unor gușteri de apă dedulcită. Ne-am obișnuit să fim spectatori la marile evenimente sportive și începe să ne placă ipostaza, iar dumneavoastră, tagma jurnaliștilor, vă aliniați cu seninătate la înnorarea generală, și, pe alocuri, chiar ne jigniți cu afirmații demne de ziariști dedicați fenomenului sportiv. Chiar pe site-ul de astăzi al GSP găsim înserată știrea că la ora 16,30 se va transamite la TV partida de hochei feminin ! dintre „U” Cluj și Roman... O vom urmări cu interesul cu care descindeți, jurnalicește, în ograda vraiște a sportului românesc. Măcar voi, cei cu tastatura de serviciu, nu promiteți nimic ! Promit ceilalți, cei cu somnul pe spada ruginită a performanței... Așteptăm să se mimeze trezirea !

exidpol (100 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:10

-ce ai vazut la acest Benzar? poate centrarile lui de pe banda laterala spre ...careul nostru, apucaturi care dascalifica iremediabil un fundas...

daniel (40 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:12

dac apunem la capitolul ratari toate mingile care au intrat in careul danezilor, atunci, putem spune ca am avut cateva zeci de ratari..poate 20..daca luam in seama, doar situatiile clare de gol, danezii ies pe plus..cel putin in repriza adoua, au inceput si au terminat cu mari ratari! corect si ei sunt slabi la fotbal, dar vigurosi..p.s am inteles ca pe vremuri, vikingii purtau casti metalice pe care aveau aplicate coarne, dar de cand sunt romanii asa dintosi ???

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:52

I-am ascultat pe jucatori inaintea meciului. Toti stiau ce pot, stiau ce si cum au jucat foarte bine pina la venirea la lot. Insa la lot au gasit altceva. Cu siguranta au mirosit ceva nou caci toti au simtit nevoia sa declare ca sint profesionisti si joaca unde si cum ii pune antrenorul. Intrebarea este de ce, de ce iar o inventie a antrenorului care ii are doar 3-4 zile, de ce sint pusi jucatorii sa joace iar cum vrea antrenorul de 3-4 zile ? Jucatorii au gasit altceva decit se asteptau si pe teren iar in timp ce temerile lor se confirmau isi pierdeau si din forta, cadeau psihic. Nu asta jucasera ei atitea meciuri inainte si vedeau pe teren ca sistemul nu merge asa cum si-au inchipuit. De ce oare mai are FRF o comisie tehnica daca Stiochita era de la inceput sceptic iar la final declara ca a vazut un meci de 0-0 ? Cu egaluri raminem cu ultimul punctaj chiar daca prindem intimplator locul doi. Foate bine spunea Chipciu ca ar trebui sa ne preocupe mai mult cum jucam, sa oferim fotbal, nu sa jucam la rezultat. Simtea el ca i s-a cerut altceva. Presa aflase sitemul si echipa iar la conferintele de presa sistemul a fost principala intrebare. Caci nu se schimba in meci decisiv iar dupa jucatorii folositi parea pina si jurnalistilor un sistem eminamente defensiv. Daum inca mai putea zimbi si parea enigmatic. Ca si cum Daum urma sa ne prezinte peste o zi noua teorie a gravitatiei. Insasi Daum a parut in mod clar dezorientat de prin minutul 60 ! Era evident ca nu mai stia ce sa faca ! Cu doua zile inainte scriam si eu pe blogul domnului Ioanitoaia ca daca prin minutul 60 e inca 0 -0 si vezi ca totul se indreapta mai curind spre dezastru nici nu mai poti schimba nimic in acest sistem iar faptul ca Keserü e ratangiu de profesie stie toata lumea in afara lui Daum. Specialitatea lui e sa rateze din 2 m si sa bata cornere. Nu se incadreaza in fisa unui post din orice sistem. Nu e virf, nu e mijlocas, nu are viteza, nu e combinativ, … chiar ma intrebam ce cauta la nationala. In prima repriza a pierdut mingea central iar danezii ne-au surprins in 4 contra 3 iar in a doua a culminat „virful“ Keserü pierind mingea in propriul careu oferind mingea unui adversar aflat singur la 3 m de poarta. Asta este „virful“ lui Daum ! --------------------------------------------------- Pe teren realitatea a fost ca ne-am aparat in 1 + 3 +4 egal 8, Stanciu si Chipciu alergau in zadar rupti de restul care nici presing nu faceau, mereu luau mingea pe la centru cu 2-3 pe ei, restul nici om nu tineau caci la mijloc era imbulzeala iar pe benzi oboseau doar Lato so Benzar. Astfel nu noi, ci danezii ne-au facut-o pe benzi iar noi l-am pierdut deja in prima repriza deja de doua ori chiar pe omul lor de 35 milioane, odata a preluat singur singurel in 6 m, odata a preluat chiar si central la 16 m, noroc ca atras aiurea. Peste si pe linga au tras toti, in 6 ocazii clare, iar aici il contrazic pe Stoichita. Mi s-a parut si mie ca Daum vrea sa repare greseli ale apararii din trecut si pregateste de fapt meciul cu Polonia, dar ieri n-am luat 3 doar ca am avut noroc cu carul iar danezii nu sint nici ei polonezi. Sa nu uitam ce atacanti de executie au. Leva ne-ar fi dat 6 daca ar fi avut atitea contacte ca Eriksen si Cornelius. ---------------------------------------------- Scuze Daum, dar Daum statea pe margine, vedea si el ce se intimpla, putea vedea dezastrul deja din prima repriza in care n-am presat si n-am avut mingea in posesie alergind doar in zadar, dar n-a fost in stare nici sa le faca semne jucatorilor sai sa avanseze si sa atace. De pe margine mai mult i-a demoralizat !

