Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

E ţara mea

Ai grijă cum vorbeşti de ea, Liviu Dragnea

Permalink to E ţara mea
marți, 31 ianuarie 2017, 7:48

Simţindu-se norocos azi, Liviu Dragnea a ieşit din sediul instanţei supreme cu următorul decret: “România e patria denunţurilor şi ascultărilor”. Până aici.

Râdem, glumim, dezbatem, ne enervăm, dar toate au o limită. Şi tocmai a fost atinsă. Nu era destul un Tăriceanu care acuză disconfortul pe care i-l produce România. Când zăngăne cătuşele prea tare, când e presiunea prea mare. Cam ca atunci când parchează coloana lui oficială în intersecţie.

Acum vine şi Liviu Dragnea cu plângerile lui complet dezinteresate, „la cald”. Calitatea de condamnat penal nu e o circumstanţă atenuantă. Nici calitatea de urmărit penal. Nici calitatea de şef al partidului aflat la guvernare. Nu ai nicio scuză când, în public, de la microfonul televiziunior, te-apuci să scuipi pe România.

Nu-ţi convine ţara? Ia microbuzul tău şi du-te! Nu te reţine nimeni. Dar, dacă stai, nu da în ea. N-o defăima, n-o insulta.  Că e ţara mea. Şi va trebui să ne socotim.

Ţara mea. Nu încap intepretări aici. Nu e pământul nimănui, nu e bătaia de joc a tuturor majoritarilor. E a mea. Asta înseamnă ceva, de vreme ce am stabilit măcar atât: că proprietatea nu e un moft.

Ţara mea. Poţi s-o dărâmi din picioare, n-ai decât. Au mai făcut-o şi alţii. Poţi să-i schimbi legile, n-ai decât, au mai încercat şi alţii. Legea morală rămâne.

Dar iată ce nu poţi schimba: e ţara mea. Nu are nimeni atâta putere.

E ţara mea. Nu mai e niciuna ca ea.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Petrişor Amuza (45 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:00

Domnişoară, până azi, nu a fost ţara ta...? Hai,nu zău!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:52

te las sa ghicesti 🙂

BYBY (12 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:08

Buna seara, Eu nu fac politica.***Pentru mine articolul dumitale este cel putin aiurea.Respect opinia dar s-o pronunti cu atata ura intr-un ziar de sport mi se pare ca interesul dumitale este unul care ascunde ceva!Pentru o vreme n-o sa-ti mai citesc nimic.,,Acoperiti" niste mizerii!Imi e rusine ca traiesc in aceeasi Romanie cu asa oameni care-si vand aproape tot (parintii , copii , pamanturi , paduri , demnitate etc!.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mat (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:12

Tara ta?Sa ******tu?De unde ai mostenit-o?

Iak (7 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:14

Cind au aruncat la cos 8 mil de voturi nu era tara ta ? Sti de ce e acuzat dragnea ? Nu a luat nici un ban retine!!!!??sa inventat coruptia fara bani!!!!??

Petre (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:14

Țara e a noastră...încă...dar așa era și pe vremea lui Ceaușescu...când erau abuzuri grosolane, în numele legii bineînțeles...mie încep să-mi semene timpurile astea cu alea...serviciile mâna-n mână cu "justiția" ( și pe vremea aia procuratura era justiție și era pe mâna cu odioasa securitate)...votul nu mai contează...dacă un primar face ceva pt oraș...e folos nepatrimonial în scop electoral !!!... Kovesi e numită fără niciun concurs, fără nicio aparență de concurs ( aflăm ulterior că era vorba de un șantaj), oameni cu grave erori ( deși nu prea seamănă a erori) ajung capi și garanți ai justiției...sigur că România e țara noastră...dar vezi că tot la fel de sigur nu e și a lui Kovesi ( măcar că are și altă cetățenie și implicit și un alt jurământ de credință )

Adi (90 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:15

Petrisor atat ai inteles ?

pawn (42 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:20

nu e tara TA! e tara tuturor, inclusiv celor 60% care au votat UN PIC altfel decat ti-ai dorit matale. poate e strada ta, caz in care n-am ce comenta. ramai in strada si elibereaza un spatiu in care intr-o vreme se scria despre sport.

