Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Ghiţă şi sportul minţii

Epidemie de lapsus? Fostul patron al Asesoft îşi aminteşte că dădea bani la baschet, dar nu mai ştie cîţi bani şi ai cui erau

Permalink to Ghiţă şi sportul minţii
marți, 7 iulie 2015, 4:34

Vizitele la DNA l-au transformat pe Sebastian Ghiţă într-o reclamă ambulantă la meditaţii pentru Bac. De fiecare dată, fostul patron al Asesoft înţelege tot mai puţin sau are lapsus în formă continuată, deşi se concentrează precum un Kasparov ţinut în şah de Deep Blue. De data asta, s-a dus la Parchet pentru acuzaţii legate de finanţarea fostei sale echipe de baschet de către Primăria Ploieşti. A ieşit încurcat în calcule. „Ceva îmi dă cu rest…”, a mărturisit Ghiţă.

Conform procurorilor, fostul primar, Iulian Bădescu, adus din arest, cu duba la audieri, a alocat ilegal 1,5 milioane de lei clubului de baschet, din bugetul local. În schimbul acestui serviciu, edilul a primit, de la Ghiţă, o casă în valoare de 1 milion de lei. După cum se ştie, Bădescu e un generos fan al fotbalului. De aceea se impuneau argumente solide pentru a-l convinge să se încline mărinimos şi spre baschet.

Dacă tăcea, Ghiţă informatician rămînea. Aşa, cum se apucă să socotească la microfon, cum se zăreşte canarul din gîtlejul lui Sylvester motanul. „Se presupune că primarul a primit o casă care costa cît finanţarea pentru echipa de baschet. Atunci la ce dracu să-i mai dau eu casă ca să…”, s-a luminat el, după un calcul mai mult verbal decît mintal.

Cum o fi reuşit oare să fie milionar în euro şi parlamentar în tigăi? Nu numai că uită en gros şi en detail. Că nu-şi mai aduce aminte ce firme a deschis, deschide altele, apoi uită de ele şi mai deschide un imperiu. Dă imperiul altora, uită cui l-a dat. Dar cum ţine contabilitatea! A pierdut pe drum jumătate de milion de lei, diferenţa dintre cît a luat baschetul de la Primărie şi cît a luat primarul, în natură! Ce-i jumătate de milion? Un mărunţiş, un firfiric în marja de eroare. Uite-aşa, rotunjind ca miliardarii, lui îi dă ceva cu rest, iar bugetului local îi iese cu minus.

„La ce dracu să-i mai dau eu casă…”. Iată o altă dilemă de tip Ghiţă. Din comunicatul DNA; deputatul apare mult mai dezgheţat decît ni se înfăţişează el acum la televiziuni, inclusiv la cea unde este acţionar. Şi el, şi Bădescu ar fi executat tot felul de inginerii financiare, mascate după panoul baschetului.

Acum, Ghiţă ori a uitat, ori aşa se miră el, cînd spală ceva. La ce dracu să te speli pe mîini, cînd rămîi tot cu două? De ce să-ţi speli maşina, cînd rămîi tot cu una? De ce să speli vasele, cînd te alegi cu tot atîtea farfurii curate cîte erau murdare în chiuvetă? De ce să speli banii? De ce să iei bani de la Primărie să-ţi finanţezi echipa de baschet, cînd poţi să laşi echipa aşa cum era, adică în plata Primăriei? De ce ruta asta ocolitoare, circuitul ăsta financiar care trece pe la baschet sau pe la alte sporturi? Pentru că şi banii, mai ales cei supraponderali, trebuie să facă mişcare.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

TUDORICA (8 comentarii)  •  7 iulie 2015, 18:54

De ce va mirati atata,suntem in urbea lu’ Nenea Iancu si unde Ghita numara in draci steagurile,doua la primarie ,doua la prefectura samd.Acum domn’ Ghita al nostru numara banii ca sa-i spele si-i trece si el pe la prefectura ,primarie,pe la baschet.Ce vroiati sa arunce banii la cos,pai ce esti copil?Bani sunt ai boborului si trebuie dati boborului si cine sa faca acest lucru mai bine daca nu acest domn Ghita.

