Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Războiul Stelelor: chiţibuşul contraatacă

Federaţia şi Liga fac cor comun: Steaua nu retrogradează decât dacă finanţatorul ei îşi schimbă numele

Permalink to Războiul Stelelor: chiţibuşul contraatacă
luni, 16 ianuarie 2017, 9:57

Şefii fotbalului nu s-au grăbit să reacţioneze în chestiunea numelui Stelei. I-au lăsat pe juriştii CSA să răcească sobru şampania, să înmoaie solemn pişcoturile şi să revendice serios emblema clorurii de sodiu din mare. Pentru cine nu cunoaşte ecosistemul de la FRF şi LPF, tăcerea îndelungată putea trece drept timiditate, blocaj instituţional sau probă de microfon. Liga şi Federaţia au înmărmurit de teamă că le fuge campionatul de sub picioare.

FRF, de partea placidă a Forţei
Dar nu, nici pe departe! Încă nu s-a inventat un fenomen care să producă vreo impresie asupra celor două foruri. Cu atât mai puţin o hotărâre judecătorească ar putea tulbura hibernarea de la vârful fotbalului. Abia după ce fanii vicecampioanei au epuizat toate scenariile de panică şi de onomastică, un oficial federal a dat un pronostic: „Nu ştiu sigur dacă va fi exclusă, nu cred că se va ajunge aici”.
Membrul CEx al FRF a adăugat că „este o tragedie dacă nu o să mai fie Steaua”. Apoi i-a afurisit pe cei de la CSA, pentru „răutatea” lor. Federaţia şi-a ales tabăra demult. N-a mai anunţat-o, pentru a evita redundanţa, nu neapărat pentru a se delecta cu istericalele dinspre clubul Armatei.

Nuanţa care îngheaţă apele
Într-un târziu pedant, a venit şi rândul Ligii să pronunţe o părere la zi despre dilema celor două Stele. „Este legal ca Armata să aibă o echipă în Liga 1, dar cum sună asta este o altă discuţie”, a declarat juristul LPF, Justin Ştefan. Omologii lui de la CSA pot sta liniştiţi, aşadar. Deşi lipsiţi de ureche muzicală, sunt în deplină legalitate.

La Sport Total FM, oficialul Ligii a oferit şi o lămurire care să-i calmeze pe suporterii echipei lui Becali. „O schimbare de nume, din voinţa clubului, e ilegală şi atrage retrogradarea”. Dar, dar… Şi aici vine cireaşa pe tortul speţei: „Dar în cazul de faţă ar fi o schimbare de nume după o decizie judecătorească”. Şi rezumă, didactic: „Trebuie să facem diferenţă între nelegalitatea folosirii numelui şi nelegalitatea de a participa în Liga 1”. Ei? Gândirea juridică a LPF e laser, frate.

Condamnaţi la concurenţă
Parcă auzi şampania cum fâsâie în paharele de protocol, bulele cum se sparg una câte una şi eliberează nori mici de dioxid de carbon, până se aşterne un întuneric ca smogul. Şefii CSA au recuperat emblema, numele, stadionul. Bunurile statului. Partea cu răzbunarea fantomei statului nu le-a ieşit. Dacă au vrut şi un cer viran, să-l transforme în poligon de tras la titlu, nu-l vor obţine curând. Dacă vor spectatori la meciuri, trebuie s-o ia pe calea grea, a concurenţei.

Iată de ce Liga a primit fără să clipească vestea triumfului CSA în justiţie. Armata câştigase o bătălie legală, nu şi războiul chiţibuşurilor. Regulamentul federal permite mai multe interpretări decât imnul naţional pe stadion. Sigur, juristul Ligii şi-a depăşit uşor atribuţiile şi a interpretat şi hotărârea judecătorească. Instanţa doar i-a interzis echipei lui Becali să folosească numele Steaua. Nu i-a schimbat numele. N-a decis că FC Steaua devine FC Finanţatorul. Dar deja Justin Ştefan discerne căprăriile: schimbarea voită şi schimbarea silită.

