Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Mama, tata şi Fiscul

Sîngele apă nu se face, că nu e datorie la stat! Şeful lui Dinamo a obţinut cu ajutorul părinţilor un bacşiş de 5,1 milioane de euro de la Fisc

Permalink to Mama, tata şi Fiscul
marți, 20 octombrie 2015, 9:29

Prejudiciul adus statului în Dosarul Transferurilor a fost de 1,3 milioane de euro. Prejudiciul adus statului în urma insolvenţei clubului Dinamo este de 5,1 milioane de euro. Datoria totală către Ministerul Finanţelor ajunsese la 5,4 milioane de euro.

Ionuţ Negoiţă a achitat în jur de 300.000 de euro. Dacă de la o covrigărie ANAF mai încasează cîte o amendă, de la Dinamo a încasat un covrig. Deocamdată. Mai are timp să conteste prin recurs decizia Tribunalului Bucureşti, prin care se încheie reorganizarea clubului din Ştefan cel Mare.

Insolvenţele din Liga 1 ne-au dezvăluit la ce cote nesănătoase ajunsese imunitatea fotbalului în faţa legii. Au scos la iveală poliţa de creditor din portofelul de investitor.

Rapid acumulase datorii de 29,4 milioane de euro în momentul intrării în insolvenţă. 21 de milioane de euro reprezentau datorii către firmele majoritarului George Copos. La Dinamo, avem de-a face cu o noutate: nu doar majoritarul Negoiţă este înscris la masa credală, ci şi părinţii săi. În momentul cînd a fost votat planul de şters cu buretele, tatăl şi mama au înclinat balanţa în favoarea fiului.

Schema este prezentată în ediţia tipărită a Gazetei. La vot, firma părinţilor lui Negoiţă a avut un cuvînt la fel de greu de spus ca statul, pentru că ar avea de recuperat de la Dinamo în jur de 4 milioane de euro. Aşa scrie pe hîrtie. Ăsta-i farmecul afacerilor între rude! O firmă al cărei profit maxim a fost de 1,1 milioane de euro, cu o cifră de afaceri de 4 milioane de euro şi care din 2013 funcţionează în pierdere a găsit 4 milioane de euro să împrumute clubul Dinamo. Ce nu fac părinţii pentru echipele copiilor!

La masa credală, mama, tatăl şi fiul Negoiţă au bătut la scor statul român. L-au bătut, cum ar zice Rednic, pe stilul lui. Deşi dublat de nepotism, procedeul a fost democratic, nimic de spus. Ministerul de Finanţe a avut noroc că majoritarul lui Dinamo nu şi-a convocat şi alte rude în lotul de creditori, că ar fi ajuns statul dator la echipa de fotbal.

Cu doar 5,1 milioane de euro în minus, a scăpat ieftin. Trebuie doar să inspecteze 5,1 milioane de boluri de bacşiş şi amortizează pierderea. În schimb, patronii din Liga 1 au acum un motiv în plus să ceară intrarea în insolvenţă. Nu numai că scapă de datorii, dar, cu un mic ajutor de la veri, de la cumnaţi, pot ieşi pe plus.

Din 24,4 milioane de euro, Negoiţă a achitat 1,45 de milioane de euro. Conform Codului de Procedură Civilă, statul are întîietate în recuperarea banilor. Dar cumva, prin meandrele capitalismului şi ingineriile fotbalului, statul a ajuns să stea în colţul mesei credale sau sub masă, să se lupte cu Grivei pentru oase. Sau direct în bucătărie, să împartă prada cu chelnerii. CFR Cluj a contestat în instanţă datoria de 12 milioane de euro la Fisc şi, pînă la verdict, a izgonit Finanţele Publice de la masa credală.

ANAF nu are doar bani de recuperat de la cluburile de fotbal, are de recuperat timp. Anii mulţi în care echipele au acumulat datorii la bugetul de stat şi nu le-a bătut nimeni la uşă, să le închidă firma. Aşa cum se pune lacătul pe urzici şi pe cofetării pentru 1 leu în plus pe casă, trebuia pus lacăt şi pe fabricile de aroganţe din Liga 1. Nu s-a întîmplat aşa, iar acum statul constată că rudele datornicilor i-au luat-o înainte, pe turnanta insolvenţei. Părinţii patronului au întîietate. Şi atunci, ce facem? Plătim impozitele ca înainte? Sau ne reorientăm, să nu pună familiile fotbalului sechestru pe ţară?

