Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Ieri dictator, azi ambasador

Fostul şef al FRF se laudă că va lupta şi gratis pe baricadele candidaturii la Euro 2020

Mircea Sandu are la degetul mic „un eveniment de interes public şi de importanţă naţională”. E suficient să-şi pocnească falangele, de plictiseală, şi […]

joi, 7 august 2014, 9:34

Fostul şef al FRF se laudă că va lupta şi gratis pe baricadele candidaturii la Euro 2020

Mircea Sandu are la degetul mic „un eveniment de interes public şi de importanţă naţională”. E suficient să-şi pocnească falangele, de plictiseală, şi s-a zis cu şansele României la găzduirea unor meciuri de la Euro 2020. Cel puţin, aşa a lăsat să se înţeleagă, într-o emisiune televizată. „Vin la mine alte ţări care fac lobby, să îi sprijin pe ei, galezii, belgienii, azerii, în timp ce la Federaţia noastră nu mă întreabă nimeni nimic”, a spus fostul şef al FRF la Dolce Sport.

Cine ar fi crezut? Mircea Sandu e un guru al candidaturilor. I se trage probabil de la finala Europa League de la Bucureşti. În calitate de lider spiritual în materie de tras sforile, fostul preşedinte a găsit de cuviinţă să se răzbune pe noua conducere. L-a deranjat „mizeria”, cum o numeşte el, cu publicarea contracului de rentă viageră. „La noi se încearcă discreditarea. Chiar nu găsesc răspunsul pentru tratamentul de care mă ««bucur»»!”.

Iată, aşadar, încă un om de valoare de care ne batem joc! Încă un „creier” tentat de joburi în străinătate! Sîntem irecuperabili, ce mai! Nici nu ştim ce să regretăm întîi: faptul că rămînem fără tichia de mărgăritar a Euro 2020 sau faptul că rămînem fără lobbyşti. Fără experţi ca Sandu, care ştiu să facă din alb – negru, din negru – gri, iar din gri – roz „cenuşă de trandafiri”. Ce-i drept, nici nu ne permitem să-i plătim la adevărata lor valoare. De aceea nici nu l-au întrebat cei de la Federaţie nimic. Nu puteau să-i asigure decît nişte condiţii mizerabile de lucru: transport în limuzine, cazări la cinci stele şi o rentă de subzistenţă de 50.000 de euro pe an.

Pe 19 septembrie se vor anunţa oraşele care găzduiesc meciuri la turneul final de peste şase ani. Dacă Bucureşti nu se află printre ele, vom suferi crunt, cum ar fi suferit brazilienii dacă FIFA le-ar fi luat organizarea Mondialului. Oricum, să fim realişti, n-am fi terminat la timp cei 2.300 de kilometri de autostradă promişi în dosarul de candidatură, cel mult 2.200 dădeam gata. Tăiatul panglicilor, din zece în zece metri, ar fi încetinit mult lucrările.

După ce ameninţă că se va răzbuna pe FRF, punînd Bruxelles pe harta fotbalului mare, Mircea Sandu încheie în ton patriotic: „Eu însă fac lobby pentru România, mă voi lupta ca România să obţină organizarea CE 2020”. Nu numai că se va lupta, dar, în caz de izbîndă, ne va aminti, discret, că a fost meritul lui. Tabloul în sine, cu fostul şef al FRF făcînd pe avocatul din oficiu, după ce 23 de ani a ţinut ostatică normalitatea din fotbalul nostru, este de-a dreptul mişcător. Ne aflăm în plină parodie, cînd călăii devin lobbyştii victimelor.

„Cu prietenii şi colegii mei din Comitetul Executiv o să încerc să-i conving că România merită!”. Cîtă nobleţe! Ce înaltă diplomaţie! Ce relaţii! Şi cînd te gîndeşti că, după ce-a dus numai războaie personale, după ce s-a luptat numai pentru privilegiile proprii, ca şef al FRF, acum luptă gratis, pentru privilegiul nostru, al tuturor! Dacă ar fi încasat şi rentă viageră, primeam de la UEFA organizarea turneului final pe tavă!

Comentarii (15)Adaugă comentariu

dani (88 comentarii)  •  7 august 2014, 10:05

Dupa ce a distrus cu tenacitate fotbalul romanesc, a desfiintat fotbalul juvenil, a jecmanit feroce fotbalul nostru, acest cleptoman fanatic, ne mai abureste ca Ceausescu in ultimul sau discurs. Cine il mai crede pe Mafiot? Il cred acei corupti, carora le-a dat sume de bani uriase-mita-printre cei vizati Blatini Mafiotul compromis, eternul prieten al Nasului. Prietenul la nevoie se cunoaste, dar aici nu este vorba de pritenie adevarata, ci de prietenie cumparata!

barbu (104 comentarii)  •  7 august 2014, 11:20

oricum, oricâte pile s-ar pune şi orice şpăgi s-ar da, UEFA nu are de ce să desemneze bucureştiul ca gazdă a vreunui meci în cadrul competiţiei respective: autostrăzi – niet; parcări – niet; în schimb: ţânţărime şi alte goange – din belşug; beutură – ieste (vorba lui scaraoschi, la întrebările lui ivan turbincă); mizerie, turişti furaţi sau chiar omorâţi, de taximetrişti sau de câini…
de fapt, şmecherul fără sfârşit vrea să convingă proştii că de aceea, din cauză că nu a mai fost el la butoane, nu s-a primit ceea ce, de fapt, nu se va primi nicicum.

