Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Cine-l umileşte pe Ianis?

La ce vîrstă îl va lăsa Hagi senior pe Hagi junior să se apere singur? Cît va mai vorbi şi va scrie scrisori în numele lui?

Permalink to Cine-l umileşte pe Ianis?
joi, 2 aprilie 2015, 8:35

Cît pe-aci să ne lăsăm păcăliţi că Hagi şi Zoltan Kovac apără, fiecare în felul lui abrupt, drepturile juniorilor.

Aproape să cădem în capcana filosofică întinsă de Zoltan Kovac, care s-a apucat să ne explice diferenţa subtilă dintre „Eşti un zero!” şi „Nu însemni nimic!”. În engleză, desigur, şarada asta sună mai convingător şi oarecum misterios, ca pop-ul britanic faţă de muzica noastră uşoară.

La rîndul ei, conducerea elevată a Federaţiei aderă pe burtă la ideea că nu există sinonime perfecte. A anunţat că va lua o decizie în cazul Ianis după ce analizează „modul în care s-a făcut traducerea”. Argumentul forte al lui Kovac nu este, însă, ce i-a spus, cu ce scop şi pe ce ton lui Ianis, ci faptul că nu se afla nici un traducător de faţă. Erau doar el şi puştii de la Under 17. Prin urmare, nu ne putem baza decît pe mărturia lui.

Ce spune directorul FRF? Exaltă tema patriotică în sport: juniorul „are datoria să fie mai bun decît ceea ce este, din respect pentru drapel şi culori!”. Cînd copiii nu sînt mai buni decît ceea ce sînt, „cînd adolescenţii nu se comportă cum trebuie, eu sînt acolo pentru a corecta”. Vedeţi? Ne pune iar în dificultate, să alegem între suferinţa unui copil şi „respectul faţă de drapel”. Alegerea asta am tranşat-o cînd am convenit să nu mai rupem spinările gimnastelor dacă nu zboară pe bîrnă. Aşa că, nu, thank you very much!, nu aplicăm „corecţii” umilitoare nici fotbaliştilor care nu se autodepăşesc.

De partea cealaltă, Hagi s-a năpustit ca un tată-cloşcă asupra gîscanului federal. Dă somaţii, ne povesteşte revoltat ce i-a povestit fiul său, „un lucru care m-a lăsat mască”. E un caz rar printre părinţii juniorilor fotbalişti, care, de obicei, se supără cînd copiii lor nu prind echipa. Hagi s-a supărat şi el din cauza asta, „i-au spus că e o presiune mare şi că nu pot să-l bage”. Ar fi trecut asta cu vederea, fireşte, dacă Zoltan Kovac nu-l „corecta” pe fiul său: „Ianis şi colegii lui au fost jigniţi şi umiliţi!”.

Din tablou lipseşte tocmai personajul principal, Ianis. Are 16 ani împliniţi, vîrsta de la care ONU le recunoaşte copiilor dreptul de a-şi alege singuri religia. Este capabil de discernămînt. Merge, vorbeşte, gîndeşte. Dar, pînă în prezent, nu şi-a exprimat nici o părere asupra incidentului cu directorul FRF. N-a scris nici o scrisoare de protest, nu ne-a împărtăşit nici un gînd. Tatăl e purtătorul lui exclusiv de cuvînt. Şi oricum, prin tradiţie, treaba minorului român e să asculte, nu să vorbească.

De la vîrsta de 10 ani, copiii au dreptul de a-şi spune părerea inclusiv la tribunal. Au dreptul de a fi ascultaţi. Au dreptul de a depune singuri plîngeri cînd le-a fost încălcat un drept fundamental. Lui Ianis se pare că i-a fost încălcat dreptul la demnitate de către Kovac şi dreptul la personalitate şi la individualitate de către propriul lui tată. Din afară, putem presupune că e destul de umilitor ca, la 16 ani, să nu fii încurajat să-ţi exprimi punctul de vedere. Să se ocupe tata de tot, în locul tău.

La ce vîrstă îl va lăsa Hagi senior pe Hagi junior să se apere singur? Cît va mai vorbi şi va scrie scrisori în numele lui? Ianis este, prin graţie paternă, un copil supraexpus. Orice ar face, se află în centrul atenţiei, al aşteptărilor şi al bunelor intenţii. Toţi îi vor binele sau îl vor mai bun, dar nimeni nu-l întreabă ce vrea el, de fapt.

