Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Tata Puiu şi armata lui Ciocu’ Mic

Certîndu-se cu Steaua, Iordănescu a aflat din timp că "susţinerea totală" din partea FRF înseamnă dezertare completă

Permalink to Tata Puiu şi armata lui Ciocu’ Mic
marți, 26 ianuarie 2016, 3:28

În disputa dintre Steaua şi „naţională”, vocea preşedintelui FRF este suplinită cu promptitudine de vocea fostului preşedinte al FRF. Mircea Sandu a reuşit să fie mai prezent decît Răzvan Burleanu într-o situaţie care vizează sursa principală de hrană a Casei Fotbalului.

Fostul şef federal s-a lepădat de poza oficială şi a recunoscut, fără falsă modestie, una dintre marile realizări ale regimului său: „Comitetul Executiv e doar o sperietoare. La TAS orice club din România cîştigă”. Dacă n-ai şti rezultatul scrutinului de acum aproape doi ani, ai spune că tot Sandu e preşedinte „de facto”, iar Burleanu e doar testatorul lui de costume, birotică şi papetărie.

Mircea Sandu spune că Iordănescu a greşit pentru că „n-a făcut un acord cu toate cluburile, cînd s-a luat decizia cantonamentului”. Iată o voce a raţiunii, a dialogului, nu-i aşa? Dovadă că în raniţa oricărui dictator se află bastonul unui pensionar democratic. Fostul preşedinte al FRF şi-a argumentat părerea cu experienţa scandalurilor similare. Într-adevăr, nu e prima oară cînd „naţionala” şi Steaua se bat pe soldăţei, dar e prima oară cînd Federaţia dezertează din spatele selecţionerului. Nici celelalte cantonamente de iarnă nu apăreau în calendarul UEFA, Comitetul Executiv era tot „o sperietoare”, dar conducerea FRF i-a luat, într-un fel sau altul, apărarea antrenorului „naţionalei”.

Acum, strigă doar Iordănescu: „FRF trebuie să ia o decizie dură!”. Federaţia a dat de înţeles că mîlc. E şi asta o decizie dură, să tragi fermoarul la muzicuţă, cînd te trec toate rapsodiile despre binele fotbalului românesc. În loc de „susţinerea totală” pe care i-o asigurau din vorbe, la prelungirea contractului, şefii FRF i-au oferit lui Iordănescu o dezertare în bloc. Şi încă n-a ajuns discuţia la cele şase amicale cu mari echipe.

Tăcerea asta de aur amestecat cu lupte intestine spune mai degrabă că Federaţia nu vrea să-l supere pe Reghecampf, aspirant la tronul „tricolor”, decît că Federaţia îl sprijină pe actualul selecţioner. În zilele noastre, mizele se licitează, se pierd şi se cîştigă pe fronturile comunicării. Al treilea război mondial va fi retoric sau nu va fi deloc. Reţelele de socializare sînt noua muniţie. Se trimit şi retrag acorduri, nu armate. Toată lumea are ceva de spus, de comentat, de revendicat, de reiterat. Numai FRF amuţeşte cînd are un elefant în sufragerie. Nu poate lua „măsuri dure” pentru că nu-i permit regulile FIFA şi Comitetul cu inimă de paie. Dar nimic nu-l împiedica pe Răzvan Burleanu să-şi exprime un regret, chiar şi nesincer, că nu e consens în fotbalul pe care-l conduce.

Iordănescu ar trebui să adune tot ce-a mai rămas cazon în el, tot restul de poleială din „Antrenorul Secolului” şi să-şi dea demisia. Felul cum l-a abandonat FRF în cîmp deschis miştourilor dinspre palat, felul cum i-a subminat credibilitatea, inclusiv în faţa jucătorilor, nu e doar umilitor, e şi rău prevestitor. Dacă în duelul cu Reghele Soare, Generalul s-a trezit vorbind la pereţii popotei, să nu tragă nădejde la vreo surdină clementă, după meciul cu toată Franţa.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

dac.impielitzat (29 comentarii)  •  26 ianuarie 2016, 17:06

hmmm eu zic ca mai degraba trebe sa-i puie cenusa-n cap si el si frf-ul.
nimic nu spune la regulament ca fcsb nu o procedat corect. in loc sa-si fi incordat muschii pe la tv trebuia sa faca in asa fel incat sa se inteleaga omeneste cu cluburile (inclusiv cu fcsb).
o demisie nu-si are rostul mai ales pe acest fond in care se pare ca pare ca „he is in the wrong” 😉

Adiro96 (33 comentarii)  •  26 ianuarie 2016, 17:18

Mariuco sincer doar el sa-si dea demisia , dar celalalt impostor aflat la conducere care l-a sedus si abandonat pe Cashcheta ?

