Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Premierul de sub fustă

În spatele fiecărei femei cu medalie stă ascuns un premier care conduce ţara pe Facebook

Permalink to Premierul de sub fustă
duminică, 28 iunie 2015, 10:01

Fiind vorba despre premierul Ponta, urmărit penal, remarca din subtitlu trebuie reformulată. El s-a ascuns acum în spatele mai multor femei cu medalii şi spade. Dindărătul acestei gărzi impunătoare, s-a mobilizat şi le-a răspuns criticilor săi, bărbăteşte, „face to face”, pe Facebook: „Felicitări fetelor din echipa de spadă, antrenorilor şi Federaţiei! Felicitări, România! Mă bucur că ele au voie să fie la Baku fără să le critice vreun „analist”!”. Vedeţi? A făcut şi o glumă sofisticată! Înseamnă că se simte în putere. A înhăţat aurul spadasinelor şi l-a catapultat, de la distanţă sanitară, direct în capul celor care încă mai au pretenţii exagerate de la el! O adevărată demonstraţie de forţă!

Primul-ministru a aşteptat vreo săptămînă şi ceva să lanseze ironia fină şi la fel de originală ca teza lui de doctorat. Ana Maria Brînză luase marţi aurul la spadă individual, după o finală cu o rusoaică. Era primul aur al României la Baku, dar o singură fată înarmată nu reprezintă o garanţie solidă pentru Ponta. Nici Andreea Chiţu, de la judo, care a cîştigat joi aurul, nu i-a dat curajul necesar premierului. Cine ştie, doar dacă ar fi concurat la o categorie mai grea, mai solidă, nu la doar 52 de kilograme, premierul s-ar fi pus la adăpost în spatele ei. Şi cu gimnastele, vă amintiţi?, ce probleme a avut! A trebuit să strîngă toată echipa de fete, cu tot cu antrenori, să aibă parte de zid în jurul lui, la TV. Că aşa, doar cu Larisa Iordache (1,50 metri, 37 de kilograme) pe post de bodyguard, nu se putea lua nici măcar de soţia ambasadorului Olandei.

Acum, de fapt, de cine s-a luat? Dacă aveam mai multe medalii de aur, la Jocurile Europene, Ponta ar fi prins un pic de tupeu şi dădea şi nume. Ar fi replicat cu vîrf şi îndesat Preşedinţiei, Justiţiei, Parlamentului, Guvernului şi altor puteri în stat care au aflat „pe surse” de escapada lui sportivă la Baku. Că dacă aflau în timp util c-o şterge la Jocuri, nu i-ar fi dat voie. Să stea acasă şi să spele rufele murdare. Ponta nu e genul de bărbat de stat sub papuc, care să ceară permisiune pentru a părăsi ţara. Nu dă socoteală nimănui. Face ce vrea, cînd vrea, la ce clinică vrea, cu ce dictator vrea. E un cetăţean liber.

Şi, ca şef al Guvernului dintr-o ţară cu oameni odihniţi şi relaxaţi (Felicitări, România!), unul mai relaxat ca altul, Victor Ponta a decis că e singurul român surmenat şi stresat de dosare. Singurul fraier care munceşte. Cum nimic urgent, dar absolut nimic urgent nu impunea prezenţa lui la serviciu, premierul a dat o fugă la Baku, să vadă artificiile, la deschiderea Olimpiadei europene. Apoi s-a ocupat de sănătatea lui, în Turcia. Acum se ocupă iar de imaginea lui de prim-aplaudac al sportivilor români şi guvernează pe Facebook, vorba lui, mai puternic decît oricînd.

De la Simona Halep doar şterpelea like-uri. Oricum, tenisul nu e sportul lui. Iar jucătoarele poartă rochiţe prea scurte, să le poţi folosi ca paravan pentru postări pline de bravură. Păcat că surorile Williams n-au copilărit în România, să aibă Ponta motiv să se laude cu ele! Mari sportive! Puternice, musculoase! Ele, da, i-ar asigura protecţia unui şef de Guvern care nu dispune decît de arma ironiei, şi aia cumpărată la mîna a doua, din autobază.

