Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Regele, miliardul şi comisionul

Între două predici în vestiar, Hagi dă lecţii multinaţionalelor. Nu pe gratis, vrea unu la sută din cifra lor de afaceri

Permalink to Regele, miliardul şi comisionul
miercuri, 1 martie 2017, 10:35

„Eu am un plan despre care nimeni nu vorbeşte”, şi-a amintit Hagi, în conferinţă de presă. „Multinaţionalele la noi produc miliarde de euro pe an. Miliarde! Domnilor, se produc la noi în ţară, aşa că din cifra de afaceri să bage unu la sută în sport în fiecare an”. Ăsta e planul lui. Rimează în sfârşit cu programul de guvernare „Şi francii multinaţionalelor se împuşcă, nu-i aşa?”.

L-a propus şi Guvernului Cioloş, în decembrie 2015. L-a propus şi Guvernului Ponta, în noiembrie 2013. Şi preşedintelui Iohannis, în toamna lui 2014: „Aşa se vor finanţa cluburi, banii se vor roti, este un cerc”.

Daţi un leu pentru Top 300
Conform Ziarului Financiar, multinaţionalele realizează în România o cifră de afaceri de 100 de miliarde de euro. Plus, minus 10 miliarde de euro, aproximând ca-n „Filantropica”. După algoritmul lui Hagi, spre sport ar trebui să curgă cam 1 miliard de euro. De peste zece ori bugetul MTS pe anul ăsta: 91 de milioane de euro.

Unde s-ar duce aceşti bani, în opinia Regelui? O parte ar ajunge „la prim-divizionarele din fotbal”. Indiferent de modul cum se distribuie, există riscul de a-l jigni pe miliardarul Ioan Niculae, de la Astra. Există, de asemenea, riscul ca primarul din Voluntari să acuze multinaţionalele de plagiat. Dau o avere la fotbal, fără să citeze din bani publici.

Există deja o prevedere legală, care le permite companiilor să doneze la sport până la 20 la sută din impozitul pe profit. Totuşi, precizează Hotnews.ro, decizia aparţine companiilor. Din păcate pentru proiectul lui Hagi, din fericire pentru PIB, statul poate taxa multinaţionalele, dar nu le poate manageria.

Malta, care lasă Fiscul balta
Hagi vrea o lege mai bună. Una care să oblige firmele să dea procentul. Şi nu procentul din impozitul pe profit. Procentul din cifra de afaceri. Că doar acolo se roteşte grosul banilor. Eşti pe plus sau ai pierderi, nu contează. Trebuie să-i faci donaţii lui Gigi Becali sau lui Ionuţ Negoiţă. Bun, acum să nu zâmbim maliţios. Nu există legi care să-i oblige pe aşii balonului să fie aşi ai economiei.

În ciuda naivităţii acestei soluţii generale, Hagi a dat soluţii versate pentru probleme particulare, implicând fiscalitatea internă şi regulamentele FIFA. De pildă, transferul lui Cristian Manea în Cipru. Ce stăpânire a termenilor de specialitate! Ce contorsionism printre prevederi şi paragrafe în comunicatul Viitorului, care susţinea că Hagi nu a avut „niciun fel de legătură” cu o firmă malteză off-shore, „cu excepţia contractului menţionat”.

Păi, sigur, nu e ca şi cum ar fi băut şi adălmaşul, după ce s-au înţeles. Cât despre dimensiunile comisionului maltez, care a scăpat taxării după legile României, „menţionăm că nu există procente fixe, ci numai recomandări ale FIFA”.

Viitorul, dator la Hagi
În comunicatul respectiv, se pomenea şi despre „datoriile de milioane de euro” pe care clubul „patronului Hagi” le are faţă de un anume „dl.Hagi”. E o dedublare tipică pentru capitalismul din fotbalul nostru, de fapt, un cămătărism cu faţă umană.

În fine, Hagi a construit Academia, preponderent prin forţe proprii. Ăsta e marele lui proiect pentru salvarea sportului. Despre asta ar trebui să se vorbească. Nu despre cum să luăm bani de la multinaţională şi să-i dăm la Internaţională.

