Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Să umplem stadionul cu funcţionari!

Pentru a scăpa de coşmarul licitaţiilor contestate la infinit, Primăria Capitalei îşi face propria firmă de construit baze sportive. Conform unui proiect de pe site-ul oficial, PMB va înfiinţa 19 societăţi comerciale care să se ocupe cu diverse servicii: transport […]

...

Nu e cercetarea închisoare!

Ministrul karatist al Cercetării, Şerban Valeca, sparge puşculiţa cu mâinile goale. Le-a făcut olimpicilor internaţionali „o ofertă generoasă”: bursă de 3.500 de euro pe an. „Cu obligaţii asumate de ambele părţi” precizează comunicatul oficial: olimpicii urmează facultatea în România şi […]

...

Hexi Panseluţa

Mături din acelea cu care sunt măturate străzile Bucureştiului mai găseşti doar în poveştile fraţilor Grimm. Doar că au altă utilizare, mai pragmatică. La fel ca în basme, a crescut şi preţul măturatului în Sectorul 3, de opt ori, deşi […]

...

Ne trebuie și scut antigogoși!

După o lună de cercetări, Corpul de control și inspecţie din MApN a descoperit motivul nedospit pentru care Armata are nevoie de o echipă de fotbal. Nu se simte capabilă să valorifice altfel marca Steaua, adică “prin stabilirea, negocierea și […]

...

Dragnea şi roboţii

Liviu Dragnea şi suita, adică Guvernul României, vor să afle despre implicarea multinaţionalelor la protestele din Piaţa Victoriei. „Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune”, a spus şeful PSD. E drept, zvonuri răspândite tot de el şi ecourile lui. […]

...

Atac cibernetic la sapa de lemn

Dacă Rapid primea un bănuţ de fiecare dată cînd patronii lui au anunţat că-l dau pe un leu, ar fi fost un club bogat

Permalink to Atac cibernetic la sapa de lemn
sâmbătă, 23 ianuarie 2016, 8:09

Ce s-a întîmplat cu scuza „Mi-a mîncat cîinele tema”? De ce are atîtea variante? Originalul nu e destul de insultător la adresa inteligenţei? În locul cîinelui, agent necuvîntător al haosului, patronul Rapidului a ales o variantă cu două picioare scurte în loc de patru.

Le-a dat jucătorilor o veste bună şi una proastă. Vestea bună e că Bursa din Shanghai şi-a revenit, graţie influxului de capital provenit de la hackerii chinezi care au prădat banii pentru salariile rapidiştilor. Vestea proastă e că jucătorii giuleşteni nu-şi vor primi salariile.

„Trebuia să ni se facă o plată de la unul dintre lanţurile de supermarketuri, dar nişte hackeri chinezi au spart contul respectiv şi ne-au amînat”, aşa a sunat explicaţia lui Valerii Moraru, potrivit digisport.ro. Fostul patron George Copos nu are decît să-şi frîngă mîinile de invidie, pentru că, pe vremea cînd nu plătea el salariile în Grant, hackerii chinezi nu umblau să dea „tunuri” şi nici să capete notorietate de pe urma fotbalului. Doar se antrenau, furînd date de la Casa Albă.

Ce s-a întîmplat cu planul de afaceri al lui Valerii Moraru? N-a preluat clubul oricum, l-a cîştigat prin luptă cu balcanicul italian Angelo Massone. Moraru a insistat să preia el acţiunile, „ştim la ce ne-am angajat”, spunea în iulie 2014. A promis că împrumută clubul cu aproximativ 2 milioane de euro. După preluare, a explicat, de cîte ori a fost nevoie, că el dă bani la club. Dă, dar în calitate de creditor, nu de investitor. Nu-şi asumă riscurile pe care şi le-a asumat cînd s-a apucat de afaceri cu apă îmbuteliată, de exemplu.

În fotbalul nostru, modelul financiar al împrumutului de la patron n-ar fi un model atît de popular printre şefii de cluburi dacă n-ar fi avantajos pentru ei. E greu de crezut că Moraru nu ştia cum să scape de nişte milioane de euro şi le-a aruncat peste gard, în curte la Rapid. E mult mai probabil să extragă cîinele caietul din ghiozdan, să scrie compunerea şi s-o mănînce. E mult mai probabil ca Moraru să fie atacat de piraţii somalezi în plină stradă decît să piardă sume importante din pricina fotbalului.

Clubul din Giuleşti va plăti încă multă vreme preţul pentru că a fost „salvat” de milionari sprijiniţi cu mîna de fier într-o sapă de lemn. Toţi s-au plîns că sărăcesc de la statul în lojă. Dar de intrat în insolvenţă, a intrat echipa, nu ei. „Toc bani degeaba la Rapid!”, „Nu merită să investeşti în fotbalul românesc din cauza arbitrilor!”, „Nu am vîndut nici un metru de publicitate pe stadion”, s-a plîns actualul şef.

