Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Asta are, asta n-are, asta este arestare!

După ce ne-a explicat că „premierea nu e mită”, şeful LPF se pregăteşte să le explice judecătorilor că „prejudiciul nu e furt”

„Mi-ar fi fost frică dacă aş fi furat!”, a comentat fostul şef al Ligii, în timp ce procurorii […]

luni, 7 aprilie 2014, 3:15

După ce ne-a explicat că „premierea nu e mită”, şeful LPF se pregăteşte să le explice judecătorilor că „prejudiciul nu e furt”

„Mi-ar fi fost frică dacă aş fi furat!”, a comentat fostul şef al Ligii, în timp ce procurorii îi percheziţionau casa. E adevărat, în dosarul privind vînzarea drepturilor TV, Dumitru Dragomir nu este acuzat pentru „furt”, este acuzat de evaziune, delapidare şi spălare de bani. Puţini ar sesiza diferenţa specifică dintre „a fura” şi „a prejudicia”.

Dragomir poate. Cu rigoare avocăţească, risipeşte confuziile preventiv, înainte ca acestea să apară. Nu este doar autoproclamatul „tată al şmecherilor”, ci şi mama vitregă a dicţionarului. „Eu cred că Gigi Becali nu va fi condamnat. Acei bani erau pentru premiere. Băi, fraţilor, prea ne jucăm cu cuvîntul «mită»!”, spunea fostul şef al LPF în 2012.

Cînd a fost chemat la DNA, în dosarul dezafilierii Craiovei, Dragomir a mai făcut o distincţie: „Bă, nebunule, pune mîna şi învaţă… Pune, bă, mîna şi citeşte ce înseamnă învinuit şi ce înseamnă inculpat…”.

Dragomir ştie. Se cramponează de cuvinte ca un cenzor de la „Scînteia”. Foarte eficient acest artificiu retoric, din arsenalul gîndirii magice. Dacă nu spunem lucrurilor pe nume, înseamnă că lucrurile nu există. Nu spui „şpagă”, spui „comision”, nu mai spui „spălare de bani”, spui „inginerie”. Despre condamnaţii din Dosarul Transferurilor, nu spui că sînt „infractori”, spui că sînt „oameni competenţi”. Nu spui că au devalizat cluburile, spui că „au adus în ţară bani din care cluburile au trăit ani buni”.

Uneori, declaraţiile lui Dragomir lăsau impresia că oamenii de fotbal vorbesc altă limbă decît româna, un fel de esperanto de butic, un dialect de provincie autonomă şi ostilă. De unde şi numeroasele blocaje de comunicare. Cînd suporterii au lansat, acum doi ani, o campanie de proteste împotriva şefilor de la Ligă şi Federaţie, Dragomir a avut următoarea obiecţie: „Dacă voiau să ne dea jos, trebuiau să spună ««Să fie chimbaţi!»», nu ««Jos»»!”.

De-a lungul anilor, fostul lider al LPF a manipulat masa vocabularului pînă a obţinut efectul de scenă dorit. Nu l-a tras nimeni la răspundere pentru delir de interpretare. Acum se află în postura de a executa aceleaşi acrobaţii semantice în faţa judecătorilor şi procurorilor: „Puneţi, bă, mîna şi citiţi… 3 milioane de euro nu înseamnă 3 milioane de euro. Băi, fraţilor, prea ne jucăm cu banii!”.

Cam aşa ceva. În rest, nu-i mare filosofie. Dragomir trebuie doar să-i convingă pe oamenii legii să rescrie Codul Penal, după formula „asta are, asta n-are, asta e cîştigătoare”.

Comentarii (47)Adaugă comentariu

vip (13 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 15:41

mitica sunt,ma doare rau in palarie,
cum nu m-a durut niciand ,atata timp,
eu nu credeam s-ajung la brutarie,
eram un zeu ,mai tare ca-n olimp! 🙂

victor L (165 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 15:45

Dna Andries,
va bucurati de necazul uomului ? 😛
Mitica mai are niste vorbe: in viata sint acoperit de hirtii, in moarte de pamint; cu ce s-o acoperi la „brutarie”?

