Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Au scos şeicul din primar

Printr-o ordonanţă a Guvernului Grindeanu, autorităţile locale au liber să cheltuie nemăsurat, pe ce au chef, inclusiv pe transferul lui Messi la echipa-fanion

Permalink to Au scos şeicul din primar
miercuri, 8 februarie 2017, 10:04

Frustrantă situaţie pentru un primar. Mai ales dacă are vocaţie de antrenor. Să promiţi electoratului că iei Cupa şi campionatul, dar să n-ai cu cine. Să nu-ţi ajungă bugetul pentru salariul lui Ibrahimovici.

Terapie prin OUG
Când nu era încă bona lui Goe de la Justiţie, nu-l ruga să-şi pună beretul, să nu umble cu capul gol, premierul Grindeanu a găsit o soluţie la criza de petrol din primării. Soluţia constă, se subînţelege, într-o ordonanţă de urgenţă: Ordonanţa nr. 9 din 25 ianuarie 2017. Ghinionul Guvernului Grindeanu, că altfel nu poţi să-i spui, se numeşte Monitorul Oficial. Şi OUG-ul ăsta a văzut lumina tiparului şi, ulterior, a zilei. Este modificată tot o lege organică, Legea Finanţelor Publice, 500 / 2002.

Mai exact, precizează Hotnews.ro, sunt suspendate acele articole care le interziceau autorităţilor locale să schimbe destinaţia banilor deja alocaţi pentru anumite proiecte în derulare. Acum pot să lase stadionul pe jumătate construit şi să se apuce de plantat panseluţe. De asemenea, primăriile pot obţine de la bugetul central credite oricât de mari, pentru diverse proiecte.

Carnavalul investiţiilor
Suspendarea articolelor durează până pe 1 ianuarie 2018. Până atunci, se presupune că edilii îşi vor fi împlinit toate fanteziile de shopping, începând cu cel mai mare brad din aur verde şi terminând cu terenurile de golf pe arătură. Am intrat, aşadar, în zilele carnavalului bugetar.

Teoretic, echipele de fotbal, de handbal, de baschet finanţate cu bani publici ar trebui să răsufle uşurate. Practic, judecând după cantitatea de dosare privind spălarea de bani prin intermediul cluburilor sportive, situaţia acestor echipe va rămâne neschimbată, în cel mai bun caz. În general, sportul serveşte fie ca pretext pentru exerciţii de imagine, fie ca paravan pentru exerciţii de prestidigitaţie cu bani albi, gri sau negri.

Foamea clienţilor naşte urgenţe
Care-i graba acestei dezinhibări pe bani publici? Fireşte, nu are legătură cu nevoile cetăţeanului sau ale cetăţii. Indiferent de culoarea demagogică, primarii urmau acelaşi tipar consacrat. Distribuiau banii publici unde şi cui trebuie. Acum, edilii sunt scutiţi de neplăcuta obligaţie de a finanţa în continuare proiectele predecesorilor. Graţie OUG 9 / 2017, clienţii lor nu mai trebuie să aştepte cinci-şase ani, în joc de glezne şi studii de fezabilitate, până se ridică de la masă clienţii fostului primar.

Iată urgenţa la care răspunde această ordonanţă: foamea.

După anul tehnocrat, mediul de afaceri cu statul îşi numără coastele şi constată că sunt mai multe decât ochii frumoşi şi contractele adjudecate pe baza lor. Alegerile locale au trecut demult. Încă puţin dacă mai amânau măsura guvernanţii şi se trezeau somaţi la scenă deschisă, în stilul patronului Capră de la Petrolul: „Aţi câştigat alegerile, daţi-ne primele de performanţă!”. Asistam la un nou Flămânzi, varianta business class: „Noi vrem comenzi!”.

Performanţe pe datorie
Creditele nelimitate sunt aprobate de ministrul Dezvoltării, un detaliu care face toţi banii pe care nu-i vor încasa primarii din opoziţie. Suspendarea restricţiilor durează până pe la revelionul următor. Atunci, la ultima bătaie de miezul nopţii, caleaşca bugetului se transformă la loc într-un dovleac înglodat pe termen lung în datorii.

Între timp, primarul din Valea Ciorii poate să-l transfere liniştit pe Messi. Preţul va fi achitat în câteva sute de ani, de generaţii şi generaţii de contribuabili. Dar imaginea satului în cupele europene merită măcar o gaură neagră în curea.

Fireşte, la ora când citiţi acest articol, e posibil ca Guvernul Grindeanu să fi retras ordonanţa, pentru a o împrospăta. Legile nu-s conserve, se alterează cât ai zice peşte.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

Andrei F (188 comentarii)  •  8 februarie 2017, 10:39

Doamna cred ca amandoi trebuie sa avem mai multe surse de informare...Eu am auzit ca ordonanta preia o decizie de la Ciolos si o duce mai departe...Ciolos limitase marja de indatorare a primariilor.Pentru ca zilele acestea este in voga; stabilise un prag de indatorare...Deci...spunea ca nu toata lumea isi poate permite un Messi...ca primarii nu se pot imprumuta nelimitat...Am sa caut mai multe surse despre aceasta ordonanta si daca gresesc am sa- mi cer scuze...

