Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Un scut contra lui Valerii Ţeparu

Din drama Rapidului ar trebui să iasă şi ceva bun: o lege mai dură a insolvenţei şi regulamente care să descurajeze specula pe ruinele fotbalului

Permalink to Un scut contra lui Valerii Ţeparu
joi, 28 iulie 2016, 9:35

Dacă actualul majoritar din Grant ar avea un dram de compasiune pentru fanii echipei, un dram de respect pentru culori, ar scurta cacealmaua comitetelor şi comisiilor. Valerii Moraru nu s-a agăţat cu tupeu de ultima şansă de dragul suporterilor sau al clubului. N-a vrut decât să prindă ultimul tren spre banii din drepturile TV. Pe care să-i investească unde crede de cuviinţă, nu neapărat la echipă. După cum au descoperit colegii mei de la Gazeta, afaceristul moldovean s-a folosit de Rapid pentru a-şi stinge datorii vechi faţă de bănci.

A păstrat tradiţia ţepelor

„Dacă echipa nu e primită în Liga 1, Moraru va fi luat drept groparul acestui club”, a comentat Pancu, la DolceSport. Gropar e mult spus. Presupune muncă, metodă, experienţă. Moraru va fi luat drept ceea ce este, adică un ţepar, ultimul dintr-un şir care începe cu George Copos şi continuă pe la Cristescu şi Zamfir, magnaţii de picnic.

Să nu-l uităm pe Angelo Massone, „groparul” Ceahlăului, cu care Moraru a avut o dispută straşnică pe acţiunile Rapidului, în stil Wall Street Pucioasa. Soarta echipei din Giuleşti părea pecetluită încă de atunci, din vara lui 2014. După milionarul de carton au urmat speculanţii de hârtii. Această bătaie de joc, cu investitori de telenovelă, n-ar fi fost posibilă dacă regulile din fotbalul nostru ar fi fost altele şi dacă Legea insolvenţei ar fi fost alta.

Şi insolvabil, şi insolubil

Mânuitori de suveici otrăvite, de tipul lui Copos, apar indiferent de Codul Penal. Bişniţari care „fac tot ceea ce e omeneşte posibil” pentru a ciuguli resturile după scufundarea planetei există peste tot, nu doar în România. Dar în Liga 1 au găsit un mediu prielnic. Comisiile FRF îşi bat capul acum cu un monstru insolubil care s-a strecurat printre găurile regulamentului.

În fotbalul profesionist românesc e liber la insolvenţă. Iar juriştii Federaţiei şi ai Ligii n-au luat în calcul varianta în care cluburile nu ies din insolvenţă. Pur şi simplu, nu le-a trecut prin cap că, într-un campionat ca al nostru, în care se vorbeşte despre sclavie modernă, nu se va vorbi, la un moment dat, şi despre faliment.

Regulile din Liga 1 trebuie schimbate urgent. Dacă nu din consideraţie pentru publicul de fotbal, atunci de frica unor procese cu deţinătorii drepturilor TV. Trebuie schimbată, de asemenea, şi Legea insolvenţei. De la începutul anului, e în proiect. În forma actuală, legea asta invită la inginerii şi produce prejudicii, în primul rând, statului.

La bişniţe noi, legi noi

Clubul din Grant a fost vândut, de la Copos la Zamfir şi Cristescu, deşi era sub administrare judiciară. Apoi, în mai, acţiunile Rapidului au fost scoase la vânzare, pentru a rezolva afacerile personale ale lui Moraru. Dacă nu era declarat falimentul, clubul putea fi vândut cu totul. Alţi acţionari, altă distracţie. Pe undeva, pe lista cu nume din masa credală, rătăceşte şi Fiscul. Pândeşte stoic să primească şi el o coajă de bancnotă. Crema o iau băncile care l-au împrumutat pe patronul falit.

Noua lege a insolvenţei le-ar strica un pic socotelile şefilor de club care scot audituri din mânecă. Dacă nici autorităţile statului, nici FRF şi LPF nu descurajează loteria măsluită pentru datornici, vom ajunge cu toţii să ne pricepem la politică, agricultură şi insolvenţă, în loc de fotbal.

