Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Tatăl contabililor

În fotbalul nostru plin de taţi - tatăl şmecherilor, tatăl premierilor, Tata Puiu, trebuia să apară şi tatăl contabililor.

Permalink to Tatăl contabililor
sâmbătă, 27 iunie 2015, 3:44

Iată-l! E Gheorghe Chivorchian. A fost pus sub acuzare de DNA pentru fapte legate de fotbal, în perioada cînd era conducător la Poli Timişoara. Acum este secretarul general al FRF şi încă nu şi-a prezentat demisia. Nici nu i-a fost cerută. Nu dintr-o regretabilă scăpare, ci din falsă modestie. FRF nu se consideră atît de importantă ca FIFA, Chivorchian nu se crede Blatter.

Ancheta a început în octombrie 2014, dimineaţa, la prima oră, cu un fresh de portocale în biroul primarului Robu şi cu o percheziţie în sediul Primăriei Timişoara. Investigaţiile s-au extins şi l-au ajuns din urmă şi pe Chivorchian. Oficialul federal este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi de decontări duble comise pe cînd era preşedintele clubului bănăţean.

“Atît timp cît Consiliul Judeţean a aprobat, mi s-a părut legală finanţarea echipei!”, a explicat secretarul FRF, la uşa DNA-ului. Dar deconturile, deconturile semnate cu mîna lui cum i s-au părut? I-au produs vreun fior moral, vreo descărcare de adrenalină sau are deja prea multă experienţă? Despre deconturi duble este vorba. Nu-l acuză nimeni că a votat în Consiliul Judeţean.

Noua lui calitate, de urmărit penal, îi va creşte cu siguranţă cota de piaţă şi îi va consolida CV-ul lui Chivorchian. Şefii din Liga 1 vor avea dovezi noi, din surse autorizate, despre competenţele secretarului FRF. Pînă acum, existau doar bănuieli. Omul risca să rămînă mereu în umbra lui Sechelariu, a lui Gheorghe Ştefan, a lui Marian Iancu, la fel cum a rămas contabilul Meyer Lansky în umbra lui Lucky Luciano.

Noroc cu procurorii! A venit şi rîndul lui Chivorchian, etern subaltern, să iasă la rampă. Să aibă momentul lui de recunoaştere. Păcat că n-a fost acuzat de corupţie mai devreme, în preajma alegerilor de la FRF. Deconturile lui duble băteau la scor şampaniile lui Vasile Avram.

Comentarii (4)Adaugă comentariu

jonhi (1 comentarii)  •  27 iunie 2015, 17:29

Domnu chivorchian nu va face puscarie dansul a fost un nume „fff mare”in fotbalul mondial o sa fie achitat sau o sa primeasca cu suspendare,puscarie fac altii care nu au facut „nimic” in fotbal au dat si prejudiciul au platit si milioane de euro impozite la stat si sung si” periculosi „in libertate,vai Tara nonoastra

TUDORICA (8 comentarii)  •  27 iunie 2015, 18:14

Ce pregatire are acest hotoman de armean? Cum credeti ca putea sta in preajma lui Marian Iancu un alt om decat un borfas.Mai bine mai tarziu decat niciodata,locul lui fiind langa Marian Iancu.Aproape ca te intrebi daca mai exista oameni cinstiti in aceasta tara ce pare a fi ocupata de borfasi de drumul mare.Felicitari DNA-ului!

watcher (2 comentarii)  •  28 iunie 2015, 0:14

Mărieeee, cum dracu’ îi zicea la cheștia aia . . . aaaa . . prezumpție de nevinovăție

tudor (1 comentarii)  •  28 iunie 2015, 1:17

ziceti ceva de FCM/ASA, mama hotilor din fotbalul actual. Cu hotii din primarie si consiliul local urmariti pentru un milion de euro furati, cu mita dovedita prin sentinta, dar pe care mafiotul Burleanu o ascunde sub tricoul jegos Joma.

Comentează