Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Golgheter Honoris Causa

Un atacant prea mare pentru o ţară de liga a 3-a, fostul premier se laudă cu golurile marcate în fondurile UE

Permalink to Golgheter Honoris Causa
luni, 8 august 2016, 8:08

De când nu mai e premier şi nici abonat la revista „Nature”, Victor Ponta are mai mult timp să-şi gestioneze contul de Facebook. Acolo a anunţat, de pildă: „Je suis Istanbul”. Greu de crezut că e numele lui adevărat. Cel mai probabil, e titlul  tezei sale de doctorat în stânga franceză. „Je suis Sorbona” suna prea feminin. Iar „Je suis Turceni” se subînţelege, după atâtea vizite la Parchet.

Pe Facebook, Ponta l-a tot apărat pe Erdogan, săracul, care se loveşte una-două de stat. Trebuie să stai cu ochii pe el ca pe ăia mici. Dar, cum politica externă nu-i ca baschetul, să arunci democraţia la coş în fiecare zi, „Air” Viorel a revenit la fotbalul intern. Că doar nu era să-i încurajeze pe sportivii români la Rio. Le merge şi aşa destul de prost.

Simţindu-se ca în tribune, fostul prim-ministru face coregrafie cu statistici şi-i ruşinează pe urmaşii lui tehnocraţi. Focu’ la ei. La absorbţia fondurilor europene, scrie el, „Guvernul Ponta contra Guvernul Cioloş 32-1! Ca la Liga a 3-a!”.

O Barca tristă, plină de cumnaţi
Lui „Je suis Sadiku” nu-i rămâne decât să-l sune pe Şumudică, să-i dea scorul corect, la pauză şi la final. „Mister” Ponta nu ne dezvăluie şi tactica lui. Dar, judecând după scor, se pare că a mizat pe reciprocităţi şi marcaj strâns la studiile de fezabilitate. A folosit un 4-2-3-1 cooperativ, cu familia la înaintare şi cumnatul Iulian Herţanu, „vârf” împins până în arestul DNA.

Cum s-au înscris celelalte goluri? UE degaja, jucătorii lui Ponta stăteau la preluare, la limita henţului, „în 2015, când am luat aproape 5 miliarde de euro, crăpau funcţionarii europeni de ciudă”. Aşa le trebuie. UE, băăăăă! Pase filtrante de la autorităţile locale, pressing în birouri, dribling la licitaţii. Cabinetul Sporting Ponta făcea absorbţie-spectacol. FC Păpăuţi sunt mulţi, Ghiţă e numai unul.

Din una-n alta, ţaca-paca, tiki-taka, mai mult „tiki” decât „taka”, a crescut numărul dosarelor de fraudă cu fonduri europene. Şi valoarea prejudiciului. Şi numărul persoanelor trimise în judecată. În 2014, erau pe rol cu 45 la sută mai multe cauze de acest tip decât în 2013, anunţa un procuror-şef DNA. Creşterea a continuat şi în 2015: cu 20 la sută mai multe cauze, cu 14,5 la sută mai multe dosare nou înregistrate, cu peste 50 la sută mai mare prejudiciul decât în 2014, conform raportului de activitate al DNA.

Iată cum se explică, în parte, diferenţa de pe tabelă. Fondurile erau absorbite, minut cu minut, cu o viteză direct proporţională cu buzunarele la putere. Dacă meciul nu era fragmentat de 1431 de faze litigioase, cercetate de procurori, scorul putea fi mai mare în dreptul Guvernului FC Ponta. Referee, show me the money!

Autostrada „Du-te, Dică!”
Guvernul AS Tehnocraţii Copăceni practică un soi de catenaccio, cu taxiul pentru aeroport în poartă. Nu are guri de partide de hrănit. Nu are presiunea rezultatului, să spunem aşa. Pe când „Je suis Umtiti” era condamnat la victorie, la prezidenţiale. De aceea a marcat la foc automat, chiar şi în prelungirile prelungirilor. Ai, n-ai buget, tragi la poartă.

