Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

L-au întârziat la infinit

Dacă justiţia se trezea mai devreme, iar legendele deschideau ochii, Rapid nu avea soarta unui tren românesc, care ajunge întâi la fier vechi, apoi în gară

Permalink to L-au întârziat la infinit
sâmbătă, 30 iulie 2016, 10:33

„Vai de capul lor!”, a exclamat Mircea Lucescu. Al rapidiştilor, adică. La 71 de ani, dintre care aproape 20 petrecuţi în ligile altora, antrenorul lui Zenit îşi permite detaşarea de fotbalul românesc. E ca Ţiriac când consiliază coatele rupte din sportul de acasă.
Lucescu a comentat situaţia clubului giuleştean şi în iunie, cu „un sentiment de tristeţe”. A repetat că George Copos „a avut un mare merit în reconstrucţia Rapidului”. Nimic despre „meritele” din Dosarul Transferurilor.

Episoade întunecate, precum nocturna stinsă din Giuleşti, la meciul cu PSG, par idilice în comparaţie cu Liga a 5-a. Anecdote de pe şantierul reconstrucţiei. Dar opera de frânare a lui Copos abia acum se vede pe deplin.

Confiscat de politic

Figură a rezistenţei într-un campionat controlat de secretarii de partid, trenul vişiniu a fost amenajat şi folosit de Copos ca vehicul electoral. Tocmai pentru că Giuleştiul fotbalistic e ceea ce este, „e istoria unei naţiuni, a unei categorii de oameni acolo”, cum observă Lucescu.

Dacă înainte de ’89, Rapid a fost persecutat de putere, după ’89, a fost confiscat de putere. Şi apoi abandonat, într-un final tărăgănat, la groapa comună a privatizărilor sălbatice. Acesta a fost planul lui Copos pentru Rapid. Nu diferă cu nimic de planul celor care au preluat alte echipe cu tradiţie, Steaua şi Dinamo, de exemplu.

Cât despre talentul pe care echipa îl dăruia fotbalului românesc, acesta a fost vândut la bucată. Istoria unei naţiuni. E şi Rapid parte dintr-un antrenament colectiv pe durere. Lăsaţi-ne să ne pregătim pentru statul de drept!

Dreptatea amânată cu anii

După declararea falimentului, LPF şi FRF au tras de timp două luni, până să se pronunţe asupra evidenţei. O întârziere infimă, faţă de anii pierduţi de Rapidul postdecembrist. Copos a fost condamnat penal pentru că a furat bani de la propriul club.

O altă etapă a „reconstrucţiei”, fireşte. A fost condamnat la opt ani de la începerea anchetei în Dosarul Transferurilor. Nu poţi să nu te întrebi cum ar fi fost dacă justiţia îl oprea mai repede din meşterit prin conturile echipei. Sau dacă justiţia o oprea mai repede pe fosta judecătoare Geanina Terceanu din amânat procesul de peste 30 de ori, în primă instanţă. Sau dacă fostul patron al Rapidului nu-şi uita buletinul sau avocatul acasă, când se ducea la tribunal.

Fascinaţia nostalgiei 

Când s-a dat verdictul definitiv, Mircea Lucescu a comentat că „era de-ajuns să le dea o amendă foarte, foarte mare”. Şi că, fiind femei, „judecătoarele habar n-au ce e fotbalul”. Au dictat pedepse mari „pentru prestigiu profesional”.

Pe lângă justiţia care a avut somn greu, de Frumoasă adormită cu târnăcopul minerilor, nici legendele n-au sunat deşteptarea pe stadioane. În loc să apere identitatea fotbalului, au pus umărul şi prestigiul profesional la legitimarea conducătorilor lui vremelnici. Mircea Lucescu nu e singurul nostalgic. Sabău regretă, şi el, că „la Rapid nu mai avem un patron care să construiască o echipă puternică”.

De fapt, Rapidul l-a construit pe Copos, l-a scos din plutonul îmbogăţiţilor de tranziţie şi i-a dat anvergura de Top 300 tovarăşi de drum. Lucescu şi Sabău pot la fel de bine să regrete Cooperativa, care n-a distrus fotbalul românesc, dimpotrivă, l-a făcut mai puternic.

Dincolo de nostalgii şi de amnezii, momentul e simbolic. Iese din scenă o echipă care umple tribunele, revine ACS Poli, care umple canapelele din faţa televizorului, cum se laudă edilul Timişoarei. Din afacere a politicii de la centru, fotbalul s-a restrâns la dimensiunea de întreprindere a politicii locale. Singura tradiţie imaginabilă va fi cea a mandatelor de primar.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  30 iulie 2016, 11:27

...de fapt Rapid nu a umplut stadionul niciodata ...un club care umple stadionul meci de meci ...nu moare ...ma crezi ?

Dragos (19 comentarii)  •  30 iulie 2016, 12:52

Sigur, Maria, vezi exemplul Craiovei... :))

Thorgal (1 comentarii)  •  30 iulie 2016, 14:44

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan (113 comentarii)  •  30 iulie 2016, 14:50

Mai lipseste sa isi indeplineasca amenintarile Becali si sa bage Steaua in insolventa. Sau sa se ocupe de asta generalii. Si gata, putem pune lacatul la echipele de traditie, o sa joace tot felul de echipe de conjunctura, si o sa ne prefacem toti surprinsi ca sunt goale stadioanele. Adevarul e ca incet incet mergem acolo unde ne e locul, la coada Europei. Asa cum suntem si economic, si social, si si si etc. Atatea reconstruiri am prins, si cam toate incep cu demolari, si tot cu demolari se termina. Peste tot.

Manix (20 comentarii)  •  30 iulie 2016, 15:41

O analiza corecta,sau aproape corecta pe acest subiect. Or sa mai apara bocitoare care mai cu hârletul , mai cu excavatorul au îngropat Rapidul.Dintr-un elan de sovinism local îndraznesc sa spun ca Rapidul,Copos,a îngropat si Corvinul.Nici macar nu i -a pus cruce sa o îngroape crestineste. Nu sunt de acord cu faptul ca Rapid a fost persecutat de fostul regim...cum? Cu ce a fost Rapid persecutat?