Ciury (7 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 15:57

Si acum pe bune premierea nu e mita……

Mita indiferent cum l-ar defini dictionarul inseamna a da bani cuiva pentru a nu isi respecta procedura de lucru, prin nerespectarea acesteia urmand ca cel care da acest bani sa obtina foloase. (exemplu soferii care dau bani politistilor pentru a nu li se lua permisul)

Spaga inseamna a cere bani cuiva pentru a iti respecta procedura de lucru (exemplu doctorii care nu te trateaza daca nu le dai bani)

Premierea inseamna a oferi bani celui ce indeplineste un obiectiv respectandu-si procedura de lucru.

Becali a oferit bani pentru a juca corect cei de la U Cluj si a castiga meciul, astfel „a juca corect” este procedura de lucru, si „a castiga” este indeplinirea obiectivului.

De altfel si atunci cand un doctor nu iti cere nimic inaite sa te trateze si te face bine iar tu esti multumit si vrei sa il recompensezi acel gest este o premiere, nu este mita pentru ca nu l-ai pus sa faca ceva ce nu avea voie sa faca, nu e nici spaga pentru ca nu ti-a cerut acel dar pentru a isi face meseria.

bolboaca flaviu (3 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:00

Bravo Mitica,`mare jucator`,pregateste tablele,te asteapta Gigi,la cat a-ti furat puteti juca pe un miliard lina…

Alexandru (7 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:05

he, he, he
urmeaza Sandu – ala care cind ride zici ca deschide crocodilul gura.
Dati-i repede renta viagera pina nu intra la puscarie

vip (13 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:08

mitica militianul ,codul penal si cozonacii de paste
—————————————————-

vreau un cod penal sa scrie:
mitica NU la brutarie,
iar ´´prejudiciul ´´ sa fie-
lege cum imi place mie:

am luat,nu am de dat !
(..nu-i asa ca v-am fentat ?! )

..cummm,chiar sunt incarcerat ??!…chiar de paste,nu-i pacat?!

– de paste.n-ai ce sa faci,
acum,lucreaza si taci,
ai comenzi de cozonaci ! 🙂

Zeke (1 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:20

Ciury, pune mana si citeste codul penal. N-o mai interpreta tu asa dupa cum iti pica, sau dupa ureche.

danny (33 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:21

Frumos scris, Maria!
Un articol bun. Mi-as dori ca D. Dragomir sa aiba capacitatea sa inteleaga vorbele tale exact asa cum le-ai asternut pe hartie. Din pacate pentru el e „tata smecherilor” asa ca cea mai buna cale intru reflectie pentru dansul este puscaria.
Pana la urma cred ca Mitica s-ar fi plictisit rau de tot fara prietenii lui de table, sprituri, gratare si smecherii asa ca va ajunge, in cele din urma langa ei.

vasim (75 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:25

Are dreptul un presedinte onorific care are condamnare penala la renta viagera ?
Ma refer aici la Sandu…

Ciury (7 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:28

Zeke codul penal e scris dupa ureche 😉

Ciury (7 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:32

si interpretat dupa amndoua urechile…..ia gandeste-te daca tu ai servi pe cineva din postura de angajat al unei companii sau al statului si el ti-ar multumii fara sa ii ceri tu ….ar fi corect sa faci puscarie ?

Abc (40 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:39

Excelent articolul. Felicitari!

ionu (77 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:47

superb scris, felicitari! Din pacate, nu va intereseaza si alte afaceri obscure de genul echipe de partid si primarie, patinoare si nocturna din bani publici.