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 februarie 2017, 11:01

pragul de indatorare al primariilor exista deja, din 2002: nu mai mult de 30 la suta

Florin (1 comentarii)  •  8 februarie 2017, 10:54

Felicitari. As dori ca mai multi ziaristi sportivi tineri sa se implice in mizeriile pe care la face cu nonsalanta Dragnea si ai lui. A i condei si scri despre o cauza actuala,majora a intregii societati romanesti.

Carol K (309 comentarii)  •  8 februarie 2017, 11:02

Legislatia placuta lor se bazeza pe principiul "liber la bani" ...Ce,cum,cand,cum ... doar vorbe,chichite sososiste...Liber la bani,adica cheltuiala sa fie la discretia alesului local de data asta legalizata.Pai nu era nasol cu terenuri in panta,cu panselute pe bloc,parcuri in paduri,telegondole doar dus... ? Nu era bataie de joc pe banii poporului flamand ? Acum o fi satul si n-am aflat inca.Bun asa,asta inseamna sa pui premier un baronas local,le stie pe-ale lui,vine de la firul ierbii stie cat de greu e sa mai fure fara lege de partea lor.Au mult de suferit,saracii.

Anonim (109 comentarii)  •  8 februarie 2017, 11:12

@ Florin Ati lipsit de la orele de lb. romana? "Le FAC Dragnea si ai lui" este corect! Se pare ca cine se aseamana se aduna, pentru ca si pe Maria am prins-o cu un dezacord; niciodata dupa aceea n-a mai indraznit sa-mi dea vreun raspuns, oricat de dura (pe merit) ar fi fost postarea mea! A.

Andrei F (188 comentarii)  •  8 februarie 2017, 11:14

Doamna, m-am pus pe treabă- studiu... După ultimele evenimente nu iau totul de-a gata... Așa și ieri mi se spunea că dacă se fura sub 200000 de lei și se da banii înapoi nu se face pușcărie... Noroc că nu eram in branșă! Aplic ca în fotbal,nu plec după prima fenta... Vă asigur însă ca-mi voi cere scuze dacă greșesc...Oare cei cu 200000 de lei care se pot fura fara a răspunde o vor face?!...

Iak (7 comentarii)  •  8 februarie 2017, 11:57

Parca voiam investiti????? Locuri de munca etc.

Alex (4 comentarii)  •  8 februarie 2017, 12:39

Stimata doamna, liber la creditul de angajament inseamna investitii. Cum vi se pare ca un primar sa inceapa sa faca un pod si sa nu l poata termina?Face pilonii in primul an si dupa aia nu mai primeste banipt continuarea investitiei. Deci, e ok. Mai trebuie, insa, sa existe niste criterii si categorii clare de investitii la care se poate aplica. Restul e copyvpaste de pe facebook.

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  8 februarie 2017, 13:09

Bine scris, Maria!Felicitări!

xxx (16 comentarii)  •  8 februarie 2017, 13:11

Da' lasati-i sa se imprumute pana sufoca localitatile si oamenii care i-au ales, poate asa se va umfla cu adevarat mamaliga si la urmatoarea cernere vor schimba sita ! Cum altfel poti trezi atatia oameni care ii tot voteaza pe cei care au nenorocit tara asta de 50 de ani si continua sa o faca ?!

Dragos (19 comentarii)  •  8 februarie 2017, 13:17

Stimate Alex, crezi ca ei nu s-au gandit ca ar trebui sa numeasca exact domeniile in care se pot face investitii suplimentare? Esti naiv... Tot ce fac domnii care au puterea in Guvern si Parlament e cusut cu ata alba. Dar, ghinion! Opinia publica nu doarme, Soros nu doarme, strada nu doamne, corporatistii platiti ore suplimentare ca sa faca pe demonstrantii nu dorm, nici cei manipulati psihotronic pe unde de 7 W nu dorm, nici chiar proprietarii de caini nu dorm.

dima (1 comentarii)  •  8 februarie 2017, 13:33

*** asta este un ziar de sport.Dute si fa comntarii in piata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  8 februarie 2017, 13:39

