Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Steaua lipită de public

Previzibil, războiul Stelelor a devenit un concurs de popularitate între două echipe. Becali e convins c-o să câştige sau, cel puţin, n-o să piardă bani

Permalink to Steaua lipită de public
vineri, 6 ianuarie 2017, 10:00

La câteva zile după ce i-a sfătuit pe suporterii Stelei „să stea liniştiţi cam un an”, Gigi Becali a trecut la planurile B. A anunţat că va ataca la Înalta Curte, apoi la instanţele europene decizia care-i interzice să folosească denumirea Steaua.

„Becali şi copyright-ul”
În paralel, s-a apucat să caute alt nume pentru echipă, începând cu propriul buletin. Pentru că nu e atât de excentric ca personajele Times New Roman, nu şi-a botezat clubul George. Dar numele Becali i s-a părut destul de potrivit. Şi-aşa vorbeşte despre el la persoana a treia. Îi va fi la îndemână să spună, după meciuri: „Becali n-a fost motivat, Becali nu e serios”.

Suporterii pot sta, aşadar, liniştiţi, la coadă la casa de pariuri, gata să ghicească numele echipei favorite. Nu duc lipsă de variante. Tot ce se ştie e că, pentru a evita alte procese, echipa nu se va numi Şampanie. Becali dispune şi de o reţetă proprie de produs copyright, cea după care şi-a botezat cărţile: „Becali şi Parlamentul”, „Becali şi politica”. Şi-ar putea intitula echipa „Becali şi tactica” sau, aroganţă la adresa Armatei, „Becali şi mitraliera”.

Bătălia pentru consoane
În timp ce caută nume, finanţatorul vicecampioanei dă vina, preventiv, pe „duşmănia de la Curtea de Apel”. Nu e prima dată când judecătorii de acolo l-au contrazis flagrant. De fiecare dată, a demonstrat că a avut dreptate. Ei l-au trimis la închisoare, el a ieşit de acolo. Pentru că paza bună trece primejdia logicii, Becali are şi o ipoteză de rezervă: „implicarea serviciilor militare”. „Acolo e puterea României acum!”. Păi, nu? Acolo e, mai ales iarna, când trebuie să ne deszăpezească cineva.

La fel ca fasolea, conspiraţiile sunt mai bune la cazan. „Nu ştiu cine sunt aceşti oameni, dar vor să facă rău!”, i-a alertat Becali pe suporteri. În timp ce oculta ciolanului lustruieşte gamela, cu o bucăţică de pâine, juristul CSA dezvăluie extinderea planului de bătaie. Va cere în instanţă şi interzicerea numelui FCSB. După acelaşi principiu, va cere şi interzicerea tuturor consoanelor, vocalelor, semivocalelor, diftongilor, triftongilor şi chiar a hiatului. Vor fi permise doar semnele de punctuaţie, mai puţin ghilimelele, oricum ieşite din uz.

Transhumanţa cu lumini de avarie
Suporterii pot sta liniştiţi măcar în privinţa siglei: „Rămâne asta de acum, că e frumoasă”, spune Becali. Care vede în ea tot felul de lucruri, ca la testul cu pata de cerneală. Transferurile de iarnă, în schimb, nu vor mai fi de fix 5 milioane de euro. Becali i-a spus şi antrenorului să stea liniştit şi să aştepte perioada de reduceri.

Şarada cu numele şi marca l-a încurcat pe şeful Stelei, nu e specialitatea lui. Partea cu bunurile automobile, cu şeptelul, asta, da, o stăpâneşte! Tot spre calmarea suporterilor pe termen lung, a declarat că va prelua o echipă de Liga a 3-a şi îşi va adăposti jucătorii acolo, nu cumva să-i ia cu arcanul CSA.

Momentul zero al magiunului
Din 2011, de când CSA l-a reclamat în instanţă, Becali a avut timp şi ocazii să facă pace. Să-şi scutească investiţia, să-i scutească pe fanii Stelei de toată această linişte lugubră. Acum e târziu să susţii că o răfuială între foşti tovarăşi de afaceri e un atac împotriva naţiunii.

Nici şefii CSA nu stau mai confortabil, cu teoria lor „Pagubă pe pagubă scoate”. Echipa de fotbal manageriată de Lăcătuş e modul CSA de a contribui la creşterea cheltuielilor de la buget legate de apărare, de atac şi de mijloc.