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Sorin (10 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 11:01

JUST BALKANIKA. 🙂

cosu (53 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 11:03

Militienii se ajuta intre ei .

Radu Petreanu (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 11:23

De ce nu faceti un articol si de spre cum datoria de 11,5 milioane de euro la STAT a Stelei a disparut in neant. Ce insolventa ? ! 11,5 milioane de EURO sterse cu buretele de parca nici nu au existat.
ANAF trebuia să recupereze, în 2005, datorii de 41,6 milioane de lei (în jur de 11,5 milioane de euro la acea vreme), care reprezentau dări către stat, motiv pentru care a pus sechestru pe conturile lui Gigi Becali. Finanţatorul stelist a intentat proces şi a câştigat, datoria fiind anulată.

dinamo_forever_77 (5 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 12:23

Corect comentariul tau, dar pana in punctul in care acuzi DINAMO. Acest articol trebuia sa apara in momentul in care a aparut legea INSOLVENTEI. Aceasta lege nu este facuta de DINAMO, ea fiind doar una din beneficiarele ei.
SI ti-o spune unul care de 25 de ani imi platesc impozitele la zi, si ma deranjeaza cand vad pe altii mai „smecheri” cum se fofileaza si imi rad in nas. Mie, tie, noua………Dar reiterez, acest articol trebuia sa apara atunci cand a fost facuta legea insolventei in urma cu vreo 6 ani !

dinamo_forever_77 (5 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 12:24

P.S. SI ca sa ne arati cat de NEPARTINITOARE esti, te asteptam cu urmatorul articol in care sa elucidezi cum s-au sters din PIX, datoriile clubului steaua catre stat, de vreo 12 milioane euro !!!!

benaflek (12 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 12:37

sa nu mai plateasca nimeni sa mai ia statul ciuciu.si persoanele fizice de ce nu ? e discriminare parol

lord belial (182 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 13:22

buey, ANAF, p-astia sa ii amendezi, nu pe noi, daca tot va comportati ca niste zapcii

un cetatean (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 13:29

Statul asta de care vorbesti nu exista. Tot ei sunt si statul. E blat iar noi ne prefacem ca nu vedem, ca e bine si ca mai e o speranta. Si scriem articole.

adi_stelistul (107 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 14:15

Nu Negoita sau Dinamo sunt de vina ci felul in care se aplica legea. Vinovați sunt funcționarii publici si decidentii politici care au permis acumularea unor astfel de datorii. Contribuabililor de rând le soseste somatia a doua zi după scadenta si li se blochează conturile in circa 4 saptamâni. Altora se vede ca nu. Dar, încă o data, Negoita si Dinamo au procedat legal.

Catalin (2 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 14:24

Intrebare scurt si la obiect, exista ceva ilegal in cea ce a facut Negoita? Daca da, sesizeaza DNA-ul. Discutii din astea despre „efectul razelor de luna asupra galosilor de guma” am tot auzit. Si am mai vazut un film prost in care unii dintr-o tara au distrus IAS-uri, SMA-uri, Cooperative etc. si apoi se vaita de zeci de ani ca papica pe care o cumpara din alta parte e scumpa. Hai sa distrugem si simbolurile din fotbal incepand cu Dinamo si Steaua, copii nostrii sunt oricum fani „barcelona” ca doar tiki taka promovam. Avem doar echipe cu origini sanatoase ca Voluntari si Chiajna plus clonatele ce ne mai trebuie „istorie”. Ca presa tot „moralista si diafana ” ramane si cand ne-o surclasa Malta cu 4-5 pe National Arena/

Mihai231 (4 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 14:24

oricine in lumea asta chiar si Abramovici…nu ar fi investit intr-un club cu datorii…Aia 5,1 milioane de euro datorii de cine au fost facuti de:Negoita???….okai, atunci sa plateasca Negoita…dar daca nu i-a facut Negoita, de ce ii aruncam in carca omului neplata datoriilor.????…De ce aruncam intr-un om care macar incerca sa scoata un club din colaps, sa dea o paine unor oamenii…..daca la dumneata ziarul intra in faliment si este cumparat de un nou patron, acest nou patron de ce ar trebui sa plateasca hartia igenica folosita la toaleta pe timpul vechiului patron?…este normal ca noul patron sa plateasca hartia igenica de cand a preluat compania, sau ma insel?

