Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Şi l-au prins cu măru-n gură

Şeful FRF nu vrea să fie "populist" şi să le doneze prima juniorilor. Dar vrea să fie popular şi dă indicaţii gratuite suporterilor şi presei

Permalink to Şi l-au prins cu măru-n gură
duminică, 3 iulie 2016, 7:30

Abia scăpase şeful FRF de „mineriadele de presă”, fugind de reporteri după meci şi apoi plecând în excursie, după selecţionerul ideal, 90-60-90, măsurile la trofee. Cum s-a întors, a avut parte de o „torquemadă de presă”, în direct, la Digi24.

Cei doi realizatori ai emisiunii „În faţa ta”, Claudiu Pândaru şi Florin Negruţiu, aplică tactica şarpelui din Eden. Privesc fix invitatul şi îi întind întrebarea ca pe un măr. Flămând de atenţie, nu se mai auzise vorbind de câteva zile!, invitatul Burleanu nu s-a lăsat rugat şi a muşcat. Mărul era înmuiat în bariu şi, pe măsură ce preşedintele fotbalului mesteca răspunsurile, puteai vedea, ca la radiografie, şi ce-i în guşă, şi ce-i în căpuşă.

Emisiunea începuse lin, Burleanu povestea cu variaţiuni despre „neieşirea din grupe” şi despre cum „draghează mlaştina” fotbalului, iar cu noroiul rezultat aruncă în duşmani.

Curajul de a-ţi da primă
Apoi s-a scuturat pomul cu întrebări despre primele federalilor. De fapt, sunt plăţi compensatorii, a sugerat şeful FRF. Remuneraţia lui, 4.400 de euro pe lună, e mică, „în contextul în care am responsabilitatea financiară a unui buget de peste 20 de milioane”. „Dumneavoastră ştiţi cât câştigă primul-ministru?”. Burleanu ştia. Premierul ia 3.500 de euro pe lună, în contextul în care administrează un buget mai mărişor.

Şeful Federaţiei a replicat că el se compară doar cu bugetarii din fotbal. „Salariile de la FRF nu sunt motivante. De aceea am greutăţi în a aduce oameni de valoare”, a spus invitatul. Dacă nu şi-ar acorda, din când în când, şi câte-o primă cât salariul pe doi ani, Burleanu însuşi ar pleca de la Federaţie. Dar, de la o anumită sumă în sus, se sacrifică. „O demisie a mea şi a colegilor mei ar fi un act de laşitate”, a bravat el. Îţi trebuie curaj, nu glumă, să încasezi 90.000 de euro pentru că vii la birou.

Donează analize media
„Fondul de premiere a fost aprobat de Comitetul Executiv, în cadrul şedinţei din 4 iunie”, a adăugat şeful FRF. A uitat să precizeze că e vorba de un Comitet Executiv care nu e recunoscut în instanţă. Şi că primele federalilor pot fi contestate la tribunal. La fel, şi numirea noului selecţioner.  Federaţia funcţionează într-un vid de legalitate.

Burleanu n-a observat această informaţie „rostogolită” de presă. I-a scăpat la monitorizare. A observat doar criticile „grupurilor de interese” şi „răfuielile personale” ale lui Hagi.

„Ce sunt grupurile de interese?”. Burleanu a explicat ce sunt şi cum funcţionează ele la „naţională”. Cam cum funcţionează şi Comitetului Executiv: neoficial. „Iordănescu face şi el parte dintr-un astfel de grup?”. Şeful FRF şi-a dat seama că-şi luase cam mult elan. S-a codit ca Eva, să nu-l supere pe Adam de la partid. „Nu sunt genul de preşedinte care să se amestece, să decidă în locul selecţionerului”.

S-a înviorat apoi vorbind despre „grupurile de interese” care-l atacă în presă. N-a dat nume, a dat doar apropouri. „Aveţi dovezi?”, „Păi, ce dovezi? Dacă vreţi, mă apuc şi vă fac o analiză media”. Iată câte ştie să facă şeful FRF! Până acum, părea că singura lui competenţă e aceea de muză a editorialistului Vasile Dâncu.

„Bani privaţi” de la primării
Despre juniori, numai de bine. Preşedintele FRF îi ajută cu profitul din încasările pe bilete, la meciurile din preliminariile CM 2018. „Ce sumă?”, „Nu ştiu”. Normal. Ce nu ştie nu-l doare. „Dar estimativ?”, „Cam un milion de euro. Dar numai dacă suporterii vor continua să vină la stadion”. Aşadar, FRF dăruieşte masa juniorilor cu un milion de euro dibuit şi ţârâit, pe parcursul a doi ani. Asta, după ce a hăcuit 8 milioane de euro de la UEFA, cu trei lovituri de pix şi una de ştampilă.