Amintiţi-vă golul acela de generic, din foarfecă, în plasa tronsonului Sibiu – Orăştie. În plină campanie, Blocnotes din Dubai a dat cu ascuţitul şi panglica a căzut cu foşnet de folha seca. Cum a dat startul, asfaltul, care absorbise ca sugativa banii europeni, a luat-o la goană, în proba de 22 de kilometri marş. Du-te, Dică! După demolare, va fi adus pe linia de plutire din banii statului român.

Dar de luat fondurile UE în cei trei ani şi jumătate de guvernare Ponta, le-am luat. Am băgat coţofana în aţe. Că doar nu era s-o băgăm direct în cătuşe.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

geo (9 comentarii)  •  8 august 2016, 20:40

Ironie si bisturiu. Superb! Bravo!

ludu (2 comentarii)  •  8 august 2016, 20:58

nu-i rau fata

cornel danila (1 comentarii)  •  8 august 2016, 21:20

de departe cel mai bun articol pe care l-am citit. Salutari si multumiri din Germania

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 august 2016, 21:26

cu placere 🙂

Naica (74 comentarii)  •  8 august 2016, 21:24

Bre redactor ...sportiv, despre culesul castaravetelui, cand ne inveti ?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  8 august 2016, 21:28

cand se coc bostanii 🙂

mal. (71 comentarii)  •  8 august 2016, 22:03

Un articol excepțional! Felicitări, domnișoară! Mă bucur foarte mult să citesc articolele dvs. Reconfortant.... Poate nu este totul pierdut...

alex (345 comentarii)  •  8 august 2016, 22:30

Superb! Taios, descurajant si fara drept la replica pentru cei in cauza! Oricine ar fi onorat sa citeasca un astfel de articol la superlativ!

andipanda (8 comentarii)  •  8 august 2016, 22:30

Excelent,ca de obicei.

Munteanul (10 comentarii)  •  8 august 2016, 22:45

Bravo, Maria! Demonstraţie gazetărească , asta pentru cei care te mai trimit pe la cratiţă, uneori....Şi la mulţi ani de onomastică, acuşica vine!!

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  8 august 2016, 22:56

Memorabil Maria. S-ar zice ca pacientilor le pare rau ca nu s-au inscris la Maria la doctorat. Ride Ghita, a dreacu Maria, bravo fato, Ponta se tavaleste pe jos de ris, pe asta trebuia s-o am in vedere, am ajuns mai mare ca Gigi, eu centrez eu marchez, uite ca in poza asta inca nu sint ursuloiu Panda, iti sta bine zice Daciana. Doar Olguta, ***, nu intelge nimic. Negoita intelege ca acum e la moda Maria. *** e la Mare, a trecut vremea cind isi spala chiloteii de firma la Rahova. Lui Tariceanu inca nu i-a tradus Dr Agnea articolul. Deci veselie. --------------- Si atacuri concentrate. Blatistii ataca Presedentia si Democratiea ! ---------------- Bine Maria, da cucu, unde e cucul ? Partenerul de blat, pensionarul Basescu ? A crescut iar 8 procente ! La Bucuresti te-ai procopsit deja cu o poeta. Ponta e in urcare. Singurele doua valori in urcare in Romania ! Base si Pota s-au autodenuntat ca blatisti. Greu de inteles de ce mai sint in libertate. Acum ataca concentrat Presedentia si Democratia. Base, *** si Olguta, minca-le-ar ceva la toti pacientii sectiilor dermato, acuza binomu, trinomu, adica DNA, SRI, plus Moliul sasalau, iar Pota denunta un razboi civil in Romania !!! iar tinta ar fi presedintele, un om mic, un primarel de oras mic care saracu de el, nu face fata … Ghita iese si el la atac, EL ar fi terminat toate proiectele, coste cit coste ca era bani europeni. Bine, mai lua ceva si de la Stat, asa cum zici, dar el stie cum si nu sint ai tai asa ca de e nu taci. ----------------- Sint atacuri grave ! Observam cu stupoare ca li se permit tuturor penalilor ! ------------------ Revin la blatistii – autodenunt – Base si Pota care uita sa ne spuna ce face prietenul lor Erdogan. Tarul si Imparatulfac ordine. In Turcia sint arestari in masa, se schimba pina si arbitrii de fotbal ! In schimb in Romania - unde dupa Base ar fi in pericol democratia lui iar dupa Pota ar fi razboi civil in care un Presedinte incompetent trebuie dat jos – toti penalii ataca concentrat, intr-o adevarata distractie, isi permit sa *** orice le trece prin cap !!! Asa se intimpla daca sint lasati in libertate. ---------------- Cine s-ar supara daca ar fi luati de acasa, de la Mare, din concediu, … si dusi sa scrie la Rahova, la Racoare ? Nimeni. Base are dreptate, poporul vrea singe, vrea spectacol, le lipsesc si taranilor din Teleorman catusele, mascatii si … fularele de marca. Presedintele ar trebui sa mai invete ceva si de la Erdogan, ca prea e sasalau moliu, asta vrea sa-i spuna de fapt domnul Ponta ! Pe ei, pina nu e prea tirziu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dani (88 comentarii)  •  8 august 2016, 23:28

