Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Interesul superior al penalului

Deşi dă de 16 ori mai mulţi bani pentru un deţinut decât pentru un orfan, Guvernul Grindeanu se consideră un părinte model, spre deosebire de părinţii din piaţă

Permalink to Interesul superior al penalului
joi, 16 februarie 2017, 2:04

Scena trebuie să fi fost înfricoşătoare. Detaşamente de cărucioare mărşăluind, pluşurile trepidând în coş, orăcăielile de luptă ale bebeluşilor, biberoanele încărcate, gata să lanseze ceiuţul pentru colici din toate direcţiile, combatanţii în fâşuri, echipaţi până la ochi, ca mascaţii. Iar sub fulăraşe, acolo unde era cazul, stăteau la pândă dinţii de lapte, toţi împotrivă.

Înconjurat de regii pamperşilor şi oştile lor cu poşetă, PSD şi-a trimis adulţii majori şi responsabili la bătălie, cu nemuritoarele vorbe: Te întorci cu scutec sau pe scutec!

Dosarul “Capra şi iezii”

Câteva zile după ceea ce istoricii viitorului vor numi Atacul păturicilor, ministrul Muncii s-a interesat de părinţii care şi-au dus copiii la miting. “Ei bine, există legea 272 / 2004, care prevede foarte clar că părinţii nu au voie să-şi expună copiii la mitinguri”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu, pentru News.ro. Sigur că nu, trebuie să-i ţină sub chersin.

Ei bine, legea respectivă, actualizată în 2016, nu prevede aşa ceva. Nu conţine termeni ca “miting”, “protest”, “lovitură de stat” etc. Legea face referire, în schimb, la interesul superior al copilului. Iar ministrul Muncii, Poliţia sau domnul Ţuţuianu, care-i are deja în vizor pe părinţii din multinaţionale, trebuie să dovedească asta: că lupta anticorupţie nu slujeşte interesul superior al copilului.

Citită până la capăt, legea 272 / 2004 prevede dreptul copiilor de a participa la întruniri, de a-şi exprima liber opinia. De asemenea, au dreptul de a fi îngrijiţi în cele mai bune condiţii, în spitale, de a avea parte de hrană, de haine, de educaţie şi demnitate.

Protecţia Guvernului de copii

În fine, vom vedea unde va duce acest demers al Ministerului Muncii. Cel mai probabil, Nicuşor Dan, singurul părinte pârât cu nume şi prenume, va fi cercetat pentru că şi-ar fi finanţat campania din alocaţiile celui mic. Deocamdată, putem să apreciem progresele pe care le înregistrează Lia Olguţa Vasilescu. La investire, când presa a întrebat-o numărul special la care copiii pot solicita ajutor, n-a ştiut, dar nici n-a anchetat. Acum anchetează la cererea presei, “presa a solicitat”.

Cum o bilă albă nu vine niciodată singură, vorba ministrul Sănătăţii, iată încă o veste bună. Ne-am lămurit cu ce se ocupă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului: cu protecţia Guvernului împotriva copiilor. Era logic, cum de nu ne-am dat seama? Părea doar o altă instituţie care toacă bani şi uzează mobilierul. Cine-ar fi crezut că desfăşoară o activitate cu cap şi coadă, pe lângă heirupurile de rutină?

Pentru deţinuţi, mumă

“Cifrele sunt revoltătoare”, declara Doina Pană, într-un ziar local, acum patru ani. “Cota de hrană pentru copiii instituţionalizaţi este de 6 şi 8 lei pe zi. Cum mi-aş putea hrăni copilul cu 6 lei pe zi?”, se întreba retoric politicianul PSD, pe atunci ministru delegat pentru dialog social. “Mi se pare total deplasat, anormal ca statul să cheltuie de 16 ori mai mult cu un deţinut decât cu un copil instituţionalizat”.

