Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

A încurcat plantaţia

Aşa cum Columb a crezut că a nimerit în India, Daum era convins că antrenează în Coreea de Nord

Permalink to A încurcat plantaţia
sâmbătă, 3 decembrie 2016, 12:26

În mai puţin de jumătate de an, Christoph Daum a terminat de citit fişa postului. A aflat, la fel ca predecesorii săi, că presa este responsabilă de rezultatele echipei. Prin urmare, treaba de căpetenie a selecţionerului României e să critice artileria inamică. O misiune complexă, de aceea e şi remunerată cu 500.000 de euro pe an. „Realitatea e că majoritatea presei, cu susţinerea unor personaje de pe aici, distruge fotbalul românesc”, a declarat Daum, pentru Lead.ro.

Nu e primul erou civilizator care se loveşte de scepticismul băştinaşilor. Nu e nici primul selecţioner al României care se concentrează pe meseria altora, în loc să-şi vadă de meseria lui. Pluteşte ceva în aer la Casa Fotbalului. Ceva, ca nişte fumuri. Daum a început promiţător, „Vom ataca tot timpul!”. Şi a ajuns subit la „Vom ataca tot timpul presa!”.

O imagine face cât o mie de victorii
„Critica face parte din fotbal”, admite Daum. „Dar cred că e important să ne identificăm cu fotbalul, cu România, cu aceşti jucători pe care îi avem”. O fi important pentru el, ca antrenor. Presa are altă prioritate, să se identifice cu interesul publicului.

Pe deasupra, nu are toată lumea inspiraţia lui Vasile Dâncu, să vadă în „tricolori” nişte „copii de aur” şi „nişte draci, care aleargă tot timpul, se dublează parcă la infinit”. Trebuie să fii miner, exorcist sau sociolog, să pui astfel de etichete.

Selecţionerul susţine că vorbeşte strict despre „fapte şi realităţi”. 0-3 cu Polonia, într-un meci în care Daum a anunţat că mizează pe defensivă, e un fapt. Prima repriză în care Daum a citit ziarele şi s-a uitat la TV, să vadă ce mai spun „personajele” despre el, în loc să se uite la propria echipă, e o realitate.
Daum nu vede „nicio viziune, doar negativism”. Şi reciproca e valabilă. Nici el n-a arătat încă o viziune, pe lângă judecăţile legate de paiul din ochiul românilor.

„Nu am arătat ce ştim”, a comentat selecţionerul, după înfrângerea cu polonezii. Ce-i drept, nici n-au avut timp. Au arătat întâi ce nu ştiu şi s-a dovedit că lista era cam lungă pentru 90 de minute. Va urma. Bine că tonul lui Daum rămâne optimist. Dacă România se califică la CM 2018, „ar fi ca un miracol”, a spus el, la ProTV. Tot un miracol ar fi şi dacă batem Kazahstan sau Muntenegru.

Cât despre negativism, nu înseamnă să aştepţi mai mult de la naţionala de fotbal. Negativişti au fost şefii lui Fenerbahce, cînd l-au obligat pe Daum să se supună testelor antidrog. Şi când l-au trimis zilnic la terenul de antrenament, deşi jucătorii erau în vacanţă. Trecuseră zece ani de la scandalul cocainei, dar Fener ratase titlul şi antrenorul de 3 milioane de euro pe an devenise indezirabil.

Surprins de libertatea de exprimare
„Nu se dă nicio mână de ajutor, doar se distruge imaginea fotbalului românesc”, s-a lamentat Daum, citat de Lead.ro. Ce să distrugi? Imaginea din a doua repriză a meciului cu Polonia, cea în care s-au întâlnit hazardul organizării federale cu haosul din jocul „tricolorilor”? Aceea e imaginea reală, actuală a fotbalului românesc. Nu cu mult diferită faţă de cea din meciul cu Albania.

Entuziasmul lui Daum, de la debut, e explicabil. Nu se documentase încă. Nu aflase că s-a retras Hagi şi că a căzut comunismul, deci s-a dat liber la exprimare. Abia mai târziu a intrat în posesia acestor veşti dezamăgitoare. Pare copleşit. „Nu mă aşteptam la aşa ceva”.

De aceea nu i-au venit decât trei idei, de când s-a aşezat pe banca „naţionalei”. Una, să-şi angajeze fiul în staff-ul tehnic. A doua, să întinerească lotul. Bună idee. A treia, care a venit servită pe tavă de argint, e să considere presa o anexă de PR a Federaţiei.