Remarcaţi şi micul şantaj pentru „publicul nostru minunat”. Parcă-l şi vezi pe Burleanu pe treptele stadionului, ca pe treptele bisericii: „Fotbal muritor de foame! Luaţi un bilet pentru copilaşi, să meargă şi ei în deplasări cu avionul”.

Burleanu a repetat că nu-şi donează prima, „ar fi un gest populist”. A insistat că FRF nu manevrează decât „bani privaţi”. O declaraţie populistă. Centrele de excelenţă, constituite ca asociaţii, au drept resurse patrimoniale „cotizaţiile membrilor”. Iar printre membrii cotizanţi se numără primăriile, consiliile locale şi judeţene, regiile locale de transport în comun.

Pe final de emisiune, şeful FRF s-a lansat în consideraţii la nivel macro, despre Masterplan şi autostrăzi. Mărul cunoaşterii era înfulecat. Binele fotbalului, Burleanu, şi răul, criticii lui Burleanu, erau dezvăluiţi până la cotor. Data viitoare, mai cu grijă la sâmburi.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Stefan (113 comentarii)  •  3 iulie 2016, 19:45

L-au ars comentatorii mumos de tot. Mai ales la intrebarea despre salarii si prime, si cat castiga primul ministru care manageriaza un buget "nitelus" mai mare. Atat e de Burlisoiu, cravata si exprimarea molcoma. Cred ca vorbeste asa ca sa aiba timp sa inventeze raspunsuri care sa dea bine pe sticla. Daca il voteaza la urmatoarele alegeri reprezentantii cluburilor atunci isi merita soarta cu prisosinta. Ce e pacat e ca noi suntem prinsi la mijloc, intre prea multi oameni de fotbal incompetenti.

Bogdan (4 comentarii)  •  3 iulie 2016, 20:30

Ar fi trebuit sa isi dea demisia si el si Iordănescu dupa

Bogdan (4 comentarii)  •  3 iulie 2016, 20:34

Ar fi trebuit sa isi dea demisia pt ca l-a pus selecționer pe iordănescu si rusinile alea de secunzi isaila, moldovan si badea. Iar iordănescu nu se asteapta nimeni sa aiba puțină demnitate, macar in al o mie-lea ceas sa isi dea demisia, sa zica , ce a gresit in fata tuturor, ei in schimb zic" albania are 21 de jucatori care joacă afară" si e o mândrie ca ne-am calificat. După punctele luate de pițurcă ne califica si femeia de servici de la frf.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  3 iulie 2016, 21:07

Trebuie spus adevarul despre banii privati pe care i manuieste federatia...de fapt acesti bani nu vin din fabricile si uzinile moldoveanului bacauan ...ei vin tot de la spectatorii de fotbal autohton ...moldoveanu minte in privinta salariului in fapt el ia undeva la 8500 de e ...la care se adauga prime si diurne ...sa faca dovada ca nu este asa ...nu l credem pe cuvant pe moldovean ...

Naica (74 comentarii)  •  3 iulie 2016, 21:23

Mariuco, nu poti sa ne dai CV-ul lui Burleanu, sa vedem si noi cum a reusit sa stie atata fotbal , ca un ditamai pres. de fed. de fotbal? Ca bun-simt si educatie la acest ***, n-ai cum sa ceri !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 iulie 2016, 9:57

CV-ul e pe site-ul FRF, varianta romantata, fireste

bogdan (14 comentarii)  •  3 iulie 2016, 21:35

Cand au fost alegerile, m-am bucurat sincer. Motive chiar existau. Mi-a trecut. Un Dinu Paturica modern, monser. Cu asemenea oameni, nu se va schimba prea mult in bine :(.

dan (1 comentarii)  •  3 iulie 2016, 21:51

pe cuvant. numai subiecte de cacan. analizati si voi strategia si ce a facut. dc n-a facut ok...comentati. ideea e ca ne tot induceti in eroare cu sibiectele astea de cacan. vorbiti de lucruri profesioniste...cum se face strategia la juniori in alte tari. in cat timp se reconstruieste o nationala dupa ce e la nivelul zero. etc. dar si voi primit bani degeaba. nu asa ii indreptati pe drumul cel bun. ci fiind si voi profesionisti. asta nu-i articol de analiza de ziarist sportiv. e la fel de incompetent ca si burleanu...nu face nimic pentru viitor...ci doar creaza un link de dat click. creati si voi valoare. nu va mai uitati mereu la paiul din ochiul altuia