Pretinzînd că îi apără drepturile, Regele îşi foloseşte copilul ca muniţie în războaiele lui personale. Aşa se vede din afară. O ciocnire a orgoliilor adulte, nu o bătălie pentru demnitatea copiilor de la Under 17. Hagi polemizează cu agresorul Kovac, în loc să-i aplice o „corecţie” fizică, în stilul clasic al părinţilor ultraprotectori. Dacă nu s-a ajuns pînă la acolo, înseamnă că Regele nu e chiar în halul ăla de supărare.

Comentarii (45)Adaugă comentariu

mizerii (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 9:26

Zoltan Kovac tot un impostor ramane. Iar daca calificarea s-a obtinut cu jucatorul Ianis pe teren e cel putin dubioasa ne introducerea lui in meciurile de la turneu. La 16 ani e inca un copil, nu i-a solicitat niciun tribunal vreo parere. Dar asa e cand n-ai copii, vorbesti aiurea in necunostinta de cauza. Nu cred ca a inventat Hagi ce a patit fi-su la nationala, ci a aflat chiar din gura copilului. Daca s-ar fi exprimat fi-su ati fi sarit toti ca e beizadea tupeista. Si ce treaba sau autoritate are copilul sa se certe el personal cu anghel iordanescu, cu kovac, cu burleanu?
Articol slab.

mitzanul (3 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 9:27

Sunt absolut de acord. Cel care are de pierdut, in toata aceasta galceava prosteasca si copilareasca, ( pe care s-au grabit s-o analizeze toti marii gazetari GSP, de pe pozitii care mai de care mai caraghioase) este Ianis.
Toti cei care au facut sport, stiu ca asa merg lucrurile; cari mingi, porti, plase, jaloane, uneori bagajele celor mai mari. Doar „delfinul” nu are voie. Daca asta i-a dat moralul peste cap, atunci il asteapta clipe grele in fotbalul profesionist. Din nefericire, cred ca e bagat in fata de Hagi, in disputele lui puerile cu FRH, care nu intelege ca bietul baiat are de suferit.

Miru (14 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 9:32

Bun articol…mi-a placut….sau… good point… sa inteleaga si bietul belgian…si regele…

stormseeker (7 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 10:52

De cind fotbalul a devenit un fel de scoala „de dans si bune maniere” ? Mimoza de Ianis Hagi s-a bosumflat din cauza unui „zero” ? Inseamna ca n-are nici o tangenta cu fenomenul. A intrat oare cineva in vestiarul unei echipe care la pauza e condusa pe tabela de marcaj ? Credeti ca antrenorul respectiv se adreseaza jucatorilor in culpa cu „stiti dumneavoastra ati gresit la faza aceea” si alte politeturi ? Hai sa fim seriosi ! Iar daca printisorul are impresia ca fiind fiul lui Hagi trebuie ca lumea sa se ploconeasca in fata lui, inseamna ca e idiot de-a binelea si pe deasupra prost-crescut. Deocamdata trebuie sa dovedeasca pe teren ca merita respectul adultilor. Imi amintesc ca Boloni a carat bagajele lui Cernaianu pe cind acesta era antrenorul nationalei. Nici Beckham n-a facut un asa mare tapaj cind Alex Ferguson l-a lovit cu gheata in cap. Dar cine e Beckham, cine e Boloni in fata unui urias ca Ianis Hagi…

radion (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 11:49

Ianis, daca vrei sa ajungi fotbalist, pleaca afare departe de parinti. Trebuie sa faci fotbal asa cum simti tu nu cum simte taica-tu.

cbn (3 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 11:49

Vorbiti prostii, doamna, sincer va spun. Hagi vorbeste nu doar in numele fiului sau, ci in numele Gica Hagi parinte, Gica Hagi conducator de club! Cititi mai bine ce spune, nu minte si nu incearca sa duca subiectul in alte directii, cum faceti d-voastra! Imi pare sincer rau ca anticipez articole slabe, ieftine pe subiectele care aduc postari /comment-uri de aceeasi natura! Ianis e in acest moment un tap ispasitor care greseste doar prin faptul ca e copilul omului care se bate cu toate zero-urile din fotbalul romanesc (conducatori de doi bani, presa de rahat de multe ori, suporteri fara minte, etc) si care incearca sa faca lucruri sanatoase in fotbalul romanesc, il tine practic in viata (ca si exemplu, of course). Sincer, chiar am citit replici ale lui Ianis, deci nu inteleg de unde documentarea d-voastra ca n-a raspuns… Oricum, cum zice Raducioiu: am innebunit cu totii din cauza unui om care ne face copiii zero /nimeni. „Felicitari” d-na…

Octavian Stăncioiu (17 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 11:59

Temă stupidă… Ianis are 16 ani și bine face că tace. E doar un copil. Numai rătăcirile occidentale îi îndeamnă pe minori să se revolte contra tuturor.