Felicitari! Excelent articol! Pt a cita oara? Avem un singur ziarist sportiv de valoare, cu bun simtz. Rara avis! Respect Dna Maria Andries!

ss (1 comentarii)  •  9 august 2016, 3:38

bine ca nu il mancae paternal pe cap cum facea cu Borcea ))

Stefan (113 comentarii)  •  9 august 2016, 3:51

Cred ca sunteti constienti ca e in continuare un om extrem de popular. In tara asta probabil ca trebuie sa faci niste nenorociri a la Breivik ca sa inceapa lumea sa se uite intrebator la tine, ca stramb e greu, daca ai "realizarile" unui om ca Ponta. Felicitari domnuca draga. PS: Sper sa nu se supere monsieur, dar de cate ori vad 17 stiu ca urmeaza multe randuri :))

ZONA MAGHERU (57 comentarii)  •  9 august 2016, 4:44

Nu sunt fanul nici unui politician roman dar la glume , ironii, pamflete suntem campioni . Mai putin la munca . La Olimpiade .

Alex One (132 comentarii)  •  9 august 2016, 7:55

D-na Andries,dosare privind fraude la fonduri europene din 2014 priveau fapte din 2009-2011 ca asa-i la noi trebuie sa treaca ceva timp pana se descopera "lucrarea".Cred ca subiectul este prea serios ca sa fie tratat cu ignoranta sau in bascalie.Dar, ma rog daca asta a fost tema primita ?

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  9 august 2016, 8:13

...Ponta a furat mult ...

Gizas (1 comentarii)  •  9 august 2016, 9:09

Deliciu ! Ca sa citez din biata Storceasca: efectiv deliciu !

andrei (1 comentarii)  •  9 august 2016, 9:15

Exceptional

marius (2 comentarii)  •  9 august 2016, 10:00

dv ar trebui sa fiti la puscarie,pt valiza din finlanda,asa cum a fost becali pt valiza de la cluj,nu sa faceti bascalie de unii si de altii...parerea mea

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  9 august 2016, 10:58

asa impresie rudimentara ai despre mine, ca umblu cu banii in valiza! de microcipuri ai auzit? 🙂

ciupi (400 comentarii)  •  9 august 2016, 10:12

cand il leaga astia pe acest golgeter humoris pausa?

Lucka (45 comentarii)  •  9 august 2016, 10:35

GRESIT Maria !!! In plasa tronsonului Sibiu-Orastie a fost un AUTOGOL de generic !!! Cred ca Ponta Viorel suGhita non stop la cati oameni il pomenesc "de bine" intre Cunta si Saliste ! Cati sateni din Apold si Miercurea Sibiului ... Ar trebui sa vedeti clipul lui Mircea Bravo cu subiectul Ponta !

miketheone (3 comentarii)  •  9 august 2016, 10:42

Numai aplaudaci aici ! Parca ar fi postacii din vremurile bune !