Guvernul Ponta a luat măsurile de rigoare şi, în octombrie 2014, a decis să mărească, “în trepte”, alocaţia de hrană pentru copiii aflaţi în grija statului. Mărirea a fost, în medie, de 2,3 lei. Copiii între 0-3 ani primesc mâncare în valoare de 8 lei pe zi. Proporţia de 1 la 16 s-a păstrat. Între timp, au crescut şi alocaţiile deţinuţilor.

Considerând anormalitatea rezolvată, deputatul Pană şi colegii de partid s-au concentrat pe alte probleme. De exemplu, pe traiul supraaglomerat din penitenciare. Guvernul Grindeanu lucrează intens, până la ore târzii, pentru interesul superior al penalului.

Dau banii pe prostii, nu pe proteine la copii

Cu sau fără un pachet de biscuiţi în plus pe zi, statul român rămâne un părinte iresponsabil, denaturat, abuziv. Îmbolnăveşte copiii în spitale infecte. Îi terorizează în şcoli care stau să cadă. Parlamentarii ţării încasează 160 lei pe zi de activitate în plen. Sugarii din centrele de plasament primesc de 20 de ori mai puţin pe zi de la stat. Şi nu mănâncă la bufetul cu preţuri modice ale Senatului. Iar din porţia lor se înfruptă un lung şir de funcţionari şi firme de casă. Precum programul “Laptele şi cornul”, aşa şi programul “Fenobarbitalul şi suzeta”.

Părinţii, copii, căţelul, purcelul

Dacă Ministerul Muncii ar lua în serios interesul celor peste 90.000 de persoane care depind de polonicul lui, ar descoperi că are multe altele de sesizat. Dar atenţia guvernanţilor e tot mai selectivă. ANPC alege doar cazurile în care copiii privează cabinetul Schimbul Trei de somnul din timpul zilei. Iar poliţiştii observă doar dronele din Piaţa Victoriei Radiaţiilor.

În mai 2015, drona care supraveghea grătarele cu mici, la congresul partidului lui Gabriel Oprea, a fost considerată un semn de înaltă preţuire a siguranţei cetăţeanului. Sigur, Oprea era ministru de Interne pe atunci, nu se putea ancheta singur. Pentru astfel de situaţii există oglinda de la salonul de cosmetică.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Carol K (309 comentarii)  •  16 februarie 2017, 14:27

Pe langa faptul ca aceste guverne asazise social democrate maresc in mod constant si spectaculos pensiile militarilor,procurorilor,securistilor acesti copii institutionalizati sau apartinand de familii cu venituri foarte mici nu primesc mai nimic.Doar in campaniile electorale le apuca pe unele doamne din politica dorinta de a se afisa public langa niste copii,de a-i vizita la orfelinate,de a se poza cu ei eventual de a ne indemna sa facem cat mai multi ca sa ne simtim oameni realizati altfel rusine noua sa ne fie.Stiati ca nevoiasilor fara venituri le-a pus Ponta o taxa anuala de aproape 200 euro ca sa beneficieze de o minima asistenta medicala ? Pune-l pe ala care cauta in gunoaie care mai are si cativa copii acasa sa plateasca suma asta tovarasul social democrat.Ciolos si-a dat seama ca e o aberatie dar nu putea de unul singur sa modifice Codul Fiscal dar a hotarat amanarea cu un an a intrarii in vigoare.Adica acum Grindeanu ca despre el era vorba in articol asta a facut,a lasat-o asa....Cine vorbeste ca Johannis e nazist ? Exact derbedeii astia socialisti care ne aburesc seara de seara la televiziunile lor gaunoase.Despre asta e vorba,hai sa fim generosi cu puscariasii,sa nu le cerem nici prejudiciul daca-i eliberam "ar fi deja prea mult" cum spunea seful juristilor din Senat.Cu alte cuvinte lasa-i sa fure ca altfel nu ne mai voteaza nimeni,ceilalti sa crape.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  16 februarie 2017, 15:34

stanga romaneasca nu e ca stanga nemteasca sau frantuzeasca. stanga romaneasca e cam la fel cu dreapta romaneasca: ia de la bogatii din privat si da la bogatii din politica 🙂

Mat (2 comentarii)  •  16 februarie 2017, 14:30

Nu iti prea citeste nimeni aberatiile,acoperito...Doar eu..Imi e mila cand iti vad fata...