Mihai231 (4 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 14:31

in al doilea rand am vazut ca puneti eticheta intre 1,3 milione si 5,1 milioane , din codurile pe care dumneavoastra le enumerati reiese clar ca domnii din dosarul transferurilor au procedat ilegal de acea trebuie sa plateasca si platesc, Negoita a facut totul legal nu a produs vreo ilegalitate ,atunci ma intre de ce il bagam in aceasi oala cu acei domni care au produs ilegalitati??

mihai (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 14:31

Pare un articol tendentios…legea insolventei este clara si se aplica tuturor societatilor din Romania, prin urmare si societatilor din fotbal…deci in calitate de abonat si cititor zilnic al GSP va rog sa va documentati temeinic inainte si sa lasam deoparte „umorul de Cismigiu ” !

Vasman (3 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 14:38

Interesant articol… pe când unul despre cat de legală și curată a fost preluarea stelei de catre Becali?… sau despre datoriile pe care ANAF -ul a uitat sa le recupereze de la steaua (vezi cazul Bodu vs Becali)… Negoiță a profitat de legislația română și a curățat Dinamo ca la Nufărul :)… nu este vina lui, toți am fi făcut la fel… o zi bună și multă inspirație…

Dan (33 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 14:38

Foarte pertinenta analiza, Maria!
Sunt 3 lucruri pe marginea carora vreau sa zic ceva:
1. Legea insolventei e facuta pentru astfel de situatii, adica pentru smecheri de genul mama, tata si fiul.
2. Cum bine ai aratat, cum e posibil ca o firma cu cifra de afaceri de 4 milioane de euro si profit de 1.1 milioane de euro (cea a parintilor lui Negoita) sa imprumute FC Dinamo 1948 SA cu 4 milioane de euro? De unde sunt banii? Din buzunarele parintilor? Daca da, cineva in drept trebuie sa se autosesizeze. Nu bag mana in foc, insa nu cred sa mai existe intr-o Constitutie a unui stat european democratic un articol care sa statueze ca „averea dobandita se prezuma a fi dobandita licit”. De unde sa aiba parintii lui Negoita 4 milioane de euro? Sa fim seriosi.
3. Nu stiu exact, insa pot intelege cum de ANAF nu a batut la usa cluburilor de fotbal datoare. Eu am avut o datorie la ANAF, am primit hartie de la ei ce constituia totodata si titlu executoriu, mi-au blocat contul din Trezorerie si si-au tras imediat banii pe care „ii datoram”. Asta pentru 1.000 USD. Pentru milioane de euro sa inteleg ca nu se poate!? Sau nu depinde de suma ci de „patron”? Sau de adevaratul „patron”? Ca nu pot crede crede ca MI a dat de adevaratelea sectia de fotbal pe mana unora ca Borcea,Turcu,Walter si restul, ca nu ii mai stiu. Erau 13 insi „actionari” si nu puteau sa stranga anual buget macar cat facea Becali la Steaua.
Inchei citandu-te: „Şi atunci, ce facem? Plătim impozitele ca înainte? ”

PS Sunt dinamovist de cand ma stiu. Adica tin cu DINAMO si tot ce inseamna acest club, pentru ca DINAMO nu inseamna doar sectia de fotbal de pe vremuri, actualul FC Dinamo 1948 SA. Actualul SA, si nu de acum ci de foarte multi ani nu are nimic in comun cu DINAMO lui Parcalab, fratii Nunweiller, Lucescu, Dumitrache, Dinu (ii citez pe cei mai „apropiati” de care au auzit suporterii) si nici macar cu DINAMO care elimina Hamburg, detinatoarea en titre a CCE in acele vremuri.