Jules (27 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:25

Este o atitudine sanatoasa si pentru noi si pentru copiii nostri. Ar trebui initiata o campanie pe acest subiect.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:51

doar sa spunem asta mai des, sa nu uite aia care ne tot numara

florin (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:26

Dna Maria va apreciez fm, dar nu inteleg reactia cu "Tara mea", cand nu ati avut nici o reactie la un alt personaj care vorbea tot timpul de" Guvernul meu","Parlamentul meu" "1 Decembrie al meu" etc. Sa inteleg ca "admirati" delatorii/denuntatorii (vezi ultimile cazuri Ludovic Orban si dl Berca ) si mai ales "ascultarile nevinovate". CAT DE BINE ATI INVATAT SA MANIPULATI.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:48

cat de putin m-ati citit

Alexus (5 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:27

Lasati-ne cu textele astea false de ziaristi patrioti....Dragnea are dreptate. Traim intr-o tara de denuntatori falsi folositi dupa bunul plac de D.N.A. si S.R.I. Ar trebui sa terminam odata cu demagogia si obedienta si sa spunem adevarul adevarat nu cel spus de ziaristide carton

Miti (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:30

E si a mea Liviu Dragnea. Si e mare si frumoasa dar tu nu o sa ai loc in ea.

Claudiu (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:31

Alo, care este legatura cu sportul ?!? Trebuie sa ne demonstrati cu varf si indesat intr-un ziar de SPORT ca sunteti acoperiti si ca faceti jocurile unuia sau ale altuia?! Faceti-va meseria pentru care sunteti platiti si pe care noi, cititorii de sport care acceseaza site-ul asta, vrem sa o vedem: scrieti despre SPORT! Treziti-va odata sau schimbati ziarul! Sa va fie rusine!

nicolae (3 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:36

Maria esti acoperita?.

nicolae (3 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:37

Maria esti acoperita?.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 21:19

de ganduri

mal. (71 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:39

Felicitări domnișoară! Un articol deosebit... Printre cele mai scurte pe care vi le-am citit... Cu siguranță, cel mai încărcat din punct de vedere al mesajului... Mă sperie anumite comentarii de aici... Din păcate, e și țara lor!

Un Cetatean (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:46

Respect Maria pentru acest articol !!!! Nu am cuvinte sa-mi exprim admiratia pentru acest articol. In acelasi timp , observ cu mahnire ura acestor bieti oameni sedusi de PSD cu promisiuni desarte. Ei nu inteleg ca daca vor gresi vor plati cu varf indesat pe cand Dracnea si acolitii sai pot fura linistita in spatele asa zisului vot popular...

Golombioschi Ilie (29 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 20:46

Imi place implicarea dumneavoastra!

Carol K (309 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 21:05

Omul e meticulos,si-a tras deoparte sacul cu bani pe care-l va imparti baronilor subordonati din judete la pachet cu legi care le vor da liber la mica ciupeala.Adica poti sa furi pana in 40.000 de euro daca esti un *** in partid,ti se va da voie o data pe an dar daca esti locotenentul lui Dragnea poti s-o faci in fiecare zi ideea e sa nu te denunte nimeni si sigur n-o va face pentru ca toti cei din jur vor fi verificati la sange,vor functiona in celule numite famiglii ca la mafioti,ai rupt tacerea esti mancat.Asta va fi tara noastra mai bine zis a lor deja noi nu mai contam intram la categoria pagube colaterale. Asta vom fi,niste mari pagube iar ei,bolsevicii de tip nou,cocalarii la cravata,vor avea totul la discretie si nimeni nu le va mai sta in cale.Pentru ca democratia permite acest lucru iar ei au stiut foarte bine cum sa o intrebuinteze,au avut manualul cu instructiunile de folosire la ei si nu vor ezita sa recurga la orice sa nu-si piarda pozitia deja un fost militian ne-a reamintit ca organul poate folosi la o adica munitie de razboi.Bun asa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexus (5 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 21:17