Andrei F (188 comentarii)  •  9 august 2016, 11:17

Gretos...Doamna ,vad ca dintre politicieni aveti clientii dv..Adica Ponta,Olguta,Primarul de Iasi...Ce e mult strica doamna.Eu nu ma mai prea uit pe Prosport de cind in campanie ne servea obligatoriu un gen de politica.Acum vad ca si dv. il faceti si ma intreb oare numai acesta se plateste?Doamna duceti-va si exprimati-va parerile politice la ziarele de politica...Desigur ca puteti avea o parere a dv. sau impusa ,nu ma intereseaza.Va rog,aici scrieti doar de sport ca uneori o faceati bine.

Carol K (309 comentarii)  •  9 august 2016, 11:19

Mai amintim de atragerea fondurilor cu dedicatie vezi arenele din Tg Jiu si Craiova ? Sau defrisarea statiunii Mamaia intr-un asazis proiect de modernizare al lui Mazare facandu-se astfel loc pt o puzderie de hoteluri si parcari pentru clica lui de apropiati,asazisi oameni de afaceri (a se citi parteneri in diverse societati unde numele lui nu trebuia sa apara desi era majoritar) Astea si inca altele ca ele sunt fondurile atrase de PSD pe timpul acestui mitoman făţarnic.

grigs1981 (21 comentarii)  •  9 august 2016, 11:21

De obicei dai goluri superbe dar,asta-i golazo!Felicitari!

andres (1 comentarii)  •  9 august 2016, 11:29

Nu stiam ca sunteti tanara frumoasa si libera. La mai multe articole de acest gen deosebit de bine documentat, cu pareri evident argumentate excelent. Domnul Tolontan face jurnalism de investigatie de calitate dar sa inteleg ca nu se ia calitatea de la unul la altul. Poate faptul ca i s-a luat lui Ponta doctoratul o sa o ajute pe bunica d-voastra sa aiba WC in casa si nu in fundul curtii.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  9 august 2016, 14:49

ca tot ai adus vorba, ghici cine trebuia sa puna canalizare in satul meu, cu fonduri structurale? Firma cumnatului lui Ponta

Cornel (90 comentarii)  •  9 august 2016, 12:10

Uite de asta nu mai putea guvernul Ciolos trai linistit, ca nu e aparat in GSP de jurnalistii de sport. Sau nu sunt de sport? Oricum e minunata si ideea ca mai bine e sa fie absorbtie 0, ca atunci sigur nu se mai fura, decat ceva, caz in care sigur se fura. Ideea nu e noua, am mai auzit-o si de la un minstru actual, mai bine nu fac (licitatie) decat sa fac una si apoi sa ma trezesc cu DNA ca stiu ca si asa se fura. La mai mare ! Sa inventam absorbtia negativa!

Venom (83 comentarii)  •  9 august 2016, 12:47

Vreau să fiu încă un aplaudac. Ca de obicei, bine punctat, Maria, și la finalizare și la impresia artistică!

DannyTheFrog (3 comentarii)  •  9 august 2016, 15:39

Minunat articol! Felicitari!

Andrei F (188 comentarii)  •  9 august 2016, 15:51

@Maria Andrieş (1039 comentarii) • 9 august 2016, 14:49 ca tot ai adus vorba, ghici cine trebuia sa puna canalizare in satul meu, cu fonduri structurale? Firma cumnatului lui Ponta Bravo doamna! Bine ca ati renuntat la canalizare...Oare cine o veni in locul lui nu o avea si ala cumnati?Nelu Iordache cumnatul cui a mai fost?Cei din ANRP pe cine au avut de cumnati?Stiti macar cine este cumnatul presedintelui care a declarat ca noi nu avem nevoie de autostrazi?Cumnatii cui au fost la Microsoft ,EADS...?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  9 august 2016, 17:50

asta e o fantezie de-a ta, sa renuntam 🙂

bubucul (75 comentarii)  •  9 august 2016, 16:44

Excelent articol! Adică în nota obișnuită! 😋

Andrei F (188 comentarii)  •  9 august 2016, 17:52

@Maria Andrieş Da...E gresit sa ai fantezi cu altii...Numai Ponta e bun!