Exemplul pe care îl dați, cu religia la 16 ani, este definitoriu pentru to ce scrieți: adică toți strămoșii noștri din ultimii 2.000 de ani au fost proști, noi, la 16 ani, putem schimba asta.

Tiberyu (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:04

Este un conflict tipic dambovitean. Hagi ia personal niste lucruri, avand si razboiul cu Burlanul de la FRF, dar sa gandim scenariul altfel: daca Ianis ar fi luat atitudine si s-ar fi plans de tratamentul la care a fost supus, perceptia publica nu ar fi fost cam aceeasi, adica de printisor rasfatat care isi permite sa ridice glasul doar pentru ca este fiul lui Hagi? Oricum nu ar fi fost in favoarea lui. E mai bine ca Hagi tatal a reactionat si ca nu si-a lasat fiul sa intre in mocirla. Baiatul sa se concentreze pe fotbal si sa fie serios si muncitor, iar daca exista angajati frustrati sau incompetenti la FRF, sa-si masoare fortele cu cineva de varsta lor, nu sa-si verse nervii pe niste copii. Orice s-ar spune, la 16 ani este si ramane un copil, nu ma intereseaza standardele ONU, UNICEF etc. Treaba lui nu este sa dea comunicate de presa sau scrisori deschise

Radu (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:05

NU SUNT DE ACORD. Vorbesc in general, nu despre Ianis Hagi.
In primul rand ca NU spui NIMANUI, filozofic sau nu, ca nu a realizat (inca) nimic. Pana la varsta de 17 ani sau nu.
Faptul ca e in nationala de fotbal a Romaniei il face automat mai bun decat aproximativ 20-30.000 de copii de varsta lui.
Este o realizare EXTRAORDINARA si copilul stie asta. A simtit-o cand a muncit la antrenamente, cand a facut meciuri bune si a fost selectionat. A ajuns acolo unde cei mai multi decat isi doresc dar nu ajung NICIODATA.
Asta inseamna ca are o oarecare incredere in potentialul sau.
Si nu vii tu antrenor sau pedagog sa-i subrezesti aceasta incredere, pentru ca se va vedea in jocul sau.
Nu cred ca este admisibil, in tarile civilizate, sa le spui asa ceva tinerilor jucatori.
Apoi sunt de acord 100% cu Ianis ca nu a reactionat acolo si s-a dus acasa, la tatal lui sa-i spuna.
Copiii de 16-17 ani sunt imprevizibili, furtunosi…daca-i incurajezi sa-si apere parerile sau demnitatea…de cele mai multe ori iese urat. Nu stiu cand sa se opreasca, duc conflictul in zone ireversibile.
Sigurul gresit e Gica Hagi, care trebuia sa mearga la Kovacs si sa discute despre aceasta problema, s-o lamureasca, sa-i explice cum vede el lucrurile si nu sa iasa in presa.

encipi (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:07

Din cate stiu, Zoltan Kovacs a lucrat la un moment dat cu Hagi, ori antrenor secund pe la Timisoara, sau pe la Academie, nu sunt sigur. Probabil cei 2 au avut ceva de impartit, iar Kovacs a gasit acum ocazia perfecta pentru a se razbuna.

Matei (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:09

Profesionalismul nu inseamna sa accepti orice, inclusiv slugarirea antrenorului. Inseamna sa iti stii meseria si sa o faci cu dedicare. In afara de propriul echipament, fotbalistii nu trebuie sa care nimic altceva, la ordinul nimanui. Altfel, acest kovac, pretins mare specialist, nu este cu nimic mai presus de antrenorii mioritici, care trimit juniorii sa le cumpere tigari si bautura la buticul de la colt

red (4 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:14

la 16 ani poti sa ai un punct de vedere si sa l rostesti cu voce tare????????????
unde in Romanica????????????
sa fim seriosi nici fotbalisti la 21 de ani nu sunt capabili de asta…suntem in Romania nu la ONU sau in UK….