Ionel (18 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 14:39

Elegant si cinstit arfi sa spuneti cauza si nu efectul,cine este vinovat de aceste datorii, clubul Dinamo a fost prădat, jefuit iar fiscalitatea a asista complice, acum clubul adică suporterii de ce sa sufere sa nu aibă echipa.Distorsionat adevarul cu rea credinta, articol scris la comandă.

gioni (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 15:24

da jaf ladrumul mare se incearca musamalizarea milioanelor catre stat de clanul psd

Bogdan (12 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 15:35

Deci Negoita a facut ilegalitati sau a procedat legal?
Eu as spune ca a procedat legal, ceea ce inseamna ca acest articol si multe alte stiri ce au aparut la gramada pe GSP sunt degeaba.
Dvs puneti o problema morala si in abstract. In realitate totul a fost conform legii.
Mai mult, economic vorbind, statul e pagubit de blana ursului din padure. Asta pentru ca statul avea de ales intre a nu recupera nimic (dupa cum a fost cazul cu numeroasele falimente din anii ’90- inceput de 2000) sau a recupera ceva si a salva o companie. Care companie astfel curatita de povara datoriilor si penalizarilor istorice continua sa contribuie la bugetul statului platind taxe si impozite, creaind joburi atatea cate sunt ele. Intr-o economie de piata legile insolventei si falimentului au exact acest rol, de a da posibilitatea unor firme sa-si revina si astfel sa contribuie la activitatea economica.
In cazul Dinamo precum si in multe alte cazuri de companii romanesti, fiscul recte ANAF ar fi trebuit sa nu permita acumularea de datorii pe termen lung ci sa actioneze iemdiat in scopul urgentarii platilor. Or reprezentantii fiscului s-au multumit sa aplice penalitati si reesalonari pe termen nedefinit, permitand in acelasi timp acumularea de noi datorii.
La Dinamo stim bine cum s-au acumulat aceste datorii si unde sunt acum cei ce conduceau clubul pe atunci. Iar fiscul a permis un actionariat suveica in care ‘actionarii’ au imprumutat de fapt clubul, au facut afaceri profitabile mai mult sau mai putin legale, si-au luat banii imprumutati la final si au plecat cu profitul acumulat lasand datoriile pe seama clubului. E o actiune clasica de capusare si in treaba asta nu trebuie pedepsita firma sau cel ce a preluat-o pentru a o rentabiliza.
‘Fiscul’ e complice cu fostul actionariat prin faptul ca a permis asa ceva si ei sunt responsabili de paguba. Negoita a actionat capitalist si a salvat o afacere. Pentru ca Dinamo are mari sanse sa devina o afacere de acum inainte.
Inteleg ca tineti cu o alta echipa, dar dpdv economic si al fotbalului romanesc eu cred ca e de salutat ceea ce a facut Negoita, dupa cum ma voi bucura de iesirea din insolventa si marasm si a altor echipe amarate in acest moment.

Iar Dvs poate ca ar trebui sa puneti pe tapet si problema cluburilor finantate din banii publici ai administratiei locale. Sau mai bine, problema cluburilor capusate de catre proprii lor patroni sau actionari, respectiv Otelul de Adamescu, CFR de Paskany, Dinamo de Borcea&Co etc. etc. Inclusiv Steaua, daca Gheorghe va renunta vreodata la echipa, sa fiti convinsi ca o va lasa pe butuci si va pleca cu toti banii. Luptati pentru o lege care sa protejeze cluburile romanesti de asa ceva, salvati ceea ce s emai poate salva pana nu e prea tarziu.
Pe teme d’astea ar fi util ‘bisturiul unei femei’, altfel bisturiul Dvs nu e decat un cutit bont cu care scrijeliti anarhic masinile din parcare.

