Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Pumn Arena

Autorităţile din Cluj îşi fac de lucru cu înfiinţarea unei noi echipe. De stadionul de cinci stele se ocupă deja huliganii

Permalink to Pumn Arena
luni, 30 mai 2016, 7:42

După remiza cu Olimpia Satu Mare, 1-1, jucătorii lui „U” Cluj s-au baricadat în vestiare, pentru a evita interacţiunea cu admiratorii lor, înarmaţi cu bâte. Stewarzii au fost copleşiţi de invazia din tribune. Jandarmii au intervenit târziu, dar, ce noroc!, bâtele s-au dovedit a fi arme mai lejere, beţe de steaguri, scrie stiridesport.ro.

Pe Cluj Arena n-a fost o mare de spectatori, ca la România – Spania, de pildă. Doar 700. Nu contează. Se golesc tribunele, violenţa pe stadioane rezistă. Pe 16 mai, după un meci Under 19, o altă expediţie punitivă a galeriei clujene i-a avut drept ţintă pe jucătorii de la Viitorul.

Lege mută, instituţii surde
Nimeni nu îndrăzneşte să meargă contra curentului complezent şi să pună un detector de pari la intrarea în stadion. Ironia e că, între cele două incidente, „s-au luat măsuri menite să conducă la creşterea gradului de siguranţă a spectatorilor”, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Ziare.com.
În şedinţa din 18 mai, Cabinetul Cioloş a adoptat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 4/ 2008, privind combaterea violenţei în sport. O lege vagă a fost limpezită nici prea, prea, nici foarte, foarte. Au crescut amenzile, au scăzut suspendările.

Marea noutate: din comisia de supraveghere a organizării fac parte, prin noua lege, şi reprezentanţi ai ISU. Aceştia „se vor alătura reprezentanţilor direcţiei judeţene pentru sport, unităţii de jandarmi competente teritorial, organizatorului competiţiei şi responsabilului de ordine şi siguranţă al organizatorului de joc”. Trei instituţii publice şi două private, aşadar, se ocupă de civilizaţia de pe stadioane. E cam acelaşi lucru dacă se ocupă o sută sau niciuna, după cum s-a văzut la meciul „U” Cluj – Olimpia.

Vinovaţii să se judece!
Conform legii modificate, comisia de supraveghere trebuie „să sesizeze federaţia de specialitate pentru aplicarea sancţiunilor incidente”. Oricum, FRF are observatorii şi amenzile ei. Dar nu poţi lăsa huliganismul pe seama comisiilor Ying şi Yang de la Casa Fotbalului. Nu e doar o problemă a sportului, e o problemă a comunităţii.

Aşteptăm cu interes, aşadar, ca şefii de la „U” Cluj, organizatorii, să ceară să fie pedepsiţi de Disciplină. Până acum, singura autoritate care a reacţionat în cazul atacului cu beţe de steag e Jandarmeria. A anunţat că „va analiza imaginile de la incidente”, conform News.ro. La cât de repede se mişca puhoiul de furioşi, probabil va fi găsită ca ţap ispăşitor echipa de ştafetă 4x100m din Jamaica.

Mândria primarului Boc
Unde e primarul Emil Boc, să ceară „decenţă şi respect pentru ce avem aici”? Presa locală scrie că edilul se ocupă de proiectul unei noi echipe universitare de fotbal, „Doamne ajută din liga a treia”, finanţată de la bugetul local. Cum ar veni, autorităţile locale sunt implicate în fenomen până peste cap. Însă îşi ignoră treaba de căpătâi: liniştea în cetate. Nu sunt în stare să gestioneze un stadion, dar vor să gestioneze un club „după modelul Bayern Munchen”.

Pe o arenă de cinci stele, proprietatea statului, huliganii fac legea. Împart dreptatea direct pe spinările fotbaliştilor. Unde sunt consilierii locali? Cei care scandau cu patos, înaintea amicalului cu Spania, „Clujenii nu sunt români de mâna a doua!”. Aveau dreptate. Clujenii merită să intre fără grija cucuielor pe un stadion construit din banii lor.