dan (9 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:11

nu m am uitat la meci si nici n o sa ma uit atita vreme cit articolele si comentariile sint MULT mai misto decit meciul! :))

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  27 martie 2017, 17:02

mi se pare o atitudine sanatoasa 🙂

Swap (3 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:50

doar ca idee comparativa: nemtii tocmai isi fac autocritica in kicker si considera prestatia echipei lor dezamagitoare, dupa o victorie cu 4-1 in deplasare, la Baku...

Matei (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:06

Ideea de ai gasi scuze lui Daum pentru toate nerealizarile echipei nationale e ridicola.Omul a fost adus(de ce oare tocmai el?)pentru a CALIFICA echipa la Campionatul Mondial.Cu acesti jucatori sau oricare altii pe care ii considera potriviti pentru realizarea obiectivului.Nu a reusit NIMIC.Normal e sa plece de urgenta.El e insa ocupat sa glorifice "realizarile" sefului de la Federatie.Jenant ca sa nu spun de-a dreptul gretos.

pamfletaru (40 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:45

eu introduceam in teren niste babe din herastrau si tot marcau, macar isi dadeau autogol ! :)

Samson (2 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:50

M-am uita circa o jumatate de ora la meci, pe sarite, de la inceput la sfarsit. N-o sa mai fac greseala asta... Jucatori incapabili, cartofi si cartofori. Multi o iau de tineri cu bautura, cu ierburile, cu vedetismul ... dar trebuie sa-i intelegem. De ce? Federatie de pacalici si profitori, pusa politic. Antrenor care nu prea intelege nimic, ar fi bun de pus in centrul terenului, poate asa sperie adversarii... Dar nu-i el principalul vinovat. Comentatori slugarnici, doar ”vorbitori”, iau atitudine doar cand e dezastru sau au interes, deci s-au ”becalizat”. Daca citesti presa de profil, aproape toata e plina cu acesti neica-nimeni din fotbal: jucatori, antrenori, impresari, ”patroni” etc. Fosti jucatori care ne cer sa fim ”alaturi de nationala” (ex., Balint). Pentru ce? In orice domeniu esti inlaturat dupa lipsa de perfomanta, rebuturi, scandaluri. Dar si spectatorii sunt de vina. N-armai trebui sa vina la meciuri. Sa ramana pe teren si in tribune doar jucatorii si oficialii, eventual, neamurile. De acum ma voi uita doar la unele meciuri din campionatele Spaniei si Angliei, la competitii internationale de club sau nationale. Despre fotbalul romanesc, stingeti lumina si mergeti la culcare...

kesu (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 14:07

oameni buni ....sa terminat cu sportul in romania ,fotbal ,handbal , volei ,gimnastica, nu prea mai vezi sportivi ca acum 20-30 ani sa ca-m terminat . trebuie sa va ginditi nu se mai finanteaza de unde , copii nu mai fac nimic ,si totul porneste de la CORUPTIE ,banii se topesc rapid ,nici sosele nu avem dar fotbal !!!

