Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

I-a sărit ţăndărica

După sediul Stelei, Burleanu, de data asta în rol de spectator, vrea să înghesuie în sediul Ligii şi Teatrul Giuleşti

Permalink to I-a sărit ţăndărica
luni, 25 iulie 2016, 10:20

Burleanu le reproşează celor de la LPF că n-au sesizat comisiile FRF în cazul Rapid. „Mă încearcă un sentiment hamletian, că e ceva putred la Ligă”, a spus el. Dacă pe Vasile Dâncu, bardul Administraţiei, îl traversează sentimente shakespeariene, înaintea meciurilor „naţionalei”, Burleanu trebuie şi el să-şi adapteze personajul. Doar n-o să spună că se simte chestionat în conferinţa de presă. Aşadar, el se dă Hamlet, iar regulamentul e sărmanul Yorick, bufonul de la Casa Fotbalului.

ACS Julieta
E ceva putred şi în felul în care şeful FRF şi-a schimbat părerea despre promovarea CS U Craiova, în 2014. Întâi s-a opus, apoi a propus schimbarea regulamentului, pentru ca oltenii să joace în primul eşalon. În general, pe Burleanu îl încearcă sentimente de Romeo şi Julieta când vine vorba de oraşele unde se află sau se află în plan centre de excelenţă ale FRF.

Dispariţia Rapidului din Liga 1 lasă loc liber pentru ACS Poli. Echipa e finanţată de Primăria Timişoara, instituţie cu care Federaţia are o relaţie de afaceri. Dar, pentru că Rapid n-a fost dat la o parte înainte de startul campionatului, locul giuleştenilor ar trebui să rămână neocupat, conform art. 18 din ROAF, ediţia 2016. Adică ACS rămâne în „B”. E un motiv bun să te superi pe Ligă, că a tras de timp şi „a fugit de responsabilitate”, deşi n-are autoritatea FRF.

Avocatul insolvenţilor
Când e vorba de asumat responsabilităţi, pe Burleanu îl încearcă un sentiment teatral.
În februarie 2015, Hagi a cerut FRF ca echipele din Liga 1 să fie retrogradate, dacă intră în insolvenţă. Burleanu i-a răspuns astfel: „Gândiţi-vă ce ar fi însemnat să introducem acest sistem de retrogradare, cu câte echipe ne-am desfăşura activitatea la nivelul Ligii 1”. În iulie 2016, Burleanu şi-a rescris replica: „Noi am susţinut încă de acum un an că nu au ce căuta în Liga 1 cluburile aflate în insolvenţă. Dar reprezentanţii Ligii au fost susţinătorii cluburilor aflate în insolvenţă”.

S-ar spune că LPF e Sauronul de la vârful fotbalului. Încă puţin şi Burleanu va povesti cum Gino Iorgulescu l-a deocheat cu ochiul lui, să-şi dea primă din banii UEFA. Sau l-a obligat să impună regula cu jucătorul sub 21 de ani. Comitetul Executiv are 14 membri. Iorgulescu are un vot, cei doi reprezentanţi ai Ligii 1 au două voturi. Restul e tăcere, vorba prinţului Danemarcei. Tăcere aprobatoare.

Măsuri dure „reloaded”
„Nici eu nu ştiu cine va evolua în Liga 1. Mă aşteptam să aflu de la conferinţa LPF”. Curat lovitură de teatru. Cine-ar fi crezut că Burleanu nu e omniscient? Sigur că are o părere despre cazul Rapidului, dar n-o exprimă, „nu vreau să mă antepronunţ”. S-a antepronunţat numai în legătură cu secretarul general al LPF, pe care l-a numit „Mitică Dragomir Reloaded”. A promis că va lua „măsuri dure”, dar aşteaptă, desigur, să afle de la LPF care vor fi acestea. Apoi Naşu’ Reîncărcat va trece la fapte, cu permisiune de la Iorgulescu.

Tribunalul Bucureşti a decis pe 14 iunie intrarea în faliment a Rapidului. Federalii n-au avut, până acum câteva zile, nicio reacţie. Nu ştiau. S-o fi blocat comunicarea cu Liga. Se mai întâmplă. De pildă, lui Burleanu nu i s-a spus cu ce se ocupă acolo, la FRF, în afară de propria realegere. Aşteaptă ca LPF să-i traseze sarcini polemice şi să-i poarte bătăliile.