Adinoshu (5 comentarii)  •  16 februarie 2017, 14:59

"Ne-am lămurit cu ce se ocupă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului: cu protecţia Guvernului de copii." Mai degraba se ocupa cu protectia Guvernului impotriva copiilor!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  16 februarie 2017, 15:35

da, asa-i

Marko (2 comentarii)  •  16 februarie 2017, 15:25

Alo bunii ......??? Daca ar exista legi tati ar trebui amendat contraventional pt ca s-a folosit de un copil minor pt lansarea de mesaje politice in spatiul public intr-o miscare de strada neautorizata. Dar in Romania......parca am fi in Zambia, aviz tinerilor frumosi care habar nu au de ce au iesit in strada.

dana (10 comentarii)  •  16 februarie 2017, 15:35

@Mat - si mie mi-e mila de tine... Vezi ca ai gresit pagina! du-ti otrava in alta parte si vezi sa nu mori daca-ti musti limba

naica (74 comentarii)  •  16 februarie 2017, 15:56

Auzi conita , vino cu un articol pe aceiasi tema , pe care l-ai publicat cu Ciolos pus la icoana ! Sa-ti fie rusine cu deontologia ta !!!

Cristian (3 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:14

Doamna Andries, cu respect pt o femeie va sugerez,dacă se vrea in țara asta respectarea legilor, cum cer cei din piața Victoriei, pai sa se respecte toate atunci, nu selectiv, cum văd ca sugerați Dvs ... Dacă nu e voie cu copii la protest(mai ales neautorizat) si e cu amenda, pai atunci amenda. Dacă e cu rezist, pai atunci sa reziste si la amenda cei ce încalcă legea... Dacă e cu dronele, tot asa. Acuma ca nu s-a dat amenda si la nu stiu ce miting din nu stiu ce eră e f rau! Trebuia si atunci sa se dea. Dar asta nu înseamnă ca o ilegalitate trebuie sa continue dacă înainte una nu a fost băgată in seama(sancționată). Cu respect!

La Să – Ne (1 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:16

Ce bine ti-ar sta dacă te-ai ține departe de politică. Chiar ai fi o autoare dezinvolta și consistenta. Așa,te-ai calicit la o susținere partizana...Află, rezistento moralizatoare, că legea se aplica indiferent de circumstanțe. Eventual pot fi apreciate de judecător ca și circumstanțe atenuante. Și dacă tot vezi prioritar culpa morală față de cea strict legală, de ce nu te-ai revoltat când erau anchetați martori pe portbagajele mașinilor DNA-ului in Dosarul Referendumului???!!! Să nu fiu înțeles greșit,sunt absolut convins că Dragnea a ciordit voturi,dar o fi ciordit sub 1 %...Atunci cât de morală era ancheta asta, după ce ai lui au câștigat cu 94% ??!!!

anticarcotas (2 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:24

Mda, cum apare ceva împotriva PSD-ului, hop şi ţuţării de serviciu, cu câte unul-două comentarii până acum. Dacă-i cauţi de IP, ai o surpriză, toţi comentează din acelaşi loc... Pentru aşa-zisul Marko: legi există, dacă ar fi fost respectate, nu călcate în picioare de ciuma roşie, nu ar fi fost nevoie de aceste proteste

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  16 februarie 2017, 18:27

lasa, ca e amuzant, Pavlov stie de ce!