În Dosarul Transferurilor, preţul jucătorilor nu era declarat integral în acte. Acum Liga 1 a progresat. Sumele nedeclarate se numesc comisioane şi sunt protejate de „clauzele de confidenţialitate”. Dar „transferul lui Manea a fost legal”.

Liga 1, pentru care pledează Hagi, nu oferă o minimă garanţie de onestitate contabilă. Donaţiile pot ajunge oriunde, la juniori, la partid sau la creditorii de la oficială. Managerul Viitorului e un reper în fotbal şi aşa va rămâne. Dar, când vine vorba despre taxarea altor afaceri decât a lui, e abilitat să pretindă doar procente confidenţiale.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

pif (11 comentarii)  •  1 martie 2017, 11:19

daca dai acceptabil cu piciorul in minge, cu capul nu le prea avea, nu inseamna ca ai si cap cu care sa gindesti. nu mai vorbim de backgroundul educativ si aici nu vorbesc de maniere frumoase. marele club viitorul poate exista si asa cu un tata care si-a facut echipa de fotbal pt. a-si promova fiul. un tata fericit.

Mihai Alexandru (2 comentarii)  •  1 martie 2017, 11:22

Maria, te apreciez, dar aici gresesti. Hagi a venit cu o solutie ! Fie ea buna sau rea, nu stim, dar a venit cu o solutie. La luat peste picior si fiind sarcastici sau facand mistouri suntem primii. Hagi a construit ceva si a produs, lucru care devine tot mai rar la noi in tara. Propune / propuneti solutii viabile, "nu mai dati in cap" unora care efectic fac ceva in domeniul lor. La multi ani de 1 Martie !

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 martie 2017, 12:58

multumesc pentru urare. am propus solutii deja, in atatea alte articole. in mare, e vorba despre depolitizare, transparenta, inteligenta si bun-simt. despre taierea alocatiilor de la stat pentru entitatile parazite si ineficiente numite federatii sportive (a se vedea FR de Gimnastica, FR de Patinaj, FR de Box etc), dupa model american, şi taierea finantarilor de la bugetul local pentru echipele profesioniste, dupa model european. problema sportului nostru nu sunt banii, ci managementul. nu din lipsa banilor s-au dus romanii cu echipament de la ajutoare in Brazilia

Traian Iugulescu (1 comentarii)  •  1 martie 2017, 12:18

Pacat ca nu ai scris un editorial prin care sa propui si vreo solutie pentru finantarea sportului romanesc. Hagi a propus ceva, tu, Maria, vii cu argumente ca nu ar fi tocmai OK propunerea lui Hagi, insa de ce nu expui o mica solutie personala la nivel de propunere pentru finantarea sportului? Parca e mai usor sa criticam si sa nu fim constructivi, nu? Dar voua va place sa alimentati manelismele lui Sumidica, MM si ale altora decat sa le ignorati si sa incercati sa aduceti si voi, singurul ziar de sport (cica), in prim plan lucrurile strict pozitive din sport...

FYRY (21 comentarii)  •  1 martie 2017, 12:28

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dana (10 comentarii)  •  1 martie 2017, 12:42

Regelé le stie pe toate, ce mare lucru ca zice si el o vorba acolo, cite nu zic altii zi si noapte, sau mai ales, noapte?! Doar n o sa dea cu banii de-azvirlita sa si ia un "consigliere" tocmai acum, la batrinete...

cbn (3 comentarii)  •  1 martie 2017, 12:53

"Regele, miliardul şi comisionul" sau "în opinia Regelui"... As fi citit cu atentia articolul, dar bataia de jos pe care autoarea si-o doreste inspre GH s-a intors automat asupra calitatii articolului respectiv si a autorului (ziarist, nu om, ca n-o cunosc personal). Halal, mai ales din partea unui ziarist femeie...