Schimbările astea ar reprezenta stropul de bine ascuns în marea de rău unde a naufragiat Rapidul. A scăpat din tentaculele delapidării şi de aricii care învârt în cazanul cu smoală şi a dat peste chibiţii din purgatoriul contabil. Încotro? Vom vedea. În orice caz, să-ţi aperi emblema în Liga 1 cu jucători aduşi de pe stradă nu e raiul pe pământ. „Încet, încet, Rapidului i-a fost ucis spiritul”, comenta Pancu. N-a fost ucis, a fost exploatat până a devenit corp.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

nefertem (3 comentarii)  •  28 iulie 2016, 9:52

Hai sa ne uitam un pic in spate, atunci cand Rapid, Gloria Bistrita au fost retrogradate pentru datorii - atunci trebuiau facute niste chestii clare. Retrogradasesi deja echipe, lucrurile erau deja stabilite, nu se mai supara nimeni atunci. Cum insa cazurile Dinamo sau CFR Cluj au fost judecate cu alta masura, totul a ramas in ceata si oficialii fotbalului si-au legat singuri acest pietroi de gat. Da, ceea ce face Moraru e josnic, dar in primul rand nu trebuia sa aiba portita asta.

sorind (1 comentarii)  •  28 iulie 2016, 10:10

FELICITARI PENTRU ACEST ARTICOL! A fost atat de concis incat nu se mai poate adauga mare lucru! Probalil ca or sa apara niste comentarii rautacioase ale "simpatizantilor" FCSB-ului, dar sa nu uite ca decate ori pierde becali ameninta cu falimentul

gilos (25 comentarii)  •  28 iulie 2016, 10:43

Adevarat tot ce spui, jenant pt autoritati si pt sefii de la LPF si FRF. Orice echipa aflata in insolventa ar trebui retrograda direct in Liga a IV. Nu prezinti buget pt anul in curs nu primesti licenta. Nu sunt suficiente echipe ca sa formeze o liga profesionista ? O desfiintam, daca nu suntem in stare si incepem cu echipe de amatori. Asta inseamna curatenie si insanatosire a fotbalului romanesc. Sa auzim de bine !

critasiros (31 comentarii)  •  28 iulie 2016, 11:25

E bună asta cu ”Țeparu”. Asta este însă și moștenirea Sandu-Dragomir. Mulți ani a fost o toleranță totală față de patroni, în detrimentul jucătorilor și a cluburilor în sine. Acum a venit nota de plată. Majoritatea ”investitorilor” au ajuns la pușcărie. Regulamentele din fotbalul românesc sunt prost făcute și aplicate. Fotbalul românesc nu a atins punctul cel mai de jos. Mai e loc de coborât. Infernul are și el mai multe trepte.

theo (13 comentarii)  •  28 iulie 2016, 11:31

Da e ca la Nebuni. Oriunde, la orice ghiseu, banca sau facultate, ca sa te admita trebuie sa arati factura achitata. Ce o fi asa complicat? Da, nene chitanta sa ateste ca ai platit sigata. Nu o ai? Ura si la gara. Ce atatea fite cu libidinosii astia de se plimba in limuzine de lux si ei sunt rupti in fund....

omidiu (3 comentarii)  •  28 iulie 2016, 11:50

Va multumesc domnule Moraru pentru tot ce ati facut pt rapid! Sper sa duceti la final ce ati inceput la rapid si voi ramane fanul dvs. pt totdeauna. Promit sa cumpar doar apa si bere Azuga de acum inainte

ghita (25 comentarii)  •  28 iulie 2016, 12:32

,,Mareata'' specialista ***************************************nu este in stare sa tina nici macar o grupa de pitici in fotbal dar isi da cu parerea de parca ar fi mare specialista,ea crede ca in ultimii 2-3 ani Rapidul a trait cu aer iar Moraru s-a imbogatit jefuind praful dupa toba lui Mincea,uitand ca dezastrul a pornit de la Copos Dinu vama si Lucescu jr.care au adus si platit sume exorbitante pe niste ciurucuri care nu au facut nici o branza in campionat si in Europa ,Moraru atat a putut si este nedrept sa-l blamam,scutul ar trebui facut contra ,,teparilor'' din presa

bubucul (75 comentarii)  •  28 iulie 2016, 13:02

Foarte bine spus!