catio (32 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:25

Marko, tinerii frumosi care au iesit in strada stiu de ce au facut-o. Printre altele, pentru ca oricine sa-si poata exprima liber convingerile, chiar si *** ca tine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris (26 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:30

Daca ar fi sa aleg cea mai usoara profesie din lume, aceea ar fi cu siguranta cea de jurnalist, cel putin de jurnalist in Romania. Adica sa imi public online, pe un salariu baban, opiniile personale, deci si subiective, in legatura cu tot soiul de teme, indiferent daca am sau nu vreo expertiza, ceva. Cineva sa ma citeasca in mediul asta virtual, adica un minim de vreo 20, 30 de cititori, ca si pe acest blog, tot se vor gasi. Sa compari situatia detinutului din perspectiva nevoilor materiale, adica a celui privat de libertate (deci a celui caruia ii este interzis sa-si poarte singur de grija pentru castigarea subzistentei zilnice), cu situatie celor aflati in libertate, fie ei si copii (institutionalizati si in genere, caci articolul ii include pe toti - vezi subiectul programul laptele si cornul, care se refera la toti copii), care isi pot completa prin intermediul parintilor nelimitat partea materiala necesara subzistentei zilnice, este o dovada indubitabila de ~simplitate profesionala~. Sunt doua situatii care trebuie analizate si rezolvate totalmente distinct (statul fiind obligat sa gaseasca masuri de imbunatatire a vietii atat in cazul detinutilor, pe care tot el ii priveaza de libertate, cat si in cel al copiilor), fara comparatii nerezonabile. Ma gandesc ca nu degeaba CEDO ne condamna pentru conditiile precare, improprii din penitenciare. Nu cred ca CEDO va absolvi vreodata statul roman de vina pentru lipsa de masuri intr-un caz, doar din motivul ca ar lipsi masuri si in alte cazuri, de necomparat (indiferent de prioritati). P.S. Folositi corecte cuvintele limbii romane. Cuvantul penal nu semnifica niciodata ce sugerati in titlul articolului. Penal nu inseamna detinut, condamnat, corupt, cercetat penal etc. Nu mai preluati exprimarile eronate ale unor politicieni, precum presedintele Iohannis (de altfel, recunoscut pentru carentele lingvistice si culturale: vezi ~comemorarea unirii~, ~folosirea perfectului simplu -aflaram-, specific oltenilor, la adresa munteanului teleormanean Dragnea~ etc.).

mg (87 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:32

@Marko, (i)luminează-ne te rog ! Cum e în Zambia şi de ce ies tinerii frumoşi în stradă ? Îţi recomand un text pentru pancartă : "Lăsaţii să (ne) lucreze !"

Cristian (26 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:34

catio, stai linistita, in ultimii 30 de ani toti ...se pot exprima liber cat cuprinde, fara sa le pericliteze cineva , in vreun fel, libertatea de exprimare. E cel putin o dovada de prostie sa pretinzi ca in piata se mai iese azi pt libertatea de exprimare, cand toti incultii noilor generatii nu mai fac nimic altceva productiv pt societate in afara debitarii a tot felul de ineptii pe internet sau aiurea.

Mihai (1 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:35

@Marko: Ce ti se pare politic la mesajul ala?

Cristian (3 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:55

Hai mai catio!;) parca in România nu era pana la ieșitul asta in strada dreptul de a îți exprima opinia liber...sa fim serioși! Dar dacă trebuie autorizație, pai ia-o! Dacă e lege ca nu e voie cu copiii, pai lasă-i acasa cu cineva in siguranța. Nu-i aduce acolo la frig si lupte de strada si dacă pătește copilul ceva pe urma zbieri tot ca guvernul e vinovat! E prea de tot! Apropo de drone, dacă una ar fi căzut la cineva in cap? Cum ar fi? Sau ar fi bine sa cada, dar numai la cei ce-si spun opinia si convingerile la Cotroceni :))) Asta e ca-n fabula aia: dreptate, dar nu pt căței!:)))