Carol K (309 comentarii)  •  1 martie 2017, 13:29

Mie mi se pare OK sa faci un astfel de apel.Sunt bani privati sportul este o surs buna pt publicitate.De ce sa bag bani doar la Antena 3,RTV,B1 televiziuni care fac exclusiv jocurile unor penali viciind spatiul public doar cu "stiri" false care vin in folosul patronilor,de ce sa bag bani publici de la diverse Primarii sau Consilii Judetene..repet BANI PUBLICI,cand pot sa cumpar publicitate in schimbul unei sume chiar si 1% ? Ca Hagi vrea la modul imperativ nu optional aici ar putrea sa greseasca dar este o idee pe care presa o poate imbunatati astfel incat sa scoatem sportul asta in afara zonelor in care coruptia si bunul plac al politicienilor fac legea.

cutzu (5 comentarii)  •  1 martie 2017, 13:47

Bun articolul! L-am auzit pe Hagi la TV cum se plingea ca nu sint bani in fotbalul din Romania. Cred ca de fapt asta il roade pe el. Ca nu are cui sa vinda gloabele de la Viitorul. Li se apropie virsta de ''taiere'' si cumparatori nimic. In afara de Gigi cine mai transfera pe bani?

Vasilica (14 comentarii)  •  1 martie 2017, 14:08

La multi ani de Martisor ! Fata draga, am citit articolele pe care le mentionai mai sus, oferindu-ne si link-uri de urmat. Si ? Ce vrei sa spui cu acele articole ? L-am deschis pe primul si am citit un sir lung de critici...l-am deschis pe al doilea si am gasit un alt sir de critici... mai departe nu am mai citit, pentru ca ma plictisesc. Unde sunt "solutiile" pe care pretinzi ca le oferi in articolele tale precedente ?! Ce-ar fi sa ne spui spui aici direct solutiile (cateva, ca rezumat) sau macar una dintre solutiile tale pentru finantarea sportului ? Hai ca poti... Vrei ?

Mihai Alexandru (2 comentarii)  •  1 martie 2017, 14:27

@Maria Andries. Bineinteles ca vor fi mereu argumente pro si contra asupra fiecarui subiect. Important este sa le punem cap la cap si sa facem treab indiferent de subiect. Nimeni nu e perfect. Si ziarul online la care lucrati are multe minusuri si e incarcat abuziv cu foarte mutle prostii (femei goale, reclame proaste etc.) care numai de sport nu tin. Vreau sa spun ca ar fi bine sa ne unim si sa gasim solutii impreuna, nu sa il tragem pe unul in jos sau sa il luam peste picior care produce ceva. Si din cate se pare, Hagi manageriaza bine Academia pentru ca are rezultate. Asa a tras si atunci semnalul de alarma ca nu mai producem nimic timp de 10 ani (sigur stiti acel episod) si l-am luat iar peste picior. Se pare ca a avut dreptate. Poate are si acum.....

Fane (104 comentarii)  •  1 martie 2017, 14:31

@cutzu-Linisteste-te,daca taceai filozof ramaneai.Hagi a realizat ceva palbabil,masurabil,dar ca romanii invidiosi,trebuie sa ii dam in cap.Numai cu banii de pe transferul lui Razvan Marin,a obtinut o buna parte din bugetul Academiei pe un an.Banuiesc ca si tu ai o realizare,in afara de a face murdarie pe strada si pe care stapanul needucat nu o strange,daca esti atat de vehement.

JFM (17 comentarii)  •  1 martie 2017, 15:45

Ce multinationale sa bage bani in sport asa cum ar fi si normal intr-o tara civilizata cand infrastructura e la pamant,tribunele la meciurile mediocre sunt populate doar cu mitocani veniti sa injure pe cine apuca iar televiziunile au grija sa puna microfoanele de fond exact langa ei ca sa auda toata tara inclusiv eventualii sponsori toate acele urlete zic ei cantece...poate din alea din campul de instructie cu iz ostasesc.peste toate astea si fauna patronilor care mai de care mai parvenit samd Dezolant tablou,pana nu curatam stadioanele de aceste nuclee de ghiolbani asazisi ultrasi ca sa poata sa vina lumea normala la stadion si sa va umple arenele nu-ti vine nici o multi nationala.Astia baga bani in alta tara tot in sport dar acolo unde isi si scot investitia.Dar una peste alta Hagi are si el dreptatea lui acuzandu-i ca nu se implica si la noi,el stie ca aceleasi corporatii o fac si inca bine in alte tari.Nu seamana insa deloc cu acuzele unor politicieni corupti care ii urecheaza pe straini ca vezi doamne se implica in protestele de strada de parca astea ar fi ceva in afara legii si nu ar fi definitorii tarilor cu democrati consolidate.

