Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Să vină fotbalul la derby!

Acest articol, o premieră pentru presa online, a fost scris împreună cu cititorii, în urma unei invitaţii lansate pe blogsport.ro. Vă mulţumesc şi vă aştept şi data viitoare!

Permalink to Să vină fotbalul la derby!
vineri, 4 martie 2016, 11:53

Iată articolul în forma finală:

După primul duel al săptămânii, impresia e că marile rivale s-au concentrat la maximum pentru un egal. Şi că mai trebuie să strângem fotbal, pentru a avea cu ce umple ditamai Arena Naţională, în caz că e redeschisă.  Aşa, chiar şi stadionul din Groapă, nostalgic şi ursuz, a părut prea mare pentru valori atât de modeste.  Numai tribunele au avut lumina şi temperatura derby-urilor de altă dată. Păcat că Steaua şi-a pierdut din vedere al 12-lea jucător!

Aparenţa epică e asigurată, cumva, dacă privim imaginea de ansamblu.  Avem parte de un derby de România cu două reprize de 90 de minute fiecare şi pauză de trei zile între ele. Aşadar, prima repriză a fost dietetică spre slabă, de testare, de experimente prudente. Spectacolul a reprezentat ultima grijă a celor doi antrenori şi, uneori, a arbitrului. Şi Rednic, şi Reghecampf au făcut economie de forţe şi de îndrăzneli tactice.

Diferenţa de preţ dintre cele două loturi sare în ochi doar pe hârtie. Dinamo s-a întărit cu jucători liberi de contract, Steaua a târguit piese de bază şi de colecţie. Dar, măsurate faţă în faţă, cele două garnituri, una gratis, una premium, s-au dovedit a fi la aceeaşi înălţime. Fără nici o vale de potenţial între ele. Fără scântei. Fără idei. Nimic electrizant.

Noul sistem de campionat are bune intenţii pentru spectatorul de fotbal.  Cine-ar fi crezut că intenţiile astea pavează drumul spre marea plictiseală?  Spre acest 0-0 şi mincinos, şi neputincios. Steaua a avut momente când a dominat meciul. Dar lipsa de omogenitate, lipsa de formă şi, hai s-o zicem direct, lipsa de talent au diluat jocul campioanei. În locul vitaminelor de Champions League, echipa lui Reghecampf s-a blindat cu soluţii de zona crepusculară. Tade? Chipciu? Tamaş? Filip? L-au forţat pe Cojocaru să-şi poarte tot meciul povara dintre umeri: capul.

Iar mânjii, „bizonii” şi prim-balerinii lui Rednic au avut mai degrabă noroc decât avânt. Şi-au întrebuinţat colţii cât să smulgă o remiza albă, nu glorie alb-roşie. Într-un fel, asta a fost surpriza meciului din Groapă. Faptul că improvizaţia cu umbre chinezeşti şi reduceri româneşti, ticluită de Rednic, a ţinut piept unei trupe procesate ştiinţific pentru scenele europene. Întrebarea e: poate Dinamo mai mult? Pentru că Steaua da, poate, şi-a împărţit dedicaţia cu virgule contabile. Şi-a lăsat spaţiu pentru manevre în primul „11”.  Una dintre cele mai spectaculoase secvenţe din transmisiunea TV a fost cea cu Popa, Pintilii şi Stanciu pe banca de rezerve.

Dar Dinamo are vreun as în vreo mânecă debutantă, vreo armă odihnită? Va arăta Dinamo altfel la meciul de duminică? Sau, epuizată în tranşeele rezistenţei, va transla în careu autocarul, cu tot cu oglinda oglinjoară în care se admiră Rotariu? Rednic decide dacă vom vedea un meci sau încă o repriză de şuturi la perete. Cert, meschinăria se va plăti mult mai scump în actul al doilea, din Liga 1. Echilibrul somnifer din primul act se va rupe, sub presiunea luptei la titlu. Duminică, există şanse să se joace şi fotbal la derby. Cine nu se trezeşte nu câştigă! Pînă atunci, visăm din amintiri.