Planetfun (14 comentarii)  •  16 februarie 2017, 16:57

Hai sa vorbim nitel si de bugetul sri, menit sa ne protejeze de terorisyi. Hai sa "vrem spitale, nu spionare". PS: lupta anticoruptie, da e greu cu respectarea legilor.

adrian_hora (23 comentarii)  •  16 februarie 2017, 17:02

@cris - detinutul nu are voie sa isi poarte singur de grija, copilul institutionalizat are? :). ai o logica aproape imbatabila .

mihai (9 comentarii)  •  16 februarie 2017, 17:11

Daca parintii postacilor de serviciu de pe aici si-ar fi facut datoria la timp si responsabil, poate micutilor ajunsi maturi, le-ar fi fost mai usor sa inteleaga. Au ratat insa momentul, ocupati fiind cu aplaudatul minerilor veniti in Bucuresti. Nu-i nimic, s-au ratat , dar noi avem grija sa nu mai pierdem inca o generatie.

Șerban (38 comentarii)  •  16 februarie 2017, 17:19

Grozavă poză! Problema este cum se va pomenii în istoria oficială de peste 25 de ani, despre cât de întemeiat era protestul tatălui. Părinții, în totalitate, își doresc să se mândrească cu succesele copiilor lor. Reciproca nu-i valabilă întotdeauna.

sile (27 comentarii)  •  16 februarie 2017, 17:26

O *** de articol, scris de o *** de ziarist...

anticarcotas (2 comentarii)  •  16 februarie 2017, 17:55

@ Cris: Comentariul dvs este pertinent, dar aş vrea să subliniez câteva lucruri. În primul rând, fără nicio legătură cu subiectul articolului, munca de ziarist este uşoară doar pentru cel care nu a lucrat cu adevărat în acest domeniu, iar salariile jurnaliştilor nu (mai) sunt atât de babane cum credeţi dvs. Asta nu scuză în niciun fel erorile, ca să le zic aşa (unele cu bună ştiinţă) unor ziarişti, dar trebuie spus şi acest lucru. În ce priveşte compararea situaţiilor celor două categorii din text, aveţi perfectă dreptate că ele nu au nicio legătură, dar într-un text de opinie, nu de informare, eu cred sunt permise anumite comparaţii care să scoată mai mult în evidenţă ceea ce vrea să spună jurnalistul. Repet, într-un text de opinie, nu într-unul de informare. Şi, orice aţi spune, eu cred că înainte de a îmbunătăţi soarta unor oameni care au încălcat legea, statul ar trebui să se ocupe de cei nevinovaţi, tocmai pentru ca ei să nu ajungă la închisoare. Nu mai vorbesc de situaţia in care X a furat (sub diferite forme) statul, o societate comercială sau o persoană fizică, iar prejudiciul nu mai poate fi recuperat pentru că respectivul X a trecut toate bunurile sale în posesia soţiei, fiului sau unei mătuşi Tamara, de exemplu. Pentru acest gen de personaje, închisoarea chiar ar trebui să fie o ocnă (nu mai vorbesc de violatori sau ucigaşi, pentru care ar trebui să existe în continuare pedeapsa capitală, aşa cum este în unele state din SUA). Poate vom avea în curând o propunere guvernamentală ca puşcăriaşii să fie trataţi conform salariului pe care l-au avut înainte de a intra în închisoare, nu? Cu şampanie şi foie gras pentru foştii miniştri. În ce priveşte folosirea corectă a limbii române, nu pot decât să vă susţin; din păcate fenomenul nu este limitat la mass-media, ci în toate structurile societăţii noastre. Limba română (gramatica în special) ar trebui să fie obligatorie la examenele de admitere la orice facultate din România. Din păcate, altele sunt priorităţile celor care s-au perindat pe la ministerul Învăţământului, indiferent de culoarea lor politică. Nu înţeleg, însă, care ar fi problema dacă cineva foloseşte un regionalism (sigur, persoanele oficiale poate că ar trebui să se abţină de la o exprimare nu neapărat incorectă, cât stridentă). Iar de aici până la "presedintele Iohannis (de altfel, recunoscut pentru carentele lingvistice si culturale" mi se pare o cale mult prea lungă. Dacă ne-am apuca să discutăm despre "carentele lingvistice si culturale" ale preşedinţilor Iliescu, Tăriceanu sau Dragnea (că fură şi ei preşedinţi sau mai sunt încă, vericule) nu ne-ar ajunge tot blogul doamnei Maria.