Cât se plimbă soarta Rapidului de la un birou la altul, şeful Federaţiei urmăreşte piaţa de imobiliare, să nu-l ia somnul, la umbra culiselor. După ce a constatat că „sediul Stelei s-a mutat la sediul Ligii”, sugerează că şi sediul Rapidului s-a mutat tot acolo. O remarcă uşor invidioasă. La Casa Fotbalului s-a mutat doar sediul teatrului de păpuşi, marionete şi ventriloci politici. Ţăndărică, du-te la mânăstire!

Comentarii (14)Adaugă comentariu

barbu brailoiu (104 comentarii)  •  25 iulie 2016, 10:54

eeiiii... după ce că sunt..cum sunt, le-a mai intrat și morcovul condamnării și a despăgubirilor pentru dezafilierea Craiovei. or să mai amâne un meci, două... dar dacă justiția va da și ea amânări la porcăria suspendării falimentului?!

Dan Patru (27 comentarii)  •  25 iulie 2016, 11:22

E numai si numai vina presei ca acest sport inca se mai taraste in mocirla. Fotbalul este absolut infect de peste doua decenii, patronii sunt aproape exclusiv creditori si puscariabili, iar conducatorii forumurilor sunt fie interlopi, fie unsi politic, fie ambele. Ia nu mai relatati voi de fotbalul asta infect. Sa vedem daca putem sa supravietuim cu Champions League, Premier League si Bundesliga. PS: Drama reala e ca tu si altii ca tine isi dedica si-si construiesc viata in jurul acestei mizerii numita fotbalul romanesc.

Carol K (309 comentarii)  •  25 iulie 2016, 11:36

Instinctul lui de politruc si activist de tip nou l-a facut sa ajunga pana aici.Cine credea ca odata ajuns va reusi sa iasa din haina parvenitului si va ajuta cu ceva fotbalul romanesc ori ca se va da ca un adevarat barbat la o parte si-a cam luat o "scăriţă"

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  25 iulie 2016, 11:39

Rapid e alt caz penal. Postez iar comentariul meu la articolul trecut al doamnei Andries in sparanta ca Justitia se va sesiza. Infractiunea e cit casa poporului dar toti se fac ca n-o vad ! Mai bine moare Rapid decit un fost sef UTC uns cu toate alifiile. ---------------------------------- De la Copos trebuie pornit. Justitia trebuie sa-si repare greselile – exemplar ! Copos a vindut ilegal ! ---------------------------- Copos a adus „moda“ cu insolventa in fotbal, a profitat de faptul ca mai toti sint slab pregatiti si de cumparat, a creat un precedent periculos, o inginerie financiara tipic romaneasca: nu vrei sa platesti, declari insolventa, iti legi jucatorii de glie, le reduci salariile si uiti sa le platesti, speri - cu ajutor politic si presiununea suporterilor – sa-ti fie anulate datorii de zeci de milioane de euro. Vezi si Dinamo. Copos si-a declarat insolvent doar un buzunarel, celelalte erau pline. Intre toate societatile lui Copos exista legaturi, nu merge, Copos avea bani. O societate o spala pe alta !!! Pun pariu ca pierderile cu Rapid le-a socotit altundeva. Aici poate fi prins ! I se pot pune in circa si toate salariile – cu penalitati – personalului, jucatorilor, pe care i-a tinut ca pe scavi. Azi, tot sub „Vama“ - care si-a luat banii – sint jucatori neplatiti de 15 luni !!! Face Copos nazuri, sa plateasca impreuna cu „Vama“ si Lucescu, caci ei sint artizanii falimentului. Au spalat cu jucatori de milioane, cu salarii fanteziste, ca sa cistige campionatul si sa puna * pe 20 milione de la UEFA. Strins cu usa o sa spuna „Vama“ tot ce-a *** de cind era el mic. ------------------------------- Copos a mai facut o ilegalitate mare cit casa poporului. A reusit sa vinda datoriile. Aici poate fi infundat definitiv. Vinzarea era oricum ilegala, dar Copos a vindut cu buna stinta datoriile unor amici care nu au nimic, care nu pot plati nimic, un chelner si un pirlit de politician. Acestia spun azi ca initial erau mai multi cu ei si s-au trezit apoi singuri. Dar la Notar cine a fost ? Asta e mai e inginerie ci Frauda in toata regula !!! O frauda de gainari nu de ingineri. Cel putin Copos, administratorul – pusa de Copos !, alta frauda -, amicii si notarul trebuie sa raspunda in fata legii. Asta e singura solutie. --------------------------------- Vinzarea trebuie anulata, cei implicati trimisi in judecata pentru fals si inselatorie, Copos trebuie sa plateasca toate daunele. Bani are. Chiar a vindut o fabrica !!! Il doare … sufletul. Oare nu s-au saturat judecatorii sa tot vada scirbosanii din astea, chipurile artizanii unor imperii financiare ? Ingineriile pe care le-a facut Copos in toata viata lui le poate face orice borit. Cei ca Copos sint inamicii rapidistilor. De Rapid si de ei doar s-a folosit, nu doar ca imagine. La fel ca Becali. O spun caci poate gainarul face geseala sa bage in buzunar firimiturile luate pe Chipciu si va scrie carti alaturi de Copos !