DLNA (37 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:48

@Ciury :

In principiu, cam asa e, dar daca cineva iti da bani ca sa iti respecti „procedura de lucru” inseamna ca:
– a auzit ca primesti, ceea ce inseamna ca ai cerut intr-un anumit fel, deci e spaga;
– daca nu a auzit ca primesti, atunci inseamna ca te umileste, tu oricum iti faceai datoria, deci te jigneste public;
– daca ti-a dat bani o data, poate stai capra si data viitoare, adica isi creaza un culoar de viitoare masinatiuni ilegale;
– daca ai primit banii, ce ne retine sa nu banuim ca ai mai primit si alta data, fie sa iti faci datoria, fie sa nu ti-o faci, avand in vedere mizeria morala in care te scalzi?

In niciun caz, demnitatea si profesionalismul nu sunt servite prin tot felul de valize si plase cu bani, aruncate ca sa vada lumea ce potent financiar, ce mare valoare esti tu, dle Becali…

Rapid (2 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:55

S-a împlit scandarea: „La pușcărie, Mitică la pușcărie!” 🙂

terente si titina (3 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:56

Marie-Marioara dai cu creionul in bara..Nu vezi fata tatii, ca Hotii Mari ii baga pe hotii mici la puscarie? Un fel de „democratie,dar nu pentru catei” , dar cu intemnitari. „Vai ce bine c-au intrat alde Becali la puscarie, si unde mi pui ca ii vinde rindul si lui Mitica”- te bucuri tu pe limba ta, mica din nastere…Ia uimeste-ne tu pe noi si baga mare un articol cum sa-si ai crestinii banii inapoi de la Hotii Mari..

Tibi (2 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 16:57

Ne mai auzim…dar tineti minte un lucru : Nu degeaba i se spunea „hopa mitica – cade si tot se ridica, nu se sparge, nu se strica” !!! Sper sa ma insel…dar cred ca-l vom vedea mult si bine facand „caterinca” de gazetarii ce s-au grabit sa-i anunte sfarsitul 🙂

victor L (165 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 17:00

@ Ciury,
nu ar strica sa fii mai retinut; judeci exact ca Mitica si vezi unde a ajuns 😉
Auzi reflectie: „codul penal e scris dupa ureche”.
Tu se pare ca ai unul personal. Dar absurd rau de tot.

aham (67 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 17:06

ce e enervant … e ca a trebuit sa treaca atata timp desi lucrurile erau clare de mult. pe cand sandu? sau ilici? sau 90% din milionarii de azi?

klaus (1 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 17:25

bravos Procuratura sau cine l-a saltat… cel mai mult la toti trogloditii din fotbal e ca au bagat pumnul in gura suporterilor si pe langa hoti sunt si niste nesimtiti ordinari… nu le plang de mila deloc ci doar sper sa fie adunati toti la zdup… apropos, sper ca banii sa fie confiscati si licitatia anulata pentru vicii de procedura pentru ca in caietul tehnic cu siguranta nu era trecuta premierea Oracolului… altfel e apa de ploaie…

micu (3 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 17:29

Pentru Ciury:

Multa lume bolnava. Daca doctorul este prins cand ii multumesti tu cu plicul, va salta pe-amandoi. Esti praf. Becali a oferit bani din punga, fara acte, fara nimic. Daca ii vira din cont in cont era altceva. A luat putini ani fata de fapta comisa. Nu-l mai lingeti atata.

micu (3 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 17:31

Bravo Zeke!

Punk (1 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 17:35

Ciury, esti Mitica? Nu stiam ca in arest ai voie pe net :))…
Daca as fi angajat la stat si cineva mi-ar „multumii” inainte sa ii parafez un act, pe care oricum ar fi trebuit sa il parafez in virtutea functiei, a doua oara cand vine cu un act, ilegal, sa spunem, ce fac?! As vrea sa-mi multumeasca si atunci… ca doar am gustat din multumire. Asa si cu „premierea” ta. Ce-i drept, oamenii isi aparau sansele corect in meciul cu CFR. Dar peste ceva timp, cand jucau cu cel care le-a multumit in avans, ce faceau? Jucau cu aceeasi indarjire, oare? Sau inca se resimteau efectele multumirii? Cand se termina in mintea functionarilor publici sau a jucatorilor efectul multumirii?