Stefan (113 comentarii)  •  3 iulie 2016, 23:04

Dane, uite, nu sunt ziarist, sunt IT-ist, stiu sa folosesc gugle daca nu tin minte. Daca pe tine nu te lamureste evidenta lipsei de profesionalism, credibilitate si capacitate de a intelege fenomenul fotbalistic a lui Burleschi si a echipei lui, uite niste informatii. Nu de mult, Tara Galilor era in urna 6 valorica la calificarile pentru mondialul din 2014. Deci erau la fundul sacului. Acum sunt in semifinale. Islanda la fel era tot in urna 6. Acum joaca cu Franta, pierd, dar joaca. Au jucat tot timpul fotbal, si in grupele de calificari. Nu neaparat tehnica extraordinara si spectacol tot timpul, dar au alergat, au jucat fotbal, au pus suflet, si chiar daca unii jucatori nu au echipa de club, nu au avut probleme fizice ca toata nationala noastra. In rest, cancan. Povesti ca trebuie 232 de ani ca sa apara rezultate au doar incompetentii de la noi din toate domeniile, nu doar sport. In rest, esti judecat dupa rezultate in timp real, si se poate sa ai la inceput unul doi ani ca sa ai timp sa schimbi ceva, dar 8 12 ani ai doar daca te tine cu forta un dictator, politicienii, coruptia, etc. Paiul lui Burlisteanu e fotbalul tot. Ca nu are habar de subiect, si are impresia ca daca are haine frumoase si vorbeste dragut inseamna ca poate conduce o federatie a unui sport cu care nu a avut nici o legatura anterior. Bine ca nu au pus un dentist sef de federatie politicienii nostri mult iubiti. Hm, ba cred ca era mai bine, ca ala era obisnuit cu smulsul dintilor stricati. Desi pe de alta parte, poate doar ii imbraca si el :)) Hai Burlenisson! Fa-ne praf fotbalul. Dupa Sandu si Dragomir acum avem unu care vrea sa ne arate ca nu trebuie 2 oameni ca sa sabotezi un sport. Si unu se descurca foarte bine.

Stefan (113 comentarii)  •  3 iulie 2016, 23:16

Si Islanda tocmai a dat gol. De suporteri nu am ce sa zic, ca si ai nostri sunt superbi ca si cei ai Islandei. Noua ne lipseste echipa de fotbal, dar mai ales conducerea, pentru ca pestele se impute de la cap, si la noi problema e in primul rand de organizare. Ca nu poti spune ca avem jucatori mai rai decat Islanda. Dar cand managementul federal e zero, plin de promisiuni si programe cincinale, cand selectionerul e adus la fel ca si presedintele federatiei, printru-un hocus pocus, ce pretentii sa mai ai? Poate ca are chef vreun politician sa intre in fotbal, si il pune careva selectioner sau secund macar. Aaaa, am uitat, s-a intamplat asta. Tata Puiu a venit in fotbal dupa ani buni in Parlament. Noa ca am dat cu bata-n balta.

nefertem (3 comentarii)  •  3 iulie 2016, 23:23

Cu alte cuvinte, scuzat fie-mi limbajul, "mictionez pe voi, nu donez nimic, nu dau nimic nimanui". O amestecatura de nesimtire si tupeu cu care nu prea am fost obisnuiti. Si altii ne-au sabotat si o fac in continuare, in toate domeniile, dar macar de obicei ne spun lucruri frumoase la TV. Ei, individul asta le tranteste direct. Sa pui un selectioner expirat, doar pentru ca te costa putin (cel mai prost platit selectioner la Euro), ca sa iti ramana destul sa-ti dai singur prima cat porcul? Da, ar fi un gest de lasitate sa demisionezi, cum scapi prilejul unei prime de 90 de mii de euro, cum sa faci asa ceva?

Marius (3 comentarii)  •  3 iulie 2016, 23:39

Imi amintesc eu gresit, sau tocmai presa l-a facut presedinte? Nu cumva presa l-a demonizat pe Gica Popescu? Era saracu' Gica ca pestele: niciun articol fara Gica. Condamnarea lui, cel putin discutabila, cu executare nu a fost dictata de la Cotroceni, tocmai ca sa-i lase loc liber "pupilului". Unele generatii au luptat cu vrajitoarele, altele cu fascistii, iar noi cu "demonii".