Portiţă, dar blindată!
Asemenea jonglerii cu litera regulamentului vor îngădui vicecampioanei să-şi vadă de treabă în Liga 1. Şefii CSA n-au decât să tragă cu tunul la poarta LPF, ghiuleaua va ricoşa în „portiţe”. Se aşteptau la altceva? Au greşit sportul. „Din câte ştiu eu, nu există niciun dialog între LPF şi CSA. Şi nu cred că va exista”, a comentat oficialul Ligii. Apoi i-a îndemnat pe fanii stelişti să meargă direct la esenţe: „Să analizeze cine a finanţat clubul în ultimii ani”, „numele lui e George Becali”. Bine că nu i-a lăsat în suspans.

Eroarea de strategie a CSA apare acum în toată splendoarea. Numele echipei e ca parola gărzii, se schimbă zilnic. Dacă râvnea un dialog cu şefii fotbalului, clubul Armatei ar fi trebuit să ceară în instanţă schimbarea numelui finanţatorului. O luptă familiară generalilor, de altfel. Au mai purtat-o, dar în sens invers, de la stânga-mprejur.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

kla2005 (47 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 10:27

Si ce nu e bine? Nu asta a castigat CSA in instanta? Sa vedem motivarea detaliata a instantei, insa din ce scrie pe site, si anume: "Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele "Steaua", "Steaua Bucureşti" sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.", sentinta se refera la nume. NIMIC legat de palmares, de dreptul de a juca in Liga 1 ca si continuatoare a sectiei de fotbal a clublui sportiv al armatei, NIMIC in acest sens. Adica, judecatorul a considerat ca Armata Romana are numai ea dreptul de a folosi substantivul comun "Steaua" si "Steaua Bucuresti" Eu nu vad sa interzica folosirea altor combinatii: Steaua1947 Steaua2004 SuperSteaua1986 etc Echipa, dragi jurnalisti, e aceeasi, continuatoarea celei care a castigat CCE in anul 1986!

gebrailo (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 10:41

goange romanesti...o hotarare judecatoreasca e clara si definitiva..steaua revine la clubul ,,armetii" (armatei)..daca interpreteaza prost juristii de la frf si lpf, cei de la uefa or sa interpreteze corect..

Carol K (309 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 10:45

Generalii care si-au luat cascavalul in 2003 sa predea clubul la cheie nu prea mai sunt prin zona,au venit altii.Pai gura lor "să nu mănâncă" CEVA ? Uite asa a fost inventat asazisul domn Talpan ! Ideea e sa-i ia clubul lui Becali sa-l scoata din nou la vanzare in acest fel sa le revina o maslina si celor de acum. Cam asta e miza,de aici a plecat "Operatiunea Talpan" cea care va duce la falimentul Stelei ci al intregii Ligi....Am fost si sunt fan al lui Tudorel Stoica si Lacatus CEI DE ATUNCI dar asta nu inseamna ca-mi doresc revenirea departamentelor,a generalilor in fotbal.Tudorel si Fiara sa inteleaga ca punandu-se alaturi de ei azi nu fac decat sa-si erodeze grav imaginea.Vreti Steaua inapoi ca sa ce ? S-o revindeti altui Becali ca nnu va place de asta ? Faceti o evaluare corecta si esalonati pe 20 de ani banii astfel incat ei sa intre la celelalte sectii ale CSA an de an sa o duca si acei sportivi bine.Nu sa-mi veniti cu ipotetice variante de renastere a Stelei pana se pierde urma banilor dupa care "insolventa" si nu va sti nimeni unde-s banii,unde-i Steaua si de ce a intrat tot fotbalul in colaps....Voi generalii si coloneii nu va atingeti de bani,ei merg direct in contul acelor sectii care performeaza de la CSA,la echipele de juniori ale acestora.Asta ar fi solutia de iesire din criza.