Cristian (26 comentarii)  •  16 februarie 2017, 17:56

adrian_hora, aprofundeaza inainte sa te exprimi. Detinutul nu poate sa -si poarte singur de grija (si nimeni altcineva, legea interzicand compensatiile financiare terte), fiind privat de libertate (sau nu stii ce inseamana detinut si privare de libertate?), prin comparatie cu un copil in general, caci articolul vizeaza si copii in general (nu doar pe cei institutionalizati), caruia ii poarta parintii care pot sa compenseze material pentru subzistenta zilnica a copilul.

Cris (26 comentarii)  •  16 februarie 2017, 18:17

adrian_hora, evident ca detinutul, fiind privat de libertate, nu isi poate avea singur de grija in sensul compensarii materiale.

Jos_cenzura (20 comentarii)  •  16 februarie 2017, 18:32

Ăla din poză e Rădoi?

dragan (2 comentarii)  •  16 februarie 2017, 18:38

Din nou Bravo. Am ras la umorul fin , dar m-am si intristat la satira din articol. Marko-Cristian si cum te-*** mai numi, sau Mat, spuneti-i sefului ca ati incercat, dar nu v-a iesit nici cu jignirile , nici cu prostirea. Ati racolat-o doar pe Cris cu metoda a doua, dar la ea nici nu era nevoie, ca repeta ca o moara stricata toate tezele de manipulare din media aservita , la care mai adauga niste critici literare . Asa crede cel putin ea , doamna "profesoara" de romana. Tanti Cris, Cedo condamna Statul pentru conditiile din inchisoare, nu pentru ca aveam legi care condamna hotii/coruptii din sistem si recupereaza prejudiciile aduse societatii. Nu a spus sa le dam drumul si sa nu mai condamnam coruptii pana in 200.000 de lei. A spus sec, imbunatatiti conditiile , astfel incat fiecare detinut sa aiba un spatiu vital adecvat, conform unor criterii existente . Nu se va intampla acest lucru daca dam drumul si nu mai condamnam coruptii , ci daca facem imbunatatirile necesare in puscarii si construim unele noi. E adevarat ca asta e treaba guvernului, dar ca de obicei sensul este deturnat in folosul politicienilor penali de la putere si nu numai.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emilian (34 comentarii)  •  16 februarie 2017, 19:22

Maria, articolul tau este excelent, haios si taios deopotriva. Totusi, observ ca ai si "oponenti", mai mult sau mai putin civilizati, ceea ce ma face sa realizez ca publicul cititor GSP contine un procent destul de insemnat de ... zi-le tu cum vrei! Atentie asadar ca publicul nu doar il ai, ti-l mai si faci!

nick70 (28 comentarii)  •  16 februarie 2017, 20:18

Iar ai luat-o pe aratură , sti ca acolo este o lupta politica si din pacate cei mari se folosesc de copii , si pârâții și pârâcioșii .

Florin (1 comentarii)  •  16 februarie 2017, 20:38

Felicitari pentru articol Maria

florin (48 comentarii)  •  16 februarie 2017, 20:53

@cris ''copiii care isi pot completa prin intermediul parintilor nelimitat partea materiala'' . Daca afla fecioru-meu chestia asta, am pus-o.