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 iulie 2016, 10:00

Adunarea Generala a FRF l-a facut presedinte. oricat l-a criticat presa pe Mircea Sandu, l-au tot reales 24 de ani, la recomandarea politicului

WAX (50 comentarii)  •  3 iulie 2016, 23:42

incredibil ! vrem sa facem performanta cu un papagal manipulat de 2 lei....

Nostradamus (2 comentarii)  •  4 iulie 2016, 0:04

Felicitari domnule! Succes mai departe.

Cristi (2 comentarii)  •  4 iulie 2016, 0:56

Cred ca macar un comentariu ar trebui sa rasplateasca efortul informational si stilistic al autoarei. Dincolo de nu stiu ce inadvertente ori scapari, ochiul Mariei pt fenomenul fotbalistic poate face oricand de rusine multi specialisti la datul cu sutul in minge sau la bautul berii pe canapea cand joaca Romania. Mai mult, talentul ei este proaspat, reconfortant si tonic. Kudos!

Mircea Ordean (4 comentarii)  •  4 iulie 2016, 8:08

Ochit bine, apoi așternut pe hîrtie frumos...

Fibra (104 comentarii)  •  4 iulie 2016, 9:01

Total de acord cu @dan. Numai can-can,ceva concret, nimic.

Mihai (5 comentarii)  •  4 iulie 2016, 9:03

Cred ca acum Burleanu a demonstrat cum gandeste clar pentru noi toti Venitul net este relationat cu revenue-ul (generat de o calificare sau nu la euro, Mondale), nu include premieri nesimtite ( calculate cred pe principiul haide sa vedem cu cat s-au premiat cei care ne-au lasat most entires grea), nu include diurne (de sute de euro ce depasesc cuantumul legal (nu spun ca este sufficient dar traim si noi in RO ), ceea ce atrage dupa sine impozitari (ati facut socoteala cate zile de deplasare are Burleanu & team abroad in cei doi ani SI cat a costat FRF ul dpdv impozit differenta de diurna???), nu putem aduce oameni de valoare sau nu vreti sau nu intelegi de ce trebuie sa platiti. Pentru ca tot am reauzit de master plan, pesemne acum o sa auzim si de experienta profesionala imensa care a stat la baza, de masterul open la care s-a inscris SI care o sa-l lumineze .... Din pacate bucuria schimbarii de la FRF din 2014 este "iluminata" de o mare lipsa de experienta, asumarea raspunderii, smecherie la cravata, limbaj de lemn si mai ales ideea clara: suntem independenti, nu folosim bani de la stat, ne acoperim prin aprobarile CE .... in concluzie nimeni si mimic in Romania nu me poate schimba acum. In plus, noi nu facem greseli ca sa fie clar. Oare chiar asa este????

