Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Groapa minciunilor

În calea modernizării stadionului Dinamo stă letargia suspectă a Internelor. Badea doar aruncă fumigene

Permalink to Groapa minciunilor
sâmbătă, 18 martie 2017, 9:10

„Mesajul pe care eu îl transmit este ca toate persoanele să părăsească Piaţa Victoriei, au fost violenţe asupra jandarmilor”. Aşa găseau de cuviinţă Internele să comunice cu protestatarii, la TV. A doua zi, ministrul Carmen Dan spunea că n-a „primit informări” despre posibile provocări la proteste, câteva zile mai târziu, spunea că a primit informări.

În fine, toată această scurtă, dar incendiară istorioară nu demonstrează până unde merge conducerea MAI pentru a-l proteja pe cetăţean. Demonstrează până unde merge MAI cu minciuna pentru a-şi scăpa pielea de lumină nefavorabilă.

Un veac de expertize contabile
O altă perdea de fum s-a desfăşurat, între timp, în jurul stadionului Dinamo. MAI a lăsat problema modernizării lui strict în grija CS Dinamo. Iar CS Dinamo s-a aşezat la masa negocierilor cu firma de insolvenţă care reprezintă o firmă a lui Nicolae Badea. Un datornic la stat a ajuns să pună condiţii statului. Datornicul, e drept, a contestat datoria în instanţă, iar procesul se învârte în jurul expertizei contabile. De şapte ani se lucrează la ea. La final, autorii vor fi propuşi la Nobelul pentru economie.

Comunicatul citat de News.ro preciza că lucrările de modernizare nu pot începe pentru că stadionul nu e „degrevat de sarcini”. Iar „CNI realizează proiecte de investiţii doar pe terenuri degrevate de sarcini”. De fapt, regulamentul CNI nu spune nimic despre „degrevare”. Condiţia, din articolul 6, e simplă şi clară: terenul trebuie să fie „proprietate publică sau privată a statului”. Nici măcar abilul comunicat al MAI nu poate nega asta.

Şi totuşi, CS Dinamo negociază cu insolventul Badea. Fostul acţionar dinamovist vrea garanţii că va avea baza sportivă în concesiune şi după modernizare. Cum ar veni, clubul Internelor a descoperit supercetăţeanul, cu superdrepturi. Contravenientul care-i trimite pe poliţişti după service.

Papagalul de 100 de milioane de euro
MAI a descoperit acest tip de cetăţean brusc, dar la timp. Încă două-trei săptămâni şi venea termenul limită impus de CNI, 31 martie, pentru predarea amplasamentului. Iar Internele n-aveau nicio scuză. Trebuia să treacă tot complexul sportiv în administrarea Companiei. Cel puţin doi-trei ani, ministerul n-ar fi avut niciun fel de control asupra perlei sale imobiliare. Multe se pot întâmpla în doi-trei ani, de aceea trebuie să baţi fierul cât eşti la putere.

Discuţiile despre noul stadion din Groapă durează de câţiva ani. Fără Euro 2020, durau la nesfârşit. În cazul complexului din Ştefan cel Mare, vorbim, printre altele, şi despre 100.000 de metri pătraţi, disponibili pentru construcţii, conform unor specialişti consultaţi de Gazeta. La preţul mediu al zonei, 1.000 de euro metrul pătrat, vorbim despre o proprietate de cel puţin 100 de milioane de euro.

În mod normal, MAI ar fi trebuit să se intereseze din vreme cum de a ajuns unitatea militară, care este Complexul sportiv Dinamo, să arate ca un papagal jumulit de terţi pe hartă.

Ministerul concesiilor interne
Dar nu s-a interesat. N-a intervenit nici când şefii lui CS Dinamo pledau pentru o chirie mai mare din partea clubului de fotbal. Şi nu intervin nici acum, pentru a dezamorsa negocierile burleşti cu Badea. Pasivitatea asta demonstrează fie neglijenţă, fie nepotrivire de caracter cu CNI. Probabil MAI are alte planuri cu baza sportivă. Poate vrea s-o predea primăriei de sector. Sau s-o păstreze şi s-o exploateze ca şi până acum, mai mult prin tribunale decât la casierie. Ţine ca afacerea să rămână internă.