„Nu contează că se schimbă numele, oamenii ştiu care e Steaua adevărată”, susţine Becali. Sigur că oamenii o recunosc, aşa cum recunoşti magiunul autentic: rămâne lipit de lingură, e făcut din prune, 55% substanţă uscată, fără zahăr. De vreme ce avem, de vreo doi ani, Legea Magiunului, n-ar strica şi o Lege a Stelei, care să stipuleze că Steaua adevărată trebuie să rămână lipită de public, să fie făcută din fotbal, fără îndulcitori, fără profitori, fără impostori.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Ovidiu (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 10:53

Gata Maria , ai trecut testul , te pricepi la caterica si poti scrie fituici intr-un ziar din care a ramas doar numele. Well done🖒

Catalynn (12 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 11:04

Nu voi spune decat atat: Foarte bun articol, chapeau!

Cartita (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 11:09

Aoleo, ce chin, ce jale....idolul "stelarilor jurnalisti" gesepisti o sa taie toate finantarile . Despre ce sa mai scriem daca nu ne mai vine nimic???!!! - despre analize tactice??? - despre profilul jucatorilor???? - cronici de meciuri???? - alte chestii din astea complicate???? Pai noi ce facem bai nene bai? Nu tu Becali in sus si n jos de dimineara pina seara???? Of. Of.

brod (87 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 11:26

un coleg de-al dv. de redacție (chiar nu i-am reținut numele, ceva în ...oiu, parcă) a expus ieri, ca după dictare, motivele pentru care decizia ultimei instanțe ar fi anulată. ca să nu mai vorbim despre trecerea rapidă în rezervă (=darea afară, la ordin) a mult prea leliastului jurist Talpan. ce, numai un ministru al armatei, Babiuc, să se căpătuiască de pe urma lui Becali?

mal. (71 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 11:27

An Nou Fericit, domnișoară! Vă felicit pentru acest articol. Se întâmplă ceva în ultima vreme... Fiecare pușcăriaș în parte ne arată că a fost nedreptățit de instanță... rar câte un criminal de rând să recunoască ce a făcut... La fel de nedreptățit a fost și personajul care a făcut o pasiune de relația cu armata, relație repetată de sute de ori în țara asta de sute de colonei și sute de infractori. Moș Teacă a fost doar unul dintre ei, Becali un urmaș ultraperfecționat - din tabăra cealaltă. Mereu, în țărișoara noastră, intendenții au vândut la colț de stradă tot ce se putea vinde (bocanci, pături, mâncare, rezerve pentru situații speciale, etc.), toți ne luam din armată cămăși (erau trendy!), iar la capătul celălalt al mesei stăteau combinatorii. Perfecțiunea a fost atinsă de Becali care a știut să „îmbârlige” conducerea armatei. Niciodată nu și-a pus problema că va fi descoperit. Iată că întâi cu terenurile, acum cu clubul de fotbal justiția se pronunță. Cred că se cam termină cu șmecheria... sau așa sperăm unii dintre noi. Așa cum spuneam la un moment dat și despre dl. Gică Popescu (un mare sportiv, retras la propriu și la figurat), nu se poate plăti impozit pe mașina furată! Oricât ar vrea unii să o dreagă, legat de investiții și alte „gargariseli”, păcatul primordial rămâne. Iată că vine cineva și stabilește asta (justiția stabilește, nu emite păreri!) și începem toți să spunem „că cum” (sic!) e mai bine! Problema este alta: nu oamenii știu care este „Steaua adevărată”! Nu au nici informația și, în plus mai au o mare disponibilitate pentru a fi manipulați; și, chiar dacă ar fi cum zice dl. Becali, am văzut ce cred oamenii: 300 persoane pe stadion de 55.000 locuri la meci din campionat! Nici minciunile nu mai sunt ce erau odată!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 12:10

...foarte bun articol...Becali si mitraliera...superb...jiji recidivistul nu se pricepe la fotbal cum nu se pricepe baba la mitraliera...

mihai (28 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 12:12

Erata:steaua lip(S)ita de public!!! care... steaua?!:)))

Carol K (309 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 12:12

Mi-e indiferent cine castiga si ce anume castiga in acest conflict.Revin cu o problema...daca UEFA nu recunoaste cluburile departamentale de ce organizeaza pe stadioanele acestora meciuri din campionatul european,mai mult,baga si bani in refacerea totala a lor ?!? E clar,inseamna ca UEFA nu a fost anuntata de acest aspect dar mai poate reveni asupra deciziei stadionului din Ghencea.Altfel banii forului european vor intra intr-un stadion al unui club pe care nu-l recunoaste oficial asadar ar putea iesi un mare scandal.

