Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Marius Stan, bun de plată

Săptămîna trecută, preşedintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, se plîngea că „fiecare meci din UEFA Champions League ne aduce o gaură de jumătate de milion de euro”. Iar „suma pe care o scot din reclamă e infimă – 4-5 la  […]

miercuri, 28 septembrie 2011, 5:35

Săptămîna trecută, preşedintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, se plîngea că „fiecare meci din UEFA Champions League ne aduce o gaură de jumătate de milion de euro”. Iar „suma pe care o scot din reclamă e infimă – 4-5 la  sută din cît mă costă un meci”, a spus Lăzescu pe site-ul HotNews.ro.

Uite-aşa, din bulgăre de aur Champions League a ajuns o netrebnică povară pentru televiziuni. Probabil ca să mai amortizeze din cheltuieli, TVR l-a invitat pe Marius Stan, marţi seară, la studioul care a precedat Oţelul – Benfica. În prime-time, la un rating de 1,5 (în jur de 171.000 de telespectatori se uitau în acel moment la TVR), preşedintele Oţelului a confirmat că va candida la postul de primar în Galaţi.

Timp de cîteva minute, preşedintele Oţelului a dezminţit „atacurile care au fost lansate, ha, ha, împotriva dumneavoastră”. Nu, nu este nimic adevărat, fireşte, ha, ha. „Dar este adevărat zvonul că veţi candida la primărie?”, „O, deja nu mai este un secret, sigur voi candida!”. Şi aşa mai departe. Ha! Pe postul public, la oră de maximă audienţă, înaintea unui meci de Champions League. Ce moment mai nimerit să-ţi anunţi candidatura şi să răspunzi la „atacuri” fără risc de replică?

După meci, Marius Stan ar fi avut un elan mai reţinut. Dar în fine… Omul plătitor de taxă radio-TV deschide televizorul, vede defilînd genericul Champions League, aude frumosul imn, apoi îl vede pe Marius Stan vorbind despre candidatura lui la primărie.

Vremuri grele. Fiecare meci face „o gaură de jumătate de milion de euro”. TVR-ul a driblat manualul Ligii, care merge pe încredere şi nu ia în calcul astfel de zburdălnicii electorale ale broadcasterilor. TVR şi-a tras în piept publicul. Dar măcar a încasat un ban în plus din reclamă.

Fără îndoială că, după apariţia pe post, Marius Stan s-a dus chitit la casieria TVR şi a plătit cam 60.000-80.000 de euro.  Adică echivalentul rotunjit pentru cinci minute de reclamă, la preţul de 6.000-8.000 de euro / 30 de secunde, cît costa în vremurile bune ale Champions League în România.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Comentează