Au contribuit: Maria, alex, vali, Benise, cainerrosu, ciupi, Fosta rezidenta (din Buzau), Andrei, faxx, Catalin, vlad, bytza 7, Alex, der_grosse, aldo_m, nasteaua, utraian, Ionut, tisi, Mrr, johnneil, fgh, gogu, aham, dan, george, Micu Francisc

Comentarii (54)Adaugă comentariu

calinescu (7 comentarii)  •  4 martie 2016, 11:05

RAR MI-A FOST DAT SA VAD UN FUNDAS DREAPTA MAI SLAB CA HANCA ....!!! BULEVARD ERA PE STANGA, ATAT PENTRU HAMRUN CAT SI PENTRU CHIPCIU SI ADI POPA!!! ANTON IN NOTA OBISNUITA , ADICA CATASTROFA NATIONALA ...!!!! BICFALVI E O RUINA ...!!! EVIDENTIERI PENTRU PULICI, MEVLIA , OLTEANU SI NEDELCEARU ...!!!

gheorghe milovan (2 comentarii)  •  4 martie 2016, 11:24

Un joc destul de bun al ambelor echipe, cu pase precise ale dinamoviştilor, cu trimiteri multe şi majoritatea precise ale lui Tamaş pe atacanţi. Deşi cu multe ratări, a fost un spectacol plăcut. Sunt susţinător al uneia dintre echipe, dar aseară nu m-am putut decide spre cine să-mi îndrept aprecierea. Intr-un cuvînt mi-a plăcut jocul de aseară al ambelor echipe, prin comparatie cu ce au arătat în meciurile anterioare.

Secob (3 comentarii)  •  4 martie 2016, 11:42

Steaua este mult peste ***, numai că marele antrenor rege, face tot timpul experimente și nu foloseste in mod constant cel mai bun 11 (și in general același) și plus ca se vede că nu lucreaza cu jucătorii la disciplina tactica in teren. Nu poti să schimbi câte 7,8,9 jucători de la un meci la altul și să ai rezultate satisfacatoare, și pe linga toate astea le mai schimbi și postul pe care joacă (cazul lui Enache :fundaș dreapta extremă dreaptă și pe final aseară in atac pe stinga)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex (345 comentarii)  •  4 martie 2016, 12:15

Evident, fiind un derby de traditie cu o istorie spectaculoasa, o parte din sustinatorii celor doua tabere, dar si publicul neutru asteptau mult mai multe realizari pe tabela decat un rezultat alb de egalitate. Vorbind totusi de cupa si de o partida eliminatorie, unde mai mereu domina prudenta, aceasta nu a fost decat prima mansa a confruntarii si returul cu siguranta va arata altfel, dar speram ca un astfel de eveniment sa-si onoreze cu adevarat statutul in etapa imediat urmatoare din campionat, etapa numarul unu din play-off, asteptata cu emotie si imens interes de spectatori.

vali (2 comentarii)  •  4 martie 2016, 12:55

Cum se poate juca fotbal asa slab? Steaua(vai de steaua ei), incepe jocul cu cinci fundasi dreapta????.....deci..... mergi la maxim un egal....Dinamo(vechi sau nou) fara a spera mai mult de un x.....restul comentati....voi.

Secob (3 comentarii)  •  4 martie 2016, 12:56

Alo, d-ul controlor, v-a scapat și ati lăsat un cuvânt obscen, mai controlati-m odată lucrarea, poate-mi modificati nota !

Fosta rezidenta (din Buzau) (4 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:17

Derby de Romania..., frumos spus, greu de realizat: 1. Arena, una improprie acestor tipuri de meciuri: mica si cu multe denivelari. Pompierii si alte institutii abilitate nu dau avize favorabile, motivele le stiu doar ei. Noua, publicului ne dau doar apa de ... gargara 2. Steaua lui Becali, o echipa umflata cu pompa. Au adus numai vedete expirate, plini de ei si de... multa bautura. Fara multa alergatura pe teren, fara ambitie , multa ambitie nu vor reusi niciodata. 3. Dinamo, o echipa facuta din... ciurucuri, la ambitia lui Rednic. O echipa fara valoare.