Andrei F (188 comentarii)  •  30 iulie 2016, 16:36

Totusi...O fi furat Copos dar cind a plecat parca a renuntat la multe creante si nu cred ca s-a imbogatit la Rapid...Totusi nu va mira ca oamenii cinstiti nu vor sa vina la fotbal?Parca mai ieri ni se spunea de un fotbalist prins cu droguri ,de alti fotbalisti faultati la finante de un alt jucator,...Poate ca daca esti cinstit doar chibitezi de pe margine si rizi de fraierii penali care se mai incurca la fotbal...Eu tot cer exemple de oameni care ar trebuii pusi in fata...Macar unul...

Dragos (43 comentarii)  •  30 iulie 2016, 17:29

Daca sunt toti atat de prinsi de farmecul vietzii hai sa ii vedem cum pun ei banii lor si o iau frumos de jos din liga a cincea si fac un rapid la infinit sa moara rivalii de ciuda. Ce mare lucru o societate profesionista? La cati suporteri cu inima mare are rapidul ii asteptam sa ne demo cat de mare le e generozitatea. lol, cum zicea nea Rica. Nu se paote treb un om capabil. Unu' ca lucescul de exemplu. Ala vrea sa vina politicul sa salveze rapidul, mentalitate de estic, se vede de ce nu a antrenat in vest (nu, italia nu e in vest). Hai sa va vedem peste tot acasa.

Niculae Moromete (9 comentarii)  •  30 iulie 2016, 17:40

Nu sufli o vorba despre patronul de Rapid cu ciocate, despre italianul zburator, despre moldoveanul negustor de apa de ploaie. Dai in Copos, tu stii de ce, poate ai si motive personale. Utecistul a luat totusi un campionat. Orice patron trage si foloase, nu-l infiera gratuit . Pentru greseli Copos a platit ( si cred ca plateste in continuare). Nu uita insa ca orice este permis, dar nu toate folosesc.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  30 iulie 2016, 19:17

despre Moraru si Massone am comentat in articolul precedent, „Un scut contra lui Valerii Teparu”. acum o sa-mi reprosezi ca n-am suflat o vorba de Bisisica 🙂

tango (3 comentarii)  •  30 iulie 2016, 17:43

Dna Maria Andries va rog sa ne dati exemple clare si nicidecum clisee sabloane prin care sa ne demonstrati ca "Inainte de '89 Rapidul a fost persecutat de putere!". Contribuiti in acest fel la spalarea creierelor tinerei generatii si la perpetuarea minciunii in care ne afundam in fiecare zi. Ati trait acele vremuri sau va luati dupa unii care din frustrari fara margini incearca sa creeze un nou mit fals? Cei care au trait acele vremuri stiu foarte bine ca La fiecare cuvantare cu orice ocazie Ceausescu nu uita sa sa mentioneze "maretele realizari ale clasei muncitoare" iar dvs credeti in aceasta grozavie ca o echipa a clasei muncitoare sa fie persecutata??!!?? In acest fel oricare dintre echipele care au retrogradat atunci poate sa revendice statutul de "persecutat". Dar se pare ca nu este de mirare ca este asa din moment ce traim intr-o tara plina de revolutionari falsi(si eu stiu cativa) care nu au avut nimic de a face cu Decembrie'89. In calitate de jurnalist ar trebui sa ganditi cand scrieti asemenea enormitati.

Florentin Antasiuc (1 comentarii)  •  30 iulie 2016, 17:49

Eu cred cu tarie ca nu Copos a dus Rapidul atat de jos unde este acum.Nu ma bat cu pumnul in piept ca as fi mare rapidist.Desi ,am mers ani la randul in potcoava din Giulesti iar cand n -am mai putut mi -am platit abonamentul si am stat cuminte acasa. Cu bune si rele ,Copos a tinut echipa sus.A cheltuit bani dar a castigat notorietate.A produs emotie si a alimentat spiritul Rapidului.,,Afara din Giulesti''...a plecat,au venit altii si deznodamantul e cunoscut. ''Cand moare speranta,ramane pasiunea''...asa spunea Lucescu printre randuri candva. Aveti patima si nerv stimata doamna scriitoare.Apasat,dur si la obiect. Fotbalul se joaca pe goluri.Mie imi place cel ca -n curtea scolii,cu ratari ,julituri,piua si nu se pune. Imi e dor de un Rapid cu Geamgiul Mincea in tribuna,cu toba mare din Giulesti si cu Lupu dribland flegmatic doar din glezne.Uneori cand inchid ochii ,parca mi-l aduc aminte pe Sumudica,cu mersu'de ratoi umflat si plictisit. Cineva,mi -a spus candva,ca Rapidul...e singura echipa de iubit degeaba... . Eu,o sa -mi platesc mereu abonamentul...

Mihai Ghita (3 comentarii)  •  30 iulie 2016, 18:21

Maria, Copos si-a manarit banii lui (Rapid era detinut de Copos) si ai statului nu ai clubului. Clubul nu era nimic fara Copos. Ma indoiesc ca s-a imbogatit din banii pe care i-a manarit din club. Nu stiu de ce facem atata tam-tam pe o societate moarta. Nu vad de ce fotbalul ar merge altfel decat politicul, finantele si civilizatia din tara. De blamat Copos e usor dar fara el Rapidul era mort demult. P.S. Sunt un suporter al Rapidului de mic si cred ca acest faliment este cel mai bun lucru care se poate intampla. Poate asa scapa clubul asta de toti "suporterii" scuipatori si batausi si o sa pot sa aud cum sunt chemati jucatorii la galerie ca sa strige "Hai Rapid" nu "... Steaua". In momentul ala o sa devin suporter cotizant si o sa iau avionul spre Romania in fiecare weekend in care Rapidul joaca "acasa".

nastac alexandru radu (2 comentarii)  •  30 iulie 2016, 18:22

Bravo,analiza corecta ptr Rapid, care va fi in Liga V,! Dar ce facem cu fratele Progresul Bicuresti, care din cauza nemuritorului Isarescu, se zbate in Liga IV -a si joaca pe maidane!!!!??... cand are stadion in garantie in Cotroceni spre deosebire de Giulesti!? Domnia voastra si dl. Tolontan NU aveti "curajul" sa analizati aceasta situatie ????