Nu ma astept sa intelegi multe din retorica de mai sus. Dar ia-o pe asta de buna: penalul nu are doar insusirea de a pedepsi ci si de a PREVENI.

lebateauivre (28 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 17:36

nu intelege jagardeaua asta ce-ai scris matale aici, cu toate ca multe sunt pe limba lui…

Ciury (7 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 17:51

deci unora li se pare ca a multumi cuiva nesilit de nimeni si doar in particular inseamna a ii da mita….interesanta abordare…..

Cat despre codul penal….daca este lege nu inseamna ca ea si corect enuntata.Istoria confiema asta prin legi aberante.

Raman la concluzia ca daca un doctor m-a facut bine si ma intalnesc cu el pe strada si ii fac cinste cu o bere nu o sa fac puscarie chiar daca sunt prezenti la fata locului oamenii legii , voi ce ziceti?

victor L (165 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 18:14

@ Ciury,
pai ce? Mitica a dat o bere de 3 milioane de euro? nu observi ca esti, scuze, la nivelul lui Mitica?

dasf (1 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 18:15

@Ciury: becali a dat banii pentru ca U Cluj sa castige meciu nu sa joace corect.ei saracii puteau juca pe bune dar tot sa piarda meciu si atunci ce valiza mai vedeau ei?

Marc (36 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 18:15

Mai Ciury, termin-o cu aberatiile. O bere nu-i un milion de euro. La o bere nu platesti impozit pe venit, desi s-ar cuveni. Premierea e un venit impozabil tinere, asa ca lasa mataluta Codul in pace asa cum e si mergi si da berea linistit, ca e ca si cum ai trece strada din sat pe unde nu-i trecere. E ilegal, dar nu-i de puscarie. NU poate exista in codul penal diferentierea intre ce-i important si ce-i ridicol, dar daca un politist te amendeaza pentru asta, la contestatie sigur ti-o anuleaza. Nu-s toti oamneii nebuni de exces de zel.

Omul nostru e uns si para-uns cu alifii de milioane. Asta e clar. La el si la Sandu. Poate contesta cineva asta?!
L-a perchezitii nu i se gasesc cadavrele insirate pe drum ca POLI, Universitatea si nici zombi-le de Chiajna sau CSU Craiova. Asta nu inseamna ca n-au avut o contributie importanta (el si Sandu) la crimele din fotbalul romanesc.
All Capone n-a mers la puscarie pentru crime.
Asa si Capone de la Liga.
Urmeaza Sandu!

adi (27 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 18:17

Sper sa putrezeasca in puscarie alaturi de ceilalti „cinstiti” ai fotbalului romanesc. Vor suferi dor ziaristi si reporteri care le-au lins la fund ani de zile si ne-au otravit zilele cu dejectiile militianului securist infractor.