Din fericire, fetele de la scrimă au apărut la interval cu o medalie strălucitoare, taman cînd premierul avea o replică de dat. Ocazie cu care ne-am lămurit şi noi pe unde se află cu exactitate şeful Executivului: sub fusta spadasinelor. Data viitoare, cînd mai fuge de-acasă ca Lancelot la discotecă şi ne confruntăm cu un caz „cherchez premierul!”, o să ştim unde să-l căutăm. Trebuie să ne păstrăm calmul, să nu-l dăm dispărut la Interpol, să nu organizăm anticipate. Doar să ne vedem de treabă, ca şi cum ţara ar fi guvernată, şi să aşteptăm ca un sportiv al nostru să ia o medalie, pe undeva, prin lume. Dacă e vorba de-o sportivă sau de-o echipă feminină, cu atît mai bine. Ponta e şi mai uşor de localizat.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

TUDORICA (8 comentarii)  •  28 iunie 2015, 10:13

Pentru ca e bolnav cu picioru’ sa-i dea Dumnezeu sanatate,sanatatea lu’ tata mare,care intr-o zi nu s-a simtit prea bine si din aia i s-a tras.Bine ca nu am avut sportivi la curling,ca sa fi vazut atunci pupaturi,ii pupa si acolo unde spatele isi schimba forma,ii pupa in direct nu pe Facebook.

stefan (2 comentarii)  •  28 iunie 2015, 10:55

pareai o femeie desteapta,tu chiar nu vezi cum e cu urmarirea penala a premierului?

stevie g (2 comentarii)  •  28 iunie 2015, 11:01

Am citit titlul…mi-e de ajuns. Continuati cu propaganda justitiei independente

stevie g (2 comentarii)  •  28 iunie 2015, 11:06

Am citit titlul…mi-e de ajuns. Continuati propaganda ,, justitiei independente” si a ,, statului de drept” basist si nu veti mai avea nici tirajul de 19.000 ( de azi). Rusine propaganda!

stalker87 (5 comentarii)  •  28 iunie 2015, 11:34

L-ai facut varza pe mickey mouse ponta.

MIHAIL (7 comentarii)  •  28 iunie 2015, 11:44

Ai abordat un subiect care și pe mine mă deranjează. Oameni care -au nimic de-a face cu sportul (să nu mai spunem de investițiile din sport), își fac imagine (de tote felurile), pe munca sportivilor și pe investițiile făcute de familiile acestora, pentru a obține o performanță. În afara politicienilor publicații obscure, posturi de televiziune și alții apelează la asemenea practici IMORALE.

MIHAIL (7 comentarii)  •  28 iunie 2015, 12:12

UNDE S-A DUS COMENTARIUL MEU?

Dan (33 comentarii)  •  28 iunie 2015, 12:20

Am ras cu pofta. Oare Ponta si-o da seama cat este de penibil? Cred ca omul asta nu are nicio masura in nimic.

andrei (27 comentarii)  •  28 iunie 2015, 12:22

Daca nu felicita pe nimeni, ar fi fost injurat mai abitir pentru asta. E un subiect in care jurnalistii romani au fost pe dinafara, au dat-o pe politica fara sa stie ca absolut toate tarile europene si-au trimis delegatii masive , tarile vestice dezvoltate cu peste 200 sportivi fiecare, pai daca-i boicot nu-l ducem pana la capat ? Vorba perversului din Tg Ocna , ori suntem golani, ori nu suntem… Mai bine scorneai un subiect pur sportiv, de exemplu rezultatele alor nostri la aceste jocuri, de ce Elvetia, Serbia, Portugalia, Austria, etc. sunt cu mai multe medalii, era Romania comunista mai grijulie cu sportul ? Sa nu-mi spui ca era doar in scopuri propagandistice si ca de vina era soimul patriei Victoras Viorel…

Gigi (1 comentarii)  •  28 iunie 2015, 13:11

Da Johanis pe cine a felicitat? ****

dani (88 comentarii)  •  28 iunie 2015, 13:20

Din nou, felicitari pt articol Dna Maria Andries! Tot respectul! Sinteti exemplu de urmat, pt toti ziaristii romani. Sarut mina!

dani (88 comentarii)  •  28 iunie 2015, 13:25

Din nou felicitari pt articol, Dna Maria Andries! Sinteti exemplu de urmat pt toti ziaristii romani. Sarut mina!

Alex (4 comentarii)  •  28 iunie 2015, 14:20

Buna ziua! Foarte slab articol… De fapt este un articol despre nimic. Un oficial roman i-a felicitat pe sportivii care au obținut medalii la Baku. Un gest normal.
Despre domnul Johannis, care conduce tara de pe Facebook când ne spuneți ceva?

seasonstraveler (1 comentarii)  •  28 iunie 2015, 14:40

Excelent articol! Supeb!
Trebuie totusi remarcat comentariului tovarasului Gigi! Bravo Gigel! 😉 Ai prins ideea, nazdravanule!

watcher (2 comentarii)  •  28 iunie 2015, 15:01

Marioooo, faaaa! Tu intelegi ceva din ce se întâmplă in jurul tau??

