Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Federalii – o smochină, juniorii – o măslină

FRF a împărţit frăţeşte bonusul de la UEFA: un milion de euro pentru seniorii din CEx, un milion de euro pentru juniori

Permalink to Federalii – o smochină, juniorii – o măslină
vineri, 13 mai 2016, 11:30

„Domnule, dacă tot dăm cu subsemnatul la DNA, în calitate de membri ai Comitetului Executiv, să nu avem doar obligaţii”. Aşa explica în toamnă un federal de ce nu doar jucătorii şi staff-ul „naţionalei” au dreptul la prime de calificare la Euro. „I-am asigurat liniştea şi tot ce are nevoie echipa naţională”, a adăugat el, citat de SportNews.ro.

Prime pentru condamnaţi penal
Domnul respectiv, Auraş Braşoveanu, reprezintă cluburile din Liga a 2-a în Comitetul Executiv. A dat cu subsemnatul la DNA şi în calitate de şef de club. În decembrie, Tribunalul Galaţi l-a condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru uz de fals şi înşelăciune. Are interdicţia să ocupe funcţii publice sau funcţia de administrator la societăţi comerciale, asociaţii, fundaţii.

Sentinţa nu e definitivă, de aceea Braşoveanu asigură în continuare ecoul la Casa Fotbalului. Şi aşteaptă, în schimbul acestui serviciu, o porţie de aproximativ 70.000 de euro din bonusul de la UEFA. Atât va primi, în medie, fiecare membru al Comitetului Executiv. În total, în jur de un milion de euro.

Şefii LPF şi FRF vor partea leului obez din pradă. Răzvan Burleanu, scrie DigiSport.ro, va avea primă cât un fotbalist care a evoluat la toate meciurile din preliminarii: 180.000 de euro. Cât Chiricheş sau Dragoş Grigore. Mai mult decât Tătăruşanu. „Aşa ceva nu veţi vedea în mandatul meu”, spunea şeful Federaţiei despre bonusurile pe care le încasa CEx în regimul lui Mircea Sandu. Exact asta vedem acum.

Loteria meritelor federale
„Adică băbeşte toţi cei de aici primim şi noi câte o smochină, nu?”, întreba Dumitru Dragomir, acum câţiva ani, în Comitetul Executiv. „Da”, i-a răspuns Mircea Sandu. „Este bine”, remarca Dragomir. Era vorba despre primele pentru câştigarea procesului cu Loteria. După cum arăta o anchetă a RiseProject.ro, Mircea Sandu şi-a alocat 800.000 de euro din suma recuperată în instanţă. Succesorul Burleanu l-a reclamat la DNA. Acum e rândul lui să împartă smochinele.

Alexa Krenek, preşedintele CS Oşorhei, delegatul Ligii a 3-a, va încasa 70.000 de euro primă de calificare. Budescu, marcatorul din meciul cu Feroe, ia 20.000 de euro, conform algoritmului federal. A dat goluri la „naţională”, iată de unde diferenţa. De primele staff-ului medical, Federaţia a scăpat parţial modificând contractele şi apoi scăpând de staff.

Marele jaf al ghiozdanului
E treaba FRF cum îşi administrează banii şi pe cine angajează. Dar ceea ce-şi acordă ei acolo, în Comitetul Executiv, nu sunt prime de calificare. Sunt taxe de protecţie, sporuri de ruşine, smochine, atenţii, măsline. Dacă vor, pot să se premieze pentru simplul fapt că există, pentru că vin la serviciu în zilele de lucru, pentru că iau salariu, pentru că sunt de acord unii cu alţii. Mircea Sandu făcea la fel. Şi-a dat bonus după ratarea calificării: 10.000 de euro. Bonus după organizarea finalei Europa League: 22.400 de euro. Bani şi unanimitate să fie, motive se găsesc.

Nu s-a schimbat nimic. Şi nici n-o să se schimbe. Deoarece domnii Braşoveanu, Burleanu şi ceilalţi gardieni ai liniştii recipoc avantajoase nu se premiază luând de la gura „tricolorilor”, ci de la gura juniorilor. Din opt milioane de euro de la UEFA, doar un milion ajunge în fotbalul juvenil. Asta, dacă nu le mai vin federalilor şi alte idei de economisit băbeşte. De pildă, să le ceară copiilor carnetele de alocaţii şi banii de pacheţel.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

roman (2 comentarii)  •  13 mai 2016, 12:07

te pricepi sau nu nu asta-i important... Dar i-mi place de d-ta ca esti impartiala si nu tii cu nici o echipa.

cineva (18 comentarii)  •  13 mai 2016, 12:17

daca si pe saracia asta astora le sta capul doar sa-si traga pentru ei , nu vad de ce i-ar mai vota cineva . Doar in cazul in care presedintii cluburilor si toti cei ce vor reprezenta cluburile sunt santajati sau stransi cu usa prin diferite parghii judetene .

