Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Să plimbe ursul în Pădurea Neagră!

FRF nu e în stare să asigure minima protecţie pentru 25 de "tricolori". Dar se oferă să garanteze siguranţa a 55.000 de oameni

Permalink to Să plimbe ursul în Pădurea Neagră!
miercuri, 24 februarie 2016, 6:16

Întrebat de jurnalişti cum va proceda dacă Arena Naţională rămâne închisă până la meciul cu Spania, şeful FRF a răspuns: „Jucăm în Germania!”. A abandonat repede soluţia nibelungă şi a revenit la firul scurt, în spielhosen.

Într-o scrisoare, îndeamnă Consiliul General Bucureşti să pocnească din degete cu „mecanismul decizional” şi să deschidă stadionul peste capul anxios al primarului. Altfel, îi dă pe toţi, „gruppiert”, în judecată! Burleanu se răţoieşte onctuos şi la deputaţi: să lege din nou mâinile celor de la ISU. Să nu-i priveze pe români de circ în plin an electoral!

Arena Naţională se află într-o „situaţie inacceptabilă”, susţine şeful FRF. „Federaţia Română de Fotbal îşi va asuma răspunderea pentru siguranţă în caz de incendiu în organizarea evenimentelor sportive pe acest stadion”. Îşi asumă răspunderea pentru integritatea fizică a 55.000 de oameni. Asta e o noutate!

Federaţia nu şi-a asumat răspunderea nici pentru sănătatea celor 25 de jucători chemaţi de Iordănescu la turneul din Antalya. „Sunt fotbalişti importanţi pentru noi”, a comentat preşedintele Pandurilor, la DigiSport. „Cerem FRF să le facă asigurări medicale!”.

Ce-au răspuns federalii? „De câte ori vin la echipa naţională, jucătorii au vize medicale”. Viza medicală şi asigurarea medicală sunt documente diferite. Pentru viză, îşi asumă răspunderea medicul sportiv. Pentru asigurare, îşi asumă răspunderea FRF. Dar n-a fost cazul, de data asta. Federaţia nu le-a garantat cluburilor că le returnează fotbaliştii în bună stare sau că, în caz contrar, le cumpără piese de schimb.

Nu doar pe „tricolori” i-a lăsat Federaţia singuri în bătaia riscurilor, ci pe toţi fotbaliştii din Liga 1. Din 2010, cluburile nu mai sunt obligate să încheie asigurări medicale pentru jucători. Deşi FIFA, UEFA şi FIFPro au cerut asta şi au ameninţat cu sancţiuni, FRF tot nu s-a conformat. A pus buzunarul patronilor de echipe mai presus de binele fotbaliştilor.

Termenul limită era 30 aprilie 2015. Regulamentul FRF pentru Statutul şi Transferul Jucătorilor, ediţia ianuarie 2016, nu prevede asigurări medicale obligatorii şi nu scoate din uz convenţiile civile. Iată o situaţie inacceptabilă, care se prelungeşte la infinit pe domeniul de competenţă al FRF.

Federaţia presează Parlamentul şi Preşedinţia să schimbe legi. În ceea ce priveşte regulamentele proprii, „mecanismul ei decizional” nu mişcă un deget pentru a-i apăra pe fotbalişti. Dacă îşi rup piciorul pe teren şi n-au contract beton, e treaba lor! Să se descurce din şomaj! Nu mai vorbim despre ligile inferioare! Vorbim doar despre cei în jur de 350 de fotbalişti din Liga 1. FRF refuză să le asigure minima protecţie.

Să presupunem că deputaţii votează nonsensul nr. 865/2015. Şi că Primăria Bucureşti va deschide Arena Naţională, în lipsa avizului ISU. Conducerea FRF va trebui să le scrie şi spaniolilor: federaţiei de la Madrid, cluburilor care trimit la „naţionala” iberică fotbalişti cotaţi la zeci de milioane de euro. Să-i anunţe că vor evolua pe un stadion garantat de pompierul procesoman Răzvan Burleanu.
Cât despre spectatori, Federaţia îşi asumă vorbe cu capul spart. Puţin! Trebuie să-şi asume concret 55.000 de răspunderi, să încheie 55.000 de asigurări medicale. Asigurări, nu vize! Sau să mute meciul în Germania, unde autorităţile pariază nemţeşte pe siguranţa cetăţeanului.

Comentarii (3)Adaugă comentariu

cristi (45 comentarii)  •  25 februarie 2016, 8:32

Bravo Base ,bravo justitie,bravo politicieni,ati dezbinat o tara si nu se mai vede nici un orizont de timp care sa rezolve aceasta problema.

Geo (2 comentarii)  •  25 februarie 2016, 10:18

cristi (24 comentarii) • 25 februarie 2016, 8:32 a zis tot ce era de zis

eu (1 comentarii)  •  25 februarie 2016, 23:11

Ce treaba are base cu frf si isu?!?

Comentează