MZM (101 comentarii)  •  28 iunie 2015, 15:13

Asa e Ponta, se lauda mereu cu realizarile altora pentru ca ale sale nu exista. Se mandreste cu victoriile altora, cu medaliile altora, cu teza de doctorat a altuia! Si celor din PSD li s-a acrit asteptand ca Victoras sa se maturizeze, asa ca il vor trimite la… munca de jos!

dragan (6 comentarii)  •  28 iunie 2015, 16:21

Super articol.
Sinteza fina. Nimic de adaugat sau comentat.
super

Aurelia Marcu (1 comentarii)  •  28 iunie 2015, 17:23

Excelent comentariul!!

TUDORICA (8 comentarii)  •  28 iunie 2015, 17:54

Stefan & Stevie erati foarte buni in echipa de curling,daca aceasta disciplina era la Baku.Pacat,se simtea si Ponta bine cu asemenea coechipieri.Bai stevie sau gulie ,cum te-o chema,ce-i aia propaganda justitie independenta,tu nu faci propaganda pentru un infractor care a furat bani de la Rovinari-Turceni sau faci pe prostu’?

Vlad (18 comentarii)  •  28 iunie 2015, 17:55

Fato, ceva despre sport cand scrii?

ionita (1 comentarii)  •  28 iunie 2015, 19:01

Daaa…! Esti CEA mai suptila, mai patrioata,mai acra romanca.Cu asa ziaristi…riscam sa fim dati la caini.

Andrei (1 comentarii)  •  28 iunie 2015, 19:02

Maria, ce bine il descrii pe Plagy-MTO Fugarul. Felicitari.

Filbert (45 comentarii)  •  28 iunie 2015, 19:20

@Stefan
Maria chiar este asa cum pare…Urmarirea penala a premierului penal e doar foarte intirziata.

Florin (27 comentarii)  •  28 iunie 2015, 19:23

colossal, felicitari si multumesc pentru articol!

si-a cumparat ironia la second hand din autobaza, il localizam cand ia cineva un aur looooooool.

dupa titlu am crezut ca revii la inregistrarea cu tanara psd-ista care s-a culcat cu el pe bani, pai la ce sa foloseasca tineretu pesedist?

daca tot vor injura unii, zic si eu, cum ponta mea se intampla de uneori sunt femeile mai destepte si curajoase ca noi, purtatorii de ponta?

jos califatul lui ponta cu sclave sexuale din psdisis!!!!!!!!!!!!!!!!!

semaka (1 comentarii)  •  28 iunie 2015, 20:42

Ești la fel de deșteaptă ca numărul firelor de păr din cap…cei drept nu foarte multe

klopstock (3 comentarii)  •  28 iunie 2015, 22:03

Uite ce e madam,daca esti gazetara de sport,ocupa-te de sport ! Gazetele de odinioara,inainte de 1945 n-aveau nici in clin,nici in maneca,cu politica.Si erau adevarate gazete sau reviste de sport.Dar acum,priviti : unul il injura pe Ponta,altul pe Iohannis.Pentru asa ceva sunt gazetele politice.Pe mine nu ma intereseaza palavrageala lor.

eugeniustin (29 comentarii)  •  28 iunie 2015, 22:04

Cat mai bateti campii pe imparteala asta? gata, s-au dus alegerile, e lumea fericita, mergeti mai departe

adrian p (11 comentarii)  •  28 iunie 2015, 22:42

Maria, cite defecte gasim cind vrem neaparat … esti subiectiva si atit

brazvan (17 comentarii)  •  28 iunie 2015, 22:52

stimată doamnă, vă rog să mă anunțați când veți scrie primul articol laudativ. sper ca până atunci să nu ieșim la pensie amândoi…

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  28 iunie 2015, 23:35

Va felicit pentru curaj !

Alex (7 comentarii)  •  28 iunie 2015, 23:48

Bai nene, chiar exista oameni care stiu sa scrie un comentariu pe un blog si inca mai cred ca al nostru premier e curat ca lacrima. Si curajos.