aurel (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:15

rejili in nimic fara sceptru si coroana ii face numai rau propriului copil prin declaratiile si iesirile primitive pe care le are vizavi de oricine nu ii aloca merite printului sau antrenorilor care nu baga in echipa nationala jucatori de la viitorul ..voi presa l-ati intitulat rejele in nimic voi decadetil din drepturi ..prea si-a luat avant si nimeni nu ii mai ajunge la nas …un blatist care de 3 ani face aranjamente cu finu si cu terti pt a ramane in prima liga ..totul e pe fata aproaspe fara rusine si sfideaza si autoritatile atat el cat si finasu ..acesta din urma a ajuns unde trebuia pt unlele fapte … copilul nu are ce invta de la semidoctu paralel cu limba romana de tacsu ..ar trebui s inceapa sasi fomesze singur prioritatile ..rotariu incepuse la fel si era sa fie „mazilit”de propria mama si unchi ..dar,in cele din urma acestia au inteles ca duceau copilul pe un drum gresit si ca incet si cu multa munca si seriozitate se ajunge sus si nu inpins de la spate … Ianis trebuie sa asculte e parinti dar in acelasi timp sa aibe un cuvant de spus vizavi de ce ii convine si dece nu …

Cipri (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:23

Mai cunoastem o astfel de relatie tata-fiu, in care tata isi apara fiul si-i cearta pe toti care vorbesc ca nu ar avea valoare , ma refer la familia Lucescu, un tata antrenor adevarat si un copil antitalent in antrenorat , impins de numele lu’ tata-sau ; la fel se procedeaza si in familia Hagi, dar sa speram ca fiul in acest caz va avea si talentul mult laudat de tatic 🙂

Ion (6 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:25

Nu am citit articolul ca să-mi dau seama cât de departe de situație ești. Ai uitat că Ianis nu e major, e un copil pe care părinții trebuie să-l apere de descreerați, mai ales că el e supus presiunilor din cauza părintelui celebru. În viață nu contează numai fotbalul, contează educația, buna creștere, tot ce ține de a fi om.Am citit comentariul lui Ionițoia, în care-l îndemna pe Ianis să plece. De ce Ianis nu poate trăi în românia ca orice copil, lângă părinții lui?

Mihnea (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:25

Ce v-ar mai placea voua sa intre si Hagi junior in scandal. O exclusivitate ar fi mana cereasca. Parca si vad titlul: „Baiatul regelui iese la atac, il desfiinteaza pe Kovacs” ori „Rasturnare incredibila de situatie: Ianis spune tot adevarul despre conflict” . Dar n-a fost sa fie, baiatul are „avocat” si inca unul cu nume. Ianis a ales sa raspunda pe teren unor antrenori prieteni cu paharul, care habar au sa formeze tineri. El trebuie sa treaca peste moment si sa isi vada de fotbal, deci e foarte bine si deloc umilitor.Umilitor e ce faceti voi: scrieti zilnic despre acelasi subiect de scandal, poate poate mai sare ceva, de parca a fost evenimentul sportiv al anului!

Cipri (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 12:26

In plus dupa cate am vazut eu Ianis nu prea are forta la cei 16 ani ai sai, iar Gh ar trebui sa vada asta .

Cristi (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 13:00

Asa Maria, vorbeste si tu despre Ianis. Tocmai tu sa lipsesti???? Mai trebuie si Iohanis sa vorbeasca si cred ca, tacamul e complet. Voi presa il disturgeti pe Ianis nu Gica. Daca era dupa voi, Ianis trebuia sa vorbeasca 24 din 24 de ore cu voi. Ianis sa isi vada de fotbal. Sa vorbeasca pe teren. Daca e bun sau nu, o sa vedem cand i se incheie perioada de juniori. Atunci o sa se vada la toti , nu doar la el cat sunt de buni.

nyk (17 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 13:14

E clar ca Ianis trebuie sa plece din cuib. Dar nici nu trebuie sa permitem oricarei jigodii sa ne jigneasca copii in felul acesta. Imaginati-va cum se poarta cu ceilalti copii daca face asemenea lucruri cu copilul lui Hagi. Pe de alta parte Hagi care stie bine cum stau treburile (si el a dat raportul la Mircea Sandu pe vremuri cand juca la Sportul) se asteapta ca la nivelul echipelor nationale sa fie alta atmosfera decat la echipele din divizia b unde se practica asemenea magarii. De acord cu Maria ca Ianis trebuie sa-si exprime propriile opinii dar si cu Hagi ca intervine in cazuri vizibile de „mal praxis” ca sa folosesc un termen din medicina. Pe de alta parte ce treaba are KoVacs cu jucatorii? Nu cred ca este treaba lui sa intre in vestiare . Dupa cum spune, prezenta lui este ceruta pentru lucruri High Level nu pentru a interfera cu juniorii. Cred ca-si baga capul unde nu-i fierbe oala si de aceea Hagi este suparat.

valer (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 13:17

Oare cati dintre voi, inclusiv tu Maria, v ati aparat la 16 ani drepturile. Eu cred ca Hagi are ”meciuri” cu cei din federatie, dar aici cred ca a vorbit in primul rand din calitatea de parinte. Asta e parerea mea.

