Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Meci inspirat din fapte reale

Între metaniile la poarta închisorii şi plimbările la uşa bisericii, Steaua şi-a pierdut credinţa în fotbal

Permalink to Meci inspirat din fapte reale
miercuri, 24 februarie 2016, 9:11

Eroare de sincronizare! Iordănescu trebuia să programeze cantonamentul „naţionalei” imediat după Voluntari – Steaua, 3-1. Reghecampf i-ar fi expediat toţi jucătorii, cu confirmare de primire. Cât de departe e acest antrenor, care-şi ameninţă fotbaliştii că „vor sta prin tribune”, de antrenorul care avea nevoie de toţi jucătorii, cu tot cu dublurile şi gemenii lor astrologici!

Cu o zi înaintea meciului cu Voluntari, Reghecampf încă îl maimuţărea pe selecţioner, avea „lotul complect”. Cu muniţie din asta, de pe toate drumurile, războiul pe poante avea şanse să dureze până după Euro. Dar şi-a pierdut subit rostul, după ce steliştii au capitulat în Groapă. S-ar spune că Iordănescu a insistat aiurea. „Naţionala” are deja pe stoc nulităţi cu valoare adăugată.

Vina „complectă” a antrenorului  
După meciul cu Chiajna, Reghecampf descoperea că există lucruri mai importante decât fotbalul. De pildă, eliberarea condiţionată a infractorilor. După meciul cu Voluntari, şi-a mutat din nou atenţia spre echipă. A constatat că nu joacă „absolut nimic”. A dat vina pe atitudinea jucătorilor, „nu a fost cea care trebuie”. Ei bine, explicaţia nu e „complectă”. Nu doar atitudinea a blocat jocul campioanei. A lipsit planul. A lipsit inteligenţa unificatoare dintre linii. Dacă eşti obraznic cu pensionarii şi le iei locul în autobuz, nu înseamnă că-l imiţi pe Mourinho. Mourinho e greu de imitat. Pentru început, trebuie să-ţi controlezi echipa. Abia apoi îţi controlezi rivalii la gramatică.

Prea sofisticaţi pentru Liga 1!
După ce s-a străduit atât să-i ţină legaţi de catarg, securizaţi la chemările „naţionalei”, Reghecampf şi-a scăpat oamenii din mână. Asta lasă de înţeles, când le critică atitudinea şi „prostiile”. Aroganţa antrenorului poate fi utilă echipei, cum observa Boloni. Dar nu e suficientă. Degeaba ai păreri articulate dacă te bâlbâi la fazele fixe. „De aia nu mai pot eu!”, comenta antrenorul Stelei ratarea transferului lui Budescu. Din cauza unor astfel de replici nu mai pot steliştii să joace, în meciuri deja câştigate. Antrenorul le-a insuflat ideea că sunt aleşii din turma campionatului. Că au o meserie sofisticată, care implică metode nemţeşti, dozaj ştiinţific şi „coaching” transcendental, la slujba de duminică.

Din galaxie în suburbie
Chipciu şi compania au fost plasaţi de staff-ul tehnic undeva unde ajung doar astronauţii. Ganea şi echipa lui nedusă la biserică i-au extras din simulatorul de zbor intergalactic şi i-au adus înapoi, pe pământ, în suburbie. Le-au reamintit cât de simplu e fotbalul. Din zece meciuri cu Voluntari, Steaua câştigă nouă, virgulă nouă. „A fost un accident”, cum îl califică Reghecampf. Dar e vorba de „un accident” inspirat din fapte reale, nu dintr-o impresie superioară. Un accident care are la bază celebrul filmuleţ motivaţional cu Ganea „instruindu-l” pe tuşierul Mudura. Şi sprinturile lui Kone.

Ne putem îndoi de multe din Liga 1, virtual profesionistă, numai de bucuria atacantului ivorian de a juca fotbal, nu. E adevărată. Iar Steaua are o problemă. Nici măcar Neubert nu dispune de soluţii pentru implementat pasiunea.