nea caisa (16 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 19:17

Maria, fara indoiala ca din punct de vedere moral Mitica merita patania de acum. Dovada ca o buna parte dintre comentarii exprima satisfactie, desi, pentru poporul muncitor, nu exista dovezi ale malversatiunilor lui Mitica. Ramine aspectul faptic. Deocamdata, in lipsa de detalii, stim ca Mitica s-ar fi interpus intre doua organizatii private si nici una dintre ele nu s-a considerat pina acum parte vatamata. Adica, pina una alta, nu este reclamat un prejudiciu. Ar putea ca procurorii, care sunt avocatii statului, sa considere statul prejudiciat cu taxe, ori o parte din ele, aferente sumei de 3M euro. Doar ca banii nu au fost dati cu sacosa ci sub forma unui contract adica nedescarcati de taxe. Se pare ca asistam, din nou, la o poveste cunoscuta: procurorii calculeaza un prejudiciu, dupa care „conving” pe cineva sa fie parte vatamata. Stii de vreo plingere depusa de macar un club din Liga? Stii vreo plingere depusa de Liga, ca organizatie patronala a cluburilor? Eu nu stiu fiindca voi nu ati scris nimic despre asa ceva? Iar daca exista, atunci de ce voi nu ati scris despre ele? Dar daca Mitica a avut aprobarea tacita a patronilor de cluburi sa se linga si el pe degete, de la mierea pe care a procurat-o pentru ei? Care este, de fapt, adevarul? Il veti scrie asa cum este el, ori veti confectiona o poveste pertizana?
Maria, traim in tara in care pe o pozitie inalta se afla un autorecunoscut evazionist fiscal. Infractiunea de contrabanda – si ea recunoscuta – s-a prescris, insa datoria rezultata din impozitele neplatite statului ca urmare a contrabandei nu stiu sa fi fost anulate. La un milion de lei recunoscuti public ca avere din contrabanda la nivelul anului 1989, impozitul era de 45%. Adica personajul datoreaza statului 450000 de lei, de 25 de ani. Si stii cit este dobinda pe 25 de ani la 0,1% pe zi la 450000 lei?
Vom vedea si cu cit se considera statul prejudiciat de catre Mitica. Insa, la cum a inceput povestea, tare mi-e teama ca Mitica va intra la mititica, pentru a satisface vulgul, indiferent nu ce ar fi facut, ci indiferent cum ar fi facut.

culmea tupeului si hotiei (16 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 19:24

corleone, de mult trebuia trimis la brutarie si scapa mai usor,prin aroganta, paranoia si dispretul public afisate de o viatza!!a pus umarul la retrogradarea craiovei, timisoarei, rapidului , la desfiintarea fotbalului muncitoresc si studentesc in baia mare, satu mare, arad, resita, alba iulia, sibiu, r valcea, bacau, braila, constanta,iasi, sportul , alaturi de nasul.arbitraje, comisii, televizari, sanctiuni, fregulamente= tosate prin dintii lui mitica! nu intamplatior li se spune nasul si corleone. in jurul lor au crescut buruienile> clanul becali, borcea, netoiu, borcea, copos, etc fara limite, fara masura, fara frica de DUMNEZEU!

ciury (7 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 19:29

Era doar un exemplu cu berea….
deci se pare ca s-a inteles….nu fiindca a premiat a facut puscarie Becali ca despre el vorbeam nu despre Mitica….ci pentru ca nu si-a platit impozitul si deci a facut evaziune fiscala….asta e alceva….

Bubucul (75 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 19:34

Bravo Maria! Frumos spus. Nu ca doresc raul la cineva, dar simt o mare bucurie cand vad gunoaiele, aceste jeguri umane ca platesc, macar pentru aroganta afisata in fata. Mai ramane sa plateasca si Mircea Sandu si simt cum o sa aiba viata un sens. Atunci si lumina soarelui va avea un farmec aparte etc.

Miki Maus (40 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 19:37

A durat mult, dar am ajuns aproape de capăt.
Mai rămâne Naşul…

mark (1 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 19:54

Dar can o sa ni se spuna si despre Ilie Nastase si cum a luat bazele acelea sportive? Are curaj cineva sa faca o ancheta?

helioglobalus (21 comentarii)  •  7 aprilie 2014, 20:58

@ Ciury. Nu ţi-a explicat nimeni corect. Am avut lucrarea de licenţă pe infracţiunile generice de corupţie. NU este vorba de dare de mită. Ceea ce numeşti tu premiere, este de fapt primire de foloase necuvenite, infracţiune prevăzută de Codul Penal, aşa că doctorul ar face bine să refuze primirea lor… acu’, pentru o bere hai să-i tăiem capul! În cazul Becali,însă era vorba de titlul unui roman poliţist polonez în vogă în anii 80, şi anume „Valiza cu milioane”. Oricum la un concurs de 3 infracţiuni fără legătură între ele-corupţie, sechestrare şi înşelăciune face ridicol de puţină puşcărie!