Acum cere „o mână de ajutor”. Un pic de răbdare. Încă nu e timpul pentru cules bumbacul.

Comentarii (51)Adaugă comentariu

haideusicfr (49 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 12:46

No comment. Nu cred ca are rost sa-mi dau cu parerea despre articolul de fata. Norocul neamtului e ca are nervii tari. Si nici nu cred ca baga in seama toate cele. Si care ar fi fost alternativele *locale* in a antrena echipa nationala? Tot din articolele dumneavoastra citim ca Stanciu e contestat in Belgia, Andone e * pe faras* in Spania, Chiriches rezerva in Italia,la aceasta ora nu este un singur jucator roman care sa impresioneze pozitiv inEuropa. In Liga 1 Alibec a dat doua goluri ,in rest imparte pumni si joaca pokemoane... No Herr Daum fa o Nationala puternica ! Si nu te uita la Panduru,Prunea si la alti * specialisti* or mai fi pe la noi.

radu ctin (8 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 13:22

Imi pare rau dar mesajul lui Daum a fost altul! El cere o concentrare de forte , care include si presa, intr-o directie pozitiva, pentru salvarea fotbalului si nu pt protejarea unor derbedei si infractori care incearca din rasputeri sa revina in fotbalul mizerie pe care l-au creat. Numai un prost sau/si o hahalera ca prunea, sandu, mircea radulescu sau dragomir poate/pot sa puna la indoiala calitatile si priceperea lui Daum in domeniul fotbalului. Iar prin sustinerea corului acestor dusmani ai fotbalului nostru, presa partasa este vinovata. Fotbalul romanesc a ajuns in aceasta stare jalnica si prin contributia presei. A facut-o si continua s-o faca prin promovarea si protejarea intereselor escrocilor si totodata a nulitatilor din fotbal, (vezi vesnicii invitati la procesul etapei, vezi natura analizelor acelor "procese" - axate pe arbitraje in loc de valoarea jocurilor, tacticile abordate - ca sa nu supere cumva invitatii), prin totala lipsa de reactie fata de activitatea dubioasa si dezastroasa a celor care au condus FRF-ul si liga, iar acum prin agresivitatea cu care s-a napustit asupra actualei conduceri a federatiei si asupra lui Daum. Asadar, Daum spune adevarul indiferent cat incercati voi sa-l distorsionati. Ceea ce faceti voi acum prin iesirile astea impotriva celor ce conduc fotbalul azi, nu va avantajeaza deloc in ochii iubitorilor si cunoscatorilor de fotbal adevarat. Dimpotriva, atitudinea asta scoate la iveala dimensiunea morala a presei sportive romanesti, in speta a gsp.ului

haideusicfr (49 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 13:24

Polonezii au un jucator (ala de la Bayern) care a facut ce a vrut cu apararea noastra. Prin comparatie , Nascimento de la CFR (pastrand deocamdata cel putin limitele!) a driblat apararea Astrei si l-au faultat in careu. Care este jucatorul Nationalei care poate hotari un meci ?

alterax (13 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 14:01

Mare e neplacuta surpriza! Am crezut ca am scapat definitiv de nea Puiu, nea Piti etc. Sa spui acum ca ar fi bun un antrenor strain, dar ca alegerea lui Daum a fost gresita, nu mai incanta pe nimeni. Ne vom intoarce iar la vestita scoala romaneasca de antrenori, la oamenii scoliti de vestitul agramat Riciu. Sau cum spune alde nea Ando, „ i-a venit randul lu altz „ (pronuntia ca atare)...

Soos Vilmos (20 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 14:17

Mariuca fetito, tu ai cam incurcat borcanele incercind sa faci o meserie pentru care nu ai chemare. *** ??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MihaiS (6 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 14:47

Drept e ca omul nu ne ajuta cu nimic, vrajeala ca a lui stim si noi si chiar mai bine, dupa figura parca rememoreaza permanent orori de pe front, n-aveam nevoie de el la pretul asta, n-aveam nevoie de el la niciun pret. La fel de adevarat e ca si ceea ce numim aluziv presa e cam asa cum o descrie dl Daum. Avem antrenori buni de tot: Hagi, Petrescu, Contra, Multescu, Galca, Dorinel Munteanu...