Lup (17 comentarii)  •  1 martie 2017, 16:11

1) Hagi nu vrea pentru el. 2) Tonul articolului e de anii 50'. 3) Mărită-te dracu` odată.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  2 martie 2017, 8:52

inteleg ca esti impotriva parteneriatului civil 🙂

Golombioschi Ilie (29 comentarii)  •  1 martie 2017, 16:43

Hagii vorbeste prosti, nu stie ca una din variantele de impozitare de catre stat a firmelor cand e vorba de impozitare e de 2 maxim 3 la suta din cifra de afaceri si atunci de unde 1% numai pentru sport ? Eu vin cu o solutie in locul Mariei Andries ca vad ca tot i se cere de diversi asta. Simplu, reducerea de la 90 de zile la 30 de zile a termenului dupa care jucatorii sa devina liberi de contract in caz de neachitare a clauzelor contractuale plus maxim 15 zile de contestare la comisii. Atunci mai vedem noi daca mai apar intarzieri la plata contractelor, insolvente, comisioane suspecte la transferuri,jucatori adusi de aiurea pe sume si contracte nesustenabile, mentinerea de jucatori varstnici in mod nejustificat la echipe, nepromovarea tineretului ca politica savanta a unor habarnisti, etc, etc.

Sile (27 comentarii)  •  1 martie 2017, 16:55

Comentează o individa care n a văzut gazonul decât la picnic și a condus cel mult un Tico sau Smart. De aia tara asta e in marasm...

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 martie 2017, 18:08

nu am si nici nu voi avea permis auto. poate din cauza asta e un trafic infernal in Bucuresti 🙂

Radu (1 comentarii)  •  1 martie 2017, 17:07

Petrnu Mihai Alexandru.....o solutie insemna o "metoda de rezolvare"...oric e spune Hagi nu se paote aplica..da, e o idee , dar nu e primul care a avuto..nu el a spus primul asta....cel mai penibil mi se pare ca el, care a pacalit fiscul din Romania, sa ne dea idei/solutii cum sa aducem mai multi bani in sport..

Anonim (109 comentarii)  •  1 martie 2017, 17:09

Maria, intr-ale scrisului nu vei performa nici la 1% din cat a reprezentat si reprezinta Hagi in fotbal; sa scrii despre Hagi la modul ironic mi se pare complet deplasat, aberant, nedrept, discriminatoriu. De tine n-am auzit decat cei care intram pe acest blog, de Hagi a auzit toata lumea! Cei pe care-i ridici in slavi neconsacrandu-le materialele tale critice nu inseamna nimic, chiar nimic pe langa Hagi, si ma refer la oricare politician, la oricare jurist sau ziarist! Doar cativa oamni de cultuta pot sa rivalizeze, cat de cat, valoric vorbind, in domeniile fiecaruia, cu Hagi. In privinta sportului, te surclaseaza toti colegii care au blogg-uri pe acest site si destui cititori (cu opinii pro sau contra), printre care ma numar (soun asta FARA FALSA MODESTIE)! A.

Anonim (109 comentarii)  •  1 martie 2017, 17:11

Rectific: "...spun..."! A.

Anonim (109 comentarii)  •  1 martie 2017, 17:14

Scuze pentru alte omisiuni (de lietere), dar sunt stupefiat de usurinta cu care scrie maria (minuscula este intentionata) despre Hagi, un simbol national! A.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 martie 2017, 18:06

e alegerea ta. prefer spiritul, nu litera

gido (2 comentarii)  •  1 martie 2017, 17:14

articol foarte bine documentat economic... teoria lui hagi cu procentul de 1 % din cifra de afaceri e de rasul curcilor...