În orice caz, în loc să-l evacueze pe Nicolae Badea cu tot cu pretenţii, le cere cetăţenilor să evacueze stadionul, să nu tulbure summit-ul cu superchiriaşul. Ce urmează? Să aflăm că scuturile jandarmilor i-au fost concesionate lui Ionuţ Negoiţă. Să aibă şi ei, ca orice plătitor de impozite, cu ce se apăra de rigorile statului.

Comentarii (12)Adaugă comentariu

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  18 martie 2017, 10:03

Dacă tot s-a hotărât Dragnea că-i plac ordonanțele de urgență, nu poate da una prin care să impună ca prețul pe metrul pătrat închiriat de la Stat să nu fie mai mic de 3000 de euro?Badea nu va plăti, contractul va deveni nul şi gata!El nu vrea sport ci visează mall-uri!

Carol K (309 comentarii)  •  18 martie 2017, 10:24

Greu de crezut ca cei de la CS Dinamo sunt opusul celor de la "rivala" CSA Steaua adica sunt niste fraieri prinşi în cârlige,nişte jumuliţi pe cand dincolo jumulitul este stim noi cine,unul care se da mare smecher pe unde apuca...Eu cred ca cel care i-a dat baza sportiva lui Nicolae Badea a facut-o cu acte beton,aici e mana de profesionist nu ca la Steaua unde a venit un simplu talpan ceva mai incolo si le-a dat cu stadionul in cap...Aici au fost baieti versati,şcoliţi,cu expertiza in combinaţii golăneşti as zice ca a fost mana de politician la cel mai inalt nivel dar nu am probe deci nu spun.Acum ce sa faca si Badea,oricui i-ai spune "nu renunti si tu la tunul asta imobiliar ? " ti-ar cam intoarce spatele,jocurile sunt deja facute,n-ai cum sa-l strangi cu usa.

sandu daniel (1 comentarii)  •  18 martie 2017, 11:24

numai minciuni asa conducători asa soarta,chiar ministerul de interne nu poate face nimic în privința stadionului dinamo, a ajuns la mana unuia ca badea .domnilor în ce lume trăim domnul badea are probleme cu CS DINAMO de pe timpul când era elisabeta lipa presedinte la CS DINAMO taxe neplătite sau mai stiu i eu ce nu plătea la CS, se judeca de7 ani prin tribunale si nimeni nu ia nici o atitudine împotriva acestui specimen cu scuzele de rigoare dar nu ai cum sa numeste astfel de persoane care au probleme cu statul.nu va supărați domnilor de la MI sau doamna ministru al interne lor chiar va place aceasta mizerie aruncati mingea de la uni la alți lăsați interesele propui si meschine deoparte stadionul a fost ales pentru Euro 2020 si cred ca asa trebuie sa fie reconstruit un bun national nu maluri nu constructii de blocuri sau nu stiu ce mol nu va mai bate ti joc de țară asta si faceti ceva bun, nu a ajuns badea sa pună condiții ce sa facă statul cu propriul teren.ps domnul burleanu sa ne lase sa meargă inapoi la fotbal de sala pentru FRF trebuie un om care a facut cu adevarat performanță si are toate calitatile

randy (5 comentarii)  •  18 martie 2017, 11:49

Asa s a facut dupa Revolutie,s a dat ce era al Statului securistilor si de acee P SD ul este unde este.Numai DNA ul poate face lumina.Cum poate bunul Statului sa ajunga la un fripturist ca Badea!?.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  18 martie 2017, 12:53

...da, Badea arunca cu fumigene in teren ...

Gigi (1 comentarii)  •  18 martie 2017, 13:38

Ba nene ce o face cu atatia bani si bosorogul asta comunist, el ******** viseaza la milioane...*************** Incredibil frate... unii traiesc degeaba pe pamant.