Burebista (15 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 15:50

Pai cam are dreptate Daum... dv. Doamna Maria ori sunteti foarte na i va ceea ce nu prea cred ori faceti jovul- intentionat sau nu - al clicii de condamnati in mai multe dosare care asa cum scriu si altii aici sunt adevaratii distrugatori ai fotbalului romanesc... Ce ziceti de faptul ca cititorii va critica artivolul? Nu imi sunt simpatici nici Daum nuci Burleanu... dar imi place cum se agita toti bor fasii de cand conduc astia... cat de disperati sunt... si trebuie sa spunem adevarul ca sunt foarte bine ajutati de presa in incercarea de a denugra cu orice pret actuala conducere... de fapt atacurile presei ar trebui sa se indrepte impotriva fostilor... daca presa ar fi intr-adevar de buna credinta...

Jean-Paul (96 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 15:52

Maria, Imi pare rau dar nu sunt de acord cu tine in cateva puncte esentiale. Recunosc ca ai verva, ca ai bisturiul ascutit dar ai depasit linia punctata uneori. Ca sa fim neutri in judecata, cel putin asta consider eu ca e menirea unui jurnalist, Daum a fost adus pentru a schimba complicitatile dubioase de la nivelul nationalei si a influentei nefaste a unor patroni. In fapt, ce i se poate reprosa cu adevarat lui Daum??? Ca n-am batut Polonia? Pai, ati uitat ca n-am reusit sa batem nici Elvetia nici Albania la Euro 2016. E cumva, Polonia mai slaba decat Elvetia si Albania? Si acum, o intrebare de 100 de puncte: "de cate ori ne-am calificat la mondiale, incepand cu 1998 incoace?" Iar la europene, atunci cand am ajuns la turneul final, cu ce ne putem lauda? Se impune o singura concluzie: nu mai avem fotbalisti de valoare. Piesele de rezistenta ale nationalei fie joaca prin Turcia la echipe de mana a doua, fie la arabi, ori fac tusa in Italia. Andone de la Deportivo, de abia acum incepe sa se integreze in jocul echipei sale, dar nu e un titular la nationala. Cei doi "belgieni"de la Anderlecht alterneaza meciurile bune cu unele mediocre, iar la nationala n-au rupt gura targului decat cu Armenia in conditiile stiute(11 contra 10, din min 3). Dintre jucatorii din liga 1, Daum a trebuit sa aleaga intre fcsb-isti si altii de pe la Viitorul, Astra, Craiova. Fara meciuri amicale in care sa experimenteze noi formule de joc, daum nu putea sa riste titularizarea unor jucatori tineri (Ivan, Vatajelu, Marin, Beznar, etc), data fiind miza mportanta a meciurilor. Ce se poate afirma este ca Daum a promovat 2 tineri pe care un Iordanescu sau Piturca i-ar fi amanat sine die. Problema cu Alibec este mai complicata si cred ca ati facut o ironie gratuita la adresa lui. Daum are dreptate cand cere presei sa critice in mod constructiv si nu sa se ia la intrecere la mishto-uri, ori sa acuze in mod partinitor, facand jocul fostilor membri din conducerea frf si a staff-ului nationalei. In concluzie, acest articol ar avea oricand acceptul unei reviste de umor, dar nu stiu cum s-ar impaca, daca e sa punem problema, cu realitatea actuala din fotbalul mioritic

florin (48 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 17:34

''În mai puţin de jumătate de an, Christoph Daum a terminat de citit fişa postului'' si a aflat ca are o singura obligatie: sa execute ordinele sefului. Heil Burleanu!