Dr. Dan Patru Tudosie (27 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 12:50

E interesant ca va permiteti sa luati la misto un om care n-a facut vreun demers sa numeasca echipa dupa numele lui, in conditiile in care sunteti in genunchi in fata lui Hagi. Si-n fata lui, si-n fata echipei cu acelasi nume. Uite ca te-am ridiculizat in trei randuri.

vasco (317 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 13:08

Oricum Steaua e moarta de mult,de cand a intrat fraudulos pe mana acestui ***.Hrebenciuc si cei doi frati paunesti,dinamovisti vechi,jubileaza.Planul distrugerii Stelei a reusit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anonim (109 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 13:21

@ Carol K Sunteti prost informat: stadionul Steaua/Ghnecea va fi reconstruit pentru a fi folosit drept teren de antrenament pentru echipele care vor juca pe Arena Nationala in 2020!! Ar fi fost chiar atat de geu sa stiti macar atata lucru? A.

Anonim (109 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 13:29

@ Dr. D. P. T. Ma bucur ca vreti s-o ridiculizati pe Maria, dar o acuzati degeaba ca ar fi "in genunchi in fata lui Hagi", ca sa va citez! Chiar nu v-ati dat seama ca Maria crede ca cei mai buni politicieni, judecatori, impresari si fotbalisti sunt ... femeile?! A.

mogcat (8 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 13:51

Asta e presa de azi, caterinca.Asta e valoarea unor asa zisi jurnalisti...Din cauza asta nu va citesc, acum m-am nimerit aiurea aici si am crezut ca voi citi ceva inteligent dar...jale. Daca Steaua dispare din liga1 o sa muriti de foame, atat va zic...nimeni nu o sa va mai citeasca, nu ca v-ar citi prea multi.Cum sa poti scrie in halul asta oare? Astept moderarea si sigur, sa nu imi apara comentul...

costi (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 13:53

Mistocareala de prost gust. Din pacate se alege praful de tot si noua nu ne ramane decat mistoul tipic romanesc. Scrie un articol serios daca vrei sa schimbi ceva in tara asta. Despre magiun sau branza de *** poate scrie si Becali. Talent mult ai, dar la ce-ti foloseste?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (309 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 14:41

@ Anonim : Dvs sunteti bine informat dar intelegeti mai greu fondul problemei.Nu conteaza ca "Steaua" va fi folosit doar pentru antrenament, problema este ca va fi reconstruit pe bani de la UEFAin vederea organizarii turneului fina stadionul fiind proprietatea CSA adica a unui club departamental...Daca accepti Stadionul unui club de ce nu si echipa ? Nu vreau sa mai repet ce-am scris acolo,cred ca de data asta ati inteles.

Talpaiadului (4 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 14:42

Unul dintre putine articole pe care nu l-am terminat de citit. In top 10 cele mai slabe articole din istoria gsp.

Dragos (19 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 15:19

@Carol K: e ca si cum nu ai da dreptul unui jucator sa joace pentru echipa nationala, pentru ca joaca la echipa X a primariei din Cucuietii din Deal (sau din Vale), iar echipa respectiva nu e afiliata UEFA. Ce treaba are competitia inter-tari cu cea inter-cluburi?

Anonim (109 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 16:11

@ Carol K Cred ca am fost explicit, m-am referit strict la faptul ca stadioanele Steaua/Ghencea, Rapid, Arcul de Triumf si Dinamo vor fi folosite doar pentru antrenamente; ultimele 3 stadioane au fost mentionate doar acum, pentru completa dvs. informare! Inca ceva: nu cred ca UEFA va suporta in totalitate costurile reconstruirii acestora! Chiar credeti ca nu inteleg fondul problemei, oricat de subtil ar fi ea formulata/exprimata? A.