Cine să le ofere asta? Guvernul poate introduce şi legea marţială la competiţiile sportive. Câtă vreme conducătorii de federaţii, de echipe şi de oraşe n-o aplică, nu-şi asumă riscul de a-i deranja pe turbulenţii cu drept de vot, tot aia e. O frecţie la un linşaj de lemn.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Carol K (4 comentarii)  •  30 mai 2016, 10:15

Aici e si vina presei sportive in special a televiziunilor care din "o galerie frumoasa,suporterii minunati ai Universitatii" nu-i scotea cu anii desi ei cantau numai mascari si bateau pe oricine in afara stadionului care nu injura cu ei amintiti-va ce a patit acel fotoreporter(parca0 l-au calcat in picioare l-au schilodit dupa care prinsi fiind au zis ca regreta deci daca regreta ii lasam in libertate sunt "niste copii" etc ...Li s-a ridicat la cap ca li se permite orice si imaturi cum sunt au lovit si de data asta ! Acum comisiile vor fi din nou flexibile si orice sanctiune s-ar da vine apelul care injumatateste prima decizie ca la noi nu s-a auzit de dublarea acesteia doar de injumatatire si ne intrebam de ce oare a ajuns fotbalul in Romania un fel de n-ar mai fi.

Stefan (113 comentarii)  •  30 mai 2016, 10:25

Sunt ardelean si am stat in Cluj vreo 14 ani, dar galeria de la U a intrecut orice limita. Caramizi in cap, bate, violenta, nesimtire. Pardon, o parte a galeriei, sa nu ii bagam pe toti in aceeasi oala. Cred ca la noi nu s-a auzit de suspendarea pe viata de pe stadioane plus o amenda sanatoasa si o luna doua de arest. Probabil ar fi prea complicat sa ii verifice pe suporteri cand intra daca au dreptul asta sau nu.

alecs (1 comentarii)  •  30 mai 2016, 11:38

Una din primele masuri care trebuie luata e reintoarcerea jandarmilor pe stadion. vedem tot mai multe cazuri in care acesti stewardzi sunt depasiti de situatie. acel grup de 10. 20, 50 de derbedei au facut un sprint de peste 50 de metri din peluza pana in gura tunelului, unde erau in tot acest timp stewarzii? e pacat ca galeriile nu vor sa-si faca singure curatenie si sa elimine astfel de ***. vedem huligani care intra pe teren si lovesc jucatori, vedem huligani condamnati la inchisoare cu executare pentru tentativa de omor, vedem, huligani care sarbatoresc an de an incendierea/distrugerea peluzei unei echipe adverse. o alta masura ar fi inchisoare. cine intra pe teren o luna, doua, trei, sase luni de puscarie. strict la cazul prezentat in articol, e pacat ca se lasa ca o mana de oameni sa pateze imaginea unei intregi galerii, imaginea unuia dintre cele mai frumoase orase din romania si de ce nu pateaza imaginea fotbalului romanesc. dupa parerea mea, acei derbedei trebuie gasiti si pedepsiti. daca nu pot fi identificati toti, macar 1, 5, 10 sau cati mai multi posibil.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  30 mai 2016, 18:34

nu cred ca locul jandarmilor e pe stadion, desi pare cea mai sigura solutie: sa-i punem sa organizeze meciuri si campionate

haideusicfr (49 comentarii)  •  30 mai 2016, 11:39

Ce s-au mai bucurt multi cand capitanul Cadu a fost ovit pe rand de Bornescu ,apoi de un * oficial*al clubului U pe culoarul ce duce la vestiare.Iar *arbitrul*a dat reprogramarea jocului de la scorul de 0-0. Acum s-a ajuns la capatul drumului.Acestor golani.

cristian (2 comentarii)  •  30 mai 2016, 12:25

Doamna Andries, cu tot respectul dar ceea ce s-a intamplat sambata nu poate fi nici macar inclus in campul lexical al cuvantului huliganism. O masa de oameni suparati a patruns pe gazon pentru un dialog cu echipa. Nu s-a dat nicio palma si nu a fost absolut nimeni lovit. Betele de steaguri sunt din plastic foarte moale si, si daca ar fi fost utilizate in scopuri violente, nu ar fi produs nici macar o vanataie. Dar din pacate nici presa din Romania nu face parte din campul lexical al cuvantului "profesionalism", si din acest motiv face parte din motivele decaderii fotbalului romanesc.