@Andrei F, scuze, n-as fi zis nimic, dar vad ca insisti. ------------------------------------------------------------ Au dat lege, „au scos Seic din Primar.“ Primar egal Seic, Print. Iti dai seama ca la fel poti pune alaturi o camila, secera si ciocanul, o locomotiva, … Parabola, absund, nu-i real, nu poate functiona. Ce conteaza cind, cine, cit si ce limite se pun ? Primar, ca un Print, putred de bogat ? Nu produce nimic, dar are de unde sa cheltuiasca, pe masini personalizate daca vrea, pe echipe de fotbal daca vrea, pe … nu vreau sa fiu cenzurat. Ce conteaza limita ? Desigur nu-l va aduce nimeni pe Messi. Principiul nu este sanatos. Apoi, la Paris, Berlin, Londra, toti cetatenii pot vedea cheltuielile Primariei pina la cent ! Chiar si pe Net. Ia da-mi tu o lista completa a cheltuielilor Primariei Bucuresti de anul trecut ! --------------------------------------------- In „capitalismul adevarat“ exista o vorba: „Cent cu Cent“ se face miliardul.“ Nu cu „tunuri“ ca la noi. Zilnic cite 50 000, care e problema ? Da, 18 milione euroi se pot recupera anual. Asta e legal dar nu real. De la cine ? De la amarasteanul de Primar ? El nu are nimic. Doar n-o sa iei de la sotie, fiu, rude. Ce risca ? Nimic. Se da bine cu Partidul, chiar si cu o parte a cetatenilor. De la Firma ? Care ? Procese. CEDO. Bani. A fost vinduta legal unor chelneri, a dat faliment, si-a luat banii, s-a dus in Insulele Virgine. E iar ***, ca Copos, nu vrea sa fie … decit daca plateste un seic ***. ---------------------------------------- Te rog sa nu te superi. Daca noi, care mai intelegem cite ceva, nu sintem atenti la ce scriem si dam involuntar apa la moara profesionistilor in dezinformare, atunci ce sa intelega ***, sotii pensionari si bugetarii care sint adusi cu autobuzele sa strige la Cotroceni ? Ele stiu ORICUM ca Ciolos vrea sa le vinda lui Soros, chiar pe ele si nu pe fetele tinere, profesorii si filozofii care demonstreaza in fata Guvernului. ------------------------------------------ PS Draga Andrei F, poate tu nu realizezi ce inseamna un miliard. Dupa legi si „realitatile dimbovitene“ traim mai bine ca in SUA si Germania la un loc. Pe hirtie. Pe cuvint daca nu o sa-ti explic cu cea mai mare placere. O sa ma straduiesc sa limitez explicatia la citeva rinduri. Nu numai pentru tine, ca de la stelist la stelist, ci pentru oricine e interesat sa cunoasca aceasta dimensiune: un miliard. Atit a avut la cherem si Oprescu. Nu e chiar o nuca de cocos cum ar zice … uite ca eu spre deosebire, ma abtin sa numesc banca, tocmai ca sa nu *** babele, care oricum nu mai au mult de indurat !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  8 februarie 2017, 14:19

D-le Andrei F ... ca si principiu de drept penal ... gravitatea unei fapte penale ... se stabileste in fuctie de categoria de valori vatamate si prejudiciu produs! Pragul este necesar ... in anumite cazuri! Si in cazul faptelor al caror prejudiciu ... este infim ... aceste nici macar nu mai constituie fapte penale ... ci contraventii! In cazul infractiunilor economico-financiare ... valoarea prejudiciului constatat este esentiala si proportionala in stabilirea pedepsei! In cazul celorlate infractiuni care sunt mult mai grave ... pentru ca incalca valori ... care nu mai pot fi recuperate ... ca viata, libertatea, sanatatatea, demnitate ... etc ... vorm evident de fapte mai grave ... cu sanctiuni proportionale! In cazul exempluului din Ordonanta 13 ... Pragul Prejudiciului ... a fost chiar cerut de CCR prin cererea ce armonizare a CP cu CR ... nivelul lui a fost stabilit de Guvernul Grindeanu ... in functie ... de Pragul DNA pt. fapte de 'mare coruptie'! Ce p[p acel parg ... pentru un prejudiciu mai mare sau egal cu 200.000 Ron ... se angajeza ... raspunderea penala ... care contine inclusiv sanctiunea de privare de libertate (aka Abuz in Serviciu) ... pe un prejudici mai mic ... se intra pe raspundere civila, patrimoniala ... banii trebuie restituiti ... si vorbim si de amenda contraventionala, si diverse alte sanctiuni ... si asta doar pentru acele fapte in care 'nu se incalca nici o lege' ... daca se incalca o lege (automat orice lege) ... se intra pe Abuz in Serviciu ... indiferent de prejudiciu! Chiar si in forma OUG 13 ... infractiunea de Abuz in Serviciu ... ramane destul de aspru incrimnata ... pentru ca in mare majoritatea tarilor civilizate la care va raportati ... o astfel de fapta ... este pur contraventionala! Nevoia voastra ... de a baga pe toata lumea la puscarie ... pentru orice incalcare minora a legii ... cu un interes secundar fata de prejudiciul produs ... sau total dezinteresati de recupererea acestuia ... este dpmdv ... o mentalitate bolnava si securita ... a unei societati vindicative si primitive ... incapabila sa discearna ... intre importanta valorilor materiale versus valorile umane! Sindromul perfect al unei societati germano-automatizate ... Aveti mari probleme ... la acoperis ... pararea mea (ma refer efectiv ... la cei care au fost in piata ... si la cei care gandesc ca ei)! ...:))

tomas orzan (5 comentarii)  •  8 februarie 2017, 14:25

Anonim, si eu te-am prins cu fudulia in completarea atributului tau principal, te-am mai prins si vorbind despre tine ca despre o majestate, la persoana intaia plural, dar am crezut ca esti vindecabil. Imi recunosc eroarea acum, nu mai ai vreo sansa sa te vindeci de prostie si fudulie!