NELL9 M8LANO (4 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 16:52

MAI COSTI NU UN ARTICOL SAU UN ZIARIST POATE SCHIMBA CEVA IN TARA VOASTRA CI MENTALITATEA VOASTRA DE VASALI PSD-isti SI DEPENDENTA DE BECALI NU DE STEAUA.DACA A-TI AVE UN PIC DE MINTE A-TI INTELEGE CA OAMENII NORMALI AU CE AU CU AROGANTA PUSCARIASULUI *** NU CU ECHIPA STEAUA CARE PRECUM DINAMO SI NATIONALA SUNT OGLINDA INTERNATIONALA A FOTBALULUI ROMANESC. ACEST FANFARON CU RADACINI ALBANEZE A ADUS DOAR PREJUDICII IMAGINII FOTBALULUI CA SI COMPETITIE EL A LEGIFERAT SPAGA SI CORUPTIA IN SANUL ACESTUI FENOMEN DEIARECE FACTORII DE DECIZIE AU INCHIS OCHII SI SI-AU DESCHIS BUZUNARELE DAR NIMIC NU E VESNIC SI CRED CA A VENIT TIMPUL SA CURATAM FOTBALUL DE CORUPTIE SI MAI ALES DE CORUPATORI INITIATORUL ACESTUI FLAGEL A FOST INGROPAT A DOUA ZI DE REVELION NU TREBUE SA ASTEPTAM CA TIMPUL SA LE REZOLVE PE TOATE DECI FARA JUMATATI DE MASURA CINE A FURAT A MINTIT SI A ESCROCAT TREBUIE SA RASPUNDA

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 16:56

Cred ca moare Becali ... de oftica ... ca-si face CSA-ul sectie de fotbal in Liga 5, in 2017 ... din banii lui Maria Andries! ...:)) Eu stiu ... ca in locul lui ... m-as tavali in chinuri ...:)) Toti 'criticii de serviciu' ... aveti acum ocazia sa va aliniati in spatele lui FC MAPN si Valentin Reloaded ... si sa ne lasati in pace ... voi cu treaba vstra ... noi cu a noastra ... deal? ...:))

Sorin (75 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 18:21

1. La Dinamo de ce nu se pune problema cum a fost privatizata echipa de fotbal? Oare pt că fratele lui Negoiță are probleme cu legea și I se tot amână deciziile de a merge la pușcărie? Credeți că Negoiță baga bani la Dinamo pt că așa vrea el? Nu! Pt că așa l-a obligat sistemul! 2. Clubul Steaua s-a privatizat cu Păunescu la butoane! De ce trebuie sa plătească Becali tocmai acum? Pt că Becali nu mai ia în deplasări Generalii cu neveste lor cu tot la cumpărături pe banii clubului Steaua. Becali își ia nepoții la shopping! 3. ***! ***! Ori când ești învățat să furi fara să plătești și că este păduche pe spatele bugetului de stat ai impresia ca totul ti se cuvine! Și vrei sa fi tratat că înainte, pe vremea lui Păunescu: deplasări în străinătate și shopping ...Moca. 4. Hai sa vedem cum s-au privatizat și Rapidul! A, nu ne interesează pt că este deja falit. Ne interesează doar vacile de muls, de la stat. ***! 5. De ce pana in 2011 totul a fost Ok. Pt că atunci cineva a văzut că din clubul de fotbal se pot face banii! Și atunci același sistem a zis: hai sa privatizam și Steaua înapoi la noi. Din păcate sunt oamenii care nu ies niciodată în fața și de care nu o SA aflam niciodată! În RO se moare cu dreptatea în mână. Uitati-va la Ciolos, ia deranjat pe băieți...Așa că același sistem l-a schimbat când a văzut că nu mai face banii pe spatele tarii, al bugetului, al nostru, al tuturor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (75 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 18:23

Nu stiu de ce îmi blocați postările dar nu am înjurat niciodată.V-am criticat. Sau poate că nu suportati criticile....

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 ianuarie 2017, 15:20

n-o luati personal, limbajul urii nu e tolerat pe acest blog

Popa (45 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 18:59

Sa presupunem ca CSA ajunge in Liga 2 si trebuie sa se asocieze cu o companie privata ( nicidecum ruseasca pt ca Armata RO e in NATO :-) ) . Ce se va intampla atunci ? Conform celor spuse de CSA , trebuie sa fie organizata o licitatie , conform legilor RO , pt a ceda echipa , sigla , numele , licitatie pentru a inchiria stadionul ! Nu pot ceda aceste lucruri fara LICITATIE !!! Daca se prezinta Becali la licitatie si castiga licitatia ?????????????????? Ce se va intampla atunci ? Ce va face Lacatus ? Talpan ? Apoi , contractul lui Lacatus ar trebui sa fie public , nu ?! Sau este secretizat pentru ca e contract cu NATO ? Ar fi foarte interesant sa cunoastem detalii !

Mircea (4 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 19:43

or sa plateasca pt cresterea bugetului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 ianuarie 2017, 15:20

vor fi promovati, s-au aliniat tendintei 🙂

sorin7777 (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2017, 22:06

Dupa ce va disparea steaua, te apuci de politica ca de fotbal... nu mai e nimeni interesat. Veti vedea!