„Eu trebuie să-i determin pe jucători să dea pe teren tot ce au mai bun”
Laurenţiu Reghecampf, decembrie 2015

Comentarii (25)Adaugă comentariu

birlic (25 comentarii)  •  24 februarie 2016, 9:51

ca de regula Mariuca, punct ochit ,punct lovit ,felicitari

Baraborbun (1 comentarii)  •  24 februarie 2016, 9:56

De ce vă grăbiți să trageți concluzii,după un singur meci?când a câștigat 4 la rând colegii dumneavoastră îl elogiau!nu sunteți diferită de restul "pressei" românești! Eu credeam că sunteți! Da,nu îmi place nici mie că e arogant,dar accept că pentru nivelul românesc e bun!a demonstrat-o!o să îmi spuneți că nu avea rivali!și totuși! Deși comparația e forțată: Mou a câștigat sezonul2014-2015 și pleca favorit și pt cel în curs si n-a reușit! Mou e antrenor slab?

Dec (1 comentarii)  •  24 februarie 2016, 10:23

Maria, draga mea, te iei de pacaliciul asta ca spune "complect", dar tu tiparesti "eliberare conditionata" cu un aer superior. Nu-ti spun formularea corecta, te las sa cauti tu. In ceea ce priveste meciul, eu cred ca ar trebui sa si urmaresti meciurile pe care le comentezi . Blatul asta ordinar s-a vazut de pe Luna.

romeo (1 comentarii)  •  24 februarie 2016, 10:42

Buna ziua, Sunteti buna , buna rau..scrieti o carte in genul lui Ioan Chirila...Felicitari.Din contra, nu va e frica ca o sa va agreseze pe strada hahalerele astea?

Kyro (9 comentarii)  •  24 februarie 2016, 10:44

Al doilea meci la rand care il comentezi fara sa il fi vazut :))

anonim (1 comentarii)  •  24 februarie 2016, 10:52

as vrea sa o contrazic pe autoare, etapa trecută cand Voluntari a jucat la Timisoara i-am vazut pe Ganea si echipa lui la catedrala mitropolitana, i-a dus in timpul slujbei. se pare ca a avut rezultat. :)

M Mihai (22 comentarii)  •  24 februarie 2016, 11:21

Observ ca si acum unii gasesc scuze pentru un meci prost al fcsb-ului. Nu stiu de ce sunt deranjati cand se spune ca reghe e arogant (si manelist), mm e fost puscarias, patronul trece dintr-o extrema in alta are un comportament aparte si exemplele pot continua. Avem un campionat foarte slab si fcsb a avut performante ca nu are adversari. Pe Pintilii cred ca-l doare si acum spatele, dupa fenta din corp a lui Kone,Chipciu de cand a inceput sa fie ironic in declaratii la adresa altor echipe nu mai joaca nimic, marele reghe face mutari "inspirate", cam asta e acum realitatea la fcsb. Mai departe vom vedea, nu este exclus sa joace foarte bine si sa castige si acest campionat.

Andrei (3 comentarii)  •  24 februarie 2016, 11:42

Inca un articol slab. Am inteles, urasti Steaua la fel ca Sumudica, dar mai bine schimbi pravalia si comentezi pe unica.ro sau ceva de genul. Sau incearca sa ai atitudinea lui Sumudica si spune verde in fata ca nu suporti Steaua.

Andrei F (188 comentarii)  •  24 februarie 2016, 11:57

Se pare ca nereusita Stelei va creaza satisfactii...Daca ati fi ramas doar jurnalist ati fi vazut ca in aceasta saptamina Real Madrid cu ajutorul arbitrilor a reusit sa faca egal iar Barcelona a cistigat la limita...Poate aflati si dv. ca arbitrii fac si ei parte din jocul de fotbal si poate le acordati si lor putin din atentia dv..Cu 3 posibile penaltyuri poate istoria acelui meci era alta...dar de unde un articol atit de spumos?Totusi eu ma gindeam ca un jurnalist in primul rind trebuie sa fie exact...cancanuri sunt destule si fara ajutorul dv. si poate nici dv. nu ar trebui sa urmati aceasta turma...