Benise (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:17

Un 0-0 mincinos! Aseară,pe un stadion empiric și demodat s-au intălnit Steaua și Dinamo in prima manșă a semifinalei cupei României .Meciul nu a fost unul rău ,pot spune că Steaua,pentru o echipă șocată de startul de retur ratat,a jucat bine,iar Dinamo ne-a oferit un fotbal minimalist,la ciupeală,mizând probabil și pe un ajutor mai consistent din partea arbitrului Radu Petrescu,ajutor care din păcate pentru "Câini ",nu a venit. Ce mă surprinde ,total neplăcut ,este reacția presei sportive mioritice,care vrea să plecăm cu ideea că meciul a fost echilibrat,iar rezultatul este unul echitabil!? O manipulare mai grosolană,chiar nu putea să fie făcută! Steaua a dominat,uneori copios,având cel puțin 4 ocazii mari de a înscrie ,iar Dinamo a avut două șuturi pe poartă tot meciul! Din păcate,in presa sportivă,NU există o statistică a meciului,referitoare la posesie,suturi pe/la poartă sau alți parametri! Dacă situația era inversă,cu Dinamo la cărma jocului,dinamoviștii de serviciu din presă ,gen Radu Naum,aveau grijă să scoată din pălărie orice statistică posibilă! Această atitudine din presă,arată că Dinamo a devenit din nou puternică in culise,iar acest lucru o face pe Dinamo principală candidată la titlul in acest an! PS:In tribune a fost un dinamovist celebru,Bombonel se numește el,marele și iubitul nostru fost prim ministru!😜

Catalin (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:20

Un derby pe care toata lumea credea ca o sa-l castige dinamo s-a transformat intr-un joc la discretia Stelei, care a avut 4-5 ocazii mari de a marca, merita cel putin un 1-0 Steaua dupa pareprea mea. Plusuri la Steaua : Enache - foarte prezent in joc Tamas - pase lungi foarte precise Filip - curajos, a urcat de cateva ori cu mingea la picior Stanciu - excelent, a schimbat jocul stelei de cand a intrat Minusuri la Steaua : Rapa si Momcilovici - fricosi si nesiguri in interventii Chipciu si Hamroun - mult efort dar totali ineficienti, au stricat chiar cateva faze bune ale stelistilor

vlad (2 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:21

De ce nu-l baga pe Carp titular ? Tamas a fost injurat, mai mult in atac se aventura, ca si Papp de altfel. Daca tot a folosit mai multe rezerve... Baiatul e selectionat la nationala Moldovei, e titular, dar la echipa de club nu prea joaca. Nu cred ca se pune problema meciurilor pe care le are in picioare, are meciuri, poate nu derby-uri , dar n-a stat doar pe banca... Tade se vede ca nu poate juca ca un virf izolat. Are forta, are experienta cu siguranta, dar mai mult e de ultima pasa... La Dinamo, aceeasi problema, incearca sa joace cu un singur atacant, dar e greu sa marcheze.

der_grosse (5 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:23

Iata a 2a fraza -> meciul a fost de gloriosul calibru al unui Chimia Rm Valcea - FC Bihor de pe vremea cealalalalalalta. acolo parca aveam si goluri.

Andrei (2 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:23

Cu riscul de a parea subiectiv, Steaua a fost mult mai buna. Numarul de ocazii mari cred ca este 5-0 ( Chipciu de doua ori, Papp din centrarea lui Hamroun, Enache din 6 metrii + o bara ), iar Dinamo a avut doar un sut peste al Lui Rotariu. Sa tinem cont de faptul ca Varela, Marica, Stanciu, Pintilii, Nita si Tosca nu au fost in teren. Daca M. Rednic nu schimba ceva, Duminica va fi un meci si mai greu pentru Dinamo.

cainerrosu (13 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:28

Ori mi am pierdut eu mintile ori Petrescu si a facut ( din nou ) datoria de anti-dinamovist : cum adica Palici si a anulat penalty-ul ? Pai ce era sa faca : sa ramina ca un maimutoi la pamint si sa ceara indurare de la Stapinul Petrescu ? A incercat sa joace mai departe dar mingea a iesit in aut iar Petrescu trebuia sa puna mingea le 11 m pentru ca Dinamo nu a avut nici un avantaj ! ( singurul avantaj era sa intre mingea in poarta ) ! Simplu !

