Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Mutu la arat

Campionatul s-a reluat, fotbalul mai aşteaptă

Permalink to Mutu la arat
vineri, 12 februarie 2016, 10:45

ASA şi Pandurii au dat startul arăturilor de primăvară în Liga 1. La cît s-a alergat în cerc în prima repriză, putem patenta liniştiţi „giratoriul românesc”, după modelul „uliţei cehe”. Primul şut spre poartă a venit după un sfert de oră, o lovitură liberă executată cu mare ceremonie de Brandan. După încă un sfert de oră, gorjenii au dat replica furtunoasă, din senin, cu stîngul lui Antal. Vicecampioana a dominat totuşi încălzirea cu public, nu atît prin tactica lui Grigoraş, cît prin schemele de hochei total marca Mureşan.

Cînd pui laolaltă două echipe ordonate, de povară, duse la acelaşi frizer ca berbecii romani, fotbalul se lasă aşteptat. Iar golul apare din greşeală, după o pîndă încăpăţînată. Împinsă de nevoia de puncte, ASA a comis primul gest disperat. Iar Săpunaru a transformat primul penalty dintre multele care vor urma în a doua parte a campionatului. Să ne obişnuim din nou ochii cu asemenea încleştări monotone între luptători de valori apropiate. Cîştigă cine rămîne în picioare, nu cine e mai tehnic.

La 0-1 pe tabelă, Grigoraş a făcut al doilea gest disperat şi l-a trimis în teren pe Mutu. Jokerul. Soluţia magică. Creatorul de ocazii din pămînt, din iarbă verde. Jocul se înviorase, Mutu a reuşit să-l obosească la loc. Oricum, nici sclipirile, nici amintirile nu se mai poartă în campionatul nostru. Pe gazonul ars de frig de la Tîrgu Mureş se aflau foşti campioni ai României, jucători care au trecut prin grupele Ligii, pe la „naţională”. Ar fi avut multe de povestit despre fotbal, dar nu i-a întrebat nimeni. Nici antrenorii calculaţi, nici spectatorii politicoşi. Aşa că, în loc să dea spectacol, ASA şi Pandurii au dat telegrame despre campaniile agrare. Fiecare după puteri, unii au arat, alţii au secerat.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

vlad (5 comentarii)  •  12 februarie 2016, 23:09

Pff! Super descriere a meciului! Felicitari!

ivan (1 comentarii)  •  12 februarie 2016, 23:49

Mediocritatea e cu doua clase peste ce am vazut in seara asta. Vai de fotbalul romanesc...

Bubucul (75 comentarii)  •  13 februarie 2016, 0:11

Până la urmă una e descrierea unui meci de fotbal, și alta întâlnirea unor jucători 'la arat'. Ai descris foarte bine absența fotbalului.

Bubucul (75 comentarii)  •  13 februarie 2016, 0:17

Maria, să stii că încă aștept și un răspuns de la tine la întrebarea ce ți-am adresat-o!

Dragos C. (23 comentarii)  •  13 februarie 2016, 1:10

Ce va mirati atat de nivelul campionatului??? Atat dai, atat primesti! Daca jucatorii nu sunt platiti cu lunile, iar salariile sunt de cateva mii de euro pe luna, vreti sa joace ca Messi si Ronaldo, care castiga sute de mii de euro saptamanal??? Mie imi place mai mult decat cum joaca Espanol sau Granada, chiar daca aia joaca in Spania si castiga de 10 ori mai mult din drepturile TV! Nu mi se pare mare diferenta! Ne-am obisnuit doar sa criticam!... Bine ca sunt ziarele noastre mai bune... Intre Marca si GSP nu e nicio diferenta? Domnisoara ziarist, daca pe dumneata nu te plateste patronul vreo 3-4 luni, ce faci, mai faci articole pentru ziar??? Probabil ca raspunsul este nu... Ei bine, fotbalistii aia pe care-i critici inca joaca fotbal si se antreneaza! Asa ca nu-s de criticat ci de apreciat!

mal. (71 comentarii)  •  13 februarie 2016, 8:48

@Dragos C. Doar o părere... Dacă nu mă plătește patronul 3-4 luni am de ales: contiunui să muncesc bine sau îmi caut altceva de făcut; în nici un caz nu iau decizia să muncesc prost (dacă am o brumă de valoare, nici nu pot lucra prost, nu știu să fac prost acel lucru...). Altceva mi se pare mai trist: la un post de radio de sport se lăuda "live"creșterea nivelului Ligii 1 după pauza de iarnă. Îmi aduc amine din școală: "mediocru" nu are grade de comparație...

Jos_cenzura (20 comentarii)  •  13 februarie 2016, 9:40

Are dreptate Dragoș C.

Bubucul (75 comentarii)  •  13 februarie 2016, 15:07

@mal De-acord cu tine.

Comentează