Ramon (125 comentarii)  •  28 iulie 2016, 13:08

până la urmă în țara asta faci ce-ți permite legea și alții. Dacă Moraru nu a plătit dăriel către alții, înseamnă că aceștia i-au permis. Principalul păgubit este, ca de obicei, ANAFul, adică cel care închidea buticuri pentru 50 lei plus în gestiune. Pentru țepari de milioane există locuri în parlament. Și nu numai păgubiții s-au complăcut ci și LPF și așteptăm reacția FRF, care o scaldă. Știți foarte bine cum s-a trezit LPF cu o scrisoare cu care au vărsat cazul la comisia de disciplină. Nu contează pentru noi ca cel care a trimis un document fals să intre în închisoare ci să ne mai aburiți, presa și FRF, cu starea Rapidului. E drept că ori Rapid ori Poli, cam tot l afel de credibil sunt, dar miza e, cum ziceți, prăduirea banilor de la ligă, deci aici firmele televiziunile care plătesc drepturi ar trebui să oprească plata acestora până FRF va hotărî a 14-a echipă. Dacă nu, să plătească pentru și mai puține meciuri. Noi suntem scârbiți și de circul zilnic, fie în fotbal, fie în politică, dar dvs pierdeți zilnic interesul cititorilor pentru ziarul care a supraviețuit. Păcat, e un ziar interesant, dar dacă citim zilnic mizerii ni s eface lehamite, deci alegeți, sau vorba lui Burleanu, peste 5 ani nu mai aveți la ce scrie.

dani (88 comentarii)  •  28 iulie 2016, 13:43

Unde-i lege, nu-i tocmeala. Poli Timisoara-locul 2 in liga lui Corleone-a fost matrashita-pt datorii-in liga a 5-a. Scurt si cuprinzator. Unde-i lege, nu-i tocmeala. Apoi acel sinistru si penal personaj-Dl Viorel ***-a facut alt regulament pt Dinamu-cu datorii de 2 ori mai mari decit Poli Timisoara-si echipa militzieneasca-cu 16 milioane de euro platiti de tribunalul bucuresti, joaca in Liga Ororilor, de parca nimic nu s-a intimplat. O intrebare:de ce tribunalul bucuresti, nu sterge datoriile tuturor echipelor din Liga Ororilor? De ce rapidului nu ii anuleaza datoriile, tribunalul bucuresti? De ce pt unii muma iar pt altii ciuma? De ce rapidul va fi trimisa in liga a 5-a si dinamu, nu?Numai asa progreseaza fotbalul *** romanesc?Pt un fotbal curat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mastrapol (3 comentarii)  •  28 iulie 2016, 13:43

Copos este unul dintre cei mai eleganti oameni de afaceri din Romania. Daca este dificil de inteles pentru cei ce nu se pricep, dar incearca sa emita judecati de valoare, este alta problema. Ce este asa de greu de inteles ca s-a trezit ca trebuie sa plateasca el cheltuielile nesabuite facute in perioada Taher ? A vrut numai binele Rapidului, a dus Rapidul la un nivel care a inspaimantat steaua si dinamo si este victima propagandei stelisto-dinamovista.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  28 iulie 2016, 14:19

„perioada Taher” la Rapid inseamna sase luni, in 2008, in care Copos a incercat sa vanda o parte din actiunile clubului in rate

barbu brailoiu (104 comentarii)  •  28 iulie 2016, 15:29

dacă-l lasă să „evolueze” în Liga I, Rapidul ăsta al cârnîțarilor de tot felul ar trebui să-și aduage și numele STINDARD - al hoției, șmecheriei, nesimțirii. eu, să fi fost suporter adevărat (și nu golan pomanagiu) aș fi militat pentru faliment și pornirea de la zero. așa... mai pică câte ceva... iar ei sunt, de pe acum, picați. de ce stau jucătorii?

petre (9 comentarii)  •  28 iulie 2016, 15:51

Da! Dezastrul l-au inceput Copos, Dinu si Lucescu jr., asa cum scrie, mai sus, Ghita.

anonim (1 comentarii)  •  28 iulie 2016, 16:51

parerea mea e ca tot campionatul e o bataie de joc sa fim seriosi in aceste 2 luni de zile sa nu iei o decizie e o rusine pentru fotbalul romanesc,iar Rapid a dat numai de neneorociti care au bagat bani in buzunare si au fugit la greu sa vinzi tu apa la echipa ta si la steaua si dinamo sa le dai gratis.....cum te numesti patron.....actionar.....o rusine imensa pacat de oamenii care cu adevarat au aratat ca sunt Rapidisti si au fost alaturi de echipa

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  28 iulie 2016, 17:09

Regulile din liga 1 trebuie schimbate urgent ...faptul ca nu au fost schimbate pana acum dovedeste incompetenta lui Borleanu si Gino Iorgulescu ...