aldo_m (63 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:29

un meci slab facut de ambele echipe cu un plus de actiune pt fcsb in rest dinamo a jucat fara cativa jucatori anton nu stiu ce e cu el ca de la un timp nu mai este el ,nedelcearu slab ,hanca care parea bun acum a fost ff slab si sa-i spuna cinava lui rotariu ca se poate lovi mingea si cu varful bocancului si sa se duca drept in poarta, poate al vede pe suarez sa mai invete si el , iar fcsb stanciu e de nationala in rest poate popa si sa asteptam duminica sa vedem cum se separa apele ,fcsb a vrut mai mult iar dinamo a fost tradata de inchizatori care au jucat mediocru

faxx (3 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:29

un meci slab .. cu o miza secundara .. nici o echipa nu si-a aratat coltzii ... la dinamo se vede totusi o echipa de viitor care a jucat ca o echipa de fotbal .. se vede ca rednic a fabricat automatisme iar motorul echipei nu sufera nici la relanti nici cand e ambalat .. jucatorii se regasesc pe teren si asta aduce posesia .. dincolo .. o echipa fara identitate .. la propriu si la figurat .. jucatorii inca se cauta pe teren .. nu se cunosc intre ei .. au mai multa experienta individuala ... daca cluburile din liga 1 erau restaurante gastronomice bucatarul de la cfr 1907 cluj iti punea in farfurie un caviar TADE acompaniat de goluri multe (golgeter) alaturi de cativa escargots à la provençale (actiuni ofensive) .. dincolo .. la restaurantul fcsb .. bucatarul sef s-a razbunat pe ingredientul TADE pentru ca ori nu era prea des comandat in menu ori strica gustul de branza de burduf si l-a dus inapoi in beci .. dupa cateva saptamani bucatarul sef fantezist de la fcsb s-a saturat de smantanica MARICA ineficienta .. "prea" autentica .. si a inceput din nou sa-l foloseasca pe TADE in retzele restaurantului fcsb .. de data asta .. intr-o revelatzie culinara façon mogoshoaia .. ciorba de miel cu caviar TADE lasat la macerat prin licee si parcuri

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:32

Doamna Andries, . . 1 - Derby de ROMANIA COMUNISTA si post comunista ? Numiti-l corect, cu putin respect pentru tinerii mortii din '89 .... 2 - La care orgolii va referiti ? La cele dintre generalii celor doua ministere care patronau clonele aduse de tancurile sovietice ? .... 3 - De ce nu respectati o decizie definitiva data de catre ICCJ in ceea ce priveste "razboiul" dintre Clubul Sportiv Steaua Bucuresti si echipa lui GIGI VALIZA ? .... 4 - De ce aceste doua echipe rosii nu au fost desfintate in 1990, cand, naivii din Bucuresti , care am iesit in strada am crezut ca am scapat de comunisti , bolshevici si menshevici , pentru a avea un fotbal mai curat si mai cinstit si nu am fi mai avut ocazia sa asistam la un fotbal corupt - in forme noi - condus de Mitica Dragomir si GIGI VALIZA ?

nasteaua (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:40

mie unul bourceanu chiar nu mi se pare ca a jucat slab. dintre filip, pintilii si el, alex s-a miscat chiar bine. daca ar fi avut prestatia de aseara in urma cu 2 ani cand juca la steaua, nimeni nu ar fi spus ca a jucat slab :)). In schimb, rapa , in opinia mea, este cel mai slab practicant de fotbal din istoria campionatului nostru. acest om nu isi doreste decat sa nu fie vazut pe teren, sa nu greseasca, daca se poate, chiar sa nu atinga mingea.

cotoiu futacios (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:40

PENTRU LEFTER POPESCU: PRIETENE LASA FRUSTRAREA ASTA DE LIGA A 2 A ACEST MECI ESTE SINGURUL DERBI DIN RO TU VEZI K ARE RAPIDUL TAU MECI LA MATINEU POATE ULTIMUL AZI ORICUM VET FI DECLARATI FALIMENTARI

Ionut (2 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:47

Daca trebuie sa numim insa echipa al carei joc a surprins placut - pozitiv, cum ar fi spus Hagi, aceasta este Dinamo. Dinamo pentru ca te-ai fi asteptat mai putin

Alex (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:48

Nu prea ai ce sa zici despre meciul de aseara. Am vazut un Dinamo fricos de parca era un iepure olog si o Steaua ce se zbatea ca un peste pe uscat. Rotariu n-a tras nici cand era singur in 6 metri, Anton arata de parca si-a revenit din coma si s-a trezit pe teren, Nedelcearu cu siguranta nu i-a impresionat pe scouterii Milanului, dar sa nu cedeze, poate prinde un transfer la Juventus... Colentina. Totusi, Dinamo se poate lauda cu poate cel mai bun cuplu de fundasi centrali din tara. De partea cealalta, Steaua a incercat ceva mai mult, dar a avut forta unui om aflat in moarte clinica. Intrarea lui Stanciu a schimbat putin fata Stelei. E jucator bun, dar n-are cu cine. Pe vremuri mai avea un Chipciu (viu) pe langa el. Asadar, dupa derby-ul pacientilor, nu raman decat cu o intrebare: cand o sa-l vad si eu pe Stanciu la nationala?