Stelist (55 comentarii)  •  18 martie 2017, 13:38

,,Şi totuşi, CS Dinamo negociază cu insolventul Badea. Fostul acţionar dinamovist vrea garanţii că va avea baza sportivă în concesiune şi după modernizare. Cum ar veni, clubul Internelor a descoperit supercetăţeanul, cu superdrepturi.'' Contravenientul care-i trimite pe poliţişti după service. La Steaua e invers, csa si mapn ducand o lupta la baioneta impotriva unui privat, lupta dusa pe toate fronturile si cu toata artileria si toate armele, justitia si presa fiind partase si tovarase de incredere in timp ce complexul Ghencea, baza militara, de cand a plecat Becali nu mai produce o lețcaie( Becali se spune platea intre chirii la mapn, taxe si impozite aferente la stat in jur de 1 milion de euro pe AN! Absurdul situatiei il vedem cand comparam situatia clubului fcd 1948 si pozitia cs dinamo fata de proprietate si bunuri, insolvente fiind ambele societati nu numai cea controlata de Badea si dimpotriva, cea care a produs cele mai mari pagube statului roman fiind societatea controlata de fratii Negoita si unchiul Anghelache care stim cu totii ce hram poarta( fost mare securist la fel ca si sotia si socrul domnului Badea). Si cu cata mai multa ardoare din partea ,,cuiva''( noi zicem ca tot a serviciilor dar de data asta ale armatei) de a distruge clubul patronat de Gigi Becali care conform spuselor fostului comandant al csa pe atunci colonel Laurentiu Rosu, ca de fapt Gigi Becali detine palmaresul fostului club al armatei fara echivoc ( ******) lucru confirmat si de Cristian Gatu, comandantul CSA Steaua din momentul in care Gigi Becali a preluat echipa ros-albastra de la Viorel Paunescu care spune si el ca totul s-a petrecut in conditii legale *************. Dar, in mod ciudat, sa-i zic chiar tenebros justitia romana da cast armatei pe toate fronturile in lupta cu Gigi Becali, privatul care a primit de la statul roman diploma de investitorul anului, investitii care au adus statului numai in perioada 2008-2012 peste 32 de milioane de euor din taxe si impozite platite de latifundar. Al compara pe Gigi Becali cu Robert Negoita, unul care a platit statului zeci de milioane de euro si a adus in tara alte sute de milioane cu unul care a fentat statul in speta ANAF-ul cu peste 5,5 milioane de euro tot cu ajutorul aceleasi justitii care l-a deposedat pe Becali pe rand de numele Steaua si de brand-ul Steaua. Deci pe cel care fura il ajuta justitia si statul iar pe cel care investeste si plateste bani grei statului, acelasi stat il calca pe cap. Stim ca a avut probleme cu legea cu un schimb de terenuri dar si acolo a fost ceva necurat si acelasi stat i-a tras sa zicem clapa ***********, a fost acuzat de mita, a incercat sa premieze un club de fotbal sa-si apere sansele corect pe teren si asta in văzul televiziunilor( oare cate cluburi si jucatori nu vin premiati pentru asa ceva dar NIMENI in aceasta tara nu a fost deranjat decat in cazul lui Gigi Becali), a fost acuzat de rapire si sechestrare de persoane( i s-a furat masina la comanda cuiva si si-a recuperat-o singur dar, dupa cum aratau si inregistrarile Becali i-a certat doar pe hoti in barul familiei pentru ceea ce au facut dar statul si-a aratat din nou coltii in fata latifundarului), dar dupa toate acestea ramane singurul investitor din fotbal care tine steagul sus si care aduce ceva bun tarii noastre si fotbalului romanesc in pofida haterilor si troliilor platiti sa-i spurce numele si demnitatea. La noi s-a reinventat ,,superministerul'' cu ,,superputeri'' asupra mediului privat din Romania.

dan (3 comentarii)  •  18 martie 2017, 14:34

Incep sa am impresia ca la CS Dinamo lipseste un Talpan, daca asta la pus cu botul pe *** pe giginho, sa vezi cum *** pe Badea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zagna (15 comentarii)  •  18 martie 2017, 14:57

Doua cluburi departamentale,Steaua si Dinamo, doua cazuri total diferite ! Statul roman , prin institutiile sale (parlament, guvern, ministere, dna, parchete militare...) unde este ? Cine stinge lumina (sau trage apa) ?

aldo_m (63 comentarii)  •  18 martie 2017, 15:14

este strigator la cer cum badea care FALIMENTAT clubul de fotbal in loc sa ajunga la puscarie a ajuns stapan pe ternul de joc cred ca ministerul i-a facut cadou lui nicusor terenul doar pt ca a FALIMENTAT clubul, la MAI probabil sant niste prosti sau niste prostovani pe care badea i-a fraierit stam si ne minunam cum e posibil asa ceva DE CE NU SE SESISIZEAZA DNA SA VEDEM CONTRACTELE SI SA NE ARATE PE CE BAZA I S=A OFERIT CADOU LUI BADEA TERENUL ,CA BADEA A FALIMENTAT CLUBUL SI EL NU MAI ARE NICI O TREABA CU FOTBALUL ,DNA TE ROG FA O INVESTIGATIE

Comentează