DanTheMan (6 comentarii)  •  30 iulie 2016, 18:49

@[email protected] altora ca voi, nu aveti cum sa intelegeti ce inseamna Rapidul, baietasi! DA, stadion plin mai Ovidica (te oftica!?) nu numai la meciurile din Cupa UEFA ale istoriei recente, dar cuplajele de odinioara...cu Progresul si Sportul Studentesc, stoaiafcsb & fccainiirosii...coifuri si facli la final pe defunctul 23 August...Nu, nu aveti cum sa intelegeti acum, ce insemna fotbalul adevarat,cu70000 de oameni in tribune! Aveti macar demnitatea sa recunoasteti....!

d (1 comentarii)  •  30 iulie 2016, 18:56

e o prostie si o gogomanie ce ai scris. daca copos fura bani de la rapid, acum copos era vai mama lui, de unde bani la rapid? banii au fost adusi si apoi inmultiti de el si sau terminat cind a plecat el . daca rapid nu il avea pe copos acum avea palmares 0 (ZERO) dupa '89 si stadionul era demolat si facut locuinte de vreun dezvoltator . tu care esti zero ca ziarist de bun simt ai o problema cu tot ce mai e valoros in romania. de unde atata venin in tine ca esti o aschimodie. mircea lucescu a muncit toata viata lui ;pentru fotbalul romanesc e antrenorul care a inventat echipa nationala moderna si tu care bati campii de cind te-ai nascut in presa ai nesimtirea sa-l acuzi . tu si sdrobis! asta esti tu sdrobis al presei sportive ! adica ******** absolut!

Buzica Marius (1 comentarii)  •  30 iulie 2016, 19:01

Maria nu tu erai cu 10.000 e in poseta prin Finlanda sa premiezi jucatorii prin 2005?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  30 iulie 2016, 19:09

acum, ca a trecut timpul si putem desecretiza, sa stii ca banii aia erau in Photoshop, nu in poseta mea. dar sssst! nu stii de la mine

iulian (1 comentarii)  •  30 iulie 2016, 19:37

tango (1 comentarii) • 30 iulie 2016, 17:43 Dna Maria Andries va rog sa ne dati exemple clare si nicidecum clisee sabloane prin care sa ne demonstrati ca "Inainte de '89 Rapidul a fost persecutat de putere!". Contribuiti in acest fel la spalarea creierelor tinerei generatii si la perpetuarea minciunii in care ne afundam in fiecare zi. Ati trait acele vremuri sau va luati dupa unii care din frustrari fara margini incearca sa creeze un nou mit fals? Cei care au trait acele vremuri stiu foarte bine ca La fiecare cuvantare cu orice ocazie Ceausescu nu uita sa sa mentioneze "maretele realizari ale clasei muncitoare" iar dvs credeti in aceasta grozavie ca o echipa a clasei muncitoare sa fie persecutata??!!?? In acest fel oricare dintre echipele care au retrogradat atunci poate sa revendice statutul de "persecutat". Dar se pare ca nu este de mirare ca este asa din moment ce traim intr-o tara plina de revolutionari falsi(si eu stiu cativa) care nu au avut nimic de a face cu Decembrie'89. In calitate de jurnalist ar trebui sa ganditi cand scrieti asemenea enormitati. DACA AI NEVOIE DE EXEMPLE CITESTE ARHIVA ZIARULUI SPORTUL SI AI SA VEZI PROBABIL CA AU FOST ARESTATI JUCATORI CA SA NU PARTICIPE LA MECIURILE CU MARILE ECHIPE. PRINTRE ALTELE....

Dobre Dumitru Valentin (1 comentarii)  •  30 iulie 2016, 19:37

Rapid...sport...economie...nivel de trai...toate acestea distruse de nişte "*** "... Bineînțeles complicitatea trebuie să ne-o asumăm cu toții...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  30 iulie 2016, 19:50

Dragi tovarasi si pretini , de ce s-o ia Raiduletul din Liga a V-a ? Voi, cei ce scrieti aici , stiti ca aceasta echipa infiintata in iunie 1923 de catre muncitori ceferisti , a luat-o de la O atunci, jucand in ligiile inferioare pana in 1930 ? Cunoasteti acest adevar ? ...Nu a aterizat precum cele comuniste direct in Liga I. ......... Mai stiti ca stadionul Rapid este construit de catre aceeasi muncitori ceferisti, din banii lor, in perioda 1936-1938 si nu a fost niciodata proprietatea ministerului transporturilor sau cum se mai numea in acele timpuri ? Asa ca nu mai comparati stadionul acesta cu cele construite de comunisti si folosite de catre echipele comuniste . ......................Mircea Lucescu, bucurestean fiind, stie ce spune . Parintii lui au trait acele timpuri , apoi el a trait perioada cand Rapiduletul era cea mai iubita echipa din tara , pentru ca CFR-ul era prima armata din Romania. Nu exista catun in care sa nu fie un ceferist. Are dreptate cand spune ca Statul trebuie sa intervina precum s-a petrecut in Spania cand Real Madrid a fost salvat de la disparitie ,fiindu-i cumparat stadionul . Si Rapidului ii poate fi cumparat stadionul de catre Primaria Bucurestiului sau a sectorului 1 iar cu banii obtinuti sa fie platite datoriile . Pentru cei mai tineri am sa le spun ca Rapidul este Realul Romaniei iar zicala celebra : "Din Giulesti pana-n Madrid , nu-i echipa ca Rapid !" nu este o vorba goala . Hai Rapidul ! Hai Realul ! Aceasta echipa nu O VA MAI LUA NICIODATA de la O ............................. ............................ PS- FRF SI Liga vor plati scump aceasta noua umilinta a celei mai curate si iubita echipa din fotbalul Romanesc. Au avut sansa sa-si repare greseala de acum 3 ani , cand au trimis-o in Liga a II-a de pe locul 8 , fiindu-i furati 1,4 milioane de euro, bani cu care se puteau plati datoriile de la vremea aceea, iar anul acestea alti 1,4 milioane ............................Pentru Rapid s-a schimbat regulamentul ca sa ajunga in "B"...... Pentru Dinamo s-a schimbat regulamentul ca sa nu ajunga in Liga a II-a, i-au mai dat 2,6 milioane de euro iar ANAFUL i-au sters 90 % din datorii.