Andrei F (188 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:51

Un meci de zona crepusculara...Asa se pare ca a fost la tv. la care am vazut eu...Poate pentru a arata un echilibru GSP ne spune ca Dinamo a avut sut pe poarta!Chiar indrazneste mai mult si da posesie de 51% ati ghicit pentru Dinamo.Face din Bourceanu durul meciului cind jucatorul acela cu porecla de animal la atacat pe Moncilovici dupa ce mingia plecase cu crampoanele pe tibie...Rugam GSP sa ne arate si acea poza... Daca comentatorii ne invatau cu sabloane de genul ca Steaua se face de ris cu un sut pe poarta tot meciul sau poate fara nici unul,acum ne repeta :Chipciu,Popa,Moncilovici,Cojocaru,Tade,Papp,Ripa... joaca prost ...Dar surpriza!Echipa cu atiti jucatori slabi conduce meciul de la cap la coada!De abia astept sa laude vedetele dinamoviste si....surpriza!Citesc ca Olteanu a jucat bine si chiar a fost periculos in atac!Ma lasi...Telivizorul meu sigur e de vina ,nu?Ieri a fost pe DIGI ,duminica incerc DOLCE...

fgh (100 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:54

-că tot veni vorba, țin să fie lămurite trei sintagme folosite (evident ...aiurea) de ziariștii sportivi; una: un had-trick este atunci când un jucător înscrie trei goluri (unul după altul) fără ca între timp un alt jucător (adversar sau coechiper să înscrie (nicidecum așa cum cred colegii Dv, că had-trick ar fi atunci când un jucător înscrie trei goluri întrun meci (în paranteză fie spus, termenul had-trick este oarecum peiorativ) ; a doua: atunci când colegii Dv, care comentează meciurile la tv, exclamă că una dintre echipe a început să ...verticalizeze mingile, ce să înțelegem, că au început să tragă... lumânări? că vertical înseamnă ...drept în sus! a treia: la meciurile de cupă NU există derbiuri (prin natura eliminatorie a acestei competiții); derbiuri (adică meciuri între primele echipe din clasament) există NUMAI în campionatele de regularitate. așa cred eu

tisi (8 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:54

Un meci slab, dominat de frica celor doi antrenori de a nu primi gol. Ambele echipe au practicat un joc modest, chiar daca Becali azi clameaza diferenta de valoare in favoarea fcsb (nimic mai fals, cand unul dintre remarcatii sai, Chipciu, a ratat si din pozitia singur cu portarul). In afara de Stanciu, Tamas , Mevlja si Pulic, ceilalti au evoluat slab ( fcsf are doi cotonogari jenanti: Papp si Bourceanu, iar Dinamo doi balerini: Rotariu si Lazar ). Doua fapte pozitive pot fi remarcate: 1. publicul si 2. lipsa accidentarilor ( cu toate ca Bourceanu merita "rosu"si trebuie interzis pe stadioane - e pericol public ). Prestatia arbitrului la fel de modesta ca si jocul (la faze similare a"fluierat altfel. E bine totusi ca a incercat sa fie echidistant - se stie ca este "***" CFR-ului).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mrr (4 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:03

un meci echilibrat, cu un arbitru care a stiut sa taie momentele de sclipire ale dinamovistilor, si sa inchida ochii la faulturile fcsbistilor...

johnneil (31 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:06

Dinamo-Steaua. Un foarte bun somnifer. Am dormit BUSTEAN de pe la min.30-35. M-am trezit in jurul orei 6,00 supermann. Nu de alta, dar. Trebuie sa ies cu cateaua la WC-u. Am un ghemotoc de 52kg (Ciobanesc Carpetin). Abia astept ziua de dumninica. Luni voi fi iar ochei (OK)

fgh (100 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:08

- cât privește valoarea echipelor, o vom vedea doar în cupele europene...; că între noi...

johnneil (31 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:09

Tot eu. Va recomand SNOOKER. Este mai dinamic si mai imprevizibil.