ui (4 comentarii)  •  25 iulie 2016, 12:21

trimiteti pacaliciul asta la DNA, ne-am saturat de mizeriile *** adus de psd

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

critasiros (31 comentarii)  •  25 iulie 2016, 12:33

Burleanu are ceva de politruc, care enervează. Un fel de tânăr activist nesuferit. Îl prefer însă de 100 de ori pe Burleanu lui Sandu. În rest Burleanu a venit totuși cu câteva lucruri pozitive: 1. Selecționer străin - Daum (Iordănescu a fost e drept tot ”invenția” lui) 2. Regula cu jucătorul de sub 21 de ani (sunt inconștienți cei ce se opun) 3. Sistemul cu play-off (e oricum mai atractiv, în contextul în care nu mai contăm în cupele europene)

NUTESCU (5 comentarii)  •  25 iulie 2016, 13:20

BINE SCRIS MONCHER !!!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  25 iulie 2016, 14:08

...Borleanu si Iorgulescu au falimentat fotbalul romanesc la nivel de cluburi ...nu mai contam in Europa ...

gilos (25 comentarii)  •  25 iulie 2016, 16:53

Atata vreme cat tu, Tolo, nea Ovi si toata gazeta faceti jocurile acestor asa-zisi investitori-patroni-conducatori de cluburi sau cum naiba si-or mai zice, in realitate niste escroci-penali-puscariabili pusi pe capatuaiala prin jecmanirea fotbalului, n-o sa avem parte de nimic bun. Voi chiar nu intelegeti ce se petrece de mai bine de 20 de ani sau chiar va place sa fiti complici ?

Gabriel (25 comentarii)  •  25 iulie 2016, 18:51

Maria, cinste voua ca aveti curajul sa scrieti despre mafia din sistemul sanitar si infectiile din spitale. Tot respectul ! Dar, in fotbalul romanesc infectia este mult mai mare ! Ce-ar fi sa nu mai girati acest spectacol-penibil numit Liga I, si sa demarati niste anchete adevarate ? Sa se vada cati bani a "bagat" Copos sau Becali, si apoi cat au scos ? O ancheta adevarata la LPF si FRF ar arata fata reala a lui Mircea Sandu si Mitica Dragomir. Cluburile astea nu s-au bagat singure in insolventa, ci au fost jefuite. Vinovati traiesc bine-mersi, au afaceri si hoteluri. Gazeta Sporturilor ar putea declansa un moment zero, sa curatam o data pentru totdeauna fotbalul nostru de aceste *** vopsite. Oricum campionatul acesta este compromis, uite Rapidu, nu-i Rapidu, uite insolventa, la TASS din nou...niste incompetenti ... Pana cand ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bubucul (75 comentarii)  •  25 iulie 2016, 22:32

Foarte bun articolul! Felicitări!

ciupi (400 comentarii)  •  26 iulie 2016, 6:25

radem noi - cu caciula, sa nu se inteleaga gresit! - dar purceaua-i moarta-n giulesti...

vasile (1 comentarii)  •  26 iulie 2016, 10:36

a sosit vremea sa vina dna-ul la federatie ca miroase a furaciune organizata .nimeni din federatie nu stie nimic ce e cu Rapid,in schimb -groparii borfasi ai fotbalului romanesc isi umfla buzunarele cu cu prime si multe privilegii

Dan Grozavu (1 comentarii)  •  26 iulie 2016, 11:23

Buna Maria, o intrebare, cum as putea sa te scot la o cafea undeva ?

Comentează