laur (2 comentarii)  •  8 aprilie 2014, 2:20

Mi-a placut discutia cu Ciury 😀

Nu am citit codul penal si nici nu ma intereseaza f tare. Dar stiu ca DNA-ul intervine doar la sume f mari, de ordinul sutelor de mii de euro sau chiar de la milion in sus, pt ca ca e caz de puscarie. Daca eu nu platesc un impozit de cateva sute de de lei, poate chiar si cateva mii de lei, credeti ca vine DNA-UL PESTE MINE? NU, primesc instiintare, sau daca ma prind evazionand statul primesc o amenda sau, in cel ma fericit caz, ma trage cineva de ureche si ma aleg cu un avertisment. Cam asta e diferenta intre a prejudicia statul cu 3 mii de lei sau 3 mil de euro.

Cinezan Vladimir (82 comentarii)  •  8 aprilie 2014, 4:30

Da, doamnă Maria, începe să vină apă şi pe scocul ce mână roata morii, mult timp înţepenită … Acest fost, a mai încercat şi acum să braveze şi să ne ia drept proşti, când a zâmbit mefistofelic în momentele descinderii la moşia lui şi i-a luat peste picior pe oamenii legii, aruncând din vârful buzelor că i-au fost luaţi saci cu leuţi şi cu valută. Opulenţa afişată de Dragomir cu ostentaţie, ani în şir, chiar zeci de ani, se va metamorfoza în ani de admirat printre gratii luminiţa de la capătul tunelului. Acolo, undeva la intrarea abia întrezărită a tunelului dirijat, se vede intrând un mic personaj care vine, vine, vine. Să fie, oare, în sfârşit, chiar Naşul ?!

CHALEX (11 comentarii)  •  8 aprilie 2014, 6:31

Cum poti sa tii in colivie o „pasare cintatoare”? Are dreptate (in)Justitia pentru ca „omul este facut sa fie liber”. Nu degeaba i se mai spune si „Mitica Limba-Lata(acolo unde trebuie!)”. Mai un cirip-cirip pe ici, mai unul „dulce” pe la… ha-ha… ca, de, oameni suntem! Ce sa-i faci, De-NeA… Mitica cazi-n fund si te ridica”.

la un salariu de 15 mii euro (16 comentarii)  •  8 aprilie 2014, 6:37

si un comision de 3 milioane euro, CERCETAT IN LIBERTATE??
ASTA DA STAT DE MILYTZIENI!

Ramon (125 comentarii)  •  8 aprilie 2014, 7:07

da, este diferenta intre a fura si a prejudicia. In lumea asta , de asemeni, exista falimente, mii, zilnic. Putini isi doresc sa falimenteze firmele pe care le conduc, dar asta se intampla. Daca nu falimenteaza (LPF, FRF nu prea pot sa falimenteze), firmele sunt prejudiciate, voit sau nevoit. Dacă managerul vrea sa le falimenteze (cam pe la noi se intampla asta), putem vorbi de furt, altfel putem vorbi de prejudicii fara a vrea sa se intample, sau alegeri manageriale gresite (ex Posta Romana cu transportul aerianal scrisorilor, aparent serviciul era util, doar sumele erau aiurea alese). Apoi Mitică era foarte conștient că toți ochii albaștri stau pe el, deci s-a ferit să lase urme. In plus, cele prejudiciate, cluburile, nu s-au plans niciodata si l-au ales non-stop președinte, pînă li s-a spus să-l schimbe. Mai sus citeam că a fost eliberat, ca și prin 1990 dealtfel, deci puteți pune titlul: greu de arestat, episodul Mitică.