Ca deobicei, cateii Iohanisti au intervenit imediat. Va meritati soarta sa fiti dati afara din case de banci, sa vi se taie din salarii si sa aveti pensii mici. Rusine sa va fie denuntatori obedienti. Bravo d-ule Liviu Dragnea, va sustinem asa cum am facuto si prin votul liber si democratic exprimat.

ilarion de pompadour (57 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 21:24

Eu am renuntat la cetatenia romana de curind dar o sa continui sa comentez pentru ca este democratie .

eugen (4 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 21:31

dragii mei agramati...invatati, va rog , sa legati 2-3 cuvinte fara sa mancati o cratima ori sa faceti un dezacord gramatical si apoi sa emiteti pareri care in opinia voastra va oglindesc inteligenta si civismul.....cititi si voi articolul fara sa faceti crize .....sunteti prea multi,prea nervosi si m-am saturat de voi

xxx (16 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 21:46

Una peste alta, toate-s bune si frumoase cand se termina cu bine; nu cred ca este cazul ! Am citit articolul, aveti dreptate.Total. Dar... De ce nu va incadrati in fisa postului de la GSP ? Sau aceasta include si obligativitatea prezentei textelor politice in prezentul site DE SPORT ?! Acelasi lucru e valabil si pentru colegul de suferinta Tolontan. Caci suferinta e mare, deficit de vitamine sportive. E penibil sa nu citesti in Gsp nimic de tenisul de la St. Petersburg, de handbal, volei, de rugby ce sa mai vorbesc (daramite sa vad !), in schimb anchete politice, judiciare, spitale, ministere, s.a.m.d. Daca domniile voastre ati dat in clocot politic si judiciar, nimic impotriva, scrieti deseori chiar bine, dar expuneti-va textele intr-un site dedicat existent (comisarul.ro, de ex, sau altele asemanatoare), sau faceti-va unul nou si exclusiv, sau, asta v-ar aureola si cu o meritata imagine de salvatori pentru coledzi)- folositi spatiul liber de la *** tv, astia deja au ajuns de la patetici la penibili - intre orele 16-21 spatiul este impartit frateste intre familiile Simpson si Bundy, plus, la alte ore, tot felul de seriale "de actiune". Sa auzim numai de bine si sa citim asisderea !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

elle (7 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 22:13

@ Alexus , adevarul tau nu coincide cu adevarul meu. Nu ma consider un catel Iohanist pt simplu moriv ca nu l-am votat, iar soarta ne-o facem fiecare. Asa ca inceteaza sa ne mai numesti denuntatori falsi, expulzati din case, demagogi, ca avem salarii si pensii mici pt ca traim toti in aceeasi tara ce a fost si este condusa de acelasi partid ( a avut diferite nume de- a cursul celor 27 de ani ). Multumim Maria!

anonim (12 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 22:16

care din ele ca e rupta in doua? una e o romanie frumoasa a iluziilor, un mare balon de sapun, o romanie asa zis elitista, o romanie a povestilor cu mos craciun, care truncheaza adevaruri, pe care apoi le lipeste in mod convenabil dupa interes. o romanie ipocrita care accepta cu nonsalanta evaziuni private de miliarde poleite cu staniol european, dar care se inflameaza la cea mai mica gainarie politica? dincolo e romania nefardata. e aceeasi romanie pe care o vedem in america, ruginita, saraca, multa, cumplit de multa, mult mai multa decat prima. acolo e la fel ca aici. o romanie care nu mai crede in iluzii, care se trezeste la realitate asa cum te trezeste durerea de cap in aerul rece al diminetii dupa o noapte de betie. care din ele ca mi scapa? de fapt, nici nu mai conteaza raspunsul matale. ce nu inteleg este cum se face ca povestea asta se repeta si in america, cu aceeasi actori.

remember (10 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 22:41

Niste ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 22:52

SUPERB !!! :)

di livio (22 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 22:52

alexus,te-ai descoperit

Ionut Popescu (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 23:22

Sarut mana, Oare nu tot tara dumneavoastra era si atunci cand dna ministru Pruna ne spunea ca drepturile omului sunt un lux? Nu v-am vazut atat de vexata ca acum. Sau cand Guvernul tehnocrat a masacrat Codurile prin OUG. Pacat de mintea dvs, pacat ca judecati cu dubla masura. Sunteti manipulata si manipulati pe altii.