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  4 iulie 2016, 10:37

Nici ce 12 presedinti din istoria DFB – FRF GERMAN – n-au trait bine jucind fotbal. ------------- Contestatarii lui Burleanu ar face bine sa nu-l mai ironizeze cu rautati de gradinita, ca ar fi „mini“, ca nici la „mini“fotbal nu se joca cu limba, … si sa-i arate greselile pe care le face. Caci le face cu gramada ! Unii ii contesta si alegerea iar altii - @Marius – dau chiar vina pe presa. Sa nu uitam ca am avut 25 de ani un Nas + un Corleone care si-ar fi asigurat retragerea „linistita“ sprijinind unii scoliti la academia verilor Becali. Cu parere de rau dar realitatea este ca G P si Stelica ala – de la bere multa - care ii cara diplomatu si-au taiat singuri scaunul, iar Nasii – care au bagat intr-adevar fotbalul in mocirla – s-au orientat catre Avram. Burleanu a fost votat doar de oamenii din fotbal, a fost votat democratic, dar la drept vorbind au avut de ales intre Avram si oricare Altul ! Acestia se saturaresera de mafioti. Ca toata lumea – presa inclusiv -, dar au votat doar cei din fotbal ! ------------- C Pandaru – n-am vazut interviul dar ma bazez pe cei mai atenti doi ochi frumosi – inteleg ca a atacat populist. Ii stia profilul, stia ca vrea fotbal ca in Germania, ii stia Masterplan-u, Motto-u, ca stie sa vorbeasca forte bine - la nevoie -, exact la fel si despre Luna si Stele. La experinta lui ar fi putut sa se pregatesca mai bine si sa-l inghesuie fara iesire, sa-i arate ca doar vorbeste, continua de fapt „opera“ nasilor alaturi de niste afoni fara nici o meserie ca Andrei Vochin si altii adunati dupa chipul si asemanarea astuia. (inginer fara fabrica, gindeste pa piloni bar n-a batut unul, antrenor fara echipa, ataca cu gramatica, chipurile de jurnalist – dar vedeti ce compuneri de scolar tipareste). ------------- C Pandaru putea compara oamenii din subordinea presedintilor Federatiei Germane cu VoChinii lui Burleanu, putea citi despre Mottoul si Masterplanul Federatiei Germane si sa-i dea in cap cu ele !!! Nici cea mai mica asemanare in practica ! Vrei fotbal ca in Germania dar faci exact invers ca acolo. De fapt continui „opera“, ai inlocuit doar mafiotii – care macar meseria de mafiot o stiau bine – cu niste VoChini – care nu stiu absolut nimic, care nici ce-au invatat n-au aplicat – care stiu doar sa stea in costum si sa-i arate lui Hagi mici geseli gramaticale, de parca fotbalul s-ar juca cu limba ! ---------------- Motto DFB: Unit, Inovativ, Performant. (la FRF pare: Dezbinat si Conflictual, Invechit, VoChin si performanta sau vaca si chilotii) ---------------- 1- Unit. DFB mizeaza pe Teamwork. Prin unit se intelege unitatea fotbalului De la virf la baza, de la Profi la Amatori, uniti in cresterea tinerilor. Ca parte a Masterplanului s-a pornit campania „Amatorii nostri. Profesionisti adevarati.“ Nu sint vorbe, merg babi spre baza ! FRF nu intelege nici macar ca nu poseda nimic, maninca de la cluburi, dar nu se consulta cu nimeni. Lupescu, Hagi, Reghe, Rednic, Sumi, presedinti si medici dau jucatori pe care ii platesc altii decit FRF, dar nu sint consultati cu nimic. Tocmai cu Hagi, care baga bani in tineri, da 50% din loturile de juniori, sint in conflict. Halal unitate ! FRF nici nu stie cum sa imparta banii tinerilor. „ Cum impartiti acel milion ipotetic ?“ - asta ar fi fost o intrebare buna ! 2- Inovativ. A fi inovativ – la DFB – inseamna in prima linie „Conturarea si pregatirea viitorului“ folosind inovatiile epocii moderne, a internetului sa zicem, a crea puncte de Servicii care sa-i anime pina si pe parintii care ajuta la o echipa de juniori sa puna Teoria in Practica. Se aloca bani ! La FRF a fi inovativ inseamna doar cum sa faca rost de bani. Apropo, cind am pus la indoiala legalitatea „centrelor de excelenta si performanta“ ALE FRF - ale LOR, ale VoChinilor - si finantarea lor, mi s-a spus ca aduc acuzatii grave. Singura Teorie pe care o pun in Practica tinerii si parintii lor e cea de la casele de pariuri ! Ce tineret, ce viitor ? Mai sint 12 mii de scolari legitimati in intreg sportul ! Pe VoChini si profesori gen Dancu ii intereseaza prezentul invechit, in care un general trimite jurnalistii acasa cum nu se petrece nici in Coreea de Nord ! 3- Performant. Hai ba, ori bre, ori nea, dute-n ... ca fac intindere la degete de pomana cu voi. -------------- PS ce democratie e asta daca doar VOI puteti formata cele scrise. Cei care "modereaza" ar putea lasa formatul unui text mai lung, altfel arata a varza. Eu ma straduiesc sa ordonez idei, construiesc ca VoChin pa "piloane", dar stricati totul. Asa ca va rog.

Hombre (19 comentarii)  •  4 iulie 2016, 11:14

Pe mine nu ma deranjeaza cate prime isi dau, dar sa vad REZULTATE. Chiar si selectioner scump la nationala, dar sa vad ca jucam ceva. Nu-s rezultate, sa dea banii inapoi.Ba sa vina si cu bani de-acasa, daca luam bataie de la Albania.