haideusicfr (49 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 17:47

Ca o echipa de fotbal (in general) sa joace bine ii trebuiesc atat jucatori de valoare cat si antrenor experimentat. Si sustinut ,ca si moralul face parte din viata. Iordanescu a fost si antrenorul nationalei din * 94 si a celei de la Euro. Tot el a fost cu aceleasi caliatati si defecte ca orice om .Dimpotriva ,cred ca acum are mai multa experienta decat atunci. Ce a reusit atunci si acum ? Pai atunci Romania avea jucatori de valoare ce puteau singuri sa hotarasca un meci (Hagi,Dumitrescu , Raducioiu sa numesc doar cativa !) ,iar acum n-a avut nimica. Nationala din 2008 a avut iarasi un jucator excelent: pe Mutu . Si el putea hotari de unul singur un meci. Cat a aputut a si facut-o. Antrenor era mult laudatul Piturca despre care Mutu zicea ca ii trimitea in teren fara nici o indicatie. Acum avem antrenor strain adus (dupa cum remarca si un coleg mai sus) pentru impartialitatea dorita in a promova o Nationala valoroasa . Ati sarit cu mic cu mare sa-l criticati. Cam la fel pateste si ardeleanul Andone. Nu e *de-al vostru*. Si asta ar fi cel mai mare bai. Invidia ,rautatea, balcanismul mizer promovat inca cu toata fortza. Cam asta ar fi.Din cate cred eu ,Daum ar trebui sa aiba curajul sa promoveze jucatorii straini de valoare (atattia cat mai sunt in Liga 1). Inainte de a fi ardeleni sau regateni ,trebuie sa fie fotbalisti.Nu mai spune nimic Daum despre Camora , Boldrin De Amorim sau pe care i-a mai pomenit. Tensiune la acre e supus e greu de suportat.De aceea si * iesirile * sale pe care inainte nu le avea. GSP se dovedeste inca a fi trompeta Stelei. Care fata de pretentii joaca sub orice critica. Inclusiv jucatorii plecati de la Bucuresti cu surle si trambite. Potoliti-va ,daca sunteti corecti si lasati omul in pace.

haideusicfr (49 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 18:00

Jean_Paul.Ar mai fi si CFR-ul .Joaca cel mai bun fotbal din Liga 1 ,dar nimeni nu se gandeste la asta. Si la CFR ,fotbalul este jucat de catre jucatori. Un exemplu doar .

Microbistul (1 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 18:28

Daum C. Este peste Maria Andries.Si ea din păcate a căzut in războiul asta care nu face deloc bine nimănui.Nu am văzut demult atâta ura intr-un articol împotriva cuiva.Daum este un gentelman de rasa si va reuși, dar ii trebuie timp si trebuie sa aibă si jucatori motivați, care sa joace titulari afar si înăuntru sa fie foarte buni.

Andrei (2 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 18:53

Ok. Inteleg. Dar pun si eu intrebarea: ce a facut constructiv presa sportiva? Ce a facut constructiv GSP-ul in afara de anchetele lui Tolontan?

haideusicfr (49 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 19:12

A fost si este trompeta Stelei.

Mazeta sporturilor (1 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 19:35

"Nu e nici primul selecţioner al României care se concentrează pe meseria altora, în loc să-şi vadă de meseria lui..." Dar voi de ce va concentrati pe meseria altora in loc sa va vedeti de a voastra!? A, voi nu aveti una, sa critici nu e o meserie , asta o poate face orice prost, iar pana la a fi jurnalist e cale lunga, e nevoie de talent ,inteligenta ,munca , inspiratie, transpiratie, ma rog chestii care va sunt total straine. Daca ar fi sa facem un clasament al ziarelor de sport din Europa pe ce loc credeti ca v-ati plasa? Sunt convins ca pe ultimul.

sdsdsd (1 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 20:06

Pai si nu e de vina presa sau cum? Presa in general e ok..dar asta sportiva e de tot rahatul..

Jean-Paul (96 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 20:43

@haide u si cfr, Da, ai dreptate, am omis CFR-ul din neatentie. Stiu ca exista o antipatie fatisa fata de jucatorii naturalizati. Daum a avut,poate, intentia de a selectiona pe unul sau doi dintre acestia dar sunt sigur ca a fost atentionat ca risca sa starneasca viesparul. Adu-ti aminte de jucatorul de origine romana de la hertha berlin, care a primit cetateneia romana, a jucat un singur joc la nationala si apoi......pauza..... Doar De Amorim are cetatenia romana dintre cei doi fosti astrali, Boldrin nu are, dupa cate stiu eu. Decat sa ia titlul fcsb-ul, mai bine sa-l ia CFR chiar daca e inca in insolventa si nu va avea dreptul sa joace in cupele europene.... Ar fi ceva sa reuseasca Miriuta sa ia titlul desi echipa a plecat cu 6 puncte penalizare....