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 23:41

Maria ... esti in strada? ...:)) 'De-mi-sia ... De-mi-sia ... De-mi-sia' ...:)) Voi sunteti singurii care puteti sa dati loviutura decisiva DNA-ului ... si asta faceti chiar acum ...:)) Este creatia voastra ... este raspunderea voastra ...:))

oache naidu (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 23:54

Scurt si la obiect articol. In acelasi timp suparator pentru genul de oameni alexus, petre, care, probabil au impresia ca ce debiteaza Antena3 este adevarul absolut. Nu incercati sa ma contraziceti, ''iohanist'' ca si ''basist'' sunt tampenii inventate de lacheii unuia din oamenii care vor beneficia de aceasta lege ''da baron care e el''.

Lila (39 comentarii)  •  1 februarie 2017, 0:02

Degeaba te lauzi, tu nu ai tara, ai vandut-o securitatii si procurorilor, care sunt vanduti strainilor si uite asa ne vand si pe noi, la bucata! Banii pe care ii primesti in plus ti-or face mai cald traiul dar constiinta ta va fi in veci alterata, tu nu te vei mai putea privi in oglinda si sa spui „imi iubesc tara cu adevarat si sunt mandra ca sunt romanca”! Ai compasiunea mea si te voi uita ca pe un vis urat pe care nu vreau sa-l mai visez vreodata!

tavi c (24 comentarii)  •  1 februarie 2017, 0:25

Ca de obicei magistral.

Ovidiu (1 comentarii)  •  1 februarie 2017, 0:28

Asa se intampla cand seful hotilor ajunge la putere,obisnuiti-va cu astfel de acte de forta,este doar unul dintro serie ce va urma.Actele lor vor soca pana la urma si pe cei mai infocati admiratori ai psd-ului.

marius (20 comentarii)  •  1 februarie 2017, 0:43

Asta inseamna democratie ??? sa incerci sa dai un guvern jos prin lovitura de stat, guvern ales democratic prin votul romanilor.....sa va fie rusine. Bravo actualului guvern ca a avut curajul sa modifice Codul Penal pentru a stopa abuzurile care se faceau in justitie.

kuku (1 comentarii)  •  1 februarie 2017, 0:51

kuku-kuku........................somnic usor

Trubac (4 comentarii)  •  1 februarie 2017, 1:23

S-a lasat noaptea peste Romania. Am ajuns asa sa fim conduci de un guvern de hotzi, am ajuns de risul lumii. Locul nostru nu mai e in Europa, mai degraba in Africa.

Trubac (4 comentarii)  •  1 februarie 2017, 1:28

Alexus, pentru ce te bucuri? Pentru ordonante de urgenta date ca sa-si salveze pielea? Cu ce te alegi dumneata de te bucuri? Poti sa-mi spui ca sint iohanist, basist sau cum vrei, nu o sa i-au nimanui apararea, nu sint de nici un partid sau cu nici un politician, insa sint impotriva hotzilor si derbedeilor care ne guverneaza.

Kendo (3 comentarii)  •  1 februarie 2017, 6:41

Antena 3 e mare, ce sa mai... "Lachei iohanisti", "basisti". E incredibil cat de putin gandesc indivizii astia, care cred ca, daca esti impotriva unei hotarari mizerabile, inseamna ca esti "cu ceilalti". Da, a fost un vot democratic. Si s-a ales ce-a vrut majoritatea prezenta la vot. De unde rezulta, de parca mai trebuia vreo confirmare, ca in Romania domina mizeria, prostia, incultura, lipsa de civilizatie etc. Vad ca unii viseaza vreo trezire din intuneric. Ca si votantii lui Trump. Din pacate, si astia, ca si aia, ne-au aruncat spre un viitor apropiat din care o sa iesim destul de sifonati. Daca o sa mai iesim... Asta e. Multe "multumiri" si ganduri "bune" celor care au stat cu *** in ***, in casa, cand au trebuit sa-si miste *** spre vot.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hanibal (1 comentarii)  •  1 februarie 2017, 6:43

Felicitari, e bine ca existati, credeam ca tara asta e numai a lasilor si a hotilor. Ma bucur ca mai exista ziaristi care vad realitatea mai departe de Antena3.