Kris (45 comentarii)  •  27 martie 2017, 14:41

Ca de fiecare data vedeti vina in alta parte.Dupa foarte multi ani sa inceput sa se munceasca mai bine la copii.Doar ca nu este suficient.Pina nu se va face un plan intre ministerul invatamintului si cel al sportului in care sa se prevada clar ca cei care vor face performanta sportive sa li se reduca din materiile scolare,nu vom reusi sa scoatem capul.La ora actuala pina la 12 ani fotbalul este practicat de copii care au parinti cu o situatie materiala buna.Ulterior toti acestia se vor lasa pentru ca este imposibil sa se faca fata si la scoala si la sport.Se vor selecta altii care vor incepe sa faca ce faceauceilalti la sapte-opt ani.Deci vor ajunge la 18 ani cu aceleasi cunostinte ca cei care s-au lasat la 12.Din acest motiv jucatorii nostril tineri nu stiu sa stea in teren.Le lipseste 5-6 ni de antrenament.Sint putini care au facut continuu fotbal de la 7 ani,dar neavind competitive continua ajung prea lejer la Nationala.

pamfletaru (40 comentarii)  •  27 martie 2017, 14:44

PUBLICITATE :) : CE POTI FACE AZI, NU LASA PE MAINE !....Vrei sa scapi de mini-fotbal ?!...E simplu : chiar AZI,cere demisia ´´ alesilor ´´ preaplatiti si preafericiti ai federatiei si vei avea iarasi fotbal de performanta... GICA HAGI E VIITORUL FOTBALULUI DIN ROMANIA!

Octavian (2 comentarii)  •  27 martie 2017, 14:55

Intreb si eu asa. E adevarat ca daca vrei sa devi fotbalist profesionist trebuie sa dai mita? La club? La sefii cluburilor? Ca eu nu inteleg. Cum se aleg jucatorii? Prin unele locuri asa am auzit. Dar poate ma insel. Eu stiu ca unii muncitori primesc pe statul de plata un salar si in mana mai putin. Daca o fi si asa in fotbal? Unii jucatori de fotbal au un salar negociat insa primesc mai putin? Daca diferenta intra in buzunarul patronilor. Daca ar fi asa, atunci ar fi explicabila caderea libera a fotbalului romanesc. Ar fi de inteles de ce in echipele de fotbalisti au loc oameni fara valoare. Ar fi de inteles de ce avem antrenori fara valoare. Ar fi de inteles toate sforariile acestea din fotbal. O mana spala pe alta. Cum naiba poti sa faci afaceri in fotbal daca ai jucatori slabi? De unde profitul? De aceea se prabusesc toate cluburile financiar. Nu poti face bani doar cumparand si vanzand jucatori. Mai trebuie sa si-i cresti. De acolo vine castigul. Descoperirea uniui talent ce rupe gura targului te face bogat. Dar daca talentel se aleg prin luare de mita....atunci.....nu se gasesc talente. Dar ce spun eu? Eu nu ma pricep. Eu am avut doar un coleg inginer, care a renuntat la fotbal cand i s-a cerut mita ca sa intre in echipa de seniori a unui club de fotbal. Credeam ca cluburile sunt private, fac sport, si castiga bani astfel. Poate m-am inselat eu. In incheiere spun ca meciul a fost atat de slab ca nu mi-am facut nici o iluzie inca de la inceput. Mi-am zis "Alearga prea mult si ineficace. In repriza doua vor cadea." Adio fotbal romanesc.