David (15 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 13:18

Nu v-ati saturat de faza asta. Vreau sa aud de Ianis Hagi in articole legate de fotbal, nu in povesti de umplut pagini.

citeste te rog! (12 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 13:19

draga Maria,
dragostea (pentru fotbal) si frustrarea adusa de saracie sunt creuzetul vointei din care se poate naste marea perfomanta daca focul este intretinut de talent si caracter. nu este o reteta numai pentru marea performanta in fotabl. este o reteta a succesului pentru multi dintre noi.
fotbalul este prin excelenta un sport al saracilor, pentru ca numai un copil sarac poate avea atata vointa si determinare la o varsta atat de frageda incat sa se sacrifice intr un mod atat de brutal pentru marea performanta. cand ai mercedes la scara la 16 ani e nevoie de obsesie pentru fotbal ca sa ti mai rupi picioarele pe teren. si apoi de ce ai mai face o cand ai atatea alte optiuni la dispozitie? nimic de condamnat de altfel. dar nu i nimic, nici nu i nevoie. e ca n reclame, o echipa intreaga lucreaza pentru tine, de la coechipieri, la antrenori, bineinteles, antrenati de plicurile lu tata (in cazul lui ianis nu mai este nevoie de plicuri). uitati va la fotbalul mare: marii artistii sunt din lumea a treia, in timp ce progeniturile privitorilor inca mai poarta pampers la 8 ani. Din lumea buna au disparut marii artisti: italia face echipa cu brazilieni de mana a doua, anglia are staruri publicitare, germania a inceput si ea sa plombeze nationala figurilor de arienii cu abanosi pur singe.
culmea e atinsa de nationalele olandei si frantei, care sunt de multa vreme adevarate pagini din istoria coloniala a propriilor tari. Spania e exceptia dar nu i nimic, in cel mai scurt timp va confirma regula. Viitorul ni la sugerat marea nationala de handbal a Qatarului. In definitiv, cel mai mare dusman al binelui e mai binele, nu?
Noi suntem un paradox: lumea a doua spre a treia in care bogatii au compromis prin coruptie si ultimele sanse de bine ale saracilor.
am doua vesti pentru proiectul lui hagi: vestea buna este ca acest proiect este cel mai bun din tara. vestea proasta este ca acest proiect este si va fi un mare fiiiisssss, pentru ca procesul de selectie spun gurile rele si foarte rele nu se bazeaza chiar pe talentul si performanta sportiva. din pacate pana acum au dreptate.
in Romania, pana cand bogatii nu se vor satura de fotbal, nu vom mai vedea fotbalisti mari ci doar caricaturi.
p.s.
o mare curiozitate: avem o ploaie de scoli private de fotbal. tote marile talente sau majoritatea lor provenite din aceste scoli sunt clar copii cu bani. in schimb mai toti fotbalistii romani formati pe la scolile de afara au origini mai mult decat modeste. care o fi explicatia?

haiducul din padure (3 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 13:19

in sfarsit cineva care vede adevarata problema din toata ciondaneala asta de babe! Bravo pentru articol! Prin ce face Hagi sr. arata care este nivelul lui Hagi jr. – zero, nothing, vid etc – caci o scrisoare din partea pustiului, chiar scrisa de unul platit ca in cazul tatalui probabil, ar fi bulversat lumea fotbalului European si ar fi pus biletele lui Kovacs direct pentru Ungaria, Croatia, Belgia sau unde o fi vrut el sa o taie. Pacat ca cei care il consiliaza pe Hagi sr nu gandesc mai mult decat un roman frustrat. O pagina a lui Hagi jr ar fi cantarit cat 6 romane semnate Giga Hagi in chestiunea aceasta. Iar pentru el ca fotbalist, viitor profesionist, ar fi fost punctul de start in cariera de profesionist. Dar la romani se gandeste symbolic – Hagi sr – regele – il rupe pe ungurul asta nenorocit si il face praf. Uite ca nu e chiar asa… nu afacut decat sa il bage in seama pe Kovacs si sa il faca celebru, mai mult sa se coboare la o disputa de babe. Ala mic ii inchidea gura cu o singura pagina…

Frunza (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 13:26

De ce nu iese Ianis sa vb pai daca vb ziceti ca vai doamne la 16 ani ataca deciziile stafului.
Hagi poate sa vb in calitate de parinte si e normal sa vb ala micu s=a dus la nationala sa joace fotbal nu sa fie caraus de bagaje.
Si pt cei care vb de calirea caracterului de bla bla bla
pai daca tu esti platit sa locul de munca sa bati in tastatura dar sefu decide ca saptamna asta sa mergi sa muti mobila pe la altii pe acasa nu comentezi ? Consideri ca-ti intareste caracterul?
La 16 ani este un copil poate sa ramana cu traume mai ales si din cauza faptului ca,, copiii sunt rai normal ca ,,, colegii l=au luat peste picior dupa ce a carat aluia bagajele si apar tot felul de traume dupa o chestie de genu asta

Dobre Claudiu (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 13:29

Super articol, te felicit.