Naica (74 comentarii)  •  24 februarie 2016, 12:53

Vin si eu dupa intrebarea lui Dec si intreb : de cand in limba romana "matanii "se scrie "mEtanii" ? (subtitlu).

ROMICA_BUNICA (3 comentarii)  •  24 februarie 2016, 12:57

Ideea este ca aceasta echipa tocmai devenise, teoretic, mai buna decât Barcelona, practic însă este mai slabă decât Voluntari

Adu (17 comentarii)  •  24 februarie 2016, 13:42

Steaua - mare nume al fotbalului romanesc in secolul trecut - a ajuns azi nu doar un cuib de puscariasi onorabili, ca Gigi si Meme, ci o caracatita de puscariabili onorati de presa, cu influenta sau interese si in alte cluburi de fotbal, corelati prin prietenii, casatorii, cumetrii etc. Nu degeaba MApN se lupta sa le ia caimacul, ca sa scape Romania de mucegaiuri...

Dinu (7 comentarii)  •  24 februarie 2016, 13:43

Excelent articol, pacat ca nu se spune ce e de spus si despre sinistrul Meme si rolul sau in acest meci si, in general, in viitorul de *** al echipei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Claudiu (50 comentarii)  •  24 februarie 2016, 14:52

N-am vazut meciul, scorul a fost 3-1 iar restul e cancan! Foarte frumos articolul si trebuie tratat ca atare si nu mai puneti la suflet ca vi se umfla vena!

Mugur (1 comentarii)  •  24 februarie 2016, 15:02

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

david (2 comentarii)  •  24 februarie 2016, 15:29

Arogantele si figurile l-au batut pe Reghecampf.In legatura cu limba romana,radem unul de altul dar ziaristii gresesc mai des ca unul care abia termina clasa a 4-a

Frankie (5 comentarii)  •  24 februarie 2016, 15:31

"Între metaniile la poarta închisorii şi plimbările la uşa bisericii, FCSB şi-a pierdut credinţa în fotbal" Uite Maria, am corectat eu titlul pentru tine. Apreciez aciditatea vizavi de tot cocalarismul emanat de aceste personaje. Dar nu pot sa inteleg de ce nu aveti curajul sa-i spuneti echipei pe numele ei actual. Chiar aveti interzis de la conducere, sau efectiv va doare-n pix/taste de adevar?