Anonim (109 comentarii)  •  9 august 2016, 19:45

@ 17 Nentori Tirana Cazul lui VoChin este unul cat de cat fericit, pentru ca a ramas in domeniul fotbalului; ce ne facem insa cu Radu Banciu, Chiotea si Cartianu, care au parasit sportul pentru politica? Daca ar fi impartiali, ca tot romanul, n-ar fi o problema, dar respectivii sunt de condamnat pentru atitudinea lor. Sau ce ne facem cu Maria, care are o fixatie pentru Ponta. Suntem toti deceptionati si revoltati pentru rezultatele de la Rio, insa dansa il ataca din nou pe Ponta (om, deci supus greselii). In schimb, despre marele matroz al tarii vreme de 10 ani n-a scris absolut nimic, de parca acesta ar fi fost versiunea masculina a Albei ca Zapada! Daca tot este obsedata de politica, sa-l atace si pe fostul presedinte!

Anonim (109 comentarii)  •  9 august 2016, 19:46

Am uitat un semn de intrebare, scuze! A.

vasco (317 comentarii)  •  10 august 2016, 8:32

@Maria A., as fi curios ce -i raspunzi celui de mai sus,anonimului...Sau nu?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  10 august 2016, 11:09

astept citatia de la politia presei 🙂

Anonim (109 comentarii)  •  10 august 2016, 10:09

@ 17 Nentori Tirana Sau sa-l atace pe boc, nebun de fericire (sa fie vorba despre succesul "de casa"?) pentru festivalul care se adreseaza segmentului adolescentin (nu in totalitate, desigur) al masei de iubitori ai muzicii, afluenta de la evenimentele gazduite afectand grav gazonul de pe Cluj Arena. Prin comparatie, festivalul de canto gazduit de un oras mai mic, fara traditie universitara si afectat economic de "tranzitie" are o mult mai mare legatura cu arta. Revenind la arena de pe malul Somesului Mic, mandria orasului si a lui boc, precizez ca a avut dintotdeauna o stare precara a gazonului; degeaba are in totalitate scaune rabatabile moderne si aproape toate locurile acoperite, daca drenajul terenului este foarte prost si pista - inutila! Revenind la ziaristi, Chiotea si Cartianu nici macar n-aveau vocatie pentru sport, cum n-au nici pentru alte domenii, dupa cum se poate lesne constata. Ar mai fi si un al patrulea exemplu, insa aici este vorba despre cineva care chiar face politica; acest al patrulea personaj, pe care l-am criticat (prin reactii la unele articole) pentru "derapaje politice", continua sa scrie (cu talent, recunosc) despre sport, referindu-se mai ales la fotbalul britanic! A.

AlterEgo (23 comentarii)  •  10 august 2016, 17:51

@Anonim : Va felicit pentru energia de care dati dovada. Eu am cam obosit sa mai comentez articolele de propaganda. Doar le constat si trec mai departe .Din articol deduc faptul ca Ponta sta bine in sondaje , dupa un an de tehnocratzeala. Altfel nu se explica gestul disperat de a-l injura zilnic in ziarele afiliate- chiar si in cele despre sport.