otulbu (15 comentarii)  •  28 iulie 2016, 17:18

Din nefericire vocea anonimului zice adevarul. Liga lui post-mitica e toata o bataie de joc. Cu greu mare gasesti personaje demne de un minim respect, cu greu mare gasesti macar o regula decenta si clara aplicata in detrimentul arbitrarului. Parca-i in Miorita : cel moldovan cu cel ardelean si cu cel muntean la apus de soare au reusit sa-l omoare. Si nici nu se sinchisesc de baltagul Vitoriei Lipan !

mastrapol (3 comentarii)  •  28 iulie 2016, 17:24

Sa va fie foarte clar ca nu Copos a distrus Rapidul ci mafia din fotbal reprezentata de frf si lpf care au *** ani de-a randul banii lui Copos si ai Rapidului. Va mai amintiti de bataie de joc de la Pitesti cu Hizo antrenor la Rapid si fratila arbitru . Va mai amintiti de bataia de joc de la bacau cu savaniu arbitru, cand Rapidului i s-a furat un campionat. Va mai amititi de bataia de joc de la brasov cu corpodean arbitru cana Rapidul a fost practic fortat sa iasa de pe teren. Va mai amintiti de bricheta de pe Giulesti cand Rapidului i s-a furat alt campionat. Poate ati uitat ca in 1998 in celebrul meci de la craiova Rapidul a avut un gol perfect valabil nevazut numai de arbitrul grigorescu. Cu acel gol Rapidul ar mai fi luat un campionat. Sa va mai amintesc ca Rapidul desi s-a clasat pe locul 8 este singura echipa care a fost retrogradata din cauza insolventei. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu alte echipe aflate in aceeasi situatie. In felul acesta Rapidul a pierdut niste bani din drepturile TV cu care ar fi iesit din insolventa. Toate acestea au afectat banii lui Copos si ai Rapidului. Acesta este adevarul. Nu mai incercati sa invrajbiti lumea impotriva lui Copos. Rapidul este greierul care a cantat iluzia ca fotbalul poate sa fie mai curat. Ramaneti voi cu mizeriile actuale. intradevar Rapidul nu are ce sa caute in aceasta micirla.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mastrapol (3 comentarii)  •  28 iulie 2016, 17:30

este vorba de *** banii nu altceva

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florian (3 comentarii)  •  28 iulie 2016, 17:55

Singurul lucru bun pe care il vad, ca rapidist de o viata, este faptul ca s-a terminat. Om vedea ce o sa fie, nici nu stiu daca o sa se refaca cumva, daca o sa ramana amintire...de fapt nici nu are importanta, doar trufasii si inconstientii isi imagineaza, din cand in cand, ca ei o sa mosteneasca lumea. Totul este trecator! Tatal meu avea o vorba veche de la noi : Boala lunga - moarte sigura! Asta s-a intamplat! Nu sunt nici optimist, nici pesimist, dar decat sa vad aceasta telenovela repetata la infinit mai bine tin la batranete cu Barcelona sau Ajax daca cu Rapidul meu nu mai pot! Din pacate, doamna Andries, cred ca in curand tot acest circ numit campionat de fotbal al Romaniei se va prabusi si nu fiindca Rapidul, Timisoara (Poli), Argesul sau U Craiova sau altele asemenea nu mai sunt, ci pentru ca termitele umane care sunt implicatre in fotbal, acum , il vor termina! Vedeti ce se intampla: sunt cumparati jucatori, rulati si umflati si apoi vanduti, macar cu un mic castig pentru gertoiul de patron! Si suporterii!? Ce-i cu ei? mi se va spune, ce ei "baga bani"?... nu, ei "baga" spirit, nebunie, ambitie si vise... ceea ce ghertoii analfabeti, milionari nu au...Pacat! Si sa auzim de bine!

dorin (3 comentarii)  •  28 iulie 2016, 17:57

Maria, Rationamentul asta nu e valabil si pentru Mititelu - http://blogsport.gsp.ro/andries/2016/06/13/plata-pentru-craiova/ ? Sau judecam cu doua unitati de masura diferite ? Vei spune ca nu, ca falimentul lui Mititelu e determinat de LPF si FRF, asa cum scrii tu. Oare ?

nefertem (3 comentarii)  •  28 iulie 2016, 18:07

Oricum, nu mai putem vorbi de o "decizie". Lucrurile sunt clare, echipa nu poate juca in Liga 1, din mai multe motive, practic acum se cauta doar raspunsul la intrebarea "cum sa facem sa nu-i lasam sa joace, fara sa patim nimic". Cel mai bine ar fi sa se termine cu totul povestea si sa porneasca o echipa noua, indiferent din ce liga va fi (lucru care era de preferat sa se fi intamplat de mult, in mod ideal odata cu insolventa).