MZM (101 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 15:35

Doamna Andries, spre onoarea dv. si spre deosebire de colegii dv. din presa de sport care se feresc ca dracul de tamaie de subiectele „delicate” de la Dinamo, dv. aveti curajul sa le abordati din cand in cand. Ceilalti tac malc, iar Tolo, de la care mai speram vreo desvaluire, e incremenit in proiect: Gala Bute! Oricum, ceea ce spuneti despre „ingineriile de la Dinamo, cu parintii lui Negoita, un fel de hocus-pocus care a dus la… evaporarea a 5,4 mil. de euro datorati ANAF-ului, se poate constitui intr-o fila de dosar la DNA. Se pare ca unele organe de stat vegheaza la bunastarea lui Dinamo si nu si la cea a celorlalte echipe ajunse in insolventa. Cu ceva tip in urma (la iesirea duin insolventa) lui Negoita i-a iesit un porumbel din gura cand a afirmat: „Dinamo este prima echipa care a iesit din insolventa si va vi si singura” (!!??). Stie el ce stie!

Alex68 (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 15:36

parca era definitiva…asa ati anuntat peste tot inclusiv TV…acum iar se mai contesta???

seychelles (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 15:40

Stimata doamna,
Articolul d-voastra vede deplange doar prejudiciul statului, ceea ce ar putea fi corect daca in ultimii 20 de ani nu am fi vazut ce s-a intamplat in fotbalul romanesc. Dar prejudiciul adus de stat cluburilor? Ma refer aici la a penaliza din fasa erorile asa-zisilor patroni, de multe ori ajunsi acolo cu sprijinul statului. De ce a ajuns Dinamo sa cumuleze datorii de 17 milioane de euro cind a vandut 3 echipe in vreo 10 ani? Nu cumva pentru ca statul a inchis ochii la inselatoriile asa-zisilor patroni? Nu statul trebuia sa impuna masuri corective la timp astfel incit cluburile (aici ma refer la suporteri, jucatori, staff, nu la gainarii auto-denumiti patroni) sa nu intre in faliment?
Si apoi, scuzati-ma, citesc mai deunazi ca dl Cristi Borcea a fost eliberat sa mearga la botez. Nu e frumos? De asemenea, citesc ca Gica Popescu va fi eliberat pentru ca a scris 5 (cinci!) carti. Statul asta deplangeti d-voastra?
Foarte bine ca Dinamo nu a platit oalele sparte de Badea, Borcea, Turcu sau Netoiu. Cata vreme acestia au fost protejati de stat, statul nu trebuie sa aiba vreo protentie financiara de la victima. Mai ales cind statul nu face nimic sa obtina despagubiri de la infractori.

Constantin (11 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 15:44

„Ministerul de Finanţe a avut noroc că majoritarul lui Dinamo nu şi-a convocat şi alte rude în lotul de creditori, că ar fi ajuns statul dator la echipa de fotbal.” Epic, Maria, felicitari!

_ge (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 15:48

Asta e legea c’oana. Greu de digerat pentru o anumita parte a presei cu iz de zer. C’a folosit’o Negoitza in folosul lui, nu’i el de blamat ci cei care’au facut’o. Semeni scandal si cre’c’ai sa culegi prafu’ de pe toba c’oana Mario. Tre’ sa manance si gura mathale ceva.

biancorossi (68 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 17:18

draga, mergi matale in Parlament si purcede la legiferare, cu siguranta matale si colegul sherlock holmes tolontan ne veti oferi legi si mai interesante, acte normative cu adevarat perfecte, nu doar perfectibile. ca simplu post scriptum antefactum : procedura jeluita poate nu este foarte morala dar este completamente legala, desigur, pana la proba contrarie. dupa vreo 20 de ani de munci juridice diverse, nu m-ar mira inca un judecator prins cu doua chile de salam victoria in diplomat, dar am senzatia ca in cazul insolventei din topic domnul sindique ori a luat un abator, ori n-a luat nimic si a aplicat legea… in vigoare. sa traiesti bine, succesuri multiple si sa prindeti toti hotii, ca si asa nu aveti altceva de facut.)