StefanCM (113 comentarii)  •  16 februarie 2017, 21:12

Eu sunt un copil de 36 de ani, eu intru sau nu intru sub incidenta legii? ( si 92 de kilogramase, sau kilogramite ). Din cate am citit, si eu intru oricum la categoria manipulatilor, si de mine s-au folosit multinationalele, interesele oculte straine, Mafalda, spiridusii irlandezi sau cum se traduce, etc. Deci cred ca intru in aceeasi categorie cu copiii sub 18 ani.

f.vasile (6 comentarii)  •  16 februarie 2017, 23:27

"Radiografie" partizana si penibila. La fel de penibil este si Catalin Tolontan, care cauta justificari pentru aberatiile privind iradierea, in loc sa bage capul intre urechi si sa inchida "investigatia". Pacat, oamenii astia au scris si bine altadata.

Anonimeni (3 comentarii)  •  17 februarie 2017, 7:56

Ce e in neregula cu mine?Incepe sa-mi fie dor de,Basescu.Cum era aia?Hai,in duba cu site-ul de cultura.Doamne ce mai bateau la voi...mai candideaza,marinarul?

Carol K (309 comentarii)  •  17 februarie 2017, 8:17

Ţepele PSD nu s-au lasat mult asteptate,primii pe lista fiind studentii : "Studenţii vor călători gratuit cu trenul dar doar pe distanţele dintre localitatea de domiciliu şi cea în care se află unitatea de învăţământ frecventată" ... Probabil lucreaza la un alt amendament ca in curand gratuitatea calatoriei cu trenul sa fie valabila doar in interiorul localitatii de domiciliu. :))))))

StefanCM (113 comentarii)  •  17 februarie 2017, 12:10

Carol, nu ai inteles ideea. Ei au dat la fiecare cate ceva in speranta ca le iese manevra numarul 13 ( in cercurile cunoscatorilor numita manevra Heimlich-Dreizehn ). Daca si pensionarii ieseau in strada impotriva lor in numar covarsitor putem fi siguri ca si cresterea pensiilor primea un amendament doua. Partea comica e ca desi cica le cresc pensiile, la nici unul nu le creste nivelul de trai, pentru ca oricum raman dependenti financiar de copii si tot nu o sa isi permita nimic in plus. La bunica i-a crescut pensia in fiecare guvernare PSD, cum zice ea, doar PSD are grija de pensionari. Partea tare e ca fara mama si fratele ei, era de mult in lumea celor sfinti, cu pensia ei si-ar lua medicamentele si poate i-ar ramane bani de o inghetata. Da ea Batman Batman. Si majoritatea sunt la fel. Nu ii intereseaza principiile, ii intereseaza ca ei mi-au dat, ceilalti nu. Oricum, cei de dreapta sunt prosti, sincer. Da si tu tata o data la alegeri, ca oricum daca nu, le pierzi si castiga ceilalti. Si apoi ai vreme sa repari raul. Uneori trebuie sa faci compromisuri, si intre un guvern de corupti si un guvern de oameni care mai au o sansa, cred ca mai bine te faci frate cu dracul pana treci puntea.

Cristian (3 comentarii)  •  17 februarie 2017, 14:51

Ștefan CM, ca te crezi tu mai deștept ca bunica ta, treaba ta. Dar problema se mai pune si altfel: stânga a dat si poate sau sigur nu s-a prea văzut in nivelul de trai al omului simplu , dar dreapta A LUAT, am scris cu majuscule ca sa vezi bine;) deci a tăiat ... cum crezi ca s-a simțit asta in nivelul de trai??? Dacă ai ajuns sa crezi ca numai pensionarii mai voteaza PSD-ul, te pot asigura ca te înșeli! Asa ca între a îți da si a nu se cunoaște in nivelul de trai si între a ți se lua 25% din salariu si a fi nenorocit de o guvernare de dreapta, eu zic ca unii , chiar si tineri, au ales stânga .