Mozzie (2 comentarii)  •  30 mai 2016, 13:50

@Cristian astea nu-s explicatii "o masa de oameni suparati au patruns pe gazon" pt a dialoga cu echipa.Cum sa intri pe gazon ? Un dialog civilizat poti avea si de langa gardul spre gazon ce sa cauti "pe gazon" ? Ce sa cauti ? Cine esti tu sa intimidezi prin prezenta ta acolo ? N-ai ce cauta tu pe gazon cat timp echipa este acolo indiferent ca betele alea sunt din plastic sau nu.

otulbu (15 comentarii)  •  30 mai 2016, 14:50

Inca stimata doamna La scoala de jurnalism de moda noua se invata multe, si bune si rele, si goana(uneori nesabuita) dupa senzational e unul dintre cele invatate. Este limpede ca senzationalul aduce trafic, rating si implicit bani din publicitate, dar evident si o mare doza de derizoriu. Insa faptul ca aproape nimeni (exceptind unii copii, cei condamnati la ignoranta, si bunicile +80 ) nu mai are incredere in breaking-urile cu senzational, va incadreaza perfect scrierea. Romaneste spus ati dat cu bata (despre care scrieti) sau cu batul de steag in balta, si asta doar din graba pubera de a incropi ceva senzational fara o minima documentare. Daca cineva v-a pus, rau a facut, daca singura ati decis, nefericit ati ales. Nu vreau sa discut detalii ,,tehnice,, desi am fost pe stadion, vreau sa va reamintesc doar atit : nimeni nu a primit sau dat nicio lovitura, nici jucatorii de la suporteri si nici suporterii de la jandarmi sau firma de paza. Pe jucatorii Olimpiei i-a prins iuresul pe teren, s-au cam speriat la inceput dar au trecut prin multime doar nedumeriti ca nimeni nu are treaba cu ei. Stiu ca galeria Universitatii nu da bine la unii din Bucuresti, dar asta e doar problema lor, stiu ca nu e bine de discutat despre conducerea(administrarea) Universitatii pentru ca se zgarie ghemul de interese, dar asta iar nu e problema mea. Si mai stiu ceva, atunci cind esti pe panoul de onoare alaturi de gazetari de mare har si pretuire (Belphegor, Paraschivescu...) e bine sa incerci sa te ridici la nivelul lor ca altfel le strici gazeta. Asa ca astept cu nerabdare un pic de documentare si o nota cu scuzele de rigoare. Si atunci va disparea din enunt cuvantul INCA.

Clujeanul (1 comentarii)  •  30 mai 2016, 15:05

Echipa Clujului este a nimanui !!! Traditia si istoria lui "U" aruncate la gunoi . Directorul sportiv al Universităţii, Marian Onicaş, a fost anunţat de administratorul judiciar că nu va sta pe bancă in dimineata meciului . Copii aia pe gazon chiar au jucat, au avut dorinta sa castige sa nu uitam ca de cateva lunii sunt neplatiti . Am citit comentariul lui Cristian si sunt oripilat !!! Ce cauta pe gazon suporterii ??? Ce sa discuti civilizat daca vii cu bata dupa tine si fata acoperita ...Rusine,Rusine Rusine !!! Conducerea clubului sa raspunda pentru amenzi si suspendari !!! Si IN PREMIERA : sa vedem cum vor gestiona o eventuala neprogramarea la jocul de la TARLUNGENI pentru neplata baremului de arbitraj si observare de la jocul de sambata cu OLIMPIA SATU MARE !!!

adrian_hora (23 comentarii)  •  30 mai 2016, 15:11

legea nu se aplica de mult. pestele de la cap se impute, am avut ani de zile un prim ministru plagiator dovedit. avem parlamentari condamnati definitiv si sefi de partide condamnati definitiv, ce partid european are tupeul sa pastreze un condamnat in randurile sale? noi il avem in fruntea partidului. cand exemplele de la varful societatii sunt acestea, mi se pare normal ca plebea sa devieze la randul ei de la buna cuviinta si de la litera si spiritul legii.

cristian (2 comentarii)  •  30 mai 2016, 15:20

Hai lasati-ma. Ce cauta galeria pe gazon ? Pai daca nu era galerie, clubul acesta nu mai exista demult. E perfect normal sa existe un sentiment de posesivitate asupra clubului si asupra a ceea ce se intampla la el. Daca intra galeria pe gazon sa sarbatoreasca, atunci nu mai erau huligani, nu ? Atunci era permis. Haideti lasati-ma cu ipocrizia de 2 bani tipica poporului *** care suntem. Multi dintre cei care stau si comenteaza aici si pe alte siteuri nu au nici macar un loc de munca sau cunostinte de gramatica dar posteaza de parca sunt cetateni model. Intr-un final, rezumand ceea ce s-a intamplat sambata, nu a fost nimeni lovit, ranit, batut sau orice alta fapta care tine de huliganism. Deci de ce catalogati oamenii ca fiind huligani ? Care este argumentul ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bogdan (1 comentarii)  •  30 mai 2016, 15:58