Alex N (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 17:35

Cu respect pentru articolul prezentat si pentru autoarea articolului doresc sa ridic cateva intrebari in primul rand pentru cea care a scris, apoi pentru restul carora deja li s-a imprimat in minte ideea ca finantatorul lui Dinamo a tras Guvernul in „tzeapa”. De ce a fost aprobata aceasta lege a insolventei ? Acum datorita faptului ca Dinamo are o imagine in Romania reprezentand un club sportiv/fotbal, de ce se pun in umbra societati care au scapat de datorii mai mari catre Guvern ? Doar pentru ca nu au o imagine in mass-media ? De ce este acuzat finantatorul lui Dinamo pentru datoriile produse cu buna stiinta si credinta de „stramosii”: Nicolae Badea, Cristi Borcea, Vasile Turcu s.a.m.d ? Ati fi preferat sa inceapa Ionut Negoita o echipa complet noua si in 5 ani sa fie in Liga 1 iar Dinamo sa nu mai existe ? Este absolut normal ca el sa isi doreasca sa scape (in mod legal) de datoriile pe care nu el le-a facut ! Pentru aceasta a avut nevoie ca la masa credala sa fie societati care sa accepte planul de reorganizare, pentru ca statul cu siguranta ar fi dorit toata suma. Scrieti articole despre cei care au „ingropat-o” pe Dinamo in datorii, si incercati sa apreciati ceea ce a reusit sa faca acest om, si anume, a adus clubul la normalitate, fara datorii ! Eu am fost foarte sceptic initial, vroiam sa vad transferuri, performanta, si brusc apare insolventa, dar iata ca acest om si-a facut un plan care incepe sa prinda viata (sper eu). Daca legea imi permite, cu siguranta ca as proceda exact cum a procedat Ionut Negoita. Haideti sa fim si pozitivi, este nevoie 🙂 Numai bine.

dinamo100 (34 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 17:37

Negoita e un tip istet care s-a folosit de bresele din sistemul legal romanesc. Nu e moral, dar se pare ca e legal. Daca tragem linie si adunam, Negoita a cumparat cu bani foarte putini un club de talie. Pana acum el n-a bagat niciun ban in echipa, ba dimpotriva, bugetul echipei a fost chiar mai mic decat in trecut. E la fel ca la privatizarile din anii ’90: a cumparat clubul, platind o parte din datorii chiar din veniturile clubului de de dupa achizitie.

rammstein (18 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 19:25

unul din cei mai mari banditi in viata !!!…neamul lui a furat tara cu peste 50 milioane de euro !!!…

geob (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 21:13

Ca o fi adevarat sau nu,ce ne spuneti,nu stiu.Nu am cunostinta de cauza.Poate ca aveti dreptate,dar poate ca aveti si dovezi sa sustineti aceste afirmatii,nu doar banuieli.Am totusi niste dileme.Daca tot ati tinut sa-i amintiti pe toate neamurile lui Negoita si sa-i incriminati,poate pe buna dreptate.De ce nu o faceti si cu AUTORII REALI ALE ACELOR DELAPIDARI,CARE SUNT CU TOTUL ALTII ? DE EI NU ATI AMINTIT NIMIC. OARE DE CE? Nu-i cunoasteti ? Nu prea cred.As mai face o comparatie: cineva a furat niste bani,a venit altcineva sa salveze situatia,care cu ajutorul unei legi,cea a insolventei,plateste doar un procent din acele datorii. Iar noi ramanem cu o MARE GAURA IN BUGET,adica in banii contribuabilului.DAR. Dar mai este o chestie,care uni spun ca este legala.Sunt cateva echipe in liga 1,care sunt sustinute financiar de catre primarii.Oare cu ai cui bani sunt sustinute acestea ? NU CUMVA TOT DIN BANII CONTRIBUABILILOR ? Adica din sacul acele enorm si fara fund,care se numeste buget ?Se cuvine o intrebare : CARE ESTE DEOSEBIREA DINTRE CELE DOUA SITUATII ? SI DACA EXISTA O DEOSEBIRE.Poate ca exista si eu nu o vad.

StefanV (1 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 21:46

CEL MAI PERTINENT COMENTARIU!! Felicitari BOGDAN!