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  30 iulie 2016, 19:51

aceiasi muncitori ceferisti.....

Manix (20 comentarii)  •  30 iulie 2016, 19:51

@Maria Andries,în masura în care se poate,as vrea te rog sa spui cu ce a fost echipa Rapid persecutata înainte de '89 asa cum afirmi în articol? Esti tânara si nu cred ca ai vazut un meci al Rapidului înainte de '89. Si mai mult de atât,sa-ti fi facut o parere despre asta. Da,stim despre Stefan cel Mare multe din istorie dar despre Rapid stim mai multe si mai sigur pentru ca am fost si suntem contemporani.Din contra,Rapid a fost favorizata de presa si foarte mediatizata,la fel cum este acum se pare. Rapid era plimbata cu trenul prin tara.Ca o poveste si un mit.In nici un caz nu neg popularitatea si faptul ca este o echipa iubita în toata tara. Toata stima pentru suporterii Rapidului dar din pacate traiesc emotia pe care bunicii si parintii lor le-au transmis-o. Ar fi interesant un articol despre toate echipele persecutate cu adevarat prin faptul ca Dinamo si Steaua au câstigat doar ele campionatul de prin '81 pâna '90.Nu stiu câti jucatori au "furat" de la Rapid(nici unul cred) dar multi din toata tara.

nealiniatul (7 comentarii)  •  30 iulie 2016, 20:27

Maria, imi plac articolele tale. Doar ca uneori exagerezi . Mircea Lucescu in calitate de fost antrenor la Rapid a facut doar un comentariu de complezenta. Nu este normal ca primariile sa dea bani la fotbal. Un club de fotbal trebuie sa se sustina din sponzorizari si drepturi de imagine si din contributia suporterilor. Nu-l plac deloc pe Copos, dar trebuie sa recunoastem ca a tinut clubul asta care a fost falimentar mai tot timpul.Chiar si inainte de 89. Asta cu clubul persecutat este doar o scuza. Si cu valul de condamnari si trimiteri in judecata , nici un om chiar cinstit cu bani nu se mai implica. Peste tot in lume , oamenii nu sunt chiar cinstiti cu fiscul.Ai senzatia aia ca statul iti baga mina in buzunar . Si pe buna dreptate. Cine a creat macar un loc de munca asa simte. Se pare ca tu inca esti doar o salariata. Sa te pui un pic in papucii alora care chiar fac ceva si apoi sa-i judeci te rog.

Manix (20 comentarii)  •  30 iulie 2016, 21:00

@Lefter Popescu esti comic :) Nu comentez esenta comentariului tau,daca este obiectiv sau nu,daca am aceeasi parere cu tine sau nu...mai degraba nu...:) Sigur nu. O stiam doar pe aia banala cu "Nu "e" peste ca stavridu'/nici echipa ca Rapidu'... Asta cu : "Din Giulesti pana-n Madrid , nu-i echipa ca Rapid !" nu este o vorba goala . Hai Rapidul ...Rupe Europa Am cazut din tribuna.

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  30 iulie 2016, 21:11

@ MANIX si NEAFILIATU'...........se pare ca sunteti tineri sau foarte tineri sau de rea credinta, daca nu stiti nimic de perioada in care echipa Rapid a fost persecutata politic, fiind trimisa in Divizia B (1983-1990), tinuta acolo , nefiind lasata sa promoveze timp de sase ani si doar revolutia a facut ca echipa sa ajunga in Liga I. Lozinci strigate la inceputul anilor 80 precum "Galeria lui Rapid nu e membra de partid" sau "Noi vi-l dam pe Damaschin dar il vrem pe Valentin"(fiul cel mare al lui Ceausescu care conducea clubul Steaua) au facut ca organele de partid care le tineau in brate pe Dionamo si Steaua sa tina echipa Rapid in "B". In cei sase ani, au promovat echipe ca Flacara Moreni si Dinamo Victoria(echipe ale securitatii si politiei capitale) FC Scornicesti , echipa satului in care s-a nascut Ceausescu sau CS Targoviste la care a fost adus, timp de sase luni, marele Dobrin sau Petrolul care a fost aleasa pentru ca nu mai erau echipe politice care sa promoveze. Cat ii privesc pe jucatorii luati cu japca de Steaua si Dinamo de la Rapid si pe care voi nu-i stiti , am sa va dau cateva exemple : Lita Dumitru si Florin Marin(actualul antrenor) la Steaua iar Damaschin I si Grigoras la Dinamo....ca sa nu mai pomenesc de Rica Raducanu . Florin Marin si Grigoras era cel mai bun cuplu de fundasi centrali ai acelor ani. Va rog, dragii mosului, incercati sa fiti toleranti si sa invatati cate ceva din perioada respectiva inainte de a va da cu parerea aici. Va multumesc daca ati citit aceste randuri !

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  30 iulie 2016, 21:24

@MANIX , cand am spus ca esti tanar si la trup curat - vorba cantecului , nu am gresit . DA , asa se striga pe stadioane , "Din Giulesti pana-n Madrid nu-i echipa ca Rapid !" si Hai Rapidu ' , Hai Realu" !mai ales pe stadionul "23 august" cand la din cei 80.000 de specatori, la cuplaje , peste 60.000 erau Rapidisti. Cat priveste lozinca pomenita de tine si ea este reala dar tu o stii doar pt ca "Nicio masa fara pestele oceanic" era reclama scrisa pe tribuna a doua de catre organele de partid si se putea vedea din tren, iar galeria Rapidului a luat-o in deradere. In rest , iti doresc mult succes in procesul de productie .