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 martie 2017, 17:59

multumesc si pe aceasta cale colegilor din presa financiara 🙂

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  1 martie 2017, 17:28

Foarte bine Maria. Vezi sa nu astepte Regele 10 ore moderarea, stie cel cit il iubim. Bravo. Cei care il iubesc pe Hagi trebuie sa-i arate cind greseste. Nu se poate progresa altfel. Nici tvarasu Tutuianu, avocat al „multinationalelor“ rusesti nu a avut ideea asta hagiana, desi proaspat uns „prin votul ramanilor“ ca comandant supervizor al SRI, proaspat tuns, par fumat si intolit de s Armani, sarmanu Tutu ianu ar avea nivelu ceva peste genneralu Vlad, pe care academicieni din toate colturili tarii il asteapta in turneul de revenire si-i multumesc pentru pretioasele ore de Istorie adevarata a Romaniei petrecute impreuna. Hai ! Hagi. ----------------------------------------------------- a mai gresit si cind a spus ca Hagi-ca al CSM, frumoasa mea, e platita prea putin. Asa e el, baiat bun. Lui nu-i trebuie nimic de la Stat, Primarie, Consilul local, Universitatea Crai pardon Cons tanta si binomu Costel-Capsuna ! Lui nu-i trebuie, dar hai totusi sa-l intrebam cit primeste Hagi de la Stat ? ------------------------------------------------------ Vezi Maria ce face Codruta – Coldea ? Poate dupa atitia bigudii te inj..., pardon ca e domn, te critica azi si Hagi. Nu era mai bine sa-i pupe binomu undeva pe Mazare, Constantinescu & Fa ca sa-si traga si ei CSM Farul Nou Constant & Fa cu o Academie in care sa bage 20 de milione EURO pe an ca sa-l invete minte pe machedon ? Poate ca ei erau mai batuti in cap, dar doamna asta musulmana a lui Constantinescu, pe care poporul roman a votat-o Prim Ministru, este o capacitate. La Conastanta, pardon Constant-inescu lucra cu nuci de cocos, azi la Guvenul votat de poporul roman poate lucra cu miliarde ! ----------------------------------------------- PS Il iubesc si eu pe Hagi dar citeodata, in marinimia lui, o ia razna. Sint si eu pentru sport. Dar nu asa. Performanta trebuie sa faca cine isi permite si cine a demonastrat ca poate. Nici daca i s-ar aplica ideea nu-i normal ca Statul sa imparta banii tuturor neghiobilor. Dar alta problema pe care Hagi nu o vede. Citi fac sport In Romania ? Citi fac organizat ? ---------------------------------------------------- Evenimente. La inceputul 2016 si dupa Olimpiada: ---------------------------------------------------- 1.- Cetatenii din Hamburg nu vor Olimpiada in Hamburg 2024 !!! Se pot face multe alte lucruri cu banii ! 2.- MTS anunta dezastrul: sub 12 mii de elevi legitimati. La seniori prapad. Prapad si la gimnastica. Balene pe birna. Antrenori IOC. 3.- PMB aloca 11 milione EURO, doar pentru salarii !!! - ma supara ca nu o spune nimeni clar – catre CSM Bucuresti. 4.- Gazeta Sporturilor !!! vorbeste doar de spitale, medicamente, pensii, scoli, profesori si medici neplatiti ca lumea care isi iau lumea in cap. Toti vor sa plece, numai Hagica trebuie recuperata. Eu o iubesc si pe Hagica, dar puteam s-o iubesc si daca juca la unguri. Asa, la CSM, mai bine o iubesc pe doamna Firea, pare si mai moale. # rezista Ferentari. # rezista Ilici. # rezista a sasea sotie a lui Henri … pardon, Tariceanu. 5.- Moldo..., pardon, brasoveanul de azi de la MTS, inginerul care s-a remarcat cu firme de facut curatenie, ca nimeni nu spala o buda mai bine ca femeile lui, pus de Monta sa se asigure ca consumatorii manica bine, a fost trecut la controlul vitaminelor, astfel incit cei mai muti bugetari de la CSA si Dinamo au ramas fara dreptul la munca, iar Romania era sa ramina ca Rusia fara Rio. Au luat si handralaii de la CSA ce-au gasit pe piata din Chisineu ca altfel nu se mai puteau satisface. Intre ei, fie vorba: „mi-a luat Binomu si Comitetu Olimpic dreptu la munca.“ 6.- Cumva, mister mare, a participat si Romania la Rio. Nu stiam ca Bach iubeste flautul. Nici bani de echipament n-au avut petrachii alini ati acolo. Nici rezultate. Pe brinzele de la CSA le-a batut vietnamezele de erau sa se sesizeze la CEDO, cum isi permite natia asta de ..chinezi sa scrimeze. Ce-mi amintesc eu de la Rio e balamucul cu Zdrentele zise echipa ment, si de articole in care cineva scria ca Neagu a mea nu se regaseste nici pe ea. Da pe mine ? 7.- Germania anunta rezulate dezastruase. Se dezbate intens cum s-a putut ajunge intr-un asemenea hal. Un atlet a cistigat dar si ala e facut praf. Manelist. Se dezbate daca nu ar fi mai bine sa se renunte la performanta, banii investiti aiurea sa intre pentru sportul de-a masa, pentru educatie. Intr-adevar, cresele si cluburile de seniori peste 80 de ani, nevoiti sa joace septica prin baruri, au fost cam neglijate. 8.- Brinza, pardon, nu stiu ce-i cu mine, Patria ii multumeste lui Boroi, care impreuna cu moldo, ba ce-i cu mine, brasovaenu ala de general care ii dadea umil diplome lui Ginerica Dinca-te-leaga la festivitatili Dinamu, ieste pus sa duca Flacara Olimpica roamna pi culmili … mai intii pa vine ie Opimpiada da iarna, unde cei zece schiori ai Patriei spera sa nu li desfaca in bucati bobu pi pista ! 9.- Sarapova a trecut pa alte vitamine. Le va face in curind cunoscute si sportivilor de la CSA Steaua. 10.- Hagi merge inainte. Hai ! Hagi. Da unde ? Capsuna deja si-a depus cu ajutoru lu Costel ca stie sa scrie CV-u n Coreea N. Ba machedone, tu nu esti multi nationala ? Hai ca vin sa-ti national izez hotelu ! Sotia joaca fotbal da masa, vrea si ea saraca 1% din cifra ta de afaceri !

