Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Un caz umanitar

Deşi corupţia ucide, lui Liviu Dragnea îi produce "rău fizic" să lupte împotriva ei

Permalink to Un caz umanitar
luni, 30 noiembrie 2015, 6:56

„Mie îmi face rău fizic să decid eu, care nu sînt judecător, destinul unui om. Trebuie să lăsăm judecătorul să decidă”. Aşa a răspuns Liviu Dragnea cînd a fost întrebat, la Pro TV, despre ridicarea imunităţii unui senator anchetat pentru fapte de corupţie. N-a descris în amănunt simptomele acestui „rău”. N-a precizat dacă seamănă cu răul de autocar sau cu „leşinul DNA”, o slăbiciune cu premeditare, asociată cu vertij de funcţie, care se manifestă în general pe scările Parchetului.

În cazul ăsta, e de mirare că Dragnea, natură atît de simţitoare, s-a dus să vadă din lojă, în repetate rînduri, cum se decide soarta calificării la Euro. Ar trebui publicat un avertisment, ceva, cînd joacă „tricolorii”. Să fie prevenit liderul PSD că unele faze din careul nostru îl pot debusola, cel puţin.
Există tratament pentru Sindromul Dragnea? Există şi poate fi aprobat prin vot. Ştie şi el: „O să insist pentru scoaterea imunităţii parlamentarilor din Constituţie”. Păcat că n-are decît o singură voce, şi aia senzitivă! E nevoie de o campanie serioasă, care să combată vaccinul anti-Beciul Domnesc. Aşa, vorba zboară, mandatul trece. Nu doar pentru sănătatea sistemului, dar, iată, pentru binele fizic al parlamentarilor care au alergie la cererile DNA, trebuie luate noi măsuri de igienă.

Altfel, fostul vicepremier tinde să devină caz umanitar. E obligat să se trateze prin metode primitive: ventuze pe scaun, prişniţe cu mir, bile descîntate pentru deochiul de procuror. E curios cum parlamentarii, nişte oameni care decid zilnic soarta unui popor, suferă de „rău fizic” doar cînd trebuie să decidă traseul colegilor de partid. În rest, se pare că au batista şi sărurile la îndemînă. Nu îi ia cu spasme etice să promită o sută de complexe sportive, de bazine olimpice sau de cămine culturale. Dar, cînd e vorba să lase justiţia să-şi vadă de treabă, îi apucă febra solidarităţii şi au crampe de conştiinţă.
Dragnea se frămîntă degeaba, de fapt. Nu decide soarta unui om dacă-l trimite în faţa judecătorului. Decide doar viteza cu care omul respectiv ajunge să fie judecat. Dacă omul e parlamentar, ajunge mai greu. Dar de ajuns, ajunge. Că nu e mai presus de lege.

O ţară întreagă ştie, a aflat diagnosticul într-o manieră cruntă: corupţia ucide! Numai Dragnea se simte în opoziţie şi o ţine pe-a lui: anticorupţia produce „rău fizic” şi striveşte cariere politice. O fi prea mult pentru el meseria asta, de ales al poporului! Îl obligă la prea multe scrupule! Artist de birou trebuia să se facă, să nu decidă nimic. Doar să picteze aprobări, avize şi autorizaţii.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

Cinezan Vladimir (82 comentarii)  •  1 decembrie 2015, 8:14

Toate ca toate, dar lămurește-ne, doamnă, la ce echipă de fotbal ( că tot considerați doar fotbalul sport ) joacă acest Dragnea care poate să fie niscai văr cu un fost „câine” Dragnea. Poate e poloist, gimnast, sau voleibalist prin ligile inferioare… Ar fi bine dacă Gazeta sporturilor ne-ar lămuri cu tribulațiile tuturor sportivilor care intră în sfera de activitate a unei gazete care se ocupă exclusiv de sportul mioritic. Miza pe derapaje e o soluție cu iz de vis populat cu alegerea pe dibuite a unei linii drepte spre linia de sosire la urne. Bloc-starturile pot fi cheia măsluită a competițiilor. Citit printre rândurile Gazetei, sportul total este la el acasă. Sau nu ?!

durden (209 comentarii)  •  2 decembrie 2015, 0:57

Fara politica!!!schimba ziarul daca vrei,dar eu as prefera sa citesc despre sport aici

Comentează