Luca (6 comentarii)  •  26 ianuarie 2016, 18:08

Cantonamentul acesta este penibil ! De la inceput la sfarsit denota lipsa de profesionalism ! Daca selectiona tineri , de perspectiva , mai intelegeam ! Dar Popa, Pintili … jenant ! La ultimul meci au fost selectionati (de Oprea probabil) doar 2 stelisti ! Si acum , la meciuri cu adversari f f f slabi cotati , convoci 6 stelisti (probabil tot Oprera a facut lista ) iar pe Anton il sari pe motiv ca vrea sa vada tineri de perspectiva !!!
Impresia mea este ca doar a vrut sa incurce Steaua ! Sa nu ii lase sa faca pregatirea de iarna !

Andrei (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2016, 19:23

Ar trebui sa VEDEM IN SFARSIT ca ,, marele antrenor tataPuiu (sic),, e doar un balon de sapun… Pe el l-a facut mare echipa (de vis, ce mai…) si nu invers. Sa se duca sa-si legene nepotii si sa joace table (ca sah nu prea cred ca stie…) in Cismigiu…. Asa ne-am cramponat si de marele Tadici, pierzind citiva ani (irecuperabili pentru multe sportive). De ce sa nu vina in fata antrenori TINERI si cu REZULTATE ( nu neaparat Reghe, mai sunt destui…)

Pretty Kitty (4 comentarii)  •  26 ianuarie 2016, 20:31

Generalul Puiu – nu e voie sa vorbesti la mobil cand mananci, Pitzi 666 – nu e voie sa vii in slapi in sala de mese, Il Luce – nu e voie sa asculti muzica la casti in vestiar, Halagian – nu ai voie sa bei apa minerala doar apa plata. Poate pun mana de la mana si il invie pe Ceausescu. Numai nulitati si oportunisti care incearca sa isi mascheze incompetenta si dorinta de putere in spatele unei „discipline de fier”.

Filbert (45 comentarii)  •  26 ianuarie 2016, 22:46

Fotbalul s-a aliniat restului societatii romanesti: scandalul primeaza, restul nu conteaza. Jocuri decente, rezultate? A se slabi.

allah (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2016, 23:20

nu inteleg… de ce FRF sa-i ia apararea lui Iordanescu, daca acesta NU are dreptate?! doar pt ca el e selectionerul si atat?!

cantonamentul ala al nationalei este o mare prostie. toti stiu asta. dar daca selectionerul nostru are o mentalitate comunista… cu vorba buna cei de la steaua n-au reusit sa se inteleaga cu el si s-a ajuns la situatia de fata…

vasco (317 comentarii)  •  27 ianuarie 2016, 8:16

Becali,ca de obicei,acum si impreuna cu famiglia Mop,face ce stie el mai bine,adica circ,scandal.Juridic sunt acoperiti,tataPuiu,mai de moda veche,spera la o sfortare patriotica ,asa ca pe vremuri…In locul lui Iordanescu nu as mai convoca nici un stelist la Euro,sa crape capitalistul becali de ciuda ca produsele lui de export nu mai au parte de promovare…Nici asa nu prea am fi facut mare branza la acest turneu final,mai bine ar face o echipa de tineri talentati,de perspectiva si i-ar da o lectie **** si clicii sale.Zic si eu..

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  27 ianuarie 2016, 10:41

si eu zic la fel

cineva (18 comentarii)  •  27 ianuarie 2016, 9:07

in locul lui Puiu mi-as da demisia dupa episodul asta .
E ca si cand ti-ai prinde nevasta cu unul in pat si ea ti-ar striga : Iubitule nu e ceea ce crezi