Andrei F (188 comentarii)  •  4 iulie 2016, 11:28

Poate trebuia sa adaugati cum dl.Burleanu il critica pe Becali pentru interese meschine materialiste dar desigur ca el nu poate face gesturi populiste si sa cedeze prima babana pe care si-a cam dat-o singur...Deci fotbalul romanesc trebuie intretinut de fraieri pentru ca desteptii considera ca primesc prea putini bani la federatie...Federatia incearca prin ceva sa ajute cluburi aflate in impas ,gen Rapid?De fapt si Burleanu face ce facea si Sandu .Arunca cu banii federatiei pentru votantii care vor perpetua incompetenta...De ce sa sprijini cu un mil. un club ca Rapidul cind de acesti bani poti asigura cel putin jumatate din viitoarele voturi de care ai nevoie...Sprijinirea fotbalului romanesc incepe de la cluburi si nu de la angajati federali oricit de bine platiti ar fi...

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  4 iulie 2016, 11:34

Obiectivul Nationalei era sa nu ia bataie de la Albania la Europeanul francez...au ratat obiectivul ...si si au dat prime mintind poporul ca obiectivul a fost doar calificarea ...minciuna pentru moldoveanul bacauan este un modus vivendi ...

ottonelu (20 comentarii)  •  4 iulie 2016, 12:20

Nu știu cum, dar Burleanu apare aproape în toate pozele având mesaje secrete masonice în gesticulare. Scărpinarea sprâncenei stângi cu arătătorul mâinii stângi înseamna ca a fost prins cu mâta-n sac. LOL

Stefan (113 comentarii)  •  4 iulie 2016, 12:40

@Nentori - Cand politicul ii baga in sedinta inainte de alegeri, cum poti spune ca e vot democratic? Cand omul nu avea absolut nici o legatura cu sistemul, deci nu aveau cum sa il cunoasca cei care l-au ales, cum poti spune ca e vot democratic? Cat de limitati mental crezi ca pot sa fie oamenii ca sa voteze fara presiune, democractic cica, un strain de fotbal care isi depune candidatura pentru ca poate? Crezi ca exista vreo sansa sa mergi undeva, intr-o federatie, sau o institutie fara nici o legatura cu sportul, fara nici o experienta in domeniul respectiv, si oamenii sa te aleaga? Mai mult de atat, chiar Bulaeanu a spus cu gurita lui ca uneori interventionismul e necesar. Poate cineva sa creada cu buna credinta ca Burlescu a fost ales corect, democratic???

animalutul20 (19 comentarii)  •  4 iulie 2016, 13:56

o mie de vorbe 2 bani gauriti nu fak..........care e procedura ca sa-i fie contestata prima lu moldoveanul ******? daca e ilegal fed-exul ins ca ori nu mai ia banul ori trebuie sa-i dea inapoi............

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 iulie 2016, 14:16

poate fi contestat de o firma sau de o persoana care a semnat vreun contract cu CEx al FRF, de o echipa care se considera prejudiciata de deciziile FRF, chiar si de tricolori sau de medicul Pompiliu Popescu… dar nu contesta nimeni, din reciprocitate 🙂

cardinalul (3 comentarii)  •  4 iulie 2016, 15:38

Mare e nesimtirea la romani! Un tocilar fara bile conduce o federatie! E genul de om care lua bataie cand era mic, iar prima gagica a avut o la 30 de ani. Si pe aia pupat o pe obraz dupa 6 luni. Probleme patologice. Pacat ca un razbunator pe ceea ce n a avut in copilarie, conduce acum ceva atat de mare. E momentul lui de glorie. Il puteti asocia cu gandirea unui politist care sta in boscheti sa prinda pe unul care depaseste viteza. Concluzia? Ei isi vor doar binele personal, in "razboiul" cu cei care i au minimalizat cand erau mici. Simplu.

Stefan (113 comentarii)  •  4 iulie 2016, 15:45

Hm, cred ca ca pe langa reciprocitate e practicat si zburatul pe sub radar. Nu vrei sa iesi in fata ca poate te ia lumea si pe tine la puricat. Asa ca iti faci treaba departe de ochii lumii si ai presei. Plus ca sunt toate sansele ca urmatorul federal sa fie tot un nou vechi prieten cu cei vechi, si te gandesti ca iti poate dauna relatiilor de afaceri, prietenie, cumetrie. Si te mai gandesti si ca Burlenschi a intrat cu japca in fotbal, si are sustinere serioasa, deci nu ti-e totuna sa te iei la tranta cu ursul cand ti-e bine asa cum ti-e.

cardinalul (3 comentarii)  •  4 iulie 2016, 15:48

Inca ceva. Desi sunt un misogin, "tu", ( imi scuzi tutuitul) Maria Andries, precum si Oana Cozma, m ati facut sa ma domolesc. Apreciez calitatea. Va doresc succes, muieri destepte:)

fan (22 comentarii)  •  4 iulie 2016, 16:47

avem si noi "burlenii" nostri,aici la comentarii.Uitati-va la "17 Nentori Tirana" ,scrie mereu kilometric dar nu ne spune niciodata nimic. In rest,Maria a scris admirabil despre activistul de la federatie.Intrebarea insa e ,ce se poate face sa fie debarcat de la FRF. Urgent ! Deja 5 echipe sunt in insolventa,deja nu stim cu cate echipe va incepe liga 2,deja fotbalul nostru e falit.Singura salvare,alegeri urgente la FRF si debarcarea utecistului activist...