Florin (27 comentarii)  •  29 iunie 2015, 1:24

Multumesc pentru cenzura!
Dar pot sa opinez ca exista sanse minime ca ponta sa se fi dus sa lupte in siria pentru statul islamic?

Petrache (66 comentarii)  •  29 iunie 2015, 4:37

Bravo, fata isteata cu condei ascutit. Sant de acord cu ceea ce scrii, dar cred ca e mai bine sa lasi politca si sa-ti iei o „cause celebre” din sportul romanesc. Scrie si tu ceva despre fotbalul romanesc feminin. Ar fi original si ar putea iesi ceva. (Pe Ponta il injura multi in presa si cred ca nu-i pasa.)

almaviva (8 comentarii)  •  29 iunie 2015, 7:21

Mare dreptate aveti, doamna! Cata nesimtere, cata impertinenta la acest golanas de cartier ajuns printr-o conjunctura favorabila premier… Oare cat timp il vor mai suporta romanii pe acest individ fara caracter si demnitate?

catalin (6 comentarii)  •  29 iunie 2015, 10:02

Duduie uită-te în oglindă și pe urmă să comentezi despre Ponta..

lord belial (182 comentarii)  •  29 iunie 2015, 10:11

ponta se folosea de femei inca din perioada electorala, cand ii hackuia facebookul simonei halep si isi redirectiona like-urile pe pagina lui. hot, prindeti-l, taiati-i o mana

pawn (42 comentarii)  •  29 iunie 2015, 13:41

bai, da’ chiar asa?? sa se reduca tva-ul? sa inceapa sa mearga economia, adica nu suntem sanatosi la cap?
unde ne trezim aici? hai sa-l dam jos pe ponta si sa-l mai punem o tura pe base, ca sa „traim bine” din nou.

dan (2 comentarii)  •  29 iunie 2015, 17:06

Esti atat de inteligenta incat o sa dai pe-afara. Dupa ce o sa castige procesul sunt curios daca o sa ai coloana vertebrala sa-i ceri scuze.O sa caut acum printre ineptiile scrise de tine de-alungul vremii sa vad ce ai scris „de rau” de Basescu.

antimafia (13 comentarii)  •  29 iunie 2015, 17:58

De cand PSD ne lumineaza zilele BAC-ul are un procent de absolvire cu 50 % mai mare, Radoi e ca si antrenor principal apud Iorgulescu-Ponta_Dragnea, spaga de la BAC trebuie returnata intrucat omul nu s-a prezentat, Gaz Metan PSD vrea sa fie mentinuta in Liga I fiindca Brasov nu s-a predat in meciul direct, Iorgulescu nu mai stie de unde sa-si plateasca obtinerea functiei (dar nu e tarziu sa se „reduca” contractul de difuzare a meciurilor TV), ce frumoas este tara noastra si cat de democratica este.

eugeniustin (29 comentarii)  •  29 iunie 2015, 18:26

Doamna Andries, dar ce se mai aude despre domnul Negoita si cazul Barboianu?

Serban (3 comentarii)  •  30 iunie 2015, 7:33

Un articol penibil,care are darul de a invrajbi cele doua tabere:”basisitii” si „comunistii”,triste figuri ale unei tari si mai triste!Citim un(fel de) ziar sportiv,in care vrem sa gasim-bunul simt o cere-numai si numai stiri sportive.Si uite ce scrie ziarista ce si-a gresit meseria!!!!
Ca ea o face,e treaba ei si a sefilor ei care isi bat joc repetat de acest ziar,candva un ziar sportiv adevarat!Dar ca atati asazisi cititori,pun botul si intra in penibila polemica ce ne invenineaza vietile de cand am devenit „liberi” si ne infruptam din minunata democratie ce ne-a fost interzisa atata amar de vreme,e greu de acceptat si chiar inteles!Suntem,din pacate,un popor de rebuturi care-si merita conducatorii!Mi-e rusine ca sunt roman!

drako (24 comentarii)  •  30 iunie 2015, 7:55

stimata doamna,inca nu ati aflat ca scrieti pentru o gazeta sportiva ? in urma articolului de mai sus va sugerez sa faceti o miscare de bun simt si sa schimbati gazeta sportiva cu una politica ! nu ne intereseaza umorile dumneavoastra impotriva unor politicieni ! daca nu vreti,sau nu puteti intelege acest mesaj,consider ca nu sunteti o ziarista adevarata,ci doar o goarna politica,ceea ce este rusinos atat pentru presa sportiva cat si pentru dvs.