gogu (4 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:10

A iesit cum a vrut Rednic.N-a primit gol.La Pitesti Dinamo va marca.Multi spun ca Steaua a fost mai buna,dar a fost ca Dinamo a cedat voit posesia.In afara de faza lui Chipciu Steaua nu a reusit sa desfaca apararea lui Rednic,chiar daca a apelat la piesele grele Popa,Stanciu si Pintili.Duminica va fi aproape la fel.

dan (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:11

Un fotbal slab, plictisitor și dezamăgitor. Acest sistem de campionat este unul bun, cu multe asa zise dueluri interesante pe hârtie doar ca ce e în teren...te doare capul. Play-off-ul e ca lupta la retrogradare în Anglia și play-out-ul e un fel de liga a 3-a în Turkmenistan! Condiții de toată jena stadioane din medieval și cel mai mare stadion al tarii sta închis de 17 ani și pt încă 17! O placere sa urmărești fotbalul la noi...

johnneil (31 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:15

Tot eu. Multa sanatate REGELUI MEU, MIHAI ! Ii doresc multa PACE si ONOR unui om cu adevarat ISTORIC.

johnneil (31 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:18

Tot eu. Sa fi iubita stimata ANDRIES MARIA !

bytza7 (3 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:20

Buna Maria, Legat de meciul de aseara , pot spune ca sunt un pic subiectiv , fiind stelist de mic, Steaua a avut un 0.5 peste Dinamo, macar din faptul ca a incercat sa atace mai mult si a si avut niscaiva ocazii de gol. Meciul in sine a fost unul slab , talentele fotbalistice lipsind cu adevarat din teren, nu mai avem jucatori ca Danut Lupu, Marius Lacatus, etc . Sper ca duminica, Steaua sa invinga , pentru ca inevitabil sangele mie ros-albastru. Si mai sper la un meci frumos , daca nu cer prea mult un 3-4 , cu rasturnari spectaculoase de scor, poate Dinamo sa conduca cu 2-0 si apoi sa revina Steaua. Cred ca cer prea mult,nu? :)

johnneil (31 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:22

Tot eu. Un apel catre concetateni mei: Daca nu stiti sa faceceti bine, incercati sa nu faceti rau!

aham (67 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:27

cu o echipa in care joaca filip, chipciu sau bourceanu nu poti sa ai pretentii nici impotriva unei echipe ridicole ca dinamo. ca sa nu mai amintesc de tade sau rapa.. cat despre dinamo.. nimic de vazut, nimic de comentat.

faxx (3 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:31

@fgh ... ce e aia had trick ca tot repetzi??? poate vrei sa zici hat-trick care vine din engleza si a fost folosit prima oara la cricket =))))

ciupi (400 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:46

cea mai spectaculoasa imagine la tv a fost cea cu stanciu, popa si pintilii pe banca de rezerve.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:50

…şi pentru @all: VĂ AŞTEPT CU IDEI DE TITLU!

utraian (40 comentarii)  •  4 martie 2016, 14:52

Slabi, slabi, slabi... Toti declara ca de-abia asteapta sa joace intr-un derby de Romania, dar la ora meciului demonstreaza ca sunt prea limitati pentru derby (sau macar pentru cum era acest derby in vremurile bune). De fapt, nici nu se poate face spectacol pe un asemenea stadion, pe un asemenea gazon. Singurul pericol real de incendiu, la un stadion din Romania, este la Dinamo . ISU trebuia sa inchida acest stadion, intrucat daca-l vezi cat e de hidos iti vine sa-ti dai foc. Nu e nimic de comentat despre un meci care se vroia a fi intre "elite" , cand de fapt a fost intre non-valori. Poate doar nota 5 de la gsp pentru Tamas este exagerat de mica. A avut evolutie sigura in aparare + 6 pase de 60m de mare precizie, direct pe atacant. Nu e vina lui Tamas ca aia nu stiu ce sa faca cu mingea. Totusi nota 5, la fel ca Rapa (cu interventie imprudenta in careu), sau ca Bicfalvi intrat in min 60 si care n-a atins mingea? Cam putin. In rest: somn usor! Speram ca duminica sa fie altceva...

george (3 comentarii)  •  4 martie 2016, 15:13

***************E trist *** care are pretentia ca este om, poate simpatiza cu o echipa ce n-are nume,n-are stadion ,n-are baza de pregatire si nu in ultimul rand este patronata de un puscarias cu aere milostive ,condusa din umbra de alt puscarias abia scapat de la mititica ,antrenata de un farsor si impresariata de o dama de moravuri usoare. Cat despre meci se va vedea duminica cine este cel mai bun,restul sunt numai invective ale unor specimene cu optiuni indoielnice

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Micu Francisc (8 comentarii)  •  4 martie 2016, 15:25

Doua echipe foarte slabe pt pretențiile lor,titlu,cupe europene,oare nu realizeaza cat sunt de slabe pana dau de milsami orhei,ludogorets,crvena zvezda sau skenderbeu sa le dea cu terenul in cap.