Mihai (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 11:29

Mi se pare halucinant cum nime'n drum ala de la LPF, care e totusi reprezentant oficial al Ligii, tine pe fata cu Becali si ii trimite la plimbare pe aia de la CSA :)). Ma refer la declaratiile de genul "Domnul Becali a bagat bani, sa-l respectam. + Ce-i trebuie Armatei in 2017 echipa de fotbal, ca au altele pe cap?". In ce tara traim!!!

JE (19 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 11:35

Ok. Dar ce parere aveti Dvs. de urmatorul fapt: Becali preia echipa in 2003 nu cu acte tocmai in regula, poate l-au si pacalit, nu se stie daca a driblat datoriile existente sau le-a platit (Dvs. cred ca stiti mai bine), armata nu zice nimic zece ani, echipa e Steaua in continuare, armata mulge de la Becali bani prin "manevra" cu Ghencea. Se stie ca Becali platea cel mai mult "chirie" la stadion. Dinamo si Rapid cat plateau? Apoi "dintr-o data" (cand se opreste robinetul, deci premeditat) armata se trezeste ca de fapt ei au si nume si palmares si tot si de fapt de la cine a *** 10 ani nu e Steaua, si dupa 10 ani vor reiinfiinta ei Steaua, care de fapt a dispraut in 2003... ?!?!? Nu e nimic strigator la cer aici? Nu mai bine Becali plateste o suma (nu 100 de milioane cat eu evaluat ei) pentru reparatia modului in care a preluat echipa, si toata lumea e multumita? Avand in vedere ce vaneaza si colegul Dvs. Tolontan si cu ce ne bucura urechile zi de zi, nu stiu ce speranta mai e in tara asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 16:06

pai, e speranta, cata vreme avem capul pe umeri. sa nu uitam ca si Becali a castigat ceva milioane de euro de pe urma afacerilor cu MApN, schimband terenuri

observator (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 12:43

Esti cumva amanta lui Talman?

alex (345 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 12:58

Mai mult decat inspirat titlul si de actualitate, in rest deplangem in continuare soarta celor doua institutii de forta ce trebuie sa vegheze la bunul mers al lucrurilor din competitia interna, total neprofesioniste, lamentabile, depasite mereu de evenimente, aterizate parca de pe alta planeta atunci cand sunt de luat decizii cruciale pentru soarta campionatului.

pamfletaru (40 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 13:00

Cand pierd in tenis,de vina e piciorul.../ L-as opera saracul,insa ,vindecat/,N-as mai avea pe cine sa mai dau vina,cand meciuri nu am castigat !

cetateanul cu taxele la zi (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 13:38

doamne da minte la romani,oare unde intr-o societare normala o entitate departamentala care nu produce plus valoare consuma din bugetul national pentru ase hitri in sport gen politia si armata,ne intreaba cineva pe noi cetateni care platim taxele,ganditiva la angajati din armata si politie din toate ramurile sportive vorba lui base acolo sunt bani nostri

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 15:51

exact acolo sunt, daca nu cumva au facut picioare si se antreneaza pentru UCL prin unele buzunare

Lucian (15 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 14:02

CSA a făcut CONTRACTE ilegale cu Becali CINE RĂSPUNDE. SAU ATUNCI ERA LEGAL BECALI CAT TIMP LEA DAT BANI TOTUL A FOST LEGAL CUM NU LE A DAT A DEVENIT ILEGAL CE ZICETI DOMNULE TALPAN SAU APLICAM NUMAI CE NE CONVINE. MAI AM O INTREBARE DACA ACUM JUCA IN LIGA DOUA MAI CEREATI CEVA