Marc (36 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 21:19

Maria, cum se face ca ai ajuns lupul moralist? De unde ai tu toate declaratile astea ale lui Daumn? L-ai interogat tu cumva? Sau ai furat cumva citate din intervul altcuiva fara sa precizezi sursa?! Pacat. Aveam o alta impresie despre tine! Chiar daca ai avea dreptate, pentru ca folosesti (rastalmacesti) bine vorbele, corect fata de noi si cel care a luat intervul, ar fi fost sa citezi sursa. Asa nu faci decat sa te decretibilizezi in actunea ta. In spiritul gazetei.

Marc (36 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 21:30

Ok acum, ca ai completat cu sursa inreviului, dar trimiterea la drogurile din Turcia tot te calfica ca facand jocurile redactiei. Chiar era nevoie? Pacat!

Dani (37 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 21:33

Daum are dreptate. A venit sa lucreze, dar cu materialul clientului. Nu poti face din *** bici, si sa mai si plesneasca. Doar presa poate face asta. Doar presa face fotbalisti din petardele care ara terenul meci de meci. A dorit presa jucatori de la FCSB si Viitorul in selectionata impresarilor? I-a avut. Cu ce rezultate? Dezastruoase. La fel de proaste ca si acesti "jurnalisti" cu 10 clase la seral. "Asta-i pohta ce-ati pohtit-o", nu aveti dreptul de a va plinge!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marc (36 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 21:38

Gusturile nu se discuta. Faptul ca nu-l placi pe Doumn poate fi un adevar, cum adevarat e si ca il critici altfel decat restul redactiei, adica mai putin mojoc. Sper sa fie doar o chestie de optiune personala si nu una de politica redactionala. PS. Macar esti corecta si nu ne cenzurezi. I still love you, even if do not agree you!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 14:37

that’s what I call true love 🙂

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 22:20

Incredibil cati fani (sau sa fie acelasi de pe mai multe clone cont, asa cum se obisnuieste pe aici ?) are acest antrenor mediocru. Dar deh, fiind "made in germany" se pare ca e genial.....chiar si cand nu face nimic. Asa e romanul, nascut ***....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo (44 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 22:23

No, e nasol cumva să comenteze alții cum îți faci meseria? Și despre presa se poate comenta, nu e mai presus de critici, nici de alte domenii de activitate.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 14:36

sigur, se poate comenta la infinit. a discredita e altceva. acuzatia asta ca am distrus fotbalul e aiurea-n bananier. e.g., Gazeta a publicat prima ancheta despre Dosarul Transferurilor, nu Comisia de Integritatea a FRF

haideusicfr (49 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 22:30

Jean -Paul.Multumesc pentru raspunsul gentil. Daum nu are alta sansa decat actiuni in forta. Ori la bal ori la spital.

Dan (2 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 22:55

Aveam alta impresie despre Maria Andries! Pacat! Este un articol tendentios !

bănățanu v.2 (3 comentarii)  •  3 decembrie 2016, 23:10

Nu vă supărați, fraților, dar o „orchestră” de afoni nu are cum să producă o muzică de calitate, indiferent de priceperea dirijorului (iar Daum nu cred că face parte din categoria dirijorilor pricepuți). Nu putem pune eșecul reconstrucției fotbalului românesc pe spatele unui antrenor anonim sau în cârca presei sportive. Cauzele acestui eșec sunt mult mai adânci. Fotbalul românesc din prezent e doar un joc de interese financiare, ca peste tot în lume. Diferența e că alții se pricep să-și „cultive” talentele în timp ce noi nu reușim să pricepem că trebuie, în primul rând, să căutăm diamantele și-abia apoi să le șlefuim.

radu ctin (8 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 2:17

@banateanu -Daum anonim? Ce faci, reduci valoarea unui antrenor la nivelul tau limitat de cunoastere? Eu va propun voua, tuturor urmatorul exercitiu de logica. Luati pe oricare antrenor roma considerat de valoare si proiectatil in anii 90, in campionatul Germaniei. Vedeti vreunul dintre ei capabil sa castige macar odata campionatul in acea tara? Daum a facut-o si nu odata...cum puteti sa spuneti ca e un nepriceput la fotbal? Pe de va bazati afirmatiile astea aberante?

radu ctin (8 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 2:21

Erata: 1. Cititi, " exercitiu de imaginatie" in loc de " logica". Logica nu e punctul forte al criticilor lui Daum. 2.proiectati-l in loc de proiectatil, cum gresit am tiparit!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 14:31

bi-ne 🙂

Alex (4 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 2:32

E ciudata intoarcerea de 180 de grade. Acum ceva vreme erati printre sustinatorii lui Daum. Cred ca nu v-a vazut bine cand sefu' v-a spus cum stau lucrurile si cum trebuie sa scrieti articolele... Pacat, dar va inteleg, asta e viata, e greu cand trebuie sa-ti castigi existenta din scris. Il astept pe Tolontan sa faca o ancheta la GSP, cred ca ne-am ingrozi.