cum mama dracului sa scrii un asemenea articol?inteleg ca,Carpatii sunt mari dar nici chiar asa ,incat un eveniment petrecut intr-o parte a lor sa ajunga in halul asta de distorsionat in cealalta.......intradevar suporterii au patruns in teren.....dar singurul incident petrecut a fost ruperea tricoului unui jucator de-a lui U!nu spun ca lucruri de genu asta trebuie sa se intample pe stadioane,dar cum ati vrea sa reactioneze si spectatorii dupa un meci in care jucatorii au dus echipa in c si mai rau de atat ,o parte din ei au pus la pariuri impotriva echipei de nenumarate ori.niste *** de 19-20 de ani care nu au facut nimic in viata lor ,terfelesc numele lui U(de cariera lor chiar nu sunt curios).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Robert (1 comentarii)  •  30 mai 2016, 15:59

U nu mai exista de mult. sper sa se desfiinteze de tot. Aici e clipul cu "baietii nevinovati", care vor sa ceara doar socoteala https://www.youtube.com/watch?v=Ep7FQefvgTI

pop ion (12 comentarii)  •  30 mai 2016, 16:08

Un articol de ***, scris din auzite de catre o "ziarista" penibila. Ea nici macar nu stie unde este Clujul, dar sa fi intrat vreodata pe Cluj-Arena. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca n-a fost vorba de nicio violenta, doar de niste bete de plastic care nu pot produce rani. Suporterii lui U trebuie sa-si faca singuri dreptate, atata timp cat FRF, LPF si alte institutii doresc un campionat national care sa se suprapuna judetului Ilfov si miticilor *** din Bucuresti. In plus, penalii de genul lui Walter au scapat nepedepsiti. Daca privesti harta fotbalului zis "de elita" din Romania, nu mai vezi orase importante, ale caror echipe au disparut treptat in anii de dupa "mareata revolutie": Cluj (franarii din Gruia nu pot fi pusi la socoteala, caci ei nu reprezinta fotbalul romanesc), Timisoara, Arad, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sibiu, Brasov, Bacau, Galati, Constanta, Pitesti, Poiesti. Nr laudam sau ne-am laudat in schimb cu marile metropole gen Voluntari, Chiajna, Ovidiu, Giurgiu, Urziceni (RIP) s.a.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin (1 comentarii)  •  30 mai 2016, 16:18

Putin imi pasa de U sau de celelalte echipe din Romanica, fie ca e vorba de Dinamo, Steaua, CFR, Rapid etc. La meciuri nu mai merg de ani de zile chiar din cauza unor astfel de huligani descreierati. In concluzie, n-au decat sa-si dea in cap si poate asa ii mai rareste selectia naturala, iar oamenii normali vor putea sa se reintoarca pe stadioane.

Mozzie (2 comentarii)  •  30 mai 2016, 16:39

@Cristian...Nu sunteti mai huligani,aia sunt in Anglia i-ai vazut pe Anfield,ai vazut ce atmosfera fac iti face placere sa te duci cu familia acolo.Voi sunteti ghiolbani de-aici mai flacau cica nu sunteti "mitici" ! Da,sunteti mitocanici auzi la el daca nu era galeria ce se alegea de echipa....Ce s-a ales de achipa vrei sa spui nu ca ce s-ar fi ales.Sunteti vai de capul vostru cu tot cu galeria voastra de ghiorlani complexati care vor sa iasa din anonimat intrand pe teren sa intimideze niste jucatori vai de ei,amarati,flamanzi,neplatiti fara perspective.Haide plimba ursul nu mai plange pe aici ca n-ai nici o scuza.

Anonim (109 comentarii)  •  30 mai 2016, 16:57

Oricum, suporterii lui "U" nu-s de admirat, "ilustrandu-se" prin mai multe acte de indisciplina; in plus, VIN LA MECIURI INTR-UN NUMAR FOARTE MIC, DESI AU LA DISPOZITIE O ARENA EXTRAORDINARA! A.