Florin (6 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 14:10

Nu e voie sa schimbi denumirea decât înainte sa înceapă campionatul intr-o perioada stabilită prin regulament.Este foarte clar, nu mai contează daca ai vrut sau esti obligat de justiție. *** a știut de acest proces si-a asumat acest risc. Nu poți sfida legile la infinit dupa care sa spui ca esti victima...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 15:15

...vrem un articol si despre tenis ...cum o vedeti dvs pe marea noastra sportiva ...Simona Halep...

alx (87 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 16:06

*** te-ai gandit mult pana ai scurs mizeria asta de articol? Ce ai vrea ta ca o firma sa isi schimbe numele ca are chef un ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AltNume (3 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 16:12

Vad ca o dai fara oprire cu "CSA" si "Clubul Armatei". Nu poti sa-i spui pe nume? E greu sa pronunti "Steaua" sau "Steaua Bucuresti"? Exista o singura entitate in aceasta tara care poate sa poarte numele Steaua Bucuresti. Acea entitate e Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Asta e singura Steaua Bucuresti din Romania. Alta nu mai e. Poti sa-i spui linistita Steaua. Nu va exista confuzie. Si da, decizia cu numele e definitiva si executorie.

AltNume (3 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 16:14

p.s. Sunt curios de ce nu spune nimeni din presa faptul ca Justin Stefan este finul lui Argaseala si ca, pana acum cativa ani, lucra chiar la FCSB.

Dylow (4 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 17:35

Sa presupunem ca nu ar fi vorba de fotbal, ci de curse de cai...din aia, "pur-sange". Armata are un cal traznet, pe nume "Steaua" si care a castigat multe curse, chiar si cel mai mare derby european la un moment dat. Vine Becali, pune cumva mana fraudulos sau nu pe calul care intre timp a ajuns o gloaba. Baga niste bani in el, vitamine, antrenamente, jocheu si revitalizeaza gloaba, care mai castiga niste curse pe plan intern, participa la cateva derby-uri europene. Acum vine armata si spune ca Becali nu ar fi luat calul ala cu acte chiar in regula si ca nu el nu ar mai avea voie sa ii spuna Steaua...Oricum ar fi fost calul luat de Becali, e acelasi cal. Daca Becali l-a "furat", sa-l bage la puscarie, dar odata cu generalii care au facilitat asta, dar echipa Steaua nu a "disparut" timp de 15 ani. E tot Steaua. Treaba cu societatea din spatele echipei, nu dedesubturi din astea reprezinta ceva destul de abstract si neinteresant pentru noi, spectatorii.