Lucian Nan (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 13:59

Maria, ai cumva un copil?Daca ar fi raspuns Ianis,ar fi fost probabil ,,tupeist”.Chestia cu nu prinde echipa este alegerea antrenorului.Asta o stie si Hagi.Problema de caratul costumului este mai delicata.Daca Ianis a fost rugat ,nu ar fi o mare problema,dar daca el nu a fost rugat este un semnal ca e bun doar la,, carat”.Evident il umilesti in fata colegilor.Spunea cineva ca Ianis are o problema pentru ca nu ar duce mingi,porti,plase.Daca cel care a scris acest lucru,stie a fost sportiv ca este cu totul altceva totul altceva.Banuiesc ca la 16 ani dadeam toti comunicate in presa.
Cu stima Lucian

cineva (2 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 14:05

un aspect bine punctat Maria ,bravo chiar ma miram ca ,,superstarul in devenire ” nu spune nimic de parca ar fi vreun autist . Iar tac-su zici ca e purtator de cuvant . N-a invatat nimic din fotbalul mare . Din pacate…

buru (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 14:14

Cel mai simplu pentru Ianis are fi sa nu mai vina la nationala Romaniei, sa plece in Spania, Italia sau Turcia.

Sa obtina cetatenia acolo – si apoi sa mearga sa joace la una din reprezentativele mai sus mentionate!

Cu siguranta va ave mai mult respect decat la noi!!!

john.peris (22 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 14:21

Total de acord, felicitari Maria !

dorelus (8 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 14:22

Printisorul Hagi va ajunge doar tinara speranta,cam jumate din Alin Stoica va ajunge,va rog sa retineti,ne auzim peste ani.Mai bine-l dadea Regele poali la carte ,chiar daca la ei cartea-i muma padurii,vezi Gigi Balecali si verii.

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 14:42

Totul a pleacat de la fireasca condamnare si arestare a cumnatului sau , ceea ce a facut ca Burleanu sa devina seful FRF . Acest fapt a fost de neconceput si de neiertat de catre „regele” alfabet care se si vedea o closca peste o federatie becalizata in care fantoma sa de echipa tinuta in viata de” blaturi facute cu omenie” si trecute cu vederea de catre Sandu si Mitica .

Ma intreb : oare ce ar fi facut „regele” daca pruncul sau si-ar fi satisfacut stagiul militar in conditiile pe care le stim cu totii, cei care am facut acest lucru ? L-ar fi tras de urechi, printr-o scrisoare, pe GENERALUL de carton, Angel Iordanescu pentru simplul fapt ca nu l-ar agreea pe seful MApN ?

Hagi este un tip ranchinos , dusmanos, care isi cearta si in somn, poporul din care a izvorat , pentru ca nu i s-a facut statuia la care viseaza .

tatădebăiat (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 14:51

Decât să provocați încă un conflict în sufletul acestui copil încercând să otrăviți o relație tată – fiu, mai bine citiți scrisoarea deschisă a lui Ghiță Mureșan, aveți ce învăța … de fapt, avem cu toții ce învăța de acolo.