Ole (2 comentarii)  •  30 mai 2016, 16:58

Pt "pop ioan" Vere, nici eu nu ma dau in vant dupa aia de la CFR Cluj, prefer Steaua (Steaua, nu fcsb-ul lui Becali) dar spre deosebire de "U"Cluj, macar au adus puncte in coeficientul Romaniei si au facut ceva in Champions League. Reprezentand fotbalul romanesc. Acum poate ma ajuti tu si imi spui ce au facut aia de la "U" pentru fotbalul romanesc . Poate imi spui tu, eu n-am gasit nicaieri ceva in sensul asta

razbunare ieftina (14 comentarii)  •  30 mai 2016, 17:55

articolul asta e o razbunare ieftina marca gsp, atitea minciuni nu apareau nici in scinteia comunista, ba nici macar la radio erevan. Hai ma miticilor, crapa splina in voi ca nu aveti un stadion pe care sa organizati o competitie nationala si acum va razbunati pe clujeni, sa moara si crapa vecinului .

Stefan (1 comentarii)  •  30 mai 2016, 19:53

D-na MARIA ANDRIEŞ nu stiu daca d-voastra sunteti jurnalist de investigatii sau scrieti cate un articol pentru trafic, rating etc. cu titluri pompoase. M-as bucura daca ati scrie un articol sau mai multe despre ce s-a intamplat in Cluj in ultimii 10 ani in fotbalul clujean. De la investitori la jucatori, suporteri. In afara de google, va spun eu, nu aveti material. Dar va dau niste nume. Alin Fornade si Ovidiu Blag. As vrea sa citesc un articol scris de d-voastra cu titlul "De ce au ajuns suporterii lui "U" aici" . Nici un site de stiri sportive nu a scris ca huliganii din galerie au cantat din primul pana in ultimul minut. Nu vreau sa le iau apararea, dimpotriva condamn si eu ce au facut. Sunt impotriva violentei de orice fel. Este foarte usor sa scrieti de la distanta dupa ce ati vazut niste imagini. Inca o data, scrieti de ce au ajuns aici. O seara placuta.

Victor19 (1 comentarii)  •  30 mai 2016, 21:10

Bai, femeie, du`te acasa si taci, nu mai scrie articole in care doar arunci cuvinte fara sa stii ce s`a intamplat de fapt. Nu ne face huligani, ca nu suntem. Dupa ce jucatorii se bat intre ei, petrec si beau seara de seara si isi bat joc de "aia" care merg pe stadion, normla ca suntem frustrati. unde huligami? ce bate? bete de la steaguri? Mai bine du`te in *** ma`tii si tine`ti gura, nu mai scrie ***, sudista ***

elbrus (1 comentarii)  •  30 mai 2016, 21:34

Doamna Maria Andries sunteti sigura , sigura ca evenimentele nu s-au intamplat in Vaslui ?? Tocmai acolo in inima Ardealului ? Vorba crainicului sportiv: F A B U L O S ! Nu ii judecati prea aspru poate sarmanii baieti au pierdut ceva bani la Caritas sau la Dacia Felix, altfel nu este nici o explicatie.

Constantin (11 comentarii)  •  30 mai 2016, 23:04

Pentru "razbunare ieftina": ti se potriveste perfect replica unui personaj din Caragiale: "amice, esti idiot!" Nu avem un stadion pe care sa organizam o competitie nationala? National Arena din Bucuresti, stadionul Ilie Oana din Ploiesti, stadionul din Piatra Neamt, stadionul ce se construieste in Craiova, astea ce sunt? Apropo, in Transilvania, in afara de "Cluj Arena" ce stadion la standarde internationale mai aveti? Mai termina o data cu frustrarile astea tipic provinciale! Nu "miticii" i-au obligat pe cei de la F.C.Bihor in 1990 sa isi vanda jucatorii pe cornete de inghetata in Ungaria, nu "miticii" i-au adus la UTA pe tot felul de mafioti italieni care au distrus clubul si exemplele pot continua. Asa ca vedeti lungul nasului si nu mai da vina pe cei din Vechiul Regat pentru prostiile voastre, ale celor din Ardeal. Avem noi, cei de dincoace de Carpati destule "bube in cap", dar nu e nevoie sa fim invinuiti si pentru greselile altora care se pretind mai civilizati, dar, din pacate (sau din fericire) nu sunt!