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 18:03

'Jonglerii' le numesti tu ca nu cunosti nici regulamentele, si nici legile ....:)) Art.2 din ROAF scrie negru pe alb ca interdictia de a schimba denumirea echipei ... se aplica doar in cazurile unor cereri venite din partea cluburilor ... in alta perioada decat 1-30 iunie! In cazul asta schimbarea numelui ... se petrece printr-o hotarare judecatoesca ... care va fi pusa in executare de FRF ... fara nici o solicitare din partea noastra ... deci nu se poate intra pe art. 2 din ROAF! Nu este ... joglerie ... este LEGE! Regulamentele trebuie sa se supuna legilor si hotararilor judecatoresti ala unitati teritorial administrative din care fac parte persoanele juridice respective ...:)) De altfel ... sanctiuna retrogradarii ... si aplicarea regulii de 3 ani ... pentru schimbarea denumirii ... este prevazuta in Art 11, alin. 3 din Regulamnetul National de Licentiere ... si ea se aplica / corboreaza cu art 2 din ROAF ... numai in situatia ... in care: 1. Exista o solicitare din partea clubului de a schimba denumirea in afara perioadei 1-30 iunie (am explicat ca nu e cazul) ... si 2. Aceasta schimbare de denumire are ca scop ... obtinerea unui avantaj ... la care clubul respectiv nu ar avea dreptul dpdv sportiv ... si se enumera s cazurile in care se poate produce acest lucru! Nu stiu in ce masura intelegi Legile pe care le numesti tu ... jonglerii ... dar nu orice situatie de schimbare de denumire ... chiar si venita la initiativa cluburilor, in afara perioadei ... duce automat ... la retrogrdare si aplicarea regiulii de 3 ani! In restul cazurilor ... in care nu se aplica o hot. jud. definitva si executorie ... se va analiza de catre o Comisie ... daca incalcarea prohibitiei prevazuta la Art. 2 (1) din ROAF ... se complementeaza cu premisele care Art. 11 (3) din RNLC ... si numai in cazul in care se constat de catre acesta comisie ca s-a urmarit obtinerea unui avanta ... competitonal, sportiv, la care echipa respectiva nu avea dreptul ... abia atunci se aplica ca efect / sanctiune ... interdictia de 3 ani de zile! Cel mai probabil ... pentru un club ... care nu obtine nici un fel de avantaj din schimbarea denumirii (vera pur si simplu sa-si schimbe numele) ... cerera va fi doar respinsa ... ca tardiva ... fara nici un fel de sanctiune ... Art. 11 (3) din RNLC ... nu se aplica in orice conditii! Deci asta ... cu jongleriile ... astea faceti voi prin presa (ca habar nu aveti nici legile tarii in care traiti ... nici regulamentele sportului pe care il comentati) ... nu se fac jonglerii cu dreptul echipelor de a exista, si a participa in competiii! ...:)) Bine ca macar ai renuntat sa mai propagi minciuna ca palmaresul este la CSA ... adica sa faci jonglerii tu Mariua Andries ... cu palmaresul FCSB! ...:)) In rest voi presa ... suneti evindent ... specialisti ... in orice, incepand cu bascalie, si terminad cu alta bascalie...:))

Anonim (109 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 19:18

N-am incredere in aceasta Armata nici in bataliile reale, nici in cele ... judecatoresti! Daca in primul caz armia noastra nu-i singura (facem parte din NATO), in cel de-al doilea caz este vorba si despre o alta institutie in care n-am incredere - justitia! Daca institutiile respective nu-mi inspira incredere, cum sa fie altfel cand vine vorba despre generali, talpan si mai-marii justitiei, in frunte cu codruta! Nu-s stelist, dar asa vad lucrurile! A.

luciann (16 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 20:34

1. Din verificările efectuate a rezultat că nu există înregistrată în evidențele FRF niciun fel de solicitare a CSA Steaua cu privire la obligația/obligativitatea schimbării denumirii clubului SC FC STEAUA BUCURESTI SA. 2. Având în vedere că schimbarea denumirii (art. 2 din ROAF) este o operațiune permisă de regulamentele FRF în vigoare, clubului nu i s-ar aplica niciun fel de sancțiune dacă și-ar modifica denumirea. Cu atât mai mult nu s-ar aplica vreo sancțiune dacă această modificare ar fi efectuată în vederea executării unei hotărâri judecătorești. Sintagma “niciun fel de sancțiune” include și participarea în Liga I, cât și participarea în cupele europene, dacă deține acest drept din punct de vedere al meritului sportiv. Schimbarea denumirii unui club este supusă aprobării Comitetului Executiv al FRF. FRF are obligația de a comunica la UEFA cluburile participante în Cupele europene, de regulă, la data de 1 iunie a anului în curs. 3. Nu putem să efectuăm supoziții cu privire la eventuale acțiuni inițiate de către UEFA prin organismele sale competente de luare a unor decizii. Vă mulțumim! Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal”.