werf (1 comentarii)  •  30 iulie 2016, 21:50

Dosarul Transferurilor zici?! Un asemenea caz n-ar fi existat niciodata in vest, din simplul motiv ca este legal tot ce-au facut respectivii! Este clar ca acuzatii, proveniti din familiile taranesti aterizate cu hirzobul in Bucuresti dupa 1945, n-au avut habar cum se procedeaza, asa ca si-au luat sfatuitor un olandez, care a cunoscut legile respectivei tari, prin care concernele mondiale trec pe linga fiscurile tarilor europene suma de 1000000000000 Euro anual (normal ca exista un documentar produs de ZDF-ARD), iar acesta este desigur bine merci in tara lui unde nu-l intreaba nimeni nimic, deoarece nu exista nici macar un motiv. Crezi ca cei care apeleaza la posibilitatile de ocolire a taxelor oferite de Maryland sau Luxemburg au vreo problema? Daca da, astept cu mare interes lista “napastuitilor”. Deci, cine a avut interes ca sa se ajunga la o asemenea situatie, plus multe altele, care adunate era clar ca duc spre distrugerea fotbalului romanesc? Cine ii impinge de la spate pe minumatii de la CSA sa distruga un mare club romanesc in baza unor legi interpretate “creativ”, exact asa cum le foloseste lor? Dupa modul de comportare a celor doi sint convins ca acestia sint primii flotanti din familiile lor, deoarece au acelasi discurs aberant, lipsit de sens, logica si bun simt la care normal ca adaugam doza irationala de mindrie si infumurare specifice taranilor pusi pe parvenire cu orice pret. Tot ce conteaza pt astfel de oameni este “dreptatea lor”!! Tot asa au fost si indivizi ca Turcanu, Ficior sau Visinescu. Toate nenorocirile anilor 50 aveau fani cu nemiluita ca si acum, din pacate cu aceeasi provenienta. Asa cum primeau elevii din cl a 4-a compuneri cu un subiect anume, tot asa si voi numitii jurnalisti, care acceptati sa va balaciti in “ceea ce trebuie”, fara sa va pese, deoarece numai aceasta comportare poate aduce bani si marire, ca doar asta va intereseaza pe voi. In acelasi spirit “publicul” participa cu mare placere la aceasta distrugere fara sa stie la ce anume se baga si nici ce face. Tipic! Este clar ca Romania de astazi reprezinta totalitatea talentelor, inteligentei si educatiei de care dispun cei proveniti din mediul rural care sint exact ca partidul lor ***, numit comunist, in toate cele! Cind se vede la orizont o nenorocire, trebuie cautat *** si atunci devine totul cit se poate de clar. La noi nu este valabila chestia franceza cu cherche la femme ci cherche le paysan. Minunat, nu-i asa?! In acelasi spirit “publicul” participa cu mare placere la aceasta distrugere fara sa stie la ce anume se baga si nici ce face. Tipic!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo (44 comentarii)  •  30 iulie 2016, 22:15

Of, mare gres cu articolul asta. Dacă nu știi ce poate face justiția în cazul ăsta te informezi, nu te apuci da scrii după impresii, decât dacă urmărești polemici, clicckuri și scandaluri între cititori. Cat or fi știind citi membrii peluzelor. Cam de nivelul ăsta e articolului.

andrei (27 comentarii)  •  30 iulie 2016, 22:16

Pareti inca tanara, nu cred ca ati urmarit fotbalul si inainte de 90, persecutarea Rapidului a fost ,de fapt, o autopersecutare aparuta pe la finele anilor 70 cand, dupa o generatie extraordinara (Raducanu, Ion Ionescu, Dumitriu II, Dumitru, Neagu, Motroc, Dan Coe,etc) a urmat un recul puternic, echipa s-a dus in B iar acolo a dat peste...Scornicesti care i-a luat fata, a promovat si pentru ca avea un lot mai bun dar lumea o dispretuia din motive politice. Si de aici incepe autopersecutarea manifestata prin scandari gen galeria lui Rapid n-a fost membra de partid (dar a purtat soarele pe piept, a fost simpatizanta), Cine v-a bagat in B, Ceausescu PCR, etc.iar in anii 80 succesele europene ale Craiovei, Dinamo si Steaua au subtiat masiv randurile suporterilor si simpatizantilor tineri si uite asa alde Tara, Goanta si cu Gheara cel mai bun atac din tara au transformat propriile frustrari in mari persecutii politice inexistente

Manix (20 comentarii)  •  30 iulie 2016, 22:33

@Lefter Popescu,nu sunt chiar asa tânar,din pacate,deci stiu bine ca Rapid si-a luat un 9-0 la Corvinu'prin '85 sau '86...Meci la care am fost în tribuna.Deci nu erau în divizia B din '83-'89...poate la asa scor nu aveau ce sa caute în divizia A. Cu Flacara Moreni si alti sateliti îti dau dreptate pentru ca stii tu mai bine cu siguranta...daca a fost furat Rapidul te cred. Ai înteles gresit observatia cu ceea ce se striga în tribuna. Nu o stiam pe aia cu Realu'...nu a fost nimic jignitor la adresa Rapidului.Pur si simplu m-a facut sa râd. Este ceva rau în asta? Celelalte de care spui tu ca se strigau pe stadion,te cred desi putin probabil sa se strige în tribuna asa ceva pe vremea aia...poate în afara stadionului. Nu are rost sa-mi explici despre ce a fost pâna în '89 pentru ca am trait acele vremuri.Au fost jucatori de valoare cei pe care- i numesti tu,dar de la Corvinul au fost în luati cu japca Rednic,Andone,Klein,Mateut....jumatate din echipa nationala. Asta pâna în '86 la meciul cu Rapid. Deci Corvinul a fost distrusa de Dinamo,iar dupa revolutie de Rapid.Cred ca Rapid are vreo doua milioane de euro sa plateasca la Corvinu'.

nealiniatul (7 comentarii)  •  30 iulie 2016, 22:49

Pentru Lefter Popescu Din pacate nu sunt asa de tinar. Deci cunosc bine acea perioada. Am avut privilegiul sa cunosc mai multe 'Legende' ale Rapidului. Nu era ca nu aveau voie sa promoveze. Sigur ca au promovat si Victoria, si Flacara Moreni si Tirgoviste.. dar si Electroputere Craiova,si Olimpia Satu Mare.. si altele. La Rapid, baietii de cartier, mai mult sau mai putin ***, (fara a fi rasist ca nu sunt) , au creat cam tot timpul un grup al lor si nu au primit bine pe altii din afara.. Iar in jurul stadionului Giulesti nu au fost mereu 15-16 fotbalisti buni sa promoveze. Aroganta si smechereala golaneasca au tinu Rapidul jos. Nu numai comunistii, militienii si securitatea. Fundasi centrali.. pai mai era un Stefanescu, Sames, Iorgulescu, Tilihoi, Zare, Citiva de la Pitesti muult mai buni ca Flocea si Grigiras.. Iar pe Lita ar trebui sa-l intrebati daca a fost furat sau a vrut sa mearga unde era mai bine. La fel si altii.Manea, Dumnezeu sa-l odihneasca, a ramas sau nu a facut fata la Steaua.. Exemplul perfect de individ fara caracter, dar mare idol al tribunelor din Giulesti.Lucrurile s-au schimbat cind a venit un fost secretar UTC , Copos si antrenori ca Lucescu, Rednic si alti citiva care au stiut sa creeze un grup unit. Performanta se face cu seriozitate, munca si nu cu golaneala da cartier si aroganta de oameni nu prea inteligenti.Sa nu le zicem prosti ca unii nu mai traiesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manix (20 comentarii)  •  30 iulie 2016, 22:49