Sica Beghegeanu (3 comentarii)  •  7 ianuarie 2017, 1:56

Dna Maria Andries - Aveti acces la documentele prin care a fost preluata echipa Steaua Bucuresti de la AS Steaua in 2003? Ce neregula s-a intamplat atunci, care sa justifice recentele decizii ale instantelor de judecata? AS Steaua avea in 2003 datorii de peste $5,000,000 la bugetul statului, pe care din cate stim le-a acoperit dl Becali, cand a preluat echipa, datorita acestor datorii (pentru a evita intrarea in faliment) si pentru ca UEFA interzicea participarea echipelor departamentale in competitiile europene. A fost dl Becali inselat sau doar naiv, cand a preluat echipa de fotbal in 2003, sau inselatoria se petrece acum sub ochii nostri? Aveti vreun document care sa arate eroarea comisa de dl Becali in 2003 si care sa justifice deciziile instantelor privind Sigla si Numele echipei? Ca despre palmares nu va intreb, deoarece stiu si eu sa citesc legile din Romania, care spun ca Palmaresul nu este bun patrimonial (nu poate fi vandut, cesionat, inchiriat, recuperat etc.) si se transfera automat echipei continuatoare a activitatii sportive, ceea ce inseamna ca daca Steaua din Liga 1 nu va mai exista, acel palmares nu poate fi nici la CSA, datorita intreruperii activitatii fotbalistice din 1999. Sa fi disparut oare Steaua Bucuresti - cea mai iubita echipa de fotbal din Romania - din 1999 si nimeni sa nu fi sesizat, nici macar acum, dupa cateva decizii in instanta, care de fapt indirect ne spun ca echipa de fotbal Steaua Bucuresti nu mai exista?!!! Ce stiti despre ce s-a intamplat, ce documente aveti, sau nu va intereseaza decat mistocareala ieftina, gen "satu' arde si noi ne scarpinam la..."?!

Matei (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2017, 4:23

Bani publici directionati pt fotbal?! Este salarizarea foarte buna , echipamentele si tehnica sunt suficiente incat lipsea echipa de fotbal ?! Dvs primiti si salariu pt un astfel de articol de la Ia o firma privata!?! Fabulos:))!!!

Venom (83 comentarii)  •  7 ianuarie 2017, 7:47

La mulți ani, Maria! Și să ai un an nou mai mult ca perfect și fără de erate! Textul de față e foarte bun și ca să nu mai scriu un pogon de pledoarie subscriu la punctul de vedere al lui Sică. Steaua e moartă și îngropată în hârtii, iar ce e la Becali e butaforie. Din păcate, am mai văzut dramoleta și la Universitatea Craiova și ce s-a întâmplat cu neȘtiința Mititelu pare pus în scenă și în Ghencea, cu Next Star Becali. Și nu, nu e un complot împotriva unor hoți și evazioniști dovediți în instanțe ci e o aroganță cu efect întârziat a propriilor (in) capacități ale celor doi infractorilor de afaceri. Habar nu aveau cum și ce cumpără. În momentul de față cred (că nu am văzut actele) că Steaua sus răsare din dosare și se cam adeverește spre minister.