ticbis (126 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 20:46

Nu se poate face act de vanzare cumparare pe palmares; niciun notar din lume nu poate incheia o asemenea tranzactie. De ce? Pai e simplu: ca sa vinzi ceva este obligatoriu sa detii un act care sa dovedeasca ca esti proprietarul acelui ceva. Niciun club din lume nu are un certificat de propietate pe palmares, nu exista asa ceva. Din motivul asta palmaresul, fiind o notiune abstracta, nu se tranzactioneaza din punct de vedere juridic. Se transmite mutual doar prin continuitatea competitionala. Nu-l confundati cu drepturile de autor, cu dreptul de proprietate intelectuala sau cu exclusivitatea unei denumiri sau a unei marci. Pentru toate astea poti obtine inscrisuri oficiale si hotarari in instanta care-ti atesta proprietatea, deci le poti tranzactiona pe piata la notariat, ca oricare alt bun. Pentru palmares nu, niciodata! Poti cel mult sa arati cupele, medaliile si diplomele ce le ai in vitrina sau sa aduci statisticile publicate in presa privind campionatele castigate, dar un act de proprietate pe palmares nu-ti da nimeni! Palmaresul se transmite prin continuitate, daca nu, se pierde si oricare alta echipa nou infiintata, chiar cu acelasi nume si aceleasi culori il porneste de la zero. Din punctul asta de vedere, palmaresul Stelei din 1947 si pana in prezent este detinut de actuala Fotbal Club Steaua Bucuresti. Iar daca sub presiuni politice un tribunal civil din Romania se pronunta asupra palmaresului intr-un sens sau altul, isi depaseste atributiile si in plan sportiv nu inseamna nimic. Va aduc aminte ca nou infiintata Craiolguta a fost admisa la presiuni politice direct in liga a II-a si sprijinita sa promoveze dupa un an in prima liga. Mai mult, un tribunal i-a daruit prin hotarare judecatoreasca si palmaresul fostei U Craiova. Totusi, UEFA a considerat-o exact ceea ce era de fapt: un club nou infiintat care potrivit regulamentelor n-avea drept de participare in competitiile europene pana nu implinea min trei ani vechime. Va intreb acum, daca Craiolguta este considerata de UEFA o echipa noua, cum poate detine palmaresul Craiovei Maxima? Daca abia a implinit trei ani, cum poate avea in palmares semifinala de CCE de la inceputul anilor '80 si titlurile de campioana? Unde e palmaresul sportiv pe care i l-a facut cadou tribunalul ala inept?

Mircea Gherendi (1 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 0:05

mai lasati-ma cu Talpan si comunisti lacomi dupa bani.Asa s-au inchis peste 1256 de intreprinderi cu peste 1000 de angajati ,cu astfel de actiuni comuniste.Sa zicem ca reusesc sa-si ia echipa inapoi,bun asta inseamna diparitia Stelei.Nu pot cei din armata pe banii contribuabililor sa faca echipa de fotbal profesionista si nici nu o sa vina nimeni sa fie fraierul de serviciu sa bage bani intr-o echipa pe care sa o mulga tot comunistii.Si apoi cum de s-au trezit dupa 13 ani ca Becali a furat Steaua?Dar cand le facea lojele si platea nocturna si chiria exorbitanta atunci era Steaua ?! Sa nu ne mai ascundem dupa deget ,suntem o tara comunista si dupa 28 de ani de la revolutie si inca stam cu mainile in san in loc sa facem orice sa scapam dracu odata de comunsti !!! Suntem cea mai saraca tara din UE pentru ca democratia la noi nu exista,pentru ca nu vrem sa scapam de comunistii corupti !!!

AntifrUstrat (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2017, 5:38

Maria Andries ...am si eu o intrebare !!! Oare cum ar sta lucrurile daca in locul lui Fcsb ar fi CFR Cluj ..si in locul lui Becali ar fi Paszkanyi ...?? Va spun eu !!! -24 ar incepe lichidatia la forul binevoitorilor fotbalului romanesc ...retrogradarea echipei ...sau dizolvarea ca si U Craiova ...Poli Tim .. DAR..DAR ..cind e vorba de BegAli se schimba placa !!!Cam asta e de ce nu se mai investeaza in fotbalul cundus de hoti ..smecheri ..si machidoni !!!

Comentează