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  8 februarie 2017, 14:25

Mai crestini decit Papa da la Roma ! Nici eu n-am mai inteles ce-am scris la 3 stelute. Ba, abia acum realizez ca cele 3 stelute puse de o Firma pot fi chiar mai jignitoare decit orice mi-ar fi trecut mie prin minte. Ba per... Scuze. Dar daca chiar ajunge la Andrei F si intelege el, ori daca imi raspunde ca n-a inteles nimic, e OK. Bravo Maria ! Nu te lasa Maria ! Esti vocea nostra.

Andrei F (188 comentarii)  •  8 februarie 2017, 14:45

@ Crimson Veritas Stimabile,pina la pragul ordonantei mie mi se pare mai grava afirmatia ca se pate fura fara sa faci puscarie daca furi pina in 200000 lei...De fapt binevoitorii ne pacaleau ca furtul nu se mai incrimina...Unii mergeau si mai departe si vorbeau de intrat cu postolul in banci...Fapte grave de care nimeni nu vorbise...Abuzul in serviciu priveste o mica parte a populatiei dar furtul ,tilhariile,atacul cu arma de foc...asta se poate intimpla majoritatii populatiei si o intelegem mai bine...Despre Ordonanta...uite vorbeste CCR ,uite se dezbate in Parlament si astazi as fi vrut sa fiu ungur pentru ca mie ca roman imi este frica sa spun ce a spus parlamentarul UDMR...Noi suntem strutul care vrea locul 3 la CEDO...si nu este de bine...

stalky (11 comentarii)  •  8 februarie 2017, 14:55

@Andrei F. "Oare cei cu 200000 de lei care se pot fura fara a răspunde o vor face?!..." Vezi, asta-i propozitia care a dus la dezinformare , manipulare si proteste. Cum nu am chef sa explic in amanunt acest lucru, o s-o fac pe scurt: Aceea suma de 200000 lei ( 45 000 euroi ) reprezinta un nivel valoric care face diferenta dintre penal si extrapenal. Nicidecum ca poti sa furi linistit pana la aceasta suma.E ca atunci cand esti baut la volan. Pana in 80% nu se face dosar penal,dar platesti frate nu te lasa sa scapi.Nu spune politistul: - Aaaa,pai nu ai decat 0.11 %,poftim permisul si drum bun. Asa-i si cu acest prag valoric.In definitiv, faza cu bagatul la puscarie fara recuperarea pagubei e apa de ploaie.Ba mai trebuie sa-l tii tot pe banii tai acolo.Dupa care te mai reclama si pe la CEDO pentru rele tratamente.Acum cine intelege bine.Cine nu,la fel.Vorba ta,unii pleaca la prima fenta.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 februarie 2017, 15:02

asadar, furi, dar nu linistit, esti stresat, cat de cat

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  8 februarie 2017, 15:02

Furtul Calificat (in loc public) ... este de fapt o infractiune mult mai grava decat oricare dintre cele 4 de coruptie! ...:)) Simplul fapt ca vine cinvea si-i fura Mariei Andries ... poseta ... in timp ce-si cauta BMW-ul sau Audi-ul prin parcare ... este considerat de CP ... ca o infranctiune mult mai grava ... decat tot ce face d-na Kovesi ... cu atata ... zel! ...:)) CCR deci resping sesizarile pe forma si pe fond asupra neconstitutionalizatii OUG 13 ... la ora asta putem afirma ... deci ... ca nu a fost nimic in neregula cu OUG 13 ... nici constitutional ... staiam deja ca nu a avut nici o problema de legalitate, de de legitimitae, de oportunitate ... explice piata, presa si ambasadel;e ... daca se poate ... care a fost problema lor ... si daca au rezolvat-o ...:))

stalky (11 comentarii)  •  8 februarie 2017, 15:18

@Maria Andries "asadar, furi, dar nu linistit, esti stresat, cat de cat" Acum, daca ai furat 100 lei sau 100.000 tot furt se numeste intradevar. (Si ala care fura cu milioanele stai linistita ca nu are nici un stres.)Dar ti se pare normal sa platesti la fel?