@Lefter Popescu, ma tratezi pe mine ca nu sunt de buna credinta sau ca sunt mai stiu eu cum sau ce....dar dragul meu,Rapid a fost în Divizia A între '83 si '90....Usor de verificat. Ai internet. Acel 9-0 a fost pe 14 August '85 . Esti patimas si suferi pentru Rapid,te înteleg, dar mai bine sa vezi realitatea. Chiar am fost surprins ca Rapid ar fi fost în Divizia B între acei ani....oricum,succes Rapid si sper ca or sa se miste lucrurile si pentru Corvinu'.Sanatate si numai bine.

Manix (20 comentarii)  •  30 iulie 2016, 23:04

@Lefter Popescu. Am citit mai pe "îndelete" mesajele tale si chiar esti patimas,dar nu stii si nu controlezi subiectul...îmi pare rau. Vezi si ce scrie "nealiniatul" Eu nu scriu cu ura si batjocura împotriva Rapidului.

un roman (2 comentarii)  •  30 iulie 2016, 23:04

Draga Maria, ti-am ramane recunoscatori daca ne-ai lumina si pe noi in legatura cu articolul 18, litera b din ROAF.

DanTheMan (6 comentarii)  •  30 iulie 2016, 23:19

@Andrei... Scornicestiul 'avea un lot mai bun' ...?! Mai baiatule, tu chiar nu stii a cui echipa era aceea? Istorie mon cher, Istorie traita...! Pacat ca negi realitatea si improsti cu noroi din bezna. Tu chiar te consideri suporter si chiar iubesti fotbalul? Cam greu de crezut... ar trebui sa inveti ceva din gestul iubitorilor de fotbal, suporteri dinamovisti care au lasat rivalitatea deoparte, sustinandu-i pe rapidisti la greu,nu injurandu-i. Dar nu e cazul la tine, e mai usor sa distrugi decat sa construiesti, sa negi istoria decat sa o accepti, sa improsti decat sa apreciezi. Sa te auzim (cu bine) dupa dreptatea castigata a armatei in fata profitorului machidon.

DanTheMan (6 comentarii)  •  30 iulie 2016, 23:38

@ Manix, poate ca nu scrii in batjocura, dar tare te mai mananca pe tine de grija Rapidului! Da, suntem patimasi,iubim Rapidul si suntem destui! Crede-ma!! De dragul polemicii marunte pierzi din vedere esentialul. Anume ca maine poti fi tu in locul nostru suferind pentru echipa de suflet, pentru fotbalul romanesc in general... Dar, poate ca tu esti convins ca se va mai castiga o CCE datorita antrenamentelor sezoniere prelungite cu Voluntariul si Chiajna, Pojorata sau Clinceniul (aeriene?!)...sau ca nationala va reusi in cele din urma sa bata Armenia oriunde si la orice ora! Oricum mai bine decat cu Farul, Petrolul, Steagul Rosu Brasiv, UTA, Poli TM sau Rapid. Eu ma cam indoiesc. Noapte buna. La propriu!

Manix (20 comentarii)  •  30 iulie 2016, 23:58

@DanTheMan,Sa fi sigur ca nu scriu în batjocura,si cred ca nu ai citit toate mesajele mele. Eu sufar de vreo 20 de ani deoarece Corvinu' a fost desfiintata cum au fost desfiintate alte echipe de traditie din România. Este foarte bine ca apar echipe noi,dar dispar dupa doi sau trei ani....cu tot cu jucatori...adica jucatori care ar fi avut un alt viitor si alta cariera la o echipa serioasa. Nu are rost sa discutam aici pentru ca subiectul este vast,si fiecare dintre noi tragem "focul" la echipa noastra.Vezi mesajele mele si cele ale lui "Lefter Popescu" Scuze,dar omul nu cunoaste subiectul.Poti sa te superi pe mine sau nu....Sanatate si o seara placuta. Sau mai degraba Noapte buna.

Manix (20 comentarii)  •  31 iulie 2016, 0:02

@DanTheMan,spui ca ma manânca grija despre Rapid. Subiectul acestui articol este situatia Rapidului. Despre ce ai vrea sa scriu? Chiar este bine ca discuam doar despre asta nu cum se întâmpla des pe forumuri unde se începe de la araturile de toamna si se ajunge la cometa Haley...

laur (238 comentarii)  •  31 iulie 2016, 3:47

Prea simplist, prea ușor, prea derizoriu. Un comentariu sărac, scris la oha. Prea săltăreață la capul mortului.