ZONA MAGHERU (57 comentarii)  •  28 iulie 2016, 20:20

Parerea mea e ca cei mai mari vinovati de situatia Rapidului sunt liderii galeriei in frunte cu corsicanu care nu isi mai incapea in piele" cind au renuntatla Copos. Copos e un om puternic din punct de vedere financiar ne place sau nu . E bine merci in viloiul lui de unde controleaza afacerile din turism si nu numai. Sunt convins ca in urmatorii 10 ani va deveni mai bogat decit Tiriac . A investit cu cap .

marian (3 comentarii)  •  28 iulie 2016, 22:45

Nu peste mult timp va veni randul Stelei.

Bagheera (8 comentarii)  •  28 iulie 2016, 22:52

ACUM AR FI MOMENTUL ca GSP (Tolontan & Co.) sa ia pe indelete la analizat FIECARE club care a trecut in ultimii 20 de ani prin Liga 1/Divizia A. Sa inceapa cu Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, Timisoara, U Cluj si sa ne arate cum Sandu si Dragomir au girat an de an mutarea palmaresului cluburilor de la o societate lasata deliberat cu datorii (la stat si la terti) catre alta societate, nou infiintata. Cazuistica generata de miscarile cluburilor enumerate mai sus este suficienta pentru elaborarea unor dosare consistente. Activitate CRIMINALA impotriva intereselor pe termen lung ale fotbalului romanesc. CUM a iesit Dinamo din insolventa, FARA sa plateasca nimic si cum da faliment Rapidul? Nu pricep... Cum poate scapa Becali de datoriile clubului preluat de la Armata, fara sa plateasca nimic? Cate societati a infiintat Mititelu? Unde este Poli a lui Zambon? Ca cea a lui Iancu a fost Dacia Pitesti, Fulgerul Bragadiru, AEK bla bla Toni Dobos etc. FARA o curatenie totala, fotbalul este terminat. El nu poate trai decat aducand suporterii marilor cluburi din nou alaturi de echipe. Reteta Chiajna, Voluntari, Otopeni, Branesti, etc. , ESTE FALSA. ANCHETA, VA ROG!

krysss (23 comentarii)  •  28 iulie 2016, 23:16

Maria ai spus aproape tot ce era de spus. Spun aproape pentru ca atunci cand vorbim despre ce trebuie facut in fotbal ne vom lovi de teama presedintelui de asi pierde ,,scaunul". Cel ce trebuie sa ia hotarari nu poate risca pentru ca e ales de cei impotriva carora se intorc hotararile. Ce roman vezi tu in functie de conducere sa riste un post caldut si bine platit pentru a fi corect. Asta e motivul pentru care avem legi neclare si interpretabile.

Hombre (19 comentarii)  •  29 iulie 2016, 9:02

Moraru asta e un om de nimic. Mai putin decat nimic. Daca nu ai bani, dai Rapidul la altcineva. Dar nu, el n-are nici un fel de scrupule. Probabil ca palaresul si sigla vor fi vandute la licitatie si probabil vor fi luate pe nimic de alte hiene, care vor intra direct in liga 2a, vor ciuguli ceva din cadavrul rapidului si apoi din nou insolventa. Asta e blestemul banilor in fotbal. Daca nu erau bani, nu erau nici animale de prada.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  29 iulie 2016, 17:59

Pentru Florin si altii de aceeasi teapa ...s o credeti voi ma ca Universitatea Craiova nu mai exista ...suntem bine merci in liga 1 si nu ne pasa de voi care nu ne recunoasteti ...va consideram dusmani ...si ne rugam mereu pentru binele vostru ca nu stiti ce spuneti ...