calinescu (6 comentarii)  •  27 martie 2017, 16:59

NATIONALA ROMANIEI A FOST PRIVATIZATA INCA DE PE VREMEA IMPRESARILOR ….!!!! EA NU MAI ESTE A ROMANILOR , E A LOR SI A FAMILIE LOR ….!!!! DACA PITI SI PUIU MAI AVEAU UN CUVANT DE SPUS IN FATA FAMILIEI , ACEST DAUM NU MISCA NIMIC *** …!!!! TOTUL E CA LA TARABA , TOTUL E MARKETING , TOTUL E SFIDARE ….!!!! *** ….!!!!! ACUM IL DORIM PE HAGI …..!!!!! DAR HAGI CA PATRON SI ANTRENOR ESTE DOAR JUCARIA LOR ….!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  27 martie 2017, 17:47

Teroare RoMaria, pe cuvint daca nu te compatimesc, pare ca fiecare intelege ce vrea si ce stia oricum inainte de meci. Teroare fratilor, efectiv iti vine sa-ti iei cimpii. Daca nici fotbal nu inteleg romanii de linga noi, atunci ce sa mai inteleaga ? Si-au batut joc de ei genii ca PiTurca, Razvan alu tata, iar PiTurca, iar tata Pius care se dili.. inca de cind Mutu juca vitaminizat cu chilotii pe genunchi, iar acum a fost adus expre un asa zis neamt, dupa opinia mea exprimata inca de la inceput, ales politic ca sa intelega toata prostimea ca si Johannis este un sasalau prost, un impostor, unul care fura iar nivelul lor de atrofiere al creierului datorat „vitaminizarilor“ il vor egala cumva inainte de alegeri pentru Euroapa „jurnaistii“ RTV si A3, caci dupa cum se vede pot spune orice fara a fi desfiintati ! Deigur nu este necesar ca Daum sa-i fi fot sugerat lui VoChin de catre Dancu, DrAgnea, Maior, Pota si direct de catre KGB, este suficient - caci asta este realitatea - ca neamtul european este acolo si ne debiteaza tot felul de timpenii, iar daca continua asa ajungem ultimii in lume. Enerveaza ca Daum are un salariu de 30 de ori mai mare decit DrAgnea ! Nimic cu Daum, eu il stiu de mult, asa ca nu-mi pot imagina ca a inventat fara „ajutor“ timpeniile din primul meci, asa cum cred ca a avut „ajutor“ si „sustinere“ in timpeniile facute ieri, caci in ultimele meciuri a aratat cu totul altceva. Eu il vad mereu la 30 cm in urma lui pe VoChin, dar poate sint altii care ii sugeraza astfel de timpenii. --------------------------------------------------------------------------------------- Tocmai de aceea il rog pe Daum sa ne lase, noi avem razboiul nostru, el nu stie, el nu poate intelege. I-a spus-o si Chipciu, el nu poate intelege nici ca noi vrem sa jucam fotbal, ca acum dupa ce ne-a facut sa ratam calificarea inca de la jumatea drumului nu mai are rost sa jucam la rezultat. Este grav ca Daum invoca lipsa lui Stancu si Andone, doi indivizi care nu au dat gol cu lunile, doi pe care i-a avut la dispozitie in toate meciurile ! Daum te rog frumos, lasa-ne !

spinoza (14 comentarii)  •  27 martie 2017, 18:03

Doamne ce meciuri fac "ai nostri"! Im vine sa-mi bag vata-n urechi si sa-mi lipesc always ultra pe ochi. Sa nu mai aud de Nationala de fotbal Romaniei si sa-i vad pe bezmeticii astia jucand. Parca-ar fi 10 Gabi Balint pe teren(care alerga ca un electron scapat de pe orbita)!