Nicolae (1 comentarii)  •  30 iunie 2015, 12:44

Da ……. Se pare ca mai doriti o „Udrea” la Cotroceni ……. Nu v-ati saturat de terenuri pentru sport in panta? De borduri peste borduri ? De asa zise parcuri de joaca pentru copii la margine de sat , granita cu padurea ? De asa zise ” afaceri” subterane , sub masca galelor sportive ? ………. Acum , s-au dat liber la divorturi , tocmai in familiile ce pana acum au furat cam tot ce se mai putea fura in tara ….. Scopul ? … Normal de salvarea cat se poate de mut asa zise-i „agonseli” in cuplu , pentru ca in vizorul anchetatorului sa intre numai partea lui nejustificata . Dar partea injumatatita partenerului de viata ce tocmai a divortat , nu a fost obtinuta tot prin aceeasi frauda ? Eu cred ca da . In concluzie ……. Pana cand toata garda de judecatori si procurori existenta acum de pe vremea regimului lui Basescu ….. nu este schimbata , nu are sa fie dreptate si nu o sa aflam adevarul . Am votat un PRESEDINTE de tara , ce se dorea un altfel …. fata de predecesor , iar acum vad ca si-a „schimbat haina” tocmai cu acesta , cea veche , inconjurandu-se cu garda veche , basista. De ce oare ? Cam ….la multe intrebari are de raspuns actualul presedinte . Dar „GHINION” , nu are cum sa raspunda cu acestia in jurul lui ……. Dorea cel putin doua mandate ….. Hmmm ! Tare ma tem …… furia poporului , nu are cum sa o stapaneasca …….. La anul PNL (cu imn PDL-ist) are sa fie votat cu procent la jumatate fata de cel actual , iar d-l presedinte Iohanis , trebuie sa se intoarca la catedra. Ghinion ! Legile fizicii nu sunt aceleasi si in politica . ……Cer scuze tuturor pentru alegerea mea din iarna trecuta . Am crezut in spusele actualului presedinte …….. P.S. ATENTIE la MRU !!! Nu-i de saga .

Emilian (34 comentarii)  •  30 iunie 2015, 15:45

Chiar daca articolul surprinde in mod corect stilul demagogic al „distinsului” prim ministru, este pana la urma mult prea lung si „infoiat” pentru ceva destul de banal. Il detest pe Ponta din inima, dar hai sa nu mai facem asa mult zgomot pentru flecusteturi marca „Ponta”.

Cineva (11 comentarii)  •  30 iunie 2015, 21:42

@ lord belial
Dar cate femei a promovat fostul presedinte? Si cate au meritat functiile detinute pe vremea marinarului? Nu-mi place Ponta, dar pe marinarul betiv il dispretuisc profund!

Petrache (66 comentarii)  •  1 iulie 2015, 2:58

Doamna Andries, lasa-l pe Ponta in plata domnului. ocupa-te de sport. Uite, la campionatul mondial feminin de fotbal, cea mai importanta partida (Germania – SUA) a fost incredintata unei romance la centru (Teodora Albon) iar la tusa mai este o romanca (Petruta Iugulescu). In GSP nu vad nimic despre fotbalul feminin. Pacat. E frumos. Pe bune.

Cineva (11 comentarii)  •  1 iulie 2015, 13:01

Maria, ocupa-te si de sport, cum ti s-a sugerat in multiple ocazii! Apropo: Ponta se intereseaza de sport in mult mai mare masura decat fostul presedinte (ce-i drept, avea si acesta un sport preferat – golitul sticlelor).
Repet, nu-mi place Ponta si-i detest pe ceilalti PSD-isti, dar dl. Presedinte in functie are in jurul sau o multime de politicieni de cea mai joasa speta – fostii PDL-isti si inca slugoii fostului satrap, cum bine spunea @ Nicolae!
In fine, mult apreciata si foarte bine remunerata Justitie este pe locul 2 in topul coruptiei, imediat dupa politicieni! C.

rexrapidistul (18 comentarii)  •  1 iulie 2015, 21:53

Rusine madam!

ciupi (400 comentarii)  •  3 iulie 2015, 10:29

iti cumperi o pereche de pantofi. ii incalti si cand incepi sa ai probleme cu piciorul, care se umfla cand si cand. de ce cand i-ai cumparat nu te-ai gandit ca ai nevoie de ei si cand lucrurile nu merg bine? acum n-ai altceva de facut sa ii schimbi cu altii mai buni, sau taci si-nghiti!

Comentează