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  8 februarie 2017, 15:21

D-na Andries ... asta este valabil si acum ... si pt. orice fapta penala! Nedorind sa va manipulam in nici un fel ... va sugeram sa incercati ... si sa experimentati cu Copdul Penal ... in fuctie de nivelul personal de sters! ...:)) Neexistenta efectiva a unui PRAG ... asa cum indicati d-vostra ... reprezinta practic ... dezincrimnarea infractiunii respective ... si inseamna ca indiferent de prejudiciul respectiv ... daca nu se incacla nici o lege ... nu exista nici un fel de raspundere penala! Deci ... automatonii care cereau scoaterea pragului ... cereerau preact dezincrimnarea infractiunii de Abuz in Serviciu! Daca nu erau automatoni ... ei trebuiau sa ceara 'prag cat mai mic' ... nu scoaterea pragului ...:)) Pe de alta in forma actuala in care este incriminat 'Abuzul in Serviciu' ... cu formularea ... 'indeplinire defectuoasa a atributilor de serviciu' ... pocurorul poate incrimna si o fapta cu Prezidiciu Zero ... in traducerea d-voastra nu se fura nimic ... dar un procuror considera ca un angajat si-a indeplinit sarcinile de serviciu defectuos! D-voastra trebuie sa va ceratti cu CCR si si cu Constitutia Romaniei ... nu cu OUG 13 si cu Guvernul Grindeanu ... care doar a incercat sa faca ce a refuzat Guvernul Ciolos ... si anume sa respecte o decizie a CCR! ...:))

Andrei F (188 comentarii)  •  8 februarie 2017, 15:34

@ stalky @ Maria Andries Chiar daca simt ca nu aveti ambii acelasi punct de vedere...eu vreau sa spun altceva! De unde reiese ca furtul,atacul cu arma de foc nu mai era incriminat?Doamna,daca ramana in vigoare O U si eu furam si eram prins,doamna,sunt articole care incrimineaza FURTUL....Tilharia,daca o faceam cu violenta,atacul cu arma de foc daca aveam pistol cind furam...Adica 21 de tari din UE care nu are in codurile penale abuzul in serviciu au dat liber la furt?!

Andrei F (188 comentarii)  •  8 februarie 2017, 15:42

@ Crimson Veritas@ stalki Eu cred ca ambii gresiti.OU se referea la un prag doar pentru abuzul in serviciu...Daca procurorul constata un furt se rezuma doar la codurile cu referire la furt! Abuzul inserviciu poate insemna prejudicierea cuiva cu o suma dar nu inseamna neaparat ca autorul faptei insuseste un leu! Daca fura ,procurorul are litera de lege care incrimineaza furtul pe linga abuzul in serviciu!

stalky (11 comentarii)  •  8 februarie 2017, 16:07

@Andrei F " Eu cred ca ambii gresiti.OU se referea la un prag doar pentru abuzul in serviciu...Daca procurorul constata un furt se rezuma doar la codurile cu referire la furt! Abuzul inserviciu poate insemna prejudicierea cuiva cu o suma dar nu inseamna neaparat ca autorul faptei insuseste un leu! Daca fura ,procurorul are litera de lege care incrimineaza furtul pe linga abuzul in serviciu!" Corect Andrei.Si atunci intrebarea mea retorica este: Faza cu acei 200000 de lei care se pot fura, fara a răspunde, este viabila?

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  8 februarie 2017, 16:52

@Andrei F ... suntem de aceeasi parere ... cred! Automatonii folosesc verbul 'a fura' in inteles colocvial ... nu juridic ...:)) Din ce am observat eu ... cei care vor sa schimbe / mentina legile tarii ... pe care nici nu le cunosc ... nu fac diferenta ... in fapte penale ... si totul, e furt, sau coruptie, sau hotie! ...:)) Insa CP ... pedespeste faptele pe ... din considerente care tin atat de rezolutie (intentie cat si culpa) cat si in functie de prejudiciul produs! infractiunea de Abuz in Serviciu ... se refera la savarsirea unei astfel de fapte prin intentie! Daca Automatonii ... erau putin mai atenti ... sau cunoscatori ... trebuiau sa se ia de ... dezincrimnarea penala a 'Neglijentei in Serviciu' (producerea de prejudiciu prin culpa) ... care in urma OUG 13 ... a devenit doar conraventie ...:))

Andrei F (188 comentarii)  •  8 februarie 2017, 17:09

@ stalky Pentru mine e clar...Se poate fura in limita a 200000 de lei pe barba fiecaruia.Legea e clara.Daca Franta,Germania mai exista si nu sunt furate desi nu au in coduri abuzul in serviciu...ce mai vorbim? Unde sunt ,,binevoitorii ,,dupa ce Curtea Constitutionala spune ca CSM nu trebuia sa se implice in legiferare? Ati vazut la televizor cum s- a dezbatut Ordonanta la CSM?Kelemen Hunor si ( nu- mi vine sa cred ce o sa spun)Basescu au dezbatut in Parlament Ordonanta peste ce a facut CSM...

aldo_m (63 comentarii)  •  8 februarie 2017, 17:12

EU M-AM TOT GANDIT CUMSA FURE OMUL DE RAND VOTANT PSD 2 MILIARDE si am inteles ca legea era pt primari asa ca eu nu ma pot speria ca n-am cum sa fur 2 miliarde ,pacat ca primarii oricum fura si cu ordonanta si fara ordonanta ,eu va tot intreb marele candidat psd la przidentiale prietenul domnului ghita UNDE E ,ghita spunea ca ponta ai stia de fica lui coldea eu stiu ca a inceput campionatul si politicul n-a dat o lege sa ajute fotbalul si investitorii si n-au inceput constructia stadioanelor ,chiar asa stiti ca ponta spunea ca E BINE SA IASA DODON realizati ca era sa avem un presedinte RUSOFIL acum e consilierul lui erdogan si chiar asa mai spunem si noi ceva de fotbal