Nu e vina echipei dacă tu, manager, nu reuşeşti să-ţi faci treaba şi să aduci sponsori şi contracte de publicitate.

Dacă Moraru ar fi fost un patron la propriu, nu la figurat, dacă nu era protejat de airbagul  cu litere mici din contractele de împrumut, ar fi luat-o din uşă în uşă, să vîndă publicitate pe stadion. Aşa, încă înainte de a intra în conflict cu suporterii, a dat semne de nerăbdare. În toamnă, era dispus să cedeze acţiunile oricui. Acum pune condiţii. Cere un leu pe ele. După ce perfectează vînzarea, Moraru ar trebui să aibă grijă unde doseşte bancnota aia, să nu le dea alte idei hackerilor.

Suporterii giuleşteni au mai fluierat la sceneta asta. Abia acum se vede care a fost meritul lui Copos la Rapid: i-a obişnuit pe fani cu tot ce e mai rău.

Le-a scufundat planeta cu picătura. Jucătorii ameninţă cu greva. Nu că ar avea altceva de făcut. După ce s-a ghiftuit cu salariile lor, cyber-cîinele, pesemne suferind de o dezordine alimentară, le-a mîncat şi echipamentul, şi cantonamentul. E o chestiune de timp pînă cînd va da pe gît şi motorina. Iar baza ProRapid va rămîne fără sursă de căldură. Curent electric nu mai circulă prin zonă de cînd gruparea Anonymous a deturnat banii pentru facturile restante.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

alin (1 comentarii)  •  23 ianuarie 2016, 20:26

Cata dreptate ai !!! Parca e blestemat Rapidul, ajunge pe maini din ce in ce mai rele.

WAX (49 comentarii)  •  23 ianuarie 2016, 23:57

ban la ban trage si ***** la ***** !

Stelist=Roman (39 comentarii)  •  24 ianuarie 2016, 1:21

As vrea sa punctez ceva… „Nu am vîndut nici un metru de publicitate pe stadion”. Cum, cu cei mai si cei mai suporteri, cu ,,farmecul vietii”, cu mii de suporteri meci de meci…te scufunzi, intri in faliment, clubul se desfiinteaza….si nu din cauza rasismului, nu din cauza imnului stelist dedicat rapidistilor de zeci de ani, ,,am avut si vom avea mereu, boala pe ******…pardon, romi, sa nu-i discreditam. *****Cum s-au plans ei la UEFA? CUM A JUCAT sTEAUA PARTIDE IMORTANTE FARA SPECTATORI DIN CAUZA ,,FARMECULUI VIETII”???

Georgy (1 comentarii)  •  24 ianuarie 2016, 5:45

Este trist ca un club cu traditia Rapidului nu poate sa atraga o mana de sponsori care sa tina echipa. Teoretic, este posbil si fiecare dintre acesti patroni ar trebui sa bage capul in pamant.

rapid_visiniu (30 comentarii)  •  24 ianuarie 2016, 7:33

Felicitari!

Golombioschi Ilie (27 comentarii)  •  24 ianuarie 2016, 11:51

Idei pentru gestionarea starii de avarie din fotbalil romanesc: loturi la inceputul sezonului competitional de 22 de jucatori , nu 25 ca acum(6 intre 16-20 de ani)cu contracte lungi,1,2ani maxim 10 jucatori, 12 cu contracte maxim pana la pauza de iarna, dupa pauza de iarna contracte pentru maxim 8 jucatori. In privinta reclamei de la stadion, problema nerezolvata la nivelul fotbalului romanesc, ca idei, necesitatea supradimensionarii in special in inaltime(minim dublu cum e acum) a panourilor publicitare fixe, un desain clar, contrastant puternic, al numelui firmei, produsului, cu litere cat mai mari si vizibile in special pentru distanta si transmisiile TV. De asemenea patronii managerii cluburilor trebuie in cadrul negocierii contractelor pentru panourile de publicitate sa aiba in vedere varianta acordarii de asemenea spatii in mod gratuit sau la preturi foarte avantajoase pana la limita acoperirii intregului disponibil de publicitate al stadionului.Oferind practic si o astfel de publicitate gratuit pentru inceput cluburile pot ajuta promovarea unor firme cu potential care constatand concret efectul pozitiv al acestei publicitati, cuantificandu-l exact in bani, in perioada urmatoare ar fi disponibile sa plateasca sumele corecte pentru publicitatea de care beneficiaza.

Bubucul (71 comentarii)  •  24 ianuarie 2016, 12:19

Foarte trist!