Andrei (15 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 3:13

Stil polemic si bine arcuit, specialitatea casei, insa ironiile la adresa lui Daum, in numele apararii onoarei presei, sunt nejustificate, daca-mi permiti. Nu zic ca neamtul e vreun zeu al antrenoratului, sau ca trebuie protejat ca pe un bibelou, insa insistenta presei la adresa lui Daum are darul de a lasa undeva in plan secund problema reala: lipsa cronica de valoare. Suntem pe tobogan, Maria, si asta de vreun deceniu si jumatate. Daum trebuie sa incerce o redresare, dar asta in tandem cu o crestere a fotbalului intern, pe care el, ma tem, nu o controleaza direct. Pentru fiecare editorial pe tema non-valorii fotbalului romanesc, se gasesc vreo cinci despre Daum & Burleanu. Daum vinde si face trafic, dar promovarea realitatii risca sa creeze apatie printre cititori, asa ca mai bine o evitam? Despre asta e vorba?

miky (6 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 6:09

Imi place ce iti iese de sub condei dar cred ca de data aceasta n-ai fost inspirata . La ce jucatori avem la ora actuala putem sa aducem orice antrenor ca echipa competitiva nu are din ce sa construiasca . Maria , in 94 la ce jucatori avea Romania cu un antrenor adevarat Romania avea sanse sau putea sa spere chiar si la finala .Pai ce sa-i zica Iordanescu lui Hagi , Lacatus , Raducioiu , Popescu si ceilalti ? Exact cum comenta cineva inainte , generatia lui Mutu si Chivu ce-a facut ? Nimic !De ce ? Din cauza antrenorului Maria ! La ora aceasta eu unul nu vad demn la nationala decat pe : 1.Mircea Lucescu , stim cu totii ca nu vine 2.Hagi care nu are sanse deoarece ar intra in conflict de interese datorita Viitorului 3. Olaroiu care nu-ti vine pe firimituri de genul 500k $ 4. Contra este de perspectiva dar nu cred ca face fata , nu a confirmat 5. Dan Petrescu , a avut sincope , nu a confirmat inca Am ramas uimit ca nimeni nu l-a adus in discutie pe Pustai , Gazul are un joc foarte frumos . Miriuta are rezultate la CFr , dar el a luat echipa format , nu-i 100% meritul lui , el acum culege doar roadele . Poate stiti voi la GSP un antrenor care s-ar plia si credeti ca ar avea rezultate la super fotbalistii nationalei ?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 14:29

macar esti de acord cu mine, ca n-a distrus presa fotbalul

Serban (5 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 7:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion (5 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 9:02

Exista doua paliere de discutie : primul daca "romanii" (dna Andries) asteptau un antrenor tip Piturca sau Tata Puiu, care sa betoneze terenul, da "otraveasca fantanile", apoi sa scoata un 0-0, dupa un meci,"de lupta", fara fotbal. sau,vorba lui Hagi,sa incercam sa jucam si noi ceva, sa tinem de minge, sa mai pasam, etc. Nu se poate ,dintr-odata, sa joci fotbal -posesie, ca Barca su Real, oamenii trebuiesc formati, intruiti,trebuiesc suportate greselile, inerente invatarii. Concomitent FRF ar fi trebuit sa porneasca o campanie totala impotriva a ce jucam azi : aparare cu 7, atac , cu 4 oameni, aproape TOATE (minus Viitorul,Craiova, Dinamo, Botosani)) joaca cu 2 mijlocasi defensivi de distrugere, care nu trec de centru. Rezultatul ? Meciuri urate, inchise, la care nu poti merge ca nu ai ce vedea, goluri putine,spectacol ZERO, scandal. Daum a incercat sa schimbe ceva, si toata lumea, de la Dna Andries, la Reghencamp, de la fosti internationali, la vechi ntrenori sau actuali jurnalisti, au sarit cu gura pe el. Nu il ajuta nimeni, il critica toti, multa lume l-ar vrea plecatSi el are nevoie de cunoastere, de sprijin. Se prefera analiza milimetrica a arbitrilor, si ei sodomizati, se prefera judecata la televizor,se prefera un fotbalul fara viitor. Cum drk sa reuseasca Daum in mediul asta ? Ce drk merge bine in Romania ? Toti ii critica pe toti, DNA ii ia pe toti, gargara multa, rezultate...nimic NU se poate reusi intr-un asemedea mediu, nu doar osti, cit idiot