GHITA (25 comentarii)  •  1 martie 2017, 18:48

Au sarit ca arsi,,mandri ca sunt romani,ai nostri ca brazii cu mucii pe piept''ca de ce nu este respectat blazonul de rege,fie el si *** a ,,fabulosului '' hagi,*** ar dori bani multi de la altii spre fericirea buzunarelor lui si a altor *** care-si zic patroni,in fapt doar niste camatari care imprumuta echipele.Regili da carton nu spune nimic de manariile facute de el si conationalul lui mioritic,de modul cum niste baieti ce se vor fotbalisti sunt vanduti iar banii intra in buzunarele,,patronilor''***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

viorel (3 comentarii)  •  1 martie 2017, 19:39

Pentru ce a facut ca fotbalist,ma inchin in fata lui Hagi.Pentru ce a facut cu academia il apreciez la maxim.Dar intra pe taramuri straine lui.Si nici nu stie ,,sa vorbeste,,exact ca finul lui,razboinicul luminii.Pana la urma,toti umbla dupa bani cu limba scoasa,nu mai conteaza daca sunt obtinuti legal sau nu.Ca orice roman cu posibilitati tot ar vrea sa mai fure cat de putin!

kkciosuldelahamangia (16 comentarii)  •  1 martie 2017, 20:08

ce naste din pisica, soareci mananca. nu inteleg de ce nu se finanteaza toate cluburile de la bugetul de stat, via ministere ? sau se uita ca avem inca cluburi departamentale iar primaria buCURestiului reinfiinteaza firmele de stat ? asa ca sa o dam naibii de economie de piata, platim in continuare sportivi de la buget si reintroducem sintagma socialism in denumirea tarii, e bine tov. g. hagi ?

Dr. Dan Patru Tudosie (27 comentarii)  •  1 martie 2017, 20:26

Absolut aiuritor faptul ca sunt oameni persoane care in comentarii ii dau dreptate lui Hagi. Bine, n-are la ce sa ne mire, suntem o tara intre ultimele locuri din Europa la nivel de educatie a populatiei si la nivel de IQ. La nivel de trai stam tot rau, dar ceva mai bine ca primele doua. Altfel, ce tupeu nesimtit pe Rege.