Vali (10 comentarii)  •  13 mai 2016, 12:48

Este o practica transmisa din generatie, in generatie, fie ea si de "aur" . Pe vremea aceea banii se imparteau in avionul de intoarcere spre tara sau in vestiar ("citat" aproximativ din destainuirile "Regelui") . Si ne mai miram ca sectorul juvenil si infrastructura fotbalului sunt la pamant ?! De fiecare data se pune problema investitiilor din partea autoritatilor locale . In timp ce veniturile realizate de FRF si LPF au cu totul alte destinatii .

dzzz (5 comentarii)  •  13 mai 2016, 14:01

Apropo, colegul Vochin, cat a luat prima de calificare?

dani (88 comentarii)  •  13 mai 2016, 19:03

Urit din partea lor, sa le fie rushine! Mie nu mi-au dat nici macar un euroi. Hapsini, bata-i sa-i bata, ca nu le mai ajunge! Sa-l aduca inapoi pe Nashu. Ca poate s-a pocait. Numai daca scapa de BULELE, ce nu prea cred. Pregateste sapun Nashule! Muuuuuult! O sa ai nevoie.

Dan Patru (27 comentarii)  •  14 mai 2016, 0:05

editorial de doi lei. la figurat, ca ma refer la leii vechi.

Bubucul (75 comentarii)  •  14 mai 2016, 2:15

Foarte bine spus! Felicitări!

alex (345 comentarii)  •  14 mai 2016, 8:53

Un rechizitoriu cat se poate de elocvent, corect si profesionist la adresa unor structuri mafiote ahtiate dupa castiguri nemeritate ce continua sa sfideze cu buna stiinta atat normele morale si de civilizatie ale unei institutii de traditie si prestigiu, cat si cele mai elementare legi si principii ale fair-play-ului, iar acest fapt arata inca o data carentele si directia noii conduceri instalate, total opusa si nepregatita implinirii menirii sale.

dragan (6 comentarii)  •  14 mai 2016, 9:34

Ar mai fi fost bun un titlu, clasic. "CIOCOII VECHI SI NOI " Partea proasta ca astia noi ( printre care se numara si colegul Vochin ) , sunt mai rai , mai vicleni, mai apucatori/avari , in ambitia lor. Nu ca ceilalti n-ar fi fost. Dar astia tind sa duca la rang de arta toate aceste "calitati " , "tipand" pe toate drumurile "corectitudinea" lor. Nu-i mai crede nimeni ( excludem postacii lor ). Soarta lor va fi cu siguranta la fel ca a lui DInu Paturica, chiar daca azi mai au inca vreo proptea politica. Pe vremea lui Nasu si Corleone , mai aveau ceva respect fata de actorii fenomenului , jucatori si antrenori , pentru ca unii dintre ei fusesera actori. Astazi "generatia de aur " , ar face bine sa dispara , ca le sta in gat. Astazi arbirajele penale sunt greseli omenesti. ( probabil doar cand o mai "ascunde" pe cate unu dintre ei , o sa-i mai sperie o vreme) ( Chiar si Helesteanu cand a facut-o vizibil de ***, af ost tras pe dreapta. Azi sunt promovati.) IAR NOI , SPECTATORII FENOMENULUI INCEPEM SA FUGIM DE EL INGROZITI. CA NU MAI INTELEGEM DE FAPT CE CONTEAZA IN SPORT. O SA RAMANA POATE DOAR CEI CARE PRIVESC LUCRURILE CA UN TANAR ABSOLVENT DE MEDICINA, PE CARE L-AM INTREBAT ; " DE CE AI ALES MESERIA ASTA ? SI MI-A RASPUNS SENIN SI SIMPLU : " CUM PENTRU CE ?!. PENTRU BANI..... Nu zice nimeni ca nu trebuie sa si castigi din meseria pe care o faci. Doar ca ideea este sa iti faci meseria si sa te comporti omeneste in tot ceea ce faci. De castigat vei castiga. Ciocoiul vrea insa sa castige , nemeritat, ACUM ( cand s-a ivit ocazia )SI CAT MAI MULT

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Venom (83 comentarii)  •  14 mai 2016, 11:09

@dzzz, ar trebui întrebat personal - dar risc totuși un răspuns: "rahat și mizilic"

Comentează