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 14:28

hai ca mi-ai starnit curiozitatea, ce a incercat sa schimbe in jocul nationalei? in afara de intinerire, pe care am pus-o la socoteala. mi se pare, tocmai, ca am ramas la metoda clasica, a fantanilor poluate. o fi stofa de vina, nu poate fi croita altfel 🙂

Nutu Latanu (1 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 9:37

Maria, Esti sigura ca tu ai scris acest articol?

haideusicefere (13 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 9:44

@haideusicfr: Te contrazici. Mai subtil asa, mai discret, mai dificil de inteles pentru cine nu e atent, dar te contrazici. Afirmi ca Daum este peste ceea ce avem in tara (ceea ce implicit presupune ca ar trebui sa aiba rezultate mai bune decat predecesorii cu acelasi lot de jucatori), apoi accepti faptul ca nu are rezultate si dai vina pe jucatori. Daum a venit cu surle si trambite, cu un contract record pt. fotbalul romanesc (dar care pana si el a recunoscut ca e cel mai slab contract pe care l-a semnat vreodata - deci o afirmare in plus a propriei superioritati in domeniul antrenoratului fata de bastinasii romani) si cu un discurs de genul "va arat eu cum se face, ca is neamt, ce naiba..." si nationala se chinuie nu sa se califice (ar fi fost prea mult), ci sa joace. Dar pt. tine articolul asta e nedrept...

radu constantin (13 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 9:56

@radu ctin: nu crezi ca Daum ar fi trebuit intai sa-si castige popularitatea prin joc si abia apoi, cu asul jocului bun in maneca, sa inceapa sa critice si ceara schimbarea? Strategic vorbind, e mult mai avantajos sa pornesti razboaie civile cu cateva victorii la activ si cu poporul de partea ta, decat invers. Daca Iulius Cezar n-ar fi cucerit Galia, mai avea el curaj sa traverseze Rubiconul cu legiunile si sa ia Roma? Daum se pare ca are, dar in cazul lui e dovada de rupere de realitate, inconstienta, nu de curaj.

Nelu Müller (21 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 13:16

In primul rand, intr-o tara in care au mai ramas doar prostii, smecherii si lenesii, pentru ca altii n-ar accepta sa fie condusi in continuare de o clica de hoti este ceva normal ca si sportul sa fie la pamant alaturi de industrie, agricultura, transporturi, etc. Cine isi inchipuie ca o tara poate avea fotbal cu bani pompati dintr-o economie inexistenta se inseala amarnic. In al doilea rand, nu inteleg de ce Ardealul nu se separa de Romania. De ce, noi ardelenii, trebuie sa fim mereu trasi in jos de olteni si moldoveni? Ardealul e in Europa de peste 1000 de ani si aici vrea sa ramana. De ce sa-i fortam pe moldoveni si olteni sa intre in Europa daca ei au fost sub turci si rusi mai mult de jumatate din ultimul mileniu?

Flory (1 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 14:55

Cred că suntem nedrepţi cu Daum. Dacă am fi avut în decursul timpului o suită de calificări şi apoi prezenţe rezonabile în turneele finale, atunci da, se justifică campania negativă de astăzi. În decursul timpului autorităţiile fotbalului românesc au vorbit foarte frumos despre proiecte minunate, care din păcate, nu au fost finalizate.În anul următor eşecului , aceiaşi conducători, promiteau un nou proiect nerealizabil ( pe baza aceluiaşi model cunoscut, ,,un mare antrenor Dulca ", după rezultate catastrofale cu echipa de tineret, ne spune ,cu candoare, că nu se retrage ci se pregăteşte de un nou proiect). Dacă reuşeau, astăzi aveam tineri de mare perspectivă, care puteau obţine rezultate deosebite în calificări. Din păcate , avem un sigur proiect viabil, cel al Domnului Hagi care merită mai mult respect. Eu aştept de la specialiştii adevăraţi pe care îi găsim şi în presă, o evaluare corectă a situaţiei fotbalului românesc şi apoi să ducem o campanie de K.O.pentru Daum. PS. Este inacceptabil ca în anul 2016 formaţia emblematică a fotbalului românesc, Steaua, să aibă în prima echipă numai 3 jucători sub 21 de ani. Ceilalţi jucători tineri, trimişi la echipa a doua, au rezultate inexplicabil de slabe, cu toate că şi aceia au fost consideraţi, la rândul lor, mari speranţe ale fotbalului românesc..Şi aici ne putem întreba cum ,,s-au stricat" aceşti fotbalişti ?