BD la munte (67 comentarii)  •  1 martie 2017, 20:31

Sincer, nu ma asteptam la un articol asa slab. A fost o propunere luata la misto de tine. Nici macar un misto elegant... ma asteptam la mai mult. Oricum, am observat ca toate comentariile negative, ai grija sa le stergi, asa ca nu ma astept ca acesta sa stea prea mult postat. Sunt foarte multe probleme in sport, legate de buget, dar si de management. Un lucru este clar, Academia lui Hagi a produs si va produce fotbal, si poate asta deranjeaza, fiindca voi sunteti slugile lui Becali, Mititelu, etc, personaje de 2 lei, promovate de voi, GSP. Voi nu promovati valorile, promovati non-valorile si can-can la maxim. Singurul care si-a dat seama este Tolo, care s-a transormat in Colomobo sau Kojak... Tu nu ai nicio treaba cu sportul, se vede asta in foarte multe articole. Vrei sa devii un player, insa esti spectator. Crezi ca poti veni cu o solutie de finantare pentru sportul romanesc? E o intrebare constructiva, toate articolele tale sunt distructive... Crezi ca poti?

Jokering (1 comentarii)  •  1 martie 2017, 20:37

Uneori si Regele se teme de prezervativ, e un mesaj dat cu manta ca sa fie bine si sa nu fie rau. Face si el ce poate pentru cine trebuie.

BD la munte (67 comentarii)  •  1 martie 2017, 20:41

Am uitat sa mentionez ca nu este posibil ce propune Gica, insa de ce sa facem misto de el???? Fata de munca lui si fata de problemele fotbalului romanesc?? Vino cu o solutie, te provoc, un mare challenge pentru tine! Vreau sa vad de ce esti in stare, constructiv! Ca la misto, ironii, toti suntem profesori...

anti (7 comentarii)  •  1 martie 2017, 23:23

Maria critica si iar critica.La asta se pricepe orice roman.La demolat suntem primii,la construit ne bagam bete in roate.Hagi a facut o academie si o finanteaza. Deci face ceva.Oare Maria ,in afara de faptul ca scrie niste aberatii,ce altceva a facut vreodata?
In orice tara din lume,impozitele se calculeaza la cifra de afaceri.Oare de ce nu-i convine niciodata Mariei cind cineva aminteste de asta?,poate are pe cineva din familie care conduce vreo multinationala si se teme pt acel cineva.De ce multinationalele sa fie protejate iar bietii patroni romani,nu ?ce-ar fi sa lucreze si Maria la un patron roman?dar nu la scris editoriale,ca si mama mare ar scrie mai bine ca ea…

di livio (22 comentarii)  •  2 martie 2017, 0:06

Si Hagi a facut misto de noi cu comunicatul ala din Malta.17 Nentori,bun articol ai scris.Hagica e Messica

julius caesar (2 comentarii)  •  2 martie 2017, 1:08

Dragii mei! stau in fotoliu si ma gandesc! DA! FuTBooLUL made in RO este in criza... SOLUTIA made in Dambovitza........ sa vina cineva.... sa dea ceva... sa ne iasa si noua macar JUMATATE... IN STILUL ASTA NE VOR BATE ANUL VIITOR SI RARATOA... VANUATU... si bunica

Adiro96 (33 comentarii)  •  2 martie 2017, 2:51

Iarasi ai lasat neterminata treaba si adevarul pe la mijloc .Jenant din partea regelui (mai bine zis a becaliotilor impresari ) transferul lui Manea prin "offshoruri" de Malta dupa ce ne imbatase cu interesul "Chelsicai" .Solutiile tale cam lipsesc , mistoul decent , regele nu merita terfelit prea mult !El macar incearca ceva pe mintea si banutii lui ! La multi ani , de martisor !