Andrei F (188 comentarii)  •  4 martie 2016, 15:34

@george Of!Oare s-a uitat de Barboianu?Probe,procese...Cind Marica a semnat cu Steaua ,de ce nu s-a uitat si pe oferta lui Dinamo..Inaintea meciului surpriza!Rednic spune ca nu l-a vrut pe Marica...Asadar de ce nu vedeti problemele voastre si mai aveti timp de ale altora?Pe cind un nou iures la patron?

Maria Andries (2 comentarii)  •  4 martie 2016, 16:04

Pentru @all, mult mai spectaculoase comentariile voastre decât meciul în sine! Hotărât lucru, fotbalul nostru mai are de muncă până ajunge la nivelul publicului său! Vă mulţumesc şi vă aştept să scriem şi data viitoare! :)

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  4 martie 2016, 16:49

Vreti prea multe. Meciul a fost bun. Arbitrul l-a fragmentat. Un tinar diplomat care nu-si asuma nimic. Practic dinamovistii cadeau ca loviti de camion la fiecare faza. In afara de Tade as ridica notele tuturor cu +3. Arbitrul 0, comentatorii digi, de pomina: "n-a fost atingere, dar daca dadea penalti nu zicea nimeni nimic". Rednic 10. Nu vad ce-a gresit. A avut posesie neobisnuita, s-a pliat mai bine pe arbitraj. Declaratii directe dar de inalta tinuta dupa meci, despre Dinamo, stelisti, Tade si gazonul „oferit“. Reghe 10. Cred ca a cistigat duelul titularizarilor. Vom vedea peste doua zile. I-a gasit locul lui Chipciu, mereu in careu, mereu la bataie, dar si lui Stanciu zic eu, care vine mai bine din spate. Astfel, in minutele jucate a avut mereu poarta in fata. A verificat ca la antrenament alti jucatori. Cu Bourceanu a fost nevoit sa riste un rosu, caci Filip avea probleme, Hamrun trebuia pastrat iar cu Popa a fortat victoria, pe care si Rednic a mirosit-o din primele minute, de unde si prudenta lui. Incepem sa avem spectatori, jucatori, antrenori si domni ! Eu vreau in plus doar arbitru si gazon.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:15

arbitru si gazon, cam multe pretentii 🙂 cand prinzi toate nuantele comentariului TV, e semn clar ca meciul e slab

dan t (2 comentarii)  •  4 martie 2016, 16:54

joc tacticizat! ambilor antrenori,ambelor echipe le a fost frica una de alta ....pun pariu ca in campionat va fi altceva....aparenta superioritate a fcsb,nu va mai exista...pun pariu!aseara au fost doi adversari care si au studiat miscarile....! piese grele nefolosite au fost si la dinamo....! dl prodan si le a scos pe ale lui pe final,dar rednic tare mi e ca....va avea surprize...ptr fcsb

geo (9 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:30

@ dan t Asa este nu va mai fi o superioritate aparenta ci una clara si decisiva. Rednic ar putea sa-i surprinda pe stelisti incercand sa-i faca pe jucatorii de la Dinamo sa traga la si, mai ales, pe poarta, sa atace, sa nu mai simuleze si sa nu mai traga de timp. Poate ati remarcat cat ii trebuia lui Cerniauskis sa degajeze, timpul pierdut la schimbari, vaicareala dupa orice contact s.a.m.d. In statistica apar doua suturi pe poarta ale lui Dinamo. Or fi fost pasele date la portar de Papp si Tamas. Nici Steaua n-a jucat cine stie ce, dar a dovedit ceva mai mult respect pentru fotbal. Tactica lui Dinamo, aparare cu orice pret si specularea unor eventuale oportunitati, merge o data, de doua ori, dar nu merge la nesfarsit. Iar daca ia gol si se deschide, va pati ceea ce a patit cu Viitorul (1-5). O sa vedeti ce greutati va avea Dinamo in play-off unde va juca numai cu echipe bune si unde nu va avea nicio sansa cu "mica ciupeala".