cornel (7 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 14:55

Sigur n-a distrus presa fotbalul, umfland cu pompa niste non-valori.

biancorossi (68 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 16:33

Daum are dreptate. Majoritatea presei si a celor care exploateaza de 25 de ani fenomenele sport-futbol, au distrus fotbalul si sportul romanesc. Dar majoritatea massmediei a distrus insasi Romania, ce ne mira ? Cultul nonvalorilor, promovarea pilosilor, slugarirea politicului, mafiei si fortelor oculte ce manipuleaza un stat dezintegrat si amorf, amestecul in treburile interne si treburile generale ale statului, confuzia rolului celor 3 puteri constitutionale si suprapunerea unei a 4-a forte peste puterile legale, cu consecinta intentionata a nimicirii echilibrului si limitelor democratiei, aservirea in fata puterii banului, etc etc, inseamna nimic altceva decat ce a afirmat Daum. El se mira pentru ca este incredbil ca un stat civilizat sa fie condus de o putere neconstitutionala, aservita puterii politice si oligarhiei financiar-mafiote de ultima generatie. A inteles sigur ca Romania nu este Germania. Spre fericirea platitorilor acestor ''democratice'' critici, va pleca cat de curand. Mlastina este infinita, nu mai poate fi asanata nici prin nimicire atomica. Restul scrierii drei Maria este nesemnificativ, se dorea doar un nou atac la adresa Selectionerului. Evident.

miky (6 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 17:28

Buna Maria , ati admir stilul si imi face deosebita placere sa-ti citesc articolele, chiar si pe acesta l-am gustat chiar daca nu sunt 100% deacord cu ceea ce ai scris .Motivele le-am enumerat in primul comentariu , sunt perfect deacord ca probabil nu este selectionerul perfect , stiti voi unul sa vina pentru 500K ? Hai sa nu exageram salariul lui Daum cum chiar tu ai spus-o nu-i cine stie ce , pai Olariu ar avea pretentii mai mari cu siguranta . Mircea Lucesc nu vine din cauza banilor , sunt sigur ca ar face-o si benevol , eu unul personal cred ca nu a acceptat tocmai datorita jucatorilor , sunt sigur ca monitorizeaza ce se intampla in fotbalul romanesc . Lucescu si-a dat seama ca nu are ce selectie sa faca si cu actualii jucatori nu ar face performanta , data viitoare cand aveti ocazia sa-i luati un interviu adresatii aceasta intrebare : Domnule Lucescu aria de selectie precum si forma jucatorilor romani va influentat sa nu acceptati functia de selectioner ? Si daca nea Mircea o sa fie sincer o sa vedeti ca am avut dreptate. Astept in continuare articolele semnate de tine in stilul original pe care ti l-ai format .

ADRIAN P. (11 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 22:38

MARIA ANDRIES ESTE O FRUSTRATA. NICI NU ESTE DE MIRARE. INCEARCA MEREU SA IASA IN EVIDENTA CA ACEI ARBITRI CARE CRED CA SPECTATORII VIN PENTRU EI. ARTICOL IMBECIL, ASA CA SA ISI MOTIVEZE SALARIUL SI NU PENTRU CA ARE CEVA INTERESANT DE SPUS.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  5 decembrie 2016, 11:47

te-ai prins. e important sa ai un salariu motivat, chiar determinat

Antoine (1 comentarii)  •  5 decembrie 2016, 3:57

Ce mai face ?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  5 decembrie 2016, 11:56

invata romana 🙂

Alex (2 comentarii)  •  5 decembrie 2016, 7:42

Din pacate Romania a ajuns o plantatie. Aici aveti perfecta dreptate.

Comentează