Serban (5 comentarii)  •  2 martie 2017, 7:20

Colegii de la presa financiara te-au mintit(sau n-aveau habar-e tipic in preasa asta de mucava!),cu americanii care nu dau bani federatiilor! Modelul ala american de a nu da bani de la buget federatiilor(mai ales cele de atletism si de gimnastica,unde dau bani si arbitrilor si chiar adversarilor,numai sa le cante imnul american si sa planga cu mana pe inima ingropata in grasime!),ar trebui implementat in presa romaneasca,ca toata e falimentara si lipsita de profesionalism si mananca banii degeaba! De ce se mai numesc federatii daca nu sunt finantate de la buget?!De unde sa apara viitorii campioni,din cele cateva cluburi sportive private unde numai copii imbuibati au sansa sa fie primiti,in schimbul banilor multi,pe care un amarat talentat si arzand de ambitie nu are de unde-a-i procura?! Sigur ca Hagi spune tampenii nerealizabile,dar un sambure de adevar exista in ideea lui utopica!Peste tot in lume,multinationalele si bogatii de nu mai au ce face cu banii,sponsorizeaza diverse cluburi in diverse ramuri sportive si mai toate marile turnee de tenis,golf..etc...etc.Si statul le reduce o parte,uneori substantiala,a acestor sume,din impozit!!!Te-ai prins?!Deci ei nu dau toata suma de la ei,iar cat dau,e o buna reclama pe tricourile si pe stadioanele si peste tot pe unde apar echipele sau sportivii pe care-i sponsorizeaza!La noi...ca la nimeni!Multinationale fac profituri imense platind salarii hilare angajatilor,platesc impozit din an in paste si cum o vrea Dumnezeu,caci au inteligenti ingineri financiari ce le plimba banutii prin intreaga lume,de ajung curati ca lacrima si aproape intregi la firma mama in cont,bineinteles si cu imensul concurs al unor politicieni corupti!Asa ca Hagi saracul,care tocmai a ciordit si el ceva milioane de la buget,si a vazut cum functioneaza treaba,a gasit o solutie destul de logica:sa-i obligam pe hotii astia sa dea bani,daca nu pentru autostrazi ce costa dublu fata de cele din Germania si cumparat de armament american depasit,ce nu trebuieste nimanui,macar pentru sport! Dar tu Mario nu intelegi asta,ca ai creierul spalat de stapani!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  2 martie 2017, 8:49

„americanii care nu dau bani federatiilor” e din presa americana. sa dai bani pe proiecte si programe e una, sa dai alocatie neconditionat e alta. federatiile sunt ONG-uri, asa ca nu e obligatoriu sa fie subventionate de la bugetul de stat

gogu kioru (31 comentarii)  •  2 martie 2017, 7:44

Bate campii ca de obicei..El a inventat roata si apa..numai bani viseaza..partea proasta este ca multi ziaristi il pupa-n dos nonstop pe ***..Bleah..lamaie..!Statuie nu mai vrea?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AncaCerneaEbarbat (7 comentarii)  •  2 martie 2017, 8:55

Domnisoara, ceea ce propune Hagi e un principiu, o idee de la care se poate porni si dezvolta, astfel incat banii sa fie alocati transparent si pentru sustinerea activitatii sportive, fie si la nivel de baza. Daca ai fi avut un pic de buna vointa, nu ai fi scris ce-ai scris. Ca orice contabil al greselilor umane, te-ai luat de forma si mai putin de fond si de la asta ai dus totul in derizoriu. Ca sa nu mai vorbesc de chestia cu comisionul, care e doar o *** si nimic mai mult. Ai sarit ca arsa sa iei apararea multi nationalelor, pentru ca ai simtit cumva ca prin discursul sau, Hagi "gireaza" PSD-ul, initiale la care incepi sa ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

corneliu (1 comentarii)  •  2 martie 2017, 9:22

Această jurnalistă are un punct de vedere care a stârnit controverse. De ce multinaţionalele ? Când tu foloseşti forţă de muncă plătită cu de 5 ori mai puţin decât în ţara ta, când preţul de cost al produsului tău te face competitiv şi-ţi aduce profit, de ce nu crezi că oamenii care participă la profitul tău nu s-ar bucura de succesele sportivilor români. Pe bună dreptate ar trebui să le spunem în faţă că sunt meschini, lacomi şi că nu merită respect. Eu nu văd o pierdere dacă vor da dintr-o cifră de afaceri de 100.000.000 euro vor da maxim 1 milion, iar dacă ar fi din dividente să zicem 10.000.000 suma ar fi 100.000 euro. Vom avea echipe competitive, vom avea sportivi cu care de vom mândri. Si atunci şi MARIA ANDRIEŞ va avea reportaje mult mai înţelepte decât acesta.

Comentează