Andrei F (188 comentarii)  •  8 februarie 2017, 17:28

@ aldo_m Prietene...Ponta rusofilul a batut moldovenii unionisti in inima Bucurestiului?Macar aia aveau autorizatie...Acum o sa scorniti iarasi la neveste,copii...?Ba ,dar tare v-a durut cind i- ati incins pe unionisti!Plingeti dupa Moldova!O fi contat bataia un procent in alegerile moldovenesti?

Marius (2 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:22

Motivul pentru care exista jurnalisti de sport, de investigatie etc etc etc este simplu. Este imposibil sa poti acoperi mai multe teme, complet diferite, la un nivel de intelegere superior. Putem sa ne pronuntam daca ne face bine un paracetamol. Da, dar doar prin analizarea simptomelor. Putem spune daca paracetamolul face mai bine decat pseudoefedrina? Nu, nu putem pentru ca nu suntem farmacisti... Cam asa si cu politica prin ziarele de sport...Ori sunteti semidocta in ambele materii, ori in una dintre ele sunteti limitata... Ca idee: un proiect local este supus aprobarii locale(consiliu), si aprobarii centrale(MF, PM etc) indiferent de limita...

Marius (2 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:30

Uite, citeste doar atat si dupa aceea te pronunti: ************************************************************** Ok? Dictatura mediocrilor! Ei nu sunt prosti, dar sunt puturosi si dezinformati...

aldo_m (63 comentarii)  •  8 februarie 2017, 19:15

mie chiar nu-mi pasa daca rusii ne-ar lua moldova eu as vrea sa ne unim cu austria cu germania cu america si NICIODATA CU RUSII ,cam stiu ce inseamna comunismul eu doar spuneam despre rusofilul ponta care e consilierul lui erdogan si cum spunea ghita ponta nu era in satre sa CONDUCA PT CA ERA SUPUS LUI COLDEA ,daca tu Andrei erai prim ministru si ponta de ameninta a 2-a zi al puneai sef de inspectorat la tulcea sau salaj ,asa logica spune ca ponta RUSOFILUL ERA SUBORDONAT LUI COLDEA ,ghita spune coldea e agentul unei structuri NATO mai bine cu NATO decat cu rusii

Andrei F (188 comentarii)  •  8 februarie 2017, 21:05

@aldo_m Daca atita poti...Asta ca sa stie austrieci si nemtii tai iubiti....astia pot manifesta cu autorizatie sau nu? Ca sa vina pregatiti oamenii...Adica vai ,plingeai de grija moldovenilor si dupa ce vezi ca nu le- au placut bataia primita acum iti cauti alti clienti?Voi nu puteti sa fiti cinstiti de la un capat la altul cu cineva? Macar stii de ce astazi este o zi pe dos pentru voi? Astazi europenii( deci si nemti si austrieci) au venit sa gaseasca relele unora si au gasit relele voastre...Cand pleaca o sa se alinieze iarasi astrii pentru voi dar te rog,macar nu te mai da european...Va stiu si aia de acum....Astazi macar ai inteles ca si magistratii au incopatibilitati?( ca prea mureai de grija lui Mircea Diaconu- asta si- a convins europarlamentarii)...

mihaix (3 comentarii)  •  8 februarie 2017, 21:28

am vazut ca iti plac astia de iti ridica osanale, eu nu ma numar printre ei. cred ca poti mai mult decat *** astea scrise mai sus. alegerea unei tabere in politica nu face bine unui ziarist care se crede formator de opinie. asta poate ar fi trebuit sa inveti singura ca nu mai esti la varsta majoratului. Ia exemplu de la seful Catalin, el macar nu e nici cu unii nici cu altii...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  9 februarie 2017, 9:52

jurnalistii n-au de ales, treaba lor e serviciul public.

mdea (1 comentarii)  •  8 februarie 2017, 21:29

oribil articol...