adi_stelistul (107 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 14:52

Oricat de relativ ar fi adevarul, de data asta dumneavoastra sunteti la ani-lumina de el. In primul rand ca ideea ca un COPIL (subliniez) de 16 ani isi poate pleda in forta si convingator pozitia e exagerata. Nu se intampla asa, copiii au nevoie de un „avocat” intr-o situatie de genul acesta. Nu intamplator legea ii tine la aceasta varsta sub custodia parintilor sau a unui tutore (in ciuda exemplelor pe care le dati cu alegerea religiei, la 16 ani sunt considerati incapabili sa-si poarte singuri de grija si nu intamplator). Ganditi-va la propriul copil (daca sunteti mama) sau la viitorul copil (daca nu sunteti inca). Credeti ca la 16 ani nu mai are nevoie de dumneavoastra?
Pe urma, gresiti cand puneti „tunurile” pe baiat. De unde stiti ca Hagi (cel batran) a avut acceptul lui Ianis cand a iesit in public cu declaratiile acelea? Poate copilul nu i-a cerut tatalui sa-l apere dar acesta s-a simtit dator s-o faca. Si nu poate fi blamat pentru asta, orice tata normal ar face-o. Hagi a actionat ca un tata revoltat si pe buna dreptate.
In al treilea rand Hagi e si antrenor, implicat in fenomenul fotbalistic de la noi si cu o activitate recunoscuta in domeniul cresterii juniorilor. Eu cred ca si daca nu era vorba despre Ianis Hagi era datoria antrenorului juniorilor umiliti (acesta e cuvantul) de Kovacs sa intervina.
Nu stiu cine l-a umilit mai tare pe Ianis Hagi (ca sa ma pliez si eu pe felul in care ati interpretat dumneavoastra problema) dar fara suparare si cu tot respectul va spun ca ati ratat o minunata sansa de a tacea. Sunt foarte circumspect cu „adevarul meu” de obicei, dar aceasta e una dintre putinele situatii in care n-am dileme: gresiti!

vasile (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 14:53

Ascultati ce va zic eu, Ianis Hagi nu o sa ajunga niciodata fotbalist. Familia Hagi dovedeste inca o data, daca mai era nevoie, nepotismul care se practica in Romania. Daca Ianis este copilul „regelui” („rege” inventat in exclusivitate de GSP), asta nu inseamna ca trebuie si el la randul lui, sa devina rege. Fotbalul nu-i politica.
Cate beizadele de vedete s-au ratat? Multe, iar parintii lor au acceptat situatiile.
Fiul marelui Cruijff, Jordi Cruijff, a jucat doar 6 ani la nivel de mare performanta (Barcelona ’94-’96 si Manchester United ’96-2000) si asta doar pentru ca era fiul lui Cruijff, iar Cruijff, cu parere de rau, a fost peste „regele” GSP-ului cu multe, foarte multe clase.

victor L (165 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 14:53

Aplauze si felicitari de la mine.
(As complecta, si sper sa nu fiu gresit inteles: esti mai barbata decit cei ce se cred barbatii din redactie.)

nefertem (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 15:02

Printre toate mazgaliturile ce pupa regele in maro, uite si un articol care are un pic de sens

undo (18 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 15:16

Pe vremea cand juca Dan Petrescu pentru Chelsea iar John Terry era junior, Dennis Wise il punea pe acesta din urma sa ii incalzeasca capacul de la w.c. plus carat bagaje, genti, etc. Se face prea mare tam-tam, uneori, copii, mai ales cei de varsta lui Ianis, au nevoie si de putina „umilinta”, pentru a progresa si aici, cand vorbim de umilinta a fost vorba doar de carat un costum…

gicu (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 16:10

Dupa ce, din cauza unui caracter ****, nu a reusit sa-si ridice nivelul fotbalistic corespunzator calitatilor native, hagi nu vrea sa-si lase nici fiul sa incerce acest lucru.

cristi (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 16:56

Trist si umilitor articol, cand goana dupa spectaculos, dorinta de a parea,, interesant” si aparenta ,, profunzimii” inlocuiesc normalitatea valorica in analiza unei situatii. De la titlu, care, in stil romanesc, lanseaza difuz ideea ca insusi Hagi, ca parinte, isi umileste ( si el) propriul copil, pana la lista de enormitati pe care articolul le lanseaza. Hagi este pus pe picior de egalitate cu Kovacs, din punct de vedere al respectului fata de junori. Intre o persoana celebra in fotbalul din Romania(indiferent ca se numeste Hagi sau nu) care a construit din banii sai o academie pentru juniori si care, in ciuda celebritatii, nu a cerut niciodata vreunui copil sa-i care bagajul si o persoana( precum Kovacs), care considera normal caratul bagajelor de catre un elev al sau, nu poate exista egalitate din punct de vedere al ,,drepturilor juniorilor”. Iar ,, luatul la intrebari” atat al lui Ianis Hagi, pentru ca nu raspunde( la 16 ani) de unul singur la atitudinea lui Kovacs, cat si a lui Hagi, pentru ca si-a permis sa-si apere copilul este absolut jignitoare.
Sper sa nu traiti momente cand propriul copilul sa va fie jignit de o persoana ce se pretinde profesor, si atunci cand va veti apara copilul sa fiti acuzata voalat sau direct de terti ca nu aveti grija de el si ca ce va intereseaza este sa va folositi copilul in razboaie personale.