Deci Negoita a facut ilegalitati sau a procedat legal?
Eu as spune ca a procedat legal, ceea ce inseamna ca acest articol si multe alte stiri ce au aparut la gramada pe GSP sunt degeaba.
Dvs puneti o problema morala si in abstract. In realitate totul a fost conform legii.
Mai mult, economic vorbind, statul e pagubit de blana ursului din padure. Asta pentru ca statul avea de ales intre a nu recupera nimic (dupa cum a fost cazul cu numeroasele falimente din anii ’90- inceput de 2000) sau a recupera ceva si a salva o companie. Care companie astfel curatita de povara datoriilor si penalizarilor istorice continua sa contribuie la bugetul statului platind taxe si impozite, creaind joburi atatea cate sunt ele. Intr-o economie de piata legile insolventei si falimentului au exact acest rol, de a da posibilitatea unor firme sa-si revina si astfel sa contribuie la activitatea economica.
In cazul Dinamo precum si in multe alte cazuri de companii romanesti, fiscul recte ANAF ar fi trebuit sa nu permita acumularea de datorii pe termen lung ci sa actioneze iemdiat in scopul urgentarii platilor. Or reprezentantii fiscului s-au multumit sa aplice penalitati si reesalonari pe termen nedefinit, permitand in acelasi timp acumularea de noi datorii.
La Dinamo stim bine cum s-au acumulat aceste datorii si unde sunt acum cei ce conduceau clubul pe atunci. Iar fiscul a permis un actionariat suveica in care ‘actionarii’ au imprumutat de fapt clubul, au facut afaceri profitabile mai mult sau mai putin legale, si-au luat banii imprumutati la final si au plecat cu profitul acumulat lasand datoriile pe seama clubului. E o actiune clasica de capusare si in treaba asta nu trebuie pedepsita firma sau cel ce a preluat-o pentru a o rentabiliza.
‘Fiscul’ e complice cu fostul actionariat prin faptul ca a permis asa ceva si ei sunt responsabili de paguba. Negoita a actionat capitalist si a salvat o afacere. Pentru ca Dinamo are mari sanse sa devina o afacere de acum inainte.
Inteleg ca tineti cu o alta echipa, dar dpdv economic si al fotbalului romanesc eu cred ca e de salutat ceea ce a facut Negoita, dupa cum ma voi bucura de iesirea din insolventa si marasm si a altor echipe amarate in acest moment.
Iar Dvs poate ca ar trebui sa puneti pe tapet si problema cluburilor finantate din banii publici ai administratiei locale. Sau mai bine, problema cluburilor capusate de catre proprii lor patroni sau actionari, respectiv Otelul de Adamescu, CFR de Paskany, Dinamo de Borcea&Co etc. etc. Inclusiv Steaua, daca Gheorghe va renunta vreodata la echipa, sa fiti convinsi ca o va lasa pe butuci si va pleca cu toti banii. Luptati pentru o lege care sa protejeze cluburile romanesti de asa ceva, salvati ceea ce s emai poate salva pana nu e prea tarziu.
Pe teme d’astea ar fi util ‘bisturiul unei femei’, altfel bisturiul Dvs nu e decat un cutit bont cu care scrijeliti anarhic masinile din parcare.

ionel (18 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 21:47

statul,adica eu care platesc impozite, avea datoria ca Borcea si Badea sa nu ma fure (sa-mi fure pasiunea si dragostea mea si a fiului meu) si sa recuperezere prejudiciu de la cei care au furat ,nu de la Dinamo siluit si batjocorit sistematic de babosa si de o presa aservita comercial intereselor de rating.De ce nu faci un articol despre Badea daca esti regina moralitatii ,crezi ca eu nu platesc impozite ,poate mai mari ca tine, iar statul a asistat pasiv la asasinarea financiara a clubului .Tu vorbesti de stat , unde erai cand borcea imprumuta clubul …..?Nu inteleg de unde atatea articole despre insolventa clubului intr-un timp atat de scurt?ai pierdut dpdv ziaristic si moral cu acest articol.