Cris (26 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:44

Maria, lasa ipocrizia la o parte. Cei care posteaza aici nu sunt contributori la articolul scris de tine (nu te inspira). Este doar o coincidenta ca unele postari coincid cu subiectul articolului. In rest este doar o strategie a ta, dar articolul nu e scris impreuna cu cititorii. Este suficient sa ne uitam la ce spune cainerrosu, anume neacordarea unui penalty pt Dinamo, ca sa ne dam seama ca e o abureala ce faci tu aici. Unde tratezi tu problema penalty-ului neacordat lui Dinamo, astfel cum reclama cainerrosu (daca tot il invoci ca si contributor la scrierea articolului)?

Cristian (26 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:54

geo , vorbesti prostii. Nu te pricepi la sportul asta. Aseara a fost un meci poate prea tacticizat. Dar, obiectiv, Steaua nu si-a dovedit superioritatea. Superioritatea nu se dovedeste prin 2, 3 suturi in plus spre sau la poarta adversa (posesia a fost de partea lui Dinamo, potrivit statisticilor). Steaua a fost doar nitel mai activa, dar nu pt ca Dinamo i-a fost inferioara, ci pt ca a ales strategia precautiei (aparent pasivitatii, in termeni tehnici - contraatacului). Dinamo este, momentan, indubitabil o echipa mai in forma decat Steaua (dovada rezultatele atat directe , cat si generale, dar in special clasamentul). Sa nu consideri Dinamo una dintre pretendentele principale la titlu, dupa forma, rezultatele si pozitionarea in clasament, reprezinta eo ipso dovada amatorismului in raport cu acest fenomen.

Cristian (6 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:08

geo , vorbesti prostii. Nu te pricepi la sportul asta. Aseara a fost un meci poate prea tacticizat. Dar, obiectiv, Steaua nu si-a dovedit superioritatea. Superioritatea nu se dovedeste prin 2, 3 suturi in plus spre sau la poarta adversa (posesia a fost de partea lui Dinamo, potrivit statisticilor). Steaua a fost doar nitel mai activa, dar nu pt ca Dinamo i-a fost inferioara, ci pt ca a ales strategia precautiei (aparent pasivitatii, in termeni tehnici - contraatacului). Dinamo este, momentan, indubitabil o echipa mai in forma decat Steaua (dovada rezultatele atat directe , cat si generale, dar in special clasamentul). Sa nu consideri Dinamo una dintre pretendentele principale la titlu, dupa forma, rezultatele si pozitionarea in clasament, reprezinta eo ipso dovada amatorismului in raport cu acest fenomen.

aldo_m (63 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:32

e unul care zice ca fcsb a dominat meciul si ce daca ,singura echipa care domina si castiga e barcelona si singura echipa care domina si pierde e fcsb cu voluntari a dominat si a pierdut cu iasul egal cu dinamo egal ,nu scrie nicaieri ca daca domini ai fost si cel mai bun poate cetateanul n-a auzit de strategie sau nu stie cum joaca echipele italiene

ciupi (400 comentarii)  •  5 martie 2016, 7:24

cu un croitor bun (ajutat de ucenici!), poti scoate un taior si-o fusta de iesit in lume, chiar daca materialul e facut din carpe!

utraian (40 comentarii)  •  5 martie 2016, 7:51

:)))))))))))))))))))))))))) @cris dom'le eu n-am inteles daca esti doar distrus total, sau un ciutan de 3 lei care vrea sa-si dea importanta, sau ambele. D-ta esti Gica Contra in persoana, sau mai distrus ca el. DIN MOMENT CE INSUSI PALICI A RECUNOSCUT CA : "asteptam faultul , dar n-a venit", tu dai in continuare ca o moara stricata. Crede-ma e demonstratie de prostie evidenta. Mai vrei sa-ti si ajusteze propriul comentariul de pe "cainerrosu", de parca este o parere generala ca a fost penalty ptr Dinamo. Daca jucatorul vostru recunoaste ca nu a fost nimic, vrei tu sa ne convingi ca a fost si sa puna tipa si in articol... Pfff asa ceva mai rar

Comentează