Dumitrica Bogdan (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 17:49

Numai propria prostie si lipsa de valoare.Atat.Niciodata Ianis nu va ajunge fotbalist cun niciodata Hagi senior nu va fi antrenor.Echipa lui este in prima divizie numai si numai datorita meciurilor aranjate.Acesta este adevarul pe care ziaristii refuza sa il scrie sau nu are demnitatea sa il scrie.

dragan (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 18:58

Stim draga Maria ca ti-ai inceput viata se..uala chiar de la 12 ani stiind ce vrei de la viata. Si ai inceput sa scrii scrisori de protest inca de atunci. Ce vrei draga, nu suntem toti atat de precoci ca tine. Si nici atat de scoliti ca cei care il fac analfabet pe Hagi, si il ridica in slavi pe cel ce a jucat FOTBAL la HUSGRAFAAT si a antrenat pe JOHAJAAY si pe KAKAKAKA. Un CV impresionat pentru MARELE DIRECTOR COORDONATOR AL LOTURILOR DE TINERET, SLAVIT SA II FIE NUMELE. SI dupa ce o sa scriem istorie si sa batem in fiecare zi , luna si ani de acum incolo orice record, reusind sa pierdem toate meciurile , sau un mare procent din ele, de abia atunci o sa ne dam seama ce mari conducatori avem acum la Federatie. Slavit fie numele lor. Rog ca toti cei care il infiereaza acum pe analfabet si il preamaresc pe marele Conductor si Oastea lui, sa se prezinte maine la Federatie intrucat s-a organizat sesiunea de pupat in c….r. Treaba e organizata, cei are doresc vor putea pupa de mai multe ori.

leo (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 19:25

Am si eu o intrebare va rog ca si microbist: in legatura cu faptul ca pusitul nu are nici o reactie fata de tot ce se intampla in jurul lui si faptul ca doar tatal vorbeste in numele lui: cand l-a trimis la fotbal si cand l-a fortat sa joace fotbal pentru ca il cheama cum il cheama acest tata l-a intrebat pe pusti daca ii place acest sport???????? Si mai usor cu „liderul generatiei„. Care generatie de pilosi? Daca cei care au trecut prin fenomen , cei care se bat cu pumnul in piept ca vor un fotbal curat nu starpesc acest flagel al nepotismului si al convocarilor doar pe criterii de nume nu respecta ceea ce ei insisi cer , intreb si eu de unde fotbal? De unde valoare? Nu-i suficient sa te numesti cumva si gata esti purtator de ghete de fotbal si ce e si mai rau nu te nasti cu banderola pe brat. Asa ca mai intai valoare si apoi celelalte. Sunt mii de copii talentati in tara dar n-au nici o sansa pentru ca se numesc Vasile sau Ion, nume banale si mai sunt si de conditie modesta. Asta este adevarata fata a fotbalului juvenil din Romania si voi o stiti foarte bine dar nimeni nu ia atitudine, pacat in cativa ani o sa facem derby-uri cu Gibraltar sau mai te miri cine. Si daca vorbim de viitorul fotbalului din Romania cu acest fanfaron Burleanu nu are nici un viitor, am crezut ca fiind tanar si cu scoala va avea niste idei si niste conceptii moderne despre fotbal dar simt in sinea mea ca acest presedinte e un mare fisssss.

ianuarie (1 comentarii)  •  2 aprilie 2015, 21:30

Nu inteleg de ce facem atata tam-tam ca la pus timpul ala sa ii care sacoul (ca tacsu’ nu l-a educat asha) si daca l-a carat i-au cazut organele? Pai acum ceva timp citeam cu John Therry ii facea ghetele nu stiu carui fotbalist si fel de fel de povesti despre cum se comporta cei mari cu cei tineri (si in Romania a fost la fel) si uite ca au ajuns fotbalisti. Dar cand te numesti Hagi trebuie sa fii aparat. Pun pariu ca nu va face performanta Hagi cel mic cu atitudinea asta, o sa sara tacsu’ mereu cu gura mare si la un fault mai dur.

birlic (25 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 8:45

Mariuca ,echilibrata ca de obicei ,mi-a placut articolul.

John (1 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 11:21

Doamna Maria Andries ati scris un material de toata jena adica prost…are perfecta dreptate Dl.Adi_stelistul.Daca dati exemple din astea cu 16 ani ONU, 10 ani tribunal…stiti dvs ca nu si-a exprimat punctul de vedere, ca n-a fost incurajat?Poate n-a vrut din prea mult bun simt!Orice parinte isi apara copilul indiferent ca este Hagi sau oricine altcineva.Iar ca fotbalist Ianis este bun, chiar foarte bun si merita sa joace titular!

Comentează