Dragos C. (23 comentarii)  •  20 octombrie 2015, 22:01

@dinamo100
Prietene, zici ca Negoita nu a bagat nici un ban in club??? Pai salariile jucatorilor si ale antrenorilor cine le plateste? Dar deplasarile si cantonamentele in strainatate sau in tara? Dar medicatia si alimentatia? Dar chiria la stadion si utilitatile, cine le plateste?
Asta e una. Apoi, stiai ca Negoita a cumparat baza Saftica de la mostenitorii care o revendicasera si au primit-o prin decizie judecatoreasca? Stii cati bani s-au dat pe ea? Acolo sunt vreo 50 ha de teren, cu terenuri de antrenament dotate cu instalatie de nocturna, hotel, restaurant, sala de forta etc. Ai idee cam cat ar face asta in euro??? Iti spun eu: cateva milioane, pe care I-a achitat Negoita. Stii cat au costat avocatii pentru procesul de insolventa? Ai idee care este onorariul unui avocat pentru a te scapa de o datorie de 17 milioane de euro? Minimum 10% din suma! Cine crezi ca a platit banii astia?
Ceea ce a facut Negoita este si LEGAL si MORAL !!! Moral este pentru ca statul a fost in cardasie cu fostii conducatori! A permis acestora sa acumuleze aceste datorii (citeste „sa fure acesti bani”!), iar acum ar vrea sa-i scoata de la altul ! Pe langa Borcea@Co, sefii de la ANAF si toti cei responsabili care au permis acumularea acelor datorii uriase, ar trebui bagati la inchisoare!
Negoita s-a folosit de o lege de care se folosesc toti in Romania, inclusiv presa! Si ProTv-ul se vrea in insolventa, si Mediafax-ul este si RealitateaTV etc. Bravo lui!

vasileschi (1 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 9:22

Dar schimba tu , Legea insolventei esti tare desteapta ! parca singura societate care a iesit din insolventa in modul asta e dinamo, veziti de treburile tale

Alin (1 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 14:52

Poate iti aduci aminte si cand au fost sterse datorii de 12 mil de euro in favoarea echipei Steaua Bucuresti!

1745flo (6 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 16:08

Negoita a fost pacalit sa plateasca gaurile altora! Statul sa zica merci si pentru atata!

simplu suporter (43 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 17:22

negoitza si cu parintzii lui sunt o familie de 3 lei. locuiesc intr-un cartier facut de ei in care stau si parintii. ce porcarii a facut acolo negoitza e de neimaginat. dar vreau sa dau un exemplu ca sa inteleaga toti ce fel de cocalar e. a facut un cartier de vile si strazile dintre vile nu le-a asfaltat. a lasat niste beton ordinar desi se laudase la vanzare ca asfalteaza, in contracte normal ca nu a scris asta. dupa vreo 2 ani a asfaltat o strada mai importanta si doua stradutze pe unde trecea el cu masina lui de tzaranush. pe stradutza pe care stau parintzii lui nici vorba de asfalt. anul asta ne-a ajuns mizeria de pe strazi la gat si am pus fiecare straduta bani impreuna si am asfaltat. acum tot cartierul aproape are asfalt. sa va zic singurul loc unde nu e asfalt? pe stradutza unde traiesc parintzii tzaranushului, nu cred ca e vorba de bani, o fi niste neintelegeri / orgoliu p-acolo intre vecini. dar cat de cocalar sa fii ca dupa 8 ani de cand ai facut cartierul singura bucatica neasfaltata sa fie la parintzii tai in fatza casei? mai ales ca oricum nu ti-ai respectat buna-credinta catre vecini sa asfaltezi tot cartierul. asemenea specii au facut bani, sunt mari patroni de firme, hoteluri, cluburi de fotbal, cofetarii, oierii etc. niste cazaturi de joasa spetza, niste caractere zero. ar merita un mare boicot pe stadioane si la tv sa nu mai incaseze nimic de nicaieri. sa vedem ce mai fac ei cu marile lor cluburi de fotbal.

WAX (50 comentarii)  •  21 octombrie 2015, 22:29

in curand dispare insolveta din proceduri si vom vedea ce vor mai inventa alde coate goale zisi patroni.

gagnerdelargent.tv (1 comentarii)  •  22 februarie 2016, 8:01

Continuez dans cette direction, c'est veritablement du plaisir de vous lire.

Comentează