Andrei F (188 comentarii)  •  9 februarie 2017, 7:04

@ 17 Nentori Tirana Nu gindim la fel zilele acestea si totusi face bine asta pentru amandoi...( evit cuvinte mari...democratie ) .Probabil iti amintesti ca la un moment dat s- a pus problem ca Ponor sa intre in politica la PSD...Majoritatea...vai nu care cumva...Am un amic si aici care ma combate ca l- am laudat pe Mircea Diaconu.De fapt de asta- ti raspund,nu pentru ca vreau sa - ti schimb convingerile,stiu cum ,,combati,, ...Ce ma supara cel mai tare este ca vorbesti despre primari sau alesi ca o fatalitate,ca de niste extraterestrii... Sunt oameni tot ca noi! Vrei sa,,combati,,in afara de subiectul Steaua si pe politicieni,foarte bine! Poti sa o faci intrind in rindurile lor si poate o sa ai surpriza sa descoperi ca poti fi mai bun decit majoritatea...Zilele acestea mi se pare ca ai uitat ca mai exista si altceva decit primari PSD...Fi sigur ca exista primari si de alte culori politice si este bine ca este asa...Uite te poti gindii de exemplu unde se pot aseza banci de 5000 de euro care rezista doar citiva ani,unde amplasezi cosuri de gunoi care bat spre 1000 de euro...Te poti gindii la infrumusetarea parcurilor cu statui si fintini arteziene in mijlocul lor...si vezi la marimea Bucurestiului ti- am gatat miliardul!Sa stii ca ma bucur ca Firea nu are cariere de marmura desi...poate tu crezi altceva!Dar asta- i o parte din Romania...Sunt primari care nu pot fura pentru ca banii nu le ajung pe salarii si ce probleme curente au acolo...Ciolos in decembrie a stins o parte din datoriile curente ale unor primarii!Sunt resedinte de judet care inchid sectii medicale in spitale ca nu au medici! Probabil ca sunt dintre cei care vor citii si vor spune,,asa merita daca au votat pe...,,Treaba este ca nu are legatura.Asa cum anul acesta se impune 80 de lei in plus la tona de gunoi,reciclare 50% pina in anul...,UE ne impune sa si asaltam,sa introducem canalizare,apa...Probabil ca din buricul Bucurestiului nu conteaza asta desi si voi aveti periferii rurale...As vrea sa fi primar intr- o localitate cu doua magazine si as vrea sa vad de unde ridici comunitatea la nivelurile cerute,desigur finantari europene dar tot trebuie sa si contribui...Apoi pentru ca tot esti fascinat de miliarde...cite ar trebuii daca se spune ca suntem la zeci de ani de Europa?Dar in ce ritm sa te dezvolti daca esti si in urma si nici aia nu stau pe loc sa ne astepte?Desigur s- a furat si o se mai fure...Oare miliardul o astepta pe Firea ...sau te asteapta pe tine sau pe mine sa ne trezim?

adrian samoila (1 comentarii)  •  9 februarie 2017, 9:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex (345 comentarii)  •  9 februarie 2017, 10:43

Magistrala atitudine pe fondul unei crize ce a indignat si stupefiat pe buna dreptate opinia publica, un fel de portdrapel de admirat al presei si o voce de urmat si ascultat, tacerea si neimplicarea nefiind solutii in cazul abuzurilor si derapajelor dintr-un sistem tot mai odios in raport cu ce isi doresc cetatenii.

aldo_m (63 comentarii)  •  9 februarie 2017, 11:20

bine ma Andrei de ce nu spui ca esti primar ca eu deja te sustin ,uite doamna firea era sa fie presedinta da n-a avut noroc s-a anuntat cod de viscol firea fuge repede la firmele de dezapezire si cheama televiziunile tine un discurs in care4 spune ca vom face fata - a 2 a zi pe seara cheam televiziunile cand da ceai in gara de nord -campanie electorla si morala s-o traga bucurestenii -acum daca tot esti primar sau fiu de primar vrei sa spui ca nu te poti descurca cu actuala legislatie -spune si tu la partid problemele din teritoriu ,uite banci scumpe robert negoita le pune dar daca nu l-a reclamat m\nimeni inseamna ca e corect

mg (87 comentarii)  •  9 februarie 2017, 12:19

..dacă totul e OK cu ordonanţele astea, de ce le-au băgat pe şestache ?

Andrei F (188 comentarii)  •  9 februarie 2017, 12:36

@aldo_m Cum o dai tot nu nimerești...Păi stimabile,nu cereți voi transparenta!? Deci daca vă informează nu e bine daca nu vă informează iarăși nu e bine...Eu mă las păgubaș...Tu personal nu poți fi coerent măcar pe timp scurt? Ai bagat- o cu iubirea de Moldova și după ce ți-am spus că v-ați purtat rău cu unioniștii moldoveni ai trecut la iubirea de austrieci, nemți și americani...Nu ar fi mai bine să exersezi iubirea cu romani de-ai tăi care acum au convingeri diferite dar poate mîine pot fi frații tăi?...Poți începe cu Mircea Diaconu... Desigur e om, o avea și defecte dar sigur e român!