Jean-Paul (96 comentarii)  •  27 martie 2017, 18:55

Maria, Da-mi voie sa te corectez: Keseru a ratat si dupa ce a fost schimbat: in loc sa ajunga in vestiar si sa-si spele pacatele, s-a dus printre rezerve, deci acolo era locul lui de la bun inceput. Ratarea asta se numeste prabusire de nivel, in limbaj sociologic, fiindca a dat de inteles ca se descurca mai bine pe banca de rezerve. Apoi, ar mai trebui spus ca Nicusoru nu s-a vazut deloc ieri, probabil nu-i place sa evolueze la cote mai inalte(Clujul are cota 1000, pe cand in Benelux e mult mai scazuta). De prin min 60, Nicusoru a disparut cu totul: cred ca s-a ascuns sa nu fie vazut de selectioner si schimbat asa cum se intamplamai tot timpul la Anderlecht. Apropo, n-am inteles de ce n-a ridicat mana si sa se ceara afara: asa ar face un ardelean simtit.... Daum suspina acum dupa "motanul" Stancu, alta hahalera care nu reuseste sa marcheze decat de la punctul cu var, dar ieri nici n-a existat nici o sansa de penalty, fiindca Keseru a cazut doborat de o adiere de vant Asa, fara coarne cum le zici tu, Maria, dar vikingii astia erau cat p-aci sa ne lase cu buzele umflate, daca nu ratau la fel ca Keseru nostru... Nu vreau sa par viteazul de dupa razboi, dar pe blogul deschis in prosport am scris cam prin min 30 si ceva ca "astia nu sunt in stare sa dea gol nici daca joaca pana miercuri", dupa ce am vazut cum se desfasurau ostilitatile.... Ce-mi place la tine e ca scrii fara incrancenarea altor colegi de redactie, ai umor si le spui pe sleau....

Radu `al Fain (21 comentarii)  •  27 martie 2017, 20:00

@Adrian: Dar de ce sa ne uitam neaparat in ochii lor? Pentru ca vrem sa vedem doar ce ne place? Nu domnule Adi, hai sa scrutam cu curaj in fundul lor pentru a privi adevarul crunt in fata.

florin (48 comentarii)  •  27 martie 2017, 20:44

La una dintre ratarile danezilor, comentatorul TV a spus ca am avut noroc cat stadionul. Raman la parerea ca trebuia sa jucam pe un stadion mai mare. PS. Nu va mai luati de Keseru. Si eu am urmarit tot meciul ca sa prind codul unic al noului sponsor, dar l-am ratat.

lord belial (182 comentarii)  •  28 martie 2017, 10:36

keseru e atacant doar in bulgaria, in alte tari ar fi portar, din ala de la intrarea in intreprindere. daum m-a convins - in afara de faptul ca l-a promovat pe benzar, nu face nationala sa inscrie goluri. iar nationala parca e steaua - de fapt, stai asa, avem chiar acelasi atacant . serios acum, alibec, asa egoist cum e el, a parut mai solid in ofensiva decat impostorul ala de keseru. iar nicusor taranus stancu sa faca in continuare pe rezerva la belgieni, si el si chipciu, ca sunt praf. hai romania, la groapa cu furnici, c sunteti praf. hagi, vino, serifule, la nationala sa ne scoti din *** *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

brod (87 comentarii)  •  28 martie 2017, 13:46

domnișoară Andrieș, sunteți un om care pricepe mai mult decât are voie să scrie. dv. vă faceți a nu observa că nu e naționala lui Daum, ci a României! neamțul a lucrat (bine, rău...) cu materialul clientului - adică cu jucători deprofesionalizați, nulități care mai prind, pentru câte o jumătate de sezon, câte o echipă europeană modestă, pentru a se „replia” apoi, cu grăbire, spre Turcia, Cipru, Israel, Cecenia, China sau Țările Arabe. ei sunt recolta celor 25 de ani în care vedetele care au ținut prima pagină s-au numit doar Mircea Sandu, Mitică Dragomir, Copos, Mititelu, F. Walter, Nețoiu, Dinel Staicu, frații Becali și restul clasei impresariale, Ianul, Borcea, Badea, Negoiță, răposații Mihai Erbașu, Vasile Turcu, Dan Adamescu - dar nici alții nu se simt prea bine. Mai punem și ceva jucători, ***, precum Vrăbioru, Hâldan, Ekeng... ca să ajungem la puștimea bețivană a lui Dinamo, aeropurtată pe aripile alcoolismului și drastic pedepsiți pentru ... 24 ore! dacă Pițurcă sau Reghecampf sau Olăroiu se dau mari, de ce nu iau ei la pregătit loturi le de juniori, de tineret...? să vezi acolo rezultate!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costin (22 comentarii)  •  28 martie 2017, 18:57

Daca acum 2000 de ani ne vizitau vikingii si nu italienii, poate acum ii intelegeam mai bine, si ii bateam macar la fotbal!

Comentează