Cainelerosu2002 (9 comentarii)  •  31 iulie 2016, 7:26

1.Trebuie sa recunoastem ca noi,toti,ne folosim de diverse accesorii pentru a avansa social.O echipa de fotbal,un ziar bine cotat de sport,o primarie,un ONG...fiecare dupa cate insurubari e in stare ,ori cat de puternice ii sunt coatele pentru a ajunge acolo,in fata tuturor.Ai bagat un leu,ai scos zece...nu asta-i capitalismul salbatic? 2.Fabula: un nene isi deschide un magazin;peste putin timp,apar niste tipi cumsecade si bine intentionati dealtfel,care cunosc rau-famatul cartier al respectivului magazin si cer o taxa de protectie(as zice pentru binele acelui nene).a) se plateste taxa,care e modica la inceput,dar devine substantiala dupa o vreme.b) nu se plateste si ce sa vezi,tipii aia cumsecade aveau dreptate:geamuri sparte,incendii,patron batut,oase rupte...belele. Acu...un nene isi deschide magazin;cu banii lui,cu manutele lui,ajutat doar de familie.Da drumul la afacere si incet,incet,intra pe profit.In tot acest timp,un tip bine imbracat,stilat,manierat,etc. ..a urmarit intreaga istorie a acelui nene de undeva din coltul strazii.Acum intra in magazin si pe un ton civilizat cere EVIDENT CUVENITA TAXA,altfeeeel....Si la fel,taxa creste,se inmulteste cu patratul ori chiar cubul incintei. Sa presupunem ca primii indivizi sunt interlopi,iar cel din urma e...STATUL. 3.Intrebare:ce diferenta e,de la un punct,intre niste interlopi si STAT? Ai prins ideea?acum, incearca in mai multe domenii.

Cainelerosu2002 (9 comentarii)  •  31 iulie 2016, 7:27

Crezi ca in sport e ceva diferit?

rex (18 comentarii)  •  31 iulie 2016, 8:25

Trebuie sa mai cresti, dar nu langa securisti ca Tolontan, ca sa ai dreptul sa scrii despre LEGENDE!

tango (3 comentarii)  •  31 iulie 2016, 8:43

@Dantheman, ti-am vazut comentariile plina de venin in articolele despre SH asa ca a comenta mai deprte cu dta este o pierdere de timp. as dori sa te intreb totusi ceva: este o mare diferenta intre Rapidisti(am multi prieteni rapidisti cu coloana verticala,civilizati, respectuosi si cu simtul realitatii si in fata carora imi scot palaria cu mare respect) si ***(indivizi pusi mereu pe cearta, nerespectuosi, injurand si insultand mereu rivalele, galagioasi ca *** in piata; o rusine pentru un club ca Rapidul!) Dta in ce categorie te incadrezi? Respecti adversarii/rivalii Rapidului sau nu ratezi nicio ocazie de a improsca cu noroi?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tango (3 comentarii)  •  31 iulie 2016, 8:56

@Lefter Popescu; am intrebat mai sus pe Maria care sunt argumentele in favoarea "Rapidul a fost persecutat de Putere" dar nu am primit niciun raspuns; la fel si alti comentatori de mai sus si-au exprimat dezacordul cu acest lucru; Dvs puteti sa aduceti fapte concrete in sprijinul acestei afirmatii fara povesti de adormit copiii? Si Farul meu retrogradat inainte de '89 si daca as spune ca a fost persecutat, pt ca este la moda nu?, ar rade toti de mine. Si in plus uite unde a ajuns astazi Farul care a incaput pe mana unora despre care hai sa nu mai vorbim. Repet intebarea unora de mai sus: au declarat candva Lita, Rica, Manea(odihneasca-se in pace!) ca au fost luati cu forta de la Rapid. Dle Popescu inteleg ca aveti o varsta si de acceea cred aveti/avem cu totii o mare DATORIE morala sa spunem adevarul chiar daca este foarte dureros si nu ceva cosmetizat; nu avem dreptul sa spalam creierii noilor generatii pozand in victime. Va multumec pentru timpul acordat.

Carol K (309 comentarii)  •  31 iulie 2016, 9:33

Prefer un George Copos care printre alte afaceri a fost si patronul Rapidului,i-a abonat la trofee si la participari in cupele europene,chiar pana in sferturi decat imaginea unor asazise legende care-si tot baga degetul in gura sau care nu-i mai poti opri din scuipat ori injurat la modul cel mai grobian posibil.Cat a fost Copos Rapidului i-a mers bine,mai bine de atat nici cei mai batrani suporteri ai sai nu visau ei fiind abonati la divizia B si la festinurile ce urmau la Feroviarul sau Grand.Intr-o buna zi Copos n-a mai putut sa plateasca dupa care pe el a cazut potopul de scuipaturi,jigniri,trivialitati de la "cea mai frumoasa galerie" si aici s-a rupt filmul."Cea mai mai iubita echipa" a ramas a nimanui a ramas la mana escrocilor (mari rapidisti desigur) si am ajuns la zi cu relatarea.Game over ! Copos e de vina ? Intreb fara sa acuz.

EO (11 comentarii)  •  31 iulie 2016, 9:34

rapid este si a fost grobianul hatru al poporului roman. persecutati fara sa fie persecutati. iubiti fara sa fie iubiti. cea mai frumoasa galerie aruncand cele mai multe obiecte, borduri, pietroaie, telefoane, pe ma-sa in terenul de joc al unui stadion unde/pe care era iubit deopotriva stavridul. un loc de intalnire al catorva "artisti" lipsiti totalmente de vreo farama de universalitate, "artisti" care au metaforizat vandalismul si proasta crestere, transformandu-l in Farmec al Vietii... sunt uimit in fata noii perplexitati rapidiste, baietii nu inteleg ca, in context european, "fenomene" romanesti ca rapid nu mai pot exista. nu deplang deloc disparitia progeniturilor comuniste steaua, dinamo, rapid si tot restul fotbalului romanesc, ci doar disparitia fotbalului si faptul ca in locul lui nu e pus nimic. dar, cum zicea CTP acum multi ani, romania tre' arsa, arata si construita alta. sunt sigur ca o sa vina ceva idei de noua constructie viitorului popor de aici, euromanii, prizonieri si ei ai unei civilizatii vestice preocupata sa-si reabiliteze psihopatii.

ZONA MAGHERU (57 comentarii)  •  31 iulie 2016, 9:47

Daca ar fi vorba numai de rapid nu ar fi capat de lume dar e vorba de toata Romania .

theo (13 comentarii)  •  31 iulie 2016, 10:16

Marioara, draga. Asta e viata. Te nasti traiesti si mori. Unii mai si divorteaza, intre. Ca te duci de moarte buna ca iti face felul, cel de langa tine, tot se cheama ca te-ai dus. Viata e cainoasa , pestele cel mare il mananca pe cel mic' sau cum spunea Nichita Stanescu " pamant de sange, pamant de carne, ' pamantule de pamant". Dspre morti numa' de bine. Aku ce ai, tu, Iubire, cu asa zisele clone? Clonele se nasc din cadavre. Si, odata nascute au batranetea cadavrului. Viata e dinamica. Echipe ca ACS Poli, U Craiova, vreau sa apara peste tot. Chiar si la Otelul Galati - frumoasa echipa, dar a murit de tanara. Sa musteasca Romanica de echipe de apartament, sa fie stadioane cu sutele, sa merga copii, adolescentii, tinerii, mosii, sa alerge sa bata mingea, sa se bucure sa bea bere sa se injure, sa faca politica. Stam si bocim , ca bocitorele ca s-a dus Rapidul, Otelul, Poli, Ceahlaul, Craiova, Hunedoara. O lumanare la morti, una la vii si da-i frate bice...