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  4 iulie 2016, 16:52

@Stefan votarea lui Burleanu a fost transmisa in direct pe sticla. Poti revedea ca a fost democratica. Am zis si eu ca n-au prea avut de ales, dar asta e alta poveste si este cea mai mica problema. Te tog si pe tine sa nu te mai legi de „mini“Burleanu si de cum a fost votat. Sint lucruri mult mai grave de care poti sa te legi. --------------- Te rog sa citesti tot, l-am criticat bine, daca citeste cred ca nu mai doarme. Sint lucruri recente din Masterplanul german - luate cuvint cu cuvint si comparate cu Motto-u FRF - dar nu sint secrete. Forta in Germania consta in unitate, inovativitate si profesionalism. Sint lucruri abia discutate la Nürnberg dar asa a fost mereu, asta e linia de urmat, nu conflicte cu Hagi, Lupescu si toti ceilalti. ----------------- Hai sa le aratam ce le lipseste cu adevarat. PS Stimata doamna, cum ramine cu dreptu omului simplu la formatarea unui text ?

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  4 iulie 2016, 17:30

Borloiu vrea sa faca bani si din aducerea antrenorului ,,.a inceput sa scoata postul la licitatie pe sestache ...antrenorul care o sa vina trebuie sa i verse jumatate din salariu viitor in cont ...cum o sa i intre banii cum o sa l numeasca ...

?????? (46 comentarii)  •  4 iulie 2016, 17:46

Observati ca domnul Burleanu invoca in sustinerea continuitatii activitatii dumnealui la conducerea FRF si "interesul national" al fotbalului pe care il conduce ? Considerati ca il are printre "mentori" si pe domnul General Gabriel Oprea ?

Margelatu (17 comentarii)  •  4 iulie 2016, 18:00

Foarte bine punctat DAN! Felicitari!

Stefan (113 comentarii)  •  4 iulie 2016, 18:02

@Nentori - Cand cineva iti impune alegerea, chiar daca pe sticla tu vezi oamenii cica exercitandu-si dreptul de a alege, nu e o alegere democratica. Nu trebuie sa apara la televizor unul cu pusca sa ti-o puna la cap cand iti exerciti votul ca sa fie nedemocratic. Problema e ca eu nu cred in proiectul german aplicat la noi, sau proiectul spaniol, turc, irakian, americ, etc. Problemele sunt diferite, si materialul uman de lucru e diferit. Coruptia e principala problema, pornind de la alegeri manipulate de politic si terminand cu exercitarea dreptului de a conduce sau de a-ti da demisia cand esti prins cu pantalonii in vine. Pe de alta parte, sunt perfect de acord cu problemele de formatare :)) Vreau emoticoane, paragrafe, bolduri, italice, chirilice, etc.

?????? (46 comentarii)  •  4 iulie 2016, 18:05

Considerati ca e de inteles ca aia mai batrani care fura inlociti erau mai de inteles ca ajunsesers "lipsiti de caracter" dupalunga activitate in fruntea federatiei si a ligii, dupa lunga lor "paseala" in fruntea unor asemenea organizatii, dar despre astia tineri ,care la instalare promisera sa nu le mosteneasca "apucaturile" si "insolenta", dobandite de cei mai varsnici pe parcursul unei mult mai lungi activitati, si care dupa numai o asa de scurta durata a mandatului au ajuns in starea de a se comporta in mod similar cu cei pe care i-au inlocuit, oare ce s-ar mai putea concluziona ? Considerati ca ar putea invoca in sprijinul lor ca "functiile" "le deformeaza" "caracterele" si ca aceia care le-au ocupat inaintea lor au fost de fapt niste "martiri" ?