aldo_m (63 comentarii)  •  9 februarie 2017, 13:25

draga Andrei mircea diaconu era dirctor de teatru la STAT si era si parlamentar TOT LA STAT IN ACELASI TIMP chiar al iubesc pe marele actor mircea diaconu n-am n imic personal cu omul ca el apare meru la tv si zice basescu are ceva cu el dar sa nu incurcam borcanele cu unii care se dau victime si chiar nu sant daca legea spune ca poti lucra la STAT in mai multe locuri JOS PALARIA am gresit eu ,moldoveni spun ca ei nu sant romani ei sant moldoveni ,imi cer scuze in numele jandarmeriei daca au facut abuz de forta dar cred ca ponta era premier sau era un om de carpa ,e bine ca psd mareste pensii si salarii dar cu ordonanta data noaptea fara dezbatere mi se pare aiurea ,stiu o sa raspunzi si tu ca altii ca ciolos ca boc vad ca nimeni de la psd nu raspunde concret la subiect toti spun ca raluca pruna ca ciolos ,ioan ghise spune ca presedintele a cumparat armament de la nemti desi reporterul l=a intrebat ALTCEVA ,NU VREAU SA NE UNIM CU MOLDOVA CA SI ASA SANTEM DESTUL DE SARACI si avem destule probleme si oricum moldova nu vrea cu europa cu nato cu romanaia ,l-au ales pe dodon si ei vor coti usor spre MAMA RUSIA ,dodon poate face un referendum vreti sa ne unim cu rusia si atunci nu ne vom invecina cu moldova cea independenta ci cu mama rusia

Ion (6 comentarii)  •  9 februarie 2017, 13:34

@ mg. Ce inseamna sustache? Se stia de ea-ordonanta,au fost si ceva dezbateri...Ea,pentru ca a fost doar o ordonanta de urgenta...Sa intelegem ca despre intilnirea din Malta stii tot ce s- a hotarit acolo?Daca erai informat intr-atit in cit sa te consideri informat ce ai fi facut? Pina acum ai fost mai informat?...Cunosti toate ordonantele de pina acum macar pe un domeniu...?

Andrei F (188 comentarii)  •  9 februarie 2017, 13:57

@aldo_m Prietene,noi am mai vorbit ieri despre Mircea Diaconu....Acum nu- ti spun decit ca problema pe care o ridici a fost transata si actorul a cistigat.Apoi cum vine asta? Nu ne mai place de moldoveni pentru ca- s mai saraci decit noi? Pai afla dragule ca asa suntem si noi ,romanii ,aproape fata de toti europenii?!Oare-ti convine reciproca?Apoi daca si in vechime romanii gindeau asa...nu mai exista Romania! Iubeste romanii oriunde s- ar afla!Romania chiar s- a invecinat cu Rusia sau URSS,Austria,Turcia...dar au vrut sa ramana romani.Sper ca nu esti elev sau student pentru ca ideile astea...nu- ti pot face bine!

vasco (3 comentarii)  •  9 februarie 2017, 15:19

@Andrei F, corect!

Anonim (109 comentarii)  •  9 februarie 2017, 15:23

@ tomas orzan Cu ce m-ati prins?! Cred ca ma confundati (mai semneaza cineva cu acest nickname). Acum facut doar o remarca de ordin gramatical, nu era cazul sa interveniti, mai ales ca nu erati persoana vizata! Si nu va permit sa ma tutuiti! A.

Anonim (109 comentarii)  •  9 februarie 2017, 15:23

"Acum AM facut", fireste! A.

vasco (3 comentarii)  •  9 februarie 2017, 15:35

Am vrut sa-ti recomand,daca tot te-ai apucat, draga Maria,de politichie si de vantoarea de corupti si hoti cateva subiecte care nu te-au preocupat la vremea lor ,atat pe tine cat si pe cei ce demonstreaza prin piete.Ce zici de hotiile clanului basist de acum 10-12 ani,de modul in care sistemul(Basescu-Macovei-Kovesi -baietii cu ochii albastri) au construit ceeace azi se numeste binom,prin ordonante de urgenta date pe "sestache" prin care si-au lovit si indepartat inamicii politici.Nu sunt pesedist,nu am nici un partizanat politic,astept de multa vreme ,ca si majoritatea oamenilor din aceasta tara,ca sa fie guvernata si in interesul ei,al tarii,nu sa asistam doar la jocuri politice din care,dupa 276 de ani tara a iesit sleita de valori materiale si morale si am ajuns sa ne uram intre noi.Cine seamana dezbinarea asta intre romani?Cui foloseste in afara celor care vor o Romanie slab si vulnerabila?De ce nu se poate gasi un numitor comun,ca si in cazul celorlalte tari din fostul lagar socialist?Cu siguranta suntem un popor delasator,las cateodata,un popor greu guvernabil,cu totii sintem vinovati de ceeace se intampla cu tara nosatra,doar din cand in cand ne mai revoltam ,de fapt impotriva noastra,adancind astfel raul.Da,vroiam sa te intreb astea toate,ca pe un prieten,ca pe un om demn de increderea mea,un formator de opinie care ar trebui sa fie impartial,de buna credinta,bine informat...Dar nu prea cred ca esti toate astea,mai putin informata...Cui foloseste toata incrancenarea asta?

vasco (317 comentarii)  •  9 februarie 2017, 18:43

Asadar am dreptate,ti-a fost mai usor sa-mi stergi posatrea decat sa-mi dai un raspuns sau macar sa o lasi acolo.Atata democratie poti ...si corectitudine,Maria?In cazul acesta nu o sa mai citesc nimic scris de tine.

Comentează