Bocanci (21 comentarii)  •  7 august 2014, 12:35

Si totusi, mistocareala asta de articol nu e bazata pe nimic. Nasu are mare influenta la UEFA si are dreptate sa fie frustrat de noua conducere.

lord belial (182 comentarii)  •  7 august 2014, 12:43

romania sa iasa in strada sa isi ceara drepturi la un nivel de trai mai ridicat, mai lasa-ne, nasule, cu CE din 2020 ca ni se rupe de el, nu avem ce minca acasa

Cristian (5 comentarii)  •  7 august 2014, 12:54

Mai degraba daca citim printre randurile declaratiilor expresedintelui vom vedea un gram de disperare si un pic de nostalgie … disperare pt ca procesele in care este implicat Mircea Sandu au si ele termene etc, si „da bine” un pic de „incordare a muschilor” sau celebra „bataie cu pumnul in piept” doar doar poate ca cineva acolo sus il va vedea si il va ierta de pacate sau cine stie poate spera si la vre-o statuie !!!

Tarzan (1 comentarii)  •  7 august 2014, 13:26

Un nesimtit lacom, disperat ca poate face foamea, un specimen situat intre Hagi Tudose si Dinu Paturica.

DORELU DIN SAUD (8 comentarii)  •  7 august 2014, 17:14

Marie draga,chiar scrieti frumos,pacat ca pe acelasi site cu Buzarin ,dara nu este vina dvs.Chiar aveti o viziune clara si obiectiva din pacate pe Sandu si Dragomir pe mina lui Tepes ar trebui dati,doar ca Tepes doamne stie unde e…Cam avem ce meritam.asta are cultul personalitati mai mult decit Ceausu.Chiar nu-l trage nimeni la raspundere sa putem si noi microbisti o satisfactie?
Sarut mina si bravo pt perseverenta dvs intr-o tara unde ,dupa multi barbati,locul femeii este la cratita.

DORELU DIN SAUD (8 comentarii)  •  7 august 2014, 17:15

pardon,sa avem o satisfactie

lebateauivre (28 comentarii)  •  7 august 2014, 17:28

saracu’ !

dan (16 comentarii)  •  7 august 2014, 19:18

in orice tara normala era arestat demult….

MUNTEANUL (10 comentarii)  •  7 august 2014, 23:29

sandu rămâne pe linie (la offside!!) cu (lordul)pădureanu, (pynalti) ștefan, (nemuritorul )pascu, (atotștiutorul)chivorchian, (antrenorul)halagian, (omul din umbră) kasai, (primarul +) sechelariu, (arbitrul ) avram, (impresarul)giovanni becali, (președintele) borcea…. CARACATIȚA!

romanati53 (7 comentarii)  •  8 august 2014, 13:35

dupa ce a furat tot ce s-a putut fura din fotbalul romanesc, acest nesimtit e suparat ca i s-a anulat renta viagera si masina la scara pe viata. problema e ca, se apropie termenele proceselor si stie ce-l asteapta. voiculescu a luat 10 ani cu executare, poate face si el rost de inca 10, desi ar merita mai mult.

Venom (83 comentarii)  •  8 august 2014, 14:53

In locul managerului cu fata umana, recte Bureleanno, as transforma renta lui Sanddo in bursa anuala „Mircea Sandu”, si as da-o sub forma de mingi, treninguri si alte alea unor centre de pusti. Da’ mai intai l-as intreba public pe Nasu, nea Mirccio, ai ceva impotriva sa-tz’ facem statuie si sa-ti dam… renta la copii? Nu cheltuiti pa prostii, dati un treling la copii…

@bocanci (27 comentarii)  •  9 august 2014, 5:04

Cred ca nivelul tau intelectual este la nivelul bocancilor.Anii de comunism se sterg greu.Comunismul a spalat creierele oamenilor.Numai niste bolsevici profitori ar putea sa aprecieze „valoarea”lui Sandu care a nenorocit fotbalul romanesc in 23 de ani de dictatura .

Hungurul (1 comentarii)  •  9 august 2014, 12:10

Mai Bocanc, sandu sau nasu’ cum te vei numi…unde-ti tii mintea? In bocanci se vede…de care influenta vorbesti?

Comentează