Emilian (34 comentarii)  •  1 februarie 2017, 8:58

Maria, e evident ca o parte din asa-zisii "cititori" nu au inteles mesajul tau. Suntem multi care l-am inteles. Felicitari!

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  1 februarie 2017, 10:30

Bravo Maria. Stim Maria, Steaua si Romania – ca doar ai incercat sa mituiesti pentru ea - , la Liviu stim Dinamo si Romania, dar alta, aia a lui. El are una, chiar doua mai bronzate si in Brazilia. De ce e comic ca Liviu, Traian, Adrian, … sa se plinga ? Pai ei, din FSN pina azi au condus. Partidul lui Liviu a avut majoritatea de multi ani. Traian se lauda cu creatia lui, care n-a arestat pe nimeni cit timp EL era la cirma, dar acum ca i-au fabricat dosar lui Mircea - a filmat Binomu tata cum lua Mircea euroii de la Mondialu, auzi ce nerusinare - ginerilor, amantei si sotului ei, toti conationali cu el si cu prietenul sau Mondialu pe care l-a denuntat, … ea altceva. Nu ? ------------------------------------------------------------- Liviu ? Am si uitat cit de nevinovat l-a nascut mama sa. Zbiera doar dupa lapic, ceva moale si putina caldurica. Azi gaseste totul in Brazilia si in alte locuri caldute. Hai sa vedem daca Ghita si Binomu stie pe unde si pe cine a mai dus el p-acolo, sa mai *** si ei niste laptic si sa-si aduca aminte de tineretea zbenguita. Da, Liviu, uite-l saracu de el, e Liviu mereu cind se coboara la statutul de om. Da Maria, la Liviu e putin comic cind se plinge de Romania, de Teleorman. La fel Petrica – desi mi se intorc matele cind ii vad gura mare de …. Adrian zboara saracu sa se relaxeze putin prin Wiena, pa ceva *** si e suparat ca nu-l lasa in State. Andrei si pisi a luica chiar l-a luat, doamne ce gusturi au unele, ne dau doar poze cu porturi micute si flori exotice. Lu Remus saracu, chiar i s-a respins cererea sa paraseasca si el putin Romania, sa se mai destinda si el, ca Copos. As fi zic George, saracu, dar nu mai nimeream cacofonia bine meritata de toti astia. Da Maria, frumos, dar eu te citesc. Cind iti vine sa-ti iei zborul, e doar ca ai de unde te intoarce. In trei zile deja uiti mizeria. ------------------------------------------------------------- PS Eu am pisica mea, ia-ti si tu mai bine una, o potaie ceva ca sa ai ceva al tau, dar sa nu te superi ca-mi tine cald la inceput de iarna, ma crezi ca eu scriu de multe ori ca Romania sa fie a ta si a altora ca tine ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 februarie 2017, 13:14

asta nu se poate, sa uit. Romania imi apartine asa cum imi apartin capul meu, piciorul meu, familia mea, scoala mea… ps se spune corect „o pisica si-a luat un om” 🙂

mg (87 comentarii)  •  1 februarie 2017, 11:02

ok, enervează-te ! Hai să ne enervăm cu toţii când vedem pe mâna cui a încăput ţara ! Problema noastră, ca şi a americanilor, este că ne enervăm prea târziu. Şi ei şi noi trebuia să facem ceva atunci când se putea, adică la vot. Acum, după regulile democraţiei, ei sunt pe mâna lui Trump iar noi pe mâna lui Dragnea(care se pare i-a turnat în pahar americanului..) Doamne păşteze...

tara (1 comentarii)  •  1 februarie 2017, 12:39

E si tara mea, ***... de hoti si infractori, la puscarie cu voi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexus (5 comentarii)  •  1 februarie 2017, 23:16

Niste huligani in piata la proteste. Sper sa se restaureze linistea. Se veea lovitura de stat.

Comentează