Ciury (7 comentarii)  •  8 aprilie 2014, 9:01

va multumesc pentru explicatii ….sunt sigur ca nu m-am facut inteles
eu intrebam in abstract daca a multumi cuiva chiar si cu 3 milioane de euro este corect sa se numeasca „mita”, „spaga”,”detinere de foloase necuvenite”..discutam omeneste , logic, fara a face referire la ce spune codul penal…..stiu si eu ce spune , dar intrebam daca este corect sa fie asa…..cu impozitul este alta treaba
problema se pune asa eu din salariul meu de 1 mil de euro pentru care am platit impozit la stat dau niste bani la lautari vre 500 de mii de euro (vorbim ipotetic sa nu o mai luati ca pe faza cu berea, berea aia putea fi oricat) ….este normal ca acea persoana sa mai platesca la stat impozit pe acei bani?
Vorbim omeneste nu pe baza de ce spune codul penal sau legea privind impozitele si taxele

vip (13 comentarii)  •  8 aprilie 2014, 10:03

sunt sunt hotul smecher, very strong,
si liber sa fac plaja pe sezlong,
si ce daca procurorii fac recursu-
eu joc in filmul ´´cainii latra,scapa ursu´´

barbu (104 comentarii)  •  8 aprilie 2014, 10:23

„eu n-am fost hoţ, dom’ne… eu am fost băiat deştept!” se lăuda individul prin anii 90.
şi se mai indigna împotriva desemnării sale, de ătre un ziarist, drept „eternul soţ al doamnei vica”…

willy (1 comentarii)  •  8 aprilie 2014, 12:59

….raman consternat cata prostie si dispret fata de lege exista inca in Romania un stat al UE dupa cate stiu….pai cine ii da dreptate acestui bosorog descreierat, care il face de ras si pe insusi ” Corleone „, nu poate fi decat tot niste descreierati, dereglati mintal. Unii nu au nici ce sa manance sau sa-si intretina familiile si se pomenesc laudand ” meritele ” unui militian paranoic, care inca se mai crede in Scornicesti. Domnilor, daca sunteti oameni cu scaun la cap, trebuie sa recunoasteti ca lui Corleone de Romania nu puscaria ii lipseste, ci un spital care trateaza boli mintale, el saracu este dus cu capul, ca si ceilalti transferati din greseala la puscarie si nu la ospiciu care era mai apropiat de conditia lor in societate. Asta este si motivul pentru care fotbalul romanesc este numai istorie

Ramon (125 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 7:27

willy, Mitică a făcut parte dintr-o altă doctrină, nu comunistă ci a descurcărelii. S-au dorit rezultate, fără să fie plătiți legal și conducătorii au trebuit să se descurce, bani luați de la sindicate, pe diferite cărți poștale. Totul a escaladat după revoluție, cînd toți au vrut să-și aranjeze ceva, iar cînd nu erau satisfăcuți, țipau în presă.
Dar nu numai Mitică gîndește așa, vezi bine la nivel de prim ministru că șmecheriile sunt tolerabile atît timp cît ești folositor partidului. Chemarea lui la investigații nu face decît să dea satisfație celor care au țipat în presă, dar efectiv nu ne alegem decît cu promisiuni anoste de la Gino sau Răzvan. Și mai este o șansă: dacă furați milioane, aveți belele, furați mai puțin că nu este timp pentru toți. Romînii trăiesc de 70 de ani în acest trend al descurcărelii, legea pare ceva paralel.

dani (88 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 8:51

Din cite stiu, averea lui Corleone ar fi undeva la 60-70 milioane de euro! Nu l-a intrebat nimeni pina acum:de unde? In tari democrate-acolo unde legea este lege- se pune aceasta intrebare legitima. Si daca suspectul nu raspunde convingator, averea obtinuta ilicit, este CONFISCATA! Iar penalul merge la bulau ani grei. De ce nu-i intreaba fiscul pe Nasu, Corleone, Fratii Bekali, Duru, Balaj, Tudor, Coltescu etc:de unde mai baieti? Au jecmanit penalii din fotbalul romanesc ca-n codru sute de milioane de euro! Pt ca au creat STAT IN STAT! Pina acum nimeni nu i-a intrebat:de unde? Sint agonisiri PENALE!Trebuie confiscate.

Comentează