Stefan (113 comentarii)  •  4 iulie 2016, 18:09

Si acu intre noi fie vorba, de aia ia un presedinte de federatie mai multi bani decat prim ministrul si ministrii? Sa vina sa dea copy paste la un proiect, si sa il adapteze pe ici pe colo? Sa puna mana sa faca unu de la zero mulat pe problemele noastre, pe mentalitatea noastra, pe materialul uman care il avem, pe suportul financiar existent, si sa ia nu proiectul german, ci toate proiectele cu rezultate din fotbalul mondial si sa studieze ce s-ar putea aplica la noi, si sa adauge la CE ELABOREAZA EI INAINTE. La copy paste stim cu totii ca sunt experti. Ca de doctori si dottore avem parte toata ziua peste tot. Sa isi justifice salariile daca o fac pe interesantii si pe victimele. Prin rezultate, nu prin povesti si promisiuni cincinale. Rezultate rapide, pentru ca o caruta daca trebuie sa ajunga din punctul X in Y, trebuie sa treaca printr-o gramada de puncte. Si nimeni nu ii cere sa se teleporteze in punctul Y instant, dar nu suntem orbi sa vedem cand o caruta sta pe loc sau merge in spate sau pe acelasi drum catre o cu totul alta destinatie, la fel ca predecesorii.

Stefan (113 comentarii)  •  4 iulie 2016, 18:12

@?????? - Ce se naste din pisca soareci mananca, indiferent de varsta. Degeaba e tanar daca a crescut intre "corporatistii" lui plini de afaceri si relatii cu statul si capusele din politic. Nu varsta e problema. Daca ai crescut in sistem, ai toate sansele sa te comporti ca sistemul. Trebuie sa fii un om exceptional sa nu te molipsesti si sa refuzi colaborarea, in care caz foarte probabil ti s-ar limita evolutia, pentru ca "nu esti de comitet" si nu vezi lucrurile cum trebuie.

rstr (1 comentarii)  •  4 iulie 2016, 18:18

Articol perfect, care descrie tipologia taranului parvenit de dupa 1945. Mai trebuie adaugat ca a 3-a generatie este mai rea chiar decit "originalii" primei generatii!!!

?????? (46 comentarii)  •  4 iulie 2016, 18:43

Domnul Burleanu va propune se va ofere, in fotbal, "o tara ca afara" , si in contextul "Brexit" ?

?????? (46 comentarii)  •  4 iulie 2016, 18:56

Sa observam totusi ca in handbal astfel de "abordari" au avut si ceva reusite in perioada mai recenta ?

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  4 iulie 2016, 19:51

Uite ca incet, incet ne punem de acord. Coruptie da, mereu si oriunde o cauza, dar inainte as pune prostia si impostura. Au fost arestati destui corupti si nu s-a schimbat nimic. Caci cea ce e prezentat drept capitalism nu e capitalism – nu se dau tunuri in capitalism, acolo se vind carti, bibliotecile universitare sint bine dotate, deschise si pline dumineca pina la ora 22. Cea ce e prezentat model german nu e model german. Vorbe, vorbe, vorbe – poate ti se pare cunoscut. Cum adica nu avem oamenii, cum adica avem alti oameni in Romania ? Sinem chiar noi cumva fascisti ? Sint poate mai needucati romanii, dar nu e vina lor. -------------- Draga Stefane, astia sint in stare sa aduca un drogat – ca exemplu -, un nimeni ca Amin, un profesor neinteles – cu nimic mai bun decit Razvan si Edi - , ori un muncitor olandez si sa zica ca implementeaza modelu german ! Pai ultimul pe lista ii baga pe Torje & Co in mina, iar toata filozofia lui e „0 trebuie sa ramina“ ! Fa tu asta cu niste ***** precum Sapun, Chiri, Grigore si Rat ! Sa dai un milion unui astfel de miner aduce deja a frauda. --------------- Draga Stefan, vad ca iti pasa, asta e bine, dar e in primul rind vorba de prostie si impostura. Cit de prost trebuie sa fi sa nu te consulti cu cei care iti dau de mincare, cu Lupescu, Hagi, Rednic, Reghe, Sumi, cu medicii, cu finantatorii din fotbalul romanesc ? Oricare neamt e obisnuit cu Unitatea, Inovativitatea si Profesionalismul si nu stie ce-o sa-l astepte in Romania. Un FRF certat pina si cu Hagi ? Te rog sa ma crezi ca in lumea larga Hagi e cel mai cunoscut si respectat nume din Romania ! Lupescu, asa cum e el, e totusi la UEFA. Iar niste nimeni ca VoChinii fac ce vor ?

Comentează