StefanCM (113 comentarii)  •  17 februarie 2017, 16:41

Intr-adevar, m-am exprimat gresit. Am descris o categorie dintre votanti, destul de numeroasa, si stanga si dreapta au votanti de toate varstele, nu doar tineri sau batrani. Dreapta sau stanga, in functie de cine era la conducere, a luat si a tAiAt ( scriu cu parul, ca sa vezi bine ) in toata lumea cand a fost criza. Criza asta: https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_crisis_of_2007%E2%80%932008 , de care stie tot pamantul in afara de o parte dintre romani. Si nu stiu cum sa iti zic, dar eu vorbeam de pensionari. Nu le-a luat nimeni 25%. Si tot ce au primit in toti anii acestia au fost povesti si atat. Bunica nu isi petrece vacantele la Ibiza ( bunicile, ca am doua de 92 si 95, sau asa ceva ), nu isi permit sa isi plateasca medicamentele, facturile, mancarea, si sa mai faca si ceva in afara sa respire, la doctori noi le ducem, noi platim, fara sustinerea familiei nu ar putea supravietui. Exemplu pe care il gasesti pretutindeni, ergum, au primit doar praf in ochi de la grijulii politicieni care tot spun ca dau si iar dau. Uita sa spuna ca daca dau cu stanga, cu dreapta isi trag lor partea leului. Iar cine ii da 50 de lei nu ii explica niste banalitati de genul ca nu partidele dau pensia, pensia ti-o castigi muncind, si e un lucru care ti se cuvine pentru ce ai facut o viata intreaga.

StefanCM (113 comentarii)  •  17 februarie 2017, 16:47

Exemplul cel mai simplu, de care se lovesc toti romanii de la o anumita varsta in sus. Primesti x% in plus la pensie si salarii. De la 50 de ani in sus, majoritatea romanilor au probleme de sanatate. Dar guvernantii nostri mult iubiti, cu sistemul lor bazat pe nepotism, au grija ca toate institutiile din sanatate care ar trebui sa aiba grija de tine, fara costuri suplimentare, pentru ca de aia platesti taxe la stat cand muncesti, pentru beneficiile astea, deci au grija ca tu oriunde mergi sa trebuiasca sa duci plicul, si/sau sa te multumesti in multe situatii cu tratamentul pe care il primesc animalele la un veterinar grabit. Iar daca vrei sa traiesti mai mult, 50, 100, 200 de lei, cat ai primit in plus, nu iti ajung sa platesti doctorii de la clinicile de stat sau private care ofera un tratament uman si de calitate. Pentru ca "nepotii" prea puternicilor guvernanti paraziteaza tot ce tine de institutiile de stat, si in loc sa indrepte fondurile spre imbunatatirea calitatii serviciilor medicale, ei inventeaza solutii cat mai ingenioase si mai colorate pentru sifonarea banilor. Toate cresterile astea nu valoreaza absolut nimic, si exemplele astea nu se limiteaza doar la sanatate. Primesti 100 cu stanga, si cu dreapta iti iau 1000.

StefanCM (113 comentarii)  •  17 februarie 2017, 16:50

Si atat mai scriu. Sunt tratati ca si carne de tun. Din fericire incet incet sunt tot mai multi care deschid ochii si vad penibilul situatiei, exemplul cel mai elocvent sunt pensionarii care au iesit la protestele impotriva guvernului, spre surprinderea mea nu putini, cu un discurs clar si argumentat.

Adinoshu (5 comentarii)  •  17 februarie 2017, 20:01

La share pe feizbuc apare poza lui Andrei Craciun. :D

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  18 februarie 2017, 9:03

dupa cum spuneam, „lume macista” 🙂

Adinoshu (5 comentarii)  •  18 februarie 2017, 16:34

Sar'na donez un bici!

Comentează