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  7 ianuarie 2017, 8:53

Singura parte din articol ... care m-a facut sa zambesc ... a fost partea in care ai incercat sa arunci cu manta ... ideea ca ... 'Talpan s-ar ocupa de deszapezire'! Mi-am adus aminte si cum ti-ai luat mare tzeapa cu 'bascaliile tale' anti-PSD in campania electorala ... favoritii tai ... oricare sunt ... si-au luat cateva bucati sanatoase ... si la locale si la parlamentare! Noroc ca in Romania ... votul pentru presedinte ... nu este perceput ca vot politic ... desi Presedintele de Dreapata ... se comporta ca ultima beizadea de politician ... dupa cum vede toata lumea! ...:)) On-topic ... De ce Statul Roman, prin Guvernul Romaniei ... nu aplica o politica uniforma ... vizavi de bunuri aflate in patrimoniul public ... fie ca vorbim de Stadioane si baze de pregatire, fie ca vormbim de marci, sau de folosirea numelor unor cluburi sportive? Din moment ce Statul prin insttutile sale ... executive ... nu face aceleasi demersuri pentru 'protejarea' marcilor si numelor ... 'Dinamo' si 'Rapid' ... Becali are tot dreptul sa se gandesca la un plan concentrat impotriva echipei sale! In mod normal ... bunuri aflate in acelasi patrimoniu ... se bucura de acelasi gen de protectie! Un stat care nu este ... mafiot ... caracterizat astfel de insusi ... cel mai longeviv presedinte din istoria lui ... nu discrimineaza ... chiar si cand se aplica o politica contraproductiva (cum poate fi numita aceasta) ... ea se aplica la toti subiectii de drepturi si obligatii ... care se afla in raporturi similare! Sper ca stii deci ... ca Negoita Club poate sa se numeasca 'FCDB 1948' doar pentru ca i se permite asa de catre clubul CS Dinamo ... aceste cluburi infiintate in primavara comunismului romanesc ... au intaietate conform legii ... first came, first served! Deci ... in calitate de avocat neoficial ... al aspiratilor mapniste de sorginte comercial-juridica ... ai niste explicatii de dat! Deasemenea vb. de negociere ... nu avem ce sa negociem ... victima nu negociaza cu agresorul ... ne-am schimbat marca, ne vom schimba si denumirea juridca ... proprieatea nu se negociaza! Daca crezi ca exista ceva ce poate fi negociat ... in acest caz ... esti evident total paralela cu subiectul! Daca ni se permitea sa folosim numele traditional ... bine ... chiar daca este totusi numele altui club, cu alta activitate ... marca am schimbat-o de ani de zile ... eu consider ca 2 cluburi diferite, cu 2 personalityati juridice diferite, si activitati diferite ... trebuie sa aiba nume diferite si marci diferite ... cazul optim! Tot ce incearca Becali sa faca ... este un gest de curtuoazei pentru ... fandom! ...:))

Dan54 (9 comentarii)  •  7 ianuarie 2017, 18:27

Acuma ce sa zic? In cine sa am mai multa incredere? in d-na Maria sau in penalul Becali? Daca Becali se considera nevinovat trebuia sa faca sesizare la Curtea Europeana. N-a Facut! Nici Dragnea! Deci se simt vinovati! Punct.

laur (238 comentarii)  •  8 ianuarie 2017, 5:10

Dulce Maria, Gigi e mătușa care vorbește în numele nepotului, vărului, sau ce neamuri ale lui sunt administratori ai echipei, ăsta poate să dea din gură cât îl țin bojogii pe la toate televiziunile, interviuri tete-a-tete cu ziariștii și apoi aceștia să-și dea la rândul lor cu părerea despre nimic...adică despre părerile lui Gigi unchiul, vărul, nepotul...

Venom (83 comentarii)  •  9 ianuarie 2017, 7:15

nu este pt. publicat, o Erată(sic! ) pt. Maria : am recitit mesajul meu confuz și nu, nu eram beat. M-am grăbit să dau Send fără să îl recitesc. Unele din întrebările pe care le pune tipul le consider retorice, dar ok pt. pentru dezvoltarea unui anumit raționament vizavi de Steaua (nu adresate ție). Deci, NU sunt de acord cu atacul impotriva ta fiindcă știu că NU are fundament și de ce, ci doar cu o parte a mesajului lui. Iar când cineva îți spune la mulți ani pe 7 ianuarie pare că te ia la mișto, dar te asigur că nu e cazul :) sunt pe Pământul asta și locuri fără internet. În fine, sunt multe nume în presă, puțini au și semnături. Blogsport.gsp.ro adună câteva, inclusiv a ta. Te citesc de foarte foarte mult timp, nefiind vreun stalker, pur și simplu îmi place mult stilul tău. O zi bună! Sper să nu dau erata la erată.:)

costi (2 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 13:58

Mai NELL9 M8LANO, mama ei de gramatica. nu stiu de unde ai tras concluzia ca as fi psd-ist sau ca as tine cu Becali. Am vrut doar sa atrag atentia la articolul de prost gust al mariei, care este de altfel foarte talentata. nu inteleg de ce imi cenzureaza mie cuvantul *** desi articolul vorbeste despre magiun si ***. am vrut doar sa-i spun ca este nevoie de analize serioase nu de glume proaste. de glume nu ducem lipsa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

eo (3 comentarii)  •  13 ianuarie 2017, 14:34

Anonim/Dragos, Ati devenit stelist? E adevărat că provincia tine cu Steaua, dar nu m-as fi gândit si că molipseste de stelism! Nice. Nu, nu orasul. Revenind la subiect, ciobanul a furat si instanta ne-a dezmeticit.

Comentează