Stefan (113 comentarii)  •  30 mai 2016, 23:05

Deci doamna Maria, ati inteles sper ce a subliniat Victor. Eu fiind ardelean si jumate clujean, am inteles de cum a deschis gura. Ei nu sunt huligani, au intrat doar pe teren ca sa discute amical, la o miuta eventual cu jucatorii, o chestie perfect normala si absolut banala, presa si restul lumii dramatizeaza aiurea. Nici agresivitatea unora dintre ei cu suporterii altor echipe care traiesc in Cluj nu e huliganism, intelegeti sper. Daca si-a mai luat cate unul un pumn in cap, sau o halba de bere la mansarda pentru ca tinea cu CFR, sau Steaua, Dinamo, etc, nu e nici aia huliganism. E o forma de manifestare civilizata a suporterului roman. Si asa mai departe. Victor a fost foarte elocvent, si a demonstrat tot ce era de demonstrat cu tot ce trebuie, cu subiect si predicat. Semnat: Un nordist.

catalin_cj (5 comentarii)  •  31 mai 2016, 9:41

Galerie de rahat. Sa te iei de acei jucatori, multi din ei veniti de la juniorii lui U si aruncati pe teren pentru ca nu au posibilitatea de a aduce jucatori de fotbal la echipa... Sa smulgi hainele de pe un jucator de fotbal... Cu ce drept? Ala este un dialog civilizat? Sa umilesti singurul jucator acare a avut curajul sa ramana pe teren? Dar acei huligani ce au facut pentru aceasta echipa? Se imbata inainte de meciuri si fac scandal? Astia sunt sustinatorii acestei echipe? Au niste lideri pe care daca ii aduni la gramada nu obti IQ-ul unui om normal. O gramada de copii scapati de sub control si condusi de niste scursuri. Si nu sariti in sus pentru ca asa este. Ii vad toata ziua stand in fata salilor de pariuri si a salilor de jocuri din Cluj. Oameni care au dus la meciuri persoane cu probleme psihice si i-au intaratat impotriva celor care sunt neagreati. Oameni care nu concep sa mearga la meciuri fara bautura in cap. Se intalnesc cu 3-4 ore inainte in crasmele din zona trag un alcool, si apoi merg sa"sustina" echipa. Acum sa revenim. Acesti baieti simpatici "de caracter" intra civilizat in teren si le cer socoteala unor fotbalisti neplatiti si cu un viitor incert. Un lucru normal si decent dupa parerea mea.

pop ion (12 comentarii)  •  31 mai 2016, 13:02

Pentru "Ole". 1. orice suporter de-al stelei este demn de tot dispretul, cu atat mai mult daca este ardelean. 2. U n-a facut mare lucru pentrui fotbalul romanesc IN AFARA FAPTULUI CA DIN 1919 SI PANA ASTAZI "U" A FOST SI A RAMAS "SIMBOLUL UNOR INIMI ROMANESTI" intr-o zana a tarii unde acest lucru este mai mult decat vital (dar probabil ca tu habar nu ai de acest lucru, fiind mult mai apropiat de miticii si de *** ciobanului).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ottonelu (20 comentarii)  •  31 mai 2016, 13:34

Andries, iar dai cu bata-n balta! Ca de-atatea ori.

Venom (83 comentarii)  •  31 mai 2016, 14:31

Am citit o știre, mai demult, despre un studiu al unui profesor universitar englez care a investigat cum au ajuns să vorbească australienii lent și diferit față de limbajul din patria mamă. Explicația a fost că generații și generații de părinți erau beți când s-au exprimat, fiindcă modificările sunt similare caracteristicilor vorbirii bețivilor. Cred că teoria e valabilă și pentru româna pălincată din Ardeal și explică de ce Gheo începe acum să spună "mama" și termină cuvântul cam peste zece minute. Civilizație, în Ardeal, n-au făcut niciodată românii și nici ungurii, ci nemții. Dacă a rămas ceva la nord de Carpați, e făcut de "sașii proști" care au dat modelul casă, sat, oraș, cetate, organizare etc. Ardelenii sunt însă mândri de Transilvania și cred că sunt superiori prin naștere miticilor răgățeni, deși părinții lor au participat doar cu statutul de sclavi salahori la istorie. Suporteri precum cei care au intrat să-i căsăpească pe fotbaliști au scuza că sunt prima generație încălțată și n-au fost nici pancarte cu "Nu călcați iarba sau jucătorii cu bâta!".

Stefan (113 comentarii)  •  31 mai 2016, 22:03

Bai baieti, articolul trateaza un subiect fara nici o legatura cu delirium tremens, te doare mintea fratii mei sudisti nordisti si ce mai isti sunteti. Daca vreunu va credeti superior va recomand un consult. S-au purtat huliganic, sa fie pedepsiti. S-au purtat asa si in vest si in est si in nord si in sud. In rest, e normal sa fii mandru de ce esti. Adica roman. Va luati la harta sud cu nord si est cu vest, dar cand e vorba de a fii roman ne tradeaza si cuvantul si fapta. Superiorilor care sunteti.

Comentează