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  30 iulie 2016, 1:03

In perioada interbelica patru jucatori ai Rapidului erau arestati de catre gen. Marinescu – seful politiei dar si seful Venusului doar pt a se rejuca – cu forta- o finala a Cupei Romaniei . Rapidul castigand si rejucarea. Odata cu venirea comunistilor la putere, Rapidului i se iau cei mai buni jucatori dar si antrenorul si este trimis in „B” intre 1951-1952 si 1954-1955. Steaua se lauda zeci de ani cu Apolzan dar acesta era jucatorul luat Rapidului. Apoi vin anii 1980 cand din nou Rapidul e trimis in „B” SI TINUT acolo 6 ANI cu promovari a la Moreni, Scornicesti, Dinamo Victoria sau Targoviste cu Dobrin adus pe multi bani. Vine revolutia si asteptam ca echipele aduse de tancurile sovietice sa fie desfintate dar nu se tine cont de sangele varsat , ba mai mult al de Mitica Dragomir si alti „militeni” ca el pun mana pe fotbal si cardasia cooperativei din anii ’80 ia amploare . Se cumpara locurile din liga I de catre retrogradate pe cateva sute de mii de euro. Rapidul pierde un titlu la Craiova care se lasa mituita de Paunesti cand marele si cinstitul arbitru Craciunescu – presedintele de atunci al oltenilor- impartea din banii Paunestilor cate 5000 de dolari fiecarui fotbalist ca sa joace pt Steaua si implicit impotriva propriului lor interes de a juca in Cupa Cupelor unde nu a mai ajuns. Rapid mai plateste o lupta la titlu cu Gigi Valiza, cu singura bricheta aruncata vreodata pe un teren de fotbal din Romania vazuta de Mitica Dragomir & Co. Gigi Valiza isi cumpara titlurile si nu este pedepsit . Cand a fost prins la Cluj cu valiza in sac Mitica Dragomir -stelist pervers – anunta ca DNA ul a intrat pe fir si daca Gigi Valiza va fi condamnat echipa acestuia va fi retrogradata . A facut si puscarie , „scriindu-si” 5 carti – a prezentat justitiei cartile scrise de mana ? macar atat sa le fi cerut judecatorii sa prezinte la proces si tot era ceva – dar echipa lui GIGI VALIZA nu a fost retrogradata , mergandu-se ca intotdeauna pe burta. Acum 3 ani Rapidul termina pe locul 8, de pe urma caruia trebuia sa primeasca 1, 4 milioane de euro , cu care si-ar fi putut plati datoria , dar este retrogradata – pt intrarea in insolventa- de „nepriceputii” din FRF si LIGA , pentru ca nu-i asa ? …cu Rapidul se respecta regulamentele facute cu o zi inainte . Apoi , dupa un an Dinamo intra si ea in insolventa dar cu Dinamo si Steaua nu se pune si se modifica regulamentul in sens invers si aceasta este tinuta in Liga I de unde primeste 2, 6 milioane de euro cu care Negoita plateste „o suma frumusica” Anafului dupa ce aceasta ii taiase 90% din datorii iar astazi se lauda ca EL a salvat echipa si nu Mafia din FRF si LIGA. Unde ar fi fost acum Dinamo daca era trimis in Liga a II- a, fara cei 2,6 milioane de euro ? De pe urma lui Dinamo au profitat cei de la CFR si inca 4 echipe . Cand Nicu Ceausescu a „intrat” la facultate , au beneficiat toti cei din generatia lui intrand fara examen . Acum , in loc ca FRF si Liga sa-si indrepte greseala facuta acum 3 ani (pentru care , sunt sigur ca vor plati) plimaba Rapidul de la Ana la Caiafa umilind-o inca o data stiind ca pe rolul justitiei se afla un recurs pe 24 august dar si in aprilie anului viitor judecarea insolventei . De ce Gino Iorgulescu , daca tinea la desfasurarea in conditii normale a meciurilor din Liga I , nu a dat Rapidului cei 650.000 de euro inainte de 13 iunie , bani care s-ar fi dus la ANAF ? …………..Fara Rapid nu exista fotbal curat in Romania , pt ca pedepsirea lui ne arata cat de corupt este ………………………………………………………. LEFTER POPESCU …………………. Pentru necunoscatori precum Gavrila Balint, stadionul Rapid a fost contruit din banii salariatilor ceferisti din perioada interbelica 1936-1938 si nu a apartinut niciodata ministerului transporturilor decat atunci cand a fost nationalizat (jefuit) de catre comunisti si unde se afla si astazi . Propunere precum a facut si Real Madrid ….Sa fie vandut stadionul Rapidului Statului Roman si astfel vor fi platite in integralitate datoriile . Stadionul Rapid nu este al Statului ca sa nu fie confundat cu celelalte stadioane comuniste…..sa stie toata lumea acest lucru.

Comentează