MZM (101 comentarii)  •  31 iulie 2016, 20:23

Sa fim seriosi cu persecutia Rapidului de catre regim si sa nu uitam ca aceasta echipa "colabora" pe fata cu Dinamo pentru obtinerea "ghetelor de aur" furate de catre echipa fostei scuritati. Sa ne amintim ce se striga pe Giulesti la un joc Rapid-Dinamo: "Camataru, hai pe noi sa ne dai si golul doi. Dar iata si opinia, mai autorizata, a scriitorului Fanus Neagu, adept al regimului comunist, caruia acesta ii trecea cu vederea anumite "licente": "Vin acum si va anunt ca, fara pic de indoiala (de jena nu mai poate fi vorba), Mateut va intra in posesia ghetei de aur a Europei. Conduce in clasament cu 35 de goluri (ehei, si de-abia azi se joaca meciul Dinamo-Rapid)... " (Luceafarul/iunie 1989).

Susțin Rapid (1 comentarii)  •  7 august 2016, 19:24

Către Clubul Aristocratic Rapid Domnului Președinte, Doctor Mihai Pîrvu Stimate Domn, - Reprezentăm un mic grup de rapidiști, care crește încet dar sigur și care a respirat în spiritul Rapidului. - Suntem oameni în marea lor majoritate maturi, cu diverse stadii de pregătire. - Suntem oameni care locuim în țară dar și în străinătate. - Suntem genul de suporteri, să spunem anonimi, care nu veneam la meciuri pentru a aduce injurii cuiva. - Nu facem parte din niciunul dintre grupurile cunoscute de suporteri, unele cu interese divergente, chiar dacă în mod individual unii dintre noi poate am participat în trecut la diverse acțiuni de susținere. Cu toate acestea, porțile noastre le sunt deschise și unora dintre suporterii afiliați. - Modul nostru principal de a susține Rapidul a fost de a cumpăra abonamente sau bilete la meciurile echipei. Acum credem că este nevoie de un pic mai mult! Datorită a tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, am simțit nevoia să ne asociem formal și să ridicăm glasul! Scopul nostru principal ar fi fost cel de a găsi cea mai bună formă în care să ajutăm Rapidul. Iar acesta, considerăm noi, ar fi din postura unei asoceieri de tip ”soccios”, fără scop patrimonial, cu organizare precum cele de pe lângă marile echipe din Europa si cu transparență în activitate. Unii dintre noi ne gândim la acesta cu mult dinaintea declarării falimentului. Estimăm că, în condițiile în care se vor lămuri mai multe lucruri legate de echipă, vom putea strânge într-o astfel de asociere, la început câteva sute de rapidiști, iar cu timpul mii de suporteri. Ceea ce ar duce la o contribuție transparentă și permanentă pentru echipă, după posibilitățile fiecăruia, clasificată astfel: - în proporția cea mai mare (mii), suporteri care ar direcționa anual cei 2% din impozitul pe venit, pe care-i pot direcționa prin prevederile legale existente; - un număr care să ajungă pe parcurs până la aprox. 5.000 de suporteri care ar contribui suplimentar cu o sumă lunară; - un număr mai mic (sute) de suporteri dar cu posibilități mai mari, pe care sperăm să-i convingem să contribuie pe baza unui program VIP asociat acestui proiect. Nedorindu-ne faimă și neavând alte interese, nu v-am contactat până acum, deși apreciem existența dumneavoastră și faptul că promovați valorile Rapidului. Așteptam cu interes să aflăm ce formă va lua existența Rapidului, pentru a ne canaliza eforturile în a coagula un nou curent în rândul suporterilor, pentru a ajuta în aces mod la conservarea spiritului, dar și la renaștera echipei și la revenirea ei acolo unde considerăm că-i este locul. Tocmai de aceea suntem extrem de îngrijorați de ceea ce se întâmplă! Existența a doua echipe ne poate periclita în mod esențial scopul precizat anterior. Este lucrul de care ne temeam și, pe care întrucâtva îl anticipam. Dar speram să existe eforturi care să conveargă în final la, haideți să spunem o fuziune de idei, la existența unui singur Rapid, care să recupereze măcar treptat palmaresul în întregul lui. Istoria oricum Rapid o are! Considerăm că, deși elegantă, prezența dvs. a fost poate prea discretă. Ca și a noastră! Acest fapt s-a datorat, credem noi și unor lipsuri în comunicare. Ne referim și la modul cum massmedia a înțeles să facă publice sau nu cele spuse sau întâmplate, dar la multe altele. Comunicarea activității dvs. doar printr-un site și în presă, poate nu mai este suficientă. Dorim să ne alăturăm dvs. prin ceea ce putem. Dorim de asemenea să fim mai bine, poate și mai direct informați. Dorim să ne sfătuim cu dvs. Ar fi de dorit să putem fi informați nemijlocit atât în privița activității dvs. cât și de către Clubul Sportiv Rapid. Iar dacă vom putea să punem umărul într-un scop comun, cu atât mai bine! Vom fi foarte interesați despre forma pe care o îmbracă proiectul dvs. pentru Rapid și de aspectele legale relativ la modul în care am putea noi contribui. De asemenea, ne interesează foarte mult, atât ca început dar și ca perspectivă, cum aveți în vedere să rezolvați problema pe care o au suporterii cu ce am precizat mai sus. Deși dorim să râmânem suporteri anonimi, ne propunem să fim mai activi. De aceea, solicităm o primă întâlnire între 2-3 reprezentanți de-ai noștri și domniile voastre. Vă mulțumim anticipat!

Comentează