ANONIM (1 comentarii)  •  24 februarie 2016, 15:54

DACA VISEZI CA ANTRENOR SA JOCI IN CUPELE EUROPENE VA TREBUI IN PRIMUL RAND SA DAI DOVADA CA AI POTENTA DE CONDUCATOR ! UN ANTRENOR CARE SE "IMPIEDICA" DE UN GARD DE 25 CM INALTIME, NU POATE SPUNE DUPA CE SE RIDICA DE LA PAMANT IN RASUL CELORLALTI : "A FOST UN ACCIDENT ! ... NU-I UN CAPAT DE TARA !... " DA DOMNULE ANTRENOR, A FOST UN ACCIDENT, INSA ACEL ACCIDENT A FOST PROVOCAT DE TINE ! CACI TU ESTI LA CARMA ECHIPEI ! DACA TE-AI OCUPA IN MOD SERIOS DE ECHIPA SI MAI PUTIN DE IMAGINEA PERSONALA CU ULTIMELE MASINI... LAS VEGAS, ETC, POATE POATE AI RIDICA POTENTIALUL SI NIVELUL ECHIPEI ! TOTUL TINE NUMAI SI NUMAI DE PSIHICUL TAU ! CONCENTREAZA-TE PE CEEA CE ESTI PLATIT, DAR MAI ALES PE CEEA CE TE-AI ANGAJAT SA FACI ! CHAMPIONS LEAGUE ? LASA-LE DEOCAMDATA ! FOCUSEAZA-TE PE LIGA I ! ATAT TIMP CAT O ECHIPA LA RETROGRADARE TE INVINGE CU UN RUSINOS SCOR 3-1, GOLURI DIN ACTIUNE, UITA DE EUROPA OCCIDENTALA ! ... INCA ANTRENEZI O ECHIPA DIN ROMANIA CARE SE AUTOINTRETINE SPIRITUAL DIN MARII JUCATORI DE ODINIOARA ! ... TOCMAI DATORITA LOR SI SUCCESELOR LOR, MAI E CUNOSCUTA STEAUA ASTAZI IN STRAINATATE ! DAR TARE MA TEM CA E LA APUS .... IAR CAND VA RASARI, NUMAI DUMNEZEU VA STI ACEST LUCRU ....

adiro96 (33 comentarii)  •  24 februarie 2016, 16:45

Echipa a fost facuta pt cei care au pariat la greu pe victoria celor mici.Nu intru in detalii de ce a jucat titular cu Bourceanu ,care nu mai jucase titular din secolul trecut , nu ma leg de faptul ca joaca cu mana moarta Chipciu titular , dar sa nu spuna nimic de greselile celor doi pe care-i cara peste tot : Pintilie si betivul notoriu Tamas care si el a mai jucat titular acum 150 de ani , IAR ca sa fie tabloul blatului sa fie complet *** Puscaria nu s-a agitat deloc IAR *** la gasit vinovat pe Momcilovici. Blat ordinar pt cei din Mafia Pariurilor !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laurentiu (5 comentarii)  •  24 februarie 2016, 17:18

Un blat de cea mai joasa speta, nimic altceva.

dobermann (1 comentarii)  •  24 februarie 2016, 17:26

Spre surprinderea mea nimeni, dar absolut nimeni nu observa ça acest meci à fost un bat ordinar. Mitica à accepta sa merga la Voluntari pentru ca stia ça ô sa saveze echipa de la retrogradare. Meciul asta este mai important pentru ei daca pentru Steaua. Practic in momentul asta Steaua este la 3 puncte de Astra si 2 de Dinamo in playoff urmand ça cele 2 sa joace intre ele duminica. Steaua nu à piedut nimic in schimb cei din Voluntari au castigat énorm. Ô sa vedeti diferenta de atitudine si valoare in meciul cu Iasi si Apoi in playoff. Nu inteleg cu ce a fost mai bun Tamas decat Mamele si nici de ce nimeni nu se indoieste de corectitudinea lui. Spre exemplu. Chiar si arbitrii au fost blat si totusi nimeni nu face scandal. Daca Steaua ar fi avut 3 penalty-uri neacordate intr-un meci cu Dinamo sau Astra, treceau asa usor peste? Eu zic ça nu. Si-au luat toate masurile de siguranta pentru à fi siguri ça cele 3 puncte se duc la Mitica.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  24 februarie 2016, 19:04

rabdare, ne vom lamuri ce-a fost la meciul urmator, cu CSMS Iasi

Ister (9 comentarii)  •  24 februarie 2016, 17:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gogu (45 comentarii)  •  24 februarie 2016, 18:28

Auzi la ala, cica fcsb a avut 3 penalti-uri...:))) Ba baiatule, pe ce lume traiesti? De fapt astia ca am asa cer, cate 3 de 11 metri pe meci. Ce facem, Maria, cu cersetorii astia? :))

Dani.W (1 comentarii)  •  24 februarie 2016, 20:18

A fost un BLAT mizerabil, atat !

Comentează