Dan (33 comentarii)  •  7 iulie 2015, 20:42

Suna a cea mai simpla schema de spalare de bani.
Ghita nu putea justifica milionul de lei daca il dadea la baschet (pe atunci ma gandesc ca nu imprumutase o persoana fizica cu 90 milioane de euro 🙂 Apropo, sunt curios ce afaceri are Ghita de isi permite dupa ce (banuiesc ca) a platit impozit pe dividende sa imprumute pe altcineva cu ultimii bani de paine din casa, o nimica toata 90 milioane de euro.).
Badescu vroia si el o casa dar nu avea cum sa fure pur si simplu 1 milion de lei din bugetul Primariei Ploiesti. Prin urmare, Badescu si-a luat casa, Ghita a spalat 1 milion de lei iar juma’ de milion a fost bacsis, ca la manelisti la nunta. Neimpozabil adica. Acum ai inteles, Ghita?

Bravo, Maria! Da-le peste nas. Cu hotii care fac pe prostii ironia e cea mai buna arma.

rex (18 comentarii)  •  7 iulie 2015, 21:18

Iar debitezi prostii, dar asta nu este o surpriza pentru cineva cu mintea la purtator!

Florin (27 comentarii)  •  8 iulie 2015, 0:03

parerea mea ca filozofia spagii poate da cu virgule, mai ales cand iei caz cu caz, ca la steaua cu premierile…

adica, daca iei in calcul toate revansarile eventuale ale primarului, iese un roi mai acatarii, la fel cum daca iei in calcul ca premiatii stelei se reintorc pe ghencea si joaca cu fundasii la centru ca milanul lui baresi, pe cand prin giulesti stau cu trei linii in douaj de metri, parca mai intelegi putin…

Petrache (66 comentarii)  •  8 iulie 2015, 0:05

Nu stiu cine sunt astia (ca nu traiesc in tara muma de o vreme) dar iar am ras cu lacrimi. La sporturi nu prea le avem, dar la umor avem flerul Barcelonei si incisivitatea lui Bayern. Bravo Doamna Andries – santeti galactica noastra 😉

ciupi (400 comentarii)  •  8 iulie 2015, 6:43

iar m-ati lasat fara cuvinte…

Mirion (1 comentarii)  •  8 iulie 2015, 7:27

Se pare ca i se infundua banditului

dani (88 comentarii)  •  8 iulie 2015, 9:31

Sebastian Ghitza omul cu o avere de citeva sute de milioane euro! Triumviuratul Poanta+Ghitza+Iorgulescu, de la Dubai…Acolo si-au plasat in sigurantza banetul?

Gigi Carabina (2 comentarii)  •  8 iulie 2015, 14:59

De Oltchim si echipa de handbal de acolo cand se ocupa DNA? Nu de alta, dar nu e corect sa uitam de ei. Au fost primii care au facut „bum”.

antimafia (13 comentarii)  •  8 iulie 2015, 17:38

Am gasit acest spatiu astazi si e fara legatura cu subiectul. Finala Cupei Romaniei se joaca la Constanta , ciudata alegere. FRF ne-a comunicat ca „s-au facut toate eforturile” pentru ca stadionul sa arate optim. De aici se intelege ca a fost un deviz de lucrari al concesionarului arenei, adica al pesedistului concesionar. Ce n-a spus FRF este ca toate aceste lucrari de refacere a stadionului vor fi achitate de …organizatorul si beneficiarul evenimentului, adica de FRF. Oare Dragnea PSD l-o fi sunat pe Burleanu sa dispuna jucarea finalei la Constanta? Caci, dupa terminarea meciului, concesionarul stadionului ramane si ci stadionul refacut si cu banii.

Comentează