ionut (12 comentarii)  •  27 ianuarie 2016, 10:16

Sunt de acord ca, in aceste conditii, Iordanescu trebuie sa demisioneze. Trebuia sa o faca din momentul in care a vazut cum i-a fost ,,organizat,, turneul. Sunt convins ca nu un asa turneu a fost votat in CEX. Sau, daca vroia/vrea sa-si duca treaba pana la capat, si, de inteles, vrea inca un turneu final in palmares, trebuia/trebuie sa arate mai multa intelegere fata de cluburi. Nu e posibil ca, in conditiile unui cantonament ,,de cunoastere, de acomodare, de urmarire, de introducere in atmosfera,, sa nu accepti ca trei jucatori (ai lui Dinamo) sa lipseasca in prima zi (in care s-au impartit camerele, s-a vizitat locatia, s-a facut o miscare usoara, (oricum nu erau toti) si s-a luat masa de seara. Cu ce afecta planurile selectionerului ? Cu nimic. In plus, nici o eventuala intransigenta, inflexibilitate, duse la extrem din partea lui Iordanescu nu poate fi luata in considerare din moment ce pentru Budescu a gasit ,,intelegere,,. De ce nu a spus, ai fost convocat vi la lot si-ti rezolvi problemele dupa ? Altfel…sanctiune. Eu nu inteleg cum de Rednic nu a fost hotarat si nu si-a tinut jucatorii pentru O ZI, sa joace acel amical.

Marka Ragnos (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2016, 10:31

Observ ca inca ii spuneti fcsb-ului Steaua. Chiar nu aveti de gand sa respectati decizia ICCJ? Voi sunteti jurnalisti sau mercenari?

barbu brailoiu (104 comentarii)  •  27 ianuarie 2016, 13:49

cine i-a oprit să introducă în regulamentul FRF clauze de sancționare pentru interdicția de a veni la echipa națională? și… pe cât?!

Parneava (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2016, 16:15

Daca Iordanescu mai are sange in instalatie,n-ar mai trebui sa selectioneze NICI UN JUCATOR DE LA FCSB.Pentru ca daca ii analizam pe potentialii selectionabili de la FCSB,constatam urmatoarele:
-Nita,- avem cel putin patru portari mai valorosi ca el(Tatarusanu,Pantelimon,Lung,Balgradean).
-Stanciu,-nu este deocamdata peste Sanmartean,Budescu,sau Cernat)
-Chipciu-absolut in dezacord mental cu fotbalul modern.Va ramane vesnic o speranta…pentru vanzare.Este sub valoarea unui Torje,Tanase sau Maxim.
-Popa Adrian,-efort mult si inutil.Nu va fi mijlocas de banda veritabil,pentru ca a fost format ca extrema dreapta,post care nu se mai regaseste in fotbalul modern.
Tosca,-nu poate sa se compara cu Rat,Sepsi,Latovlevici.
-Pintili,- a fost,inainte de escapada araba,-acum din ce in ce mai greoi si parca fara suflu.Nu cred ca ar fi o alegere buna pentru Nationala.
-Marica,-cu el se pune problema unei reveniri fizice,psihice si mai ales de forma sportiva.Este putin probabil sa atinga nivelul de acum cativa ani,intr-un campionat slab valoric.
Dar daca tari cu fotbal puternic(Germania,Franta,Italia,Spania.etc.) se intaresc prin atragerea de jucatori valorosi ,nu inteleg de ce noi nu putem naturaliza o serie de jucatori,care ar face Nationala mai atractiva printr-un fotbal mai modern si care ar acoperi unele goluri din lotul actual.Sunt o serie de jucatori straini in campionatul nostru care pot efectiv face diferenta,intr-un meci international.Pentru ca au o alta mentalitate chiar dac a nu sunt mai talentati ca jucatorii romani.Probabil nu sun impresariati de cine trebuie.Oricum este o mare prostie sa nu profiti de pe urma stranierilor.Dar cum prostia are si ea unitate de masura becalul,cu submultiplul sau vanghelul,nu-i de mirare ca Iordanescu sa cedeze….uman…financiar…din prietenie cu becalul….sau din alte posibile motive care scapa acestei analize.Si uite-asa am ajuns si analist sportiv.Oare unde exista facultate de analisti?

Mihai (22 comentarii)  •  27 ianuarie 2016, 16:35

Daca vrea sa iasa cat de cat onorabil din aceasta situatie, nea Cascheta ar trebui ori sa-si dea demisia ori sa nu selectioneze la Euro pe cei de la Steaua. Oricum nu vom face nimic. Asa poate chema jucatori de la echipa fiului sau nu ? Greseala insa este si a acestui personaj numit burleanu, nu a anticipat nimic sau este pe mana cu gasca lui reghe. Pur si simplu iti este greata de toate aceste specimene. A facut cineva un calcul cat costa acest cantonament facut fara rost ? Cu banii acestia ajutai echipe de copii sau juniori. Nu mai vorbesc ce inseamna aceasta suma pentru alte sporturi gen polo, rugby etc

Comentează