Anonim (109 comentarii)  •  11 august 2016, 8:47

@ AlterEgo Daca ati observat, Maria scrie mult numai despre o parte a "spectrului politic" si, la modul general si nicidecum laudativ, numai despre barbati! Cu habarnistul burleanu a nimerit-o (desi n-are aici vreun merit, pentru ca toti ne-am dat seama cine-i individul), dar pana si aici "a dat" in Ponta, pretinzand ca fostul premier ar fi contribuit la alegerea junelui in functia de presedinte al FRF! Si aici, toata lumea este la curent cu filiatia care a dus la acel deznodamant, insa Maria o ingora (sau nu?) cu o condamnabila nonsalanta. Sa ne intelegem, nu-l apreciez pe Ponta si i se pot reprosa foarte multe greseli (inclusiv aceea de a fi incercat sa plagieze, in conditiile in care are competenta necesara dobandirii titlului de doctor) dar nici n-am ceva contra lui, pentru ca, direct sau indirect, nu mi-a facut vreun rau; in schimb, cei carora le scriu numele cu minuscule mi-au facut direct rau! Mi-ar fi placut sa-mi raspunda Maria la ultima postare, sa-i aflu si gusturile in materie de muzica! A.

AlterEgo (23 comentarii)  •  11 august 2016, 17:02

@Anonim : ***. Nu stiu care ar fi interesele *** in materie de FRF , dar presupun ca ele ar fi unele de natura financiara. Daca ipoteza se confirma , atunci toata "campania de presa " impotriva lui ar trebui sa fie dirijata ***, care in momentul de fata e in conflict direct cu SRI. Dar astea sunt doar ipoteze. Certitudinea este ca, atunci cand vine vorba despre Ponta , Sistemul pare sa uite despre neintelegerile interne , dand mana cu mana intru combaterea "proscrisului ". De unde deduc faptul ca ordinul vine foarte "de sus " , iar cetateanul aproape particular V. Ponta reprezinta prin capitalul sau politic o amenintare pentru fortele financiare care conduc din exterior Romania zilelor noastre . Cred ca ati observat , ca si mine , ca lui Ponta au inceput sa i se intample lucruri in momentul in care , ca prim-ministru , a adoptat politici nationale , in detrimentul celor "impuse" de capitalul strain . Nici eu nu-l simpatizam din cauza unor concesii anterioare , dar schimbarea mea de atitudine coincide cu a sa. Cat despre plagiat , mi-ar placea sa-i aud pe jurnalistii "academici" vorbind despre doctoratul lui Kovesi. N-o sa vedem asta in GSP , pentru ca , nu-i asa , despre DNA - numai de bine . Si , daca imi permiteti o presupunere in legatura cu preferintele muzicale ale autoarei articolului, cred ca au ceva de-a face cu zanganitul de catuse.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AlterEgo (23 comentarii)  •  11 august 2016, 17:20

Imi pre rau , se pare ca am spus prea mult. ca sa intelegeti mesajul meu , trebuie sa introduceti cuvintele Burleanu , ***. Nu stiu de ce s-au speriat asa moderatorii, doar am spus ca e vorba doar despre zvonuri/ipoteze :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AlterEgo (23 comentarii)  •  11 august 2016, 17:43

Am inteles .Gata . Nu mai spun nimic despre servicii.

AlterEgo (23 comentarii)  •  11 august 2016, 18:31

@Anonim : Evident ,nu e locul unde sa putem avea o discutie. Poate altundeva , cu alta ocaczie. Va doresc numai bine !

Anonim (109 comentarii)  •  12 august 2016, 10:51

@ AlterEgo Am posat ceva si in materialul urmator al Mariei, din care se poate deduce ca politicienii sunt primii vinovati pentru starea in care se afla Romania in toate sectoarele! Cu foarte putine exceptii, ii dispretuiesc profund pe acesti impostori, care ne conduc discretionar destinele, au anexat mari parti ale Romaniei si ne-au plasat pe ultimul loc in UE la capitolul densitate a autostrazilor si pe penultimul in materie de venit mediu pe cap de locuitor. justitia (nu in totalitate, desigur), serviciile si administratia completeaza acest "careu" sinistru, care ne mentin in inapoiere, coruptie si saracie! Toti politienii s-au gandit numai la ei si la ai lor, insa au facut-o in mod diferit: aparent soft/discret - unii - cu "dedicatie", ura si sadism (afisat ostentativ), altii! A.

Comentează